Media: Medium Magazine

Een paar maanden terug kwam Cher bij me op bezoek. Een Beautylabber en tevens studente Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze wilde graag een artikel schrijven over beautybloggers in het studententijdschrift Medium en het leek haar leuk om mij daarvoor te interviewen. Mij leek het ook een goed plan, dus zo gezegd zo gedaan.

Ik ben heel eerlijk en openhartig geweest tegen Cher om  zo goed mogelijk over te brengen wat er nu allemaal bij komt kijken als je een eigen (beauty)blog runt. Ook heeft Cher Liselotte Johansen van MooiPR en UvA-docent Fransman geïnterviewd om het onderwerp van meerdere kanten te belichten. Hierdoor is het een helder artikel geworden dat de lezer een duidelijk beeld geeft van het fenomeen ‘beautyblogs’, naar mijn mening.

Als verrassing hebben ze mijn foto gebruikt voor op de cover! Waaaah! Ik. Met mijn hoofd. Keigroot. Op de voorkant van een tijdschrift! Primeurtje hoor! Ik ben apetrots natuurlijk, maar ik weet zeker dat het schaamrood me op de kaken zal staan als ik in de trein zou zitten en iemand tegenover me zit dit magazine te lezen *bloos*

Hieronder heb ik printscreens gemaakt van het PDF’je wat Cher me net gemaild heeft. Ik vind het echt een goed artikel en dat zeg ik niet alleen omdat mijn quotes erin staan natuurlijk. Het is een behoorlijk artikel geworden van maar liefst 4 pagina’s dus ik zou zeggen: veel leesplezier zo op de vroege zondagochtend!


Ik denk dat het heel interessant is voor beautyblogbezoekers om te lezen hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Cher heeft niets verdraaid in het artikel. Alles wat er staat heb ik inderdaad gezegd en ik hoop niet dat jullie schrikken van het feit dat ik liever geen negatieve review plaats van een product die ik van een PR-bureau heb gekregen waarmee ik leuk contact heb. Dat wil dus absoluut niet zeggen dat ik een product de hemel in zou prijzen terwijl ik er stiekem niet zo enthousiast over ben, alleen maar op de PR-banden goed te houden. Hoe aardig ik het PR-meisje ook vind of hoeveel centjes ik er ook voor mag gaan vangen. De kracht van een beautyblogger is in mijn ogen juist het persoonlijke. Het ‘vriendin’ gevoel.

Ik vind het daarom heel belangrijk (misschien zelfs het belangrijkste) om mijn reputatie als ‘eerlijk’ en ‘vertrouwd’ hoog te houden, want dat zorgt er onder andere voor dat jullie graag terugkomen naar Beautylab.nl – denk ik. Bega ik éénmaal een misstap, dan is mijn reputatie naar de maan en nemen jullie mij vanaf dat moment niet meer serieus. En dat, dat zou het begin van het einde betekenen. Want als het vertrouwen weg is, waarom kom je hier dan nog? Dus ja, dan maar geen betaalde advertorial over een merk waar ik niet achter sta. Uiteindelijk ‘verdien’ ik dat misgelopen geld dubbel en dwars terug, en wel met jullie terugkerende bezoeken, waar ik veel waarde aan hecht.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

142 Reacties

 1. Pauline
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  Wauw, een prachtig artikel!

 2. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Die foto van jou is echt zooooooo mooi!

 3. Julia
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ja leuk artikel. Andere grote beautyblogs zijn helemaal niet transparant en dan vraag ik of ze dat willen doen voortaan, maar dat wordt keihard genegeerd. Dan groeit me wantrouwen gewoon zo erg..

 4. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Wat een superleuk en interessant artikel! Ik heb communicatie gestudeerd, ben deels beautyblogger en ook deels beautyjournalist. Ik vind het heel logisch dat je een goede band met PR-bureaus wilt onderhouden. Je hebt hen immers nodig. Beauty blijft ook iets heel persoonlijks. Wat je zegt: niet iedereen vind bv vanille vies. De invloed van bloggers vind ik natuurlijk om meerdere redenen enorm interessant. Ik ben en blijf wel een diehard bladenmaker en moet er niet aan denken om alleen blogs te lezen/maken ;)

 5. mariska
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Wat sta je geweldig op de voorpagina ! i love it.

  Je blog lees ik met veel plezier omdat er veel leuke artikelen opstaan (zoals foto’s van mannen, zelfmaak dingen zoals badzout, celebrity’s) en je regelmatig update.Dan is het ook leuk om af en toe een kijkje te nemen of er iets nieuws op de site staat. De stukjes zijn ook wat volwassener dan andere bloggers, leuk voor 20+ plussers

  Wat me leuk lijkt is bijv iedere week een mooie spreuk of gedicht en meer foto’s en vertellen over je kat.

  happy valentine day oxo

 6. Lilian
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Leuk interview! Wat ik fijn vind aan jouw blog is dat ik het idee heb dat het allemaal wat meer de diepte ingaat en dat je ook echt onderzoekt zonder de befaamde beautyfabels zomaar over te nemen..

  Ik moest trouwens wel erg lachen bij dat stukje over de foundation… Meneer Fransman vergeet voor het gemak even dat we in het dagelijks leven constant dingen beoordelen en dat verifieren we echt niet allemaal dmv goedgekeurde instanties/journalisten…. nee juist wat je vriendin, je buurvrouw of je moeder (of Serena..) aanraadt, daar ga je naar kijken in de winkel..

 7. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Wat gaaf joh! Van harte gefeliciteerd!

 8. Annemarije
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Leuk en oprecht stuk!
  Ik ga nergens heen, mijn vertrouwen heb je! :D

 9. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Is een heel mooi artikel geworden.
  En wat gaaf dat je op de cover staat :D

 10. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Superleuuuk! Jij bent gewoon de allerleukste en beste beautyblogger, komt denk heel erg door je innerlijk!

 11. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  wat een super gaaf stukje <3
  x

 12. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  JEEJ:) wat leuk om te lezen inderdaat! Ik ben ook beginnende beautyblogger en hoop ook om net zo bekent als jou te worde:D alleen zit ik helaas nog met school (havo3) en wil na havo examen naar vwo gaan..Of alles tegelijk kan weet ik dus niet.

 13. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Wat een ontzettend leuk artikel! Eerlijk en oprecht!
  Dit is een stuk waar je absoluut trots op mag zijn, de foto op de cover is ook erg mooi! Leuk om te lezen en voor mij als (beginnende) blogger ook erg leerzaam.

 14. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Wat een prachtige foto staat er op de cover. Het interview met jou vind ik heel sterk. Ik begrijp je punt m.b.t. negatieve reviews en de goede band met een PR-bureau ook heel goed, en neem je dat niet kwalijk hoor ;)

 15. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Gefeliciteerd! Het is echt een erg leuk artikel geworden! :)

 16. nora
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  super leuk om te lezen allemaal! vind het ook goed geschreven!

 17. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Dat stukje dat beautyjournalisten het niet fijn vinden dat beautybloggers erbij zijn, kan ik me heel goed voorstellen. Zelfde tussen fashionbloggers en fashion journalisten. Of bloggers en schrijvers.

 18. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Heel mooi stuk Serena. Wel pittig om te lezen zo op de vroege ochtend. ;)

 19. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Wat gaaf voor je, gefeliciteerd en vooral gefeliciteerd met het feit dat je op de cover staat, echt een mooie foto hebben ze uitgekozen! :) Interessant interview verder! :) Wees er maar trots op ^_^

 20. Lynn
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wow Serena,super leuk interview,heb het zelfs helemaal gelezen,haha. Ik volg je al van het begin en ik vind het echt knap hoe je je eerlijke zelf blijft,dat kan niet van alle bloggers gezegd worden. Want eerlijk duurt altijd het langst. Keep going the good work!

 21. Miek
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Bedankt voor je leuke blog! Langzaam maar zeker zie ik een verandering in mn top 5 beautyblogs. Smmige bezoek ik gewoon niet meer.. Eerlijkheid duurt het langst! Van welke blogs krijg je het beste gevoel?
  Het klinkt misschien cheesy, maar in de bovenste foto zie ik gewoon een goed mens in je ogen.
  Ik hoop dat je nog succesvoller word en zo blijft.. Aub niet veranderen! :)

 22. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Fijn om te lezen! Ik had inderdaad wel verwacht dat je niet zou schrijven over producten die je maar niets vind om de genoemde reden. Dat is ook volstrekt normaal! Maar wat ik bedacht tijdens het lezen, was dat jij je wel onderscheidt van veel magazines (die ik al lang niet meer lees) doordat je af en toe durft zeggen dat je ergens minder blij over bent of dat je iets minder fijn vindt. Persoonlijk vind ik de manier waarop je bezig bent helemaal top, dus ga vooral zo door ;)

 23. Elinee
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  wauw wat een goed en duidelijk artikel! Maar ze hebben zeker gelijk. Ook bezoekers kijken kritisch naar je site. Zo was ik eerst een grote Beautygloss – fannaat, zo ben ik nu overgestapt om Beautylab te volgen. De artikels op deze site gaan ook vaak over budget producten die studenten ook kunnen betalen, beautygloss gaat tegenwoordig vooral over merken zoals dior en chanel .. xxx

 24. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wow, ik heb gewoon het hele artikel gelezen! Super arktikel!

 25. Evi
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Super leuk artikel! En het geeft jouw helemaal weer!

 26. suus
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  o god ik schrok me rot, ik dacht dat er stond : serena verbon over de macht van beautygloss hhahahaha

 27. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wat leuk en interessant om te lezen! En supermooie foto ook van je!

 28. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wat lijkt me dat geweldig zeg, dat je gewoon je geld zo verdient! En gratis producten toegezonden krijgen haha, dat scheelt natuurlijk ook weer een hoop in de uitgaven die je doet… je krijgt het gewoon allemaal! Jaloers ;). Leuk artikel!

 29. Iris
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Leuk artikel!!

  CHER! Wat leuk dat jij dit geschreven hebt! Toen ik je naam zag staan dacht ik heeee volgens mij ken ik jou…….. van ons oude gezellige forumpje!! ;) Vind ik toch leuk!! Haha! laat je anders een keertje een 2012 update-je achter voor ons?

  x Iris

 30. Lisette
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wat een leuk artikel! Echt helemaal waar wat je zegt over eerlijkheid, dat is wat ik zo bij jou waardeer! Ga zo door! :D

 31. Alice
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Zeker interessant om te lezen. Leuk artikel!

 32. DalaLuz
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Interessant stuk, leuk om te lezen :) En heel stoer dat je zo eerlijk bent, dat is toch even je nek uitsteken! Als consument moet je inderdaad steeds meer voor jezelf leren onderscheiden wat betrouwbaar is en wat niet, maar volgens mij gaat dat vanzelf. Je zult wel moeten! Maar als iemand echt alleen maar enthousiaste reviews schrijft ga ik dat toch al snel met een korreltje zout nemen. Maar blogs die een product uitgebreid reviewen met alle voor- en nadelen (en swatches!) zijn juist altijd heel fijn. Zoals je ook al zegt: wat de een waardeloos vind is voor de ander tenslotte juist fantastisch. En 100% zeker weet je het altijd pas als je hetzelf uit probeert :) Als je een goede mix van blogs leest krijg je toch al snel veel informatie vanuit verschillende gezichtspunten die elkaar prima uitbalanceren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat als betrouwbaarder ervaar dan tijdschriften, volgens mij ben ik daar nog nooit een negatief woord tegen gekomen over een cosmetica product. Wel mooie foto’s en, wat ik dan wel weer interessant vind, informatieve artikelen met uitleg of tips.
  Alleen vind ik wel dat er een ernstige waarschuwing bij leuke blogs moet staan: ‘werkt serieus verslavend, kan blijvend uitdijende make-up collectie veroorzaken’ of zo, haha :D

 33. Ginny
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Het onderscheid jou dan ook van al die anderen, dat je geen producten de hemel in prijst waar je eigenlijk helemaal niet achterstaat. TOP!

 34. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Heel interessant artikel!

 35. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Leuk artikel met veel informatie!

 36. Nathalie
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wauw super tof voor je! Je bent een goed covermodel hoor ;)

  Op de eerste pagina van het artikel staat wel een foutje:
  “Daarnaast schrijf weleens ik advertorials”

  Maar voor de rest heel duidelijk en lekker lang artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *