L’Oréal Eau de Teint foundation

Foundations zijn één van mijn favoriete beautyproducten om te reviewen. Er wordt altijd weer iets innovatiefs en revolutionairs uitgevonden op het gebied van foundation en ik ben er dan ook graag als de kippen bij! Vanaf deze maand ligt de nieuwe L’Oréal eau de teint foundation in de schappen. Een foundation met een originele lichter-dan-water formule voor de perfecte nude skin finish. Ik ben benieuwd!

loreal nude magique eau de teint_13Ok, eerst de buitenkant. Het eerste wat me opvalt is het formaat. ‘Wat een kleine flesjes!’ riep ik tegen mijn moeder. De flacon is erg compact en past met gemak in mijn handpalm. Snel draai ik het flesje om, misschien is het de verpakking die me misleidt en zit er stiekem gewoon 30ml foundation in? Nee hoor, het is echt gewoon een klein flesje foundation met een inhoud van 20ml.

loreal nude magique eau de teint_17De flacon zelf vind ik erg chic. Mooi recht en strak vormgegeven, vervaardigd van mat glas en bedrukt met metallic lila letters. Nu moet ik zeggen dat glazen flesjes niet altijd even handig zijn. Als je het laat vallen op bijvoorbeeld de tegels van je badkamer is het gewoon stuk en ben je de inhoud kwijt. Zonde! Bij mij was er nu al een hoekje af van één van de twee flesjes.

loreal nude magique eau de teint_14loreal nude magique eau de teint_20De Eau de Teint foundations zijn er in 8 kleuren waarvan 170 Natural voor mij de beste match was.

loreal nude magique eau de teint_15Toen ik het dopje eraf draaide dacht ik, nou zeg da’s ook niet handig. Geen pompje! Ik bracht wat aan op mijn hand, maar door de dunne textuur kwam er natuurlijk veel te veel uit het flesje. Niet handig! Maar ik had natuurlijk weer te snel en te enthousiast gehandeld, want er is een speciale manier om de foundation goed gedoseerd uit het flesje te krijgen.

eau de teint doseringJe moet het flesje allereerst goed schudden, dan je vinger op de opening houden en het flesje in één keer omdraaien en dan weer terug. De druppel die zich nu op je vingertop bevindt zou genoeg moeten zijn voor je hele gezicht.

Uhm.

Niet in mijn geval hoor! Ik heb misschien gewoon een groot gezicht, maar ik heb 4 druppels gebruikt: een voor mijn voorhoofd, een voor mijn linkerwang, een voor mijn rechterwang en een voor mijn kin. Deze druppels heb ik gewoon met mijn vingertoppen verdeeld over de rest van mijn gezicht.

loreal nude magique eau de teint_16Wat een heerlijkheid! De dunne textuur is inderdaad een beetje waterig, maar wanneer je het over je gezicht verdeeld voelt het superzacht en fluweelachtig aan. Ik herkende het meteen als het gevoel van een primer met siliconen. Eau de Teint zit dan ook propvol vluchtige siliconen. Normaal gesproken houd ik niet van dit gevoel in een primer, omdat die wat dikker en daardoor ook wat vetter en plakkeriger lijkt. Eau de Teint is echter zo vloeibaar en dun dat het gewoon lekker luchtig en zacht aanbrengt zonder dat ik last kreeg van dat ‘vieze’ siliconengevoel.

Hieronder zie je steeds links mijn gezicht zonder foundation en rechts mijn gezicht nadat ik er 4 druppels Eau de Teint op heb aangebracht;

eau de teint before aftereau de teint before after 2eau de teint before after 3Zoals je ziet is de dekking niet héél goed want littekentjes schijnen er nog lichtjes doorheen, maar desondanks geeft Eau de Teint me een egalere teint. Oneffenheden vallen minder op, rode vlekjes zijn verdwenen, mijn huid lijkt matter, maar is niet dof. Het krijgt juist een hele mooie glow.

loreal nude magique eau de teint_08Als je de foundation van dichterbij gaat bekijken zal je zien dat de foundation gewoonweg niet te zien is. De structuur is heerlijk licht en luchtig en je voelt het niet zitten. Het versmelt echt met je huid. Ook accentueert het geen droge velletjes en laat het fijne lijntjes juist minder opvallen waardoor het er gladder en fijner uitziet.

eau de teint 170 naturelIk ben altijd een beetje bang dat mijn gecombineerde huid onwijs gaat glanzen als ik nieuwe foundations uitprobeer. Aan het einde van de dag glanst mijn huid lichtjes op voorhoofd en neusbrug, maar het is niet zo glanzend dat je er een eitje op kunt bakken. Het is juist wel natuurlijk zo. Mijn huid voelt in elk geval niet droog of vettig aan. Eau de Teint hydrateert mijn huid en beschermt het met SPF18.

loreal nude magique eau de teint_11Voordelen Eau de Teint;

 • Luchtige formule die je niet voelt en ziet zitten.
 • Natuurlijke finish die versmelt met de huid.
 • SPF18.
 • Hydrateert je huid de gehele dag.
 • Matteert, zonder de huid dof te maken.
 • Zorgt voor een stralende teint.
 • Verdoezelt fijne lijntjes zodat de huid er gladder en jonger uitziet.
 • Maakt de huid egaler en verminderd roodheid.
 • Dekking is op te bouwen zonder cake-effect.
 • Laat de huid zacht aanvoelen zonder deze te verstoppen.

Nadelen Eau de Teint;

 • Flesje is erg klein (de meeste foundations bevatten 30ml en deze bevat 20ml).
 • Het glazen flesje is mooi en chic, maar is wel erg breekbaar.
 • De dosering is leuk bedacht, maar een pompje is hygienischer en minder omslachtig.
 • De dekking is matig.
 • L’Oréal claimt dat 1 druppel genoeg is voor je hele gezicht, maar dat vind ik echt te weinig. Ik gebruik zelf 4 druppels en dan is het product dus niet zo zuinig in gebruik.

loreal nude magique eau de teint_07

Waar het op neerkomt is dat ik eigenlijk heel tevreden ben over de Eau de Teint foundation. Vooral het feit dat de foundation heerlijk zacht aanvoelt en versmelt met je huid. Je voelt het niet zitten en je ziet het niet zitten, ideaal! Het hydrateert je huid, geeft er een mooie glow aan, matteert en maakt het niet te vettig. Alleen mensen met een vrij vette huid hebben wellicht wel kans op shine aan het einde van de dag.

Het enige is dat de dekking naar mijn smaak nog wat te licht is, maar nu moet ik zeggen dat ik ook wel pech heb met mijn huid momenteel (had een paar nieuwe puistjes en littekens). Op dagen dat ik minder dekking nodig heb, of wanneer het heel zonnig en warm is, zal ik zeker weer teruggrijpen naar Eau de Teint. Of ik moet eerst gewoon mijn donkere vlekjes verdoezelen met concealer, dan kan het ook prima. Heb je van jezelf een vrij egale huid dan weet ik zeker dat de dekking voldoende voor je zal zijn.

Ook de verpakking had ik liever anders gezien, sowieso in een een grotere fles van 30ml en dan ook gewoon van hardplastic materiaal en met een pompje. Ja, dat is wel heel standaard natuurlijk, maar een product dat je elke dag gebruikt moet ook gewoon praktisch zijn vind ik!

loreal nude magique eau de teint_13L’Oréal Nude Magique Eau de Teint is voor iedereen die foundation wil dragen zonder het maskereffect, maar wel graag het effect van een zachtere, egalere, gladdere en stralende huid wil hebben. Ik zou zeggen dat het geschikt is voor mensen met een droge tot gemengde huid en voor zowel de jonge als de wat rijpere huid. Eau de Teint vind ik minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar en foundation met heel veel dekking.

Eau de Teint kost €13,99 (20ml) en is vanaf begin oktober te koop bij de parfumerie en drogisterij. 

Heb jij Eau de Teint al geprobeerd?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

117 Reacties

 1. Rose Marie
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Waar is nog te koop Nude magique eu de teint nr 150

 2. Fardau
  4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

  Haaii,
  Ik ben hartstikke fan van je!!

  Alleen ik heb last van littekens op mijn voorhoofd van puistjes en elke keer koop ik een foundation alleen die blijft het geen hele schooldag vol houden.. Zooo jammer
  Blijft deze wel goed de hele dag zitten??

 3. anoniem
  20 januari 2015 / dinsdag, 20 januari 2015

  Een vriendin gebruikt het en ik heb het ook een keer kunnen lenen. Ik ben der dol op! Ik moet het ook met 5x ‘dippen’ doen maar dan denkt ie ook goed.

 4. suus
  17 april 2014 / donderdag, 17 april 2014

  Ik las ook ergens dat het eeb dupe zou zijn van foundation van Armani. Nu dacht ik dat jij ook armani foundation hebt, vind jij ook dat dit te vergelijken is(want die armani vind ik echt te duur en ben op zoek naar een foundation die je niet ziet zitten).

 5. Amber
  6 februari 2014 / donderdag, 6 februari 2014

  Vandaag bij de douglas een klein plastic bakje meegekregen om uit te testen! Ben helemaal overtuigd, hij dekt niet super maar het resultaat is geweldig! Mn huid heeft een mooie natuurlijke glow en je voelt en ziet het niet zitten. Ik zeg geweldig voor een natural nude look, morgen gelijk halen

 6. Shana
  22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Hoe ziet hij er uit in flits? Zie je er helemaal wit ui?
  Goede review!

 7. 3 november 2013 / zondag, 3 november 2013

  Hi, Ik had je review over Bourjois Happy Light gelezen en vroeg mij af welke van de 2 jouw voorkeur heeft? Ik zoek een foundation met een redelijk goede dekking, maar dat er heel natuurlijk uit ziet (voor zo ver dat kan ;). x

  • Serena
   Auteur
   3 november 2013 / zondag, 3 november 2013

   Dan zou ik niet voor deze gaan, die dekt niet goed genoeg.

 8. Cc
  9 oktober 2013 / woensdag, 9 oktober 2013

  Handig! Mijn huid is heel egaal van zichzelf alleen wil ik soms wel even hier en daar en iets mooier gezicht ;) Zeker eens testen ;)

 9. Tara
  6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Ik vindt m heerlijk… Ik gebruik daarvoor wel eerst concealer op de nodige plekken. Maar als je daarmee een natuurlijke look kan creëren heb ik dat toch veel liever dan een dichtgeplamuurt gezicht! Het voelt ook erg fijn aan!

 10. kelly
  6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Top! Dit wordt mijn nieuwe foundation! Ik breng mijn huidige foundation alleen onverdund aan onder mijn ogen, de rest ‘verdun’ ik soms om een minder ‘plastic’ gezicht te krijgen en dus een natuurlijke look over te houden.
  Ik ben overtuigd! Formaat van flesje en de doseeropening vind ik overigens helemaal niet vervelend! Lekker handzaam en duurzaam!

 11. Jona
  6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Hmm, die lijkt me heel fijn.

 12. 6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Jammer dat de dekking matig is dan valt een foundation al gauw af voor mij en wat raar dat er in het flesje maar 20ml zit? Dat maakt de foundation een stuk duurder en is het bijna geen drugstore meer.

 13. 6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Ik ben er zelf ook heel benieuwd naar, ik ben nog steeds opzoek naar de passende foundation bij mij.

  Zou je misschien een keer een artikeltje maken over hoe je foto’s van jezelf maakt?

 14. Avyola
  6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Ik hem hem en ik vind hem echt geweldig! Aanrader voor iedereen! Ook als je last hebt van (heel erge) oneffenheden is het enige wat je nodig hebt een dekkende concealer (bijv. die in dat potje van catrice) en deze foundation en je ziet eruit alsof je van nature een mooie huid hebt.

 15. 6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Mooi hoor, ziet er onwijs natuurlijk uit.

 16. 6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Mooie chique verpakking, maar niet echt heel handig doseren inderdaad. Hij geeft je wel een mooie teint, ondanks dat hij niet helemaal dekkend is.

 17. Chiara
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik vraag me af of een pompje wel handig zou zijn. De foundation is zo dun dat ik me afvraag waar je hem dan op zou moeten pompen, in je handpalm? Ik vind het wel handig om het zo op je vingers te doen en meteen op je gezicht te smeren. Dan gaat er minder verloren dan wanneer je het eerst of je hand doet. (ik heb de foundation zelf ook al gebruikt)

  • Chiara
   5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

   Wat me truwens ook opviel, is dat deze foundation wel wat goedkoper is dan de andere l’Oreal foundations. Dat zal wel te maken hebben met de kleinere inhoud.

 18. Yasmine
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Hmm dit is helaaas niks voor my, heb wel echt wat dekking nodig :( Zou niet weten waar ik moet beginnen met zoeken..

 19. Julie
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Hij ligt al bij de etos, en alle ‘l oreal producten hebben nu 40% korting!

 20. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  En toch vind ik de verpakking prachtig!

 21. Melissa
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik heb deze foundation ook, en als ‘ginger’ zou ik hem zeker aanraden! Hij is namelijk verkrijgbaar in een kleur die zelfs voor mij licht genoeg is, en door de lichte dekking, blijven mijn sproetjes mooi zichtbaar, (ik vind het er zelf erg vreemd uitzien als ik door een foundation opeens geen sproetjes meer heb) terwijl mijn huid er wel egaler van wordt. :)
  Ik gebruik trouwens ook 4 van die ‘druppels’ op mijn gezicht! :D

 22. Sylvia
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Doet me denken aan de foundation van Estee Lauder. Dan is dit een goede budget koop! :)

 23. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Duidelijke review! De foundation spreekt me wel aan, ik hou van een natuurlijk resultaat. Ga deze zeker eens proberen!

 24. Yasemin
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Nu te koop bij etos met 40% korting!

 25. Daniella
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Dit doet me denken aan die op waterbasis foundation van Chanel, vitalumiere aqua. Een van mijn favorieten!! Ik ga deze zeker proberen :D

 26. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Hmm, dit lijkt me 3x niks. Veel te weinig dekking, en het product zelf lijkt me ook gewoon onhandig. Daarbij vind ik 20 ml best weinig voor een foundation. Als je het elke dag gebruikt ben je daar zo doorheen! Wel fijn review trouwens, lekker duidelijk.

 27. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Goede review! Ik heb (denk ik) een gecombineerde huid, en ben de perfecte foundation nog niet tegen gekomen..

 28. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  ziet er supernatuurlijk uit!

 29. W.
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Je ziet het niet op de huid! Ik vind een meer dekkende foundation toch wel mooier tenzij je al een prachtige huid van je zelf hebt..

 30. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Klinkt als een goede foundation! ziet er op jouw huid ook mooi uit! Die verpakking vind ik alleen minder chill, als ‘t nou gewoon met pompje was. :(

 31. B
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Kanttekening: als je maar 1 drup of een paar druppen hoeft te gebruiken van deze foundation, dan smeer je dus ook niet SPF 18 op je gezicht. ;) Dat is altijd zeer misleidend aan crèmes en foundations met een factor.

 32. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Prachtige foto’s
  Wat lijkt deze foundation mij fijn, als je hem niet voelt zitten, perfect!

 33. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik heb deze zelf ook en bij mij dekt hij juist erg goed.

 34. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Fijne review! Voor mij is de dekking alleen wat weinig, ik verdoezel mijn littekentjes toch wel graag.

 35. Amelie
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  De verpakking vind ik prachtig! Maar als de dekking tegevalt laat ik hem toch nog even staan…
  Ik vraag me alleen af of een pompje wel goed werkt met zo’n dunne substantie…

 36. Sara
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Vind m prettig in gebruik en t werkt super snel! Ik gebruik m nu dagelijks, m’n huid mag wel doorschijnen :) vind t niet zo erg dat m’n littekens een beetje zichtbaar blijven

 37. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Dit is echt superspul voor mensen met een goede huid en niet veel dekking nodig hebben, maar ik sla hem over. Hij ligt hier (Deventer) trouwens al een beste tijd in de winkel!

 38. jen
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Hebben ze deze foundation ook v0or de donkere huid? Of is het weer niet zo want het begint echt heel irritant te woorden dat ze alles voor de blanke huid maken :(

 39. Eline
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik heb de foundation 2 weken geleden al kunnen kopen , en ben er echt heel blij mee. Hij dekt voor mij goed genoeg, het enige nadeel is dat er geen pompje bij zit. Maar verder echt een super foundation
  x

 40. Annika
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Het ziet er mooi uit, maar als het flesje zo klein is en je ook nog 4x zo veel nodig hebt, lijkt het me toch niet heel zuinig. Jammer dat ze dat niet even goed testen in de l’Orealfabriek ;)

 41. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Heb er al veel over gelezen en heb ‘m bij de Etos gezien. Lijkt me een erg fijne foundation, vind het glazen flesje heel mooi op het eerste gezicht maar in gebruik lijkt het me toch niet zo praktisch. Ik kom op het moment om in de foundation dus ik hou deze nog even op mijn ‘wish list’. :)

 42. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Lijkt me een erg fijne foundation :) Goede review!
  Doet me ergens ook denken aan de Chanel Vitalumière Aqua Foundation (van wat ik erover heb gelezen/gehoord). Heb je die ooit gebruikt?

  • Serena
   Auteur
   5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

   Ja bij Angel een tijdje terug, maar die heeft een veel dikkere crèmeachtige structuur hoor, vind ik.

 43. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik vind het wel interessant klinken! Al lijkt mij het flesje echt niet handig haha, en ik ben benieuwd of de lichtste kleur voor mij licht genoeg is.

 44. ann
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Hi Serena,

  Bedankt voor de review, goed en duideijk.

  Aanhet begin van de review dacht YES precies wa ik nodig heb maar daarna las ik over de dekking acht aaahhhnee :( ik heb n.l heel wat vlekken en onzuiverheden om te dekken hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *