Mega Review: Nagelstickers van Essie, L’Oréal, Hema, Primark en Action

Nagelstickers schieten als paddestoelen uit de grond, maar persoonlijk ben ik er geen groot fan van. Het idee alleen al dat de stickers loslaten of blijven kleven in mijn haren als ik met mijn hand door mijn haar ga! Toch hebben ze ook veel voordelen. Je kunt nooit over je nagelriemen lakken, je hebt geen droogtijd en je nagellak kan dus ook geen deukjes krijgen, je hebt geen base- en topcoat nodig en je hebt geen nagellakremover nodig om de stickers te verwijderen. Daarbij claimen sommige merken dat de stickers tot zo’n 10 dagen kunnen blijven zitten. Nou, dat klinkt veelbelovend.

Mijn stagiaire Yolanda reist elke dag van Tilburg naar Houten en om tijd te besparen doet ze haar make-up in de trein. Ze houdt ook erg veel van nagellak, maar in tegenstelling tot Eline is ze niet zo’n pro in netjes lakken. Bovendien zit het dan maar één dag mooi, want de dag erna krijgt ze al chips. Oh, en ze is héél ongeduldig. Twee lagen nagellak of het gebruik van een topcoat is haar te veel moeite. Je raad het al, Yolanda is het perfecte testpersoon voor deze nagelstickers.

nagelstickers1

Yolanda testte voor jullie de volgende merken nagelstickers;

 • Essie Sleek Stick in ‘Stickers and Stones’ €9,99
 • L’Oréal Color Riche Le Nail Art in Gold Lingerie €8,49
 • HEMA Nail Patch in rood polkadot €4,50
 • Primark Nail Wraps in bloemetjesbehangmotief €1,50
 • Max & More nagelstickers in zebraprint met glitters €0,65

ESSIE SLEEK STICK
De Essie Sleek Stick verpakking bevat 18 nagelstickers, 1 vijl en een uitgebreide instructieflyer. Een complete set, handig voor als je onderweg je nagels wilt doen. Essie belooft longwearing, maar hoe lang ‘longwearing’ dan precies is blijft natuurlijk de vraag. De nagelstickers zijn verkrijgbaar in verschillende luxe designs, waarvan ik 09 Stickers and Stones heb getest. Een nagelsticker met een chique taupe kleur waarvan de linkerkant bedekt is met een reliëf van zilverkleurige steentjes.

nagelstickers2Voor mij was het de eerste keer dat ik nagelstickers aanbracht, maar desondanks ging het zeer gemakkelijk. Door de ruime keuze uit 9 verschillende maten was er altijd wel een sticker die perfect op mijn nagel paste. Niet alleen de breedte van de stickers was goed, maar ook de ronding aan de onderkant van de sticker. Het deel waar de sticker aansluit bij je nagelriem is voorgevormd naar je nagel. Zo zijn de smallere stickers die bedoeld zijn voor je pink en ringvinger wat ronder en zijn de bredere stickers die voor je duim bedoeld zijn wat vlakker aan de onderkant, zodat ze perfect aansluiten.

essie voor.pngessie closeupAanbrengen van de sticker ging bijna zonder bobbeltjes of vouwtjes. Als je de sticker niet helemaal goed hebt aangebracht en er toch een bobbeltje in de sticker zit, kan je deze er weer afhalen en opnieuw opplakken zonder dat de sticker scheurt. Zoals je kunt zien zitten er wel wat minuscule vouwtjes aan de bovenkant van mijn nagel. Of dit komt door mijn gebrek aan ervaring of door de kwaliteit van de stickers vind ik moeilijk te bepalen. Bij Stickers and Stones was wat het wat moeilijker om het overtollige deel van de sticker mooi af te vijlen. Doordat de steentjes zo dicht op elkaar zitten kan het zijn dat er precies een steentje zit op het uiteinde van je nagel, waardoor je de sticker er niet mooi af kan vijlen.

De Essie sleek stick bleef bijzonder goed zitten, na 3 dagen zag het er nog bijna perfect uit. De kleine vouwtjes die in de stickers zaten waren uit zichzelf verdwenen. Na 5 dagen zagen de stickers er nog steeds goed uit, maar helaas waren er wel een aantal kleine beschadigingen zichtbaar. Ik had het idee dat de stickers sneller sleten door de steentjes op de sticker. Ik bleef namelijk wat sneller haken als je bijvoorbeeld met je handen door je haar gaat. De sticker gaat niet chippen zoals een gewone nagellak, maar hij ‘slijt’ bij het randje. Na 5 dagen heb ik de stickers verwijderd, maar ik had ze nog best een aantal dagen kunnen laten zitten.

Na 5 dagen;
essie na.jpgNet na applicatie en na 5 dagen;
essie voor en na.jpg

Het mooie van deze stickers is dat ze er niet echt uit zien als nagelstickers, je nagels zien er uit alsof je een uur op je nagels heb zitten priegelen om al die steentjes erop te krijgen. Ik kreeg veel complimentjes op een feestje waar ik was, mensen waren helemaal onder de indruk. En als ik dan vertelde dat het stickers waren kreeg ik ‘oh echt?’ te horen. Wat ik een groot compliment voor de nagelstickers vind. Zeker een pluspunt!

De prijs van Essie sleek stick is €9,99 – de duurste onder de geteste nagelstickers. Je moet de stickers ook niet zien als vervanging van je allerdaagse nagellak, vind ik. Voor een feestje of andere speciale gelegenheid is het best de moeite waard om wat meer te spenderen aan gave nagels. Verder hoef je natuurlijk niet alle 10 je nagels te bedekken, één accentnagel vind ik ook juist heel chic en feestelijk staan. Essie Sleek Sticks zijn te koop bij DA en Etos.

L’Oréal Paris Color Riche le Nail Art
De verpakking van L’Oréal bevat 18 nagelstickers en belooft dat de stickers tot 10 dagen te blijven zitten, zo blijkt uit een test onder 100 vrouwen. Op de achterkant van de verpakking staat een 3-stappenplan voor applicatie. Ook de stickers zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs. Ik probeerde Gold Lingerie. Een zwarte ondergrond met gouden dunne streepjes die elkaar kruizen voor een netkouseffect.

nagelstickers3Het aanbrengen van de stickers was net zo makkelijk als het aanbrengen van de nagelstickers van Essie. Bijna geen bobbels bij applicatie en eventuele vouwen zijn makkelijk weg te strijken. Omdat de stickers van glad materiaal zijn was het vrij simpel om het overtollige deel van de sticker te verwijderen met een nagelvijl. De afwerking van de nagelstickers van L’Oréal vond ik hierdoor net wat meer verfijnd. De stickers zijn iets afgeronder aan de onderkant vergeleken met de nagelstickers van Essie, maar de pasvorm is nog steeds erg goed.

loreal voor.jpgDe stickers blijven gedurende een aantal dagen heel mooi zitten. Op dag 3 is er een minimale slijtage zichtbaar.

loreal na.jpgOp dag 5 was de sticker iets meer gesleten, maar het zag er nog steeds prima uit.

loreal na na.jpgDirect na applicatie en na dag 5;
loreal voor en na.jpgEen nadeel bij het verwijderen van de stickers is dat ze bijna niet van je nagels af te krijgen zijn. De stickers zitten echt supergoed vastgeplakt. Je krijgt ze er uiteindelijk wel af, maar dan blijven er wel wat lijmresten achter die ik met nagellakremover kan verwijderen.

De prijs van L’Oréal Paris Color Riche Le Nail Art is €8,49 – de op één na duurste sticker. Maar, het resultaat van deze stickers is uitzonderlijk. Geen enkele nagelsticker bleef zo goed zitten als deze. L’Oréal Paris Color Riche Le Nail Art is te koop bij de meeste drogisterijen en parfumerieën.

Primark
De Primark Nail Wraps verpakking bevat 20 nagelstickers voor zowel handen als voeten (10 zijn er bedoeld voor de vingernagels en 10 voor de teennagels). Achterop de verpakking staat in piepkleine lettertjes de instructie. De instructie is ietwat verwarrend. Men heeft het over ‘verwarm de strook’. Huh, hoe bedoel je ‘verwarm’?  En nog betere vraag, waarom dan? Ik denk niet dat verwarmen iets uitmaakt. Ik was bij voorbaat al sceptisch, maar ik gaf het een kans en koos een patroontje uit met een geinig bloemetjesbehangmotiefje.

nagelstickers5Ik heb de nagelstickers alleen getest op mijn handen, maar door het beperkte aantal stickers heb geen hele uitgebreide keuze in maten. De stickers pasten daarom ook niet heel goed op mijn nagels, en bijknippen zou regelrecht uitdraaien op een ramp, dus heb ik de maten maar gewoon zo gelaten. Zoals je daarom ook kunt zien is de sticker voor mijn ringvinger te smal, terwijl de stickers voor mijn middelvinger en wijsvinger juist weer te breed zijn.

De nagelstickers van Primark zijn dunner dan die van L’Oréal of Essie en voelen meer aan als plastic of een folie. Dit verklaart waarschijnlijk waarom ze zo anders aanvoelen. Misschien had ik ze dan toch moeten verwarmen. De nagelstickers hebben aan één kant een ronding in tegenstelling tot die van Essie en L’Oréal.

Direct na applicatie;
primark voor.jpgDe applicatie was niet zo makkelijk. Omdat deze stickers wat dunner zijn scheurden ze sneller, al bij het omvouwen van de stickers over mijn nagelrand.

Helaas waren de stickers al vrij snel aan het chippen. De nagelstickers van L’Oréal en Essie slijten van je nagels, maar bij deze stickers van Primark gebeurt hetzelfde als bij gewone nagellak. Stukje voor stukje brokkelen ze van je nagels af. Door de drukke bloemenprint viel het gelukkig niet zo erg op, waardoor ik de stickers nog 3 dagen heb kunnen laten zitten. Na dag 3 heb ik ze er afgehaald, omdat ik ze toen echt niet meer vond kunnen.

Na 3 dagen;primark na.jpgDirect na applicatie en na 3 dagen;primark voor en na.jpgClose-up van de ‘chips’;primark closeup.jpgOmdat de sticker zo dun is was het moeilijk om de stickers in zijn geheel van je nagels te trekken. Als ik een stukje sticker beet had en daar aan trok, brak dat af. Hierdoor moest ik deze stickers echt stukje bij beetje van mijn nagels afpeuteren.

De prijs van de Primark Nail Wraps is €1,50. De stickers zijn te koop bij alle Primark filialen.

HEMA Nail Patch
De HEMA nail patch verpakking bevat 16 nagelstickers en op de achterkant van de verpakking staat een zeer beknopte instructie. Ook Hema heeft verschillende designs nagelstickers. Ik testte rood polkadot, stickers met een rode basis en zilveren stippen. De finish van deze stickers is wel erg ‘stickerachtig’ en komt op mij daarom wat nep en kinderlijk over.

nagelstickers4Direct na applicatie;
hema closeup.jpghema voor.jpgVoor deze nagelstickers heb ik helaas geen goed woord over. Zoals je op de foto kunt zien plakt de sticker niet goed op mijn nagels en zitten er bobbels en vouwen in die je er niet meer uit kunt wrijven. Ondanks de ruime keuze van 16 stickers passen de stickers niet goed op mijn nagels. Hema lijkt gewoon geen goede pasvorm te hebben.

Na een aantal uur al begonnen de stickers los te laten, maar ze gingen niet kapot. Ik moest mij bedwingen om niet aan de losgelaten randjes te peuteren. Na één keer afwassen lagen er 2 stickers af. Even ter informatie, ik was elke dag af en ook bij de andere nagelstickers heb ik dus afgewassen. De volgende dag heb ik alle stickers eraf gehaald. Het zag er echt niet meer uit. Onderstaande foto’s heb ik met mijn (gare) telefoon gemaakt omdat het weekend was.

Dit was het resultaat na een afwasbeurt;
hema ramp.jpg

De prijs van Hema Nail Patch is €4,50. Hema Nail Patch is te koop bij alle HEMA filialen.

Max & More nagelstickers 
De verpakking van Max & More bevat 14 nagelstickers en op de achterkant van de verpakking staat een gebruiksaanwijzing die makkelijk stapsgewijs te volgen is. De print vind ik super leuk! Vooral de gekleurde glitters op de stickers zijn cool en een zebraprintje is nooit verkeerd. Het materiaal van de stickers heeft iets weg van de Primark nagelstickers.

nagelstickers6Als inmiddels professionele nagelstickerplakker begon ik met het aanbrengen van de stickers. Dit was niet echt eenvoudig, want de stickers zijn iets te breed voor mijn nagels. Bij het aanbrengen van de stickers komen er al meerdere vouwen in het oppervlak en ze breken af voordat ik het restant eraf kan vijlen. Zoals je kunt zien was het eindresultaat daarom ook niet echt mooi.

Direct na applicatie;action voor.jpgClose-up;action closeup.jpgHelaas begonnen de stickers al snel te slijten. Na 4 dagen waren de stickers echt aan het einde van hun Latijn en heb ik ze moeten verwijderen. Dit ging niet echt soepel, want net als bij de nagelstickers van Primark brak de sticker af waardoor ik ze stukje voor stukje heb moeten afpeuteren.

Na 4 dagen;
action na1Direct na applicatie en na 4 dagen;
action voor en naDe nagelstickers van Max & More zijn te koop bij Action voor €0,65.

Eindoordeel
Over het algemeen ben ik best enthousiast over het fenomeen ‘nagelsticker’. Eerst vond ik het maar een gek idee, maar nu ik ze bijna een maand lang non-stop op mijn nagels heb gedragen kan ik zeggen dat ik er de vele voordelen van inzie. Vooral als ze goed lang blijven zitten natuurlijk.

Mijn persoonlijke Top 5:

 1. L’Oréal – deze blijven het langste zitten van allemaal!
 2. Essie – het vijltje in de kit is erg praktisch en de finish lijkt op echte nagellak.
 3. Action – vergelijkbaar met Primark, maar deze zijn goedkoper dus die verdienen een hoger plekje.
 4. Primark – niet best, maar nog steeds beter dan HEMA!
 5. HEMA – een regelrechte ramp.

top5De nummer 1 en 2 zijn dan ook meteen de duurste nagelstickers van de 5, maar ik kan ze echt van harte aanbevelen. Ze blijven erg lang mooi op de nagels en zijn het minst vervelend om te verwijderen. De goedkopere soorten zijn dan wel stukken voordeliger, maar zullen uiteindelijk alleen maar frustraties opleveren. Vooral die van HEMA is een absolute miskoop. In dit geval kun je beter gaan voor kwaliteit. De designs van Essie en L’Oréal zijn prachtig, speels en chic en blijven – mits juist aangebracht – echt 5 dagen mooi op de nagels (wellicht zelfs langer). Er zijn ook mooie opengewerkte designs die erg gaaf staan over nagellak heen. Omdat ze wat duurder zijn is het een goed en slim idee om steeds één accentnagel te nemen en deze te beplakken met de stickers. Op deze manier doe je er lekker zuinig mee.

Ik hoop dat jullie deze review nuttig vonden en dat ik jullie – mocht je dat nog niet zijn – enthousiast heb kunnen maken voor nagelstickers! Binnenkort gaan Serena en ik een filmpje opnemen waarin ik wil laten zien hoe ik nagelstickers aanbreng en wat mijn tips & tricks zijn om ervoor te zorgen dat ze extra lang en mooi op je nagels blijven zitten. De applicatie is namelijk cruciaal voor de houdbaarheid!

Wat vinden jullie van nagelstickers? Hebben jullie een favoriet merk? Zijn er nog merken die jullie graag gereviewed willen zien?

Until next time,
Yolanda Wevers namens Team Beautylab

 

Volg:

132 Reacties

 1. Tio
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Die nagelstickers van Essie met die steentjes vind ik tof. Kun je dan geen huishoudhandschoenen dragen tijdens de afwas om te voorkomen dat de nagelstickers te vlug gaan beschadigen. Ik vind gewone nagellak zo bedwelmend en dit geeft geen bedwelmende geur af want het is geurloos. Leuk tijdens een avondje uit. Ik vind het wel een representatief voorkomen hebben als je de nagelstickers er netjes op doet. Die goudkleurige nagelstickers zijn leuk om tijdens de kerstdagen te dragen. Ze zien er erg feestelijk uit. Voor iedere gelegenheid en stemming zijn er wel nagelstickers te vinden.

 2. Tio
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Ik vind die nagelstickers van de Hema een regelrechte miskoop. Ze zien er ook heel onecht uit. Vertonen bobbels en scheurtjes en het ziet er niet meer netjes uit. Wat jammer dat er geld aan uitgegeven is terwijl het resultaat teleurstellend was. Nou dan weten we daten hoop dat de Hema iets aan de kwaliteit van de nagelstickers wil doen want het heeft zo zo”n goedkope look. Nogmaals zonde van het geld terwijl het resultaat niet volgens niet goed te noemen was .

 3. Tio
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Ik zou nooit die nagelstickers van de Hema kopen als ze na een afwasbeurt er al zo aan toe zijn met scheurtjes e.d. Geef mij dan die van L”oreal maar want die zitten er dubbel zo lang op en blijven goed zitten. Het lijkt mij weggegooid geld toe als je geld hebt betaald voor nagelstickers die van zulke slechte kwaliteit zijn, zodat de nagels er na een afwasbeurt er niet meer uitzien met bobbels en scheuren. Dit lijkt erg slordig en slonzig. Die nagels met die steentjes en die bloemetjes vind ik er trouwens wel mooi en netjes uitzien op de nagels van L”oreal en Essie. die 10 dagen kunnen blijven zitten en ze zien er ook goed mooi en netjes uit. .. .

 4. Veerle
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Hallo

  Ik zou dit ook eens willen proberen maar weet niet of dit ga blijven zitten met de Job ik doe. Ik ben poetsvrouw

 5. Claire
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik ben ook fan van de L’orealstickers. Een keer die van Kruidvat geprobeerd, maar die waren vergelijkbaar met de Primark en Action. Dan geef ik liever wat meer geld uit en heb ik langer en gemakkelijker mooie nagels. Jammer dat niet alle patronen te krijgen zijn in Nederland. Ik ben nog steeds op zoek naar die met de witte bloemen???? P.S deze stickers houden het inderdaad 10 dagen!

 6. Lisa
  20 november 2013 / woensdag, 20 november 2013

  Ik heb er nooit problemen mee gehad met de nagelstickers van de Action.
  Ik vind ze fijn zitten, makkelijk afknipbaar en ze hebben hele mooie designs.
  Ik heb ze nu voor de eerste keer gekocht en ze zitten gelijk goed.
  Ik heb ze nu al 5 dagen erop zitten en er zitten nog geen scheurtjes in.

 7. Jodie
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ik heb ook nailstickers van de intertoys gekregen van een vriendin,
  Budgetproof en er zijn wel leuke printjes (niet zo veel),
  Maar die waren ook heel fijn.
  Je kon er ook gewoon topcoat over doen.
  Een aanrader!

 8. 12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

  Geweldige review! Heel fijn om zo de verschillen te zien tussen bepaalde merken :) Al zal de HEMA daar anders over denken… ;)

 9. Nienke
  12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

  Ik heb juist een hele slechte ervaring met de nagelstickers van L’oreal, ze plakten totaal niet. Daardoor bleef ik steeds ergens achter hangen (mijn haar bijvoorbeeld) en werd daar zo geïrriteerd van dat ik ze er a een paar uur maar weer afhaalde haha. Echt heel jammer want ze hebben zulke leuke printjes!

 10. Ciska
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Hahahaha, ik moest zo lachen om die HEMA-foto! Wat een kwaliteit zeg.
  Goede review, heel duidelijk. Volgende week maar even naar een Essie-rekje!

 11. Melissa
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Ik heb die van L’oreal ook uitgeprobeerd! Ik heb ze echt 10 dagen kunnen dragen en ze zagen er nog perfect uit! (dit was wel met kerst :P dus ja, ze hadden ook niet zoveel te lijden)

 12. patricia
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  fijn om te weten dat je ook elkedag afwast…doe ik namelijk ook en ik d8 die stikers blijven vast niet zitten als je dat doet…dus wel..kopen dan maar!

 13. nina
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  echt een goede review!

  • 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   Tip top stffu. I’ll expect more now.

 14. Shana
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  Ik heb nog nooit zoiets geprobeerd, maar ik denk dat ik die van l’oréal wel wil proberen. Ze zijn echt mooi! Die van de hema zijn echt erg gewoon.

 15. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  Ik ben nog steeds sceptisch over nagelstickers… Zou ze graag willen proberen, maar vind ze meestal toch net iets te duur. Dan maar een mooi kleurtje nagellak!

 16. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  Topartikel :) Echt handig om te weten welke ik nu moet kopen :D Thx Yolanda :)

 17. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  Topartikel :) Echt handig om te weten welke ik nu moet kopen :D Thx Yolanda :)

 18. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Wat een fijne review zeg! Lekker uitgebreid! Misschien zou je L’oreal en Essie ook nog kunnen vergelijken met bijvoorbeeld Sephora en Sylvie Nails? Dan heb je zo’n beetje allemaal gehad haha! Ik heb alleen wel gelezen dat de gladde nagelstickers (van essie en L’oreal) minder lang blijven zitten als de wat dikkere 3D nagels!

 19. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Leuke, mega review!
  Die van L’Oreal en Essie vind ik erg leuk.
  Ik heb zelf nagelstickers van de action gehad maar dat was niet veel :(

 20. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  je moet eens een x bij intertoys kijken daar hebben ze ook nagel stickers en daar loop ik serieus al een week mee rond en ze beginnen nu echt een beetje te slijten ! ben echt blij ermee en ze zijn ook nog maar 2 euro

 21. Evelien
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Hele goede review! Super! En voor maar 65ct wil ik die van de Action nog wel een keer proberen!

  • febe
   8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

   KIJK INTERTOYS DAAR HEB JE HELE GOEDE

   • Jodie
    3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

    Idd!

  • febe
   8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

   sorry voor de capslock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *