Mijn favoriete douchegels

Eigenlijk review ik haast nooit douchegels. Tja, wat kan ik er allemaal over vertellen? Het maakt schoon en ruikt lekker. Toch leek het me wel eens een keertje leuk om jullie over mijn absoluut favoriete douchegels te vertellen. Douchegels waarvan ik helemaal vrolijk wakker word in de ochtend, of die me juist helpen ontspannen vlak voor het naar bed gaan.

favoriete douchegels01Even voor de duidelijkheid, ik douche elke ochtend, maar niet elke avond. Als ik weet dat ik de volgende ochtend vroeg op moet en het is tijd om mijn haren te wassen, dan doe ik dat bijvoorbeeld de avond ervoor. Dat scheelt me dan weer tijd tijdens mijn ochtenddouche. Of als ik ‘s avonds in bad ga dan neem ik erna ook altijd nog even een snelle douche. Of als ik heb gesport, dan vind ik het ook lekker om ‘s avonds nog even af te spoelen. Maar in principe douche ik dus alleen in de ochtend en zo’n 2 – 3 keer in de week ‘s avonds.

In de ochtend douche ik vrij kort. Ik heb het nooit echt bijgehouden met een stopwatch, maar ik weet dat het zo rond de 5 minuten moet zijn. Als ik uit mijn warme bedje rol vind ik het een fijn vooruitzicht dat ik al snel onder stromend warm water zal staan, dus dat maakt het opstaan wat dragelijker.

favoriete douchegels02Eenmaal onder de douche word ik langzaam goed wakker en na ongeveer een minuut stil te hebben gestaan denk ik ‘oh ja, ik moest maar eens iets doen’. Momenteel heb ik 3 favoriete douchegels waar ik jullie graag iets meer over wil vertellen.

Philosophy – Inner Grace Shampoo, Bath & Shower gel

Inner Grace, Amazing Grace, Living Grace en Pure Grace, ik vind elke Grace variant even lekker. Van Inner Grace gebruik ik momenteel ook het parfum, dus vind ik het fijn om de geur te ‘layeren ‘met de bijbehorende shower gel.

favoriete douchegels03Ingrediëntenlijst;
favoriete douchegels05Inner Grace ruikt heel schoon een fris, zoals knisperend nieuw beddengoed of was dat buiten in de zon hangt te drogen. Deze geur wordt gecombineerd met zachte, lichte bloemengeuren en met mijn favoriete geurnoot muskus. Dit geeft de geur een warm en ‘fuzzy’ feeling. Het ruikt ergens een beetje zepig, maar ook vrouwelijk en sensueel, een klein beetje zoet en vooral erg delicaat en bloemig. Als je een liefhebber bent van schone, frisse en zachte bloemengeuren dan raad ik je echt aan om de Grace-parfums eens te gaan besnuffelen!

De Shampoo, Bath & Shower gel heb ik wel eens gebruikt als shampoo, maar mijn droge punten hebben toch echt wat meer verzorging nodig en daarom gebruik ik dit alleen als shower gel. Wat ik fijn vind is dat deze shower gel lekker dik en romig is. Als ik het op mijn lichaam aanbreng (ik gebruik nooit een spons of washandje) blijft het gewoon vastplakken (het loopt een klein beetje naar beneden) totdat ik het nat maak en opschuim. Het schuimt lekker zodat ik alles goed kan verdelen over mijn lichaam en ondanks de SLES droogt het mijn huid totaal niet uit.

favoriete douchegels04Ook erg fijn is de grootte van de fles. Bijna een halve liter! Daar kan je lekker mee vooruit. Niet heel handig om mee te nemen als je op reis gaat, maar gelukkig bestaan er van die reisverpakkingen waarin je de shower gel kunt overgieten. Al had ik het wel fijn gevonden als Ici Paris XL kleinere flesjes van 100 ml zou verkopen speciaal voor op reis!

Na het douchen ruikt mijn huid nog lichtjes naar Inner Grace. Deze geur versterk ik door de bijbehorende body lotion aan te brengen op mijn polsen en  borst en er vervolgens overheen te sprayen met de bijbehorende parfum. Op deze manier breng ik de geur in laagjes aan en dit noemt men ‘layeren’. Layeren zorgt er voor dat je de geur gedurende de dag extra lang blijft ruiken en aan het einde van de dag ruik ik dan ook nog heel subtiel naar Inner Grace. Op dat moment ruikt de geur wat zachter en sensueler. I love it!

favoriete douchegels06De Philosophy Shampoo, Bath & Shower gels zijn te koop in geselecteerde Ici Paris XL filialen of via de Ici Paris XL webshop en kosten €18,27 (480 ml).

Lush – Snow Fairy

Deze limited edition shower gel is een onderdeel van de wintercollectie van Lush. Elk jaar rond oktober is dit roze goedje weer verkrijgbaar, maar eind december is het vaak al overal uitverkocht. Voor mij betekent dit maar een ding: hamsteren! Ik heb een klein 100 ml flesje (handig voor op reis) gekregen van Lush, maar zelf heb ik er uiteraard nog een flinke joekel van 500 ml bijgekocht, zodat ik voorlopig even vooruit kan.

favoriete douchegels08Ingrediëntenlijst;
favoriete douchegels09Normaal ben ik niet zo van het mierzoete, maar Snow Fairy is een uitzondering. Het ruikt naar van die harde roze perensnoepjes en daar word ik gewoon helemaal blij van! De geur in combinatie met de prachtige roze kleur en de iriserende shimmertjes maken me bijna euforisch gelukkig als ik deze shower gel over mijn lichaam spreid.

favoriete douchegels07Ook Snow Fairy is wat dikker van structuur en glijdt dus niet meteen van mijn lichaam af richting doucheputje. Het schuimt goed zodat ik het gemakkelijk over mijn lichaam kan verdelen en ook Snow Fairy blijft nog lekker lang subtiel nageuren op mijn lichaam. Gelukkig subtiel, want hoe lekker ik de geur ook vind, ik wil niet de hele dag ruiken als een snoepje (straks lopen er ineens allemaal peuters en kleuters achter me aan).

Liefhebbers van zoete, snoeperige fruitgeuren (en roze en glitters) moeten echt even Snow Fairy gaan besnuffelen! En als je er ook zo blij van wordt, sla dan zeker in want over een paar maanden is het vast en zeker uitverkocht en moeten we weer een jaar wachten tot we onze now Fairy-verslaving weer kunnen voeden.

favoriete douchegels10De Lush Snow Fairy douchegel (limited winter edition) is vanaf nu tot ongeveer december te koop via de Lush filialen (klik hier voor Lush verkooppunten) en via Lush.nl. De prijzen zijn 21,95 (500 ml), 13,95 (250 ml) en 5,95 (100 ml).

Bath & Body Works – Aromatherapy Sleep Lavender Vanilla Body Wash & Foam Bath

Wow, dat is een hele mond vol! Deze douchegel ontdekte ik in Amerika bij de Bath & Body Works en sindsdien ben ik fan. Het enige nadeel is dat het merk alleen in de US te koop is, verder in Canada, Polen, Rusland, Turkije en het Midden-Oosten. Niet in Nederland dus of ergens in de buurt! Ik moet het dus echt van vakantietripjes hebben, maar ALS ik dan een B&BW heb gevonden dan sla ik ook maximaal in!

favoriete douchegels11Ingrediëntenlijst;
favoriete douchegels12In New York en in Dubai had ik een aantal flessen gekocht en als laatste heb ik een fles van mijn zusjes cadeau gekregen uit Turkije. Momenteel staat er nog een halve fles bij Steven en zo’n anderhalve fles hier thuis. Bijna op! Gelukkig heb ik nu weer Lush Snow Fairy om mee af te wisselen, dus kan ik het nog even uitstellen.

De B&BW heeft heel veel verschillende geuren douchegels en Sleep Lavender Vanilla is onderdeel van de Aromatherapy lijn. Er zijn twee soorten Sleep; Lavender Camomille en Lavender Vanilla, en die laatste vind ik dus het lekkerst. Ik ben geen groot fan van vanillegeuren en lavendel vind ik alleen lekker als het niet te overheersend is. In eerste instantie leek deze geur me dus helemaal niets, maar toen de (ietwat  opdringerige) verkoopster zei dat ik het toch even moest ruiken was ik meteen verkocht. Het ruikt ten eerste heel kalmerend, zacht en een klein beetje zoet. Ik ruik om eerlijk te zijn helemaal geen vanille of lavendel in deze douchegel, wat ik wel ruik is echt moeilijk om te omschrijven. Het is echt zo’n typische ‘relaxing scent’. Heel gezellig en knus.

favoriete douchegels13Deze douchegel blijft best goed nageuren op mijn huid. Ik heb er ook een body lotion van, die gebruik ik alleen als ik de geur wil versterken en er verder geen ander parfum bij draag die dag. B&BW heeft verder nog een heel arsenaal aan producten met dezelfde geur, zoals een body scrub (ik durf die niet goed mee te nemen, ben bang dat ie lekt in mijn koffer), pillow mist, bath soak, body cream en massage oil. Ik zou alles wel willen hebben eigenlijk!

Alhoewel deze douchegel ‘Sleep’ heet gebruikte ik het vooral in de ochtend, maar ik moet zeggen dat ik het juist voor ‘s avonds heerlijk vind, zeker als je in bad gaat! Een bad is al kalmerend, maar met deze douchegel erbij heb je ook nog eens 1. superveel bubbels en schuim en 2. een heerlijke kalmerende geur waarvan je nog beter zal slapen. En nu mijn stash langzaam aan het slinken is gebruik ik Sleep alleen nog maar als ik ‘s avonds douche, voor overdag wissel ik Snow Fair met Philosophy af.

favoriete douchegels14Ook Sleep is lekker dik van structuur, bijna plakkerig te noemen. Als ik deze douchegel aanbreng op mijn vochtige huid beweegt het amper naar beneden. Ideaal! Pas als ik het meng met water en opschuim kan ik het goed verdelen. Je kan niet zomaar de straal op je lichaam zetten, want dan spoelt deze douchegel niet geheel weg, je moet het echt inzepen en inmasseren op je huid wil je alles van je lichaam afwassen. Daar moet je wel van houden, maar ik heb liever dit dan van die snotterige en waterige douchegels die al van je lichaam geglibberd zijn voordat je jezelf goed en wel kunt inzepen.

Liefhebbers van zachte, bloemige, ontspannende geuren kan ik aanraden om Sleep (de Lavender Vanilla versie) te gaan ruiken. Ben je in een land waar er een Bath & Body Works staat loop dan zeker even naar binnen! Vind je Sleep niets voor jou, dan hebben ze nog 80,000 andere producten waar je vast en zeker je match zal vinden. Een geweldige winkel!

favoriete douchegels15Aromatherapy Sleep Lavender Vanilla Body Wash & Foam Bath is te koop via Bath & Body Works en kost $13 (295 ml).

favoriete douchegels02Zo, dat waren mijn 3 all time favorite douchegels! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om er meer over te lezen. Jammer dat er eentje alleen in het buitenland verkrijgbaar is en eentje alleen als limited edition, haha! My bad.

Wat is of wat zijn jullie favoriete douchegels? Deel ze in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

67 Reacties

 1. Yasmine
  25 oktober 2013 / vrijdag, 25 oktober 2013

  Ben erg benieuwd naar deze douchegels, vooral naar snow fairy!

 2. marina
  24 oktober 2013 / donderdag, 24 oktober 2013

  ik ben zo dol op douchegel, vooral als ze lekker fris ruiken. Oh en nog een tip, als je bang bent dat iets in je koffer gaat lekken, misschien is het dan verstandig om het in een plastic zak te wikkelen?

 3. 19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  De van Bath and Bodyworks lijkt me heerlijk! Ga ik maar eens naar kijken als ik weer eens in het buitenland ben.

 4. 19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  Leuk om te zien wat jou favorieten zijn!

 5. 19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  Snowfairy! Die ga ik zeker kopen!

 6. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Ik heb nog geen van deze douchegels geprobeerd maar ben wel benieuwd naar Snow Fairy van Lush. Daar hoor ik zo veel goede dingen over.

 7. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Gotta love Snowfairy! :-) Ik ben zelf ook wel fan van de Dove douchecrèmes!

 8. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Ik heb zelf eigenlijk nog geen van deze douchegels gebruikt, maar de Snow Fairy wil ik zeker nog een proberen. De geur daarvan lijkt mij zo lekker. Mijn favoriete douchegel is toch wel van Kneipp en dan vooral de crème douche. Beide geuren vind ik daarvan zo lekker.

 9. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  LOVE Snowfairy! Als ik m’n tentamen van woensdag a.s. gehaald heb, dan koop ik die halve liter als kadootje voor mezelf. Heerlijk :) De Grace geuren van Philosophy wil ik ook écht nog eens uitproberen.

 10. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Die douchegel van Bath&Bodyworks hebben wij ook al een tijd thuis, die ruikt echt heerlijk!
  Mijn favoriete douchegel is er ook eentje van Bath&Bodyworks, ‘Country Apple’:) Zo jammer dat ze geen filiaal in Nederland hebben!

 11. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  ik wissel graag van douchegel eigenlijk, heb niet echt 1 favoriet!

 12. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Hoi Serena! Ik vond de snow fairy geur (en alle producten met dezelfde geur) eerst ook altijd naar van die perensnoepjes of misschien zelfs een beetje naar wijnballen ruiken, totdat een van de Lush medewerkers zei dat zij het naar van die haribo banaantjes vond ruiken! Nu kan ik het gewoon niet meer ‘ontruiken’!! Probeer het eens haha

 13. 18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Haha ik zie, ik zie… Wonka snoepjes!! Nomnomnom

 14. Emma
  18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Ah lijkt me heerlijk. Je moet ook echt een keer ‘Caring black orchid foaming shower gel’ en ‘destressing shower mousse’ proberen. Allebei van Hema en allebei zoveel schuim

 15. Jessica
  18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Snowfairy ruikt zo lekker *.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *