Interieur | budget bloemen

Bloemen, ik ben er dol op! Elke maandag ga ik naar de bloemist hier op het winkelcentrum voor een verse lading met bloemen die ik daarna verdeel over mijn interieur. Een bosje op de salontafel, een bosje op het dressoir, en hier en daar wat vaasjes met takken en bloemen. Mijn hele huis staat vol met bloemen! Maar, bloemen zijn ontzettend kostbaar. Ik ben wekelijks al snel €10 – €15 kwijt en na een week zijn de bloemen verwelkt en hard toe aan vervanging. Een tientje klinkt niet als het einde van de wereld, maar omdat ze maar een week staan is het bést veel geld. Ik bedoel, daar kan je ook twee avondmaaltijden van kopen. Bloemen zijn daarom echt een luxeproduct, iets wat ik persoonlijk zelf als eerste uit mijn routine zou schrappen mocht ik willen bezuinigen. Dat, en luxe geurkaarsen (he he).

Bloemen staan zo prachtig in je interieur, ik vind het echt een sfeervolle toevoeging. Toch hoef je niet – net als ik – elke week een tientje uit te geven om bloemen in huis te halen. Hieronder heb ik nagedacht over verschillende manieren om bloemen in je interieur te halen voor veel minder geld.

1. Krappe vaas

diy cut out vaas_6Sommige vazen hebben een grote opening, sommige vazen – of flessen die je als vaas gebruikt – zijn wat krapper. Perfect, want zo hoef je geen hele bos bloemen aan te schaffen. Vaak zijn 3 – 5 bloemen al genoeg. In mijn cactusvaas bijvoorbeeld zitten 5 bloemen en meer kan ik er niet in kwijt. In deze DIY cut out vaasjes, en dan met name de fles, past slechts één tak (met meerdere bloemen). Op deze manier ben je voor een paar euro’s al klaar.

2. Eenzame bloemetjes

diy glitter vaas_12awesome new stuff_4Koop één bos bloemen, of een paar losse bloemen, en verdeel elke bloem over een flesje, kannetje, potje of iets anders leuks en verdeel ze door je huis, of zet ze juist allemaal bij elkaar neer. Door je bos te spreiden oogt het wat meer en kun je de bloemen eventueel ook nog verdelen over je interieur. Een potje in je slaapkamer, eentje bij je werkplek, twee in de huiskamer, etc. Op deze manier haal je veel meer uit je bos!

3. Takkewerk

slaapkamer make-over_10tropical wall art_01Ze zijn voordelig en blijven langer staan dan bloemen; takken. Koop bijvoorbeeld een mooie eucalyptustak, tak met rozenbottels of andere besjes, een tropisch blad of mooie tropische takken. Ook brem is een mooie, kleurrijke tak (en het ruikt erg lekker). Je hebt slechts 1 of 2 takken nodig en ze gaan bij mijn zo’n 2 weken mee. Het brengt toch net weer even wat meer groen en ‘leven’ in huis.

4. Statement flower

glow jar_1huiskamer interieur beautylab_07bell jar inspiration 2DIY bloemenvaasje in een lijstje-19Koop één mooie bloem en zet hem in een fles, of knip hem af en doe hem in een solar jar. Ook mooi, zet ze onder een stolp of plaats ze in deze DIY vaas in fotolijstje. Op deze manier creëer je echt een statement piece in je interieur.

5. Uit eigen tuin

instalab april week 2_5611084900_1430784080550246_1246697335_n 31822349_000_hknoppar2Heb je een tuin? Of een vriendelijke buurvrouw, of ouders met tuin? Dan hoeft het je helemaal geen geld te kosten. Mijn ouders hebben in hun voortuin een prachtige magnoliaboom en in hun achtertuin hebben ze seringen, ranonkels en rozen. Mijn moeder knipt regelmatig wat takken af en zet die binnen neer in een grote vaas. Het staat echt prachtig!

6. Liever iets meer commitment?

diy pineapple vase_2slaapkamer make-over_02balkon inspiratie-14 balkon inspiratie-04Op de langere termijn is het voordeliger om plantjes aan te schaffen. Wel meer onderhoud, maar je kunt er dan ook langer van genieten. Maak bijvoorbeeld deze leuke DIY ananas vaas, of koop een mooi plantje met tropische bladeren. Ook altijd leuk, orchideeën, hyacinten, narcissen of rozenstruikjes. Oh, en makkelijk in onderhoud en supertrendy zijn vetplantjes en cactussen. Ook al zijn het mini’s, ze staan superleuk in je vensterbank of in een kasje.

7. Kies de juiste bloemen

GM5A2058-1 a5170a414125Gipskruid, tulpen, bladeren en takken zijn over het algemeen niet zo duur, maar hortensia’s, pioenrozen en van die grote rozen zijn wel erg kostbaar. Heb je niet zo veel geld, maar wil je toch wat mooie bloemen in huis halen, ga dan voor de goedkopere bloemen en voor bloemen van dit seizoen. Als je bloemen buiten het seizoen koopt betaal je sowieso de jackpot. Gipskruid staat delicaat en romantisch en met tulpen kun je lekker veel kleur in huis halen.

Let op, goedkoop is vaak duurkoop! Vroeger haalde ik bloemen bij de AH, maar die kwamen niet helemaal uit en waren vaak na zo’n 4 dagen al op. Zonde! Dan haal ik liever voor hetzelfde geld minder bloemen van betere kwaliteit. Ik koop nu eigenlijk altijd bloemen bij de bloemist of op de markt. Niet dat die per definitie beter zijn, want dat verschilt per zaak en per verkoper, maar je komt er vanzelf wel achter wie er goede, verse bloemen verkoopt en wie niet.

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd met deze leuke bloemige ideetjes en heb laten zien dat het niet bakken met geld hoeft te kosten om bloemen in huis te halen. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind! Als je zelf nog goede bloemen- of decoratietips hebt, deel ze gerust in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

110 Reacties

 1. 3 mei 2015 / zondag, 3 mei 2015

  Origineel artikel zeg! Dit had ik even nodig! Die DIY van de cut-out vazen is wel érg leuk gedaan! Dat ga ik eens doen met mijn pennenglaasjes. Ik zocht trouwens al erg lang naar de naam van gipskruid ik kende het niet, haha. Ga ik eens kopen, want dat ziet er erg mooi uit voor buiten, maar voor binnen een paar steeltjes afknippen om in een vaasje te steken is ook erg handig! Handige tips

 2. Shawmiya
  1 mei 2015 / vrijdag, 1 mei 2015

  fleurig ze! Super..

 3. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Het ziet er zo heerlijk zomerig (is dat een woord?) uit! Ik kan me voorstellen dat wanneer je thuis komt spontaan vrolijk wordt door al die kleurtjes.

 4. 29 april 2015 / woensdag, 29 april 2015

  Mijn mening is om toch de lokale markt (detaillist) te stimuleren i.p.v. de grote supermarkten! Vaak kun je bij een “echte” bloemist ook voor een betaalbare prijs een leuk bloemetje kopen. Tevens is de kwaliteit in menig bloemenwinkel ook beter dan de groot inkoop van een supermarkt waardoor je nog langer van een bloemstuk, boeketje e.d. kunt genieten.

 5. 27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  Wat een super leuke ideeën! Ziet er echt onwijs gaaf uit allemaal!

 6. Ela
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Heerlijk om een Beautyblogger te zien die van bloemen houdt en er dingen van weet!
  Ik doe zelf een opleiding met bloemen, als bloemist.
  Vind het ook heerlijk om er mee te werken!

  het maakt je huis veel leuker en levender!

  Je merkt ook heel veel bij alle bloemenwinkels, hoeveel verschil in de kwaliteit zit.

 7. Mirjam
  25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Ik koop elke week bloemen! Ik heb het geluk dat ik in het Westland woon en langs de weg bij tuinders mooie, verse bloemen (en groenten en fruit) voor weinig kan kopen :) dat is echt mijn budgettip!

  • Maxime
   4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

   Grappig, ik woon ook in het westland !

 8. Mara
  25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Ik koop elke 1 à 2 weken bloemen op de markt, ligt eraan hoe lang ze staan. Meestal kijk ik dan wat ik voor een euro of 3 kan krijgen. Dit verdeel ik dan over een vaas en een klein flesje. Het fleurt gelijk heel mijn kamer op, maar voor een studentenkamer van 10m2 heb je dan ook niet veel nodig natuurlijk!

 9. Nathalie
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Bij mij is het dus omgekeerd! Dure bloemen van de bloemenzaak houden het vaak nog geen week uit.
  De AH of jumbo bloemen daarentegen gaan hun beloofde 7 dagen ruim goed mee, vaak zo’n 10-12 dagen zelfs.
  Ik kies dan de gewone roosjes of de Anjers.
  De Anjers zijn echt grote favoriet. Ik kies de bosjes met de meest dichte knopjes, dan gaan ze super lang mee, en ze staan ook lekker wild ;)

 10. Dominique
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Volgens mij ben je de laatste tijd echt OBSESSED met bloemen! Hahaha super leuk voor dit seizoen! :D

 11. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Leuke tips! Ik moet toch zeggen dat de mooie trosanjers van de AH zeker twee weken staan, die bloeien helemaal prachtig uit. Maar ik ben het absoluut met je eens, onderaan de streep zijn bloemen een dure uitgave.

 12. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Superleuk idee om bloesems in een vaasje te zetten. Daar ga ik zeker iets mee doen!

 13. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wat vrolijk en zomers, zoveel mooie bloemetjes :)

 14. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Ik hou zo van bloemen! Ik werk er niet voor niets in :)

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Wat een heerlijk beroep heb je!

 15. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  supermarkbloemen zijn inderdaad erop of eronder. Ik heb er gehad die 2 weken goed bleven, maar ook die de volgende dag al aan het hangen waren :(

 16. Irmy
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Tip: zien je bloemen eruit alsof ze nog een dag of twee meegaan? Snijd de steel nogmaals schuin af, ververs het water (met plantenvoeding, ik gebruik een fles van de Action), en doop de stelen een paar seconden (2-5) in kokend water voordat je ze terugzet in de ‘verse’ vaas. Gaan ze nog een paar dagen langer mee :)

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Nog nooit van deze tip gehoord maar ik ga het zeker proberen en de eerstvolgende keer dat ik bij Action ben koop ik die plantenvoeding. Thanks!

  • Maxime
   4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

   mag ik vragen waarom het kokende water? Het lijkt mij al genoeg om ze alleen schuin af te snijden en schoon water+voeding? en van wie je dat geleerd hebt. (Ik ben zelf ook bloemist) hihi

 17. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  De fairtrade trosanjers van de AH blijven bij mij echt ontzettend lang staan.
  En voor een bloemist met kwaliteit bloemen vind ik 1 week best wel weinig.

 18. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wat een leuke blogpost met allemaal goede ideeën. Ik heb niet vaak bloemen in huis omdat ik ze inderdaad kostbaar vind. Misschien toch maar weer eens een goede bloemist vinden :)!

 19. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Ik heb eerlijk gezged nooit bloemen in huis staan, maar eigenlijk staat het heel vrolijk en gezellig! :-)

 20. Rachella
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Ik bleef ook elke week bloemen kopen maar vond het toch te veel geld. Dus ik denk dat ik gewoon jou tips ga aanhouden :)

 21. loes
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wat een leuk artikel, moet stiekem ook wel n beetje lachen om je bloemenliefde, ik heb het zelfde en voel me soms erggg oud in de bloemenwinkel (ben 24) hahaha
  Dat diy vaasje in de fotolijst ga ik maar eens maken!

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Nee joh Loes, bloemen zijn hip! En bloemschikken is the new black!

 22. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wat een leuk artikel. Heerlijk, echt om vrolijk van te worden. Ik ga eens aan de slag met de cut-out vaasjes. Vind ze prachtig!

 23. lousaa
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Ik vind dat een bos bloemen van de bloemist echt langer moet staan dan een week hoor. Je moet natuurlijk wel een beetje opletten wat je bij elkaar zet en het water verschonen als het troebel wordt kan ook nog wel eens helpen.

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Wat een leuke! Thanks for sharing! <3

 24. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Wat een mooie foto’s! Die bloemen van buiten zijn echt prachtig :)

 25. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Dat zijn allemaal leuke foto’s en ‘statussen’. De eerste met de ‘halfvolle’ fles vind ik wel leuk

 26. Aimée
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Wat een leuke creatieve dingen heb je allemaal voor bloemen, het is allemaal mooi! Deze voorbeelden vind ik vaak mooier dan een volle bos bloemen.
  Anthuriums zijn ook goede budget bloemen trouwens. Ze zijn op zich niet goedkoop maar als je goede koopt en een beetje geluk hebt kunnen ze wel 6 weken mooi blijven, maar sowieso 2-3 weken! Je hebt er dus wel een stuk langer plezier van.

  • Serena
   Auteur
   24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

   hi Aimee,
   ik moest even googelen.. maar klopt, je hebt helemaal gelijk!
   Ik heb er nu ook eentje in mijn cactusvaas staan nu, samen met soortgelijke bloemen (in het geel en wit) en wow, ze blijven lang mooi zeg! Ze staan nu een week en ze zien er inderdaad niet uit alsof ze al aan het verwelken zijn. Top! :)

 27. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Mijn moeder koopt altijd hele goedkope bloemen op de markt, die zijn dan niet super vers meer maar houden het vaak toch nog een weekje uit en dan heeft ze 3 bossen voor €2-3 en die kun je dan zelf weer mixen en schikken enzo. Het aanbod is elke week dan weer anders.

 28. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Echt prachtige foto’s! Hele mooie bloemen.

 29. Willemijn
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Aaahh bloemen! Wat hou ik toch van ze. Ik ga ook heel vaak op pad in de wijk om kleine “onkruid” bloemetjes te halen. Ik heb ooit kleine vaasjes gekregen en het staat dan zo leuk bij elkaar! Wat madeliefjes, vergeet-me-nietjes…

  • Serena
   Auteur
   24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

   Ah, wat schattig en kijk, op deze manier kost het ook geen geld! Slim van je :)

 30. Esma
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Ik hou zo erg van bloemen in huis!
  Bijna altijd koop ik ze bij de Jumbo, die hebben veel variatie. Ook staat bij hun netjes de datum tot wanneer ze verkocht mogen worden, waarna ze nog minstens een week mooi blijven. Ik zoek altijd bloemen uit die in ieder geval nog een week verkcht mogen worden, waardoor ze nog minstens twee weken mooi blijven. En dat blijven ze echt!
  Zeker dus een keer bij de Jumbo proberen.

  • Serena
   Auteur
   24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

   hi Esme,
   ik lees bij wel meer mensen positieve geluiden over de bloemen van Jumbo, dus ik ga ze hier zeker eens halen. Ben benieuwd! liefs, Serena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *