Mijn 20 favoriete webshops

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de voor- en nadelen van internetshoppen (klik hier). Omdat ik zelf een fervent internetshopper ben leek het me leuk om mijn favoriete webshops met jullie te delen in een artikel. Waar bestel ik graag online, en waarom?

Bijenkorf

bijenkorfNiet alleen vind ik deze webshop zeer overzichtelijk en bezorgen ze razendsnel, ze hebben er ook gewoon erg mooi spul. En erg veel keuze. De Bijenkorf verkoopt voornamelijk producten uit het wat luxere segment. Favoriet zijn die mooie gouden ananas (wel doen of niet doen?) en de rest van de ‘wonen’ afdeling, mijn holy grail Armani Luminous Silk foundation en de tassenafdeling waar ik geregeld kom dagdromen. Maar ook verkopen ze er thee, wijn en delicatessen, mooie apparatuur voor de keuken, jurkjes van Karen Millen, TopShop en prachtige schoenen. En op hun Style Blog vind je interessante nieuwtjes en beauty reviews. Yes, ik kan er uren rondsurfen wanneer ik op zoek ben naar cadeautjes of iets moois voor mezelf. Bijenkorf.nl

Bol.com

bol.com-stelt-webwinkel-open-voor-alle-belgische-winkeliersMijn go-to webshop wanneer ik boeken, games, computer gear of elektronica nodig heb. Ze hebben een zeer groot assortiment (en niet alleen boeken en computerspul) en leveren lekker snel. Bol.com

Boozyshop

sleek i-divine del mar palette_10Een beauty webshop met een zeer uitgebreid assortiment en scherpe prijzen. Ik ben vooral gek op de make-up van Sleek en Wet ‘n Wild, de kwasten van Zoeva en Real Techniques en de nagelwieltjes. Je kunt betalen met iDEAL, verzendkosten boven de €50 zijn gratis en er zijn verschillende verzendopties. Bestellingen komen altijd snel aan. Boozyshop.nl

Cosmania

this works deep sleep pillow spray reviewEen andere mooie beauty webshop is Cosmania. Hier verkopen ze speciale internationale beautyproducten, oftewel producten die niet zo alledaags zijn en die je niet zomaar in de Douglas of Ici Paris kunt kopen. Fijne merken zijn Mario Badescu, This Works (vooral de Deep Sleep Pillow Spray), Human + Kind en Malin + Goetz. Ze verkopen er ook Inglot make-up! Je kunt betalen met iDEAL, bestellingen boven de €55 worden gratis verzonden en alles is binnen zo’n 2 werkdagen in huis. Cosmania.nl

Designer Vintage

designer vintageOp zoek naar een kostbaar designer stuk, maar dan voor een fractie van de prijs? Bij Designer Vintage moet je elke dag, of in elk geval elke week, even een kijkje nemen, want je weet maar nooit of iemand er klassieke zwarte Louboutins opzet voor €200 of een mooie Burberry trench voor €500 of een geweldige Chanel bag voor €800. Designer Vintage is een internationale ‘Markplaats-achige’ webshop, maar dan met uitsluitend designer kleding. De moeite waard om in de gaten te houden wanneer je een designer piece op je wishlist hebt staan. Je weet maar nooit! Ook leuk voor ouderwets window shopping. Designer-vintage.com

Douglas

Schermafbeelding 2014-10-21 om 3.39.32 AMDe webshop van Douglas is zeer overzichtelijk en zeer compleet.  Het assortiment online is groter dan in de meeste ‘echte’ winkels. Je ziet meteen wat de aanbiedingen zijn, de zoekfunctie werkt erg goed en bij het uitchecken kan je 2 samples naar keuze uitzoeken. Op deze pagina vind je ook nog eens de trends en nuttige informatie, zoals hoe een geur is opgebouwd en make-up tutorials in videovorm. Erg handig en leuk! Douglas.nl

Etsy

etsy findsOok dit is een soort Marktplaats-achtige webshop, maar dan van – vaak – internationale mensen die creatieve producten maken en dit doorverkopen. Denk aan zelfgebreide sjaals, zelf gestempeld briefpapier, zelfgemaakte sieraden, bath- & body producten of prachtige ansichtkaarten, prints en schilderijen. Als je op zoek bent naar een origineel cadeau of iets wat met veel zorg en liefde is gemaakt, dan moet je hier zijn. Het is soms even zoeken (niet iedereen is eh… even creatief) maar er zitten behoorlijk wat pareltjes tussen! Zeker de moeite waard om even te bekijken. Er zijn ook veel Nederlandse verkopers te vinden, maar de betalingen zijn bijna altijd via Paypal. Etsy.com

Fashionology

fashionologyEr zijn aardig wat Nederlandse sieraden webshops, maar Fashionology heeft wat mij betreft de meest trendy en originele sieraden in een mooie, zware sterling zilveren kwaliteit. Sommige sieraden zijn grof en opvallend, weer andere zijn klein en minimalistich, maar alles is zeer verfijnd afgewerkt en wordt geleverd in een leuk zakje in een mooi doosje. En de foto’s op de site zijn echt zo pretty! Enne, free worldwide shipping. Deze webshop is niet voor niets zeer geliefd bij internationale fashionbloggers. Fashionology.nl

Forever 21

forever 21 beauty tools beginOmdat de fysieke winkel in Amsterdam zo groot, druk en massaal is, vind ik het eigenlijk veel fijner om Forever 21 online te shoppen. De webshop is veel overzichtelijker waardoor ik sneller vind wat ik zoek. De kledingstukken zie je meteen aan op de modellen zodat je sneller een idee hebt van hoe het staat (en sneller geïnspireerd raakt in het combineren ervan). In de webshop kun je ook plus size shoppen (in Amsterdam hebben ze geen plus size afdeling) en bestellingen boven de €30 worden momenteel gratis verzonden. Deze actie geldt alleen nog vandaag, morgen en overmorgen. Bestellingen zijn er met zo’n 3 – 4 werkdagen. Je kunt tegenwoordig ook met iDEAL betalen! Forever21.eu

Huis & Comfort

kan met tapkraanDe meest foute webshop die ik ken is Huis & Comfort. Vooral de omschrijvingen van de producten zijn HI-LA-RISCH! Ze verkopen de grootste onzin, maar soms hebben ze ook echt wel vernuftige dingetjes hoor. Zelf ben ik erg blij met mijn kan met tapkraan (helaas niet meer te koop). Je vind er geheid een perfect (kerst)cadeau voor je oma. Lekkere shop om heerlijk in te neuzen. Echt een kijkje waard! Huis-en-comfort.nl

LA Sisters

LA-SISTERSDe twee Nederlandse zusjes Amber en Lois waren slechts 14 en 16 toen ze hun eigen modelabel LA Sisters startte, ongelofelijk. Niet alleen heb ik daar zeer veel respect voor, ook vind ik hun style echt helemaal te gek. Een beetje Kylie Jenner-achtig. Een beetje street, een beetje sexy maar bovenal heel vrouwelijk en flatteus met een vleugje rebelse rock & roll. Veel zwart, nude, spannende teksten en doorzichtig. I like it! LAsisters.com

Loavies

loavies.comWanneer ik via Instagram zie dat Loavies weer een aantal nieuwe items heeft toegevoegd aan hun shop dan klik ik meteen door en kan ik het nooit laten om een aantal leuke nieuwe items in mijn virtuele winkelwagentje te droppen. Loavies verkoopt supertrendy items voor een zeer betaalbaar prijsje. Kleding, tassen, sieraden en schoenen. Wees er snel bij want hun producten vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ik ben vooral dol op hun fluffy vesten, broeken met prints en winterjassen! Loavies.com

Lovelies

Fruitsiqles2Bij handgemaakt snoep denk je al snel aan ambachtelijke trekdrop, schuimblokken of kaneelkussentjes, maar Lovelies tilt zelfgemaakt snoep naar een hoger level. Denk aan lolly’s gemaakt van vruchtensappen met echte stukjes fruit en een zoethoutje als stokje. Of macarons gemaakt van amandelmeel en op smaak gebracht met lavendel. Shortbread koekjes met de smaak van rozen, Cranberry White Chocolate, Vanilla Crushed Almond of Earl Grey thee. Loopt het water je al in de mond? De zusjes maken al hun bestellingen vers en verzenden het meteen, zodat jij het een dag later al in huis hebt. Deze luxe lekkernijen maken je feestje, bruiloft of High Tea helemaal compleet. Ook leuk als cadeautje! Wij zijn thuis in elk geval groot fan van de heerlijkheden uit de Lovelies webshop. Lovelies.eu

Lush UK

12 days of christmas lushI love LUSH! Vooral de badderproducten. Als ik op persreis ga en in een hotel moet overnachten neem ik altijd een paar LUSH badspulletjes mee zodat ik daar lekker elke avond in bad kan genieten met een bruisbal of een bubble bar. Heerlijk! Alles ruikt zo ontzettend lekker en zo typisch ‘Lush’. Ik sta altijd te springen als er weer een nieuwe limited collectie is, zoals de Halloween of de Kerst collectie, maar ook de Lente en Moederdag collectie is leuk, gewoon omdat er dan weer nieuwe dingen zijn (als Lush fan ken ik het vaste assortiment namelijk inmiddels wel). Bestellen is echt stukken voordeliger in de UK. Je moet er iets langer op wachten, maar het scheelt dusdanig veel dat ik dat er zeker wel voor over heb. Lush.co.uk

Radbag

unicorn sloffen_2Voor leuke gadgets, zoals Unicorn sloffen, een broodrooster in de vorm van een vintage Volkswagen busje en meer handige en niet-handige gadgets vind je in deze mooie, overzichtelijke gadget webshop. Je vind er mooie decoraties voor in huis en zeer onzinnige of zelfs onsmakelijke items die hilarisch zijn om cadeau te geven. Op mijn wishlist staat in elk geval de Fujifilm Instax mini Fotoafdrukker voor smartphones. Het assortiment is vrij uitgebreid, dus lekker even neuzen straks op Radbag.nl

Sarenza

sarenza x beautylab beginplaatjeDe grootste schoenenwebshop van Europa! Hier bestel ik onder andere mijn Nikes, Timberlands, Sam Edelman en Steve Madden schoenen. Wat ik vooral fijn vind is dat de verzending gratis is als ik het bij een DPD punt laat afleveren. Het is binnen 2 dagen in huis en het DPD punt is 2 stappen van de ingang van mijn appartementencomplex verwijderd. Ideaal! Neem ook zeker een kijkje bij hun eigen ontworpen Sarenza Fashion Collection of bestel de door mij ontworpen Beautylab Pump. Sarenza.nl

Sweet Spot

snoep-beginplaatjeSnoep uit Amerika, Engeland of Australië? Met de food producten van Sweet Spot zit je eventjes met je hoofd in een ander land. Bestel hier je Twinkies, Gold Fish, Betty Crocker bakmixen, chipssmaken als ‘beans on toast’ en ‘prawn cocktail’, Pop Tarts, Cool Aid en TimTam’s. Hier shop je al het snoepgoed dat niet in de Nederlandse supermarkten te vinden is. Zeer groot assortiment en snelle levering, betalen kan met iDEAL. Sweet-Spot.nl

Tea Bar

tea bar thee09Als echte theeliefhebber ben ik altijd op zoek naar interessante en vernieuwende theemixen en die heb ik gevonden bij de TEa Bar. Kwalitatief goede losse thee wordt gemengd met heerlijke combinaties van gedroogde bloemen, kruiden en fruit. Denk aan smaken als Caribbean Green, een mix van groene thee met kokos, citroen en goudsbloem. Of wordt lekker wakker met een kopje Cranberry Fields Forever, een mix van groene thee met framboos, cranberry en rozen. Voor wie de thee in levende lijve wilt ruiken en zien hebben ze ook een fysieke winkel in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Teabar.nl

The Outnet

isabel marant saleGrote designer merken met zo’n 50 – 70% korting, sounds like heaven right? Het assortiment wisselt continue dus wees er snel bij, want sommige items gaan razend hard. Scoor hier je Alexander Wang laarsjes, Isabel Marant jasjes, Michael Kors tassen en Hervé Lèger jurkjes met flinke kortingen. Check elke week even om te kijken of ze weer wat nieuws hebben! Betalen kan alleen met credit card of Paypal. Verzendkosten zijn €10 en het duurt een week of net ietsje langer voor alles in huis is. Theoutnet.com

Zooplus

diy cat food tray_10Mezelf een breuk slepen met kilo’s kattenbrokken, blikjes natvoer en kattenbakkorrels? Mij niet gezien. Bestel alles voor je troetels via Zooplus, van cavia tot hond, kat, vogel en paard. Voor elk dier hebben ze erg veel keuze en bijna elk merk voeding of kattenbakkorrels hebben ze in hun assortiment. Verzendkosten zijn al gratis vanaf €29 en er zijn vaak acties en aanbiedingen zodat je je benodigdheden nog voordeliger kunt inslaan. Betalen kan met iDEAL en de verzending is erg snel. Zooplus.nl

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen wat mijn 20 favoriete webshops zijn en waarom, hopelijk heb ik je wat leuke webshop inspiratie gegeven!

Wat zijn jouw favoriete webshops, en waarom? Deel ze bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

87 Reacties

 1. Fleur
  23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Echt super Webshop Fashion Drug!
  En het blijkt dat het een nederlandse webshop is ik dacht uit Amerika.
  Ik heb net mijn tas binnen maar helaas kan ik nergens anders een recensie achterlaten bij hun maar echt super verpakt.
  Meteen Fan!!!!!

  Love it dus moest het delen met jullie

 2. 28 december 2017 / donderdag, 28 december 2017

  Ik heb een aantal leuke webshops ontdekt dankzij dit artikel. Ik zie dat dit wel al drie jaar oud is. Ik ben erg benieuwd naar je favo shops van dit moment! ;-)

 3. Issy
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Inderdaad de meeste shops zijn wel bekend, Outnet en Zooplus kon ik nog niet. Mijn dieren dingetjes bestel ik bij http://www.petstore.nl eveneens binnen 1 dag een zak hondenbrokken op me stoep :) . Kleding doe ik meestal bij de Zara online.

 4. Ine Van Loon
  22 juni 2015 / maandag, 22 juni 2015

  Hej Serena,

  Een vraagje aan jou als fervent online shopper: hoe onthoud jij al die leuke webshops? Bol.com enzo kan ik zelf ook wel onthouden, maar alle leuke kleine webshops die ik tegenkom vergeet ik daarna telkens weer. Ik zoek eigenlijk een platform of website ofzo waar ik ze overzichtelijk op kan opslaan. Ken jij zoiets?

  Ine

  • Raaz
   30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

   Je kan er een screenshot van maken als je op je tel bent of het gewoon bij de favorieten opslaan, als je bv op de computer bent zie je zo een sterretje

  • 22 november 2017 / woensdag, 22 november 2017

   gewoon een bladwijzertje aanmaken met de titel :’favo webshops’. En ze lekker hieraan toevoegen, nooit meer vergeten:)

 5. Tina
  15 mei 2015 / vrijdag, 15 mei 2015

  De meeste webshops vind ik al wel redelijk bekend.
  Ik zoek zelf graag beginnende shops. Laatst vond ik http:// http://www.evewild.com/ Allemaal handgemaakte sieraden. Super leuk ^^

 6. 31 januari 2015 / zaterdag, 31 januari 2015

  Wat een leuk overzicht! Ik heb direct een aantal van de shops bezocht en opgeslagen.

 7. Annemiek
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Yeah Zooplus is the best <3 koop ik ook altijd alles voor mijn hammies :)

 8. 25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Oeh ik ga maar eens snel naar die Amerikaanse snoepshop kijken!
  Liefs, Tessa

 9. 23 oktober 2014 / donderdag, 23 oktober 2014

  Dank voor je leuke item over onze luxe platform! Als je zelf een pre-owned-with-love item wilt verkopen op DV, let me know!

  X Kim

 10. 22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Wat een leuke winkeltjes zitten er tussen, sommige kende ik nog helemaal niet. Ik ga gauw kijken!

  Xo

 11. 22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Resultaat; 6 nieuwe tabbladen open met winkels die ik echt even wil checken. Ik weet je te vinden als mijn bankrekening ook gesloten is als ik de tabbladen weer gesloten heb hahahaha

 12. Demi
  22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Ik heb die ananas van de bijenkorf! Geen seconde spijt van

 13. 22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Radbag kende ik nog niet, maar heb net even gekeken en ze hebben echt super leuke dingen daar. Allemaal dingen die je vooral niet nodig hebt, maar toch per se wilt hebben haha!

 14. Annna
  22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  omg serena ik ben je zo dankbaar!!!! mijn vader reist best wel veel voor zijn werk en neemt dan altijd zeepjes enzo uit hotels mee 1 keer kreeg hij bij het hotel zon this works sleep pillow ding spray(allang op) dus ik ging op internet zoeken waar je die kon kopen ik had hem nergens gevonden en nu dankzij jou heb ik hem eindelijk weer besteld!! dankje sereen!

 15. @nn
  21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Leuk om je favorieten te lezen.
  Door jou tip bestel ik regelmatig bij sweet -spot :)

 16. Valerie
  21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  The Make Up Spot! Dit zijn de merken op een rijtje:D BaByliss PRO, Barefaced Beauty, Barry M, Bdellium Tools, Beauty Pillow, Beauty UK , Carmen, Carmex, China Glaze, Ciaté, Deborah Lippmann, Essie, Eylure, Face Atelier, Figs & Rouge, Fudge, Herôme, INM, Inecto, Invisibobble, John Frieda, Kardashian Beauty, Kleancolor, Kure Bazaar, L’Oréal Paris, L’Oréal Professionnel, Lily Lolo, Make-up Studio, Mason Pearson, Max Factor, Maybelline, MeMeMe Cosmetics, Models Own, Murray’s, Organix, Orly, Real Techniques, Red Carpet Queen, Revlon, Rimmel London, Rosebud Salve, Schwarzkopf, Seche, SensatioNail, Sigma, Sleek, Sleep In Rollers, Syoss,Tangle Teezer,The Balm ,The New Black, Viseart , W.I.C. by Herôme ,Wet ‘n Wild, Yes2Carrots, Zoeva. En en en je kan met bankcontact wat ook goed is voor Belgische klantjes :)

 17. 21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Leuk om te lezen, ik heb meteen al enkele webshops opgeslagen :) x

 18. 21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Leuk om te lezen, ben dol op internet shoppen! LA sisters is een favoriet merk van mij!

 19. Sandy
  21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Heel tof artikel! Ha ha, dat zelfs huis-en-comfort een website heeft.

 20. rozemarijn
  21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Wist je dat er een Inglot winkel in Rotterdam zit! Vlakbij de nieuwe H&M!

 21. 21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  oooh fijne webshop! Veel die ik ook nog niet kende
  ik ben weer wat wijzer geworden!

  liefs
  Karlien

 22. 21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Veel van deze webshops kende ik nog niet; leuk!

 23. 21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Hoi,

  Leuke shops zitten ertussen ;)

  Wisten jullie trouwens dat je bij sommige van de shops hierboven zoals Bol.com, Cosmania, Douglas en Forever 21 met leuke korting kunt shoppen via http://Cashbackdeals.nl ?

  Scheelt soms wel een paar tientjes..

 24. Chey
  21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  HUIS & COMFORT heeft echt een hoog tellsell gehalte :’) love it!

 25. Maaike
  21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  Leuke en handige tips!
  Natuurlijk ben ik meteen gaan kijken naar de webshops, haha.
  Ik vond dit: http://www.radbag.nl/reageerbuisglazen
  Echt super gaaf, maar ik weet niet echt hoe je het nog meer kan gebruiken, behalve als glazen. Ik dacht zelf aan vaasjes, maar misschien heb jij nog leuke ideeën?
  xx (ik doe zelf ‘ook’ een opleiding als laborant ;) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *