Prodent White Now Gold

Direct wittere tanden vanaf de eerste poetsbeurt? Mij is altijd verteld dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, het dat waarschijnlijk ook is. Toch werd ik nieuwsgierig na het zien van de commercial op tv en het lezen van advertorials op andere blogs. Misschien is het wel gewoon waar! En ja.. baat het niet dan schaadt het niet, toch? Goed. Ik kocht de tandpasta zo’n anderhalve week geleden en kon natuurlijk niet wachten om het te testen.

prodent white now gold_1.png
De tube ziet er allereerst tof uit, laten we eerlijk zijn. Chic donkerblauw met een goud/wit logo en confettiglittertjes. Is weer eens iets anders dan het geijkte klinische wit. Maar goed, dat het classy staat op je wastafelplankje is natuurlijk niet het belangrijkste!

prodent white now gold_2.png
De verpakking schreeuwt ‘Direct wittere tanden* vanaf de eerste poetsbeurt. Klinisch bewezen’. Hm, zien jullie dat sterretje ook? Het staat voor het volgende: klinische studie van het direct optisch wit effect gemeten bij 79 personen. Het direct witmakend effect is tijdelijk.’

Tijdelijk witmakend effect. Nou ja, ik weet niet hoe lang tijdelijk inhoudt, maar als dat een paar uur is, dan is dat op zich wel prima. Een studie op basis van 79 personen is niet erg veel, maar ook zeker niet weinig. Sommige skincare producten worden op slechts 20 of zelfs 8 personen getest. Maar het aantal van 79 testpersonen is wat mij betreft plausibel genoeg.

prodent white now gold_1.png
Het witmakende effect dankt de tandpasta aan zijn revolutionaire ‘Blue Light Technology’. Bij gebruik is het unieke blauwe schuim zichtbaar. Na het poetsen is het blauw weg en zijn je tanden witter dan voorheen. De formule van Prodent White Now Gold zorgt echter ook voor een progressief witmakend effect. Met andere woorden deze tandpasta bevat ingrediënten die je tanden naast het direct witmakende effect ook langzaamaan steeds witter zullen maken.

prodent white now gold_4.png
Normaal gesproken moet je natuurlijk niet zo veel tandpasta op je borstel doen, maar ik wilde het even goed aan jullie laten zien. Het bevat glittertjes en een donkerblauwe streep. Cool!

De ingrediëntenlijst is als volgt;

 • Hydrogenated starch hydrolysate – natuurlijke zoetstof (uit maïs)
 • Aqua – water
 • Hydrated silica – een soort zand, werkt als schuurmiddel
 • PEG-32 – bindmiddel of oplosmiddel
 • Sodium lauryl sulfate – SLS; om te reinigen en te schuimen
 • Aroma – voor een (fris) smaakje
 • Cellulose gum – maakt de tandpasta dikker
 • Sodium fluoride – deze tandpasta bevat 1450 ppm natrium fluoride
 • Sodium saccharin – zoetstof
 • Trisodium phosphate – brengt de pH waarde van de tandpasta in balans
 • PVM/MA copolymer – emulgator/bindmiddel, maar ook een filmvormer
 • Mica – glittertjes of shimmertjes
 • Glycerine – hydrateert en beschermt de huid en maakt de tandpasta smeerbaar
 • Lecithine – zelfde functies als glycerine
 • Limonene – geurstof
 • Cl 74160 – Phthalocyanine Blue BN, een blauw kleurpigment
 • Cl 77891 – Titanium dioxide, een wit kleurpigment

Ik moet zeggen dat ik niet echt iets bijzonders zie. De meeste tandpasta’s bestaan uit deze ingrediënten, voornamelijk bindmiddelen, verdikkingsmiddelen, silica (dit milde schuurmiddel zit in bijna alle whitening tandpasta’s), fluoride (dat zit ook in bijna alle tandpasta’s), SLS (ja, het zit niet alleen in douchegels en face washes) en dan een hele hoop onnodige dingen zoals kleurstoffen, glittertjes, aroma, zoetstoffen en geurstoffen.

Wat betreft de revolutionaire Blue Light Technology, ik denk dat die techniek berust op de blauwe kleurstof die na het spoelen een subtiel laagje over je tanden legt (PVM/MA copolymer is een filmvormer en kan dus flinterdunne laagjes creëren) waardoor ze er optisch witter uit zullen zien.

Maar goed, alle marketing trucs aside. Let’s test!

prodent white now gold_5
Mijn tanden voor het poetsen.

prodent white now gold_6.png
Mijn mond tijdens het poetsen. Serieus, alles wordt blauw! Dat is wel even schrikken wennen.

prodent white now gold_7.png
Na het poetsen is het noodzaak om je mond goed te spoelen, want anders loop je met een blauwe tong rond en nog wat blauw in je mondhoeken, haha!

prodent white now gold_8.png
Ook de wasboek moet je even goed naspoelen, want het maakt nogal een zooitje.

prodent white now gold_9
Mijn tanden na het poetsen.

prodent white now gold voor en na gebruik.png
En nu even naast elkaar voor het verschil. Ik vind voor- en nafoto’s lastig omdat de lichtinval net anders kan zijn waardoor je een vertekend beeld krijgt, maar ik heb mijn best gedaan om de foto’s zo snel mogelijk achter elkaar te maken vanaf dezelfde plek. Als je naar mijn lippen kijkt dan lijkt het alsof de voor- en nafoto dezelfde belichting hebben dus volgens mij is dit een redelijk plausibel plaatje.

prodent white now gold_1.png

Conclusie

Ik zie geen verschil, helaas. Ik weet dat vriendinnen van mij wel verschil zagen direct na het poetsen, dus misschien werkt het gewoon niet bij mij en verschilt dit per persoon. Of misschien heb ik het blauwe laagje er meteen afgespoeld met water en was dat eigenlijk niet de bedoeling? Ik weet dat er veel mensen tevreden zijn over deze tandpasta, maar persoonlijk zou ik het niet nog eens kopen. Ik maak deze tube gewoon op en dan probeer ik weer iets anders nieuws. De Blue Light Technology is naar mijn idee gewoon de blauwe kleurstof die een subtiel laagje om je tanden legt, en voor de één geeft dat inderdaad zichtbaar wittere tanden. Het is alleen jammer dat het tijdelijk is. Geen idee hoe tijdelijk alleen, misschien is het er na het eerste hapje of drankje al vanaf?

Prodent White Now Gold is niet heel anders dan andere (whitening) tandpasta’s, behalve dat deze blauwe kleurstof bevat. Handig wanneer je vlak voor een fotoshoot of date nog even je tanden wilt laten stralen, maar voor de rest van de dag loopt de kleur weer terug naar wat het was. Het progressieve whitening effect komt door de toevoeging van silica, iets wat vrijwel in alle whitening tandpasta’s zit. Silica schuurt je tanden heel lichtjes en subtiel zodat eventuele aanslag wordt verwijderd. Sommige experts raden het gebruik van tandpasta’s met silica af, anderen zeggen dat het niet zo heel veel kwaad kan zolang je het maar niet te veel en te vaak gebruikt.

Wanneer je na het tanden poetsen in de spiegel kijkt en je ziet direct wittere tanden dan denk ik dat dit je wel een zelfvertrouwenboost kan geven en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ik wil dit product dus ook vooral niet afkraken, want ik denk dat het zeker kan zorgen voor een positief effect bij gebruikers van deze tandpasta. Deze review is gewoon nét ietsje kritischer, maar niet gemeen bedoeld naar Prodent toe. Ik denk dat elk bedrijf zich ‘schuldig’ maakt aan marketingtrucs en daar maakt Prodent geen uitzondering op.

prodent white now gold_2.pngProdent White Now Gold kost rond de €3,69 en is te koop bij de meeste drogisterijen.

Heb jij deze tandpasta al geprobeerd? Zo ja, wat vond je er van, en zo nee, zou het iets voor je zijn?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

130 Reacties

 1. A .Jordenns
  23 januari 2019 / woensdag, 23 januari 2019

  P.p grote rotzooi.Heeft ook nog zere lippen .Een kloofje in de mond hoek.Weg er mee wand het werk nog niet.Blauwe mond en tandeborstel alles in de vuilnisbak.Lekkere miskleun prodent.

 2. Marline
  23 februari 2016 / dinsdag, 23 februari 2016

  Hoi allemaal.

  Ik heb verschillende tandpasta’s gebruikt,
  Die je tanden witter zouden maken.
  Wel netjes opgemaakt.haha

  Ik heb eergister de gold gehaald was erg benieuwd
  Gisteravond geprobeerd
  Ik.had ook het probleem dat er wel heel erg veel blauw
  Bleven.moest vaak naspoelen (maar misschien kwam het ook doordat ik zo nodig vond om er iets meer op mn borstel te doen) haha

  Maar goed het resultaat: mijn tong was niet blauw trouwens. Maar mijn tanden waren wel witter geworden.
  Mijn man zei het zelfs maar alsnog Vondt hij het grappig om er een uv licht voor te houden. Haha en ja mn tanden waren echt witter geworden

 3. Sanaa el Boudakhani
  17 november 2015 / dinsdag, 17 november 2015

  Hallo

  ik heb zojuist voor de eerste keer de tandpasta gebruikt.Ik moet zeggen dat ikwel meteen verschil zag.Mijm tanden waren meteen een stuk lichter..mooi! Ben wel benieuwd hoe lang je met het resultaat kan rondlopen.Ik denk ppersoonlijk na je eerste hapje..Ik vraag me ook af in hoeverre de tandpasta je tanden witter zal maken op den duur bij langer gebruik.

 4. yvonne
  10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Mijn dochter heeft schildjes over dr tanden en deze worden blauw ipv wit! Echt zooi!

 5. yvonne
  10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Mijn dochter heeft schildjes over dr tanden en deze worden blauw ipv wit! Echt kutzooi!

 6. Henk
  16 augustus 2015 / zondag, 16 augustus 2015

  Halo,
  Vandaag heb ik dat goedje ook gebruikt. Ik kende het nog niet.
  Het is pure troep met een optische witmaker zoals vroeger voor de witte was werd gebruikt.
  Het grote verschil is dat toen alles witter leek en nu de gebruikte handdoek blauw wordt.
  Mijn advies: gebruik een normale tandpasta en geen rotzooi zoals dit product

 7. Coby
  31 juli 2015 / vrijdag, 31 juli 2015

  Ook ik heb Prodent Gold aangeschaft, maar vind het troep,het lijkt wel inkt, alles wordt blauw en het is moeilijk om goed te verwijderen, heb er al ‘n shirt en een handdoek mee verpest,
  zal anderen er voor waarschuwen om het niet te gebruiken, of ‘n oude handdoek en poetsen zonder kleding aan, zodat je geen vlekken krijgt.

  • Miranda
   31 augustus 2015 / maandag, 31 augustus 2015

   Ik heb de tandpasta twee weken geleden gekocht, en ben me inderdaad ook rot geschrokken. Wat een troep! Alles blauw, op een electrische tandenborstel spetter je de hele badkamer onder met die donkerblauwe spetters. Het is zo’n waanzinnig slecht product!

 8. lina123456
  19 maart 2015 / donderdag, 19 maart 2015

  Bij mij zie ik wel verschil je moet heel hard schrobben en dan heb je een mooi resultaat xxx

 9. Maartje
  18 februari 2015 / woensdag, 18 februari 2015

  Ook mij viel direct de 79 test personen op. ‘Hoeveel mensen hebben meegedaan?’ vroeg ik mijn vriend ‘Zijn dat er 79? of 10015?’

  Ik schrobben. En me een hartverzakking schrikken.. Ik vermoord smurfen in mijn mond!!!!!

  Ik ben een week verder. helaas. Ik zie nog geen verschil. En ik heb maar even een foto latten maken van mijn bekkie.

  Als ik door schrob, wordt het blauw geel. En ik hoop maar dat dit het vuil van mijn tandjes is. Maar garantie… Ik durf het je niet te geven

  Toch maar door naar de adtieve (ja aDtieve, niet aCtieve) kool?

 10. Silvy
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Misschien is de bedoeling van deze tandpasta dat de blauwe kleurstof het gele van je tanden moet verwijderen. Net zoals zilvershampoo zorgt met blauw/paars dat het de gele kleur uit je haar haalt. Ik zie op zich wel het idee er van in, de vraag is nu of het zal werken. Ik denk dat het dus vooral moet laten denken dat het witter lijkt.

 11. hii
  7 september 2014 / zondag, 7 september 2014

  ik heb ‘m net gekocht en ik kon niet wachten :( heb het dus meteen geprobeerd en ja ik had het zelfde effect alsbij jou HELEMAAL NIETS!

  misshien verandert het als ik het een paar keer heb gebruikt

  ik hoop t

 12. Angelique
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik gebruik deze tandpasta bijna een jaar en ik ben er fan van. Ik vind dat mijn tanden witter lijken en het maakt mijn tanden niet gevoelig.

  • Susan
   29 maart 2014 / zaterdag, 29 maart 2014

   Deze tandpasta bestaat niet eens een jaar…

   • niels.
    5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

    nee Susan daarom zegt Angelique ook, BIJNA EEN JAAR ….

 13. Diana
  20 maart 2014 / donderdag, 20 maart 2014

  Als je echt resultaat wilt zien moet je de “Beverly Hills Formula: whitening” eens proberen.
  Je tanden zijn meteen witter alleen kun je last krijgen als je erg gevoelige tandem hebt.

 14. 19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Ik ken deze tandpasta’s inderdaad wel!
  Maar ik ben groot fan van Sensodyne en dat is (tot nu toe! Wie overtuigd mij, haha?!) de enige voor mij :)

 15. robin
  19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Ik gebruik hem nu een paar dagen en ik zie wel een verschil, niet heel groot, maar toch een fijn gevoel. Het effect word bij mij na een paar uur steeds een beetje minder.

 16. paulien
  19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  ik ben altijd sceptisch over zulke producten en dan vooral wat ze allemaal beloven. deze zin bijvoorbeeld: “klinische studie van het direct optisch wit effect gemeten bij 79 personen.” kun je op twee manier lezen.
  Er zijn 79 die dit product hebben getest en ze hebben allemaal gelijk effect of
  Er zijn 79 mensen van de … mensen die gelijk effect hebben. want het effect is gemeten bij 79 personen. van de hoeveel personen dan?

 17. caithy
  19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  ik ben er niet zo overtuigd dat het ook zou moeten werken. want waarom dan nog tanden bleken wat ook nog eens duur is als je ook witte tanden kan krijgen van een tube tandpaste mweh niet geloofwaardig. maar wel een leuk artikel haha!

 18. Beau
  19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Voordat prodent met deze tandenpasta kwam, brachten zij een whitening tandenpasta uit. DIe werkte super! Deze is helaas nergens meer te vinden. Ik heb het idee dat deze er voor in de plaats is gekomen. Hij werkt bij mij ook niet. Je zal eens op zoek moeten gaan naar http://www.bonisupermarkt.nl/data/producten/225×225/650128.jpg die!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *