L’Oréal Sublime Bronze doekjes review

Met mijn Indische roots ben ik aardig getint, maar in de winter ben ik vaak een stukje bleker. Zoals jullie inmiddels ook wel doorhebben neemt de winter zijn tijd, want het is inmiddels officieel lente geworden en nog steeds dwarrelen de sneeuwvlokjes naar beneden. Ik ben er klaar mee, ik wil zon! Wanneer mijn foundation nét een tikkie te bruin wordt ten opzichte van mijn nek weet ik dat mijn gezicht te lang geen zon gezien heeft.

Ik kan dan twee dingen doen: 1. een last minute boeken naar een zonnig oord of 2. zelfbruiner gebruiken. Ik koos voor de snelste en goedkoopste optie nummer 2.

Ik gebruik alleen zelfbruiner wanneer het absolute noodzaak is. Zoals ik al zei ben ik vrijwel het hele jaar voorzien van een tintje, dus ik ben niet zo iemand die haar huid wekelijks voorziet van zonnestraaltjes uit een flesje. Ik vind het niet zo nodig. Ik gebruik daarom zo’n drie keer per jaar zelfbruiner, en alleen op momenten wanneer ik in de spiegel kijk en mezelf afvraag of ik niet te kort heb geslapen.

Begrijp me niet verkeerd, er is absoluut niets mis met een bleke huid. Sterker nog, ik vind porceleinen huidjes prachtig. Maar wanneer ik bleek ben is dat een ander soort bleek. Het is alsof ik slechts de helft van mijn gebruikelijke huidskleur heb. Mijn gele ondertoon valt ineens een stuk beter op waardoor ik een beetje ziekjes oog. Ach, misschien zit het ook wel allemaal tussen de oren. Ik kan in elk geval met zekerheid zeggen dat ik me niet helemaal mezelf voel wanneer ik langere tijd geen zon heb gezien en wat bleekjes rondom de neus zie.

De oplossing voor beginnende of onervaren Snooki’s in de dop: zelfbruindoekjes! Met deze doekjes kan het niet mis gaan. Geen strepen, vlekken of ophoping van kleur rondom de haargrens en in de wenkbrauwen. Ideaal. Ik heb wel eens eerder doekjes gebruikt en tot nu toe vind ik dit de prettigste manier van zelfbruiner aanbrengen. De nieuwste zelfbruin-lijn van L’Oréal heet Sublime Bronze en in deze lijn bevind zich een zakje met twee individuele zelfbruiningsdoekjes.

Mijn persoonlijke pluspunten van zelfbruiningsdoekjes;

 • Handig om mee te nemen, geen kans op lekken in je koffer
 • De doekjes zijn voor zowel gezicht als lichaam te gebruiken
 • Doekjes zijn kliedervrij
 • Brengt gemakkelijk aan, zonder strepen, vlekken of kleurophoping
 • Voor eenmalig gebruik, dus perfect voor mensen die het niet routinematig gebruiken
Nadelen kunnen zijn dat ze in verhouding tot een fles zelfbruiner een stuk duurder zijn. Maar voor iemand zoals ik, die het slechts een paar keer per jaar doet, zijn doekjes daarom juist zo perfect. Ik koop liever doekjes dan een grote fles die vervolgens jaren achtereen staat te verstoffen! Tevens is dit ook ideaal voor mensen die al gevorderd zijn met zelfbruiner, maar die hun tantijdens de vakantie/weekendje weg willen bijhouden. Zulke doekjes passen altijd nog wel in je toilettas.Ik besloot één doekje te gebruiken voor mijn gezicht. Deze Sublime Bronze doekjes zouden al na één uur resultaat moeten laten zien en uiteindelijk moeten zorgen voor een ‘intense teint’. Ik was erg benieuwd!Het aanbrengen is simpel: doekje uit de verpakking halen en over je gezicht wrijven. Het doekje is goed vochtig, maar niet nattig. Qua vochtigheid is het vergelijkbaar met een reinigingsdoekje. Reinigingsdoekjes boen je over je gezicht, maar dit doekje wrijf ik lichtjes over mijn huid heen. Dat doe ik een paar keer totdat ik denk dat ik alles wel gehad heb, daarbij mijn haargrens en wenkbrauwen vermijdend (hier gaat zelfbruiner vaak ophopen).

Het doekje blijft genoeg vochtig, dus neem ik meteen mijn hals en een stukje van mijn decolleté mee, nu ik toch bezig ben. Sowieso wel een goed plan natuurlijk, anders zie je zo’n verschil tussen gezicht en hals naderhand! Nadat ik klaar ben gooi ik het doekje in de prullenmand en was ik mijn handen grondig met zeep.

Na een uur zag ik slechts een heel subtiel verschil. ‘Intense teint?’ dacht ik. Dat vond ik best meevallen. Het was wel mooi hoor, daar niet van, maar ik had iets meer kleur verwacht. Zo’n kleur waarvan men vraagt of je op wintersport bent geweest. Of een week Dubai, wellicht? En niet zo’n subtiele kleur waardoor men vraagt of ik een nieuwe bronzer voor de blanke huid aan het uittesten ben. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Echter, in de loop van de avond keek ik weer eens in de spiegel en had ik het idee dat ik toch weer een stukje bruiner was geworden. De volgende ochtend keek ik eens goed bij daglicht en ja hoor, volgens mij was ik bruiner dan de dag ervoor. In de loop van de dag werd ik alsmaar bruiner en bruiner. ‘Zo, je hebt echt ineens een bruine kop!’ zeiden mijn lieftallige stagiaires.

Yes, dit was het effect wat ik wilde bereiken! Niet té bruin, maar precies goed. Een week zonvakantie, zoiets. Ik besloot om mijn hoofd wederom vast te leggen, maar nu 24 uur na applicatie. Ik draag wel make-up (eyeliner, mascara, wenkbrauwpotlood, blush en een vleugje concealer + minerale foundation), maar de camerainstellingen (witbalans) zijn hetzelfde. Het is ook op exact hetzelfde tijdstip van de dag genomen, dus ook de lichtinval zou vrijwel hetzelfde moeten zijn. Hieronder links de voorfoto en rechts de foto na 24 uur.

BAM!

Dat noem ik nou een Intense Teint. De kleur is dus uiteindelijk, na 24 uur, uitgepakt zoals het bedoeld was. Het is waar dat je na een uur al verschil ziet, maar de zelfbruiner werkt kennelijk nog een hele dag door. Ik moet zeggen dat het daarna wel stopt. Het is niet zo dat ik de dag erna nóg bruiner was geworden (thank God). Zoals je ziet heb ik op de na-foto geen gele ondertoon meer, waardoor je als snel oranje oogt. Vooral nu je de foto’s zo naast elkaar ziet. Toch vind ik niet dat ik eruit zie als een soort Snooki, want als je de foto apart bekijkt bespeur ik geen worteltjesondertonen.

Deze intense bruine teint houdt zo’n 2 dagen aan, daarna neemt het langzaam af. Na zo’n 5 dagen heb ik mijn oude kleur weer terug. Wil ik de intense bruine teint bijhouden dan denk ik dat ik zo’n tweemaal per week zelfbruiner zou moeten aanbrengen, om de 3 – 4 dagen. Benieuwd hoe een zelfbruiner eigenlijk werkt? Lees dan mijn artikel ‘Hoe werken zelfbruiners?‘ eens terug.

Hieronder nog even de voortgang van de Sublime Bronze zelfbruinende doekjes;

En de ingrediëntenlijst;

 • aqua
 • dihydoxyacetone
 • dicaprylylether
 • glycerin
 • beheneth-10
 • laureth-4
 • diethylhexylcyclohexane
 • tri-c14-15
 • alkyl citrate
 • potassium cetyl phosphate
 • parfum
 • tocopherol
 • glycine soja oil
 • methylparaben
 • methylisothiazolinone
 • limonene, hexyl cinnamal, linalool, citronellol, citral, coumarin
L’Oréal Sublime Bronze zelfbruinende doekjes bestaat uit een sachet van 2 x 5,6 ml en kost €3,99. Deze doekjes en de rest van het nieuwe Sublime Bronze assortiment zal vanaf 1 april te koop zijn bij de bekende L’oréal verkooppunten (geselecteerde parfumerieën en de meeste drogisterijen).


Wat vinden jullie van het effect? Ben jij een zelfbruiner-lover of heb je het nog nooit geprobeerd?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

132 Reacties

 1. Nabila
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Mooi hoor! Maar ik gebruik die van de kruidvat eigen merk 2 in een pakje voor maar €0,50 en hij werkt GE-WEL-DIG!!!!!!!!!!!!

 2. 24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik heb hem net gebruikt:) ze lagen hier al in de winkel:).. Nu slapen ben benieuwd morgen

 3. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik gebruik altijd de doekjes van kruitvat eigen merk. Die werken ook echt goed. Kosten iets an €0,50 als ik het goed heb.

 4. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ooh, deze zou ik wel eens willen proberen! Ben echt een zelfbruiner noob en dan lijkt dit me inderdaad heel fijn om mee te beginnen. Kijken of het uberhaupt iets voor mij is! Mooi resultaat hoor! :)

 5. Melissa
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik ben ook zeer bleek van huidskleur, zou graag ook eens wat bruiner zien, maar dan moet ik de rest van men lichaam ook gaan doen haha! of zoals nu in de winter draag je toch geen shorten of zo, dan kan het nog! Ik heb het nooit op men gezicht durven gebruiken, maar dit lijkt me wel eens het proberen waard :D zijn de doekjes ook voor zeer bleke huidjes of is het maar 1 kleur? ;D

 6. anita
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  hoi ik ben heel erg bleek en ik word gewoon niet bruin, maar ik wil wel graag een gezond kleurtje zonder oranje te worden. weet iemand mischien een fijn product dat je er niet na 1keer douchen al afspoeld ??
  alvast bedankt :)

 7. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Wow, grappig dat de doekjes nog 24 uur doorwerken! Ik vind het effect erg natuurlijk ogen op je huid. inderdaad net of je op vakantie bent geweest!

 8. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Je had mij eens moeten zien toen ik dit ooit deed met zo’n doekje van Garnier. Ik meld me niet snel ziek op mijn werk, maar die dag! Ohooo, het zag er ZO erg uit..niet grappig meer. Ik had het opgedaan vlak voordat ik ging slapen (daar ging het waarschijnlijk mis). Ik werd wakker de volgende dag om kranten te bezorgen en dacht (zonder lenzen): ‘wow ik lijk wel een bruine spanjaard en wat een witte lach’, ik dacht dat het toen dus wel mooi was. Ik doe mijn lenzen in (hahaha) en schrik me echt he-le-maal kapot! Ik moest van mijn moeder perse naar mijn werk en oh wat heb ik daar veel pestopmerkingen naar m’n bruine hoofd gehad ;) Nooit meer!

 9. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wauw, ziet er goed uit! Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar het geeft naar mijn mening een mooi effect.

 10. Tara
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Nja.. het kan wel misgaan die doekjes..
  Been there, done that. Het was een jaar of 6 geleden dat het mij gebeurde, scrubben was ik niet mee bekend voor het zelfbruinen.
  Leek op een gevlekte wortel, zag er echt niet uit!
  Er stond bij mij namelijk ook op “na 1 uur resultaat”. Na een uur zag ik niks, pff als dit het is dan gebruik ik nog wel zo een doekje dacht ik (little did i know), totdat ik de volgende dag in de spiegel keek.. my god.
  Ergens heb ik nog foto’s, maar je snapt dat ik die altijd probeer te verstoppen voor iedereen hahaha.

 11. Zwaan
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wauw, dit klinkt goed zeg! Ik ben alleen bang dat het voor mij te donker zal uitpakken.

 12. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik weet het nog zo net niet.. haha ik moet het eerst maar eens zien..

 13. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat een heel mooi effect heeft het :D x

 14. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Handig. Hoewel ik het zelf niet zou proberen. Je kan aan je hals indd zien dat je na 24u bruiner bent geworden. Wel nice!

 15. do
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik snap helemaal wat je met het bleek voelen bedoeld haha

  mooi resultaat, maar ik zou inderdaad bang zijn om te bruin/oranje te worden
  en dit kan je niet zomaar afwassen lijkt mij?

 16. Tina
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  De verpakking lijkt heel erg op die van Kruidvat.. Die zijn wel een stuk goedkoper en volgens mij werken ze ook prima

 17. Sanne
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ideaal voor een feestje of wat dan ook. En ook nog eens goedkoper/beter dan een zonnebankje of echte zon. Hoewel ik dat in de zomer sowieso wel doe, zijn deze doekjes voorlopig nog wel voldoende :).

 18. Jess
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik heb het weleens gedaan.. maar had er toen nog niet zoveel verstand van dus ik had even snel het royaal opgesmeerd op me huid.. maar ik ben wit… en dat werd dus oranje.. vervolgens heb ik dus 3 dagen als een giraf rondgelopen.. en ik had een gala-.-

 19. k
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  ziet er goed uit, maar zelf gebruik ik geen zelfbruiners

 20. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Woow super mooi tintje heb je daar!
  Weet je ook nog andere merken die dit verkopen? Ik ga binnen 5 daagjes naar Londen, en in dit miezerig weer zou dat wel eens handig zijn ;) & heb je ook geen puistjes ofzo gekregen na de zelfbruiner? Ben hier altijd zo bang voor…
  Maar staat je echt prachtig!

  Xx

 21. Sterre
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat een praktisch product zeg, het staat je heel natuurlijk en mooi eigenlijk! Zelf gebruik ik geen zelfbruiner, omdat ik bang ben haha. Lees, ik ga in zon en wordt een wortel, haha.
  Zou je misschien is een keer een artikel willen schrijven over het gebruik van zelfbruiner met do’s en don’ts?

 22. renoeka
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Hoe gaat dat dan in zn werk? Het doekje zelf is gwn wit

 23. Genevieve
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik heb het ooit gebruikt maar het ging echt mis, ik was helemaal oranje/bruin.
  Sinds die tijd ga ik naar de zonnebank om ff lekker bij te kleuren.

 24. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ha, geniaal product! En wat een werking!

 25. Linda
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik zou het zelf niet gebruiken, maar voor 4 euries vind ik dit niet duur. Ik had minstens 10 euro verwacht xD

 26. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Je ziet inderdaad wel een verschil zeg!

 27. Lilith
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik heb de flacon met gel al jaren en ben er heel tevreden over. Resultaat is bij jou ook echt heel mooi!

 28. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ze werken echt prima en de kleur is altijd naturel, maar mijn huid verdraagt deze doekjes jammer genoeg niet :-( Ze irriteren mijn huid.

 29. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Het ziet er goed uit, mooi effect ook.

 30. D.
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik ben op zoek naar het artikel over de Kruidvat doekjes, maar ik kan het niet vinden! Iemand een link??

 31. D.
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Aah mooi! Ik zoek al een tijdje zoiets, alleen durf ik het niet te testen.. Jammer dat het geen filmpje is van hoe je het aanbrengt!

  TIP: Heel goed scrubben voor het aanbrengen!!! Losse velletjes, droge plekjes etc zorgen voor die oranje vlekken!
  En voor op het lichaam: eerst op je lichaam de droge plekken zoals knieën en ellebogen met een creme insmeren zonder zelfbruiner. En daarna pas de zelfbruiner overal aanbrengen.

 32. M
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Heb je die avond en ochtend na het aanbrengen je gezicht op de normale manier gewassen (dus binnen die 24 uur)?

 33. Inge
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wauwie!!

  Heel vroeger toen er (naar mijn idee) net zelfbruiners bestonden heb ik ze geloof ik allemaal wel gebruikt. De een maakte me meer oranje dan bruin,
  of het gaf strepen.

  Toen ik meer geld had en meer waarde hechtte aan natuurlijker bruin worden ben ik naar de zonnebank gegaan.. uiteraard is dit niet al te best voor je huid dus doe ik het heel af en toe nog eens.
  Nu ik dit zo lees ga ik deze zeker eens proberen, ik ben altijd een beetje huiverig voor zelfbruiners op je gezicht maar dit ziet er prima uit.

  Dankje voor de tip!!

 34. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat een mooi effect! Ik ben zelf Marokkaanse en dus ook best getint maar ook ik voel me nu zo bleek als wat! Dus ik begrijp heel goed wat je bedoelt, Serena. Ik heb in het verleden vaak zelfbruiners gebruikt maar dan gewoon vloeibare. Ik ga deze zeker uitproberen. Ps; Serena, mag ik jou effe zeggen dat ik vind dat jij zo’n leuke en spontane persoonlijkheid hebt. Ik vind het geweldig dat jij gewoon jezelf bent, like that!

 35. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wow je ziet echt veel verschil. Zelf gebruik ook maar heel af en toe zelfbruiner, omdat ik het hele jaar door onder de zonnebank ga. Soms geraak ik alleen niet in het zonnebankcenter en dan zie je echt meteen verschil, dan spraytan ik soms wel. Of in de zomer voor wat extra glow :D

 36. Saartje
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat een mooi effect! Ik kan mij jouw artikel herrinneren van de Kruidvat bruiningsdoekjes. Toevallig had ik op dat artikel gereageerd. Ik ben erg benieuwd welke jij beter vindt? Ik heb ongeveer dezelfde huidskleur als jij. Een artikel waarin je ze vergelijkt lijkt mij ook leuk, aangezien het prijsverschil best groot is.

 37. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ideaal voor zo’n noob als ik hierin! En ik heb ook wat jij omschrijft, over het algemeen wel een tintje, maar in de winter oog ik ‘ziekjes’. Nu heb ik ook nog ME, dus ik heb van die dagen dat ik me een zombie voel maar er ook zeker zo uitzie!

 38. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Deze post komt voor mij precies op het goede moment, ik ben op het moment zo bleek. Ziet er goed uit deze doekjes!

 39. Emmalee
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik kan gelukkig bij de sportschool onder de zonnebank! Maar ik heb áltijd nog op reserve die kruidvat doekjes en zelfbruiner busje van garnier in de kast liggen. Ik ben van mijzelf erg bleek, en de eerste dagen zomer zon doe ik met een nep kleurtje. Daarna kleurt het genoeg bij.

  Maar ik hoop t dit jaar minder nodig te zijn dankzij de zonnebank.

 40. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Dat ziet er nog goed uit! Zelf gebruik ik nooit zelfbruiner, ben er een beetje ‘angstig’ voor haha.

 41. Suzanne
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wauw, dat is nog eens effect!
  Ondanks dat het bij jou supermooi uitpakt zou ik het zelf niet zo goed durven, ik heb echt een ultrableke huid (ik word alleen licht oranje met 3 weken hardcore bakken)…zou één van de andere beautylab dames met een bléék huidje dit ook eens kunnen testen?

  Groetjes!

  • Emmalee
   22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

   Ikben er bleek, en heb toen eerder wel die doekjes van de kruidvat getest voor mijn gezicht. Ik was er erg blij mee. Ik moet wel zeggen. Als je altijd een bleke huid hebt gehad, zomer of geen zomer. Is het wel even een “huh” moment. Maar ik was niet super bruin dat t lelijk was, gewoon mooi bruin en misschien 1 a 2 tinten donkerder.

 42. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat een mooie kleur geeft hij af ! Ik denk dat ik 4 euro voor 2 doekjes toch wel iets te duur vind. Ik heb namelijk het zelfde probleem, altijd een getinte huid maar in de winter ben ik lijkbleek maar dan neem ik liever een goede spraytan beurt :)

 43. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  handige deze doekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *