miss sporty studio colour quattro eye shadow

Het bekende budgetmerk Miss Sporty (wie had hier vroeger niets van? Ik in elk geval wel) heeft begin deze maand nieuwe oogschaduwpalettes op de markt gebracht met kleuren die jouw oogkleur laten ‘poppen’. De Miss Sporty studio colour quattro eye shadow palettes zijn ontwikkeld om blauwe, groene en bruine ogen te laten stralen en te voorzien van een zwoele smokey eyelook, maar ook is er een palette ontwikkeld voor de klassieke smokey eye.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-12 Nu ben ik niet zo van de ‘regeltjes’ als ‘deze kleur MOET je gebruiken als je groene ogen hebt’, maar voor de beginnende make-upper is het wellicht een handige richtlijn. Wat mij betreft kun je elke kleur oogschaduw gebruiken, welke oogkleur je ook hebt, maar het is natuurlijk wel een feit dat complementaire kleuren tegen elkaar afsteken en elkaar dus extra laten opvallen. Op basis hiervan heeft Miss Sporty de kleuren gekozen voor deze smokey eyes hadow palettes.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-14 In totaal zijn er 4 kleurvarianten en elk palette bestaat uit 4 bij elkaar passende kleuren. De palettes zijn lekker klein en compact (ik gok zo’n 6 x 5 cm) en ook nog eens heel plat, zodat ze weinig ruimte innemen in je toilettas en je ze ook gemakkelijk in je broekzak, jaszak of binnenritsje van je tas kunt stoppen.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-16 Elk palette bevat een tweezijdige sponsapplicator. Ik werk liever met mijn eigen kwasten, maar in principe is er goed mee te werken (in combinatie met je vingertoppen) als je niets anders bij je hebt (bijvoorbeeld, als je dit palette on the go hebt gekocht).

miss sporty studio colour quottro eye shadow-18van links naar rechts; 401 Smoky Blue Eyes – 403 Smoky Brown Eyes – 402 Smoky Green Eyes –  404 Real Smoky.

Smokey Blue Eyes

miss sporty studio colour quottro eye shadow-19 Ik snap deze kleuren niet helemaal, want bij koele blauwe of grijze ogen verwacht ik complementaire warme kleuren met een oranje ondertoon die de blauwe/grijze ogen extra laten stralen. Toch heeft Miss Sporty gekozen voor een palette met twee zachtgrijze tinten (waarvan de kleuren naar mijn idee te veel op elkaar lijken), een donkerpaarse tint en een diepzwarte oogscahduw met zilveren glittertjes.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-23 De swatches zijn erg goed. De oogschaduw zelf is zacht en totaal niet kruimelig van textuur en het pigment vind ik – zeker voor zo’n budgetproduct als dit – vrij intens. Liever had ik één van de grijze kleuren vervangen gezien voor een highlighter, want dat mist er eigenlijk nog een beetje in dit palette.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-04 miss sporty studio colour quottro eye shadow-05 Op de oogleden valt het paars een beetje weg en is het vooral een licht- en donkergrijze ooglook geworden. Ik vind het een mooi palette, maar ik zou deze niet specifiek Smoky Blue Eyes hebben genoemd. Het grijs laat volgens mij vooral mijn bruine ogen heel erg stralen, dus ik had deze Smoky Brown Eyes genoemd als ik Miss Sporty was.

Smokey Green Eyes

miss sporty studio colour quottro eye shadow-21 De complementaire kleur van groen is paars, dus ik snap de kleurkeuze van dit palette een heel stuk beter. Dit palette bevat de kleuren zachtroze, mauve, taupe en aubergine. Ze passen erg mooi bij elkaar.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-26 Ook van dit palette vind ik de kwaliteit van de oogschaduw en de intensiteit van de swatches erg goed. De paarse tinten ogen iets minder paars en daardoor juist bruiner op de huid.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-01 miss sporty studio colour quottro eye shadow-02 Op de oogleden is het niet per se een paarse look, eerder een beetje een mauve/taupe look met het zachtroze als mooie highlighter. Ik vind de kleuren prachtig staan bij mijn bruine ogen, maar ik denk dat groene en ook blauwe en grijze ogen hier prachtig bij staan.

Smoky Brown Eyes

miss sporty studio colour quottro eye shadow-20 Dit palette bestaat uit een gouden highlighter, terracotta kleurtje, bronze kleurtje en een diepe, donkerbruine kleur. De perfecte balans tussen licht en donker in zwoele, warme bruintinten. Persoonlijk vind ik dat deze kleuren juist blauwe en grijze ogen laten stralen, dus ik had dit palette de naam Blue Smoky Eyes gegeven.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-24 Ook hier is het pigment erg goed en de kwaliteit lekker zacht en romig, zonder te kruimelen. Niets op aan te merken.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-06 miss sporty studio colour quottro eye shadow-07 Dit is echt een perfect palette voor everyday looks. Het zijn mooie, zachte bruintinten. Heel naturel, maar als je wilt kun je de look intenser en meer smoky maken door meer met de donkerste bruine kleur te werken. Ideaal!

miss sporty studio colour quottro eye shadow-08Dit oogschaduw palette heb ik meerdere keren gebruikt voor mijn everyday look.

Real Smoky/Smoky Black

miss sporty studio colour quottro eye shadow-22 Ga jij voor die echte zwoele, zwarte smokey eyes? Dan moet je dit palette hebben. Met de zilverwitte highlighter, zilvergrijs, donkergrijs en gitzwarte oogschaduw maak jij binnen no-time een klassieke smoky eye. Lekker donker en feestelijk.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-25 Het pigment is erg mooi en bevat vrij veel shimmers. Vooral de lichtgrijze kleur is erg shimmery, de rest van de kleuren lijkt op de huid minder glitterig dan in het doosje.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-09 miss sporty studio colour quottro eye shadow-10 De smoky look die ik hiermeer maakte is lekker donker en feestelijk aan het shimmeren. Het had wat mij betreft nog wel een tikkeltje zwarter en donkerder mogen zijn voor een nóg meer smoky effect.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-11 Het zwart en het grijs laat mijn bruine ogen extra opvallen. Ik vind het een mooie smoky look, maar niet donker genoeg voor een feestje (vind ik). Deze look zou ik nog overdag kunnen dragen.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-15 Mijn mening over de Miss Sporty studio colour quattro eye shadow palettes? Ik vind ze handig, compact, lekker budget en de oogschaduw is van goede kwaliteit; zacht en romig, kruimelt niet en goed gepigmenteerd. Het is niet te vergelijken met oogschaduw van bijvoorbeeld Urban Decay (die zijn nog veel gepigmenteerder), maar voor dit prijsje vind ik het een goede kwaliteit/prijs verhouding.

Het zijn prima palettes voor elke dag, vooral Smoky Green Eyes en Smoky Brown Eyes zijn hiervoor ideaal. De kleuren uit dit palette lijken onderling niet zo veel op elkaar en bevatten een highlighter voor de complete look. Dit zijn dan ook mijn favoriete palettes van de 4.

miss sporty studio colour quottro eye shadow-17Ben je nog op zoek naar een handig, klein oogschaduwpalette met oogschaduw van goede kwaliteit voor een zacht prijsje? De Miss Sporty Sudio Colour Smokey Eye Shadow palettes kosten slechts € 3,99 per stuk en zijn te koop bij de drogist. Ik zou niet te veel letten op de namen van de palettes, kies gewoon lekker de kleursamenstelling die jou het meeste aanspreekt.

Wat vinden jullie van deze palettes, is het iets voor jou? Welk palette vind jij het mooiste?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

47 Reacties

 1. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Prima. Veel meer kan ik er denk ik niet over zeggen en is het ook maar net wat voor eisen je hebt.

 2. 24 augustus 2014 / zondag, 24 augustus 2014

  Leuke paletjes. Vooral de bruine tinten vind ik erg mooi.

 3. 22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Smoky Brown Eyes lijkt me erg mooi bij mijn blauwe ogen, en lekker makkelijk voor op vakantie!

 4. 22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Die bruine ziet er erg mooi uit, ook voor every day. Ik denk dat ik maar eens langs de Etos ga morgen…
  xxx

 5. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Dat eerste palette is mooi

 6. Jessy
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Inderdaad typisch dat ze de namen omgedraaid lijken te hebben. Ik zou met mijn blauwe ogen juist voor het bruine palette gaan, blauwe koele tinten staan mij echt niet mooi!

 7. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Miss Sporty is echt goed bezig de laatste tijd en ik geef ze echt niet genoeg credit, dat is een ding wat zeker is. Het gaat zeker op mijn lijstje om eens goed te gaan snuffelen in het schap. Met quatro’s heb ik niet zoveel, maar eigenlijk is het toch wel rete-handig. xxx Lucinda

 8. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik moet toch eens wat vaker kijken bij Miss Sporty! Nou heb ik genoeg van dit soort kleuren, dus deze laat ik liggen. Maar ik ben wel heel benieuwd naar de nieuwe millionaire lipproducten!

 9. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Als palette vind ik de smoky brown het mooist, maar op jouw ogen zeker de laatste look !

 10. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ziet er goed uit! Ook helemaal niet zo duur :) Mooie look!

 11. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  De bruine en paarse versies vind ik het mooist. Misschien haal ik er een om bij mijn vriend te leggen.

 12. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Vind de pigmentatie toch beetje tegenvallen! Maar voor overdag zou het prima kunne inderdaad ;)

 13. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Mooie paletten, maar de paarse vind ik het mooist ^^

 14. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  In mijn geval spreekt de paarse me het meeste aan laat ik nu net groene ogen hebben, ik ga dit denk ik wel halen je hebt er prachtige looks mee gemaakt!

 15. Annika
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  De bruine lijkt me heel handig, maar die paarsige staat jou wel erg mooi!
  Ik heb zelf ook erg donkerbruine ogen, dus misschien is dat paarse ook wel geschikt voor mij. Ik vind het fijn dat het niet zo opvallend paars is, dan durf ik het ten minste te dragen :)

 16. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Vooral die met de paarse tinten vind ik mooi!

 17. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Vooral die met de paarse tinten vind ik mooi!

 18. Sinderella
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Deze palettes vind ik toch wel wat tegenvallen wat betreft pigment.
  Misschien worden de kleuren sterker als het nat aangebracht wordt.

  De cat eye palettes van miss sporty is hetzelfde, ik heb de paars/blauwe variant. Mijn favoriet :D

 19. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Voor de prijs ziet het er zeker niet verkeerd uit! Vooral het palette met de bruintinten spreekt me aan :).

 20. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Prachtige oogschaduwen, zeker voor een merk als Miss Sporty. Volgens mij was dat het merk waar ik vroeger als meisje het eerst make-up van had. :)

  Maar mijn ogen werden eigenlijk meteen getrokken naar die geweldige jar/vaas, heb je die zelf gemaakt? Echt tof!

  • Annika
   21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

   Daar heeft ze laatst een DIY van gepost! Ik vind hem ook erg mooi.
   Misschien dat ik hem vanmiddag maar eens ga maken, er zal ergens vast nog wel een flesje liggen dat ik kan gebruiken!

 21. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Mooie palettes! Vooral die paarse, erg leuk!

 22. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Miss Sporty daar had ik ook heel veel van vroeger grappig! Leuke palettes, de paarse variant vind ik het mooist van allemaal!

 23. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Leuke palettes, ik vind het ook echt een toevoeging dat je bij ieder palette een look gemaakt hebt!

 24. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik had vroeger echt een helblauwe mono van miss sporty. En die ging dan zo hoppa, van de wimpperrand tot ver boven de arcadeboog. Enorm sexy!

 25. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik vind het palette met de roze/paarse tinten erg mooi!!

 26. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik had ze zien liggen en snapte de combinaties kleurstelling/ naam ook niet helemaal. Toch ziet het er verder best prima uit :)

 27. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik vind ze er erg goed uitzien voor de prijs! XX

 28. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Dat smokey eyes setje had van mij ook donkerder gemogen, maar het ziet er wel keurig uit allemaal!

 29. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  ziet er niet verkeerd uit! ♡

 30. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Wat een mooie oogschaduws

 31. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik vind de palettes voor de prijs toch wel erg gaaf.

 32. Syl
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik heb groene ogen, maar ik vind het palette voor bruine ogen boeiender.

 33. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  ze zien er leuk uit maar ik denk niet dat dit nog echt een toevoeging zal zijn op mijn stash.

 34. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Mooie kleuren met goed pigment! Niet heel bijzonder, maar voor deze prijs is dat ook te verwachten.

 35. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Mooie palettes! De prijs/kwaliteit verhouding lijkt me inderdaad heel goed. De pigmentatie ziet er prima uit. Ik snap de namen van de palettes ook niet helemaal, maar ik vind vooral Smoky Brown Eyes een mooi palette. Lijkt me een fijn palette voor elke gewone dag!

 36. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Wat een mooie palletjes ! :)

 37. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Leuke paletjes! Ik vind die voor bruine en groene ogen het mooist van het rijtje.

 38. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Wat een schattige palettes!

 39. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik zou persoonlijk nooit zulke koele tinten gebruiken (blauwe ogen). Ben meer van de MAC All That Glitters en dat soort perzik/champagne kleurtjes. Vind ik veel mooier bij blauwe ogen :)

 40. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik heb groene ogen, en ga misschien eens kijken voor het Green Eyes palletje. Vind het mooie kleurtjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *