Interieur idee: Potjes en flessen

Vandaag is een memorabele dag, want na het lezen van dit artikel zal je nooit meer in je leven naar de glasbak lopen. Nope, geen gezeul meer met tassen vol rinkelend glaswerk terwijl je buren je hoofdschuddend aankijken en zich afvragen of je ooit nog van je alcoholverslaving afkomt. Flessen en potjes zal jij voortaan koesteren, want kijk maar eens wat voor leuke dingen je er allemaal mee kunt doen!
Gebruik potjes als beker
Pink Lemonade, Mojito, vruchtensappen of iced tea of coffee. Serveer ze kant en klaar met rietje, ijsblokjes en garnering. Leuk voor themafeestjes, tuinfeesten en bruiloften.

Gebruik potjes voor Cupcake-in-a-jar
Serveer je cupcakes in een potje, bind er een lepel aan vast en ze zijn on-the-go! Leuk om te verkopen op braderieën, handig om mee te nemen voor onderweg en heerlijk als cadeautje! En wat ziet het er schattig uit, niet?

Gebruik je flessen of potjes als lamp
Maak een gat in het deksel en haal er een gloeilamp doorheen en bevestig de potjes of flessen naar wens in de vorm van jouw keuze. Gebruik verschillende maten voor een speels effect of gebruik dezelfde maat voor een strakker design. Hang ze als tros bij elkaar, hang ze opeen rijtje of hang ze in kroonluchter vorm. Op internet zijn diverse DIY pot/lamp tutorials te vinden!

Gebruik je potjes als waxinelichthouder
Spreekt voor zich! Plaats waxinelichtjes of kaarsen in de potjes en voila! Plaats ze in een laagje zand of water, hang ze op, zet ze neer, gebruik dezelfde maat of juist allerlei verschillende. Wees creatief! Voor bruiloften of tuinfeesten geeft het echt een sprookjesachtig effect om potjes met kaarsen in de bomen te hangen. So romantic!

Gebruik ze om dingen in te bewaren
Logisch natuurlijk! Kruiden en specerijen, knikkers, knopen, suiker, pennen, kwasten, wattenstaafjes, sponsjes, noem maar op, als het er in past kun je het er in bewaren. Wat mijn vader doet met zijn schroefjes en spijkers is het deksel van de pot aan de onderkant van een plank bevestigen, zodat je de pot van het deksel af moet draaien (in plaats van het deksel van de pot) om erbij te kunnen, net zoals op het plaats linksboven. Wat ook een leuk idee is, zoals je hieronder kunt zien, is de potjes bevestigen aan een plank. 

Gebruik flessen en potjes als fotolijstje
Pak je lievelingsfoto, rol hem strak om een pen heen (of eetstokje, afhankelijk van de grootte van de hals van de fles) en breng het in de fles. Laat los, en de foto zit in de fles! Vooral leuk met vintage foto’s! Let wel, de foto’s zijn niet gemakkelijk meer uit de fles te krijgen, waarschijnlijk alleen door de fles te breken, dus kies een foto waarvan je zeker weet dat je hem in de fles wil plaatsen. Met potten kan dit ook, maar dan hoef je niet zo ‘moeilijk’ te doen met een pen of stokje. Zie onderstaande voorbeelden ter inspiratie.

Gebruik potten en flessen als bloemenvaasje
Doe een bosje bloemen in een vaasje of potje, of juist een enkele bloem. Zet verschillende soorten en maten bij elkaar voor een speels effect, of bind dezelfde maat bij elkaar voor een strakker design.

Speel en varieer
Wie zegt dat bloemenvaasjes persé op tafel horen te staan? Hang ze op aan een touw boven een tafel, bindt ze vast aan stokken die je in de tuin steekt, hang ze aan de muur of in bomen. Het geeft echt een sprookjesachtig en feestelijk effect, I love it!

Je kunt flessen en potten ook decoreren door er bijvoorbeeld een leuke strik omheen te doen, of kant. Of, probeer dit eens:
bron: psimadethis.com
Alles wat je nodig hebt is een lijmpistool voor de bolletjes en een matte verfbus. Easy peasy! Zo maak je van afval de mooiste vaasjes. Ze doen mij een beetje denken aan de verpakkingen van de Benefit skincare lijn (klik hier).

Geweldig toch wat je met potjes en flessen kunt doen? Zonde om weg te gooien! Want wie wat bewaard, die heeft wat. Ze komen altijd van pas, als je het mij vraagt. Ze zijn niet alleen decoratief, maar ook zeker functioneel. Persoonlijk vind ik de potjes en flessen van doorzichtig glas (of heel lichtgroen) het mooiste, maar ook donker glaswerk kan heel chic zijn.

Ik zou zeggen, laat je inspireren! 

Until next time,

Serena Verbon
ps. Omdat ik gisteren zo druk was met het Beautylab Event was er niet echt een goede tweede update, vandaag maak ik dat goed door 3 artikelen te plaatsen. Dit is de eerste, vanmiddag komt de tweede en ‘s avonds komt er een filmpje online! Stay tuned en mijn excuses voor gisteren.

Volg:

4 Reacties

 1. lisa
  30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  askdhkdfhksdjf

 2. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Hoi Serena.
  http://kado-potjes.hyves.nl/
  Ik heb een hyves over versierde potjes. Met nog wat andere huis decoratie. Dit alles maak ik allemaal zelf.
  Neem een kijkje.. en doe nog meer ideeën op.
  Gr. Alinda

 3. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Wow, erg gaaf idee! Dit artikel komt bij mijn favorieten, voor als ik op mezelf woon. Vind het altijd leuk om foto’s te zien van bloemen in een apart vaasje/potje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *