Permanente wenkbrauwen met de PMU Blade Techniek

SPANNING EN SENSATIE want afgelopen donderdag had ik een afspraak met Rebecca, de eigenaresse van New Skin in Houten, een salon die met name bekend staat om hun permanente make-up. Ze doen meer dan 100 behandelingen per maand, dus op dit vlak zijn ze echt gespecialiseerd.

Ik zit serieus al jaren te denken aan permanente wenkbrauwen, maar ik was heel simpel gezegd te bang. Bang dat het mis zou gaan, dat het te donker zou worden, bang dat de vorm toch niet naar wens zou zijn, bang dat de kleur van de inkt roodachtig of grijzig zou gaan worden. Maar, we leven vandaag de dag in het jaar 2016 en er zijn inmiddels zo veel technieken bij gekomen waarmee je een zo natuurlijk mogelijk resultaat kunt behalen, dat ik na wat wikken en wegen uiteindelijk toch heb besloten om het te doen.

In de video hieronder laat ik jullie zien hoe de behandeling is verlopen én mag ik van Rebecca ook een gratis behandeling weggeven aan één van mijn lezeressen. Aan het einde van de video vertel ik jullie hoe je kans maakt op deze prijs;

Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen te voorzien van permanente make-up, maar ik heb heb gekozen voor de PMU Blade Techniek. Tijdens deze behandeling wordt er met een vlijmscherp, flexibel mesje minuscule sneetjes in je wenkbrauw gezet, die vervolgens worden gevuld met inkt. Op deze manier ontstaan er hele fijne streepjes die eruit zien als echte haartjes. Dit leek me vooral ideaal voor aan het begin van mijn wenkbrauwen, waar ik zo weinig haar heb dat er ‘gaten’ in zitten.

serenawenkbrauwen-3Het voordeel van de Blade Techniek is dat er naar verhouding minder pigment nodig is waardoor het er nóg natuurlijker uitziet ten opzichte van tatoeëren, maar de keerzijde hiervan is dat het sneller terugloopt. Na 6 tot 8 maanden is het al dusdanig vervaagd dat er een nieuwe behandeling nodig is. Het blijft dus niet langer zitten dan een jaar! Dit vind ik persoonlijk juist een voordeel, omdat het dan niet zo héél permanent is. Net zoals botox dat na 3 maanden weer uit je lijf is, ik weet niet, vind ik toch een fijner idee. Bovendien schijnt de Blade Techniek ook minder pijn te doen ten opzichte van tatoeëren.

serenawenkbrauwen-5Wat betreft het vormen van de wenkbrauwen, voordat er in je gesneden wordt (hè, wat klinkt dat naar, lol!) worden je wenkbrauwen ingetekend met pigment. Je kunt van te voren foto’s doorsturen zodat men weet hoe je je wenkbrauwen graag zelf bijtekent, dat helpt enorm. Na het intekenen wordt er net zo lang gecorrigeerd totdat je 100% tevreden bent met het resultaat. New Skin heeft een ruime selectie aan pigmenten, dus er zit altijd een goede match bij! Zelf heb ik de meest donkerbruine kleur gekregen met een koele ondertoon. Rebecca had mijn foto’s goed bestudeerd en tekende ze werkelijk PRECIES hetzelfde als hoe ik het normaal doe. Ik was eigenlijk meteen tevreden! Als de vorm goed is, en je gaat akkoord met de gekozen kleur, kan het bladen beginnen.

serenawenkbrauwen serenawenkbrauwen-2Er wordt overigens wel aangeraden om je huid van te voren te behandelen met een verdovende crème, die je bijvoorbeeld via je huisarts kunt bestellen. Het moet zo’n half uurtje intrekken en dan ben je good to go! Er zijn mensen die het niet nodig vinden, maar ik zeg altijd maar zo: beter safe than sorry. Je kent je eigen pijngrens het beste, dus als je van jezelf weet dat hij niet al te hoog is ga dan zeker voor de crème en geef het van te voren ook aan, dan wordt er rekening mee gehouden tijdens de behandeling.

serenawenkbrauwen-4Hoe voelt dat nou? De sneetjes aan het begin van mijn wenkbrauw voelde ik niet, maar richting het midden en het einde van de wenkbrauw voelde ik ze wel. Geen helse pijn, integendeel, maar je voelt een lichte branderige sensatie. Ik vind het vergelijkbaar met het gevoel van een kat die je krabt, of met het zetten van een fijne tatoeage.

En nu? Nou, er vormen zich al korstjes op mijn wenkbrauwen en het is HEEL belangrijk dat ik er niet aan ga pulken. Een hele opgave voor me, want ik ben een rasechte pulker. De eerste 3 dagen moet je de wenkbrauwen goed vet houden met vaseline, daarna gewoon alles zijn beloop laten. Door de korstjes zien mijn wenkbrauwen er ook wat donkerder en strakker uit dan normaal (echt van die Sharpie brows!), maar als de korstjes er straks afvallen ziet het er een stuk lichter en natuurlijker uit. Ik ben zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.

serenawenkbrauwen-7Hierboven zie je uiteraard het resultaat nadat één wenkbrauw is gedaan. Don’t worry, ik heb ze beiden laten doen haha.

serenawenkbrauwen-6Omdat de kleur al meteen terugloopt nadat de korstjes eraf zijn gevallen, biedt New Skin ook een nabehandeling aan waarbij de kleur intenser gemaakt kan worden en er eventueel nog het een en ander gecorrigeerd kan worden qua vorm. Dit moet na ongeveer 4 weken, dus over een maandje ga ik weer terug!

Wat kost dat allemaal? De gebruikelijke prijs voor een PMU Blade Techniek behandeling is €350,- maar er is nu tijdelijk een actie waarbij je slechts €179,- betaald. Een nabehandeling binnen 4 weken kost €75,- en die is vrijwel altijd wel nodig, dus in totaal ben je €179 + €75 = €254,- kwijt. Ik vind dit persoonlijk niet duur, aangezien je er zo veel winst uit haalt! Hoe chill is het om elke dag op te staan met perfecte brows?

WIN EEN GRATIS PMU BLADE TECHNIEK TREATMENT

Zit jij nu ook al een tijdje te denken aan permanente wenkbrauw make-up en is de Blade Techniek echt iets voor jou? Van Rebecca mag ik een gratis treatment + nabehandeling weggeven aan één van mijn lezeressen.

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs? Like de Facebook pagina van New Skin en like mijn Beautylab pagina, en laat hieronder weten waarom we JOU moeten kiezen als winnares. New Skin zit in Houten (vlakbij mijn nieuwe huis) dus mocht ik tijd hebben op de dag van je behandeling, doen we meteen even samen lunchen in het Oude Dorp. Rebecca en ik kiezen over 2 weken een winnares uit dus meedoen kan t/m 25 september 2016. Good luck!

Wat vinden jullie van permanente make-up? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

284 Reacties

 1. Sasha
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Hi Serena,

  Kan je ook nog foto’s posten hoe het er naar een paar weken zonder make-up uitziet wanneer het is geheeld? Ik ben heel benieuwd hoe het er nu uitziet, ben nog aan het twijfelen of ik ook ga.

  • Maureen
   21 oktober 2017 / zaterdag, 21 oktober 2017

   Ik ga aanstaande dinsdag naar NewSkin voor de PMU behandeling!

 2. Merel
  26 mei 2017 / vrijdag, 26 mei 2017

  Hoi Serena,

  Ik en mijn nicht hebben het ook laten doen bij New Skin in houten. Het is nu een weekje geleden en bij mij beginnen de korstjes er al af te vallen… en bijna alles is weg.

  Had jij hier ook last van en hoe vaak moest jij voor de nabehandeling terug?

  • Serena
   Auteur
   28 mei 2017 / zondag, 28 mei 2017

   Ja, dit had ik ook. Je moet dan nog 1 keer terug voor een touch-up. Zelf heb ik dit nooit gedaan, ik stelde het steeds uit vanwege de korsten waar ik geen zin in had en nu vind ik het wel best zo! Maar na 1 touch-up zou het het uiteindelijke resultaat moeten worden.

 3. Noena
  18 oktober 2016 / dinsdag, 18 oktober 2016

  Ben ook erg benieuwd inderdaad!

 4. Elize
  17 oktober 2016 / maandag, 17 oktober 2016

  Wie heeft er nou uiteindelijk gewonnen?
  Grtz Elize

 5. Ivon
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ben benieuwd hoe het er nu close-up uit ziet!
  Ik wil het misschien ook laten doen. Maar zie alleen voor en na behandeling foto’s. Ik ben benieuwd hoe het er uit ziet na genezing. Of zelfs tijdens genezing.

 6. angelique de gast
  10 oktober 2016 / maandag, 10 oktober 2016

  Mijn wenkbrauwen zijn ook super dun en ik teken ze ook altijd bij maar dit lijkt mij echt een super idee zodat ik in de ochtend sneller klaar ben en meer tijd heb om mijn dochter weg te brengen naar school.

 7. 26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

  Hallo Serena,

  Wauw wat een verschil met een geweldig resultaat! Ik ben vroeger toen ik klein was op een van mijn wenkbrauwen gevallen. Hierdoor groeien de haartjes naar boven groeien in plaats van met de richting mee. Ik ben nu al extreem lang bezig om het juiste wenkbrauw product te vinden maar tot op heden heb ik niks kunnen vinden wat ‘natuurlijk’ oogt. Het overkomt mij vaak dat ik ineens nog maar een fatsoenlijke wenkbrauw heb en de andere is dan vervaagt door het sporten (zwemmen) of door het werken.

  Ik hoop echt heel erg dat ik kans maak op deze prijs!

  Groet,

  Manon

 8. Chantal
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Hoi Serena en Rebecca,

  Dit zou ideaal voor mij zijn😄

  Heb in het verleden 2 x mijn wenkbrauwen met permanente make-up laten behandelen met als gevolg nu
  2 dunne lichte strepen( met heel weinig haartjes) die ik alsnog elke dag moet teken om het wat te laten lijken😢

  Dit ziet er zo super natuurlijk uit.

  please help mij van mijn lelijke wenkbrauwen af🍀🍀

  Groetjes, Chantal

 9. Floor
  23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Ik heb best veel tattoos, maar om iets aan mijn gezicht te laten tattooeren was ik altijd wat huiverig. Best wel wat kennissen waarbij ik wat had aan te merken op hun permanente make-up en dacht ik tja; daar zit je dan een aantal jaar mee. Dit is de eerste keer dat ik zoiets heb van; ja, hier zou ik het ook durven laten doen. En dat is toch het belangrijkste als je (voor mij) zo’n grote ingreep laat doen.

 10. Kika
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Oww ja dat zou echt de perfecte oplossing zijn voor mij. Ik zit er al langer aan te denken om iets met mijn wenkbrauwen te doen maar omdat ik erg licht blond ben ben ik bang dat het veel te donker en te hard wordt in mijn gezicht. Zeker omdat je mijn wenkbrauwen nu bijna niet ziet als ik er niets aan doe. Maar dat zelfilmpje doen is nogal een dingetje omdat er geen duidelijke lijn in mijn wenkbrauwen zit vindt ik het moeilijk om deze bij te tekenen en ook heb ik na al die jaren nog steeds de perfecte kleur niet gevonden. Tja nu kan ik eigenlijk alleen nog maar gaan duimen en hopen dat ik gekozen wordt 😆

 11. Elize Teijgeler
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Wow dat klinkt als een super oplossing voor mijn dunner geworden wenkbrauwen!
  Mijn vader is eind maart overleden. Heb veel stress en verdriet gehad, soms denk ik weleens dat ik daardoor zo’n haaruitval heb gekregen. Hij zei altijd: “schat je moet jezelf goed blijven verzorgen en het is belangrijk dat je er goed uit blijft zien, ondanks alle shit aan je kop”. We waren 2 handen op 1 buik…. :(
  Ik teken ze nu altijd bij,maar eigenlijk heb ik daar helemaal geen tijd voor.. Ik zorg alleen voor 4kids waarvan 3 in de luiers en als ik sta te tekenen gebruiken ze mij als speeltoestel hmpf… :|
  Geld voor een behandeling heb ik niet. Ik ben sindskort gescheiden van de papa van de kids, moet de advocaat nog afbetalen. Nu sta ik er financieel financieel alleen voor en ben bang dat mama d’r hele leven moet blijven tekenen. Wenkbrauwen dan he! ;)
  Ik hoop dat ik jullie “winner” wordt! Dan heb ik dit jaar iig nog iets tofs meegemaakt! :)))

 12. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Als je het eerste gedeelte van je wenbrauw al mist moet je al wat doen….
  Poging 1: zelf tekenen #fail haha.
  Poging 2: Dan maand in maand uit verven #leuk maar niet optimaal.
  Poging 3: wenkbrauwextensions om de drie weken #wauw!! Maar je moet toch zeker elke drie weken weer terug
  Poging 4: sculpting.

  Vanochtend werd ik wakker en typte in google: permanente wenkbrauw haartjes.
  En THADAAA…daar komt ineens een geweldige oplossing!! Wat ontzettend mooi!! Dus JA, doe niet vaak mee met winacties…maar dit is echt iets wat ik wil proberen.
  Als je elke drie weken je wenkbrauwen moet laten doen of 1 behandeling. ..scheelt een hoop tijd en geld. En het is nog dichtbij ook nog!

  Liefs Charissa

 13. Rosa
  20 september 2016 / dinsdag, 20 september 2016

  Ik zou moeten winnen omdat ik elke ochtend een half uur bezig ben met mijn wenkbrauwen teken omdat ik weinig tot geen pigment in me al weinig wenkbrauw haartjes heb. Ik wil ze al heel lang laten tatoeëren maar was altijd bang dat ze zouden mislukken. Ook ben ik altijd een hoop geld kwijt aan goede wenkbrauw producten omdat ik rossig ben. Ik zou het echt fijn vinden om het te winnen dat zou zon last van m’n schouders zijn want zonder m’n wenkbrauwen te tekenen durf ik de deur niet uit.

  • Rosa
   20 september 2016 / dinsdag, 20 september 2016

   En ik zou je graag ontmoeten jou blogs volg ik al heel lang

 14. Iris
  19 september 2016 / maandag, 19 september 2016

  Oehh ik had al op je youtube-kanaal gereageerd en ik heb alles geliked!!! 🤗

  Ik zou de behandeling zo graag willen winnen. Heb al tijden getijffeld over deze behandeling.
  Als blondje is het niet makkelijk om ook onzichtbare wenkies te hebben… 😒
  Potlood,verf of wunderbrow alles neemt tijd inbeslag en werkt maar half.. Dit zou zo ideaal zijn!!

  En zie hier dat je het leuk vind om even te kijken/lunchen! Lijkt me onwijs gezellig!!

  So im in it to win it😜😍

 15. Danique
  18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

  Ik doe heel graag mee. Ik heb gaten in mijn wenkbrauwen die ook niet goed willen pakken als ik ze bijteken. Met het bijtekenen krijg ik ze dus nooit zoals ik ze wil. Heel erg vervelend, aangezien ik een eigen kapsalon heb en je er dan toch verzorgd uit wilt zien!

 16. Mai Ngo
  18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

  waaaah i really need this <3 xoxo

 17. Ilse
  17 september 2016 / zaterdag, 17 september 2016

  Ik zou dit zo graag willen omdat wij binnenkort met ons gezin naar het buitenland verhuizen en het daar meestal warm is, en in de warmte zweet ik mijn wenkbrauwen (make-up haha) er gelijk weer af!

 18. Joanna
  17 september 2016 / zaterdag, 17 september 2016

  Wauw! Wat een mooi en natuurlijk resultaat!!

  M’n zus is binnenkort jarig (eind oktober) en zeurt al jaren over haar wenkbrauwen. Ze heeft namelijk weinig wenkbrauwhaartjes, waardoor ze deze dus áltijd moet tekenen. Daarnaast durft ze haar wenkbrauwen niet tot nauwelijks te epileren, omdat haar wenkbrauwhaartjes lang zijn, waardoor er dus gaten zullen ontstaan als je een vorm erin wilt epileren.
  Nu twijfelt ze al heel lang om permanente wenkbrauwen te nemen, maar vindt ze dit nog vrij prijzig als studentzijnde. (En stiekem ook een beetje eng) Wanneer ze dit jaar als verpleegkundige afstudeert en dus aan het werk kan gaan, zal ze erg blij zijn als haar wenkbrauwen voller lijken door de behandeling. Dit bespaart haar namelijk in de vroege ochtend een heleboel tijd, aangezien ze er altijd erg lang mee bezig is + super vroeg op moet staan voor een ochtenddienst. Ik ben er ook van overtuigt dat wanneer ze vollere wenkbrauwen heeft, ze meer zelfvertrouwen zal hebben wanneer ze ‘make up loos’ het huis uit durft voor een boodschapje..

 19. Lisette
  17 september 2016 / zaterdag, 17 september 2016

  Wat een superleuke actie!!

  Als student heb ik het natuurlijk heel erg druk met de studie, werk en alles wat er omheen hangt… (veel bier). Met dit drukke schema is er soms geen tijd om mijn make-up te doen zoals ik het graag zou willen, want slaap is vaak heiliger dan die perfecte wing. Nu zal ik niet de deur uitgaan zonder een beetje concealer, mascara en natuurlijk wat wenkbrauw poeder. Nu zou het toch zo mooi zijn om deze behandeling te winnen zodat ik die extra 5 min zou kunnen besteden aan misschien een leuk kapsel? Of een beetje oogschaduw?

 20. Gerdien
  17 september 2016 / zaterdag, 17 september 2016

  Ik ben al een tijd aan het denken over het laten doen van mijn wenkbrauwen. De haartjes zijn doorzichtig… En het kost mij iedere ochtend een kwartier en 3 verschillende producten om mezelf weer een gezichtsuitdrukking te geven. Helaas zit er bij mij in de buurt geen goede zaak die het doet. Ik wil geen crooked brows hebben natuurlijk! Plus, ik zou dolgraag eens je willen onmoeten. Ik volg je al best lang en vind je content echt tof!

 21. Els Huis in 't Veld
  16 september 2016 / vrijdag, 16 september 2016

  Goedemorgen Serena,

  Tja ik kan het kort houden ben 59 jaar en teken dus al vanaf mijn 13e jaar mijn wenkbrauwen omdat ze zo licht zijn.. Ben steeds slechter gaan zien dus het wordt zonder bril nog moeilijker om dit elke morgen aan te brengen met potlood.. HELP..

 22. Jennifer
  15 september 2016 / donderdag, 15 september 2016

  Is echt super mooi geworden !
  Dit is echt top voor me moeder
  Al haar wenkbrauwen zijn uitgevallen
  Nadat ze een hele hoge bloeddruk en veel stres had
  Dus zal het haar echt gunnen
  Want ze schaamt zich er echt voor
  En kan ze lekker middagje genieten 💆🏼

 23. Joyce quist
  15 september 2016 / donderdag, 15 september 2016

  Oh wauw uhm ja waarom ik!? Altijd moeilijk de een heeft dit de ander dat en dan moet je dus maar iemand kiezen…

  Anyway.. Als mama van een kleine uk heb ik ineens stukke minder tijd. En met wenkbrauwen die ik altijd bij moet werken (bril dragend) zonder bijwerk lijkt het net of ik halve wenkies heb.. Not so Charming dus. Hoe chill zou het zijn dat ik gewoon een stuk sneller klaar kan zijn met mijn dagelijkse routine?! Dus sochtens voor het werken al wat meer tijd heb met m’n kleine ukkepuk!?!?
  Aangezien ik het de behandeling zo niet te betalen is voor mij doe ik zeker een poging mee!

  🍀🍀🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *