Lancome Erika F. dupe?

Van de week kreeg ik een mailtje in mijn inbox van oplettende bezoeker Roos. Ze raadde me de mono eyeshadow 'The Noble Knights' aan van Catrice als dupe voor Erika F. van Lancome, omdat ze vond dat deze twee kleuren zo sterk op elkaar leken. Ik rende naar Kruidvat (I kid you not!) want Erika F. is mijn absolute number one favorite mono eyeshadow die werkelijk IEDEREEN prachtig staat.


Iedereen die hem bij mij thuis wel eens heeft opgedaan is meteen fan en wil hem ook, sterker nog, koopt hem ook. Yes, it's THAT great. Het enige nadeel is natuurlijk le prix, want laten we wel wezen, niet iedereen heeft zin en/of geld om zo'n bijna €30 ekkies neer te leggen voor een enkele kleur oogschaduw. Hoe mooi Erika F. ook is.


Eenmaal thuis legde ik Erika F. naast The Noble Knights en ik dacht 'krijg nou wat!'. Deze kleuren leken inderdaad verrekte veel op elkaar. Ik weet precies hoe Erika F. eruit ziet en ik kijk altijd even, als ik een nieuw cosmeticamerk tegenkom, of er niet misschien een dupe tussenzit. The Noble Knights van Catrice is me echter nooit opgevallen, dus ik was blij dat bezoeker Roos me erop wees.

Sowieso was ik laatst zeer onder de indruk van de mono's van Catrice en Essence. Over 'The Captain of the Black Pearl' van Catrice schreef ik al eerder een lovende review (klik hier) en met 'Olive Garden' van Essence maakte ik onlangs een prachtige feestelijke kerstlook (klik hier). Of wat dacht je van 'Petrol Keeps me Running' in de look van gisteren.


Goed. Swatches! Want dat de kleur in de pan op elkaar lijkt hoeft nog niet te betekenen dat de kleur op de huid ook overeenkomt! Hieronder een foto bij dagli

cht, zonder flits:


En hieronder dezelfde foto, maar dan met flits (sorry, beetje wazig):


1. Catrice – The Noble Knights geblend met The Captain of the Black Pearl
2. Catrice – The Noble Knights €2,79
3. Lancome – Erika F. €26,99
4. Essence – Olive Garden €2,29

Zoals je kunt zien is The Noble Knights op de huid vele malen lichter dan Erika F. De teint is hetzelfde, maar de kleur is gewoon veel lichter. I'm sorry to say, maar The Knoble Knights is dus geen goede dupe is van Erika F. En het leek in de pan nog zo veelbelovend! :(

Ik gaf natuurlijk niet op, dus swatchte ik ook Olive Garden (4). Deze kleur is schitterend, maar ook helaas geen goede dupe. Olive Garden is inderdaad olijfkleurig (zoals de naam al beaamt) en Erika F. heeft veel meer grijs. Olive Garden is veel groener.

Aangezien The Noble Knights wel dezelfde teint heeft bedacht ik me dat ik deze teint donkerder moest maken om tot ongeveer dezelfde kleur als Erika F. te komen. Ik pakte daarom The Captain of the Black Pearl erbij en blendde het iets met The Noble Knights. De uiteindelijke kleur is niet exact hetzelfde, maar ik vind het toch een aardige dupe hoor! Nummer 1 en nummer 3 lijken best veel op elkaar, behalve dat Erika F. meer gouden shimmers bevat en toch nog een tikje warmer is van kleur.


Je hebt echt maar een ietsiepietsie The Captain of the Black Pearl nodig, want deze mono geeft erg veel pigment af, om met The Noble Knights te blenden. Blend er gerust Olive Garden bij voor een iets warmere look en als je het net zo wilt laten schitteren als Erika F. kun je er nog een gouden shimmer pigment bij gebruiken. Met een beetje creativiteit kun je zelf de mooiste kleuren blenden.

Vorig jaar maakte ik trouwens een mooie kerstlook met Erika F. Hieronder nog een keer het filmpje, ter inspiratie:

Hebben jullie nog goede dupe aanraders die jullie willen delen met andere Beautylabbers? Mag oogschaduw zijn, maar ook blushes, lipsticks, etc. Sharing is caring! :)

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

41 Reacties

 1. esmee
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat er een EXACTE dupe van Erika F. (Of zoals ie tegenwoordig heet: de G40) te vinden is, aangezien dit de enige oogschaduw is die echte zilverdeeltjes bevat. Hierop hebben ze ook het alleenrecht, zo is mij vertelt door de vertegenwoordiger van Lancome..

 2. wojisKR
  18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

  Hoi Serena,

  Lees je blog nu een week of 2 of 3 en most uiteraard na jouw ontzettend enthousiasme de Erika F. proberen. Dat heb ik vandaag dan ook gedaan, ze hadden deze liggen en ik heb ‘m meegenomen.

  Heb daarbij een oogpotlood gekocht (Lancome) blauw grijs, heel mooi. Thuis meteen de spulletjes bij elkaar gebracht met een zwarte massacre en beetje high light onder mijn wenkbrauwen…. je hebt niets teveel gezegd over deze kleur oogschaduw. Het is echt geweldig!

  Beetje dikke rand moet oogpotlood, beetje smudgen en met een brush de oogschaduw aangebracht, echt perfect.

  Dank je, dit is in mijn make-up has voortaan een must.

  Gr.,

  WKR

 3. 16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  SEREEENAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nummer 330 Azure .. van Rimmel London is ook dezelfe kleur! Neem even een kijkje in Kruidvat of een andere drogisterij!
  En let me know PLEASE! HET IS BELANGERIJK

 4. Emma
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  op de site van catrice staat dat ‘The Noble Knights’ vanaf begin februari uit het assortiment gaat :( samen met veel andere dingen trouwens

 5. 11 januari 2012 / woensdag, 11 januari 2012

  handige tip

 6. Shannon andrews
  7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Via het vragenformulier werkte het niet, vandaar dat ik het hier ff plak:

  Hey serena,
  Vandaag spotte ik op mijn werk nagellak potjes met de waarde van 4,95 die zo goed als hetzelfde zijn als Chanel lakjes!
  Ik werk bij Douglas, en volgens mij hebben ze hiermee een slimme zet gezet!
  Het scheelt rond de 15 euro, en dan heb je gewoon een look like Chanel!
  Ik vind ze het proberen waard!

 7. Lieke
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  volgens mij is 03 come on board captain van de 50’s girls lijn een goede dupe

 8. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  De catrice oogschaduws zijn inderdaad heel erg goed, zeker voor de prijs! Maar Erika F. is toch een prachtige en unieke kleur. Spijtig dat het geen exacte dupe is!

 9. irene
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik heb ondertussen al zo vaak gehoord dat erika f zo geweldig mooi was op alle oogkleuren! Op bijna elke beauty site word hij wel een keertje genoemd. Een maand of 3 geleden ging ik dus ook naar de douglas om hem te bekijken ( lees kopen ) maar vond dat er echt super veel glitters in zaten dus was een beetje bang voor dat er glitters over mijn hele gezicht zouden zitten na 2 uurtjes dragen en heb ik uiteindelijk een mono van Chanel gekocht ( Safari, echt een hele hele mooie every day kleur die makkelijk is te combineren met veel ooglooks ).
  Voor de meiden die Erika F hebben, hebben jullie geen last van fall out? En is hij ook makkelijk te combineren? Volgens mij wel maar wilden toch graag weten wat jullie vinden. :)

 10. Barthe
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Wat leuk want al zou je die 2 kleuren van catrice kopen dan zou je nog goed koper uit zijn als 1 van lancome de laatste tijd meng ik heel veel oogschaduw kleuren

 11. nirosha
  26 december 2011 / maandag, 26 december 2011

  Erika F. ziet er inderdaad heel mooi uit! Hele fijne feestdagen : )

 12. Adinda
  26 december 2011 / maandag, 26 december 2011

  Als wat voor kleur zouden jullie Erika F omschrijven? Op de foto’s lijkt het me een gewone blauw-grijze kleur. De positieve reacties hebben me wel super benieuwd gemaakt naar de real deal!

 13. black rose
  25 december 2011 / zondag, 25 december 2011

  ik heb de donkere van catrice ook en ik zal je zeggen dat ik heb heel fijn vind. ik ga echt niet meer dan 20 euro uitgeven aan een oogschaduw! hhaha

 14. 25 december 2011 / zondag, 25 december 2011

  Goed idee om ze te mengen! Bijna de perfecte dupe ;)

 15. 24 december 2011 / zaterdag, 24 december 2011

  Wat een mooie oogschaduw zeg!

 16. 24 december 2011 / zaterdag, 24 december 2011

  Jammer dat het niet helemaal hetzelfde was, maar gemengd lijkt het er al aardig op! Zelf weet ik helaas geen dupe..

 17. 24 december 2011 / zaterdag, 24 december 2011

  Erika F mix ik met paarse oogschaduw en dat is zo waanzinnig mooi! Door Erika F wordt het paars dan meer sprankelender.

  In het NY Catrice pallet zit een tint die er iets op lijkt, maar Erika F is gewoon niet te evenaren.

 18. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Jammer dat hij toch niet helemaal overeen kwam! Al vind ik hem in combinatie met captain of the black pearl wel aardig in de buurt komen.

 19. Hin
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Essence Back To Khaki schijnt vanwege de gouden shimmertjes ook erg dicht in de buurt van Erika F te komen, misschien kun je met wat creatieve blenderij daar ook wat leuks van brouwen? Ik was al van plan om morgen even de stad in te gaan om te kijken of ik last minute nog wat mooie Catrice mono’s kan scoren voor de feestdagen, dus ik zal gelijk eens even een kritische blik op het Essence-schap werpen :)

 20. Melanie
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  De dag nadat ik je ode aan Erika F. gelezen had, ben ik er naar op zoek gegaan hier in de stad. Uiteindelijk vond ik ‘m bij ICI! Sinds ik Erika F. voor de eerste keer gebruikte ben ik fan, en elke keer dat ik het draag krijg ik complimenten. Je kan ‘m zo mooi laten vervagen, prachtig!
  Vandaag wilde ik eigenlijk een mono van Chanel kopen (naam ben ik vergeten, een heel mooie pastel roze), maar later kwam ik in de drogist bijna dezelfde kleur tegen van L’Oreal! Color Infallible, 004 Forever Pink)(Super mooi gepigmenteerd en maar E10,00! :D

 21. Chiara
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Iedereen die een dupe zoekt voor MAC club -> Catrice Come’on, Cameleon is echt EXACT hetzelfde. Verder is Catrice Captain Sparrow’s boat een dupe voor Chanel Black Pearl le Vernis. Iedereen die op zoek is naar een dupe voor Nars Orgasm -> Estee Lauder Peche Nuance!

 22. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Wat een mooie kleur is die van Lancôme! Jammer dat het geen échte dupe is :(.

 23. fleur
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  ik heb toevallig vandaag de bos groene kleur van essence gekocht maar die van mij was 1,60 euro hmm xd.

 24. Lisa
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  hee serena, waar kan je die erika f. oogschaduw kopen? want ik ging bij de douglas kijken maar daar hadden ze nog nooit van die kleur gehoord! dus waar heb jij hem gekocht? alvast bedankt!

  • Annemiek
   23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

   Ik had dat ook bij de Douglas. Verkoopster had er ook nog nooit van gehoord. Ik bleef echter aan haar hoofd zeuren en toen ging ze zuchtend maar in de lades zoeken. Ze kon hem niet vinden, dus bestond die niet…pfff. Ik heb haar toen gevraagd of ik zelf even in de la mocht zoeken (waarschijnlijk stond ze dat toe om van mijn onophoudelijke gezeur af te zijn hihi) en ik vond hem dus wel! Gewoon blijven zeuren dus! Haha

   Omdat ik het zo’n mooie oogschaduw vind en er zo blij mee ben, bewaar ik hem in het kartonnen doosje. Heb dus even mn doosje erbij gepakt zodat ik je kan vertellen hoe die eruit ziet:

   De oogschaduw zit in een vierkant zilveren kartonnen doosje. Erika F is van de Lancome Ombre Absolue lijn, dus als ze hem niet kunnen vinden, vraag dan naar die lijn en kleur G40. Op de achterkant van het doosje, zien je Erika F staan.

   • Lisa
    25 december 2011 / zondag, 25 december 2011

    Ah super bedankt! Ja bij mij zeiden ze ook al dat hij niet bestond, echt raar. Nou ik ga denk ik deze week nog even langs de Douglas en dan ga ik niet weg tot ik hem heb haha!

 25. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Ahh, zou wel fantastisch zijn geweest als het echt de perfecte dupe was… Jammer, maar vind ‘m er nog wel sterk op lijken met een beetje zwart erdoor!

 26. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Leuk, bijna een dupe inderdaad met de zwarte oogschaduw erdoorheen! Ik vind Captain of the Black Pearl sowieso een geweldige oogschaduw, net als jij.

 27. Martine
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  De zilveren oogschaduw van boujours lijkt op verdacht veel op erika F.

  • Martine
   23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

   1ste op = ook

 28. Rianne
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  mooie kleuren!
  Maar ik vroeg me af hoelang die eyeshadow base van essence (die van I love stage) bij jou de oogschaduw mooi laat zitten, want bij mij gaat het vrij snel creasen, die ik het misschien verkeerd op ofzo?

  • Chantal
   23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

   Bij mij werkt die perfect! Blijft zitten tot ik het eraf haal. Misschien heb je vette oogleden?

  • famke
   24 december 2011 / zaterdag, 24 december 2011

   Dat had ik eerst ook, ik heb van mezelf wel redelijk vette oogleden dus dat kan een reden zijn. Wat ik altijd doe als het echt een hele dag moet zitten is; met m’n middelvinger het vet eraf halen, dan een heel klein beetje concealer uit het catrice palletje en dan oogschaduwbasis. Zo blijft het bij mij echt perfect zitten ! Het te dik aan brengen van oogschaduwbasis kan ook een reden zijn ! Ik weet niet of je een beetje overhangende oogleden heb (dat heb iuk wel) Als je dat niet heb, zou het zonder concealer vast ook goed zijn. Probeer het niet te dik aan te brengen dan word het net als cream oogschaduw. Ik hoop dat je hier wat aan heb !

   • Rianne
    27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

    Bedankt voor de tips, ik heb inderdaad een beetje overhangende oogleden en volgens mij zijn mijn oogleden ook best vettig, dus het zou kunnen dat het daardoor komt. Ik doe het volgens mij niet te dik, dus ik zal je tips eens gebruiken en dan kijken of het werkt.

 29. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Erika F is echt heeel mooi !

 30. Fleur
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Heel handig!! &betaalbaar ;) Bedankt voor de tip.

 31. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Ik heb Erika F pas gekocht en hij is inderdaad favoriet :D en Yay voor het kerstfilmpje, daar vroeg ik pas naar op twitter :)

 32. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Ik heb helaas ook geen goede aanrader voor je.

  Het inspiratiefilmpje van vorig jaar had ik niet gezien, ziet er erg leuk uit!

 33. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Oh wat een goed idee om die twee te mengen. Ik ben niet zo van de dupes, maar ik weet wel dat Gossmakeupartist op youtube een tijdje videos heeft gemaakt over dupes. Helaas zijn veel van zijn genoemde producten alleen in Londen te koop, maar toen ik daar was in mei heb ik wel even flink wat UK drugstore make up ingeslagen en ik ben echt blij verrast. De baked eyeshadows van Famous en Accessorize zijn echte aanraders.

 34. Charlotte
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Ik zag laatst dat je ook nog een donkere bruin oogpotlood zocht! Bij de rituals hebben ze erg fijne! en donkerbruin! Ook vind ik dat ie best goed blijft zitten!

 35. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Ik heb helaas geen goede dupe voor je, maar deze komt wel aardig in de buurt vind ik;) Je kunt niet alles hebben he!