Mijn 10 favoriete lipproducten

Zo aan het einde van het jaar vind ik het leuk om lijstjes te maken en ik moet zeggen dat ik het bij andere bloggers ook altijd erg leuk vind om hun favorieten op een rijtje te zien. Het is gewoon zo leuk om te weten welke producten zij het meest hebben gebruikt! Vandaag deel ik dan ook graag een lijstje met jullie, namelijk mijn lijstje met mijn 10 favoriete lipproducten.

10 favoriete lipsticks - 15

1. Yves Saint Laurent – Rouge Volupté in Ultimate Beige

ysl rouge volupté ultimate beige - 3 ysl rouge volupté ultimate beige swatch - 1 ysl rouge volupté ultimate beige - 1Deze lipstick hebben jullie de laatste tijd wat vaker voorbij zien komen, omdat ik hem nu sinds zo’n maandje in gebruik heb. De Rouge Volupté lipsticks ruiken lekker fruitig naar mango’s, glijden zo zacht als boter over je lippen, hebben een heerlijke hydraterende formule en geven een mooie kleur en glans aan de lippen. Ultimate Beige (nummer 3) is voor mij de perfecte nudekleur, omdat hij wat donkerder is dan de gemiddelde nudekleuren en ook omdat hij een warme ondertoon heeft. Nudekleuren met een te koele ondertoon staan mij gewoon minder mooi. Ook heeft Ultimate Beige een vleugje peach die de lipstick wat meer frisheid geeft. En als laatste is de huls een pareltje om te zien!

Voor mij is het de perfecte kleur voor overdag, maar het staat ook prachtig gecombineerd bij donkere, feestelijke ooglooks. Ultimate Beige schijnt niet meer zo veel te koop te zijn, omdat Yves Saint Laurent hun Rouge Volupté collectie aan het vernieuwen is. Als het goed is komt de vernieuwde collectie in het voorjaar in de winkels te liggen en zit Ultimate Beige er gewoon weer tussen!

2. Lush – Bamboozled

10 favoriete lipsticks - 1610 favoriete lipsticks - 11lush oxford street exclusives_2 10 favoriete lipsticks - 12Bamboozled van LUSH is een prachtige, knallend rode lip stain met een frisroze ondertoon en een matte finish. Ik ben dol op lipsticks met een matte finish, want hierdoor lijkt de kleur nog nét even iets meer te knallen. Bamboozled is exclusief te koop in de LUSH Oxford Street flagship store in Londen, dus voor dit product moet je wel eventjes reizen. Maar, dan heb je ook wat! De lipstick is gegoten in een echte bamboestok, dus je moet hem aanbrengen met een lippenseeltje. Ik voel me gewoon helemaal één met de natuur als ik de bamboestok in mijn linkerhand houd, en de kleur er met mijn rechterhand uit sta te lepelen. Alsof ik een soort Pocahontas ben. Geweldig!

Het is geen handige verpakking om mee te nemen, maar de mooie kleur met matte finish maakt een hoop goed. Ook is de textuur niet uitdrogend voor de lippen en blijft de kleur supergoed (maar echt, de HELE dag) zitten. Zelfs na het eten van vettige pasta’s, pizza’s, kaas- en worstplankjes en talloze drankjes en snacks. Het is er niet vanaf te branden! Mocht je eens in Londen zijn, dan kan ik je absoluut aanraden om Bamboozled eens te swatchen in het LUSH filiaal aan Oxford Street. Ik weet zeker dat je helemaal flabbergasted zal zijn door de intense pigmentatie!

3. MAC – Fashion Revival

MAC The Matte Lip_11 MAC The Matte Lip_01 MAC The Matte Lip_03 MAC The Matte Lip_02Wowwwww! Soms kom ik een lipstick tegen waarvan ik denk ‘deze is echt speciaal voor mij gemaakt’. De prachtige diepe kleur van dit bordeaux-framboosrood staat zo chic en edgy! Het is een hele mooie kleur die goed opvalt, maar dan op een sophisticated manier. Ik ben dol op dit soort kleurtjes! Het heeft iets mysterieus en verleidelijks. Door het vleugje roze ziet deze kleur er toch nog heel fris uit. Soms zijn kleuren net iets té donker waardoor ze er vrij kil uitzien, maar Fashion Revival heeft iets stralends, ondanks dat het een donkere berrykleur is. I LOVE THIS! De finish is ook nog eens mat en de formule is niet uitdrogend voor de lippen.

Fashion Revival was een onderdeel van de limited edition The Matte Lip collectie van MAC, en inmiddels is hij zo goed als uitverkocht, maar wellicht dat je geluk hebt via eBay of Amazon. En anders moeten we gewoon heel hard duimen dat ‘ie weer terug komt in de vaste collectie!

4. Paul & Joe – Toujours Heureux

paul & joe beauty review_20 paul & joe beauty review_04 paul & joe beauty review_09Toujours Heureux betekent ‘altijd blij’ in het Frans en ja, ik word absoluut heel erg blij van dit vrolijke kleurtje! Als ik hem op doe lijkt ik meteen een beetje bruiner vind ik, en krijgt de hele look een lekker tropisch tintje. Het is echt de perfecte peachy/coral kleur, heerlijk fris en zomers staat het! En ook deze lipstick dekt perfect en is lekker romig van textuur. De formule is hydraterend voor de lippen en geeft ze een mooi, zacht glansje. Het leuke is trouwens dat je de hulzen (die overigens supermooie prints bevatten) gemakkelijk kunt verwisselen. Dus als ik zin heb in een andere huls, dan kan ik de lipstick er simpelweg uit halen en in een andere drukken. En als deze lipstick op is, kan ik de huls dus gewoon recyclen (en hoef ik alleen een refill te kopen). Paul & Joe is bij verschillende webshops te koop, maar ik heb mijn lipsticks bij Asos.com besteld, mocht je benieuwd zijn!

5. Christian Dior – Rouge Dior in 808 Victoire

victoire look of the day_36 victoire look of the day_24victoire look of the day_25 victoire look of the day_22Victoire lijkt op het eerste gezicht op Toujours Heureux, maar is iets minder fel en dus wat zachter van kleur. Ook is hij iets roziger en neigt hij iets meer naar nude. Het is echt zo’n typische voorjaarskleur, een mix van peach, coral en beige met een mooie, satin finish. Geen shimmertjes, maar juist mooi crème. Rouge Dior heeft vele fans, omdat de lipstick gewoonweg erg lang en goed blijft zitten. De Rouge Dior lipsticks blijven bij mij namelijk zo’n goede 6 uur zitten, ondanks mijn vele gesnack en theeleuterij. Daarnaast bevatten de lipsticks een goed pigment, een prachtige glans en zijn de kleuren heel levendig en sprekend! De hydraterende formule droogt de lippen niet uit, maar geeft ze juist een gladde, volle look.

Victoire vind ik echt zo’n mooi lente kleurtje! Heel fris en stralend en perfect in combinatie met een gebruinde huid en naturel ooglook. Het geheel ziet er lekker bronzy en beachy uit. Victoire is echt een mooi, zacht en fris perzikkleurtje. Ik was bang dat de kleur misschien te licht voor me zou zijn en daarom ordinair zou ogen, maar dat is gelukkig niet het geval. Victoire is een limited edition kleur, dus wacht niet te lang met bestellen als je deze kleur graag in je bezit wilt hebben! Exact deze kleur is er ook in een lipgloss, maar dan met minuscule gouden shimmertjes, ook erg mooi.

6. Maybelline – Color Sensational Matte lipstick in Burgundy Blush

10 favoriete lipsticks - 2010 favoriete lipsticks - 5 10 favoriete lipsticks - 6De Color Sensational lipsticks van Maybelline zijn werkelijk prachtig! In Nederland zijn er helaas slechts 4 kleuren te koop (veel te weinig!) terwijl er in Amerika maar liefst 20 kleuren beschikbaar zijn. Ik kocht tijdens mijn vakantie in Texas dan ook een lading kleuren die ik niet heb gereviewed, juist omdat ze hier toch niet te koop zijn. Wel draag ik ze regelmatig en dan vooral de kleur Burgundy Blush. Dit is een onwijs donkere bordeauxkleur met een bruinige ondertoon en een flinke vleug paars. Omdat hij wat naar het bruin neigt, vind ik het donkerder ogen dan Rouge Noir.

Het is een fantastische kleur, heel mysterieus, donker en chic. Perfect voor een feestje of voor op dagen dat je gewoon even iets extra’s wilt doen met je look! Als je naar Amerika gaat neem dan absoluut eens een kijkje bij de Color Sensational Mattes van Maybelline, want de kwaliteit is geweldig. De pigmentatie is zeer intens en de textuur is lekker romig en totaal niet uitdrogend voor de lippen. De kleur blijft ook erg goed op de lippen zitten, namelijk zo’n 6 uur (afhankelijk van je eetpatroon).

7. MAC – Zenith lipstick uit de Guo Pei collectie

10 favoriete lipsticks - 1910 favoriete lipsticks - 7 10 favoriete lipsticks - 8Dit is de lipstick die inmiddels helemaal is afgeplat (mijn lipsticks worden altijd plat als ik ze veel gebruik) omdat ik hem overal mee naar toe neem, in mijn tas en als ik naar het buitenland ga. I love it! Hij blijft helaas niet lang zitten, maar de kleur is gewoon perfect. Een lekkere frisse, glossy nude met een hintje peach en pink. Ik dacht eerst dat hij net te licht te zijn voor me, maar hij is juist precies goed. Hij voelt aan als een balsem, lekker romig en hydraterend, en omdat ik hem regelmatig moet aanbrengen gebruik ik hem ook als een soort lippenbalsem. Het is gewoon zo’n handige, mooie kleur die overal goed bij staat! En het dopje is zo mooi met die prachtige, sprookjesachtige Guo Pei print. Helaas zat deze kleur in een limited edition collectie van MAC, maar wellicht kun je hem nog scoren op eBay of Amazon!

8. Catrice – Ultimate Stay lipstick in Wood You Love Me

10 favoriete lipsticks - 1810 favoriete lipsticks - 1 10 favoriete lipsticks - 2Deze kleur doet me een beetje denken aan Ultimate Beige van Yves Saint Laurent, maar dan heeft deze een matte finish en is hij iets minder roze en iets meer bruin-beige. Het is geen perfecte dupe, maar vanwege de prijs is deze lipstick zeker de overweging waard om aan te schaffen als je Ultimate Beige mooi vindt, maar net iets te duur (of onvindbaar). De kleur is niet te licht en heeft een mooie, warme ondertoon, waardoor hij perfect nude staat bij mijn huidskleur. Bovendien is het een lekker cheap product en gewoon nog verkrijgbaar in het vaste assortiment. De formule is niet uitdrogend voor de lippen en echt goed mat. En door de slanke huls neem je hem gemakkelijk overal mee naar toe! Echt eeb budget tip!

9. MAC – Pleasure Bomb uit de RiRi hearts Holiday collectie

10 favoriete lipsticks - 2110 favoriete lipsticks - 910 favoriete lipsticks - 10Hij is mat, hij is knallend, hij is geweldig, het is MAC Pleasure Bomb! Ik ben niet altijd fan van de dingen die Rihanna doet of zegt, maar Pleasure Bomb is één van de dingen waar ik haar absoluut dankbaar voor ben. De kleur is zo intens fel dat hij bijna neon lijkt, en hij frist je gezicht in één klap op. Het is een heerlijke kleur die ik zou omschrijven als rood met een flinke teug roze. Of een fuchsiaroze kleur, maar dan lichter en feller. Hij kan daarom het gehele jaar door gedragen worden, zowel in het najaar en tijdens de Feestdagen, maar ook in de zomer omdat hij zo lekker knalt. De kleur laat mijn gezicht veel meer spreken en geeft me echt iets extra’s. Bovendien is de finish mat en ik ben dol op matte lipsticks. De formule is zacht en hydraterend, droogt de lippen niet uit. Hij blijft ook lekker lang zitten, ik zou zeggen zo’n 4-5 uur. Deze kleur was een limited edition uit 2013, maar hij is met een beetje geluk nog wel online te scoren!

10. Dr. van der Hoog – SOS balsem

10 favoriete lipsticks - 17 10 favoriete lipsticks - 13Jeetje, dit is écht lekker spul en onmisbaar in mijn tas, de SOS balsem van Dr. van der Hoog. De tube is klein en compact dus je kunt het gemakkelijk meenemen, en de balsem is fijn voor droge plekjes en droge lippen. Ik gebruik hem zelf vooral voor mijn lippen, maar ook wel eens voor rondom mijn neus (als ik veel mijn neus heb gesnoten zodat hij wat schraal is) en ook op mijn hielen en voor mijn nagelriemen. De balsem is geurloos en kleurloos en hij werkt zeer goed bij droge lippen, schraalheid en velletjes. Ik smeer een heel klein beetje op mijn lippen voordat ik mijn lipstick aanbreng. De SOS balsem is gemaakt van allerlei voedende oliën, boters en wassoorten, zoals shea butter, cacaoboter, zonnebloemolie, wonderolie en zoete amandelolie. Echt heerlijk spul en gewoon te koop bij de drogist!

lipsticksIk hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat mijn 10 favoriete lipproducten zijn van dit moment! Ik ben dol op frisse nudes en corals, maar ook op donkere matte lipsticks in rood- en berrytinten. Ik heb echt een voorliefde voor lipsticks en voor matte finishes, alhoewel mijn nudes dan wel weer mogen glanzen. In elk geval geen glitters, parelmoeren glansjes en te weinig pigment. Ik houd namelijk wel van lipproducten die gewoon een goede pigmentatie hebben (ik ben niet dol op sheer tints). Anyways, het spijt me dat veel kleuren alleen in het buitenland te koop zijn of onderdeel waren van een limited edition collectie! Maar deze post was dan ook meer bedoeld ter inspiratie en om mijn favorieten met jullie te delen.

Ik ben benieuwd welke van de 10 favorieten jullie het mooiste bij me vinden staan, en welke lipproducten jou het meest aanspreken? Let me know!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

62 Reacties

  1. 28 december 2015 / maandag, 28 december 2015

    Ik heb fashion revival ook, echt mijn favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *