Nail Art Tape

Vandaag is het weer DIY Friday en heb ik weer een leuke DIY voor jullie in de vorm van Nail Art. Of nou ja, art. Het is een kwestie van knippen en plakken en ik twijfelde een beetje of het niet té makkelijk was voor een artikel, maar ik denk dat het alsnog hele leuke inspiratie geeft.

Laatst ontving ik Nail Art Tape uit de Essence Superheroes collectie en bij de H&M kocht ik twee pakjes Nail Designs. Ik heb het nu al weken op mijn bureau liggen en elke keer denk ik ‘maar hoe moet ik dat gebruiken dan?’. Ik besloot er van de week eindelijk mee te experimenteren en wow, wat een tof resultaat gaf het! Ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die zich afvragen hoe dit nu werkt, dus besloot ik er toch maar een artikel aan te wijden.

nail art tape_02 Superheroes Nail Art Stickers.

nail art tape_06 De stickers zijn in feite hele smalle, langwerpige stukjes tape. Links zilverkleurig met een licht holografische glans, en rechts goudkleurig met dezelfde finish.

nail art tape_01 H&M Nail Designs.

nail art tape_04 Ook dit zijn smalle langwerpige stukjes tape, waarbij de ene helft nog fijner is dan de andere helft. Ik heb het gekocht in zwart en roze en beide kleuren bevatten kleine glittertjes (zwart ook, maar dat zie je hier minder goed), zodat het mooi schittert met elke beweging die je maakt.

nail art tape_05Op de achterkant staan instructies, maar die zijn zo simpel dat ze gewoon voor zich spreken. H&M geeft nog wel als tip om als laatste je kunstwerkje te ‘sealen’ met top coat.

nail art tape_13 Wat verder handig is wanneer je met nail art tape aan de slag gaat is: een vijltje, mini schaartje (fijn knutselschaartje, o.a. te koop bij Action) en een pincet.

Met de pincet trek ik de streepjes van het velletje, want als je er te veel met je vingers aan zit dan plakt het niet meer goed. Dan leg ik die heel voorzichtig op mijn gelakte nagels (ze moeten wel écht goed droog zijn) en druk ik het aan. Met het fijne schaartje knip ik de restjes weg en het gedeelte aan het uiteinde van mijn nagels vijl ik een beetje af, mocht het nog iets uitsteken.

nail art tape_12 Voordat ik met mijn eigen nagels aan de slag ging, heb ik wat geëxperimenteerd op een nagelwieltje. Echt een uitkomst die dingen! Hier gebruik ik de Essence streepjes in combinatie met een zwarte lak van Rimmel genaamd Black Out.

nail art tape_07 De gouden streepjes heb ik diagonaal geplakt (4 stuks) en de zilveren horizontaal (2 stuks). Ik vroeg me voordat ik begon sterk af of deze streepjes niet hetzelfde effect zouden hebben als nail art stripers, maar nu ik dit zo zie vind ik van niet. Door de metallic/holo finish geeft het een beetje een ‘spacy’ 3D effect, iets wat met een striper nooit zou lukken.

nail art tape_10 Ik werd enthousiast en ging door! Op hetzelfde nagelwieltje heb ik nog meer creaties gemaakt en ditmaal met de kleuren Rovaniemi van Herome WIC en A Cut Above van Essie. Voor deze nail art gebruikte ik het roze nail art glittertape van H&M.

nail art tape_09 nail art tape_17 Is het niet cool? Het glittertape zorgt voor een 3D effect en bakent de gekleurde vlakken mooi af. Het geeft een heel ander effect dan wanneer ik nail art stripers zou hebben gebruikt. Ik vond het trouwens makkelijker om eerst een gedeelte te lakken met een kleur en het vervolgens af te bakenen met tape, in plaats van andersom (eerst tape en daartussen lakken). Vooral de diagonale (onderste foto, geheel links) is snel gefixt terwijl het er toch indrukwekkend uit ziet!

nail art tape_11 Als laatste wilde ik experimenteren met een minimalistische look en daarom koos ik voor de zwarte glittertape van H&M in combinatie met een witte lak van Golden Rose (#104).

nail art tape_08nail art tape_18Heel simpel eigenlijk, gewoon een verticale streep of een kruisje. Maar het effect vind ik echt supercool! Omdat ik de zwart-wit combo zo gaaf vond heb ik hiermee mijn eigen nagels gedaan.

nail art tape_14 nail art tape_03 nail art tape_16 nail art tape_15Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het tape voor een accentnagel te gebruiken, of je kunt er alle nagels mee doen. Gebruik je één of twee streepjes dan is het snel klaar, maar gebruik je er meer en doe je het op al je nagels, dan ben je wel eventjes aan het priegelen. Nail art stripers zijn naar mijn idee veel sneller dan nail art tape, omdat het afmeten, plaatsen en knippen gewoon wat meer tijd in beslag neemt.

Het loont echter wel, ik vind het resultaat erg gaaf. Het is niet moeilijk en iedereen kan het. Met tape creëer je echt een 3D effect en het tape bevat in de meeste gevallen een speciale finish (glitters, textuurtje, metallic, holografisch) wat je met een striper nooit zou kunnen nabootsen. Gebruik wel echt altijd top coat, want anders is je nail art creatie zo van je vingers af! Omdat het tape er wat dikker bovenop ligt zal je sneller blijven haken of schuren en laat het tape los. Echt topcoaten dus!

Het tape van H&M is trouwens echt heel smal en fijntjes, persoonlijk vind ik dat erg mooi. Hierdoor kon ik er hele verfijnde creaties mee maken. Vooral de eenvoudige verticale streep of het kruisje zorgt ervoor dat mijn nagels er elegant en slank uitzien. Heel cool, ga ik zeker vaker doen!

nail art tape inspirationNail art tape is niet duur, voor de pakjes van H&M bijvoorbeeld betaalde ik €1,95 per stuk en hier kun je echt lang mee doen.

Zijn jullie al bekend met nail art tape? Wat vinden jullie van het resultaat? En welke van mijn voorbeeldjes vinden jullie het mooiste?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

97 Reacties

 1. Anonymous
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik heb de zwart-witte nail art net op de website van prettydesigns.com gezien op pinterest en toen dacht ik meteen hieraan!

 2. linde
  19 februari 2016 / vrijdag, 19 februari 2016

  waar kan ik het bestelen

 3. slatumeten9680@hotmail.com
  11 februari 2014 / dinsdag, 11 februari 2014

  Super! Ik ben nu al fan!

 4. Lisa vh
  10 februari 2014 / maandag, 10 februari 2014

  wow echt heel gaaf joh! Zeker inspirerend! LIKE

  x

 5. steffie
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  als het gaat over nagellak, vind ik nog steeds die crackle van Dior (die kaki) het mooiste. Ook al is het geen nailart, het effect ervan is zo ongelooflijk mooi :)

 6. 9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Ik heb het ook, maar ik gebruik het op een andere manier. Ik lak mijn nagel bijvoorbeeld wit, dan plak ik de stipe art erop, lak mijn nagel roze en haal meteen de tape eraf. Dan is de lak nog nat. En dan krijg je ook een heel cool effect. Topcoatje erop en het blijft een hele tijd zitten!

 7. 9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Wauw echt super classy look dat wit met die zwarte lijnen :D

 8. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ik vind nail art tape echt heel tof en handig! Super mooie creaties heb je ermee gemaakt!

 9. Cherrelle
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ik heb 10 rolletjes gekocht op ebay laatst voor 68 cent maar ik moet nog even wachten voordat het binnenkomt. Ik zou het zelf alleen niet in deze vorm gebruiken maar meer als hulpmiddel om met nagellak patronen te kunnen lakken. Al moet ik zeggen dat je zwart witte creatie erg leuk is omdat het simpel blijft.

 10. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Erg leuk! Maar die van de H&M heb ik nog nooit zien liggen in de winkel.. Maandag maar eventjes op zoektocht!

 11. Monique
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Superstrak zeg…Mooi!
  Waar kun je eigenlijk die nagelwieltjes kopen?

  • Serena
   Auteur
   8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

   Thanks! Bij Boozyshop.nl!

  • 9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

   Of super goedkoop op Ebay. Ik betaalde 1 euro voor 5 wieltjes inclusief verzending

 12. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Mooie creaties! De nail art op je eigen nagels met wit en zwart vind ik het mooist! Hopelijk kan ik de nail art tape vinden in de H&M in België… :)

 13. Miranda
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Super leuk! Vooral de designs op je eigen nagels! Ik denk dat ik dat ook maar ga halen!

 14. Irene
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Ik heb een tijdje terug vier rolletjes striping tape bij de intertoys gekocht! Ze hebben allerlei producten voor op de nagels, ook van die caviar balletjes. Het kostte maar weinig, ik denk ongeveer 2 euro voor vier rolletjes!

 15. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Ooh dat ziet er heel mooi uit :D x

 16. Claudia
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Ik heb ze ooit op rolletjes besteld, maar ik vond ze erg onhandig in gebruik ; alleen voor de echte nail art waar je wel wat tijd in wilt steken. Ik kan me alleen herinneren dat ze niet bleven zitten, zelfs al had ik er een goed top coat over gedaan!

 17. Laura
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Klopt het dat die nail tape van Essence niet meer te koop is? :'(
  En die nail tape van H&M, is die te koop in België?

  Liefs, Laura

  • Serena
   Auteur
   8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

   Klopt en ja ook in BE!

 18. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Dat wit in combinatie met het zwart vind ik prachtig!

 19. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Gaaf! Ik heb thuis ook zo’n ‘stickers’ voor mijn nagels,
  maar mijn skills zijn wel een pak minder goed dan de jouwe ;)

  Liefs,
  Karlien

 20. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  ooh ik wil het ook! heb het nog nooit bij de h&m gezien!

 21. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Woow super!! Hoeveel kosten ze?

  Xxx Anouk

 22. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  ik vind het er gaaf uitzien

 23. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Het ziet er onwijs leuk uit! Maar het lijkt mij wel een gepriegel… hahahaha

 24. Annika
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Die met wit en zwart is mooi! Ga ik ook eens proberen!

 25. renoeka
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Prettyyyyy!! Zocht al een tijdje naar dit, maar kon het nergens in de winkel vinden.. heeft de h&m ze nog steeds?

 26. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  ik vind het heel erg leuk! goedkoop en lekker makkelijk!

 27. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Mooi gedaan, maar hier heb ik echt geen geduld voor :)

 28. femke
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Zou je hierover heen ook gelnagelak kunnen aanbrengen. Ik gebruik namelijk altijd gelnagelak over mijn nepnagels . Iemand enig idee?

 29. Esther
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Leuk blog!
  Vraag: kun je een keer bloggen over make up primers versus make up fixatie sprays? Ik zoek nog steeds goed product om je make up na poederen een mooie finish te geven dat het niet zo poederig is en weet niet hoe ik dat op goede manier bereik. Gebruik nu een waterspray van Evian, tijdje vitamine E mist van the body shop gebruikt en een van Sisley, maar effect is matig. Thanks voor al je tips en keep blogging!

 30. lady
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Ow wauw, heel mooi. Normaal vind ik dat nail art te veel tijd in beslag neemt en daarom doe ik het ook nooit maar dit ga ik zeker uitproberen.

 31. liza
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  waar heb je die witte nagellak gekocht?

 32. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  super leuk en makkelijk te doen!

 33. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Wat onwijs tof! Staat erg leuk en verzorgd.
  Ik vind de combinatie met de roze glitters en tape stukjes erg girly en leuk! <3

 34. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Enorm creatief gedaan zeg! :D Mooie eindresultaten.

 35. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Wat een leuke & inspirerende blogpost :-) Met striping tape kun je zoveel kanten op wat betreft nail art. Ik vind het een heel leuk item om zo nu en dan eens te gebruiken. Ik heb een aantal rolletjes van Intertoys. Als ik die vergelijk met degenen uit het artikel, lijken me die van jou fijner. Die zijn namelijk kort en kun je gemakkelijk pakken en aanbrengen op je nagel. Ik heb geregeld ruzie met het rolletje. Daarnaast zijn zo ook nog eens flinterdun waardoor ze gemakkelijk kapot gaan.

 36. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Wauw, lekker creatief! Ik zou daar het geduld echt niet voor kunnen opbrengen, maar vind de wit/zwarte combo op je nagels echt prachtig :D

 37. 7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Superleuk! Ik heb hier nog een pakje liggen dus ik ga er zeker mee aan de slag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *