Nieuw | Urban Decay zomer make-up 2016

Hoera! Urban Decay brengt een aantal nieuwe producten uit en die zijn vanaf NU verkrijgbaar in zowel de winkels als online. Ik heb het over de nieuwe Beached Bronzer, Afterglow Highlighter en NAKED Skin One & Done Hybrid Complexion Perfector. Ik heb ze de afgelopen weken uitvoerig getest en zal ze vandaag uitgebreid voor jullie reviewen. Maarre, ik kan jullie vast vertellen dat ik ze heb ingepakt in mijn koffertje, want ik ben helemaal enthousiast!

Urban Decay Summer 2016 review_ - 13 Urban Decay Summer 2016 review_ - 14 Laten we beginnen bij de Beached Bronzer, een plaatje om te zien! De palmboompjes op de bovenkant van het doosje geven me een instant summer feeling. Ik ben dol op palmbomen dus ik val echt als een blok voor deze verpakking! Plus dat hij perfect ingezet kan worden voor mooie flatlay foto’s voor op Instagram (hahaha).

Urban Decay Summer 2016 review_ - 16 Maar ook van de binnenkant word ik blij! Het doosje is metallic goud en bevat een vrij groot, rond spiegeltje. Er zijn in totaal twee kleuren Beached Bronzers; Sun Kissed (light medium) en Bronzed (medium dark). Dit is de kleur Bronzed, de donkerste versie.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 15 Deze bronzer heeft een matte finish en dat vind ik persoonlijk erg mooi. Tuurlijk, I love myself some shimmer, maar het matte effect maakt deze bronzer hierdoor ook zeer geschikt voor contouren. Bovendien zorgt de matte finish voor een natuurlijker resultaat. Alsof je écht op vakantie bent geweest!

Urban Decay Summer 2016 review_ - 2 Het eerste dat me opvalt is dat deze bronzer zo ontzettend zacht en fijn is. Het is dan ook gemaakt van zeer fijngemalen poeder en heeft een ultra crème-achtige textuur. Het voelt romig en zacht aan op de huid! De kleur ziet er heel natuurlijk uit, helemaal niet oranje-achtig, en het pigment is mooi intens. En hij ziet er ook donker genoeg uit voor mijn getinte huid.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 9Hier heb ik de bronzer aangebracht onder mijn jukbeenderen, op mijn neusbrug en langs mijn slapen. Ik vind hem echt supermooi! Hij is helemaal niet oranje, maar ziet er juist heel natuurlijk uit. Alsof ik inderdaad net terug ben van vakantie, haha! Het poeder is heerlijk zacht en er valt makkelijk mee te werken. Het blend perfect in de huid en laat geen vlekken of strepen achter. Het lijkt echt samen te smelten met je huid. Bovendien maakt de matte finish deze bronzer perfect om mee te shapen. Ik ben er erg over te spreken!

Beached Bronzer adviesprijs €30,-

Urban Decay Summer 2016 review_ - 18 Toen ik hoorde dat Urban Decay met nieuwe highlighters zou komen werd ik al meteen razend enthousiast. Ik ben de laatste tijd namelijk steeds meer en meer INTO de highlighters. Vroeger dacht ik ‘waarom heb je meer dan één highlighter nodig?’ maar nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Gek hoe dat soms gaat!

Urban Decay Summer 2016 review_ - 17Het grappige is dat Urban Decay deze highlighters heeft geïnspireerd op hun Fireball Eyeshadow. Ze bleven deze oogschaduw maar gebruiken als highlighter! En dus ontwikkelden ze een iets mildere versie van de tint Fireball voor hun Afterglow formule. Ook voegden ze er meteen 2 nieuwe kleuren aan toe geïnspireerd op hun Eyeshadow bestsellers Sin en Aura. Deze highlighters zijn dus in feite afgeleid van hun eigen oogschaduwkleuren!

Urban Decay Summer 2016 review_ - 20De verpakking is werkelijk een kunstwerkje om te zien! Zilver metallic met een opengewerkt logo aan de bovenkant, met daarachter een visnet rastertje. Luxueus en stoer tegelijkertijd. Wel jammer: er zit geen spiegeltje aan de binnenkant.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 19De kleur die ik jullie vandaag laat zien is Fireball. Fireball is een wat zachtere perzikkleur, lekker fris en fruitig, met een bijzondere lila-roze shimmer. 

Urban Decay Summer 2016 review_ - 3Tijdens het swatchen merkte ik al dat deze highlighter ontzettend fijn gemalen is, hij voelt echt lekker zijdezacht en romig aan op de huid. Hij hecht ook meteen goed vast, zonder fall out. Hij laat zich gemakkelijk blenden en smelt (net als de bronzer) mooi samen met de huid. Het pigment is ook echt AMAZING! Hij is vrij sterk dus je hebt niet veel nodig voor een betoverend resultaat.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 10 Ik heb veel highlighters gezien en meestal hebben ze een peachy, roze, zilveren of gouden finish, maar deze is echt anders dan anders. Hoewel de kleur in het doosje peachy is, vind ik dat hij eenmaal op de huid een zachtroze tot lila gloed aan mijn wangen geeft. Misschien is de glans zelfs lavendel te noemen?

highlighter voor en na Hier zien jullie het effect van Fireball extra goed; links draag ik alleen de Beached Bronzer en rechts heb ik Fireball op mijn jukbeenderen aangebracht. Het zorgt echt voor een mooie, frisse glow. De ondertoon is wat koel, dus bij mijn warme huid weet ik niet of dit een hele goede match is, maar hij scoort zeker punten voor originaliteit én kwaliteit! Ik vind de kleur eigenlijk wel lief en een beetje magical, en ik denk dat het prachtig combineert bij zachte pasteltinten. Ben je meer van de champagne en gouden highlighters dan zijn Sin en Aura wellicht meer jouw ding.

Afterglow Highlighter adviesprijs €30,-

Urban Decay Summer 2016 review_ - 22Ik had een beetje vraagtekens bij dit product. Want, Naked Skin One & Done Hybrid Complexion Perfector, wat is dat nou? Is het een foundation? Een primer? Een getinte primer? Een getinte dagcrème? Of soms een BB cream? Het is mij eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal duidelijk, hahaha! Maar, ik heb het gewoon maar op gesmeerd (onder het mom van ‘kijken wat er gebeurt’) en wow, ik ben fan! 

Urban Decay Summer 2016 review_ - 21One & Done wordt door Urban Decay omschreven als een multitasking crème met alle voordelen van huidverzorging en de dekking van een subtiele foundation. Ik denk dat we dus zouden kunnen stellen dat het een soort BB cream is. Echter zijn BB creams voor mijn huid vaak veel te vol en begin ik na een paar uur al te shinen als een diamond. One & Done doet dat niet. De formule is namelijk olie-vrij en heeft een licht matterend effect. Echt perfect voor mijn shiny huidje! Daarnaast bevat het ook lichtweerkaatsende deeltjes die je huid laten stralen en het mooi egaliseren.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 23 De formule bevat veel verzorgende ingrediënten (waaronder peptides, vitaminen en hydraterende bestandsdelen) die je huid op de lange termijn verbeteren: poriën zien er kleiner uit en de huid wordt zichtbaar strakker, steviger en stralender. Daarnaast bevat het ook nog SPF 20 die je huid beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 24Ik heb het nog geen eens over de mooie verpakking gehad! One & Done is verpakt in een slanke grijs-taupe-achtige tube met een doseerpompje. Met 1 à 2 pompjes heb je meer dan genoeg voor je hele gezicht, want de formule is zuinig in gebruik. Ik vind het fijn dat het niet in een glazen verpakking zit (ben altijd bang dat het breekt in mijn toilettasje als ik ga reizen) dus persoonlijk vind ik de tube lekker praktisch. Ook fijn dat er 40 ml product in zit (vaak zit er maa 30ml in een foundation).

urban decay skin perfectorIn totaal zijn er 6 kleuren; light, medium light, medium, medium dark, dark en deep. Ik heb de kleur medium dark. Deze kleur is caramel te noemen met een warme, gele ondertoon. De dekking is sheer tot medium, maar valt goed op te bouwen. De formule is lekker licht en luchtig en verdeelt gemakkelijk over de huid. Je ziet en voelt het werkelijk NIET zitten, het versmelt prachtig met de huid. Het geeft je huid een matte, maar toch glowy finish. Ik vind dit spul echt TOP!

voor en na skin perfector Kijk zo mooi! De kleur en ondertoon zijn PERFECT.  Aangezien de dekking niet zo sterk is, is de kleur iets universeler dan gebruikelijk. Ben je iets lichter of donkerder dan ik dan is medium dark wellicht ook geschikt voor jouw huid.

De finish is dewy, maar ook vrij mat. En gedurende de dag blijft het ook mat en ga ik niet overmatig glanzen. De dekking is lichter dan ik gewend ben, maar ik moet zeggen dat het even wennen is (voor mij dan), maar dat ik er eigenlijk wel tevreden mee ben zo. Het geeft juist een prachtig, naturel resultaat! Waarom wil ik altijd zo veel dekking? Geen idee. Dit is toch mooi zo? Het maakt mijn huid ook glad en zacht en het ziet er veel fijner en egaler uit. En dat het op de langere termijn mijn huid verfijnt en verbetert is alleen maar mooi meegenomen. Yes, ik ben fan!

Naked Skin One & Done Hybrid Complexion Perfector adviesprijs €33,30.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 12Op de foto hierboven draag ik veel minder make-up dan gebruikelijk, but I love it. Ik draag hier One & Done, Beached Bronzer, Afterglow in Fireball, wenkbrauwpoeder en Catrice mascara. Vijf producten maar! Heerlijk voor everyday looks, of als basis voor een wat uitgebreidere make-up look.

Urban Decay Summer 2016 review_ - 13De kwaliteit van deze producten vind ik werkelijk zeer, zeer goed. Het poeder is ultrafijn gemalen, megagoed gepigmenteerd en het versmelt als ware met je huid. Zo mooi! Het is helemaal niet poederig, maar hecht zich juist perfect aan de huid en blijft ook nog eens SUPERGOED zitten. Ken je dat? Dat je make-up aan het einde van de dag ineens van je gezicht lijkt verdwenen? Dat heb ik dus niet met deze producten. Maar jongens, vooral de One & Done moeten jullie even proberen. Ik zou zeggen ren naar de winkels om deze nieuwe producten te testen en wordt verliefd!

Urban Decay is verkrijgbaar bij geselecteerde ICI PARIS XL winkels (waaronder Lijnbaan, Rotterdam en Kalverstraat, Amsterdam), of online via iciparisxl.nl. 

Wat vinden jullie van bovenstaande make-up? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

64 Reacties

 1. Eva
  31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

  Oeh, ik ben wel geïnteresseerd in die Perfector, ik zoek een licht dekkende BB/foundation die licht aanvoelt en je niet ziet zitten! Ben wel even benieuwd hoe je hem hebt aangebracht, heb je een beautyblender gebruikt, of met je vingers ofzo?

 2. 29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Na aanleding van jouw review, heb ik vandaag de one & done in huis gehaald (en ik haat foundation achtige dingen). Ik noem het: “The lazy people foundation/bbcream/etc”

  Thanks!

 3. Leonie Verheijen
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Die bronzer ziet er heel leuk uit, maar ik heb de Guerlain Terracotta joli teint ook op het oog. Welke zou jij aanraden als je moest kiezen tussen deze twee? (als jij die van Guerlain al geprobeerd hebt tenminste :) )

 4. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wauwie, wat een prachtige producten! Ik zou graag die highlighter en bronzer aan mijn stash toevoegen.

 5. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  De verpakkingen vind ik al heel erg mooi

 6. 20 april 2016 / woensdag, 20 april 2016

  Ik ben erg benieuwd naar de one & done. Ben vandaag toevallig by de ici paris geweest. Helaas verkopen ze by deze geen Urban Decay. Ik was op zoek naar een foundation.. maar ik heb hier altijd moeite mee ivm dat mijn huid zo ongelooflijk wit is. Ze raadde me een soort gelijk iets (nja bijna) aan van de estee lauder maar deze is veel betaalbaarder. Straks maar even de webshop plunderen. Dankjewel voor deze review!!

 7. 20 april 2016 / woensdag, 20 april 2016

  Wat een mooie look aan het einde! Ik vind de One & Done echt heel erg mooi bij je staan. En de prijs valt me nog best mee!

 8. Madelein
  20 april 2016 / woensdag, 20 april 2016

  Hoii Serena, ik heb een vraagje: Waar heb je het marmere plaatje op de foto vandaan? Ik vind het prachtig. Alvast bedankt!!

  • Serena
   Auteur
   20 april 2016 / woensdag, 20 april 2016

   Hi Madelein,
   Die is van Xenos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *