Heb ik nog wel plezier in het bloggen?

Een vraag die me regelmatig wordt gesteld via de comments, want, het komt regelmatig voor dat ik één of zelfs twee dagen achter elkaar niets plaats. Hieruit wordt logischerwijs de conclusie getrokken dat ik geen zin meer heb in mijn blog, of dat ik de focus meer wil leggen op YouTube. Maar, is dat wel zo?

Ik heb mezelf die vraag uiteraard ook hardop gesteld, en ik moet toegeven dat ik er niet helemaal uit kwam. Want ja, ALS ik bezig ben met een artikel dan heb ik er nog steeds onwijs veel plezier in. Ik ben dol op het maken en het bewerken van de foto’s en ik kan uren achter elkaar in een schrijf flow zitten (waarbij ik vergeet te eten en te drinken, oeps). Ik ga helemaal op in mijn artikel, waarbij ik het nog even tig keer nalees, aanvul met extra informatie, hier en daar woorden aanpas of zinnen verwissel, net zo lang tot het perfect is om online te gaan. Dus na al die jaren stop ik nog steeds evenveel passie in mijn artikelen. Dit is echt niet minder geworden.

Wat ik wel moet toegeven is dat de zin in mezelf tot bloggen aanzetten is afgenomen. Het is er een beetje ingeslopen sinds mijn break-up met Tim (eind april, begin mei dit jaar). Ik dacht heel erg na over wat er écht toe doet in het leven. Ik gunde mezelf de rust om weer helemaal tot mezelf te komen, en vond dat ik het verdiende om vooral leuke dingen te doen en het werk, de blog dus, op een lager pitje te zetten. Ik heb immers jaren lang gebeukt voor Beautylab, dus het was de hoogste tijd om wat minder hooi op mijn vork te nemen en mezelf vooral op nummer 1 te zetten. Natuurlijk wel met de belofte (aan mezelf) om Beautylab op te pakken zodra ik weer helemaal 100% happy zou zijn met mezelf.

Maar toen kwam de zomer. Dat betekent minder bezoekers op de blog, andere bloggers die een zomerrooster inlassen (waardoor de lat automatisch wat lager kwam te liggen), en veel verleiding om leuke dingen te doen vanwege het heerlijke weer. Ik voelde nog steeds niet heel erg de drang om weer even flink de beuk in Beautylab te gooien. “Dat komt na de zomer wel weer” bedacht ik me.

En toen kocht ik een huis. En nogmaals, mij hoor je niet klagen, want ik vind het onwijs tof en stoer van mezelf dat ik een beuker van een huis heb gekocht in mijn eentje, powervrouw alles, maar het valt niet altijd mee om alleen alle beslissingen te maken. Er komt meer op je dak vallen dan je in eerste instantie denkt. Ik ben onwijs dankbaar voor mijn familie en vrienden die me aan alle kanten helpen, maar het is niet niets allemaal. Inmiddels heb ik een schema gemaakt en hierdoor krijg ik iets meer rust (er moet nog erg veel gedaan worden, maar het is fijn om dat allemaal overzichtelijk op te schrijven), maar ik ben er achter de schermen drukker mee dan je misschien denkt. En omdat ik ECHT voor de Kerst in mijn huis wil wonen, het liefst trek ik er per 1 december in, heeft mijn huis momenteel de grootste prioriteit.

Maar weet je, zo is er altijd wel wat. Zo gaan mijn zusjes en ik bijna de hele maand november op reis. Eerst een week naar Florida, daarna 2 weken naar California. En ik weet nu al dat ik het niet ga redden om 3 weken vooruit te werken. Daarom speel ik al een tijdje met de gedachte om een vakantierooster in te lassen. Op die manier weten jullie op welke dagen er iets online staat, voel ik me niet schuldig als er 1 of 2 dagen niets online staat (want onbewust voel ik me toch echt wel lullig naar jullie toe) en heb ik van te voren geen onwijze vooruitwerk-stress.

En nu denk ik, de komende maanden ben ik erg druk met mijn huis, dan komt die Amerika trip nog tussendoor, en daarna is het december en dat is gewoon ALTIJD een crisismaand, je weet zelf hoe snel de tijd gaat die maand, met alle Feestdagen tussendoor. Ook wat advertorials betreft is het altijd spits in deze maand. Misschien moet ik dat ‘vakantierooster’ gewoon NU inlassen tot het einde van dit jaar. En dat ik dan weer per 2017 ga knallen. Of niet. Wie weet bevalt het me wel en bevalt het jullie ook prima. Er zijn immers al zo veel blogs en er is zo veel te lezen, ik denk niet dat jullie leesvoer te kort zullen komen om eerlijk te zijn.

Ik weet dat er bloggers zijn die er binnen een week 40 artikelen uit kunnen rammen. Ik kan dat niet. Ik schrijf niet zo snel, ik fotografeer niet zo snel, en het moet ook wel leuk blijven voor mezelf. Ik schrijf liever 4 x zo weinig artikelen, maar dat ik er wél plezier in heb.

Aan inspiratie echt geen gebrek, sterker nog, ik heb hier een lijst met 20 potentiële onderwerpen en ik kan niet wachten om alles uit te schrijven. Ik ben oprecht als ik zeg dat ik nog steeds met evenveel passie blog, maar ik zou liegen als ik zeg dat Beautylab nog steeds op nummer 1 staat. Ik sta op nummer 1. Mijn familie en vrienden staan op nummer 1. Mijn huis staat op nummer 1. Mijn liefdesleven staat op nummer 1.

Beautylab is begonnen als hobby, uitgegroeid tot een fulltime baan en het is daarna mijn leven geworden. Ik wil weer terug naar het moment dat Beautylab slechts mijn baan is. Hoe dat precies moet weet ik ook niet, maar ik weet wel dat het me in elk geval meer rust zou geven als ik jullie kan laten weten op welke dagen er artikelen online komen en op welke dagen niet. Het fijne van eigen ondernemer zijn is dat ik op elk gewenst moment kan besluiten om het anders aan te pakken. Dat kan niet als je in loondienst zit. Dus ik weet dat er mensen zijn die dit besluit jammer gaan vinden, misschien zelfs boos zullen worden, maar dit is nu eenmaal mijn beslissing en there’s nothing you can do! Nu wil ik niet onverschillig overkomen want jullie WETEN dat ik veel waarde hecht aan jullie mening. En dan heb ik het niet over de bezoekers die even langs komen waaien om een lelijke comment te plaatsen, want die pik ik er zo tussenuit, maar over mijn trouwe, vaste bezoekers.

Van jullie hoor ik dus graag hoe jullie het graag zouden willen zien. Wat adviseren jullie mij? Ik wil sowieso de maandag erin houden want ik weet dat jullie mijn Instalab graag lezen. En op zondag en woensdag plaats ik een video en dat wil ik ook graag zo houden. Dan blijven de dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag over. Hiervan kan ik denk ik het beste 2 dagen laten vallen, zodat ik 100% zeker weet dat er op de andere 2 dagen artikelen online staan. Of moet ik op 1 van die dagen een kort receptje plaatsen? Eten moet ik toch. Of gewoon een persoonlijk artikel (dat is voor mij zo getikt) of iets anders korts, snels? Ik kom er niet helemaal uit zo in mijn eentje.

Ik sta open voor suggesties! Weet in elk geval dat ik nog steeds even dol ben op bloggen, en het nog steeds met even veel plezier doe, maar dat mijn prioriteiten zijn verschoven en dat het er een beetje langzaam ingeslopen is om wat minder te posten. Hoe het ook zij, jullie zijn me dierbaar en ik vind het erg belangrijk om jullie hiervan op de hoogte te brengen, zeker omdat ik er de laatste tijd meer opmerkingen over kreeg en ik jullie niet in het duister wilde laten tasten hiermee. Jullie hebben ook gewoon recht op meer duidelijkheid en ik wil jullie graag op de hoogte brengen van wat er zich afspeelt hier.

Nog even over YouTube, ik heb vooralsnog geen ambities om meer dan 2 video’s per week te posten en de focus van bloggen naar YouTube te verleggen. Tenzij daar veel vraag naar is vanuit jullie. Ik weet één ding zeker: ik ga niet dagelijks vloggen. Ik heb wel eens met die gedachte gespeeld, maar nee man, ik moet er serieus niet aan denken om dag in dag uit die camera tevoorschijn te toveren. Bovendien is het een enorme aanslag op je privéleven. Door dagelijks te vloggen kun je in een korte tijd een snelle groei doormaken, en wordt je vaker herkend. Maar dit moet je eigenlijk niet willen. Ik liep zondag met Qucee van Supergaande door Walibi en die jongen werd om de 3 stappen staande gehouden voor een selfie. Ik kon alleen maar denken dat ik écht blij ben dat ik niet zo veel aandacht kreeg als hij. Natuurlijk is het leuk om herkend te worden en om een praatje te maken met bezoekers, maar dit was even wat anders. Dit was… dit was eigenlijk gewoon niet leuk meer. Onwijs respect voor de dagelijkse vloggers hoor, maar mijn ambitie is het niet.

Wel word ik erg enthousiast van YouTube omdat er nog lekker veel rek in dit platform zit. Met mijn blog groei ik al een tijdje niet meer, maar ik kan met YouTube nog alle kanten op. Net zoals elk ander persoon wil ik groeien, mezelf verbeteren en verder ontwikkelen, en YouTube maakt dit mogelijk. Het is een ontzettend leuke community waar ik de laatste tijd nieuwe vrienden en vriendinnen in heb gemaakt, dus het maken van video’s maakt me gewoonweg erg happy. Ik ben nog lang niet klaar met bloggen, dus wees niet bang dat ik dit in de nabije toekomst zal laten vallen. Maar even zodat jullie weten dat ik de laatste tijd gewoon erg veel plezier heb in het bedenken en maken van video’s!

Nou, dat was weer een hele lap tekst, maar ik hoop dat het jullie iets meer duidelijkheid heeft verschaft.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

242 Reacties

 1. 30 oktober 2016 / zondag, 30 oktober 2016

  Ik denk dat je vooral moet doen waar JIJ je prettig bij voelt. Natuurlijk is het goed om rekening te houden met je bezoekers maar jij moet het doen en het allemaal voor elkaar krijgen. Het is goed denk ik om na te denken wat je het belangrijkste vindt in je leven en dat is natuurlijk je familie, vrienden en gezondheid. Ik denk dat we als samenleving het er een beetje naar hebben gemaakt om zoveel mogelijk te MOETEN terwijl je daar lang niet altijd gelukkig van wordt. Belangrijk dat jij er gelukkig van wordt en dat doe je lekker op je eigen manier.

 2. Rianne
  30 oktober 2016 / zondag, 30 oktober 2016

  Hey Serena, ik lees nu al een aantal jaren elk artikel dat je op je blog post. Sinds ik met mijn vriend samen woon en studeer heb ik niet meer de tijd om elke dag op je blog te kijken (ik lees uiteraard wel alles terug, vandaar deze late reactie haha) en ik heb dus ook niet echt “last gehad” van het feit dat je een stuk minder en onregelmatiger bent gaan posten.
  Wel vond ik het wat onprofessioneel dat je verder meestal niets aan ons lezers liet weten. Ik vind dit dan ook een heerlijke, oprechte, duidelijke post, dankjewel daarvoor!
  Persoonlijk maken de dagen waarop je post voor mij niet echt uit, doe dus vooral waar jij je het fijnst bij voelt! Wel zou ik het dus inderdaad fijn vinden om te weten wanneer we iets kunnen verwachten en wanneer niet, dat komt toch professioneler en betrouwbaarder over.

  Ga zo door Serena, ik heb echt respect voor je, je bent een topper!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *