Love from Paris!

Goedemorgen! Op deze heerlijke maandagochtend een heerlijk verhaal van mijn lieve vriendin Angel Raterman, die momenteel in Parijs vertoeft. Lucky her!

Lieve allemaal. I’m in Paris! Samen met vriendin Yolande woon in een maand in Parijs. Een maand? Yes, een hele maand. Waarom? Om te leven. Om te leven tussen de Parijzenaars. En om te eten, schrijven, werken, genieten… kortom, om me kapot te leven. Want daar ben ik goed in. And here we are! Afgelopen woensdag zijn we vertrokken en de dag van vertrek zag er als volgt uit;

Als je een maand in Parijs gaat wonen, is het natuurlijk belangrijk het één en ander goed voor te bereiden. En als doorgewinterde p.a. doe ik dat met alle tien mijn vingers in mijn neus. Echter, ik ben opgevoed met het credo: ‘Geen zorgen, alles komt goed.’ En als de hel los breekt en de wereld staat in de hens: Schouders ophalen en zeggen ‘Geeft niets, we zijn toch samen?’. Het enige wat ik daarom had voorbereid was dat The Beauty Bakery tijdelijk wordt overgenomen door mijn zusje Dewi en vriendinnen Astrid en Demy tot ik weer terug ben. Verder helemaal niets.

De nacht voor vertrek hadden Yolande en ik elkaar nog aan de telefoon – om bij te kletsen – natuurlijk. We zitten namelijk slechts 5 uur naast elkaar in de auto en een maand ononderbroken op elkaars lip. Dus bijpraten is absolute noodzaak.


‘Eend, laten we om 07.30 vertrekken’. ‘Half 8 sharp’ was mijn antwoord.

En dus stond ik de volgende ochtend, lekker op tijd, om 12.00 sharp bij haar op de stoep. Een uur daarvoor was ik begonnen met het staren naar mijn lege koffer. Wat neem je mee als je een maand naar Parijs gaat? Veel tijd om erover na te denken had ik niet dus er zat maar één ding op. Roekeloos die koffer volknallen en maar hopen dat er een fatsoenlijke combi mee te maken was.

Ding Dong!
‘Bonjour! Klaar om te vertrekken?’
‘Nou, nee, zei ik.  Ik heb eerst nog even een afspraak bij de tandarts’. ‘Oh, en we moeten even langs de apotheek’. ‘Oh, en mijn Tom Tom doet het niet in Parijs’.

Voor de dichtstbijzijnde apotheek moesten we de stad in. Slecht idee. Als ik in de buurt van winkels kom, ben ik reddeloos verloren. En dus stonden we, niet veel later, doodleuk kokerrokken te passen in de Zara. Anti-snor strips te kopen bij de Etos. En ja, ook de Essence corner van het Kruidvat was weer aan de beurt. Want ja, in Parijs hebben ze tenslotte geen winkels. Broodjes kopen voor onderweg? Uhm, hier om de hoek is een terras. Kunnen we beter even snel een late lunch doen. Nog één prosecco? Eentje dan. Moet nog 500 km rijden.


Een halve dag later dan gepland, huppekee de auto in en vlak voor de Belgische grens roepen: ‘Trouwens, heb geen paspoort bij me. En mijn rijbewijs is ook al bijna een jaar verlopen.’ Halverwege Parijs vroeg Yolande: ‘Heb je eigenlijk nog een appartement kunnen regelen?’ ‘Nee’, zei ik. ‘Geen tijd voor gehad, maar ik bel even een bureau.’ En zo, kreeg ik het vlak voor Parijs nog net voor elkaar om telefonisch een appartement te hosselen. En niet zomaar een appartement. Midden in Saint Germain, tussen de winkeltjes, de restaurantjes en de heerlijke drukte. Centraler kan niet. Zie je wel! Geen zorgen, alles komt goed.

Aangekomen op de plaats van bestemming wachtte de eigenaar van het appartement ons op. De auto parkeerde ik dubbel op de stoep, hij trok onze koffers uit de auto en zei dat ik ‘m zo snel mogelijk in een garage moet zetten omdat hij anders binnen een minuut zou worden weggesleept. In zijn bijna onverstaanbaar Engels wees hij een drukke straat in. Gewoon even links, rechts, stukje spookrijden, weer links, gelijk rechts, hoekie om, doorrijden, rondje draaien, gas geven, terugrijden, U-turn, even tegen verkeer in, hellingproef, achteruit inparkeren, uitparkeren, alsmaar rechtdoor, T-splitsing links, rechtdoor, gelijk de 18e straat rechtsaf, mag niet, toch doen, en gelijk gelijk aan de overkant van dat drukke kruispunt zit de parkeergarage. Easy peasy, kan niet missen.

Nog voor ik iets kon zeggen, had ik een high-5 en een two thumbs up te pakken en verdween hij in de mensenmassa.

‘Prima, gaan we doen’, dacht ik, en stapte vol goede moed in de auto. And guess what? Wat oorverdovend getoeter van medeweggebruikers en 6 agressieve middelvingers later, reed ik zo de garage in. Huppekee! 1-0 pour moi. Goed, nu de weg terug. Kom op Eend, zet je biologishe navigatie-systeem aan en lopen maar. Lopen deed ik, precies de verkeerde kant op. Toen ik een half uur later de Duitse grens dacht te zien, ben ik maar op een bankje gaan zitten om eens even goed na te denken over hoe ik het godsnaam voor elkaar had gekregen om nog geen 5 minuten in Parijs te zitten en al completely lost te zijn.

Als snel werd ik vergezeld door twee amikale  zwervers die ieder aan één kant van me op het bankje aanschoven. Ik dacht dat de meeste Fransen geen of slecht Engels spraken, maar deze twee dakloze heren wisten moeiteloos uit te brengen; ‘Allo madame, would you like to ‘ave sex?’ Nadat ik ze hartelijk had bedankt voor het vriendelijke aanbod, ben ik mijn zoektocht voort gaan zetten. Een half uur later was ik eindelijk thuis en ons ‘thuis’ is he-le-maal te gek! De eigenaar is stylist bij de Franse Vogue en dat is te zien aan het interieur. Het is klein, maar het drukke Parijse leven op de straat onder ons maakt alles goed. En nu, 4 dagen verder, is het alsof ik hier al jaren ben.

Het straatbeeld wordt versierd met honderden Chanel schoentjes en Dior tasjes, er zijn hier tientallen schattige, kleine vintage winkeltjes met de mooiste etalages, op terrasjes drinkt men prosecco’s en tussen de middag houdt men hier siesta’s. En met een vriendin die de taal zo mooi spreekt, gaan alle deuren hier voor me open.

This is the life.

Over een maand ben ik weer terug met meer dan genoeg inspiratie voor een nieuwe column!

Liefs, Angel

Webshop | www.thebeautybakery.nl
Twitter| www.twitter.com/thebeautybakery

 

Volg:

131 Reacties

 1. Jana
  1 april 2012 / zondag, 1 april 2012

  Ik ben juist een week naar parijs geweest met school! :)
  Het was echt zalig! Super goed weer (lekker gebruind)
  leuke terrasjes en lekker geshopt :D
  xx Jana

 2. Amber
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Aaah ik was maandag met school ook naar parijs!!

  Ik ben vanmiddag terug gekomen! Wat toevallig!
  Maar wij gingen helaas maar 5 dagen, maar wel 5 hele leuke dagen!

  Nou heel veel plezier in Parijs en geniet van het heerlijke weer (dat mis ik nu echt…)

  Xxxxxxx Amber

 3. lisanne
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Wat lekker! Ik kom net uit Parijs en moet je toch echt even een tip geven. Er is op dit moment een expositie van Louis Vuitton – Marc Jacobs in Musee Des Arts Decoratifs, geweldig mooi! Mocht je tijd hebben en het interessant vinden dan moet je daar zeker heen gaan.

 4. Rebecca
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Hahaha! Super geschreven! Ik wil meer lezen!

 5. Cindy
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Wat geef je toch weer een mooi voorbeeld Angel! Ik ga mijn leven ook maar weer eens leven als school en alle verplichting weer voorbij zijn. Dankjewel voor de oppepper

 6. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Wauw, wat leuk. Ik wil ook een maand in het buitenland wonen :p

 7. Silvia
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ahhh loveParis! Wel goed zeg dat je onderweg een appartementje hebt kunnen regelen. Ik zit er nu al 2 maanden en ben nog steeds zoekende voor de laatste paar maanden..
  Enjoy!

  Liefs

 8. Yasmina
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hahah jemig ik heb me slap gelachen :p
  ik vind dit echt een van de leukste artikelen op beautylab!

 9. Sam
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Wat geweldig dat je dit gewoon DOET! Zodra mijn studie helemaal is afgerond ga ik ook een maand ergens naar toe. Waarheen, nog geen flauw idee, maar ik GA!

 10. Floor
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ieehhh zo eng om zomaar te go-en met de flow, ik ben echt een regelmens.
  Heel veel plezier in Parijs, geniet ervan!

 11. Genevieve
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hahahahaha funny story!

 12. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben jaloeers en niet zo’n beetje ook! Heel veel plezier en ik ben aan het eind benieuwd hoe je het hebt gehad

 13. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oh wat geweldig! Ik ga in juni naar Parijs.

  Zou je misschien een tips-post kunnen maken? Of een alinea met leuke winkeltjes bij je post?

  Ik ben namelijk wel op zoek naar leuke macarons-winkeltjes, waar je niet te duur kunt eten, mooie fashion/beautywinkels met ongewone dingen. Als het niet te veel gevraagd is, natuurlijk, zou ik het helemaal geweldig vinden!

 14. Hoi-Yi
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  ooh, wat leuk geschreven!

 15. cora
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  oh wauw,dat is even gaaf! heel veel plezier daar en ik kijk uit naar je komende columns!

 16. Tara
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Is het geen leuk idee als Angel haar eigen blog zou maken met haar verhalen? Ik hou d’r zo van!

 17. 26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Geweldig verhaal! Haha wat een lekkere timing en wat een lekker geregel, heerlijk! Lekker laid-back!

 18. Ginny
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Wat leuk geschreven!!!

 19. Anna
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Je maakt me altijd zo aan het lachen met je geweldige columns! Heerlijk!
  Ik ga niet eens lopen citeren om welke stukken ik serieuze lachstuipen kreeg, want dan blijf ik aan de gang.
  Sowieso was elke column die ik tot nu toe van je heb gelezen ontzettend gevat en ook lezen ze telkens lekker vlot weg. Klasse, hoor!

  Heel veel plezier in Parijs gewenst!

 20. Rianne
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Haha echt een heel leuk stukje en heel veel plezier nog!
  Waar komt dat eend nou toch eigenlijk vandaan haha?

 21. 26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Nou inderdaad, if this isn’t the life… !
  Geniet ervan Angel!

 22. Rosie
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Wat een heerlijk verhaal, met plezier gelezen Angel! Veel plezier daar!!

 23. Xandra
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Wat leuk geschreven :)!

 24. Stella
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  wow echt gaaf en leuk geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *