L’Oréal Sublime Bronze doekjes review

Met mijn Indische roots ben ik aardig getint, maar in de winter ben ik vaak een stukje bleker. Zoals jullie inmiddels ook wel doorhebben neemt de winter zijn tijd, want het is inmiddels officieel lente geworden en nog steeds dwarrelen de sneeuwvlokjes naar beneden. Ik ben er klaar mee, ik wil zon! Wanneer mijn foundation nét een tikkie te bruin wordt ten opzichte van mijn nek weet ik dat mijn gezicht te lang geen zon gezien heeft.

Ik kan dan twee dingen doen: 1. een last minute boeken naar een zonnig oord of 2. zelfbruiner gebruiken. Ik koos voor de snelste en goedkoopste optie nummer 2.

Ik gebruik alleen zelfbruiner wanneer het absolute noodzaak is. Zoals ik al zei ben ik vrijwel het hele jaar voorzien van een tintje, dus ik ben niet zo iemand die haar huid wekelijks voorziet van zonnestraaltjes uit een flesje. Ik vind het niet zo nodig. Ik gebruik daarom zo’n drie keer per jaar zelfbruiner, en alleen op momenten wanneer ik in de spiegel kijk en mezelf afvraag of ik niet te kort heb geslapen.

Begrijp me niet verkeerd, er is absoluut niets mis met een bleke huid. Sterker nog, ik vind porceleinen huidjes prachtig. Maar wanneer ik bleek ben is dat een ander soort bleek. Het is alsof ik slechts de helft van mijn gebruikelijke huidskleur heb. Mijn gele ondertoon valt ineens een stuk beter op waardoor ik een beetje ziekjes oog. Ach, misschien zit het ook wel allemaal tussen de oren. Ik kan in elk geval met zekerheid zeggen dat ik me niet helemaal mezelf voel wanneer ik langere tijd geen zon heb gezien en wat bleekjes rondom de neus zie.

De oplossing voor beginnende of onervaren Snooki’s in de dop: zelfbruindoekjes! Met deze doekjes kan het niet mis gaan. Geen strepen, vlekken of ophoping van kleur rondom de haargrens en in de wenkbrauwen. Ideaal. Ik heb wel eens eerder doekjes gebruikt en tot nu toe vind ik dit de prettigste manier van zelfbruiner aanbrengen. De nieuwste zelfbruin-lijn van L’Oréal heet Sublime Bronze en in deze lijn bevind zich een zakje met twee individuele zelfbruiningsdoekjes.

Mijn persoonlijke pluspunten van zelfbruiningsdoekjes;

 • Handig om mee te nemen, geen kans op lekken in je koffer
 • De doekjes zijn voor zowel gezicht als lichaam te gebruiken
 • Doekjes zijn kliedervrij
 • Brengt gemakkelijk aan, zonder strepen, vlekken of kleurophoping
 • Voor eenmalig gebruik, dus perfect voor mensen die het niet routinematig gebruiken
Nadelen kunnen zijn dat ze in verhouding tot een fles zelfbruiner een stuk duurder zijn. Maar voor iemand zoals ik, die het slechts een paar keer per jaar doet, zijn doekjes daarom juist zo perfect. Ik koop liever doekjes dan een grote fles die vervolgens jaren achtereen staat te verstoffen! Tevens is dit ook ideaal voor mensen die al gevorderd zijn met zelfbruiner, maar die hun tantijdens de vakantie/weekendje weg willen bijhouden. Zulke doekjes passen altijd nog wel in je toilettas.Ik besloot één doekje te gebruiken voor mijn gezicht. Deze Sublime Bronze doekjes zouden al na één uur resultaat moeten laten zien en uiteindelijk moeten zorgen voor een ‘intense teint’. Ik was erg benieuwd!Het aanbrengen is simpel: doekje uit de verpakking halen en over je gezicht wrijven. Het doekje is goed vochtig, maar niet nattig. Qua vochtigheid is het vergelijkbaar met een reinigingsdoekje. Reinigingsdoekjes boen je over je gezicht, maar dit doekje wrijf ik lichtjes over mijn huid heen. Dat doe ik een paar keer totdat ik denk dat ik alles wel gehad heb, daarbij mijn haargrens en wenkbrauwen vermijdend (hier gaat zelfbruiner vaak ophopen).

Het doekje blijft genoeg vochtig, dus neem ik meteen mijn hals en een stukje van mijn decolleté mee, nu ik toch bezig ben. Sowieso wel een goed plan natuurlijk, anders zie je zo’n verschil tussen gezicht en hals naderhand! Nadat ik klaar ben gooi ik het doekje in de prullenmand en was ik mijn handen grondig met zeep.

Na een uur zag ik slechts een heel subtiel verschil. ‘Intense teint?’ dacht ik. Dat vond ik best meevallen. Het was wel mooi hoor, daar niet van, maar ik had iets meer kleur verwacht. Zo’n kleur waarvan men vraagt of je op wintersport bent geweest. Of een week Dubai, wellicht? En niet zo’n subtiele kleur waardoor men vraagt of ik een nieuwe bronzer voor de blanke huid aan het uittesten ben. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Echter, in de loop van de avond keek ik weer eens in de spiegel en had ik het idee dat ik toch weer een stukje bruiner was geworden. De volgende ochtend keek ik eens goed bij daglicht en ja hoor, volgens mij was ik bruiner dan de dag ervoor. In de loop van de dag werd ik alsmaar bruiner en bruiner. ‘Zo, je hebt echt ineens een bruine kop!’ zeiden mijn lieftallige stagiaires.

Yes, dit was het effect wat ik wilde bereiken! Niet té bruin, maar precies goed. Een week zonvakantie, zoiets. Ik besloot om mijn hoofd wederom vast te leggen, maar nu 24 uur na applicatie. Ik draag wel make-up (eyeliner, mascara, wenkbrauwpotlood, blush en een vleugje concealer + minerale foundation), maar de camerainstellingen (witbalans) zijn hetzelfde. Het is ook op exact hetzelfde tijdstip van de dag genomen, dus ook de lichtinval zou vrijwel hetzelfde moeten zijn. Hieronder links de voorfoto en rechts de foto na 24 uur.

BAM!

Dat noem ik nou een Intense Teint. De kleur is dus uiteindelijk, na 24 uur, uitgepakt zoals het bedoeld was. Het is waar dat je na een uur al verschil ziet, maar de zelfbruiner werkt kennelijk nog een hele dag door. Ik moet zeggen dat het daarna wel stopt. Het is niet zo dat ik de dag erna nóg bruiner was geworden (thank God). Zoals je ziet heb ik op de na-foto geen gele ondertoon meer, waardoor je als snel oranje oogt. Vooral nu je de foto’s zo naast elkaar ziet. Toch vind ik niet dat ik eruit zie als een soort Snooki, want als je de foto apart bekijkt bespeur ik geen worteltjesondertonen.

Deze intense bruine teint houdt zo’n 2 dagen aan, daarna neemt het langzaam af. Na zo’n 5 dagen heb ik mijn oude kleur weer terug. Wil ik de intense bruine teint bijhouden dan denk ik dat ik zo’n tweemaal per week zelfbruiner zou moeten aanbrengen, om de 3 – 4 dagen. Benieuwd hoe een zelfbruiner eigenlijk werkt? Lees dan mijn artikel ‘Hoe werken zelfbruiners?‘ eens terug.

Hieronder nog even de voortgang van de Sublime Bronze zelfbruinende doekjes;

En de ingrediëntenlijst;

 • aqua
 • dihydoxyacetone
 • dicaprylylether
 • glycerin
 • beheneth-10
 • laureth-4
 • diethylhexylcyclohexane
 • tri-c14-15
 • alkyl citrate
 • potassium cetyl phosphate
 • parfum
 • tocopherol
 • glycine soja oil
 • methylparaben
 • methylisothiazolinone
 • limonene, hexyl cinnamal, linalool, citronellol, citral, coumarin
L’Oréal Sublime Bronze zelfbruinende doekjes bestaat uit een sachet van 2 x 5,6 ml en kost €3,99. Deze doekjes en de rest van het nieuwe Sublime Bronze assortiment zal vanaf 1 april te koop zijn bij de bekende L’oréal verkooppunten (geselecteerde parfumerieën en de meeste drogisterijen).


Wat vinden jullie van het effect? Ben jij een zelfbruiner-lover of heb je het nog nooit geprobeerd?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

132 Reacties

 1. Michelle
  7 mei 2016 / zaterdag, 7 mei 2016

  Hey Serena,

  Super handig ! Maar nog 1 vraagje geven ze af ?

  Liefs

 2. diana
  19 juli 2015 / zondag, 19 juli 2015

  Ik schrok de eerste keer na de 2 de dag eens in de vergrootspiegel gekeken net schilferig wit /bruin kreeg het er niet af dus nog voorzichtig een keer gedaan,nu beter. ik doe het alleen omdat ik een zonne allergie heb op mijn gezicht.
  Mijn lichaam kan in de zon.
  Nou heb 8 setjes gekocht ,omdat ik nog een weekje wegga(in spanje kon ik dit niet krijgen.
  Maar goed net het restant weg gekregen met cleantonic leek wat raar bij nek en haar grens ,lukte gelukkig. ik zoek de houdbaarheid datum,weet iemand hoelang je het kunt bewaren.
  Nog een tip: ik ben wat ouder en krijg ouderdoms vlekken,daar moet je mee oppassen want ga je erover dan zie je het 3 dubbel een donker bruine vlek.of vlekjes.
  al doende leert men ,dat wel mooi is het niet.

 3. marloes
  20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Hi ;

  Ik heb de zelfbruinende doekjes gebruikt van garnier ambre solaire natural bonzeur, maar er gebeurt niets bij me, wat raad jij aan?

 4. marloes
  20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Hi ;

  Ik heb de zelfbruinende doekjes gebruikt van garnier ambre solaire natural bonzeur, maar er gebeurt niets bij me, wat raad jij aan?

 5. bo
  1 oktober 2013 / dinsdag, 1 oktober 2013

  mag je waar je het al hebt aangebracht weer op die plekken herhalen of wordt het dan op een plek donkerder en andere plek waar je niet 2 keer overheen bent geweest lichter?

 6. Felies
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Mooi! Hebben ze ook een minder intense variant voor lichtere huidtypes? Dan wil ik het ook wel proberen..

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Ja, de mousse die Nena vandaag heeft gereviewed!

 7. anoniem
  3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

  mooi en goedkoop ook ik heb nog nooit een zelfbruiner geprobeerd dus dat word proberen

 8. anoniem
  3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

  woowww echt cool, ik heb nog nooit een zelfbruiner gekocht of wat maar deze lijkt me handig en is goedkoop en mooi ook! dus dat wordt proberen

 9. 29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

  Zozo jij bent lekker op vakantie geweest hihi ^-^

 10. Fleur
  28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  Ik heb die doekjes ook een lange tijd gebruikt, maar dan van kruidvat eigen merk! Super goed en echt heel goedkoop. Ook deed ik 2 a 3 keer met 1 doekje, want als ik hem terug stopte in hetzelfde ‘papiertje’ dan bleven ze nog nattig die dagen er na.

 11. Petra
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Wauw ,mooi egaal is dat geworden maar ja ,jij hebt ook een mooie gladde en al iets getinte huid.Denk niet dat dit voor alle huidjes geschikt is helaas!

 12. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  ziet er erg goed uit , heel naturel :)

 13. nienke
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Zijn ze ook waterproof of niet?? anders zit er zometeen een bruine vlek in het zwembad en dat is niet zo handig :p

 14. NellemiekeD
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  ik ben altijd zo bang dat het zo gaat vlekken :S

 15. Claudia
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Nice! Ik heb dus laatst een fles bruiningsspray gewonnen, van Marc Inbane, maar ik durf hem nog niet te gebruiken (naast dat ik als chinees ook een bleke huid mooier vind staan ;p) Misschien probeer ik het nog wel, misschien geef ik hem weg xD

 16. Saskia
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik zag dat je ook een artikel hebt geschreven over witte huidjes in de zomer. Wanneer ik op de link klik opent hij niet. Is er een andere manier hoe ik dat artikel terug kan lezen? xxx

 17. Melanie
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Mooi resultaat. Dit lijkt me wel wat als je een keer een bruiloft oid hebt. Zie je er net iets beter uit, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *