Instalab week 9 | Zanzibar en weer thuis

Goedemiddag! Na een heerlijke week Zanzibar én Tanzania ben ik dan weer terug in ons koude kikkerlandje! Toch ook wel weer heel fijn, lekker tegen George aankruipen in bed en knuffelen met de kitties. Ik heb ze gemist! Maar hoe waren mijn laatste dagen in Zanzibar en wat heb ik de afgelopen week zoal gedaan? Bekijk het hieronder;

instalab week 9 zanzibar _ - 1 Ons laatste resort in Zanzibar was, naar mijn mening, ook meteen de mooiste! We hebben 3 nachten overnacht in de Unguja Lodge. Hier was het ontbijt echt een feest! Heerlijke eitjes, omeletjes, pancakes en waffles, met een ruime selectie aan vers tropisch fruit en de lekkerste croissants en broodjes. Hmmmm! Genieten!

instalab week 9 zanzibar _ - 6 Vooral dit fruit was ik DOL op!!! Jitse (de cameraman) en ik gingen hier helemaal op los! WAT IS DIT LEKKER! Het is een beetje zurig, maar ook zoet, en het smaakt heel erg naar mangistan, maar dan met de draderige textuur van durian. Je kan er zo lekker op sabbelen. Het heet soursop of ‘zuurzak’ in het Nederlands en ik ga hier bij de toko zeker eens op zoek!

instalab week 9 zanzibar _ - 2 Kijk, wat een schatje! Echt lekker zo’n punkie, haha! Dit zijn aapjes die echt alleen op Zanzibar voorkomen. Er zijn er maar 1500 op Zanzibar en 1500 verspreid over de rest van de wereld (ik denk in dierentuinen en zoiets als de Apenheul). In totaal zijn er dus slechts 3000 aapjes en dat maakt het een beschermde diersoort.

instalab week 9 zanzibar _ - 3 Officieel heten ze de Zanzibar Red Colobus Monkey, maar iedereen noemt ze de ‘Zanzibar aapjes’. Ze zijn lekker lui en niet zo speels als de aapjes bij ons resort. Ze chillen hem vooral lekker in de bomen. Zo leuk om te zien van zo dichtbij! Ik had het niet gedacht van te voren, maar ik ben echt verliefd op aapjes. Van alle dieren die ik heb gezien deze trip vind ik de aapjes misschien nog wel het leukste. Met die grijphandjes en nieuwsgierige oogjes :)

instalab week 9 zanzibar _ - 4 Lekker make-up loos het grootste gedeelte van de trip! De eerste paar dagen deed ik nog mijn dagelijkse make-up routine op, maar ik merkte al snel dat het totaal geen zin had. We gingen vaak zwemmen, de zee in, en sowieso gutste het zweet van je gezicht, dus waarom deed ik nog moeite? Hahaha! Het was namelijk elke dag boven de 30 graden, het koelde ‘s avonds af tot 27 graden en ik werd dan ook elke ochtend klam wakker en dat bleef de hele dag zo, vanwege de hoge luchtvochtigheid. HEERLIJK hoor, als ik er aan terugdenk. Maar funest voor je make-up! ;)

instalab week 9 zanzibar _ - 5 Even een creatieve foto maken voor Jitz. Als dat geen nieuwe Facebook profielfoto wordt!! Haha!

instalab week 9 zanzibar _ - 11 Kijk, dit was mijn ‘huisje’ op de Unguja Lodge. We hadden dit gewoon voor onszelf, alleen. Het bevatte 2 slaapkamers, een chill-zithoek, een buiten badkamer, apart toilet, een hoekje met boeken, nou het was echt te gek dit! Als jullie naar Zanzibar willen gaan, ga dan zeker hierheen. Echt een prachtige locatie, hele luxe lodges en….. elke ochtend en middag spelende aapjes!

instalab week 9 zanzibar _ - 10 Mooi he? Het huisje was heeeeel hoog, hele hoge nok. Je zat dus echt in de buitenlucht, maar omdat er zo’n groot en hoog dak op is gebouwd ben je toch ook wel weer beschut. En alles met de hand gebouwd en met respect voor de natuur, want ze hebben om de baobab bomen heen gebouwd.

instalab week 9 zanzibar _ - 12 Elke ochtend mijn uitzicht. WOW!

instalab week 9 zanzibar _ - 20 Fun in the pool!

instalab week 9 zanzibar _ - 15 Oh yes, WE DID IT! Lekker standaard om zo’n foto te maken, maar kijk eens hoe goed hij is gelukt, hahaha! Ik zal eerlijk toegeven: dit was poging 12. En tip van cameraman Jitz: maak een slomo filmpje via je iPhone en maak achteraf een screenshot van het frame. KAN NIET MISGAAN! Ja ja… nu willen jullie het ook uitproberen he? :)

instalab week 9 zanzibar _ - 22 Zanzibar was top!! Maar de spinnen die ‘s nachts in mijn kamer rondscharrelden waren.. iets minder, haha! Ik ben niet bang voor spinnen hoor, en ja je zit toch in de natuur, dus lekker laten gaan die spin. Heb hem op mijn muur laten zitten want ik slaap toch in een klamboe. Ik moet wel zeggen, dat ik niet dichterbij durfde te komen met mijn hand. Hehehe!

PS. zijn jullie wel bang voor spinnen?

instalab week 9 zanzibar _ - 25 Op onze laatste dag gingen we naar ‘The Rock’ en dat is een restaurant op inderdaad… een rots. Echt een TE GEKKE locatie en superromantisch en idyllisch, dus als je op Zanzibar bent, maak dan zeker een reservering. Zanzibar is flink onderheven aan eb en vloed (zoals alle plekken natuurlijk, maar hier viel het me meer op) dus we konden er heen lopen..

instalab week 9 zanzibar _ - 28 Maar toen we klaar waren met eten (het is overigens ongelofelijk lekker, echt een aanrader) moesten we met een bootje terug naar de kust. HOE LEUK!

instalab week 9 zanzibar _ - 16 Oh ja, we zouden naar een onbewoond eilandje gaan, maar alles liep uit dus we kwamen daar een uurtje later aan dan gepland. En van het hele eilandje was dus amper wat over, alles stond al bijna onder water. Je zag alleen wat zand, haha! MAAR NO WORRIES! Lau en ik wisten daar wel raad mee. Het licht was perfect, geen toeristen in de wijde omgeving, geen gekke dingen op de achtergrond: dit was DE perfecte locatie voor een Instagramshoot!

Lau en ik gingen helemaal los (WOOOOWWWW, DEZE FOTO WORDT ZOOOO MOOI! JIJ GAAT NOG MEER VAN MIJ HOUDEN DAN JE AL DEED! OMG, DEZE IS MOOI! NEE IK WIL NIET WEG, HET IS HIER PERFECT!) misschien herkenbaar? Lol!

instalab week 9 zanzibar _ - 18 Kijk het ging ook wel eens mis! Hahahaha! Bijvoorbeeld als ik bijna werd weggespoeld.

instalab week 9 zanzibar _ - 19 Maar het ging ook goed! Kijk nou zo’n gezellige foto dit is! En zo mooi dat blauwe water en onze kleurrijke bikini’s… zucht. Ik wil terug!

instalab week 9 zanzibar _ - 29 Hier was ik net geslaagd voor de cursus ‘buik inhouden en heupvetjes camoufleren’. Ik ben hier inmiddels een master in geworden en geef mijn skills graag door aan jullie, want hee, ik ben de beroerdste niet. Geïnteresseerden kunnen op 1 april rond 13u langskomen bij strandtent ‘Het Zonnetje’ op Scheveningen, waar we samen de branding in duiken en ik jullie laat zien hoe je kunt faken dat je een Victoria Secret model bent!

(geintje natuurlijk).

instalab week 9 zanzibar _ - 13 MORE FRUIT! Zo’n ontbijtje lust ik elke dag wel! Maar vooral bij die warme temperaturen is het heerlijk.

instalab week 9 zanzibar _ - 8 Tja, en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Met TUI vlogen we rechtstreeks terug naar Amsterdam. Het was een hele fijne vlucht want ik heb 3 uur achter elkaar kunnen slapen (thanks to 10mg melatonine en een rood wijntje!). Op Schiphol stond George me al op te wachten, ik miste hem toch wel heel erg, zeker de laatste dagen!

instalab week 9 zanzibar _ - 26 Hihi, kijk eens zo bruin ik ben geworden daar! George heeft een nieuwe style, de Peaky Blinders cap. Ik vind het echt leuk staan en ik vind het stoer dat hij het draagt. Klinkt misschien stom dat ik dat zo zeg, maar jongens onder elkaar zijn toch vaak van het ‘wat heb jij nou op je hoofd?!’ of ‘hee!! Pietje Bel!” “Haha, Ciske de Rat!” maar George heeft gewoon maling en rockt zijn petje. I love it!

instalab week 9 zanzibar _ - 9 JAAAAA! Mijn baby kitties! Heb ze zo gemist! <3

En zij mij ook, denk ik. Weet het niet zeker. Ik wil dat wel heel graag. Dus ik doe gewoon alsof ze me ook ontzettend hebben gemist de afgelopen week.

instalab week 9 zanzibar _ - 17 Jullie konden het recept al lezen afgelopen vrijdag: mijn nieuwe liefde op foodgebied is risotto! Ik ga hier lekker mee variëren de komende tijd, haha! Nu nog even die verse truffel bestellen… iemand tips waar ik online een goeie kwaliteit kan vinden?

instalab week 9 zanzibar _ - 23 Op vrijdagavond even biertjes gedaan met George in het Oude Dorp, echt gezellig! Ik dronk Liefmans, het is eigenlijk ook gewoon cassis he… :)

instalab week 9 zanzibar _ - 24 Hier lijk ik echt zwaar aangeschoten, maar dat is niet zo.

Ik was dronken.

instalab week 9 zanzibar _ - 27 Op zaterdag vierde Hester de verjaardag van kleine Lorena, die gewoon al 2 jaar is geworden!!! Ze is zo’n lief, klein boefie! <3

Ik gaf 2 sets Play-Doh (kennen jullie het nog?) want Lorena is dol op kleien.

instalab week 9 zanzibar _ - 7Zondag gingen we even naar mijn ouders, want papa had hulp nodig in de tuin. Kopje thee erbij, zonnetje, heerlijk hoor! Het was ook helemaal niet koud. Meer van deze dagen!! ‘s Avonds gingen we naar de ouders van George, zijn stiefvader had heerlijk gekookt (boontjes, eieren in pindasausje, rijst, zoete ketjapkip) dus heb gesmuld! George’s ouders zijn echt hele lieve mensen.

Nou, dat was ’em weer deze week! Ik geniet nog een beetje na van Zanzibar en vanaf 15 maart zijn de afleveringen van mij en Lau te zien op het kanaal van Wander. Maar, zoals altijd, geef ik jullie natuurlijk een seintje als het zover is. Kan zelf echt niet wachten, ben zo benieuwd!! Het echte leventje begint weer, dus de komende week lekker foto’s maken, video’s maken, review schrijven en afspraken in Amsterdam en Utrecht.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

59 Reacties

 1. pkh
  20 maart 2017 / maandag, 20 maart 2017

  Mooie vakantie! Waar is die leuke kleurrijke bikini van? Ik zoek zoiets!

 2. Rachelle
  13 maart 2017 / maandag, 13 maart 2017

  ‘Hier lijk ik echt zwaar aangeschoten maar dat is niet zo.

  Ik was dronken.’
  Hahaha hier moest ik wel even om lachen. :)
  En wat ziet Zanzibar er heerlijk uit zo! Alleen die spinnen, no go voor mij.. Helemaal niet in zo’n formaat (of nog groter…)

 3. Ilse
  11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

  ‘Hier lijk ik echt zwaar aangeschoten, maar dat is niet zo. Ik was dronken.’ Geweldig haha. Zanzibar ziet er echt heel leuk uit!

 4. 9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

  Wauw wat een reis, dat huisje ziet er zo leuk uit en dat restaurant aah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *