Peel off base coat + glitterlak

De peel off base coat van Essence uit de limited Ready for Boarding collectie is een product waar je zowel een haat als liefdeverhouding mee kunt hebben. Later in dit artikel zal duidelijk worden waarom. Deze base coat is speciaal ontwikkeld om nagellak te verwijderen zonder behulp van een nagellakremover. Extra safe voor je nagels dus en bovendien erg gemakkelijk.

Ken je de situatie? Je bent op een leuk feestje, haar in de lak, nagels in de lak en ineens merk je dat je nagellak aan het afbladderen is. The horror! Omdat de meeste mensen geen flesje nagellakremover en wattenschijfjes in hun veel te kleine handtasje proppen probeer jij heel stiekem de nagellak van je nagels af te pulken… maar hierdoor neem je niet alleen de nagellak mee, ook het bovenste gedeelte van je nagels waardoor je ze eigenlijk alleen maar beschadigt en verpest. Zucht.

De oplossing! Peel off base coat!

Deze witte base coat breng je vrij dik aan over je nagels. In het begin is deze lak wit, echt zoals houtlijm ofzo, maar naarmate de lak opdroogt veranderd de kleur van wit naar doorzichtig. De structuur is dik en plakkerig. Eerlijk gezegd lijkt het ook op van die witte knutsellijm!

Na een tijdje (ongeveer 3 minuten) ziet het er zo uit:

De lak blijft een beetje ‘tacky’ maar ik neem aan dat zoiets hoort bij een peel off base coat. Vervolgens lak je de gewenste kleur nagellak op je nagels. Ik koos voor een extreme glitterlak en een leuk koraalroze kleurtje omdat ik wilde kijken of deze base coat net zo goed zou werken bij zowel glitterlak als creamy lak.

De dag erna was het pulken geblazen! En ja, dat ging heel gemakkelijk. Gewoon beetje pulken, beginnetje maken en trekken maar.

Wanneer je nagellak van je nagels af pulkt zonder een speciale peel off base coat heb je geheid beschadigingen aan je nagels, maar wanneer je dit doet mét een peel off base coat zijn de beschadigingen beduidend minder. Ik kan niet zeggen dat ze er helemaal niet zaten, want hier en daar zag ik toch nog wat ‘droge’ plekjes op mijn nagels, misschien dat dit op de foto ook wel te zien is.

Ik moet er wel bij vertellen dat ik de lak ‘s middags had aangebracht en het er de volgende ochtend voor het douchen had afgepulkt. Nu wilde ik dit nogmaals testen, maar dan wilde ik de lak verwijderen NA mijn douche. Kijken of dat makkelijker zou gaan. Normaliter wordt nagellak zacht en kwetsbaar wanneer het veel met water in aanraking komt, vandaar dat ik wilde kijken of er veel verschil zou zijn. En dit was inderdaad het geval.

Tijdens het haren wassen bleef ik gewoon met mijn handen in mijn haren steken omdat de nagellak al onder de douche aan het ‘peelen’ was. Het liet op verschillende plekken voor een gedeelte los van de nagel. Eenmaal onder de douche vandaan kon ik alles er met gemak aftrekken. Met minder schade aan de nagels weliswaar, maar met een peel off base coat is je manicure geen lang leven beschoren.

De peel off base coat lijkt een enorme uitkomst, en dat is het vast en zeker ook wel voor velen, maar wanneer je je manicure langer dan één dag wilt laten zitten is het niet te doen. Zoals je misschien weet is glitternagellak verwijderen een regelrechte ramp, maar met deze peel off base coat is het een fluitje van een cent.

Mocht je voor een avondje stappen een leuke (glitter)lak willen aanbrengen dan kan ik deze base coat zeker aanbevelen. Wil je de glitterlak echter een aantal dagen laten zitten dan raad ik het zeer zeker niet aan. Ik zou dan liever gewone base coat gebruiken en het op deze manier verwijderen:

[do action=”ytr”][/do]

Dit filmpje was van anderhalf jaar geleden trouwens! Lees hier het bijbehorende artikel met foto’s.

Zoals ik al zei kun je een haat- of een liefdeverhouding hebben met deze peel off base coat. Het heeft voordelen maar minstens evenveel nadelen. Toch denk ik dat het altijd handig is om een flesje peel off base coat in huis te halen, just in case.

Mocht je creatief zijn dan kun je ook altijd nog je eigen DIY peel off base coat maken! Er circuleren veel DIY’s online waaronder deze van Wacky Laki:

In feite gebruikt ze gewone schoollijm!

Of de peel off base coat snel gaat chippen hangt ook sterk af van de persoon. Nu weet ik dat mijn nagels (en huid, en haar) van nature snel vet worden en daarbij zijn ze ook erg flexibel, dus bij mij zal dit waarschijnlijk sneller gebeuren dan bij mensen met hardere nagels.

Wat je ook doet, gebruik geen nagellakremover in combinatie met de peel off base coat! Het schijnt dan dramatisch plakkerig en vies te worden!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn review hebben gehad. Het is geen duidelijke ‘WOW TE GEK!’ of een ‘NEE DIT IS NIETS’ dus jullie moeten er vooral je eigen conclusies uit trekken. De Essence peel off base coat uit de Ready for Boarding collectie is te koop voor €1,79. Deze lak is limited, maar er zit ook een peel off base coat in het vaste assortiment voor de prijs van €2,39.

Wat vinden jullie er van? Hoe verwijderen jullie het liefst een glitternagellak?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

119 Reacties

 1. Sunny A.
  27 oktober 2016 / donderdag, 27 oktober 2016

  Ik ga zo weer zoeken naar een peel-off basecoat, ik heb een longziekte en kan niet goed tegen de geur van remover dan is het wel handig; geen remover meer nodig.

  Wat ik echt iedereen aan kan bevelen en nu al 5 dagen op mijn nagels heb zitten zonder dat het loslaat zijn de lakjes van Little Ondine. Nagels vetvrij en droog maken (ik gebruik geen alcohol maar was mijn handen met afwasmiddel ;) ) dan lakken, als je de laatste nagel gedaan hebt kun je ronde 2 en evt. 3 meteen doen het is op waterbasis en meteen droog. Minstens een uur niet nat laten worden ik doe het altijd als ik daarna tv ga kijken of boodschappen doen of zo en het blijft gewoon zitten ook als je je haar wast of onder een lange warme douche maar als ik morgen ga douchen weet ik dat ze los kunnen gaan laten dus haal ik het eraf voor het loslaat. Nadat ik mijn haar heb gewassen dan gaat het heel makkelijk en beschadig je je nagels niet. Ik geef ze wel minstens een nachtje rust daarna, of een paar dagen en smeer dan vaseline op mijn nagels voor ik ga slapen ff inmasseren zo blijven je eigen nagels mooi en sterk.
  Ik heb de lak van Little Ondine via internet besteld als iemand een winkel weet die het heeft hoor ik het graag!! (wil make-up het liefst ‘live’ kopen kan soms nogal tegenvallen so..)
  Groetjes, Sunny

 2. Naomi
  9 december 2014 / dinsdag, 9 december 2014

  Hoe ziet het potje eruit in de vaste collectie ?
  Want ik zie bij de kruidvat alleen maar een peel off gel base ?

 3. Femke
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Heb je dan niet dat je nagellak eerder los laat?

 4. denise
  14 december 2012 / vrijdag, 14 december 2012

  tegenwoordig hebben ze ook zulk soort potjes zonder aceton.
  bijvoorbeeld van Sephora

 5. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Ik gebruik die base coat telkens wanneer ik voor een avondje glitternagels wil. Dan hoef ik de volgende ochtend geen half uur met mijn nagels in de dissolvant zitten ^^

 6. Gabrielle
  15 september 2012 / zaterdag, 15 september 2012

  Ik denk dat ik wel een potje ga aanschaffen voor als ik inderdaad een keer glitterlak wil dragen. Dat is namelijk EEN RAMP om te verwijderen!

 7. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Ik vind het maar niets, heb ook niet de behoefte om het te kopen ;)

 8. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Ik heb het zelf niet gekocht omdat ik slechte verhalen erover las, voor glitters klinkt het goed!

 9. meike
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  wahhh,hoe heet de opi glitterlak? prachtig!

 10. Ditte
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Van welk merk is de glitternagellak en hoe heet het? Alvast bedankt!

 11. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Ik denk dat je nagelak op deze manier niet echt lang blijft zitten

 12. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  vind t verschrikkelijk spul haha. chipt super snel

 13. Anita
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Voor glitter naggellak toch wel ideaal.
  Ik begreep dat Essie ook zo’n peel off basecoat zou moeten hebben, heb daar al naar gezocht maar nog niet gevonden

 14. tina
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  lijkt me best handig! i love glitternagellak maar gebruik het bijna nooit omdat het eraf halen me zo erg irriteerd.
  Je ziet er trouwens prachtig uit in dit filmpje en love je trui!! waar had je die destijds vandaan?

 15. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Het werkt in principe wel, haha misschien iets té goed? Ik pulk sowieso nagellak van mijn nagels, dus als ik weet dat het zo makkelijk gaat dan is er geen houden meer aan. Ik vind het een heel leuk concept, maar ze zouden het iets moeten verbeteren.

 16. Nanda
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  ik werk in de zorg en mag dus geen nagellak op. Erg jammer als je 5 dagen in de week werkt. Daarom vind ik zo een peel off ideaal! Kan ik toch voor 1 dagje of avondje een lakje op.

 17. Nynke
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Ik heb deze ook, tot nu toe 1 keer gebruikt.
  Bij mij viel het eraf vallen onder de douche heel erg mee, kan me niet herinneren dat ik hier last van heb gehad. Daarentegen kon ik de lak er sowieso niet echt in 1 keer aftrekken, waren allemaal kleine stukjes..
  Ik heb ook vrij droge nagels, misschien dat het daarmee te maken heeft.

 18. M
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Ik heb van de action een heel klein rond bakje in mijn tas zitten. In dat bakje zitten een soort van hele dunne wattenschijfjes die doordrenkt zijn met nagellakremover. Zonder naggellakremover geur, dus niemand ruikt dat je je nagels schoonmaakt.

 19. Sanne
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Grappig! Ik houd ervan wat langer van mijn nagellak te genieten dus ik denk niet dat dit het product voor mij is, anders gebruik ik wel schoollijm :)

 20. hosz
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  je heb heel mooi page

  XxX

 21. Maaike
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik ga hem zeker aanschaffen, gewoon voor feestjes met glitternagellak ofzo! Ik vind het altijd een ramp om die glitternagellak eraf te moeten halen, maar dit is daarvoor echt een uitkomst!

 22. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik heb idd al vaker gehoord dat het gewoon een soort lijm. Het spreekt me niet echt aan.

 23. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik had echt niet verwacht dat het zou werken maar het ziet er echt goed uit! En makelijk te maken dus ook! Even onthouden!

 24. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Hmm.. Toch wel interessant om ook jouw review van dit product te lezen. Op vele blogs wordt de peel off basecoat echt afgekraakt. Waarom dat zo is is mij nog niet altijd even duidelijk. Deze review weer wel! Voor gewone nagellak die je heel de week draagt lijkt het me idd niet echt fijn. Ik wissel wel om de aantal dagen van nagellak, maar ik wil niet dat ik na één uur al mijn nagellak eraf pulk. Ik ben namelijk erg gevoelig voor dingen die je eraf kan pulken(net als hele slecht drogende nagellak). Wel ideaal voor een (glitter)lak die je een avondje wil dragen, maar die er de volgende dag weer af moet.

 25. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Wow. Ik wist niet dat dat bestond haha?

 26. Rhonda
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik vind dit best een goed idee. Mijn nagels zijn altijd zo super droog na het verwijderen van nagellak. Met deze base coat zijn er wel wat beschadigingen maar ik denk beduidend minder.

 27. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Het lijkt me alleen handig met glitter nagellak, zo krijg je dat er tenminste heel gemakkelijk eraf.

 28. Anne-Marieke
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Oh, ik heb er helemaal geen last van dat mijn lak er met deze basecoat extra snel vanaf gaat. Heb je geprobeerd je nagels te wrappen met de basecoat?

  • Serena
   Auteur
   11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

   Ja, maar het gaat dan aan de zijkanten chippen, zegmaar.

 29. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Super handig zeg! En helemaal niet duur

  XOXO

 30. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  De basecoat van Essence van de lijn Studio Nails “Better than Gel Nails” doet hetzelfde.

  Vond het fijn dat het er zo makkelijk vanaf ging.
  Wel jammer dat het de andere dag al gebeurde :-(

 31. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik heb de peel of basecoat ook, maar dan van ready for boarding van Essence en ben er erg te spreken over, maar merk toch dat ik hem niet zo vaak pak!

  • Serena
   Auteur
   11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

   Deze is ook van Essence – Ready for Boarding!

 32. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Hij lijkt mij heel fijn aangezien nagellak bij mij er toch nooit lang mooi op blijft zitten.
  Dan gaat het chippen en ga ik er een beetje aan friemelen en dan (vooral bij glitterlakken) is het er heel moeilijk af te halen

 33. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Het lijkt me erg handig voor glitter nagellak, dat is atijd zo’n hel om eraf te halen!

 34. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Bij mij werkte dit product dramatisch. Na zo’n 2 uur kon ik het prima van mijn nagels aftrekken, maar na 4 dagen dragen (bij mij ging de lak er niet af tijdens het douchen/dragen) zat de lak zo muurvast op mijn nagels dat ik enkel hele kleine stukjes lak van mijn nagels af kon krijgen. Omdat dit dus uren duurt heb ik inderdaad remover gebruikt. Nooit meer, een week sticky nagels gehad. Ik blijf behoorlijk angstvallig uit de buurt van dit product nu!

  • Tamara
   12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

   Dit had ik ook! Ik heb hem 2 dagen gedragen met een glitterlak. Douchen en het gebruik van een nagelborsteltje overleefde het allemaal prima maar ik kreeg het er vervolgens ook niet makkelijk meer af. Ik heb ruim 25 minuten zitten pielen en het kwam er alleen in hele kleine stukjes af. Vervolgens waren mijn nagels hier en daar toch ook nog best beschadigd en de nagels waarmee ik de lak eraf heb moeten pielen zagen er naderhand toch ook niet zo mooi meer uit. Dus voor mij gaat het hem niet meer worden denk ik…

 35. ta
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik als verpleegkundige mag geen nagellak op als ik aan het werk ben.. Hoe vaak ik niet heb gehad dat ik een ochtenddienst had (ahum om kwart over 7) en vergeten was om mijn nagellak eraf te halen.. DIt is echt een uitkomst voor mij, I love nailpolish! Oh ja mag ook geen lange nagels :-(

 36. Suus
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik heb hem ook gekocht, maar vind hem ook redelijk.

  Trouwens nog heel erg bedankt voor de tanningsspary van marc irbane! Heb vanmiddag een mailtje gekregen :)

  • Serena
   Auteur
   11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

   Ah leuk! En geen dank :)

 37. Elis
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik denk dat ik het wel ga kopen, voor onder bepaalde glitterlakjes. Welke manier van verwijderen ik ook probeer, bepaalde lakjes gaan er echt niet makkelijk af.

  Ik ben wel benieuwd wat er gebeurt als ik ga zwemmen met deze peel off op mijn nagels.. Zwemmen doe ik namelijk 2x in de week. Heeft iemand er ervaring mee?

  • Serena
   Auteur
   11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

   Ik denk dat ze er daarna zo goed als af liggen!

   • Elis
    13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

    ik denk dat je gelijk hebt :)

 38. Lindsay
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Hoe heet dat lakje van OPI en van welke collectie is die?

  • Serena
   Auteur
   11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

   OPI Sparkle-licious, volgens mij van de Moulin Rouge collectie (pin me d’r niet op vast!)

   • Tamara
    12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

    Hij is van de Burlesque collectie :)
    Ik heb hem ook, hij is zo mooi!

 39. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik gebruik deze ook voor glitternagellak te verwijderen ,erg fijn :D x

 40. Annika
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  leuk idee, maar ik vind het wel zonde om je nagellak er na 1 dagje alweer af te halen. dan maar wat harder boenen met die glitterlak erop :P

 41. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Toen ik de peel off base coat zag en het de geur rook toen ik het aanbracht, moest ik ook gelijk denken aan de witte lijm haha. De combinatie van nagellakremover met deze peel off base coat heb ik gemerkt dat het erg plakkerig werd. Alleen na nog iets meer nagellakremover te gebruiken was het plakkerige er ook alweer af. Voor de rest vond ik het een prima product. Alleen inderdaad wel erg jammer dat het niet zo lang blijft zitten.

 42. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  ik denk dat het voor sommige momenten wel handig is, als je bijvoorbeeld voor je site veel moet testen dan kun je het er gewoon “afpulken” , en als je extreme nagellak hebt voor een feestje en het de dag erna meteen eraf moet is het wel handig!

  Maar als ik gewoon simpel mijn nagels lak ben ik bang dat het er veel te snel afgaat, ook is het dan in mijn geval zo dat als er een stukje los zit ik meteen alles eraf trek!

  Misschien dat ik hem toch ga aanschaffen aangezien bij kruidvat toch de nagelactie van 1+1 gratis gaat beginnen!

 43. Tosan
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Super leuke kleurtjes ook! Hoe heten ze?

  • Serena
   Auteur
   11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

   Die koraal achtige is van Essence, de nieuwe Colour en Go kleuren (er staat een review op mijn site, even zoeken) en de glitterlak heet Sparkle-licious en is van OPI.

 44. nona manis kecil
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Heel eerlijk gezegd, is dit echt een uitkomst!
  İk kan meestal niet lang nagellak op hebben(ivm de rituele wassing en het gebed die 5 x per dag wordt verricht)en omdat het lakken en dan weer het eraf halen teveel tijd in beslag neemt,(en over die lelijke kleur waas niet te spreken), zou dit fijn zijn…
  Lakken, nogmaals met je nagellak lakken, en peelen wanneer het er weer af ‘ moet’…
  Fijne review! Thanks Serena

 45. Simone
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Wat een timing. Ik zat serieus net in de bus voor ik je site aan klikte te frunniken om mijn glitternagelak eraf te halen.
  Geloof dat ik dit toch maar ‘s een keer ga proberen, tnQ

 46. Mirjam
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Kijk, en dat wilde ik dus weten! Meerdere reviews gelezen over dit product, maar je kon inderdaad nergens lezen of je nagellak dus ook nog lang blijft zitten! Ik mag op de normale lakmanier al blij zijn als mijn lak langer dan 2 dagen mooi blijft zitten, dus deze basecoat moet dan niks voor mij zijn..

 47. 11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  lijkt me voor sommige gelegenheden best heel handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *