Kerst make-up tutorial

Het is ongelofelijk dat het alweer bijna Kerst is! Het jaar 2015 is voor mij echt in sneltreinvaart gegaan. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik mijn eerste date had met Tim, maar inmiddels wonen we alweer bijna een jaar samen en zijn we nog steeds erg gelukkig. Mijn boek lanceerde in april, ik heb geweldige reizen gemaakt en het einde van het jaar is alweer in zicht!

Vandaag heb ik een feestelijke Kerst Look voor jullie in petto gemaakt met zwoele, verleidelijke kleuren zoals bronze en plum, afgewisseld met glinsterende gouden accentjes. Ik combineer deze eyelook met zowel nude als rode lippen.

Hieronder vind je een lijstje van de producten die ik heb gebruikt voor deze look;

original beautyblender review - 7Beautyblender – ik ben sinds kort echt helemaal fan van dit roze eitje, want je brengt er je foundation gemakkelijk en egaal mee aan met als resultaat een professioneel airbrushed effect. Love it! Klik hier voor een uitgebreide review van de Beautyblender. Prijs €19,95.

l'oreal infallible matte foundation - 1L’Oréal Infallible foundation 24h matte – perfecte dekking, mooie matte finish en voelt licht aan op de huid. Droogt de huid niet uit, accentueert de velletjes niet en laat geen zichtbaar poederig laagje achter. Haast onzichtbaar en de kleur Amber is perfect voor mijn getinte huid met warme ondertoon. Aanrader! Lees hier een uitgebreide review van deze foundation. Prijs €15,99.

kerst look make-up - 8Shiseido wenkbrauwpotlood in dark brown – “Dark brown? Dit potlood is hartstikke grijs!” Dat was in elk geval mijn eerste reactie. Maar, toen ik hem gebruikte merkte ik dat de kleur gewoon perfect is. Niet te warm, helemaal niet trouwens, de kleur is vrij koel, en niet te donker. Dit betekende dat ik mijn kale plekjes goed kon inkleuren zonder dat het geheel er te ‘opgeplakt’ uit ging zien. Met deze kleur krijg je hele natuurlijke wenkbrauwen, geschikt voor mensen met midden tot donkerbruin haar. Het is wat zachter van kleur dan ik gewend ben, maar ik vind het eigenlijk wel heel erg mooi staan. Het resultaat is alsof je je wenkbrauwen hebt ingekleurd met poeder. Het potlood zelf is wat harder en er komt niet intens veel kleur vanaf, maar voor een wenkbrauwpotlood vind ik dat juist fijn. Het enige dat ik niet snap is het kwastje aan de andere kant. Daar had beter een spooly kunnen zitten. Op basis van de kleur scoort dit potlood echter pluspunten, dus ik houd deze in mijn routine! Prijs €22,71.

Bourjois Liner Stylo – heerlijk zacht en romig potlood, intense pigmentatie en water- en smudgeproof. Stempelt bij mij niet op de oogleden (mits ik oogschaduw of een oogschaduw base gebruik, als ik niets draag dan stempelt hij wel iets). Met het smalle puntje, die je steeds omhoog kunt draaien, teken je een goede, intens zwarte wing. Prijs €10,49.

kerst look make-up - 3Chanel Blush in Brume d’or – mijn favoriete nieuwe blush! Geeft de wangen een frisse kleur met een warme ondertoon en een prachtige gouden glow. Qua kleur ligt het tussen bronze en peach in, met een vleugje fris roze. En de blush ruikt zo lekker naar roosjes, hmmm! Prijs €

kerst look make-up - 10Cindy Lou-manizer van The Balm Cosmetics – geeft de wangen een frisse, peachy glow met een hintje roze en een warme ondertoon. De complete, uitgebreide review van deze highlighter lees je hier. Prijs €20,45.

kerst look make-up - 5Revlon Colorstay 16 hour – 520 Brazen – prachtig oogschaduwpalette bestaande uit 4 bij elkaar passende kleuren in warme, frisse tinten; goud, peachy, koper en bruin. De oogschaduw is lekker zacht en geeft een goed pigment af. Prachtig setje voor everyday gebruik! De kleuren zijn wellicht niet heel spectaculair, maar dit is typisch zo’n palette waar je nog jaren lang plezier aan kunt beleven. Prijs €10,95.

kerst look make-up - 6L’Oréal Paris Color Riche L’Ombre Pure Mono – 301 Escape in Bordeaux – deze kleur is echt een ABSOLUTE MUSTHAVE! Het is zo’n prachtige kleur! Het staat ook supermooi en zwoel bij elke oogkleur, maar vooral hazelnootkleurige en groene ogen gaan hier extra van stralen. Soms denk je bij zo’n kleur, oei, gaat het er niet uitzien alsof ik een blauw oog heb? Maar dit is juist de perfecte tint die je er niet laat uitzien als een straatvechter. Je kunt hier zwoele smokey eyes mee maken, want de oogschaduw is lekker zacht en er valt prima mee te blenden. De pigmentatie is ook erg goed. Echt een prachtige kleur, ik ben blij dat ik hem heb ontdekt! Ik koop zelf niet vaak mono’s maar dit is toch wel een aanrader. Prijs €9,99

Maybelline Color Tattoo 75 24K Gold – Can I get a whoop whoop? Want ook deze kleur is een absolute winner! Het is net alsof je puur, glinsterend goud aanbrengt op je oogleden. Het maakt van elke ooglook in één klap een feestje. Mooi rondom de traanbuis, maar ook gewoon als glinsterend accentje onder het oog of juist lekker opvallend over je gehele ooglid heen. Als je op zoek bent naar iets waarmee je de perfecte feestlook kunt creëeren, is deze 24K Gold Color Tattoo een geweldige optie! Het is goed gepigmenteerd en blijft ook nog eens zitten als een huis. Aanrader! Prijs €9,99.

kerst look make-up - 1 Eylure Naturalites Evening Wear – Ultra Glam 101 – geen feestlook is af zonder nepwimpers! Deze falsies van Eyelure geven je ogen een verleidelijke oogopslag zonder er al te nep uit te zien. Ik vind het resultaat vrij natuurlijk, maar niet té natuurlijk: je kunt wel degelijk zien dat je wimpers langer en donkerder zijn. Zoals Samantha uit Utreg zou zeggen: je mot wel kenne zien dat je iets droag, anders heb het allemoal geen zin. En wat nepwimpers betreft ben ik het met haar eens, haha! Prijs €7,99.

kerst look make-up - 2 Eyelure Superfix long lasting adhesive – ik breng mijn nepwimpers aan na mijn eyeliner, dus ik vind het fijn om dan een wimperlijm te gebruiken die zwart opdroogt. Op deze manier valt de lijm niet op als alles goed en wel is opgedroogd. Lijm die doorzichtig opdroogt vind ik ook erg goed, maar ik was ook gewoon benieuwd naar deze variant. Deze wordt vooral aangeraden voor het opplakken van wimperstukjes. De lijm plakt goed, stinkt niet en droogt inderdaad mooi zwart op. Je moet daarom wel echt meteen goed plakken, anders maak je zwarte vlekken op je eyelook en dat wil je niet. Ik zou deze lijm daarom alleen aanraden voor mensen die wimpers plakken over een vrij dikke winged liner of wimperstukjes gebruiken. Prijs €4,79

kerst look make-up - 4
Diorshow Iconic mascara waterproof – ik heb deze later nog veel gebruikt en ik moet zeggen, I like it! Het houdt de krul er goed in en maakt je wimpers echt door en door zwart. Verlengt en geeft volume. Het is een erg goede mascara, maar het is niet de beste in deze prijsklasse die ik ooit heb geprobeerd. I like it, I don’t love it. Oh, ohhhhhh! Prijs €28,99.

ysl rouge volupté ultimate beige - 3Yves Saint Laurent Rouge Volupté in Ultimate Beige – mijn nieuwe favoriete lipstick van dit moment! Waarom, dat lees je hier in de uitgebreide ode review die ik laatst schreef. Deze kleur is limited en is vooralsnog alleen via Bol.com te bestellen. Maar let op, op = op, dus wacht niet te lang! Prijs €27,99.

kerst look make-up - 9Revlon Colorstay Ultimate Suede lipsticks – voelt als een lippenbalsem, maar geeft intens pigment af als een lipstick. Ze voelen heerlijk romig en boterachtig aan op de lippen, lekker hydraterend, maar toch met veel kleur. The best of both worlds! Ik vind deze sticks zeer prettig in gebruik en de hulzen zien er ook nog eens cool uit. Ze blijven ook vrij lang zitten, vooral gezien de zachte, romige textuur. Ik zou zeggen zo’n 4 uur (afhankelijk van je eetpatroon). Aanraders! Prijs €12,95.

kerst eyelook kerst eyelook - 2 kerst look bol.com - 3 kerst look bol.com - 4 kerst look bol.com - 1Ik vind het een zeer geslaagde, feestelijke look geworden! Vooral het gouden glinstertje en de nepwimpers maken deze look extra feestelijk en helemaal kerstproof. Dit is overigens geen advertorial, maar ik heb wel alle make-up opgestuurd gekregen van Bol.com. Ik was al langere tijd benieuwd naar deze producten en nu kreeg ik de kans om alles uit te proberen én er een mooie feestlook mee te maken.

We zijn sinds kort een leuke samenwerking aangegaan waarbij ik mijn favoriete producten deel via mijn eigen pagina. Hier vind je leuke inspiratie voor zowel jezelf als voor kerstcadeautjes. Ik hoop dat jullie eens een kijkje gaan nemen op mijn eigen Bol.com pagina! Hij wordt regelmatig aangevuld met mijn nieuwe favorieten.

Hoe zouden jullie deze eyelook combineren voor de Feestdagen, met een nude lip of een rode lip?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

55 Reacties

 1. Rianne
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Hele mooie oogleuk en fijne review erbij ook! Het is leuk om te lezen hoe enthousiast je zelf bent.

 2. Celine
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Hi,

  Super mooie look! Weet je toevallig ook de prijs van de chanel blush, volgens mij ben je die vergeten neer te zetten

  Fijne kerstdagen alvast

  Xo celine

 3. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Mooie look! En wat een mooie foto’s weer, je kunt echt goed zien dat je er veel tijd en liefde insteekt!

 4. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Mooie look! Ik besef eigenlijk nog niet helemaal dat het alweer bijna kerst is haha!

 5. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Super mooie look! Kan het zijn dat je vergeten bent de prijs te zetten bij de blush van Chanel? X Aster

 6. Martine
  10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

  Wauw, echt supermooi hoor! :) Ik vind het toch altijd weer erg knap hoe je dit bedenkt en de combinaties bij elkaar. De gouden touch maakt het helemaal af!

 7. Tina
  10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

  Je ogen zijn echt heel mooi opgemaakt! De rode lippen vind ik er zelf het mooist bij, echt kerstsfeerig. Die zwarte wimperlijm lijkt me ook ongelooflijk handig, goede tip!

 8. Marianne
  10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

  Hoi Serena! Als ik op de link bij de foundation klik krijg ik een artikel over je favorite lipsticks te zien! Ik heb een gecombineerde huid en glim rondom mn neus heel snel. Mac doesn’t do the trick for me dus misschien dat ik deze ga proberen! Wat ben je toch knap zeg! Liefs, Mary

 9. m
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wauw mooie ooglook Serena! Die plumkleur in combinatie met dat goud, echt prachtig!

 10. Sim
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Erg mooi met de nude lipstick en dat gouden glimmertje idd heel leuk!

 11. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Ze zijn allebei prachtig maar voor met kerst zou ik de look combineren met rode lippen

 12. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Hele mooie look en wat je gebruik je weer leuke producten. Ik moet ook eens na gaan denken wat ik voor kerst make-up ga doen.

 13. Inge
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een super mooie kerstlook heb je gemaakt, vooral met de rode lipstick erbij. En die close-up van je ogen, wauw!! Echt een heel tof effect met de Maybelline Color Tattoo… Het is dat ik net terug ben van de Etos en het Kruidvat, anders had ik hem zeker meegenomen.

 14. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Die rode lipstick maakt de look inderdaad helemaal af, mooi!

 15. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Oh man jouw ogen…Freakin beautiful! Ik vind het een hele mooie look juist met de rode lippen.

  Verder ga ik met Kerstmis gewoon zonder make-up met een lelijke kersttrui onder mijn fake kerstboom liggen ;-)

 16. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Oh die blush van Chanel is echt zo mooi! Ik zou met kerst gaan voor een lekker kleurtje, zeker rood! Ik heb een nieuwe van NARS en die vind ik echt ge-wel-dig.

 17. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een mooie ooglook en nepwimpers horen er inderdaad wel bij!

 18. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Ik zelf hou van nude maar een rode lipstick is ook niet slecht

 19. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Supermooie looks! Ik kan echt niet kiezen welke mijn favoriet is.

 20. Marianne
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Prachtig allemaal! Welke eyeliner heb je gebruikt?

  • Serena
   Auteur
   9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

   Hi Marianne,
   Het potloodje van Bourjois! Ik gebruik haast geen liquid liners meer.

   • Marianne
    10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

    Dank je Serena!

 21. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een mooie look!

 22. Christa
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Mooi, Serena! Wat zijn jouw reviews toch vaak uitgebreid en fijn, echt top. Zo fijn om zoveel informatie over alle producten bij elkaar te zien, thanks :)

 23. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wauw wat een prachtige look en foto’s weer! Die YSL lipstick ziet er zoo pretty uit! X

 24. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  ik hou zo van de geweldige kerstlooks! Heb helemaal zin om er mee te gaan spelen enzo!

 25. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Oh wauw, echt een prachtige kerstlook. Met die rode lippen zie ik je meteen aan de kerstdis zitten :)
  xx

 26. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Love it! Mooie klassieke look heb je gemaakt
  X Rowan

 27. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  wauw, mooie look weer!

 28. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Mooie look, prachtig voor de kerst. Mooie producten gebruik je ook!
  Xoxo

 29. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Oh wauw een prachtige look zeg! Die blush van Chanel ziet er prachtig uit!

 30. Djennifah
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Nice! Alleen de wimpers vind ik echt heel lelijk, was mooier geweest met je eigen wimpers :D

 31. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een prachtige look weer. Helaas is rode lippen niet helemaal aan mij besteed maar als het je staat pak die rode mooie kleur te tevoorschijn. Liefs soraya

 32. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Vooral de laatste look vind ik erg mooi! Het rode staat je zo goed, heel vrouwelijk en volwassen. Leuk dat je je eigen pagina nu op Bol hebt staan, ik ga zo even kijken.

 33. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Mooie look! Ik ben ook een grote fan van deze foundation! Alleen ik breng hem altijd met een kwast aan en dat werkt ook heel goed.

 34. Lieke K.
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Dankje! :) YES! Ik hou er van om mezelf lekker op te tutten tijdens kerst!
  Dit is lekker wakker worden!

 35. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een mooie look heb je gemaakt. Classic en chique maar toch heel feestelijk door het goud. Bedankt weer voor jouw inspiratie!!
  Liefs,
  Eva

 36. Maura
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Toevallig gister al op bol.com zitten zoeken naar make up en dan met name naar de ysl lipstick. Die is zooooo mooi! Helaas niet te vinden! Gister niet, vandaag niet. Hij wordt niet aangegeven als uitverkocht in de webshop dus vroeg me af of ie überhaupt wel te koop is via bol. Heb nog een cadeau kaart en ik weet wel een leuk cadeautje voor mijzelf ^^

 37. Syl
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Nu in de tram alleen even de foto’s kunnen bekijken. Wat een mooie producten. Vanmiddag ga ik zeker even de video kijken.

 38. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Oeh pretty! Dat gouden randje maakt het op en top kerst. Heel leuk! Ik vind ‘m helemaal af met de rode lipstick, net ietsjes meer kerst.

 39. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wauw, ontzettend toffe look Serena! Die lipstick is inderdaad onwijs mooi, staat je lekker fris. En die nepwimpers zien er ook gaaf uit: wel natuurlijk, maar ze geven je wimpers toch nét wat meer glam. Leuk!

 40. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Het is altijd leuk om te zien hoe andere zich opmaken. Een relaxte opmaak video om naar te kijken en dat je niet kunt laten om toch voor rode lippen te gaan. Leuk dat je Revlon Colorstay 16 hour oogschaduw gebruikt, die heb ik pas gekocht maar in andere kleuren. Het gouden glinstertje en de nepwimpers kunnen zeker hier niet ontbreken. Het maakt de look toch net feestelijker.

 41. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat mooooi! Vooral het gouden lijntje aan de onderste wimperrand staat je heel goed. Super feestelijk!

 42. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Hele mooie look! Wauw! Deze wil ik wel proberen! En gaaf hoor dat je een eigen pagina hebt op bol!

 43. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Ik vind dit echt een mooie look! Wat ik fijn vind is dat het een mooie neutrale look is en niet te extreem of met opvallende kleuren.
  Liefs, Susan

 44. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Ik vind de look heel mooi geworden. Met de rode lipstick vind ik de look veel sprekender, maar ook met de nude lipstick erg mooi. Wat is dat palette van Revlon ook mooi :-)!

 45. 9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een mooie look Serena. Ik zou denk ik overdag een rode lip doen en ‘s avonds voor nude gaan. Dat klinkt misschien wat raar, maar ‘s avonds wil ik gewoon lekker kunnen eten zonder me zorgen te moeten maken waar mijn lipstick blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *