New week: mijn katjes

Jullie vragen me heel vaak hoe het met mijn katjes is, dus het leek me een goed idee om jullie vandaag een update te geven. Even in het kort: Coco en Clarence zijn mijn hele lieve en zachte fluffy katjes. Het zijn Britse Kortharen met de vachtkleur ‘black golden shaded’ en komen uit Cattery ‘in de Wollebij’ uit Kerkrade, zuid-Limburg. Het zijn broer en zus en in november worden ze alweer 4 jaar!

10570031_1447940058819197_1520386455_nSinds hun sterilisatie zijn ze een beetje uit elkaar gegroeid. Vroeger waren ze onafscheidelijk en sliepen ze altijd samen, maar toen sliepen ze ineens steeds vaker apart. Inmiddels is het zo dat ze elkaar gewoonweg niet mogen. Er is sinds dik een jaar een flinke strijd om mijn aandacht. Althans, daar lijkt het op. Dit gaat gepaard met een sterke territoriumdrift. Soms valt Coco ineens uit het niets Clarence aan. Het begint met staren, gevolgd door blazen en dan ineens de attack. Hierdoor is Clarence tot twee keer toe verwond; door Coco’s scherpe nageltjes had hij een beschadigd hoornvlies. Gelukkig is alles na veel zalfjes en druppeltjes weer helemaal goed gekomen met zijn oogje, maar ik vond dat het niet langer zo door kon gaan en heb uiteindelijk een kattentherapeute ingeschakeld.

925555_746128192113443_977257019_nDit klinkt natuurlijk helemaal over de top en onzettend ‘Hollywood’, maar ze werd me sterk aangeraden door mijn dierenarts. Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst kwam Liesbeth bij me thuis op bezoek. Ze herkende meteen het staren en vertelde me dat dit in de dierenwereld wordt beschouwd als een dreiging. Ook herkende ze veel stresssymptonen bij beide katten, zoals het likkebaarden en slikken terwijl ze niets hadden gegeten. Haar advies was om het staren zo veel mogelijk te beperken door Coco en Clarence extra goed in de gaten te houden. Mochten ze weer gaan staren dan moest ik Coco afleiden met een spelletje.

Sowieso moest ik Coco meer aandacht geven dan voorheen, omdat ze dan lekker actief is en hopelijk te moe te Clarence aan te vallen, plus dat ze dan het gevoel krijgt dat ze veel aandacht krijgt en dan hopelijk minder jaloers wordt op de aandacht die ik dan aan Clarence geef. Clarence is namelijk nogal een opeiser van aandacht, omdat hij wel op de bank naast me springt en half op mijn schoot kruipt, terwijl Coco zoiets nog nooit heeft gedaan, die blijft liever op een afstandje.

10576094_1464958263762842_940968410_nSindsdien speel ik elke middag en avond even met Coco. Overdag doe ik ‘ik ga je pakken’ en dan ren ik hard achter haar aan, terwijl zij voor me wegrent. Dat vind ze superleuk, want elke keer als ik misgrijp dan rent ze een stukje verder en kijkt ze achter zich om te zien waar ik blijf. ‘s Avonds voor het slapen gaan maak ik alles donker en dan komt het laserlampje tevoorschijn. Ze wordt dan helemaal gek en rent er als een speedy gonzales achteraan om het rode lampje te grazen te nemen. Clarence houdt niet van spelen, dus dit is echt een momentje tussen Coco en mij.

10593288_323039591203876_1615931159_nToch blazen ze elke dag, of soms om de dag, naar elkaar. Vooral ‘s avonds als ik ga slapen is het vrijwel altijd raak. Ze willen allebei erg graag op mijn bed slapen, maar Coco bewaakt mijn slaapkamer alsof het guantanamo bay is. Ze zit dan recht voor de deur en als Clarence alleen maar aanstalten maakt om naar binnen te lopen dan blaast ze hem weg.

Soms heeft Clarence mazzel en zit ze er nog niet, of sukkelt ze in slaap, en dan grijpt hij zijn kans. Hij springt dan heel snel op bed en kijkt meteen gestresst om zich heen om te zien of hij is gesnapt. Als de kust veilig is gaat hij liggen, maar het komt regelmatig voor dat dan Coco ineens op bed springt en dan is er amok. Of dat ik midden in de nacht wakker wordt van kattengekrijs omdat ze hem dan van het bed afjaagt. Als dit gebeurt zijn ze de dagen erna ook een beetje prikkelbaar en blazen en vechten ze ook overdag. De trigger is dan iets waar Coco van schrikt (een hard geluid, een snelle beweging) en na het schrikken valt ze meteen Clarence aan.

10598611_523724744425433_376258416_nHet spelen met Coco is leuk, maar zorgt er niet voor dat ze Clarence met rust laat. Ik heb ook Feliway sprays in mijn huis aangebracht (soort luchtverfrissers die je in een stopcontact stopt en die een rustgevend feromoon afgeven) die niets uithalen. Valeriaan en catnip helpen ook niet. Ook heb ik capsules gekocht bij de dierenarts met een soort melkachtig poeder die ze relaxter zouden moeten maken, maar ook dit heeft geen uitkomst geboden. Het enige wat helpt, of nou ja, de schade beperkt, is dat ik de nageltjes van Coco en Clarence extra goed kort houd zodat ze elkaar in elk geval niet kunnen verwonden tijdens het vechten.

10584692_1466431866956112_307845708_nEen beetje ten einde raad vertelde ik mijn dilemma aan mijn vriendin Caroline, waar ik vrijdagavond op bezoek was. Ineens zei haar man, die vanaf de achtergrond aan het meeluisteren was, dat ik eigenlijk geen van de katten op bed zou moeten laten slapen. ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’ zei hij. En krek, hij heeft gelijk. Een plekje op bed is waar ze steeds de meeste ruzie om maken en waar steeds alle strijd ontstaat. Het beste is eigenlijk om allebei mijn katten de slaapkamer uit te sturen zodat ze in elk geval een plekje minder hebben om hun territorium af te bakenen.

this works deep sleep pillow spray01Ik vind het wel moeilijk, want zoals nu lig ik met de laptop in bed, Coco ligt heel zoet te slapen aan het voeteneinde en Clarence ligt heel schattig rechts van me weg te sukkelen. Er is geen strijd, op dit moment denk ik dat ze elkaar tolereren en het is juist zo gezellig! Maar ja, het kan zomaar ineens omslaan terwijl ik lig te slapen en dat moeten we nu juist voorkomen. Ik ga straks wel eventjes naar de keuken, dan staan ze binnen no-time om mijn benen te draaien en als ik dan weer terug ga naar bed doe ik de deur dicht voordat ze naar binnen kunnen. Ik moet dit gewoon even een tijd volhouden om te zien of dit goede resultaten oplevert.

this works deep sleep pillow spray11Komende donderdag ga ik trouwens ook voor het eerst met ze naar een kattentrimmer. Deze mevrouw is speciaal getraint door Martin Gauss en haalt alle oude vacht weg. Ze zien er nu namelijk een beetje scruffy uit. Ze heeft zelf ook een Britje en ze zegt dat ze het heel prettig vinden als alles achter de rug is, omdat ze nu eenmaal te veel haar hebben eigenlijk. Na een trimbeurt voelen ze zich veel lekkerder in hun vel en gaat hun roos weg, omdat er dan wat meer lucht bij hun huid kan komen. Hopelijk voelen Coco en Clarence zich na de trimbeurt ook wat lekkerder in hun velletje! Ik ben benieuwd.

10522843_927751627251345_2032099012_nNou, dit was even een hele hoop frustratie die ik aan jullie kwijt wilde wat betreft mijn poezebeestjes. Het zijn echt mijn kleine baby’s en ik doe er alles aan om de situatie thuis te verbeteren. Ik zou het verschrikkelijk vinden om in het ergste geval één van mijn katjes weg te moeten doen, dus ik probeer van alles uit. Ik hoop dat de trimsessie ze wat vrolijker maakt en dat het mijden van mijn katjes uit de slaapkamer uiteindelijk verbetering zal opleveren. I’ll keep you guys posted!

Ik ben trouwens het Coco & Clarence Instagram account weer wat aan het oppakken, dus mocht je mijn katjes willen volgen dan vind je ze onder de gebruikersnaam @goldenkittehs

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

138 Reacties

 1. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Het zijn zulke leuke katten! :)
  Altijd lastig als ze niet met elkaar overweg kunnen.Maar goed dat je inderdaad professionele hulp hebt ingeschakeld :) iemand die een cursus van Martin Gaus heeft gevolgd heeft er vaak veel verstand van en weet de juiste trainingsmanieren! :)

 2. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wat een snoezige foto’s! Wel erg vervelend dat de katten niet zo goed met elkaar overweg kunnen. Succes!

 3. Iris
  26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Serena je bent zo’n lieve poezenmoeder! Ik wordt er helemaal blij van hoe goed je je best doet voor je katjes! Waren alle huisdiereneigenaren maar zo, helaas is dat zeldzaam. Ik ben dierenartsassistente en zie veeel vaker mensen die afhaken als het even moeilijk of duur wordt. Want onze visie is natuurlijk: jij kiest voor het dier, het dier niet voor jou, daarom moet je er zo goed mogelijk voor zijn. Maar helaas denken heel veel mensen niet op die manier :(

 4. Miyuki
  26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Vervelend dat ze ineens zo slecht met elkaar kunnen. Komt misschien ook omdat het broer en zus is. Hopelijk werkt je oplossing en gaat het binnenkort beter.

  Leuk om af en toe wat over ze te lezen!
  Zou je misschien ook een voor en na foto van ze kunnen maken bij de trimmer? Ben erg benieuwd!

 5. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Misschien klinkt het verkeerd, maar het klinkt alsof de kattengedrag therapeut meer haar best had moeten doen, en met meer tips had kunnen komen.

  Ik had het zelf namelijk heel anders aangepakt.

  En in mijn ervaring werkt Feliway alleen als je ook daadwerkelijk het probleem erbij aanpakt. Je moet het zien als een soort van hulpmiddel. Zomaar in het stop contact steken en er verder niks aan doen, heeft weinig zin. Maar dat is mijn persoonlijke ervaring.

  Ik zou inderdaad hun territorium uitbouwen de hoogte in, als je dat nog niet gedaan hebt. Ze zouden eigenlijk de kamer rond kunnen lopen, zonder met hun pootjes op de grond te komen.

  Tip: Probeer de katten zo moe mogelijk te maken. Echt, echt, moe. Dat heeft het beste effect. Maak misschien de spelletjes wat intensiever, of probeer katten agility uit?

 6. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Wat vervelend. Misschien zit het in de naam: onze Coco is ook een pittige dame. Maar ze heeft niemand om mee te vechten (behalve mij). Soms valt ze me uit het niets aan (vooral na het aaien). Gelukkig is de rest van de tijd lief. Ik hoop dat ze het snel met elkaar kunnen vinden!

  • 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

   Als ze je bijt na het aaien. Betekend dat ze wilt dat je ophouden met aaien. (gebeurt het wanneer je haar vooral aait over de rug?). Vermijd de rug. De wangetjes, het hoofdje en de nek zijn vaak plekken waar ze veel liever geaaid worden! :)

 7. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Hey Serena,

  Je hebt al heel veel tips gekregen en met veel ben ik het ook eens!
  Je zou ze niet in je slaapkamer laten slapen, voorkomt waarschijnlijk een hoop ruzie + alle kattenharen in bed (iel!). De kat bij mijn vriend thuis en mijn kat bij mijn ouders mogen ook niet in bed, omdat we het smerig vinden.
  De afleveringen van My Cat from Hell blijven interessant en zal je zeker wat aan hebben. Mocht je ideeën zoeken om je woning meer catproof te maken, dan is deze Duitse site een aanrader. Je kan het daar kopen of je moet iemand kennen die het op maat en mooi voor je kan maken. ;) http://www.goldtatze.de/index.html

  • 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

   Misschien kan je ook soort gelijke sites voor nederland vinden

 8. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Ooh wat een vervelende situatie. Toen ik het begin van je post las dacht ik ook meteen aan een kattentherapeute, heb ik ik het verleden ook wel eens contact mee gezocht. De tips die jij allemaal hebt geprobeerd kreeg ik toen ook van de dierenarts en van haar.

  Goed idee om het met de slaapkamer zo te proberen, hopelijk helpt het. Ik zie in de comments de tip om het territorium uit te breiden de hoogte in en dat is een hele goeie. Ik heb dat ook eens gezien in My cat from hell, gedragsproblemen werden opgelost door het mogelijk te maken dat de katten hoog konden zitten. Mijn katten zitten ook graag op hoge kasten en krabpalen. Zo voelen ze zich niet bedreigd. De afleveringen van My cat from hell staan zo te zien op YouTube, als je het nog niet kent zou ik er zeker eens naar kijken, heel leerzaam programma voor kattenbaasjes. Succes!

 9. Inge
  26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Vervelend zeg dat ze niet meer goed met elkaar overweg kunnnen!! ik herken het goed, wij hebben nu 2 katten, 1 van bijna 1 jaar en een kat van 7. De jonge kat is een raskat, abbesijn die enorm nieuwsgierig en brutaal is, die van 7 is van oorsprong een zwerfkatje, die wat terughoudender is maar enorm van knuffelen houdt.

  Vechten doen ze ook veel en sinds we de nieuwe kat hebben plast de oude wel eens op ons tapijtje, echt vervelend. Eentje wegdoen zou mijn hartje breken dus misschien is het nog niet eens zo’n gek idee om ‘cat from hell’ te kijken!

 10. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Wat een verhaal zeg .. Vervelend dat ze het niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Ik hoop dat ze na hun bezoekje bij de trimster iets lekkerder in hun vel gaan zitten. Succes!

 11. Diana
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  ah dat is wel echt jammer dat het een strijd is.
  maar dat is dus sinds ze ‘geholpen’ zijn? kan het niet daar aan liggen? of kun je dieren geen hormonen voeren oid. -ik weet niks van katten eerlijk gezegd-

  heel veel succes ermee en ik hoop dat ze gauw weer dikke vriendjes zijn ;D
  het is wel duidelijk te zien dat je heel veel van ze houdt!

 12. Claudia
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Aww! Vindt Coco het ook niet leuk om opgepakt te worden? Ik wacht al op de post-trim foto’s ;)

 13. Marijke
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik heb ook 2 Britjes en ervaar precies hetzelfde. Ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Heel jammer. Buiten alle herkenbare dingen jij beschrijft wil 1 kat bij mij zelfs nog wel eens plassen in huis. Echt frustrerend want de geur van kattenurine is ontzettend moeilijk te verwijderen. Als hij in de kamer gaat plassen zal er 1 echt weg moeten. Dit zou mijn hart breken. Ook ik heb feliway gebruikt en ze leven hier op een oppervlakte van 130 m2. Ruimte zat zou je zeggen..

  • 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

   Ben je al langs de dierenarts geweest? Plassen naast de bak kan medische oorzaken hebben.

   Naast de bak plassen kan zoveel redenen hebben. Bijvoorbeeld etensbakjes naast de bak, Geen goeie plek voor de de bak, territorium, stress. Daarnaast is 1 kattenbak niet genoeg als je meerdere katten hebt. plast ze op 1 plek in het huis? zet daar eens een kattenbak neer.

  • Iris
   26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

   De plasjes opruimen met azijn! Dat neutraliseert de geur, en katten vinden het stinken dus zal niet snel nog een keer op die plaats plassen (handig als het één vaste plaats is). Je hebt ook een spray met de naam Urine-Off, voor hetzelfde effect. Verder is het zeer sterk aan te raden om per kat minimaal 1 kattenbak te hebben. En medische problemen uitsluiten, maar als er een probleem is gaat dat vaak gepaard met klachten zoals miauwen van de pijn, vaak plassen kleine beetjes, en hard/lang persen op de urine.

 14. Sarina
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Heaa..

  Denk dat ik het met de man van je vriendin eens ben.
  Beide verbannen uit je kamer omdat die veelal de “trigger” is.
  Met eigen ervaring zou ik er niet vanuit gaan dat de katten meer relext
  weerkomen van hun trimbeurt. Veelal is dit juist het omgekeerde en
  zullen ze door stress elkaar meer gaan aanvallen.

  Niet om je “Zenuwachtig” te maken of zoiets hoor.
  Maar schrijf meer uit eigen ervaring. Ben dierenartsassistente
  en zie dagelijks vele katten. En stress is een grote “trigger” voor katten.

 15. Amber
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Hallo Serena! Ik heb zelf 2 hondjes maar ik kan me helemaal in jou verplaatsen, je kattenmoeder hartje breekt dan gewoon als je ze zo ziet.

  Ik heb weleens op Discovery bij ‘A cat from hell’ eenzelfde probleem gezien. Die mensen hadden ook raskatten dus lieten ze liever niet buiten. Vaak is het probleem met een appartement dat ze gewoon te weinig eigen territorium hebben en daardoor gaan vechten, kijk maar naar jouw slaapkamer, iedere avond is het de strijd van wie ‘ie is. Die kattentherapeut raadde aan om verschillende verhogingen te maken in het huis om het leefoppervlak te verhogen. Zo maakten ze boekenplanken met verschillende hoogten waar ze dan op konden loungen enzo. Hier maakte die meneer een hele wand van. Hopelijk heb ik je nog een beetje geholpen.
  En niet té veel bovenop de ruzies zitten, huisdieren voelen jouw stress ook feilloos aan!

 16. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Balen zeg dat ze zo met elkaar om gaan. Hopen dat de trim sessie helpt!

 17. angelique
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Vervelend!!! Ik heb zelf ook twee katten en meer verschillend kunnen ze niet van elkaar zijn, allebei uit een opvang, de een een flinke allemansvriend van een kater de ander een kleine iele diva! Vanaf het eerste moment de grootste ruzie die de kleine dame altijd begon. Wat bleek mevrouw zat allesbehalve lekker in haar vel, voedselallergie, vlooienbetenallergie en chronische niesziekte… nu maanden en behoorlijk wat dierenartsbezoekjes later is ze helemaal beter en de grootste vrienden met haar dikke broer!

 18. Hannah
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Wow dit wist ik echt niet! Ik snap dat je het moeilijk vind om ze nu niet meer in je kamer te laten aangezien je dit al doet sinds ze bij jou zijn als ik het goed heb. Maar straks ben je er aan gewend! Ik hoop dat ze na hun trimbeurt lekker in hun vel zitten. En dat ze binnenkort misschien wat meer hechter worden. Bij Mascha is dat ook, Siem lijkt heel veel op Coco en Clarence op Manis. Siem heeft ook veel aandacht nodig. Door jou wil ik ook graag 2 Briste kortharen!

 19. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  erg lastig inderdaad, mijn katten (2 broers) hebben ook zo om de 2 maanden een paar weken ruzie (brommen, krijsen, slaan en noem maar op) en niets lijkt echt te helpen anders dan ze maar te laten doen. op een gegeven moment gaan ze vanzelf weer merken dat ze gewoon dikke matties zijn en is het weer over :)

 20. Do
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Hoiii! Vraagje, welke kattentherapeut heb je benaderd? Ik heb nl 1 kat, maar die heeft echt een konkel in dr koppie. Ik ben stapelgek op dr, maar ze heeft regelmatig “ongelukjes” (lees: diarree in mn vensterbank…) zou missch wel een goed idee zijn om eens te kijken waar dit door kan komen en belangrijker, hoe ik dit kan voorkomen. Xxx Do

 21. katrien
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Oh, wat jammer. Het lijkt me erg leuk om twee katjes te hebben maar als ze ruzie maken is het natuurlijk moeilijker. Dat is natuurlijk ook wel hun ‘natuur’ om hun territorium af te bakenen. Hopelijk werkt het!

 22. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Fijne duidelijk update, ik was namelijk ook wel een beetje nieuwsgierig geworden naar hoe het nu met je katjes ging. Hopelijk helpt het als je ze uit de slaapkamer houdt en ik hoop dat de trimsessie ze ook wat beter laat voelen!

 23. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Oeff zo herkenbaar allemaal .. alleen dan tussen kat en hond hier :p ook een eindelose situatie.. maar kijk uit met de katten op de slaapkamer hoor hoe meer de drift gaat groeien… hoe sneller ze missschien neer kunnen gaan plassen om t af te bakeren en dat moet nie! Success!

 24. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik moest echt gniffelen om jouw verhalen. Ik herinner me de tijd dat ik drie katten in huis had en ze alledrie tegelijk bij en op mij in bed wilden slapen. Nachtenlang lag ik bedolven onder drie katten. En mijn lief, tja, die moest het stellen met de kleine plaats die er nog over was. Uiteindelijk hebben we beslist dat ze niet meer in de slaapkamer mochten omwille van mijn allergie maar om eerlijk te zijn, voelden die nachten altijd heel eenzaam, hahaha.

 25. michele
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Hoi serena! Klinkt heel herkenbaar.. ik heb zelf ook 2 katten, broertjes uit hetzelfde nestje, en als kittens ging het supergoed. Vanaf 1 jaar ongeveer ging het mis en begon de ene de andere steeds lastig te vallen, hem te jennen, vechten, enz.
  Wat het bij mij heel erg heeft gebeterd is ze buiten laten savonds als ik thuis ben. De ene heeft gewoon tonnen energie en raakt gefrustreerd als hij die niet kwijt kan. Door zelf met hem te spelen is het ook beter, maar als hij buiten kan gaan rennen en doen is het echt super en is hij veeeel rustiger de rest vd dag. De andere gaat amper buiten maar geniet dan gwn van zijn rustig momentje.
  Als ik dan eens op vakantie ben en ze niet buiten mogen ist gelijk weer herrie….
  Ik weet niet of dit voor jou mogelijk is want ik woon gwn in een rustige buurt en de mijne zijn geen raskatten, maar mij heeft het echt enorm geholpen.

  • Mayra
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   alleen vallen jouw buitenlopers wss wel andere mensen lastig en lopen ze gevaar om platgereden te worden!

   • Doortje
    25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

    Maar die buitenlopers vliegen elkaar niet steeds in de haren. Een kat wordt echt niet zomaar plat gereden. En hoeveel mensen hebben er nou last van als ze ‘s avonds de katten buiten laat?

   • michele
    25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

    Marya, tuurlijk zijn er risicos, maar zou jij graag je hele leven alleen maar binnen zitten? Als ik ooit slecht nieuws krijg zal het mn hart breken maar weet ik wel dat mn lieverds een leuk leven hebben gehad. Daar leef ik dan wel mee. Liever dat dan dat ik ze hun hele leven gefrustreerd laat zijn omdat ze een godganse dag binnen opgehokt zitten. En tot nu toe zijn ze nog niet plat gereden! ;-) en gut ja, een kat die rondloopt, wat een pest he? … als mensen daar al niet meer tegen kunnen waar zijn we dan mee bezig?

    • Leah
     26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

     Ik heb niks tegen katten, heb er zelf ook ooit een gehad maar katten buiten lopen natuurlijk niet alleen rond. Ik heb twee kleine kids die laatst in onze tuin aan het spelen waren en fijn met hun handjes in de kattendrollen grepen. Hartstikke goor en bovendien nog gevaarlijk ook (Toxoplasmose)! Dus ja, leuk voor jou dat je rust hebt maar een ander kan er wel degelijk last van hebben. Jij weet niet wat je katten uitspoken als ze buiten zijn!

   • Iris
    26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

    Alle dieren poepen (ook die vogel die over je tuin vliegt en ook dat muisje of egeltje wat in je tuin rondloopt), en het is de natuur dat dieren buiten leven. Vind het persoonlijk zielig om ze binnen op te sluiten. En voor de kids, er zitten nog wel meer smerige dingen in de grond dan alleen poep. Oplossing: afsluitbare zandbak. Of zorg dat er geen indringers je tuin binnen kunnen komen.

    Mijn poezen liggen buiten zodra er ook maar één zonnestraaltje te bekennen is en daar liggen ze dan intens van te genieten en dat wil ik ze nevernooit afnemen.
    En de buurman is er blij mee want sinds dat wij naast hem zijn komen wonen heeft hij geen last meer van muizen, haha!

 26. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Wat goed dat je hulp ingeroepen hebt, omdat ze nou eenmaal zelf niet kunnen aangeven wat er is. Fijn dat het al beter gaat! :)

 27. Amy
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Je hebt zulke snoezige katjes! Ik denk inderdaad dat het idee om ze allebei niet in de slaapkamer te hebben wel goed is. Het is alleen volhouden, de kat van een vriendin van me beet altijd. Dit heeft een jaar of twee geduurd voordat ze ervan waren en dan ook echt elke keer vol houden en nooit toegeven…

  In ieder geval succes!

 28. Cherrelle
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik herken mijn eigen katten ook in je verhaal. Een is erg dominant en eist veel aandacht op. Ze wordt ook erg jaloers als ik de ander aandacht geef dan gaat ze evil loeren haha. Ze vechten ook constant waarbij die dominante die andere aanvalt.
  De ene poes durft mijn kamer ook nooit echt in omdat die andere er altijd zit, dat vind ik zo sneu. Ik weet eigenlijk ook niet wat ik eraan kan doen. Op hele zeldzame momenten (als ze moe zijn) tolereren ze elkaar en liggen ze samen op mn bed :)

 29. G
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  jammer van de ruzies tussen je katjes. het lijkt me dat er eigenlijk te weinig plaats is voor 2 katten, zodat beide territoria (te veel) overlappen. Ik heb 3 katten die vrij in en uit kunnen lopen door een kattenluikje en dan de wijde wereld ter beschikking hebben (platteland). In de zomer zijn er zelden problemen, maar in de winter wanneer ze door kou en zo vaker binnen zijn gaat het ook nog wel eens mis… Al zijn het alledrie lieve beestjes die heel graag op schoot komen liggen.
  Dus misschien is een oplossing toch van hun ruimte wat uit te breiden (bv in de hoogte door van die krabpaleizen) en meer plekjes waar eentje zich kan verstoppen voor de ander. Voor binnenkatten zou je natuurlijk die “hoesjes” kunnen proberen om over de nageltjes te schuiven (maar weet niet meer hoe ze heten). (Vor buitenkatten natuurlijk niet!)

  • michele
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   Dit vind ik goed advies. Als je katten niet buiten kunnen rondlopen zijn er idd andere alternatieven om ze wat meer bewegingsruimte te geven. Ik heb een keer een hele constructie gezien bij een dame die noorse boskatten kweekte en ze niet buiten wou laten omdat het raskatten waren. Zij had in haar kamers steeds een soort van loopplanken op ongeveer 2 meter hoogte, met bochtjes en trapjes enz. En dan gaten op die hoogtes in de muren dat ze via die planken van de ene kamer naar de andere konden. Uiteraard wel nogal prijzig en ietwat extreem, maar katten hebben soms echt wel baat bij wat extra beweegopties. Ook dingen om op te springen vinden ze bij mij erg leuk (van die hoge krabpalen met platformpjes zeg maar)

 30. coby
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Sarena wil je mijn verhaal weg halen

  • Serena
   Auteur
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   Heb je verhaal weggehaald lieve Coby.
   liefs, Serena.

 31. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ahh, wat zonde dat ze elkaar niet mogen. Wij hebben ook twee katten, ook broer en zus, en zij zijn na hun sterilisatie niet veranderd. Soms vechten ze wel, maar dat is vriendschappelijk. Hopelijk kunnen jouw schatjes het uiteindelijk weer goed met elkaar vinden, want dat is zoveel gezelliger. xx

 32. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik hoop dat je een oplossing vindt! Mijn Zuzu en Gurt hebben de laatste tijd ook meer aanvaringen. Wat je ook kunt proberen is ze een hele tijd uit elkaar houden, echt wel een week of meer, en dan langzaam aan elkaar laten wennen net als je doet bij een nieuwe kat (hoe is een heel verhaal, maar staat wel op Google). Dat schijnt ook weleens te helpen!

 33. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Wat een superschattige foto’s in dit artikel! Ik vind het wel heel naar voor je dat het niet zo lekker gaat tussen Coco en Clarence, je wilt toch het liefst dat je kattenkinderen het goed met elkaar kunnen vinden. Ik hoop dat het gaat helpen dat je ze niet meer bij je in bed laat slapen!

 34. Bonny
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Wat ik met mijn twee katjes doe is ze omstebeurt bij me laten slapen met de deur dicht, die van mij gaan ‘s nachts nooit drinken of naar de bak dus kan prima

 35. Fiona
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik wil er wel eentje adopteren! I love your kitty’s! Maar snap dat het hartverscheurend is en dat een van de twee wegdoen net laatste is dat je wil.

 36. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Hee! Ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! Als je op mijn blog kijkt, kun je zien wat je daarvoor moet doen! Liefs, Floor

 37. Mariëlle
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ha Serena,

  Als je zulke leuke katten hebt, dan zijn al je inspanningen het waard. Onze Britse korthaar is nu een jaar en (al) gecastreerd. Toen die nog heel klein was kwam die graag op schoot, nu al tijden niet meer. Dat vinden we erg jammer. Wel komt die graag ‘s ochtends bij me kruipen op mijn buik om nog even samen te slapen. Mijn man gaat namelijk om 6 uur al weg. Het speelgedrag herken ik gelijk erg leuk! Maar onze kat heeft nog de neiging om te bijten, niet hard, maar speels doet coco dat ook?

  • Serena
   Auteur
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   hi Marielle, nee Coco bijt eigenlijk nooit, ze zijn een beetje slomig en helemaal niet zo fel.

 38. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik had ook 2 katten die niet goed samengingen (al hielp toen de feliway wel iets). Inmiddels is er 1 overleden en de ander helemaal opgebloeid. Ik zou nooit meer 2 katten nemen. Destijds deed ik omdat ik dacht dat de ander dan wat gezelschap zou hebben, maar dat is niet zo. Katten zijn eigenlijk gewoon einzelgängers alhoewel Bing (mijn overgebleven kat) het liefst de hele dag op schoot ligt. Er zijn natuurlijk legio voorbeelden van katten waar het wel goed gaat, maar ik zou het risico niet meer nemen. Succes ermee!

 39. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Wat een vervelende situatie. Eentje wegdoen is te pijnlijk.
  Hopelijk werkt het als je niet meer vechten om een plekje op je bed.
  Veel succes en het komt goed.

  P.S. Jeetje!!! Echt mooie foto’s. Vooral de allerlaatste.

 40. Astrid
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik vind dit heel interessant om te lezen en te volgen hoe het verder gaat lopen met je katjes:)! Ik heb zelf een poes (somali x abessijn) die zichzelf maandenlang heeft opengekrabt en haar staart tot bloedens aan toe openpoetste/kauwde. Helemaal radeloos was ik… maar het gaat nu goed!

 41. Mandy
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Super cute! ff een vraaje, welke mobiel heb je en je mobiel hoesje?

  x Mandy

  • Serena
   Auteur
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   hi Mandy ik heb een Samsung Note 3 en geen idee hoe mijn hoesje heet. Gewoon zo’n siliconending!

 42. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ja, praat me er niet van joh… Mijn kat woont bij ons thuis omdat hij in zijn oude gezin alle katten aanviel. Letterlijk, hij terroriseerde de hele boel en het hele huis was bang voor hem haha. En aangezien wij geen huisdieren hadden, hebben wij hem maar in huis genomen… En het hielp wel, maar nog steeds zei de dierenarts dat we een kattentherapeut voor hem in moesten schakelen. En inderdaad, heel veel spelen en aandacht geven. Dan zijn ze blij.

  Ik denk dat het goed is als je ze niet meer op je bed laat slapen, maar wel moeilijk. Lekker knuffelen met je poezen is echt het fijnste dat er is (als je geen partner hebt dan, haha). Misschien kan je ze om de beurt in je kamer laten slapen? De ene dag Clarence, de volgende Coco? Dat er toch een soort ritme ontstaat. Katten doen wel alsof ze maling aan alles hebben, maar ritme vinden ze heerlijk. Of zorg dat er een kattenpaal/huis/paleis in je kamer staat, zodat als Coco bij je in bed ligt, Clarence wel een veilig plekje bij je in de buurt heeft. Je hoeft het nog niet op te geven haha :-)

  • Serena
   Auteur
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   Hi Amber,
   ik slaap niet elke nacht thuis en soms ben ik ook weg voor persreis,
   dus dat ritme (de ene nacht Coco, de andere nacht Clarence) kan ik er niet inhouden helaas.
   Maar bedankt voor het meedenken!
   liefs, Serena

 43. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  He, wat vervelend dat ze geen vriendjes meer zijn. En Britten zijn nog wel zo zachtzaardig van karakter, hopelijk komt het weer goed. Het blijven echt de schattigste beestjes ooit!

 44. Sarah
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ik vind het heel erg jammer dat je niet gewoon constant kan genieten van je katjes.
  Dit is ook de reden waarom ik 2 katers genomen heb.

  Dieren zijn op dat vlak vaak zoals mensen. Vrouwen onder elkaar loopt mis, man en vrouw kibbelen ook, maar mannen onder elkaar komen vaak heel goed overeen zonder ruzie en gedoe. Bij katjes dus ook!

  Mijn katers vechten wel met elkaar, maar dit is al spelend. Het zijn echt 2 handen op een buik en ik zou absoluut niet zonder ze kunnen!

  Hopelijk betert het wat met Clarence en Coco :) Veel succes!

  • Dank
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   Daar kan ik me bij aansluiten. Heb twee giga katers (maine coons) van 9 en 11 kilo dus als ze eens stoeien of achter elkaar aanjagen gaat dat er nogal lomp aan toe, maar over het algemeen accepteren ze elkaar. Ze liggen eigenlijk ook nooit tegen elkaar aan ofzo maar vaak zat op 1 bank of bed. De keren dat ik ze heb horen blazen zijn op 1 hand te tellen en alleen omdat ze een speeltje of snoepje bewaakten.
   Ik hoop dat coco en clarence elkaar ook weer wat liever gaan vinden!

 45. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Dat is wel lastig als je katten zo vaak ruzie hebben. Wij hebben 3 katten en 3 honden en dat gaat altijd goed. Maar 1 van de katten moeten we inderdaad in de gaten houden, want dat kan best een bitch zijn: Roos. Die doet soms ook heel lelijk tegen haar zuster.
  Het gaat een stuk beter sinds we (in Tiel al) een poezenpaal met slaapplekjes hebben geïnstalleerd. Roos ligt altijd bovenin (top bitch) en ziet tevreden uit over haar terrein.
  Hier zie je hem in de achtergrond staan:
  http://album.deblijeekster.nl/index.php/elvhenk/multi-huisdier

  Dit ding wordt ook daadwerkelijk heel vaak gebruikt, in tegenstelling tot het klimmeubel wat we eerder hadden.

 46. Josephine
  25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  leuke blogpost, maak je foto’s vd knipbeurt ?

  • Serena
   Auteur
   25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   hi Josephine,
   ja ik ga een voor- en nafotootje maken, sowieso omdat ik zelf benieuwd ben, maar als jullie het ook leuk vinden om te zien dan deel ik het ook even op de blog.

 47. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Beste Serena,

  zelf had ik een behoorlijk agressieve kat, en wat mij ontzettend heeft geholpen:
  Kijk een aantal afleveringen van ‘My cat from hell’,
  van animal planet.

  Door deze afleveringen te kijken begreep ik eindelijk wat er miste in de wereld van mijn lief opdondertje: een eigen plekje waar hij zich terug kon trekken, en manieren om z’n ei kwijt te kunnen. Inmiddels zijn er talloze verstopplekjes in huis, veel speelmomenten, zelfs een vriendinnetje en een giga-kattenpaleis waar ze samen over heersen. Hoeft niet eens zo duur te zijn, ik heb een prachtexemplaar bij zooplus besteld waar de prijzen vrij laag zijn t.o.v. reguliere dierenwinkels.

  Dus nogmaals, kijk een aantal afleveringen van ‘my cat from hell’, ‘t is erg inspirerend en geeft inzichten in hoe je de situatie voor jouw kattekoppen kan verbeteren!

  • 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

   Hier kan ik me bij aansluiten! Ik heb sinds 7 weken een kitten (van nu bijna 14 weken) en ik heb voor hij kwam ook afleveringen zitten kijken, om me alvast voor te bereiden. En als ik het vergelijk met mijn huisgenootjes (een huisgenoot had het nestje, de andere huisgenoten hebben de kittens) doet mijn kat het het beste. Ik ben de enige van de 5 die geen problemen heeft met zijn/haar kat.
   “My cat from hell” is de kattenversie van The Dog Whisperer en er worden echt goede adviezen in gegeven. Zeker even de moeite waard dus!

 48. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Naast dat ze zo minder meters hebben om hun territorium af te bakenen is het ook frisser vind ik zelf om je katten niet bij je te laten slapen. De mijne is een echte kroelkat. Komt altijd op schoot en wil aangehaald worden <3

 49. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Wat een lieve katten! Echt superschattig zijn ze. Ze lijken me ook heel aanhankelijk, da’s leuk, want vaak zijn katten wat afstandelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *