Mix & Match: SoyScent Cubes

Al 6 jaar maakt mijn moeder SoyScents; kleurrijke geurblokjes gemaakt van ecologische sojawas en hoogwaardige parfumoliën. De SoyScents leg je in een oliebrandertje, je steekt het kaarsje aan en door de warmte smelt de sojawas en komen de heerlijke parfumoliën vrij en verspreiden zich door de kamer. De sojawas van deze SoyScents wordt tot het maximum verzadigd met parfumolie waardoor er minstens 8 uur lang geur wordt afgegeven.

soyscentcubes_12De SoyScents vervangen de ‘olie in water’ methode. Voordat mijn moeder SoyScents maakte had ik oliebrandertjes waarbij je het kommetje moest vullen met water en er vervolgens een aantal druppeltjes olie in moest druppelen. Ik ben niet zo handig, dus vaak knoeide ik al water over de rand als ik met mijn oliebrander terugliep. Ook verdampte het water na zoveel uur en dat had ik dan niet in de gaten, zodat mijn kommetje helemaal zwartgeblakerde.

soyscentcubes_13Wat dat betreft zijn de SoyScents een stuk minder omslachtig in gebruik. Je popt er gewoon eentje in het kommetje en that’s it! De sojawas verdampt niet, dus kan je kommetje nooit droog komen te staan en aankoeken. Ideaal! De geur verdampt natuurlijk wel (langzaam) en als je merkt dat er geen geur meer van je SoyScent afkomt hoef je de was alleen maar af te laten koelen en kan het zo de prullenbak in.

Bovendien heeft mijn moeder wel 50 soorten verschillende geuren SoyScents zodat je lekker veel keuze hebt en voor elke gelegenheid een andere geur kunt uitkiezen.

soyscentcubes_10Sinds kort heeft mijn moeder iets nieuws, namelijk SoyScent Cubes. Deze kleine kubusjes zijn de helft zo groot als de ‘normale’ SoyScents zodat je de geuren gemakkelijk kunt mixen & matchen! Op deze manier kun je je eigen geurenmix creëren die past bij de sfeer die je op dat moment in je huis wilt halen.

soyscentcubes_07Er is keuze uit zo’n 50 soorten SoyScent Cube-geuren. Hieronder zal ik mijn favoriete geurencombinaties met jullie delen:

soyscentcubes_01 Ambergris + Green Grass – amber is een parfumnoot die in bijna alle parfums wordt gebruikt. Het is een zachte, warme en vertrouwde geur. Green grass is sprankelend fris en knisperend groen. De combinatie levert een hele opwekkende, positieve geur op. Eentje die je aan het werken zet en die je opvrolijkt!

soyscentcubes_02 Baby Powder + Fresh Laundry – Baby powder is echt een typische Zwitsal geur, heel zacht en poederig en fris. Fresh Laundry heeft de geur van een lekkere wasverzachter. Bij elkaar levert het een geur op van vers gewassen beddengoed dat buiten in de tuin hangt te drogen, terwijl de zon schijnt en je je ramen open hebt gezet om je huis te luchten. Lekker fris en schoon! Heerlijk wanneer je dit depressieve weer beu bent en je jezelf eventjes in de zomer wil wanen of om je huis nog lekker te laten ruiken nadat je het hebt gepoetst.

soyscentcubes_03 Pommegranate + Tonka Bean – de ietswat bitterzoete geur van granaatappel gemengd met het zoete, vanilleachtige aroma van Tonka bean resulteert in een watertandend lekkere geur van een fruittaartje. Zoet, maar niet té zoet. Een gezellige, uitnodigende en warme geurencombo.

soyscentcubes_04 Vanilla + Lavender – mijn favoriete douchegel bevat vanille en lavendel, dus voor mij is dit een winnende combinatie! Heel zacht, sensueel en rustgevend. Van deze geurencombinatie word ik heel ontspannen en ik vind het dan ook lekker om dit te branden terwijl ik in bed een boekje aan het lezen ben. Heerlijk!

soyscentcubes_05 Cranberry + Cinnamon – nu we langzaam naar de feestdagen toe gaan kom ik helemaal in de stemming met deze combinatie. Cranberry’s en kaneel zijn geuren die voor mij echt bij de winter horen. Friszure cranberry’s gemengd met de warme en kruidige geur van kaneel zorgt voor een hele warme en gezellige geurencombinatie. Perfect om in de Christmas Mood te komen en lekker om te branden wanneer je gasten verwacht!

cubes1Kumquat + Tea – wat is er gezelliger dan de geur van thee? Gemengd met de geur van de citrusvrucht Kumquat levert het een frisse, bitterzoete en opwekkende geur op. Energiek, gezellig, fris en schoon en vooral gewoon heel erg lekker. De geur ‘Tea’ combineert met heel veel andere geuren Cubes en Kumquat is heerlijk wanneer je van citrusgeuren houdt (zonder dat het naar muggenspul ruikt).

soyscentcubes_08De SoyScents Cubes kosten slechts €0,50 per stuk en geven minstens 4 uur geur af. Handig omdat je op deze manier veel verschillende geuren kunt uitproberen, maar ook handig (en leuk!) omdat je de Cubes kunt mixen en matchen en zo je eigen favoriete geurencombinatie kunt creëren. Natuurlijk zijn deze schattige Cubes ook erg leuk als cadeautje!

SoyScents Cubes zijn te koop via de webshop PearlMania.nl, de webshop van mijn moeder. Ze maakt en verpakt alle SoyScents met de hand.

soyscentcubes_07Welke geuren zou jij combineren tot de ultieme geur voor bij jou in huis? Welke sfeer zou jij momenteel graag in je kamer willen halen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

104 Reacties

 1. Caridad
  5 januari 2014 / zondag, 5 januari 2014

  Ik heb ook verschillende geuren van deze blokjes van het merk BETTER HOME. Zijn zijn inderdaad sterk en walmen gelukkig niet.

 2. Romy
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  superleuk dat je moeder dit soort dingen maakt Serena!

 3. 1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

  Die zien er goed uit, ik ben gek op Soy Waxmelts. ^^

 4. lousaa
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Is het niet een beetje zonde om die was weg te gooien? Misschien rare vraag maar het lijkt me niet zo duurzaam… als de geur eraf is zou je toch moeten kunnen recyclen!

 5. charley
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  ten eerste ik vind jou blog heel erg leuk!! Maar ik had een vraag kun je hier en diy van laten zien

 6. chucky1012
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ziet er goed uit! Ik ga even een kijkje nemen ;-)

 7. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Ik moet dit echt bestellen!

 8. Amanda92love
  28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Appel peer :) mmmmm haha nou ik heb lekker net besteld kan ik weer heerlijk genieten van een lekkere geur :)

 9. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Leuk ik heb ze net besteld, maar zal je moeder zeker ook onthouden voor een volgende keer :) !

 10. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Ik heb al een keer een bestelling geplaatst bij je moeder en ik vind de soyscents helemaal geweldig, telkens wanneer ik er eentje heb branden en er komt visite is het steevast: he! wat ruikt het hier lekker! wat is dat?

 11. sylviasalsera
  28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Hoi hoi.Ik heb net even een bestelling gedaan. Alleen zo jammer dat de Baby powder en de Fresh Laundry er niet meer bij stonden :(.
  Misschien dat ze nog worden aangevuld. Ik kan iig al mijn huis laten geuren. Elke kamer wel een andere geur..Zalig!! Ik gebruik alleen nog maar scents. De geuren zijn indringend en blijven heel lang hangen. Zelfs als het niet aan het smelten is. Ik vind de site van je Mams super! Weer een adresje erbij :-)

  Liefs,
  Sylvia

  • Serena
   Auteur
   28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

   Ah wat jammer, dan denk ik dat die geuren al waren uitverkocht. Ik denk wel dat ze er weer worden bijgemaakt Sylvia, maar ik durf niet te zeggen wanneer. Bedankt in elk geval voor je bestelling, ook namens mijn moeder! Ik weet zeker dat haar SoyScents je zullen bevallen!

 12. Maura
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Ik vind ze super leuk! Ik heb voor kerst een brandertje gevraagt, dus als ik die krijg ga ik zeker wat soyscents bij je moeder kopen!

 13. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Aaah, wat leuk! Er is zoveel keuze! Ik wil zeker eens wat bestellen. Je schrijft er ook zo leuk en enthousiast over! :)

 14. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Wat leuk dat je moeder dat zelf maakt!

 15. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Watt leuk die cubes! Heb al een hele tijd niet meer bij je moeder wat besteld moet k zeker weer ff gaan doen!! ziet er zo schattig uitt!

 16. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Zo leuk dat je geuren kunt combineren! Je brandertje is leuk!

 17. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  De geur lijken me erg fijn ruiken :) x

 18. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Wat leuk, lekkere geuren ook! Wat ziet dat brandertje er leuk uit!

 19. jasmijn
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Super leuk… maaar als de geur eenmaal weg is hoe krijg je het kubusje er dan weer uit… de resten zegmaaet

 20. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  als je een andere geur wil kan je ook een paar minuten in de vriezer zetten en dan eruit klikken

 21. Rebecca
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuk review met hele mooie foto’s.
  De combi cranberry + cinnamon lijkt me errrg lekker :D

 22. Wendy
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Kan je eigenlijk ook een lekkere zeep van de Lush gebruiken ?

  • Serena
   Auteur
   27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

   Voor in een brandertje? Nee.

  • justme
   28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

   Er is wel een nederlandse webshop die lush dupes verkoopt voor in de geurbrander, moet je even googelen!

 23. Annika
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Oh wat leuk! En erg mooie foto’s ook!
  Ik vind het alleen altijd moeilijk om iets met geuren via internet te bestellen, omdat je het niet van tevoren kunt ruiken. En iedereen stelt zich weer iets anders voor bij ‘fresh laundry’.

 24. Dide
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Super leuk!! Ik heb laats een brandertje gekocht en ik ben nu helemaal in to de soyscens!! Misschien is het een leuk idee om een diy te doen met hoe je zelf soyscens maakt dat lijkt me namelijk super leuk en ik denk ook wel meer! Maar ik heb ook nog een vraagje. Is de verzending op de webshop van je moeder gratis?? Xxx Dide

 25. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Ik vind het echt heel erg knap hoe je geuren zo goed kunt beschrijven! Hoe doe je dat toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *