Movies: Beastly & Intouchables

Afgelopen week heb ik een aantal films bekeken waarvan ik de slechtste en de beste graag met jullie wil delen. De slechtste omdat ik jullie wil waarschuwen (ha!) en de beste omdat ik hoop dat ik jullie enthousiast kan maken zodat jullie deze film ook gaan kijken!

Beastly
Beastly is een film die vorig jaar zomer is uitgekomen en hij is in te delen in de categoriën drama, fantasy, romance. De film duurt 86 minuten en de hoofdrollen zijn voor Alex Pettyfer en Vanessa Hudgens met een kleine bijrol voor Mary-Kate Olsen (of die andere). De film wordt omschreven als de moderne versie van het sprookje ‘Beauty and the Beast’. Het speelt zich af in New York City. De waardering wordt volgens IMDB weergegeven met een 5,1.

Trailer:

Kyle (Alex Pettyfer) is de popular guy op school, Lindy (Vanessa Hudgens) is de shy girl en Kendra (Ashley Olsen (of die andere)) is de apart geklede weirdo. Kyle is opgevoed met het idee dat uiterlijk heel belangrijk is en hij maakt dan ook flink gebruik van zijn good looks. Hij zet Kendra voor schut op een feestje, maar omdat Kendra eigenlijk een heks is vervloekt ze Kyle waardoor hij veranderd in kaal mannetje met littekens en metalen ornamenten op zijn lichaam. Kendra geeft hem de opdracht om binnen het jaar ‘true love’ te vinden (iemand moet ‘I love you’ tegen hem zeggen) en dan verdwijnt de vloek. Maar ja, zie dat maar eens voor elkaar te krijgen als je er zo uitziet!

De film zit heel slecht in elkaar, alles is veel te snel en te slordig (of helemaal niet) uitgewerkt, waardoor je totaal geen empathie voor welk personage dan ook kunt opbrengen. De acteerkunsten van Alex Pettyfer zijn daarbij echt om te huilen. Laten we hopen dat dit puur met het script te maken heeft, want het zou zonde zijn als we zo’n mooi koppie niet meer terug gaan zien op het witte doek. Op sommige momenten waren zijn acties namelijk zo lachwekkend slecht, dat ik plaatsvervangende schaamte voelde.


Kyle heeft dus een jaar om liefde te vinden, maar die sukkel sluit zichzelf de eerste 5 maanden als een zwelgert op in huis. Dan gaat die jongen een keer de straat op, ziet Lindy en is meteen verliefd. Het is onduidelijk waarom er een blinde man bij hem komt wonen, en ondanks het feit dat deze man Barney van ‘How I Met your Mother’ is (Neil Patrick Harris) voegt hij verder niet per se een grappige noot aan het verhaal toe. De housekeeper, die duidelijk is gecast om het verhaal wat meer gevoel te geven, werkt ook al niet. En dan Lindy, die door een noodlottige criminele gebeurtenis met haar vader ineens bij Kyle in huis wordt geplaatst zodat hij haar ‘kan beschermen’ slaat echt gewoon nergens op. Waarom zou je als vader je dochter in een huis stoppen bij een vreemd uitziende kerel die je niet eens kent?

Het wordt allemaal net iets te snel en te slordig uitgewerkt, losse eindjes worden treurig slecht aan elkaar geknoopt en de graphics (de ‘levende’ tattoo op Kyle’s arm) zien er cheap-ass uit. De mooie looks van Alex Pettyfer maken het absoluut niet goed. Die 5,1 van IMDB is een heel realistisch cijfer, hoewel ik het eerder een 4 zou geven. Leuk geprobeerd, maar helaas.

Beastly is leuk voor jou als: je een tienermeisje bent die Twilight de beste film OOIT vindt.
Beastly is niets voor jou als: je ouder bent dan 21 en het niet trekt dat je favoriete sprookje compleet wordt verpest door deze moderne versie. Klassiekers moeten klassiekers blijven!

Intouchables
Dit is een nieuwe film die vorige week is uitgekomen in de Nederlandse bioscopen en hij is in te delen in de categoriën comedy en drama. De film duurt 112 minuten, is compleet Franstalig en de hoofdrollen worden gespeeld door Francois Cluzet (Philippe) en Omar Sy (Driss). Het cijfer volgens IMDB is een 8,4. Het verhaal gaat over een rijke man die verlamd is vanaf zijn nek en zijn verzorger. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Trailer:

Philippe is tijdens een parasailing-ongeluk verlamd geraakt en heeft alleen nog gevoel in zijn nek en hoofd. Hij is erg rijk en woont in een superdeluxe pand midden in Parijs en heeft personeel. Hij is steeds op zoek naar een nieuwe verzorger, maar de meesten houden het geen twee weken uit. Normaal gesproken komen er alleen keurige meneertjes op de baan af, maar per toeval is daar ineens Driss, een zwarte arme man uit een achterstandswijk die eigenlijk alleen een handtekening komt halen zodat hij weer uitkering kan trekken. Philippe geeft Driss de baan.


Driss heeft een grote bek en is echt een man van de straat. Hij behandelt Philippe niet als een kwetsbaar eitje, maar gaat met hem om als een buddy. Joints delen, brutale dingen vragen, rolstoel opvoeren. Hij is goedlachs en laat Philippe vaak gniffelen (en mij keihard lachen). Wat een prachtvent. Het is zo’n sympathieke, eerlijke gozer. Iemand die je leven verandert. Je ziet dat Philippe, die eigenlijk een hele nette en rijke aristocraat is, met volle teugen geniet van zijn gezelschap. Hij leeft helemaal op.

Hoewel het een ‘zwaar’ onderwerp is, vind ik de film juist heel luchtig, heel vermakelijk en grappig. Echte ‘laugh out loud’ momenten, maar tegelijkertijd is het een prachtige film waarin je een opmerkelijke vriendschap ziet opbloeien. Het acteerwerk is subliem, alsof het de echte personen zijn op wie de film is gebaseerd. Het gaat zo vloeiend, zo natuurlijk. De band tussen Philippe en Driss is haast te voelen. En de Franse taal? Misschien is het de eerste paar minuten even wennen, maar daarna heb je het niet eens in de gaten.


Een must see movie! Ga erheen, echt. Het is geen typische wijvenfilm, of een typische mannenfilm, het is geschikt voor elk geslacht en daarbij kun je er ook gerust met je ouders heen.

Intouchables is leuk voor jou als:  je toe bent aan een film die je keihard laat lachen, vertederd laat glimlachen en die je een warm gevoel van binnen geeft, met eventueel een klein traantje op het einde?
Intouchables is niets voor jou als: je je stoort aan de Franse taal.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn ongezouten filmmening! Beastly raad ik af en Intouchables raad ik absoluut aan, maar smaken verschillen dus het kan heel goed dat jij mijn mening niet deelt. Hoe dan ook, dit is hoe ik er over denk en ik hoop dat jullie Intouchables gaan kijken.

Wat is de slechtste en de beste film die jij de afgelopen tijd hebt gezien? Deel je mening bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

134 Reacties

 1. 31 mei 2012 / donderdag, 31 mei 2012

  Ik moest gewoon huilen van Intouchables, werkelijk een prachtige film. De relatie in de film is gewoon zo speciaal, en niet te beschrijven!

 2. A.
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  jaaa, intouchables is echt een fantastische film!
  ben er vorige week met mn ouders en broer heen geweest en we vonden het alle 4 een hele leuke film.

 3. 13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Ik heb deze week “Intouchables” gekeken. Geweldig mooi film waarvan de acteerwerk, dialogen en soundtrack prachtig samen komen op het grote scherm. Een echte aanrader!

 4. Sara
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Ik ben het helemaal met je eens betreft Intouchables. Wat een prachtige film.

  Ik zet mijn petje af voor de regiseur en acteurs. Prachtig vertaald en goed gespeeld.

  Een film waarin zo weinig daadwerkelijk gebeurd, maar ik was geboeid tot het eind. De muziek verdiend van mij ook een applaus! Met name “Una Mattina van Ludovico Einaudi” echt prachtig.

 5. Roxy
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik heb gisteren Intouchables gekeken en wauw wat een goede film. Wat jij zegt ook over het Frans, je hebt er echt geen erg meer in na een tijdje.

 6. nirosha
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Haha, ik ben wel een tienermeisje, maar Disney is me toch iets te dierbaar om te laten verpesten door een ‘real-life’ -slechte-(zoals ik het nu lees) namaak.

  Ik moet zeggen dat ik Sydney White (sneeuwwitje dus) met Amanda Bynes, best leuk vond.

  En intouchables klinkt wel gaaf : )

 7. Suzanne
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Mijn docent vertelde tijdens de les helemaal enthousiast over dat ze entouchables had gezien XD

 8. Laura
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Beastly heb ik gezien op het vliegtuig, en eigenlijk vond ik hem nog wel meevallen. Maar aangezien het een 13-uur durende vlucht was en ik al 2 films had gezien, een boek had uitgelezen en nog wat liedjes beluisterd, moest ik gewoon iets te doen hebben. Moest ik hem nu nog is kijken, zou ik het waarschijnlijk een vreselijke film vinden. En Alex Pattyfer vind ik normaal wel een redelijk goeie acteur..maar ja, wat wil je bij zo’n slecht script? Intouchables wil ik echt zoooooooo graag zien!
  ciao :)

 9. 10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Jammer dat die beastly niet goed aanslaat wat de trailer te zien lijkt me die wel echt heel erg leuk! Ingeval heb hem nu thuis ook liggen dus ga er maar is eventjes naar kijken, ik hoor er ingeval niet heel veel goeds over hahah!

 10. Beatrijs
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Intouchables ga ik zeker kijken. Dat lijkt me echt een mooie film! Bedankt voor de tip! :)

 11. Caroline
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Ik heb Intouchables afgelopen weekend gezien, en wauw, wat is dat een geweldige film! Ik had een droevige, serieuze film verwacht, maar dit wordt juist enorm veel afgewisseld met humor!
  Zeker een aanrader, en aan het Frans stoor ik me totaal niet, zoals je al zei; je hebt het na een tijdje niet eens meer door.

 12. Fleur
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Jaa! Daar ben ik ook benieuwd naar! Of hebben wij het allebei niet mee gekregen?

  • Serena
   Auteur
   10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

   ik mail de winnares, maak het verder niet bekend op de site.

 13. 10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  gisteren heb ik rumor has it gekeken, superleuke film met jeniffer aniston!

 14. Luna
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Wij zijn die film gaan zien met de schoool

  • Luna
   10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

   Les intouchables bedoel ik. Is wel een leuke film

 15. Hoshine
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Intouchables spreekt me sowieso meer aan qua verhaal. Het zou maar erg zijn mocht ik me aan het Frans storen aangezien ik zelf Frans praat thuis =) Trouwens, mocht je ze nog niet gezien hebben: Astérix et Obélix contre César en Bienvenue chez les Ch’tis vind ik echte aanraders. De cast van de eerste film is geniaal!

 16. 10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Intouchables lijkt me echt een super mooie film! Die ga ik zeker bekijken!
  De allerslechtste film die ik ooit gezien was, was The Hottie and The Nottie.
  Die wil je ook gewoon niet zien :’)

 17. Elien
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Haha, nu wil ik Beastly gewoon zien om eens te lachen met hoe slecht het verhaal wel niet is!

 18. Bertine
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  De slechtste film die ik ooit heb gezien is Le Fabuleux Destin D’Amelie Poulain.
  Gewoon niet leuk. Niet grappig. Ik snapte er geen hol van en m’n zus evenmin. Dat soort vreemdsoortige verhalen zijn gewoon niet aan mij besteed(t)(?).

  Beste film? Weet niet, er zijn veel mooie films. Haar naam was Sarah sprak me sowieso enorm aan!

 19. 10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Oh super leuk, je maakt me enthousiast! Ik heb al een tijdje even geen films gezien, dus ik kan geen antwoord geven op je vraag! Wel een leuk artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *