New week: #unselfie

Vorige maand schreef ik over het fenomeen ‘selfie‘, maar sinds kort lijkt er langzaam een nieuwe trend te zijn ontstaan: de unselfie. De selfie is hét symbool van de ik-cultuur, maar dit jaar draaien mensen hun mobieltjes opeens weer om. De unselfie is dus een omgekeerde selfie, een foto van mensen die niet meer alleen met zichzelf bezig zijn, maar iets goeds doen voor een ander.

Hieronder een aantal voorbeelden van unselfies:
017 016111 012111 011 006 005Hoe vaak verricht jij een goede daad voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten? Gewoon, een random act of kindness? Ik denk eerlijk gezegd dat het in de mens zit om aardig te zijn en om elkaar te helpen, maar dat het er soms nog wel eens bij inschiet omdat je haast hebt, te veel in gedachten zit, met je hoofd in je smart phone loopt of er gewoonweg niet bij stilstaat. Je kunt natuurlijk niet de hele wereld verbeteren in je eentje, maar je kunt wél de wereld een betere plek maken door af en toe iets liefs te doen voor een ander. Hoe klein het gebaar ook moge zijn, ook al help je één persoon een heel klein beetje, op jouw manier maak je de wereld dan toch een stukje mooier.

payitforwardKennen jullie de film ‘Pay it forward’? Zo niet dan kan ik je die film echt aanraden. Het gaat over een systeem dat een jongetje bedenkt: voor elke goede daad die je krijgt aangeboden en in ontvangst neemt, moet je er zelf drie verrichten. Prachtig acteerwerk van Kevin Spacey en Haley Joel Osment en tranen gegarandeerd. Maar buiten dit zit er ook een prachtige boodschap in de film. Pay it Forward is zo’n film waar je nog weken later aan terugdenkt en waar je zelfs geïnspireerd door zou kunnen raken, als je er voor open staat.

Met de #unselfie probeert men dezelfde positieve vibe te pakken als uit de film Pay it Forward, maar ik heb er zo mijn vraagtekens bij. Door een foto te posten op social media met de #unselfie hashtag laat je je volgers weten dat je een goede daad hebt verricht, maar waarom moeten je volgers dit per se weten? Zo van, ‘hee, kijk mij eens goed bezig zijn om anderen te helpen’? Ben je dan niet alsnog met jezelf bezig? Is het niet gek om ‘te pochen’ met het feit dat je een goede daad hebt verricht? Is het niet voldoende om gewoon voor jezelf te weten dat je iemand hebt geholpen en je daar goed over te voelen? Waarom moet dat dan weer met de rest van de wereld gedeeld worden?

Aan de andere kant kan je mensen wel weer inspireren door de #unselfie te delen. We leven nu eenmaal in een cultuur waarin alles gedeeld moet worden en waar onze smart phones bijna zijn vergroeid met onze handen, dus als er dan toch gedeeld moet worden zie ik liever een unselfie dan een selfie.

Foto3Laatst las ik het inspirerende verhaal van Anne Zwartbol die sinds kort bosjes bloemen aan vreemden uitdeelt, gewoon, omdat het kan. Ze blogt erover, maar niet om er tof mee te doen (kijk mij eens bosjes bloemen uitdelen, wat ben ik toch goed bezig), maar echt om anderen te inspireren en omdat ze er zelf ook blij van wordt. Ik moet zeggen dat ik haar verhalen met plezier heb gelezen, ik kreeg er echt een feel good vibe van! En ik kreeg totaal niet het idee dat ze de blog bijhoudt om zichzelf op de borst te kloppen.

Misschien is die unselfie dan toch niet zo’n slecht idee. Sterker nog, ik ga straks een Instagram plaatsen met de hashtag #unselfie. Het is maar net hoe je het opvat en hoe je zelf in het leven staat: laat jij je graag inspireren door goede daden van anderen, of vind je het maar aandachttrekkerij en op de borst klopperij? Ik ben benieuwd waar jullie voor kiezen.

Wanneer heb jij voor het laatst iets gedaan voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten? En wat vind jij van het #unselfie initiatief? Ga je deze hashtag in gebruik nemen of verricht jij liever ‘anoniem’ goede daden?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

103 Reacties

 1. Janice
  6 juni 2014 / vrijdag, 6 juni 2014

  Op zich niks mis mee. Als dit ervoor zorgt dat anderen niet voor elkaar onder willen doen (oh maar ik doe ook goed hoor, kijk maar! *kettingreactie*). Zo wordt er uiteindelijk toch goed gedaan en daar heeft toch iemand baat bij! MAAR, ik moet zeggen, bijvoorbeeld met dat plantje, jeuhtje. Hier, een plantje, wacht! Foto! Zelf kies ik er vaak voor om niet dit soort dingen op social media te plaatsen (pochen?) maar juist dit soort dingen met anderen te bespreken en misschien voelen ze er iets voor! Wist je bijvoorbeeld dat je heel makkelijk haar kunt doneren voor het maken van pruiken voor kinderen met kanker? Aan 25 cm hebben ze al genoeg! Sommige salons knippen je haar dan zelfs gratis of met korting, winwin, knipknip.

 2. tessa
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  http://www.worldofcrowdfunding.com/help-ons-verder
  Wauw, dit is pas een goed initiatief, echt met de billen bloot en gericht vragen om hulp. Ik weet niet of ik dit hier mag plaatsen ;). Maar zeker een kijkje waard! En een goed initiatief voor een unselfie, hihi.

 3. Floor
  30 mei 2014 / vrijdag, 30 mei 2014

  Zo’n goede daad komt op mij minder oprecht over als je het op social media plaatst.

 4. Floor
  29 mei 2014 / donderdag, 29 mei 2014

  Zo’n goede daad komt op mij minder oprecht over als je het post op social media. Meer alsof je weer even moet laten zien hoe aardig je wel niet bent.

 5. marisha
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Ik dacht aan het begin van je verhaal er hetzelfde over als jij. Want al post je zoiets ben je inderdaad meer met jezelf bezig dan met de goede daad op zichzelf. Zoals je later al zelf vertelde denk je dat dit juist inspirerend kan werken. Maar dit komt omdat die mensen de goede daad verrichten en toevallig even een foto maken en niet als hoofdreden hebben; het posten van de foto.

  Inderdaad, het kan heel inspirerend werken maar dit zijn vaak ook wel de hele bijzondere verhalen en dan met een uitleg over hoe goed het is om een ander te helpen. Ik hoop dus niet dat mensen nu iets gaan verzinnen, gewoon om “hip” te zijn voor deze #unselfie

 6. Rosa
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Hm het maken van een ‘unselfie’ vind ik misschien wel even hypocriet als het maken van een ‘selfie’. In principe ben je met het maken van een ‘unselfie’ ook bezig met het laten zien hoe goed jij iets doet, terwijl ik denk dat goede dingen voor mensen doen niet per se hoeft worden vastgelegd, maar wat vanzelfsprekend zou moeten zijn.. Echter moet ik toegeven dat ik het wel een goed initiatief vind om te laten zien dat de wereld niet alleen maar om jezelf draait, ‘selfie’.

 7. 27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Ik vind het echt een leuk idee zeg , zo worden er meer goede daden gedaan en die foto er bij … ach ,, als mensen dat nou leuk vinden… gewoon doen zeg ik.

  Lekker een wedstrijd goede daden doen is toch super.
  Weer eens wat anders dan een foto met de plaats en het weer.

  Ik hoop dat het doorzet en er maar veel goede daden worden gedaan !

 8. 27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Ik vind het eigenlijk wel een goed initiatief en denk dat delen in dit geval positief werkt. Uiteraard vinden we pochen fijn, maar als we er anderen mee aanzetten tot iets goeds, dan is het toch meer dan pochen alleen?

  Pay it forward staat nu op mijn ‘nog kijken’-lijst & ik ga zeker eens kijken wat ik hiermee kan doen. En erover bloggen, want dan kan ik anderen aanzetten tot… Net zoals jij dat nu hebt gedaan!

 9. me
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Ik snap niet zo goed waarom het allemaal weer vastgelegd moet worden, Kun je toch ook zonder dat het weer zo nodig op je tijdlijn van 1 of andere sociale medium moet verschijnen. Ik zou er niet eens aan denken om een foto ervan te maken, is ook maar de vraag of de andere partij er zo blij mee is dat iedereen het weer moet zien dat hij/zij blijkbaar een gevalletje zielig is voor de fotomaker, laat mensen gewoon in hun waarde en als je dan zo nodig een foto moet maken zorg er dan voor dat de ontvanger in ieder geval onherkenbaar is.

 10. Bianca
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik vind het super leuk! Helaas vinden veel mensen het al snel borstklopperij. Geheel onterecht. Het zou juist mensen moeten aansporen om eens goed om je heen te kijken en elkaar de hand te rijken. Ik vind het een heel mooi initiatief. Zelf sta ik altijd voor iedereen klaar die mijn hulp kan gebruiken of waarvan ik zie dat ze mijn hulp kunnen gebruiken. Je wordt er gelukkig van! Er was een tijd terug ook een internetproject het ‘Feelgood event’. Ik was te laat maar ga dit jaar zeker mee doen. De mensen maakten soms ook een #unselfie :) Kende je dit project al Serena?

  In 2012 deden mensen uit meer dan 40 landen mee aan dit grootse ‘Feelgood Event’ en ook in 2013 was het weer een groot internationaal succes! Op 12 december (12-12) gaan we om 12:12pm naar buiten om een willekeurig iemand op straat, in de winkel, in de trein, ‘waar dan ook’ een klein cadeautje te geven, gewoon omdat het kan! Een klein gebaar met soms grote impact, overtuig jezelf en geniet van de ervaringen die je o.a. op de ‘fanpage’ kunt lezen/zien: http://www.facebook.com/12121212events

  (ik weet niet of ik bovenstaand linkje mocht plaatsen, maar het is zodat je even kan kijken wat ik bedoel. Haal het gerust weg als dat niet de bedoeling is :) X )

 11. Jolien
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Goed artikel! Ik heb mijn twijfels bij de unselfie. Ik vind een goede daad verrichten namelijk iets wat je spontaan doet. Dan zou ik er niet aan denken om er een foto van te maken. Op het moment dat je een unselfie maakt, pak je bewust je telefoon erbij. Er is over nagedacht zeg maar. dit komt dan toch op mij over als; kijk mij eens iets goeds doen. Zelf zou ik nooit een unselfie maken. Het gevoel wat een goede daad mij geeft is genoeg en hoef ik niet met de wereld te delen.

 12. Jolien
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Goed artikel! Ik heb mijn twijfels bij de unselfie. Ik vind een goede daad verrichten namelijk iets wat je spontaan doet. Dan zou ik er niet aan denken om er een foto van te maken. Op het moment dat je een unselfie maakt, pak je bewust je telefoon erbij. Er is over nagedacht zeg maar. dit komt dan toch op mij over als; kijk mij eens iets goeds doen. Zelf zou ik nooit een unselfie. Het gevoel wat een goede daad mij geeft is genoeg en hoef ik niet met de wereld te delen.

 13. Leonie
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  I like! Ik heb deze week mijn haar afgeknipt voor stichting Haarwens. Een vlecht van 25 cm. Ik ben niet iemand die alles op social media zet, maar deze foto mooi wel. Ik was trots op mezelf en hoop zo meer mensen tot ditzelfde initiatief over te halen. En laten we wel wezen, complimentjes hebben we nodig dus waarom dan niet daarover iets positiefs zeggen toch? Draagt complimenten geven (en daar serieus tijd voor nemen) niet ook bij aan een betere wereld? I think so!

 14. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Hier had ik echt nog nooit van gehoord! Het is op zich beter dan de selfie, maar misschien gaan mensen dan ook alleen maar goede daden verrichten voor de aandacht die je ermee krijgt. Zelf zou ik het eigenlijk niet doen.

 15. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Hartverwarmend, laat dit maar een trend worden :)

 16. Gerance
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Vandaag stond er een vrouw voor mij in de rij bij de supermarkt. Ze kwam 10 cent te kort voor haar boodschapjes, toen heb ik haar 10 cent gegeven. Ze was er super blij mee!

 17. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Hmmm, ik weet niet goed wat ik hier nu van moet vinden. Ik denk dat de lijn tussen weldoenerij en de aandacht trekken hierbij wel heel dun is. Vooral met zoiets als die daklozenkrant, zoiets koop je omdat het goed is voor iemand anders, niet omdat je er dan mee kan lopen pochen op internet. Maar bijvoorbeeld met die bloemetjes kan het wel weer mensen inspireren. Bij mij ga je geloof ik geen #unselfie tegenkomen.

 18. Rubyson
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik vind de gedachte om te inspireren leuk maar ik denk dat sommige het ook gewoon doen om zichzelf beter te voelen omdat iedereen vind dat ie het goed gedaan heeft.
  Mjah het is maar hoe je het wilt zien natuurlijk.

  En mijn laatste goede daad is een paar weken terug. We waren met de hond wandelen en ik zag in het zand een portemonnee liggen. Na wat research kwamen we erachter van wie dat ie was en waar degene woont. Handig zo’n dorpje, haha.
  Maar we kwamen degene al tegen en gaven zijn portemonnee terug. De man helemaal gelukkig want de foto’s van zijn kleinkinderen zaten erin en natuurlijk zijn rijbewijs. Hij zei van wacht ik zal s kijken of er nog geld inzit dan krijg je wat. Wij al van nee joh dat hoeft niet! Hij wilde wel maar er zat geen geld in. Wij blij, want ik vind dat toch maar raar om geld te ontvangen voor zoiets.
  Ik bedoel, wat heb ik nu gedaan? Op de grond gekeken en gebukt, haha.

  Groetjes

 19. Annika
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik ben het met je eens dat het goed is om mensen te inspireren om dingen voor anderen te doen.
  Maar aan de andere kant vind ik het wel een beetje vreemd om daar zo mee op te scheppen. En dan vooral als je doodnormale dingen gaat fotograferen. Volgens mij komt het alleen nog maar asocialer over als je elke dag een foto plaatst waarop je een oude mevrouw helpt oversteken. Ik zie zulke dingen als vanzelfsprekend. Ik vind het juist asociaal als je gaat doen alsof ze speciaal zijn, want dan lijkt het alsof je dat normaal gesproken niet zou doen.

  • Leonie
   26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

   Maar juist niet iedereen vindt dit vanzelfsprekend.. Er is nog zo veel minder sociaal gedrag, dus laten we alsjeblieft aan elkaar zien hoe het hoort. Als we dan toch de hele dag met ons neus op FB zitten, dan beter met een inspirerende foto dan met iemands duckface!

   • me
    27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

    Dan moet de ouders dat hun kinderen maar eens leren dat het vanzelfsprekend is om anderen te helpen, als dat van een foto van de sociale media moet komen dan is het wel heel erg gesteld met de mensheid

    • Leonie
     27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

     Of je wijst gewoon niet altijd naar een ander en draagt er zelf aan bij. Ik zeg niet dat het alleen van foto’s op social media moet komen, maar wel dat het meer bijdraagt dan een foto van iemands eigen smoelwerk. You’re welcome.

 20. Marit
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik verricht liever ‘anoniem’ goede daden.
  Vaak verricht je een goede daad, onverwachts, en dat vindt ik juist de leukste daden!

  Op koningsdag bijvoorbeeld, liet een jongen zijn muts vallen.
  Ik pakte hem op en gaf hem terug.
  Zijn vriend noemde me ‘awesome’ (wat mij een goed gevoel gaf) en de jongen die zijn muts liet vallen, was blij dat hij hem weer terug had.
  Dat kleine onverwachte moment gaf me een goed gevoel.
  Ik zou er niet eens aan gedacht hebben om daar een foto van te maken.
  Tevens denk ik dat er mensen misbruik van gaan maken.
  Celibritys bijvoorbeeld.
  Ik weet gewoon niet zo goed wat ik van de ‘unselfie’ moet denken.
  ik vind het een goed idee, maar het ligt echt aan de uitvoering.

  Trouwens.. leuk dat je hier een artikel aan wijdt!

 21. Aimée
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  De unselfie vind ik ook nogal overkomen van ‘kijk mij goed bezig zijn’. Ik denk dat het maar zelden gebeurd dat mensen onbaatzuchtig handelen. Er zit altijd wel gevoel aan gekoppeld, dus dat je je goed voelt over jezelf. Vaak doe je dingen om je gevoel goed te houden, een beetje aan het goede doel geven bijvoorbeeld, onbewust doe je zoiets ook voor jezelf, je geweten gaat wellicht knagen als je nooit iets doet voor een ander. En echt iets groots doen mensen ook zelden, de voorbeelden in het artikel zijn kleine goede daden maar een grote daad hebben we vaak niet over voor anderen. Dit komt echt heel negatief over maar ik vind de term unselfie/unselfish niet toepasselijk omdat het simpelweg vaak niet zo is, bewust of onbewust want je verwacht er meestal wel iets voor terug, al is het maar een goed gevoel. Wil overigens niet zeggen dat we moeten stoppen met die kleine goede daden voor anderen want dat is top! Jammer dat iedereen zo nodig op social media moet verkondigen hoe goed ie wel niet is, maar als dat motiveert tot goede daden.. vooral door blijven gaan :)

 22. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Wat een goed initiatief!

 23. Lut
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Pay it forward is zo een mooie film!

 24. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  LOL! Die vrouw van die daklozenkrant ken ik! Ik heb daar een paar 100 meter verder gewoond en ik zag haar toen elke dag! Ik vind die #unselfie business nu al leuk! :D

  • 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

   En dan bedoel ik niet dat je dat alleen met goede daden moet doen, maar ik juich het toe dat de camera weer wat meer omgedraaid wordt!

 25. Elianna
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Leuke topic!
  Ik denk ook dat het zowel borstklopperij kan zijn als inspirationeel, het is inderdaad maar net wat de intentie van de persoon is :)

 26. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  hmm niet echt iets wat ik snel zal doen :P ik denk er ook niet bij na om een foto te maken als ik een goeie daad doe xD

 27. Nisrine
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Nou ben ik zelf moslim en wij leren dat we niet moeten ”pronken” met onze goede daden dus ik vind dit van nature maar raar. Als jij een goede daad verricht met een zuivere intentie dan doet je dit voor jezelf en niet om een status te krijgen bij de mensen. Als jij dat wel wenst dan is er geen sprake meer van een zuivere intentie.. jammer hoor!

 28. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik doe regelmatig goede daden, hoe groot of klein ze ook zijn. Ik heb het nog nooit gedeeld met anderen, het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat men dit doet.

  Mede daarom vind ik de unselfie gewooneen schreeuw om aandacht. Kijk mij eens stoer doen.

 29. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik vind het een beetje dubbel. Het is heel mooi om te doen. Echter ik denk als je het echt unselfish doet dat je het dan ook niet post. In islam is het heel mooi gezegt je linkerhand mag niet zien wat je rechterhand geeft. Maw je houdt je goede daden voor jezelf. Natuurlijk kan je zeggen maar het is inspirerend klopt vast wel maar doe je het om een goede daad te doen of doe je het om die likes te krijgen op facebook

 30. Myrthe
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Het doet me trouwens ook denken aan een plaatje dat ik een paar dagen terug op fb zag..
  https://www.facebook.com/RuralSpin/photos/a.142959519146748.27427.142936552482378/541785379264158/?type=1&theater
  Dit vind ik ook zo: ‘Ik ben zo geweldig dat ik haar als een normaal mens behandel enz enz dat ik het vol trots op fb zet zodat iedereen het kan zien…’
  Als ze het dan echt verdiend om normaal behandeld te worden plaats het dan niet op fb alsof je een heldendaad verricht hebt..

 31. 26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik vind het ook heel dubbel.
  Bijvoorbeeld die ene foto hierboven waar iemand de vaatwasser inruimt. Ehm dat is toch gewoon normaal? :’) Dat vind ik echt geen “act of kindness” zogezegd. Maar het idee erachter: wees lief voor elkaar is wel heel mooi.

 32. Jolien
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Een beetje reclame maken en andere mensen motiveren om goede daden te verrichten vind ik prima, maar dat je een daklozenkrant koopt en dat op de foto zet met een hashtag is echt voor de likes hoor! Op deze manier zijn mensen nog steeds meer bezig met hun mobiele telefoon en de social media dan dat ze werkelijk ervaren dat ze iets goeds doen voor een ander. Ik word een beetje moe van dit soort trends.

 33. Guusje
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik vind de unselfie eigenlijk net zo egoistisch, waarom zou je een foto maken van een goede daad die je doet? Doe je het dan om die foto te kunnen maken en zodat je likes bij elkaar sprokkelt? Als je echt iets voor een ander wil doen en je doet het met de juiste intentie dan is het niet nodig dat op social media te zetten.

 34. Myrthe
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Ik vind het ook een beetje twee kanten hebben.. Ik denk dat sommige mensen anderen willen inspireren om goede dingen te doen maar ik weet zeker dat er heel veel mensen gaan zijn die nu goede daden gaan verrichten alleen om een unselfie te maken.. Dan vind ik het idee erachter een beetje zwak en kansloos eigenlijk.. Je moet het doen omdat je die persoon wil helpen niet om aan al je volgers/fb ‘vrienden’ te laten zien hoe goed je bezig bent..

  Ik denk dat het een goed initiatief kan zijn maar dat ik me dood ga ergeren als mensen het gaan doen om het te kunnen posten..

 35. Petra
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Wat dubbel inderdaad. Maar als het ook maar één persoon inspireert om ook aan een #unselfie te doen vind ik het al super!

 36. Inge
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Goed artikel zeg! ik word eerlijk gezegd dood moe van al die selfies op mijn facebook timeline.. vaak zijn het dezelfde meiden die altijd in dezelfde pose, met dezelfde look dezelfde.. ach je begrijpt het.. selfies plaatsen, soms zelfs dagelijks. Dan denk ik ja.. waarom doe je dat? ben je zo onzeker over je zelf dat je foto’s van jezelf plaatst op regelmatige basis? als het nou leuke poses zijn, op diverse plekken a la.. maar altijd in de spiegel of wat dan ook..

  even terug naar het artikel unselfie.. ik vind echt dat er wat meer voor elkaar gedaan mag worden, maar het hoeft van mij idd niet direct op social media gegooid te worden. ik doe regelmatig, zo niet dagelijks wat voor anderen, zonder er wat voor terug te vragen, en dat geeft mij een goed gevoel dat ik het doe.
  Dat hoef ik niet te delen.

 37. Suzanne
  26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

  Nee dit vind ik niks.
  Als ik iets van een ander krijg, en ik moet vervolgens met diegene op die foto, waar ik vooral heel blij en dankbaar moet kijken, en diegene plaatst dat op social media om complimentjes te scoren, hoef ik het al niet meer te hebben.

  • Myrthe
   26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

   Amen ;)

  • me
   27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

   Ik zou niet eens op de foto willen en voor de “goede daad” bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *