Philosophy Ultimate Miracle Worker Pearl Mask review

* Goedemorgen! Het lukt me niet om Instalab te uploaden jongens, het internet is hier in Valencia helaas te zwak. Daarom vandaag een review, en dan komt morgen Instalab online. We vliegen vanavond terug naar huis! *

De laatste tijd merk ik dat ik steeds enthousiaster word van skincare. Het zal de leeftijd wel zijn, I don’t know, maar ik vind het echt superleuk om op zoek te gaan naar het nieuwste van het nieuwste op huidverzorging en word echt super excited als er iets nieuws en innovatiefs op mijn deurmat ploft.

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 10 Je begrijpt dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen toen het nieuwe Ultimate Miracle Worker pearl mask van Philosophy binnen kwam. Een masker bestaande uit allemaal kleine pareltjes? En die je met een lepeltje in een katoenen zakje moet scheppen? Hoe gaaf is dat!

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 2Het masker bestaat in feite uit 2 delen; de pareltjes en de gel waarin de pareltjes liggen. De hydraterende gel bevat een innovatief anti-aging duo bestaande uit een bijzondere peptide en pisum sativum (pea) extract, oftewel extract van de doperwt. In deze kleine, groene erwtjes bevindt zich namelijk een enzyme die de afbraak van collageen en elastine tegengaat en de huid beschermt tegen UV en andere factoren die voor huidveroudering zorgen. De pareltjes bevatten abrikozenpit olie en hyaluronzuur, die vlak voor gebruik kapot worden gedrukt en dus lekker vers op je huid terecht komen.

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 4 Ligt het aan mij, of is het gewoon té lekker om door die sappige pareltjes te roeren? Het zijn net allemaal kleine badpareltjes. Love it!

Ingrediëntenlijst;
philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 9 Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik vooral veel skin conditioners en andere hydraterende ingrediënten. Hieronder even een breakdown van de ingrediëntenlijst;

aqua – water
prunus armeniaca (apricot) kernel oil – abrikozenpit olie
propanediol – maakt de gel minder viskeus
glycerin – glycerine (sterk hydraterend)
pentylene glycol – hydraterend
alcohol – oplosmiddel
phenoxyethanol – conserveringsmiddel
hydroxyethylpiperazine ethane sulfonic acid
butylene glycol – oplosmiddel
sodium hyaluronate – hyaluronzuur (sterk hydraterend)
xanthan gum – verdikkingsmiddel/emulgator
synthetic fluorphlogopite – verbetert de viscositeit
hydroxyethylcellulose – zie ‘cellulose’ verderop in de lijst
algin – afkomstig uit bruine zeewier, verbetert de viscositeit
carrageenan – een polysaccharide afkomstig uit zeewier, werkt als een verdikkingsmiddel
bht – conserveringsmiddel én anti-oxidant. Voorkomt verkleuring van het product
laureth-3 – emulgerende en reinigende werking
sodium hydroxide -pH bufferende werking (beter bekend als gootsteenontstopper, ieh! Maar in kleine hoeveelheden kan het geen kwaad)
sodium acetate – pH bufferende werking
pisum sativum (pea) extract – doperwt extract
sodium lauryl sulfate – emulgerende en reinigende werking
silica – een mineraal dat wordt gevonden in zandsteen, klei en graniet. Maakt de pareltjes opaak (ondoorzichtig)
acetyl dipeptide-1 cetyl ester – de bijzondere peptide waar ik het hierboven al over had
sodium citrate – pH bufferende werking
cellulose – een polymeer die van nature voorkomt in de celwand van planten, vormt de buitenkant van de pareltjes
potassium sorbate – een mild conserveermiddel
caesalpinia sappan bark extract – extract van een exotische boom; het heeft ontstekingsremmende en bacteriedodende eigenschappen
tin oxide, titanium dioxide (ci 77891), iron oxide (ci 77491), mica – kleurstoffen en shimmer

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 8 Kijk, dit zit er in de pareltjes. Niet alleen abrikozenpit olie en hyaluronzuur, maar ook een beetje mica wat zorgt voor een subtiele, verhelderende lichtreflecterende glans.

Natuurlijke botox

En nu volgt er een beetje een ‘saai’ stuk over de peptide, maar ik vond het zelf zo interessant dat ik het jullie niet wilde onthouden. De bijzondere peptide heet acetyl dipeptide-1 cetyl ester. Deze peptide komt van nature voor in het lichaam en werd ontdekt tijdens onderzoek naar signalen die het gevoel van geluk triggeren. Wat het in feite doet is zorgen dat de perceptie van een onaangename huid (droog, jeuk, gevoelig, geïrriteerd) vermindert, door de verdraagzaamheid van de huid te verhogen. Hierdoor voelt de huid zich comfortabeler en meer ontspannen, waardoor de vorming en expressie van fijne lijntjes en rimpels zullen verminderen.

Het klinkt een beetje vergezocht, maar kennelijk werkt het want deze peptide wordt steeds meer en meer gebruikt in skincare als anti-aging ingrediënt. Daarbij verhoogt deze peptide de productie van elastine in de huid, waardoor de huid steviger wordt. Acetyl dipeptide-1 cetyl vermindert op den duur ook de mate van het samentrekken van je spieren (omdat je huid er zo ontspannen van wordt), waardoor eventuele mimiek rimpeltjes worden voorkomen. Het is dus een soort natuurlijke botox, lijkt het wel!

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 5 Nou, helemaal top dus. Maar die pareltjes, hoe krijg je die op je gezicht? Volgens de verpakking moet je 10 pareltjes in dit kleine, überschattige katoenen zakje doen. In totaal worden er 20 zakjes bij het masker geleverd.

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 6 philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 7 En 10 pareltjes lijkt heel weinig, maar het is inderdaad voldoende. Op deze manier denk ik dat je zo’n half jaar met dit masker kunt doen, op basis van 2 à 3 x per week gebruik.

philosophy ultimate miracle worker pearl mask review_ - 2 Knoop het zakje dicht en wrijf hem met lichte druk tegen een schone, gereinigde huid. Hierdoor worden de pareltjes geplet en komt de inhoud vrij. Verdeel gelijkmatig een dun laagje over je gezicht en laat het intrekken (dus niet afspoelen). Het zakje geeft vanwege de textuur een héle milde scrub. Gebruik dit masker ‘s nachts voor het slapen gaan tijdens je avondroutine en VERVANG hiermee je gebruikelijke nachtcrème. Kan 3 x per week gebruikt worden, of elke keer wanneer je huid een boost nodig heeft!

voor en na Na één keer zie ik niet echt een enorm verschil, behalve dat mijn huid iets helderder is geworden en ook zachter aanvoelt. Inmiddels heb ik het masker meerdere keren gebruikt (3 weken lang 4 x per week) en wow… ik ben hooked. Ik moet toegeven dat ik het masker niet ‘s avonds maar juist ‘s ochtends gebruik, bij wijze van primer. Mijn make-up glijdt er super silky smooth op en blijft er ook erg mooi van zitten. Mijn huid straalt onwijs, ik heb geen puistjes meer, geen roodheid, littekens lijken vager te zijn geworden, ik heb geen gekke droge plekjes meer en mijn huid gaat hier ook niet van glimmen in de loop van de dag. Het is gewoon glad, stralend en ontspannen.

no makeup - 1Dit is een ietwat wazige telefoonfoto (er zit geen filter overheen overigens), maar zo ziet mijn huid er nu uit zonder make-up. Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn huid. Om eerlijk te zijn had ik dat niet verwacht. Ik dacht, hè leuk, wat geinig zo met die pareltjes. Ik dacht dat het er gewoon mooi uit moest zien en dat Philosophy gewoon met iets innovatiefs op de markt wilde komen. MAAR, eigenlijk stelt Philosophy me nooit teleur wat skincare betreft, dus ik had kunnen weten dat ik dit te gek zou gaan vinden. Het geeft mijn huid écht een flinke opknapbeurt dus ik ben zeer tevreden met het resultaat tot nu toe.

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 1 Ik kan niet anders zeggen dat ik te spreken ben over dit product, maar ik heb wel een kleine side note. Ja, het is leuk om de schattige pareltjes in het kleine zakje te doen en dat over je gezicht te wrijven, maar het is wel een béétje omslachtig. Plus er zitten maar 20 zakjes bij, dus die moet je steeds uitwassen. Gedoe. Liever had ik dit product gewoon in een pompflacon gezien, met van die losse pareltjes erin die dan pas kapot gaan bij het eruit pompen. Die techniek bestaat namelijk gewoon. Wellicht dat het met deze ingrediënten onmogelijk is om het op die manier te doen, en dat het daarom zo wordt gedaan? Wie weet. En waarom heet dit een pearl mask? Je wast het er niet af dus is het niet eigenlijk een serum? En als laatste, en dan houd ik op met zeuren, de prijs. Die is best flink!

philosophy ultimate miracle worker pearl mask_ - 3Al met al ben ik erg tevreden en zeer te spreken over het resultaat. De pareltjes zijn in het begin erg leuk om zo te gebruiken, maar na een tijdje is de lol eraf en wil je gewoon iets makkelijkers, haha! Maar anyway, top product die ik zeker kan aanbevelen, mocht je het je kunnen veroorloven. Het geeft je huid echt een boost! Mocht je je skincare naar een hoger level willen tillen, of ben je net als ik een skincare freak, dan is dit product ZEKER iets voor jou.

Het Philosophy Ultimate Miracle Worker pearl mask kost €84,39 en is verkrijgbaar bij geselecteerde Ici Paris XL filialen. Natuurlijk is het ook via iciparisXL.nl online te bestellen. Het masker is te koop vanaf half september 2016. 

Wat vinden jullie van dit masker met pareltjes? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

46 Reacties

 1. lila
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Vervolgens geen instalab plaatsen super bezig :)

 2. 7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

  Kun je de zakjes niet in een waszakje doen en wassen op fijne was? Lijkt me enorm schelen!

 3. 7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

  Ziet er in ieder geval heel speciaal uit en dat maakt ‘t natuurlijk ook meteen leuk om te gebruiken.

 4. 7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

  het is een gedoe om te gebruiken maar dan heb je ook wat! ik vind Philosophy over het algemeen ook altijd erg fijn, vooral de reinigers :)

 5. Karin
  7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

  Ik weet niet wat er aan de hand is maar je bent vaker laat met je artikelen..?

  • Kelly
   7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

   Was mij ook opgevallen idd..

 6. 6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Ik vind echt dat je huid er gaaf uitziet. Ik zou dit graag willen proberen want mijn huid is bagger de laatste weken maar de prijs is mij echt too much my helaas…

  Heb jij misschien een andere (iets meer betaalbare) tip voor een vette huid? Ik ga nog even zoeken op je site want ik weet dat je hier wel vaker over hebt geschreven.

  • 7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

   De producten van la roche posay ‘effaclar’ vind ik heel goed voor een vette huid. Ik gebruik zelf de schuimende reinigingsgel, het micellair water en dan een klein tubetje voor specifieke onzuiverheden aan te tonen. Ik merk zeker verschil.

   Deze producten werden mij aangeraden door de dermatoloog :)

 7. Tessa
  6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Hi, waar blijft de instalab? :)

  • Thessa
   7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

   He een bijna naam genoot !

   Maar ik ben ook erg benieuwd waar de Instalab blijft :(
   Zo’n lekker begin van de morgen..

 8. Barbara
  6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Geen instalab? Jammer hoor..

 9. G Runhart
  6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Veel te prijzig helaas

 10. Door
  6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Leuke review Sereen!! Klinkt heerlijk en je huid ziet er inderdaad stralend uit!

  Even een andere vraag, heb je er wel eens over nagedacht om een lokaal retinoïde te gebruiken? Het wordt officieel voorgeschreven voor acne maar is ook het enige wetenschappelijk bewezen middel tegen rimpels. Het is dus wel alleen op recept te verkrijgen. Het zorgt er voor dat de hoornlaag verdunt en zich sneller vernieuwt. Hierdoor vermindert het ook littekens en pigmentvlekken. Ik gebruik het nu een tijdje en ben super tevreden. Je moet wel uitkijken met de zon en ik smeer om de dag, dagelijks is te heftig en krijg ik enorme schilfers. Nu je huid zo mooi is zou ik het niet aanraden maar als je huid weer onrustiger is is het misschien een tip! Zeker ook dus als anti-aging als fijn bijeffect.

  • 6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

   Ik las even mee… Wat gebruik je dan precies als ik vragen mag? Mijn huid is erg onrustig de laatste maanden en ben echt opzoek naar iets wat helpt.

   • Door
    7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

    De merknaam is Acid A Vit. (Stof tretinoidecreme 0,5%). Ik zou het wven met je huisarts overleggen !

 11. 6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Oh ja, ik zou ook graag in zo’n potje roeren, haha, geweldig!! Het ziet er alleen al leuk uit, top dat het ook nog goed werkt! Wel jammer dat er inderdaad ‘maar’ 20 zakjes bij zitten, en die moet je ook nog in de BH-zak in de wasmachine doen waarschijnlijk, omdat je ze anders kwijt raakt, maar goed. Ik vind het resultaat echt mooi!!

 12. 6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Het ziet er sowieso heerlijk uit! Klinkt echt onwijs fijn!

 13. 6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Klinkt goed, alleen de prijs..

 14. 6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Ah wat een innovatief product. Stiekem vind ik die zakjes best wel geinig!

 15. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  prachtige foto’s, het product ziet er super luxe uit, heel mooi! het zou wellicht wat voor mij zijn maar de prijs vind ik echt veel te hoog

 16. Hani
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Hooi

  Ik heb zelf een een vette huid
  Is de masker dan wel geschikt voor mij
  Met al die oliën er in?

 17. Anne
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Wat bijzonder, ik heb zoiets nog nooit gezien! Wel jammer dat het zo duur is,,

 18. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Ik werd hier erg blij van om te lezen. En ik dacht dit moet ik Zeker proberen dat blijft een feestje om te gebruiken. Helaas wel erg duur toen ik aan het eind van je bericht kwam. Ik ga hier nog maar even een nachtje over slapen dus. Liefs soraya

 19. T
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Als skincarefreak wil ik het natuurlijk wel proberen, maar het is wel belachelijk duur! Weet je wel hoeveel sheetmasks en gewone maskers ik daarvan kan kopen? (!)
  Misschien voor als ik cadeaubonnen heb, maar anders houd het voor mij op.

 20. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Ja dit is een product dat ik zeker ga proberen, ben sowieso gek op de producten van Philosophy x

 21. Danielle
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Het lijkt erop dat steeds meer skincare producten abrikozenpitolie bevatten. Daar kan ik niet tegen (krijg er jeukende uitslag van). Jammer.

 22. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Dankzij jouw review ben ik benieuwd naar dit product! Je huid zag er al mooi uit, maar je ziet toch licht verschil. En wat een mooie verpakking <3

 23. Syl
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Nou vind ik het een beetje omslachtig en duur. Maar geinig is het wel.

 24. Laura
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Lijkt me een super fijn masker, maaarrr…. €84,39 dat vind ik wel heeeul veel voor een serum/masker. Tsja

 25. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Het ziet er echt heel leuk uit maar de lol zal er wel snel vanaf zijn haha. Ik ben er wel erg benieuwd naar maar de prijs houdt mij tegen.

 26. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Het ziet er echt heerlijk uit en dat het dan nog werkt ook is natuurlijk helemaal fantastisch! Inderdaad een erg pittige prijs!

 27. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Wauw, dit is echt een prachtig product, alleen die pareltjes al! Jammer van de prijs, anders zou ik het graag eens proberen.

 28. Samantha
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Ohhh man!! Ik ben helemaal verslaafd aan philosophy! Echt fantastisch spul! Nou heb ik geen acne huid oud maar moet em hebben!!!

 29. Maria
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Dit zou ik wel heel graag willen uitproberen, maar die prijs idd. Misschien met een cadeaukaart, dan zou ik het wel aan willen vullen. Wat betreft de verpakking, een pompflacon zou ik zelf ook veel handiger vinden.

 30. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Duur of niet….door jouw verhaal erover wil ik dit echt uitproberen met mijn beschadigde huid van de medicijnen. Ik had altijd een perfecte huid en nu is het rood vlekkerig en veel oneffen heden. Dusss….ik ga alvast sparen. Thanks voor deze leuke blog ♡

 31. Heleen
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Deze is mij veel te duur!

 32. Sjess
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Ik vind het er heel interessant uitzien! Maar die prijs… 😱

 33. Marjan
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Ik heb de dagcreme gebruikt en had een nega allergische reactie. Geen philosophy meer voor mij. Nu gebruik ik Charlotte Tilbury. Ook lekker spul

 34. Carina
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Ik vind het erg duur voor wat olie met glycerine. Verpakking is leuk gedaan maar dat is het dan ook. De laatste tijd vind ik Philosophy heel veel aan angel dusting doen en je mag er nog flink voor betalen. Mij niet gezien.

 35. Daphne
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Origineel product maar onbetaalbaar. Kan me niet voorstellen dat de kostprijs van dit product zo hoog is. Ik ben wel benieuwd naar andere producten met acetyl dipeptide-1 cetyl ester

 36. Diana
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Wow wat een prachtige pareltjes! Ziet er zo mooi uit met de zwarte verpakking! Wel ziek duur. En flacon zou handiger zijn idd net als dat gouden spullie van Guerlain oid?

 37. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Dat ziet er allemaal heel goed uit. Ik houd van philosophy.

 38. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Wat een apart masker! Op een heel erg mooie manier :D Valencia is prachtig! <3

 39. 5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  oe ik kan niet wachten op je foto’s en tips over Valencia ! Gaan wij over 2 weken heen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *