Lip Stain Markers

Lip Stain Markers, de naam zegt het al. Dit zijn lip stains in de vorm van een marker stift (je weet wel, zoals die fluorgele stiften waarmee je zinnen of woorden kan highlighten). De populariteit van lipstains is flink in opmars, want voorheen zag je ze haast nergens en nu voegen zelfs budgetmerken ze toe aan hun assortiment. Hoog tijd dus voor een post speciaal gewijd aan Lip Stains!

Laten we eerst even beginnen met de hamvraag: Wat is een lip stain? Het idee achter een lip stain is het tijdelijk verkleuren van de lippen met een ‘verf’. Het Engelse werkwoord ‘to stain’ betekend dan ook kleuren of vlekken. Bij lipstick of lipgloss wordt er een gekleurde laag over de lippen aangebracht, maar een lip stain is zo ontworpen dat de kleur als ware deels intrekt en zo kleur geeft aan je lippen. Eenmaal droog gaat een lip stain nergens meer heen, vaak zijn ze dan ook waterproof. Het vlekt niet, loopt niet uit (‘bloeden’) en geeft niet af op andermans wang of je eigen tanden. Lip stains zijn niet glossy, bevatten geen speciale finish, shimmers of verzorging (al bevatten sommige lip stains een moisturizer zodat het je lippen niet zo uitdroogt). In de meeste gevallen kleuren ze puur je lippen en that’s it.

Er bestaan verschillende soorten lip stains, waaronder deze marker vorm. Benetint van Benefit bijvoorbeeld zit in een flesje en bevat een applicator in de vorm van een kwastje. Spons applicators ben ik ook tegengekomen bij bijvoorbeeld Estee Lauder. Lip Stains zijn altijd vloeibaar en waterig van structuur, daarom ben ik persoonlijk fan van de markers. Met het puntige uiteinde is het ook nog eens makkelijk om de lijnen van je lip te volgen (of om er stiekem net iets buiten te gaan, hihi) en zo binnen de lijnen te kleuren.

Lip Stains zijn er in veel kleur varianten, maar omdat ze altijd donkerder zijn dan je eigen lipkleur (anders zou je geen verschil zien) zijn de het meest verkrijgbaar in kleuren variërend vanaf lichtroze tot diep donkerpaars. Echt die roze, rood en berry kleuren dus.

v.l.n.r.; NYC in Persistant Pink, Champagne Stain, Rock on Ruby en Forever Mine Wine, Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint in Pink Princess, MAC Pro Longwear Lipstain Marker in Stylesetter

De voordelen van lip stains zijn dat ze lang blijven zitten en dat ze na opdrogen niet afgeven. Longwearing en Kissproof dus! Daar houden wij meisjes van. 
Verder kan ik eigenlijk alleen maar nadelen bedenken helaas; als je tijdens het aanbrengen iets te enthousiast bent kan je maar moeilijk corrigeren. Lip stains zijn hardnekkig en dus lastig te verwijderen, zelfs met waterproof make-up remover. Verder zijn de meeste formules niet zo verzorgend en zelfs een beetje uitdrogend voor je lippen.

Op de NYC lipstains staat 16H waarmee ze bedoelen dat de kleur met gemak 16 uur blijft zitten. Na een aantal dagen uitproberen kan ik jullie vertellen dat dit wat overdreven is. Een hele werkdag blijft ‘ie goed zitten ja (8-uurse werkdag), maar ga je erna avondeten en nog een paar drankjes doen dat is ‘ie echt wel verdwenen hoor! Longlasting, mee eens, maar alle lip stains die ik tot nu toe heb geprobeerd vervagen uiteindelijk toch in de loop van de dag, zeker in combinatie met vettig of warm eten.

Lip Stains bevatten geen glossy finish, geen shimmers, geen parelmoer glansje, niets. Heel basic dus. Direct na aanbreng is er nog wel een healthy glow te bespeuren, maar naarmate de stain opdroogt worden je lippen vrij mat. Niet een nadeel, maar persoonlijk vind ik dit wat minder. Wat ook jammer is, is dat de lip stains alleen verkrijgbaar zijn in kleuren donkerder dan je eigen lipkleur. Het is dan meteen zo beperkt en ik vind lichtere (nude) kleuren mij juist lekker fris staan. Maar ja, die zijn er dus niet!
Dan als laatste nog een tip voor ultra extreem lang houdbare lippen! Breng lip stain aan en daarover heen lippotlood en daaroverheen weer een gloss of een lipstick. Dat laatste zal als eerste verdwenen zijn, maar zonder bijwerken blijven het potlood en de stain hartstikke goed zitten. Met de gloss voeg je dan weer eventuele shimmers toe! 
Of lip stains nu je ding zijn of niet, het is altijd erg handig om ze aan je stash te voegen. Er is altijd wel een keer een moment dat je een longwearing en kissproof lipproduct nodig hebt. Ik vind ze vooral ideaal met een lipstick of gloss eroverheen, om je lipkleur nog langer te behouden en om het geheel wat meer sjeu te geven.
De Lip Stains van NYC zijn erg goed overigens, ze doen in kwaliteit en houdbaarheid niet onder voor die van Max Factor of MAC. Deze stains blijven gemakkelijk een hele werk- of schooldag zitten. Een aanrader is de kleur Rock on Ruby voor bloedrode lippen met daaroverheen een dazzleglass gloss voor extra sparkles! Je kan er lekker mee spelen, verschillende combinaties maken etc.
Wat vinden jullie van lip stains? Hebben jullie ze in je stash zitten of zijn jullie ze van plan aan te schaffen?
Until next time,

Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *