“Mijn lichaam is voor 47% verbrand”

Eens in de zoveel tijd plaats ik een persoonlijk verhaal van een Beautylabbezoeker op de site. Vandaag het verhaal van Kim (18 jaar) die voor 47% verbrand is ten gevolge van een ongeluk. Ze bezoekt Beautylab.nl bijna dagelijks. Vooral reviews over nagellak, parfum en mascara spreken haar aan. Zij wil haar verhaal graag delen op Beautylab.nl

kim als babyKim als baby

“Het gebeurde op een mooie zomerse avond. Ik was 8 jaar. Het was erg warm en we zaten met het hele gezin thuis in de achtertuin te gourmetten. Het gourmetstel brandde op brandgel, maar tot onze verbazing werkte het gourmetstel niet goed dus besloot mijn vader de potjes met brandgel aan te vullen. Brandgel is vergelijkbaar met spiritus, maar dan veiliger om mee te gourmetten.

Mijn vader kwam met de jerrycan brandgel naar buiten om de potjes bij te vullen. Tijdens het vullen is er een holle ruimte ontstaan in de jerrycan waardoor het gas uit de brandgel zich waarschijnlijk in die holle ruimte heeft opgehoopt. Door de warmte van de zon en/of de warmte van de potjes is de jerrycan ontploft. Ik zat er precies tegenover.

Toen de vlammen me raakte, besefte ik helemaal niet dat ik in brand stond. Ik weet alleen nog dat de handen van mijn vader in brand stonden en dat mijn moeder naar buiten rende en handdoeken om mij heen sloeg. We hadden een zwembad in de tuin staan waar mijn vader me uiteindelijk in heeft gesleept. Omdat het een 3e-graads verbranding is, voelde ik geen pijn.

kim 4 en 5 jaar Kim als 4-jarig en 5-jarig meisje

kim 8 jaarKim als 8-jarig meisje

Het ziekenhuis

Ondertussen belde mijn zus het alarmnummer. Toen ik onder de douche stond, heb ik nog gezegd dat ik niet dood wilde. Dat is iets wat me altijd is bijgebleven. Vervolgens ben ik met de ambulance naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar hebben ze eerste hulp aan mij verleend. Maar mijn brandwonden waren te erg, dus ik werd diezelfde avond nog naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.

Nadat ik drie maanden in het ziekenhuis in Beverwijk had gelegen, ben ik in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen terecht gekomen. Hier mocht ik voor het eerst bezoek ontvangen. Klasgenootjes van de basisschool kwamen langs. Toen ik na een lange tijd weer naar huis en naar school mocht, schrokken kinderen om me heen van wat ze zagen. Gelukkig was het voor de kinderen in mijn klas al snel minder erg en voelde ik me hier wel op mijn gemak.

Afbeelding (35)In de Sint Maartenskliniek heb ik mezelf voor het eerst sinds het ongeluk in de spiegel bekeken. Ik weet niet meer wat ik toen dacht of wat er door me heen ging. Ik denk niet dat ik echt schrok, want mijn gezicht zag er net zo uit als mijn handen en armen. Die had ik wel al gezien. Waarschijnlijk schonk ik er niet al te veel aandacht aan, want ik vond dat ik nog steeds een normaal meisje was. Met een andere uiterlijk, dat wel. Maar ik was nog steeds Kim.

Therapie

Doordat ik zo dacht, heb ik nooit echt over het ongeluk gepraat. Ik verdrong het en deed gewoon alsof er niks aan de hand was. Nu heb ik er spijt van dat ik in het begin nooit heb gepraat over het ongeluk. Omdat ik het ongeluk nooit goed heb verwerkt kreeg ik eind 2009 last van angstaanvallen. Ik kon niet tegen lawaai, dan kreeg ik het benauwd en kreeg ik last van hartkloppingen. Ook had ik soms het gevoel alsof ik ging flauwvallen.

Ik snapte niet waar dit vandaan kwam. Wat deed ik verkeerd? Ik ben toen naar de huisarts gegaan en hij zei dat ik het best naar een psycholoog kon gaan. Dat heb ik gedaan en dankzij de hulp van mijn psycholoog kan ik nu over mijn ongeluk vertellen zonder te huilen. Ik heb ook geleerd dat ik mooi ben zoals ik ben en dat ik trots mag zijn op mezelf. Ik heb het ongeluk een plekje kunnen geven en ik probeer mijn situatie te accepteren zoals het nu eenmaal is. Iets wat ook me ook veel heeft geholpen is het lezen van persoonlijke verhalen van lotgenoten, hier heb ik veel van geleerd.

wees trots op jezelf

School

Na de basisschool ging ik naar de middelbare school. De eerste twee jaar deed ik havo, maar door de angstaanvallen durfde ik niet naar school waardoor ik teveel van de lesstof miste. Ik ben toen een niveau lager, namelijk mavo, gaan doen. Hier heb ik geen spijt van, want ik kreeg het rustiger. In 2012 ben ik geslaagd voor mijn eindexamens.

Nu zit ik in het tweede jaar van mijn vervolgopleiding Juridisch Medewerker. Natuurlijk was het wel spannend om weer naar een andere school te gaan, maar het ging allemaal goed en de mensen in mijn klas gaan normaal met mij om. Mensen die mij niet kennen, kijken natuurlijk wel. Maar ik denk dat dat is omdat ze willen weten wat er is gebeurd. Ik ben nooit gepest door mijn uiterlijk, maar het staren is wel vervelend.

In het begin vond ik het heel erg als mensen naar mij staarden. Dan wilde ik mezelf het liefst verstoppen. Ik heb jaren geleden bij de IKEA meegemaakt dat een klein meisje van een jaar of 6 mij door de hele winkel achterna liep. En elke keer als ik stilstond, kwam ze voor mij staan en keek ze me met open mond aan. Maar ze zei niks. Dat vond ik zo verschrikkelijk en het zal me altijd bijblijven. Maar ik snap het wel. Kinderen zijn nieuwsgierig en die snappen dit soort dingen nog niet. Het staren was iets waar ik heb moeten leren omgaan. Nu zie ik het niet eens meer als mensen kijken. Laat ze maar lekker kijken, ik weet dat ik nou eenmaal ‘interessant’ ben om te zien.

kim 12 jaarKim als 12-jarig meisje

Brandwondenkamp

Na mijn examens ben ik voor het eerst mee geweest op brandwondenkamp. Voorheen wilde ik dit nooit, omdat ik bang was dat ik teveel geconfronteerd zou worden met mijn brandwonden. Hier had ik nog geen behoefte aan. Ik dacht dat je verplicht moest praten over je ongeluk. Nu weet ik dat dat helemaal niet zo is, niks moet. Ik heb tijdens deze dagen super lieve mensen leren kennen en veel geleerd van hun verhalen.

Ik denk niet dat het voor mij moeilijk is om vriendinnen te maken, maar ik heb soms wel moeite met contact leggen. Ik houd me liever een beetje op de achtergrond en ben meer van het luisteren dan van het praten. Maar met mijn vriendinnen (sommigen hebben ook brandwonden, maar sommigen niet)  kan ik gewoon goed praten, dus het is niet zo dat zij telkens praten en ik niks zeg!

Operaties

Ik ben blind aan mijn linkeroog waardoor ik moeite heb met het inschatten van diepte. Als ik heel ver kijk (dus in de verte) dan zie ik alles wazig. Dus als ik mensen in de verte zie lopen kan ik niet zeggen wie het is. Soms zie ik niet eens of het een man of vrouw is. En al mijn vingers van mijn rechterhand waren te erg verbrand, dus die moesten geamputeerd worden. Ik gebruik mijn rechterhand nu meer als steunhand. Veters strikken of mijn haar in een staart doen, kan ik niet.

 

Ik heb nu meer dan 30 operaties achter de rug. Ik dacht altijd dat het er meer waren, maar dat is dus niet zo. Rond mijn twaalfde heb ik mijn groeispurt gehad, waardoor de littekens strakker zijn komen te staan. Littekens groeien namelijk niet mee. Nu ben ik uitgegroeid, dus ik heb nu veel minder last van trekkende littekens. Ik kan me nu meer focussen op de dingen waar ik zelf nog graag aan geopereerd wil worden. Zoals mijn oren, hals of mond. Mijn oksel moet ook nog een keer, want daar zit een vrij dik litteken. Maar daar heb ik geen haast mee.

kim 2Zo wordt er iedere keer gekeken wat mogelijk is en hoe de dokters het gaan opereren. Bij de meeste operaties halen ze gezonde huid van mijn been of uit mijn zij weg. Dat gebruiken ze dan als donorhuid. Ik heb vaak het meeste last van het donorgebied, want dat is eigenlijk een grote schaafwond en dat schrijnt. Maar er wordt onderzoek gedaan naar nieuwe technieken, waardoor ze straks niet meer zo’n groot stuk huid nodig hebben.

In 2012 ben ik begonnen met haarstamceltransplantatiebehandelingen. Ik heb kale plekken op mijn hoofd, die ik kan bedekken als ik mijn haar in een staart draag. Ik heb nu twee behandelingen gehad en ik ben er erg tevreden over!

kim 3

Toekomst

Ik zie mijn toekomst positief tegemoet. Ik weet dat ik er nog lang niet ben en dat ik mezelf nog niet voor de volle 100% heb geaccepteerd, maar dat is niet erg. Het duurt nog wel even voordat ik helemaal tevreden ben met mezelf, maar daar is geduld voor nodig. Met iedere operatie word ik weer een stukje mooier. Ik heb nog nooit gezoend of een vriend gehad, maar ik zie mijn toekomst op liefdesgebied positief in. Ik ken genoeg mensen met brandwonden die gewoon een man of vrouw hebben en kinderen.

Ik ben benieuwd wat ik over een aantal jaar qua werk doe. Ik wil graag mensen gaan helpen, maar er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen. Ik ga in ieder geval na mijn vervolgopleiding nog naar het HBO, dus daar richt ik me eerst op. En verder zie ik het wel. Ik wil dingen doen waar ik gelukkig van word, dat is het belangrijkst.”

kimkim 4Bedankt voor jullie aandacht voor mijn verhaal.

Liefs,
Kim de Ruijter

 

Volg:

626 Reacties

 1. Ralf
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Hoi Kim,

  Ik heb je verhaal gehoord bij Koffietijd en hier gelezen en ben er van onder de indruk. Goed dat je er zo over kunt praten.

  Uit ervaring weet ik dat het belangrijk is om positief te blijven en vooral te kijken naar de dingen die je wel kunt doen i.p.v. wat niet… Wat betreft het ”accepteren”, dit heeft tijd nodig maar lukt uiteindelijk wel. Zeker met je positieve instelling!

  Veel sterkte en succes voor de toekomst!

 2. 14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

  Dit is echt een prachtig verhaal, heel mooi dat je dit verteld hebt, ik haal er echt doorzettingsvermogen uit ♡♥

 3. Neziya
  13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

  Ik vind der zo’n bijzonder en knap meisje, ik heb echt moeten huilen. Echt een dappere, sterke vrouw!

 4. Marissa
  11 augustus 2014 / maandag, 11 augustus 2014

  je gaat er goed mee om, leef je leven en volg je hart xxx

 5. Sientje
  29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  wauw Kim!
  Wat een prachtig verhaal en vooral dat je zo moedig en sterk in het leven staat!
  Ik heb echt respect voor jou, je bent een supermooie vrouw en staat sterk in je schoenen!
  Ik kijk echt op naar jou!
  x <3

 6. Nikki
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  Lieve Kim,
  Ik vind dit echt een heel mooi artikel. Je bent echt A-M-A-Z-I-N-G. Serieus. Het lijkt mij echt een grote schok om ineens er zo anders uit te zien. Maar, ik vind dat je echt een mooie vrouw bent, gewoon, op jouw eigen manier.

  You go, girl

 7. michelle
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  girl you’re amazing just the way you are!!
  en je boek i love it :D
  heel veel geluk en succes in de toekomst

  xx mich

 8. Lili
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Wat ben je toch een mooi mens! Ik heb ontzettend veel respect voor je,zo knap dat je je verhaal met ons wilde delen.Ik wens jou een succesvolle,liefdevolle,en gelukkige toekomst!

  Veel liefs,
  Lili

 9. Nadine
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Je bent prachtig!

 10. Deza
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik vint jou suppers top tjeeehhhh heel veel respect en bewondering voor jou ,,, egt ga je boek proberen te lezen ,,,, wauw wat een verhaal ben ee egt heel stil van

 11. Tirza Dol
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik heb diep respect voor jou en wat knap dat je je verhaal hebt durven delen.

 12. Chloe Dezitter
  15 juni 2014 / zondag, 15 juni 2014

  Wow heel erg
  Je bent een pracht van een meid langs de binnenkant en de buitenkant.ik heb medeleiden met je en nog altijd tranen in mijn ogen je bent een hele sterke meid
  Respect echt waar prachtige meid
  Groetjes en maak er een heel leuk leven van
  Chloë(13)

 13. Chloe Dezitter
  15 juni 2014 / zondag, 15 juni 2014

  Wow heel erg
  Je bent een pracht van een meid langs de binnenkant en de buitenkant.ik heb medeleiden met je en nog altijd tranen in mijn ogen je bent een hele sterke meid
  Respect echt waar prachtige meid
  Groetjes en maak er een heel leuk leven van
  Chloë(13)

 14. 4 juni 2014 / woensdag, 4 juni 2014

  Ohh wat erg ! Echt respect dat je dit zo wil vertellen . Ik zou het niet eens durven . Een hele hele fijne toekomst meid ! Ik weet zeker dat het allemaal goed zou komen met jou . En je bent een hele knappe meid hoor , groetjes donna (11)

 15. roos
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Nog een keer heb ik het gelezen. Kim wat ben jij een sterk meisje. Je moet trots op jezelf zijn op hoe sterk je bent. Misschien ben jij wel ‘beschadigd’ aan de buitenkant maar jij bent echt een heel speciaal meisje. Ik heb echt heel veel respect voor je. Bedankt dat je je verhaal wilde delen
  Kus

 16. roos
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Lieve kim ,
  Wat een prachtig stukje. Heel knap van je dat je dit met ons hebt willen delen. Je moet heel trots zijn op jezelf!
  Kus,
  Roos

 17. fadime
  11 april 2014 / vrijdag, 11 april 2014

  Dankjewel dat je met ons je verhaal heb vertelt en ook knap dat je ons heb verteld en echt respect wat moedig ben ik hoop het dat het nu goed gaat met je

 18. Marit
  17 november 2013 / zondag, 17 november 2013

  Wauw! Echt heel rot voor je dat je het mee hebt moeten maken maar ik vind het echt knap dat je er zo over kan praten en het geaccepteerd hebt. Ik weet niet of ik zo sterk had kunnen zijn. respect voor jou!

 19. 2 november 2013 / zaterdag, 2 november 2013

  Omg wat zielig!!! Wat is er gebeurd met haar hoe is ze verbrand ?

  • Serena
   Auteur
   2 november 2013 / zaterdag, 2 november 2013

   Beste Savannah, misschien moet je het stukje even lezen in plaats van alleen de foto’s bekijken, want ze vertelt precies wat er is gebeurd.

 20. Rianne
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik heb ongelooflijk veel respect voor je, je mag trots zijn op jezelf!

 21. Mieke
  26 oktober 2013 / zaterdag, 26 oktober 2013

  Kim,

  Ik vind je ontzettend dapper!
  En je ziet er erg leuk uit!

  Laat je niet ontmoedigen door mensen die staren, ze zijn waarschijnlijk enkel nieuwsgierig naar je verhaal.

  Ik wens je al het beste voor de toekomst!

  Groetjes,
  Mieke

 22. hanny Kersten
  25 oktober 2013 / vrijdag, 25 oktober 2013

  Dag Kim,
  Ik heb bij jou in de buurt gewoond en ken je nog als kind. Ook weet ik nog goed hoe je na de revalidatie periode weer naar school ging. Ik heb je al een tijdje niet meer gezien, maar wat is het allemaal al weer veel mooier geworden !!!!! En hoe jij ermee omgaat, houden zo !!! Je vader Tonny en je moeder Nelly kunnen trots zijn op hun dochter Kim.

 23. Irena
  17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  Ik zit nog steeds met traanen in mijn ogen, ik wilde alleen maar laten weten dat ik het onzettend moedig vind dat je je verhaal doet, en als ik je fotos bekijkt, kom je over als een spontaane vrolijke leuke meid. Volg je dromen, jij komt er wel! Stay strong, god is met je..

  dikke kus
  een geinspireerde meisje

 24. Yvon
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Heel veel respect!

 25. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wat heftig…
  Ik zit hier echt rillend naar te kijken maar wat een moedige meid ben je!
  En goed dat je alles probeert positief in te zien.
  Heel veel sterkte en geniet van het leven zoals het is <3

 26. Nienke
  14 oktober 2013 / maandag, 14 oktober 2013

  Je bent een prachtige meid/vrouw! En je verdient het om te horen dat mensen respect voor je hebben en je top vinden! Liefs.

 27. Noëlle
  13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  Wow Kim, wat een heftig verhaal! Wat ik vooral erg goed van je vind is dat hoe je er tegen over staat. Niet alleen tegen over je toekomst, maar ook het staren van anderen bijvoorbeeld. Ik kan begrijpen dat dat heel vervelend is en niet iedereen die zoiets heeft als jij kan begrijpen dat het puur nieuwsgierigheid is en niet afkeer oid, echt goed. Laat je inderdaad niet uit de weg slaan en doe lekker wat je wilt.

 28. Missie
  13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  Erg mooi geschreven. Ik heb echt respect voor je hoe je ermee om gaat!

 29. lana
  13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  heel veel respect voor deze jonge vrouw!

 30. Daan
  13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  Ik heb super veeeeeeel respect voor je !!!
  En zo moedig om je verhaal te vertelen ,
  Ik hoop voor je dat een leuk man aan de haak slaat ,
  En wat sta je prachtig op de laaste paar foto’s

 31. Frances
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Ik was me wel bewust van mensen die zo erg verbrand zijn, en heb dat ook altijd heel erg gevonden. Maar ik had nog nooit de psychische kant ervan gehoord! Echt heel stoer om dit zo hoppa op het internet te gooien! Echt superstrong!! Respect! Heel erg veel succes met je studie en carrière!

 32. Frances
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Ik was me wel bewust van mensen die zo erg verbrand zijn, en heb dat ook altijd heel erg gevonden. Maar ik had nog nooit de psychische kant ervan gehoord! Echt heel stoer om dit zo hoppa op het internet te gooien! Echt superstrong!! Respect! Heel erg veel succes met je studie en carrière!

 33. Amna
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Ongeloofelijk dapper en verdraagzaam.
  Ik word al helemaal onzeker van de pukkels en schaam me er soms voor.
  Maar zo iets kunnen verdragen is echt ongelofelijk bijzonder.
  Mijn waardering en respect.

 34. Babette
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Lieverd, je bent echt een beauty en dit zeg ik echt niet uit medelijden. Maar gewoon omdat je echt een beauty bent. Van binnen en van buiten.

 35. Anoniem
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Ik heb echt HEEL erg veel respect voor je. Je bent echt heel moedig. Het is echt heel erg heftig.
  Wat goed dat je zo positief nadenkt over het leven. Ik ben zo’n typje die altijd heel erg depri is.
  Maar als ik je verhaal lees zie ik dat ik blij moet zijn met mijn leven.
  Ik wens je veel sterkte!

 36. Annemarie
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Wauw ik heb er ontzettend veel respect voor de manier waarop jij in het leven staat, zo positief! Je bent een voorbeeld voor vele anderen.
  Heel moedig van je dat je dit hebt laten zien !!
  p.s. Je bent prachtig (:

 37. Lotte
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Al jaren trouwe lezer van deze blog, maar eigenlijk reageer ik nooit. Maar wow, even een diepe buiging. Er zijn zoveel mensen die zielig doen, medelijden vragen etc.. En dat jij dan even zo’n verhaal zo positief vertelt! Heel veel respect. Ook jij hebt vast je moeilijke momenten, maar als je die hebt, lees dan terug wat je hier hebt beschreven. Heel erg mooi.

 38. Josephine
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Respect !
  Suc6 met je opleiding :)

 39. annabel
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  heftig verhaal zeg .. :(

 40. Jade
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Wow, moedig! Ik wens je alle geluk toe!

 41. Jessie
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Lieve Kim,
  ik ben heel erg ontroerd door jou verhaal op Beautylab, ik heb erg veel bewondering voor jou.
  Heel veel mensen kunnen wat van jou leren en ik vind je een heel mooi en heel erg sterk persoon. Jij laat me zien dat er veel kan gebeuren maar dat je toch door moet vechten. Heel inspirerend!

  kus van Jessie

 42. Sophia
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  wauw respect!

 43. Anne
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  echt respect!
  super mooi en knap dat je je verhaal heb gedeeld op een site met heel veel bezoekers!
  zelf ben ik 14 jaar, soms ben ik nogal negatief over me leven en uiterlijk.
  dit verhaal heeft een hele grote indruk op me gemaakt
  en ik denk nu heel anders over sommige dingen.
  je wou mensen helpen: ‘nou dat heb je zeker gedaan’
  ik hoop dat je een leuke man kan vinden en samen een mooie toekomst hebben.
  heel erg bedankt voor dit verhaal. ik denk aan je
  sterkte,

  Anne

 44. 12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Wow wat een heftig verhaal zeg en wat verdien je veel respect! Zo moedig ben je!
  Ik wens je al het beste voor de toekomst! x

 45. sophie
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  zo veel respect voor je !!

  liefs sophie

 46. Dieuwertje
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Wat ben je een prachtige meid! Dat je zo je verhaal durft te vertellen en hoe positief je naar de toekomst kijkt geeft aan hoe sterk je als persoon bent! Daar kunnen veel mensen wat van leren.
  Je bent een topper :)

 47. Annelen
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Meisje, wat heb ik een respect voor jou. Echt, een rolemodel ben je! xx Prachtige foto’s trouwens!:)

 48. Juul
  11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Wat ontzettend knap, je bent echt een sterke vrouw! Respect !
  En zoals mensen al eerder zeiden de laatste paar foto’s zijn prachtig
  Keep on going, en je komt er zeker!
  Heel veel liefs

 49. Liesbeth
  11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Een hele hele diepe buiging voor jou Kim. Je hebt bij onze zoon Sander in de klas gezeten op 2H en ik weet van hoe ver je gekomen bent. Wat ben jij een sterke dappere dame. Prachtig en indrukwekkend verhaal geschreven. Dit straalt kracht uit voor een mooie toekomst voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *