Recept: Klepon

In bovenstaande video laten vriendin Nena en ik zien hoe je Klepon maakt. Klepon is een zoete Indonesische snack, ook wel bekend als ‘die zoete groene bolletjes met kokos’. Klik hieronder voor meer details en kijk het hele filmpje af, er zit nog een leuke ‘blooper’ in!

Ingrediënten;
  • Ketanrijst meel (kleefrijst meel)
  • Geraspte kokos
  • Gula Djawa (palmsuiker)
  • Groene kleurstof ‘Green’ en ‘Pandan’
Alle ingrediënten zijn te koop in de toko, maar geraspte kokos is vaak ook wel in de supermarkt verkrijgbaar. De ingrediënten zijn simpel en niet duur. De ketanrijst meel bijvoorbeeld was maar €0,80.

Tips;
  • Wij hebben 2 soorten kleurstof gemengd. Pandan heeft een heerlijke geur, maar is qua kleur niet zo intens. Daarom hebben we er ook een scheutje Green bij gedaan, deze kleurstof is namelijk wel heen intens en zorgt voor de perfecte groene kleur van de Klepon. Pandan is optioneel, alleen Green is in principe al voldoende.
  • Meng steeds een klein beetje kleurstof/water mengsel bij het meel totdat het de juiste structuur heeft. In een keer water bij het meel gooien kan er voor zorgen dat het te kleverig wordt en dat je er alleen maar meer meel bij moet doen (wat je misschien niet meer hebt).
  • Kook niet te veel bolletjes tegelijk. In de pan kunnen ze aan elkaar vast gaan plakken.
  • Eenmaal gekookt, zijn de bolletjes extreem sticky! Leg ze dus niet tegen elkaar aan. Vermijd ook zo veel mogelijk vastpakken met je handen, ook hier aan blijven ze vastkleven. Als er een dun laagje kokos omheen zit plakken ze niet meer.
    Succes iedereen en Selamat Makan!

    Until next time,
    Serena Verbon

    ps. Vanmiddag/vanavond nog een nieuwe update! Check back!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *