Interview met een skincare guru (Part 2)

Vorige week konden jullie deel 1 lezen van mijn interview met skincare guru Mirjam Volp, beter bekend als ‘The Godmother’. Als je deel 1 nog niet hebt gelezen raad ik je aan even op bovenstaande link te klikken, het is namelijk erg interessant. Vandaag gaan we door naar de andere helft van het interview in deel 2. Mirjam zit al bijna 40 jaar (!!) in het vak en wist me van alles en nog wat te vertellen over alle skincare ins & outs. Ze is wekelijks te bewonderen in het Douglas Vredenburg Utrecht filiaal waar ze klanten helpt met skincare producten. Achterin de winkel is haar domein.Vraag 5: Zijn dure skincare merken echt zo veel beter dan goedkopere, en zo ja waarom?
Ja. Dat heeft te maken met het feit dat dure skincare produkten kostbare ingrediënten bevatten zoals huideigen werkstoffen. Hier is veel laboratorium onderzoek naar gedaan en daar gaat behoorlijk wat geld in zitten. Soms komt zo’n duurder merk, zoals La Prairie of La Mer, met een ingredient wat ze zelf hebben ontdekt of ontwikkelt. Hier wordt dan weer patent op aangevraagd, wat ook allemaal heel veel geld en tijd kost. Huideigen werkstoffen hebben als extra voordeel dat je huid minder allergien en irritaties zal krijgen.

Goedkopere skincare produkten bevatten vaak derivaten (de synthetische vorm van…) wat de prijs een stuk omlaag brengt. Voor jonge meiden zijn deze produkten prima hoor! Wij verkopen Venus, L’Oreal en ons eigen merk Beauty System voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Vraag 6: Is zon echt zo slecht voor je huid? Is SPF in een creme belangrijk?

Zon kan zowel je vriend als je vijand zijn. Het is goed in zekere mate, kijk maar hoe je (acne)huid kan opknappen door de zon. De zon bestaat uit 2 soorten straling, UVA en UVB. UVB zorgt voor oppervlakkige verbranding maar UVA dringt dieper door in je huid. Daar zorgt het dat onze huideigen suikers het exfolierende proces activeren (denk aan vervellen). Helaas bindt het ook aan ons collageen en elastine. Dit gaat verharden en breken en verliest zijn veerkracht. Dit proces zorgt uiteindelijk voor de diepere rimpels. Persoonlijk vind ik het dus altijd van belang dat je je beschermd tegen de zon, vooral als je uitgebreid in de zon gaat liggen bakken.

Vraag 7: Heeft skincare wel zin als iets (rimpels, acne) erfelijk is en dus genetisch vastgelegd staat?
Natuurlijk! Altijd! Je huid schoonhouden en beschermen is het belangrijkste wat er is. Ondanks het feit dat het erfelijk is zijn er natuurlijk invloeden van buitenaf, zoals de zon en verontreinigingen, die schade kunnen brengen aan je huid. Deze invloeden kun je beperken door je huid op een juiste manier te reinigen, dus het heeft altijd zin.


Vraag 8: Wat zijn jouw tips voor iemand met acne?
Acne wordt vaak te agressief behandeld. Van de dokter krijgt men dan van die hormoon cremes of uitdrogende middelen terwijl dit bij de meeste gevallen helemaal niet nodig is. Het belangrijkste is om je huid goed schoon te houden en te beschermen met een hydraterende creme. Probeer ook om zo min mogelijk uit te knijpen, hoe moeilijk dat ook is. Hier krijg je alleen maar littekens van. Als je een puistje uit wil drogen kan dit pas zodra de puist naar buiten is gekomen, anders heeft het geen zin. Dus pas aanstippen als de puist zichtbaar is. Douglas verkoopt produkten van Murad en Dr. Brandt die goed zijn voor iemand met acne.

Vraag 9: Heb je nog een persoonlijke boodschap/aanvullende info of tips voor mijn lezeressen?
Laat je niet gek maken door misleidende advertenties of reklames. Laat je eerst goed adviseren in een parfumerie (Douglas natuurlijk!) voordat je een skincare produkt aanschaft. Je hoeft niet altijd dure produkten te gebruiken, goedkopere merken zijn ook prima, vooral voor die jonge meiden. Gebruik niet te veel produkten door elkaar, hier wordt je huid erg onrustig door. Geef het de tijd. De celdelingscyclus van je huid duurt 28 dagen, dit betekend dat je na ongeveer een maand pas echt een (beginnend) resultaat kan zien.

Dit was het laatste deel van mijn interview met Mirjam Volp. Ik hoop dat jullie de vragen en antwoorden interessant vonden en er hopelijk zelfs wat van hebben opgestoken! Mochten er nu meer vragen bij jullie opborrelen na aanleiding van dit interview, laat je horen! Ik kan eventueel een nieuw interview inplannen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *