Makeup Revolution Redemption Acid Brights palette

Alweer een hele tijd geleden nam vriendinnetje Kelly dit kleurrijke palette voor me mee vanuit Londen. Het budgetmerk Revolution is hartstikke nieuw, want het lanceerde in maart 2014. Ze hebben prachtige palettes (eentje schijnt zelfs een Naked3 dupe te zijn, whuuut!), kekke kleuren lipstick (denk aan de kleuren blauw, geel en paars), prachtige blushes en dekkende concealers. Alles is goed gepigmenteerd en wordt verkocht voor zachte prijsjes.

makeup revolution redemption acid brights palette_1 Heel beautybloggend Engeland is enthousiast, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Ja ja, ik denk dat Sleek er een concurrent bij heeft! Makeup Revolution wordt helaas niet in Nederland verkocht, dus mocht je richting UK gaan zet dit dan zeker even op je wishlist! Of plaats een bestelling via hun officiële website.

makeup revolution redemption acid brights palette_3 Omdat ik dol ben op felle kleurtjes oogschaduw (en het een uitdaging vind om deze felle kleuren te verwerken in draagbare eyelooks) vroeg ik Kelly om het palette Acid Brights voor me mee te nemen. Het palette zie ik echter niet meer in de webshop staan, maar het palette Colour Chaos komt er het dichtst bij in de buurt. Volgens mij is dit geen limited palette, dus moet het wel gewoon in de winkels te koop zijn. Ik geloof dat Kelly hier 4 pond voor heeft betaald.

makeup revolution redemption acid brights palette_4 Bovendien wilde ik graag zelf ontdekken of de pigmentatie en kwaliteit inderdaad zo goed was als de UK bloggers beweerden. Ik zit momenteel weer in Londen dus als het inderdaad zo goed is, weet ik dat ik meer van dit budgetmerk moet gaan inslaan!

makeup revolution redemption acid brights palette_6 Het palette is lekker rechttoe, rechtaan. Het bevat geen spiegel, wel een dubbelzijdige sponsapplicator en maar liefst 12 felle kleurtjes met verschillende finishes.

makeup revolution redemption acid brights palette_7 Het grootste gedeelte bestaat uit echte knalkleuren die worden afgewisseld door wit, grijs en zwart, om de knalkleuren iets meer balans te kunnen geven in een eyelook.

makeup revolution redemption acid brights palette_5 Er zit niet echt een duidelijke kleurvolgorde in het palette. Het is niet dat het van licht naar donker loopt, of in de volgorde van de kleuren van de regenboog. Ze lijken er nogal random ingezet te zijn. Maakt voor mij niet uit!

makeup revolution redemption acid brights palette_8 Toen ik alles ging swatchen schrok ik van het slechte pigment. De oogschaduw was heel krijtig en vooral van de matte en neonkleuren kwam amper kleur vanaf. Jeetje… ik was lichtelijk teleurgesteld. Na 4 – 5 keer aanbrengen wist ik bovenstaande swatches eruit te persen.

Maar weet je wat zo gek is, eenmaal aangebracht op de oogleden is het pigment ineens super! Na één keer aanbrengen zijn de kleuren net zoals de swatches. Dus op mijn arm was het heel matig, maar op de oogleden knallen ze van je gezicht af. Hetzelfde heb ik eerder meegemaakt met het Paula’s Choice palette (klik hier). Ook daar vielen de swatches op de arm tegen, maar op het oog niet. Uiteindelijk was ik dus erg blij dat ik de Acid Brights alsnog op mijn oogleden heb aangebracht en dat het pigment gewoon goed en intens bleek te zijn. Laat je dus niet misleiden door de swatches!

makeup revolution redemption acid brights palette pinkpink september eyelook_11pink september eyelook_10 De meest linker kleur is knallend zuurstokroze met een iets paarsige ondertoon. Ik heb deze kleur gecombineerd met bruin en gouden shimmers waardoor het een hele draagbare look met een hint of colour is geworden.

makeup revolution redemption acid brights blue hemelsblauw en grasgroen_13 hemelsblauw en grasgroen_14 De blauwtinten uit dit palette heb ik gecombineerd met wit (onder de wenkbrauwen) en neongroen (op het oog verandert de neon kleur in een grasgroene kleur) en zwart (om de blauwe kleur donkerder te maken voor onder het oog) voor bovenstaande look. Lekker kleurrijk en fris!

De andere neonkleuren heb ik trouwens getest en deze veranderen ook in een minder felle variant, eenmaal op het oog aangebracht. Dit palette bestaat dus wel uit felle kleuren, maar verwacht geen neonkleurtjes.

makeup revolution redemption acid brights palette_2Op de oogleden geven de kleuren uit het Acid Brights palette een goed pigment af. De neonkleuren zijn echter niet neon, maar gewoon erg fel. De kwaliteit is prima, soms wel wat krijtig, maar er valt goed mee te werken en het laat zich alsnog goed blenden zonder fall out. Het bevat lekker veel kleurtjes en dat voor een zacht prijsje (4 pond = €5).

Altijd leuk om zoiets even “mee te nemen”. Dan is het gewoon een leuk palette voor erbij, aangezien dit hoogstwaarschijnlijk geen kleuren zijn om elke dag te gebruiken, maar voor zo’n prijsje is het leuk om in huis te halen zodat je er lekker mee kunt experimenteren!

urban decay electric palette-04Enne, een stuk goedkoper dat het Urban Decay Electric palette! Alhoewel ik die qua kleuren, pigmentatie en kwaliteit wel echt stukken beter vond hoor. Maar goed, dat mag ook wel voor bijna 50 euro (dus 10 x zo duur).

Makeup Revolution koop je via hun online store of bij de drogisterij in de UK. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed en ze hebben leuke, trendy kleuren in hun assortiment dus het is zeker een merk om even in de gaten te houden!

Kende jij Makeup Revolution al? En wat vinden jullie van dit Acid Brights palette, is het iets voor jou of heb je liever een Naked3 dupe?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

 1. Ruben Blom
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Ik heb net een grote bestelling gedaan op hun website! Ik heb het Flawless Palette, het Salvation Give Them Nightmares palette en een gouden metallic foil inclusief aqua seal primer gekocht :) Voor mijn zusje nog 3 Atomic lipsticks. Ik ben heel benieuwd ernaar en sta te watertanden. Vooral de Flawless zou ik eens gereviewd willen zien!

 2. 14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

  Ik heb onlangs voor ongeveer 70 euro van de website besteld want ik ben helemaaaaal verliefd op dit merk! de neutrale palletjes iconic 1, 2 en 3 zijn dupes voor de naked paletten van urban decay. De pigmentatie van de matte kleuren vallen nogal wat tegen maar de shimmers zijn echt geweldig. Ik ben momenteel bezig met al mijn aankopen te swatchen en reviews van te plaatsen.

 3. 13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

  Aah wat leuk om te zien dat ineens meerdere bloggers dit merk ontdekken! Ik heb er zelf ook wat producten van, het is ZO’N fijn merk. Vind dit palette erg tof maar ben zelf meer van de nude paletten – ik heb ”What are you waiting for?” van de salvation palettes.

 4. Fleur
  11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

  Gaaf palette! Misschien is nat aanbrengen een idee?

  • Serena
   Auteur
   14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

   Kan, maar is niet nodig hoor, op het oog geven ze een mooi pigment!

 5. 11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

  Ahhh dit ziet er zo mooi uit :)

 6. 11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

  Perfecte timing, ik vertrek morgen voor een weekend naar Londen :D Thanks voor de tip!

 7. Lisa
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Ik kende Revolution al.Het merk verkochten ze in een parfumeriezaak in Mallorca waar ik afgelopen zomer was.Ik heb 6 lipsticks à E1,50 ps gekocht,4 potjes pigment à E1,50 en een palette(day to night),een echte aanrader!Het acid b. palette vind ik ook wel erg leuk!Misschien een aankoop voor de volgende zomer:)

 8. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Wat een enorm gewaagd palette, eerlijk gezegd vind ik hem helemaal geweldig! Of ik er een ooglook mee zou durven maken durf ik alleen niet zo goed te zeggen..

 9. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Te felle kleuren naar mijn smaak!

 10. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Wat apart dat de intensiteit van het pigment zo kan je verschillen op je arm of je oogleden! Hoe kan dat? Die oogschaduw weet toch niet dat het nu ineens op je ooglid zit XD (dat zou wel heel handig zijn haha!)? Of zou het komen doordat oogleden iets vettiger zijn dan de binnenkant van je arm?

  • Serena
   Auteur
   14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

   Dat laatste denk ik ja!

 11. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Het zijn niet echt mijn kleurtjes, maar ik ben wel benieuwd naar meer producten van dit nieuwe merk!

 12. Joyce
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Ik zou echt gillend weg rennen van dit pallet, is echt niks voor mij. Al denk ik dat het voor fotoshoots wel heel gaaf is

 13. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  WOW wat een geweldige kleuren

 14. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Toen je klaagde over het slechte pigment bij de swatches, zat ik echt even van: huh, dat ziet er toch heel goed uit? Maar als je er vijf keer overheen moet gaan voor dat resultaat snap ik je teleurstelling. Fijn dat de kleuren op je ogen beter gepigmenteerd zijn. Ik ben wel benieuwd geworden naar het merk!

 15. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Deze kleuren zijn me te fel, maar ik heb zelf het Eyrs Like Angels palette en daar beb ii enorm blij mee! Ook superleuke kleuren

 16. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Wauw! Wat een gaaf palette!

 17. Rosemarijn
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Wat een mooie looks heb je gemaakt! Twijfel altijd een beetje of ik zulke kleuren wel draag. Vind het bij jou toch wel erg goed gelukt misschien toch maar eens proberen!

 18. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Ik ken het en heb het naked 3 dupe palette.. die is ontzettend fijn! Ik twijfelde of de kleuren van naked3 wat voor mij zouden zijn en w7 had in the nude nog net niet uitgebracht dus toen heb ik iconic3 besteld. Echt een superfijn palette en ik weet nu dus dat naked3 helemaal mijn ding is:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *