Instalab week 8 | en het is.. Zanzibar!

YES, mijn vermoedens waren juist! Toen Laura en ik op Schiphol stonden kwam er een stewardess van TUI naar ons toe lopen en toen wist ik het helemaal zeker, want ik WIST dat TUI rechtstreeks naar Zanzibar vloog. En ja hoor, onze Wander bestemming was inderdaad Zanzibar! ZO BLIJ!

Laura wilde zich expres laten verrassen en had nog geen research gedaan of gebrainstormd over de paklijst met vrienden, dus die was echt verrast en ook heel blij! Ik had er helemaal zin in om meer van Afrika te ontdekken. Ik ben 5 dagen in Marrakech geweest en 3 dagen in Kaapstad, dus Afrika is voor mij een vrij onontdekt continent. Dus kom maar op, dacht ik! Een compleet verzorgde reis naar een droombestemming, wat een lucky basterd ben ik toch!

In onderstaande Instalab kan ik helaas niet te veel weggeven van de trip, want het moet een beetje geheim blijven tot alle afleveringen online staan (dan is het voor jullie net zo’n verrassing als voor ons), dus hieronder vind je vooral veel ‘tussendoor shots’ en sneak peeks! Enjoy!

instalab zanzibar_ - 1 Met de piloot in de cockpit van onze TUI vlucht. Het was een vlucht die nog een tussenlanding maakte in Egypte om te tanken, dus al met al vertrokken we om 7u in de ochtend en kwamen we pas om 21u in de avond (plaatselijke tijd, het is hier 2 uur later) aan in Zanzibar. Een lekkere lange vlucht, maar voor mij ging hij zo voorbij. Heb lekker gekletst met de Wander crew (die zal ik zo aan jullie voorstellen) en een klein dutje gedaan.

instalab zanzibar_ - 13 Dit is Jitze-Jaap, ookwel gewoon ‘Jits’ genaamd en hij is de cameraman tijdens deze trip! Een superleuke, gezellige man die dol is op reizen, dol is op zijn drone (als hij ermee vliegt en mooie beelden schiet verschijnt er een smile van oor tot oor) en heel erg veel van kletsen houdt!

instalab zanzibar_ - 14 En dit is Sander, hij werkt bij Endemol en heeft de hele trip samengesteld en geregeld. Hier in Zanzibar is hij ook veel aan het bellen, regelen en betalen en dat doet hij heel goed, want alles verloopt tot nu toe lekker soepel. En daarbij is het gewoon een hele lieve, grappige jongen! Laura en ik kunnen supergoed met Jits en Sander opschieten, er wordt veel gelachen en samen proberen we alles uit deze trip te halen wat erin zit, want we willen allemaal een mooie serie op het kanaal van Wander neerzetten. Alles komt over 2 tot 2,5 week online te staan en ik kan niet wachten op het eindresultaat!

instalab zanzibar_ - 2 We kwamen ‘s avonds rond 21u aan in ons eerste resort, waar we werden verwelkomt met een welkomstdrankje: een verse kokosnoot! Tropischer kun je het niet hebben! :)

instalab zanzibar_ - 19 Pas de volgende ochtend zagen we ons hutje pas echt goed, en als ik zeg hutje bedoel ik eigenlijk een luxe lodge met alles erop en eraan. Stromend, schoon drinkwater (het resort had hun eigen bron), veel stopcontacten, een heerlijk bed en een prachtige badkamer. En het uitzicht, wow! Onze hut was tegen een gigantische, oude boom gebouwd dus we hadden een soort veranda voor, met aan het einde een heerlijke hangmat met uitzicht over de zee. Wowie!

instalab zanzibar_ - 18 En onze badkamer was een ‘buiten badkamer’ zoals dat heet, en bevond zich dus – jawel – in de openlucht. Echt heerlijk! Lekker douchen, midden in de natuur! Ik voelde me helemaal Jane in the jungle, haha!

instalab zanzibar_ - 10 Het allerleukste waren nog wel de aapjes, die kwamen zo rond een uurtje of 9 ineens aanzetten met zijn allen. Ze waren lekker nieuwsgierig en zaten ons te beloeren vanuit de boom, maar kwamen ook langzaam dichterbij en speelden met de hangmat. Ze waren zo leuk en lief! Op een gegeven moment lag ik te chillen in de hangmat en kwamen ze best dichtbij. Hierboven kun je 3 aapjes spotten, als je goed kijkt!

instalab zanzibar_ - 8
Kijk nou wat een cutie! Die oogjes! Zo lief! Dit is een klein aapjes, geen baby maar nog wel heel jong, die lief op een stukje fruit (denk ik) zit te knabbelen. Op een gegeven moment waren Laura en ik ons aan het opmaken (het heeft eigenlijk helemaal geen zin met deze bloedhitte hier, maar goed!) en toen kwam een aapje recht boven onze buiten wastafel geklommen. ZOOOO!! En die zat me toch een partij naar onze toilettasjes te eyeballen! Echt met van die glimmende oogjes en grijpgrage handjes! Ik ritste hem maar snel dicht, voordat ze mijn foundation of blush zou pikken, hihi! Echt zo nieuwsgierig zijn ze! Ik kan er maar niet over ophouden, ik vind aapjes gewoon ZO leuk en ik ben nooit zo dicht bij zo veel leuke aapjes geweest in de natuur. Voor mij was dit echt een unieke, geweldige ervaring!

instalab zanzibar_ - 7Bootje varen naar Prison Island.

instalab zanzibar_ - 4 Ahhhh, en het water hier, zo blauw! De stranden parelwit, wuivende palmbomen en elke dag net iets boven de 30 graden. Een waar paradijsje. De oostkust van Afrika ligt aan de Indische Oceaan en het water is hier dan ook heerlijk lauwwarm.

instalab zanzibar_ - 15 WE LOVE IT HERE! NOOIT MEER NAAR HUIS!

instalab zanzibar_ - 6 Ik moest heel hard lachen want als je Laura een beetje kent, dan weet je hoe ze praat. En we reden voorbij een stel mooie palmbomen en ze riep ineens uit het niets “ohhh kijjjjjk, wat een mooie PALMIES!” Lol, palmies. Nu denk ik elke keer als ik een palmboom zie ‘palmies’. Ik vond het gewoon zo droog en grappig!

instalab zanzibar_ - 22 Het strand en de zee op ‘Prison Island’, waar we onze allereerste duik hebben genomen. HEER-LIJK!

instalab zanzibar_ - 5 Het is zo raar om voor te stellen dat ik vorige week nog dik ingepakt door de sneeuw, ijzige wind en de kou liep, en nu gewoon al loop te zweten in een luchtig zomerjurkje. Het is hier namelijk niet alleen warm, ook vochtig, dus je bent eigenlijk de hele dag klam en zweterig, haha! MAAR IK KLAAG NIET! Zeker niet, ik houd van warme temperatuurtjes en als er een windje waait is het zoooo lekker. Ik ben trouwens ook groot fan van jurkjes met zakken. Waarom maken ze niet elke jurk of rok met zakken, zo veel handiger.

instalab zanzibar_ - 9 Zanzibar wordt ook wel ‘spice island’ genoemd, want hier komen veel spices vandaan en hier werd vroeger ook veel gehandeld in kruiden. Hier wordt onder andere de beste kwaliteit kruidnagel en nootmuskaat gekweekt. En nootmuskaat, daarover vertelde onze gids een grappig verhaal: vrouwen maken er een drankje van om meer “in the mood” te komen. En als je er HEEL veel van neemt, ga je zelfs hallucineren. WHAT?! Van nootmuskaat wordt je dus geil? Van het hallucineren had ik wel eens gehoord, maar dat andere was nieuw voor me. Zou het echt werken? Wie weet… probeer jij het voor me uit? :)

instalab zanzibar_ - 21 WHOOHOO! Wat een surprise! We bleven niet alleen op Zanzibar, Wander had namelijk een verrassingstrip voor ons georganiseerd buiten het eiland. Waar we precies naartoe zijn gevlogen mag ik niet verklappen, maar je kunt het misschien wel een klein beetje raden. We vlogen met deze kleine charter vliegtuigjes waar zo’n 14 passagiers in kunnen in totaal. Best spannend! Maar het was steeds maar een klein stukje vliegen, dus goed te doen.

instalab zanzibar_ - 17 Onze tweede lodge was een prachtige tent, maar wederom van alle luxe voorzien. Hoe ze alle meubels (bedden, kasten, tafels) naar zulke locaties krijgen blijft mij echt een raadsel. Deze lodge lag namelijk ook nog eens aan de andere kant van de rivier. Maar wow, wat een mooie tent. Op deze manier is ‘kamperen’ goed te doen. Echt glamping!

instalab zanzibar_ - 16 Ieeehhhhh! Ik schrok me steeds dood als ik er weer eens eentje zag lopen. Deze millipedes zijn hartstikke groot en ze glibberen zigzaggend over de weg. In Zanzibar heb ik ze niet gezien trouwens, ze waren alleen op die andere locatie. Ik heb er heel kort eentje aangeraakt en ze voelen alsof ze een harnasje aan hebben. Ze voelen echt bijna zoals iets mechanisch, van metaal.

instalab zanzibar_ - 20 Dit is een Baobab, een hele grote en oude boom die ook wel de tree of life wordt genoemd, maar ook wel monkey bread tree, omdat apen er veel in slapen in de avonden. De boom heeft een grote, gladde stam en weinig zijtakken, dus de aapjes kunnen er prima in klimmen, maar andere dieren niet. Op deze manier zijn ze ‘s avonds als ze slapen goed beschermd tegen roofdieren. Op de foto kan je helaas niet goed zien hoe groot de boom is, maar hij is echt 20 tot 30 meter in omtrek als ik het zo zou moeten schatten. Prachtige boom!

instalab zanzibar_ - 3 Even posen voor een mintgroen muurtje! Ik ben dol op gekleurde muren. Het playsuitje dat ik hier draag is al oud en van Abercrombie & Fitch, maar ik ben er nog steeds heel blij mee!

instalab zanzibar_ - 12 De hoofdstad van Zanzibar is Stone Town, en we sliepen ook 1 nachtje in het hotel Swahili House, met een uitzicht over de stad. Alle huizen en daken zijn hier zo verschillend van elkaar, de ene is groot, de andere weer klein, met en zonder kleur, je ziet veel golfplaatdaken, veel armoede, maar ook weer mooie nieuwe gebouwen met Arabische invloeden. Het deed me heel erg denken aan de daken die je voorbij ziet komen in Assasin’s Creed.

instalab zanzibar_ - 11En dit is onze derde en laatste locatie, Unguja Lodge. En wow, Sander saved the best for last, dit is echt een prachtige en de meest luxe locatie van allemaal. Het is hier heel rustig, we hebben een mooi uitzicht over zee, onze hutten zijn ‘out of this world’ (ik zal ze jullie de volgende keer laten zien, heb een heel huis voor mezelf!) en we hebben hier heerlijk gegeten! Gisteren kregen we kreeft en garnalen van de grill, wowwwww! Echt genieten hier!

Nou, er staan nog 1,5 draaidagen op het programma dus ik ben héél benieuwd wat Wander voor ons in petto heeft hier. Maar ik moet zeggen, Zanzibar heeft mijn hartje gestolen. Ik dacht eerlijk gezegd dat het hier alleen zon, zee, strand was en dat mensen niet van hun resorts afkwamen, maar er valt hier zo veel te doen en te beleven en je kunt heel veel fantastische, avontuurlijke uitstapjes maken vanaf hier.

Ik kan jullie Zanzibar echt van harte aanbevelen, nu al! Het is niet alleen een perfecte Honeymoon locatie, je kunt hier ook prima heen met je vriendinnen, ouders, of als stelletje. Vooral als je bijvoorbeeld wel gewoon lekker wilt chillen, maar ook zo nu en dan iets avontuurlijks wilt doen. Iedereen spreekt hier goed Engels en ik voel me hier veilig. Mensen zijn helemaal niet opdringerig. OK, af en toe moet je wel een spin je kamer uitjagen die zo groot is als je hand, maar verder is het hier heeeeeeerlijk!

Volgende week nog wat meer Zanzibar foto’s, maar komende donderdag ben ik weer terug in Nederland. Ook wel lekker, want ik mis George en ik mis mijn katjes en mijn eigen bedje stiekem toch wel een klein beetje :)

Zijn jullie wel eens in Afrika geweest?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

43 Reacties

 1. Jennifer
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Zanzibar is super. Wij zijn 5 dagen naar Tanzania geweest naar het Selousreservaat voor een safari. Super. Veel wild gezien mede dankzij de gids en chauffeur

 2. michelle
  2 maart 2017 / donderdag, 2 maart 2017

  zanzibar staat hoog op mijn lijstje en nu al helemaal haha
  alleen zal ik als ik er heen ga minder luxe overnachten en zo.

 3. 2 maart 2017 / donderdag, 2 maart 2017

  Wat een heerlijke, jaloersmakende foto’s. Ik verlang zo naar lekker warm weer en mooie ‘palmies’, haha.

 4. M
  1 maart 2017 / woensdag, 1 maart 2017

  Echt supermooi!

 5. 1 maart 2017 / woensdag, 1 maart 2017

  Ik ben er nooit geweest maar het ziet er wel echt super vet uit :) Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

 6. 28 februari 2017 / dinsdag, 28 februari 2017

  Ah wat leuk dat je dit mag doen! Zanzibar lijkt mij prachtig.

 7. 28 februari 2017 / dinsdag, 28 februari 2017

  Wat een paradijsje!
  I’ll keep this one in mind :) <3

 8. 28 februari 2017 / dinsdag, 28 februari 2017

  Wij zijn ook naar Zanzibar geweest, om 4 dagen te ontspannen na onze safari in Tanzania. Prachtig eiland maar het was wel het regenseizoen waardoor er elke dag wel een korte maar fikse bui viel.

 9. Inge
  28 februari 2017 / dinsdag, 28 februari 2017

  Wauw wauw… je hebt me geïnspireerd!!! ik zoek nog een vakantielocatie voor in oktober. Ik word dan 30 en wil voor de verandering eens met een cocktail in mijn bikini, op het strand zitten ipv in de regen thuis met blokjes kaas en wijntjes.

  Dit ziet eruit als de perfecte locatie.. en dan die temperaturen, ook in oktober heerlijk genieten!!

  Nu mijn vriend overhalen en gaan sparen.. my goshhhh is het al zover?

 10. Denise
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Ik ben in Afrika geweest :)
  Supergaaf Sereen!
  Alleen die spin…ik denk dat ik dan Mn lodge in de fik zet…😅

 11. Suzanne
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Zo leuk om weer allemaal te zien!
  Mijn vriend en ik zijn 2 jaar geleden 2 weken naar Zanzibar geweest ☺ heerlijk eiland maar 2 weken was toen toch wel erg lang! Ik moet wel eerlijk zeggen dat wij behoorlijk schrokken van de armoede daar. We zijn toen namelijk echt de dorpjes in geweest en dat was echt wel even schrikken hoor🙈

 12. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wat een heerlijke trip! Ik ben super benieuwd wanneer de beelden beschikbaar komen (: ik zag al een foto van je op IG waar je heerlijk aan het genieten was in een cute playsuit met leuke sandalen. Toen ik de comments las bij deze foto moest ik wel even lachen, enkele meiden dachten dat je zwanger was omdat de playsuit gewoon niet lekker viel bij je buikje, ook vanwege de manier hoe je stond. Nouuuu, als ik die bikini foto van je zie hebben zij wel een antwoord op hun vraag gekregen. Je bent prachtig en je hebt een toplijf! (zag laatst een herhaling van 24Kitchen waar je noodlesoep ging maken en daar zag je lichaam er ook super mooi strak uit!)

 13. Jenneke
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Zanzibar.. daar ben ik ten huwelijk gevraagd!

 14. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Een collega van mij zit nu ook in zanzibar

 15. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wat een gaaf land zeg, dit land staat ook echt nog op mijn bucketlist! ik ben benieuwd naar het eindresultaat

 16. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Superleuk! Ben echt benieuwd naar het eindresultaat! Ik ken Afrika ook niet zo goed, ben alleen een keer 3 maanden in Ghana geweest. Daar in het noorden leven van die grote bavianen. Die klopen een keer op onze deur van de hotelkamer. Gelukkig keken we eerst wie (of wat) er voor de deur stond. Echt die apen zijn zo groot! Prachtig om te zien.

 17. S
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Lucky basterd? Als in basterdsuiker? Hahaha
  Die piloot deed me een beetje denken aan JayJay :’)

 18. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wat een heerlijke reis! Ik hóu van Afrika, dus Zanzibar moet ik ook zeker een keer gaan bezoeken ;)

 19. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wow, wat een mooie foto’s! Ben wel jaloers hoor, haha. En ‘palmies’ klinkt inderdaad erg grappig :p
  Liefs, Susan

 20. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Dat ziet er gezellig uit.

 21. Sandra
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Heerlijk genoten zo te zien!
  Geweldig eiland he! Mijn zus woont hier dus ik ben blij dat ik zanzibar mijn jaarlijkse vakantieplekje mag noemen.

  • Sandra
   27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

   Waar hebben jullie geslapen als ik dat mag vragen?
   Ziet er leuk uit!

 22. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw ziet er gaaf uit! Ik ben nog nooit in Afrika geweest, maar het staat nog wel op mijn (te lange) bucketlist

 23. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Oh wauw, wat ziet dat er heerlijk uit!
  Lijkt me geweldig om eens te bezoeken.
  Liefs Lonneke

 24. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw! Wat een prachtige foto’s! Ik ben vorig jaar in Gambia geweest, dat was ook zo heerlijk 😍. Zanzibar klinkt ook fantastisch, die komt ook op mijn travel bucket list!

 25. Britt
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw, wat een geluk, en wat heb je het ook verdiend! Geniet maar lekker daar, heerlijk ziet het er ook uit. Je straalt ook helemaal. Die playsuite (de witte) staat je trouwens prachtig!

 26. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wat geweldig dat je hier heen mocht! Mooie foto’s

 27. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wow, Zanzibar! Het ziet er echt fantastisch uit! Ik ben nog nooit in Afrika geweest, maar als ik dit zo zie moet daar toch nodig verandering in komen. Qua vochtigheid lijkt het wat op Indonesië misschien, of niet? Dan weet ik wat ik kan verwachten haha. Veel plezier nog daar!

 28. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw, wat geweldig dat je hier heen mocht gaan zeg!! Hele mooie foto’s, volgens mij zijn jullie optimaal aan het genieten. Heel veel plezier nog en ik ben benieuwd naar het volgende verslag ;) Liefs, Merel

 29. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Gaaaf! Prachtige foto’s. Wat ik me wel afvraag. Waarom mag jij niks zeggen over de andere locatie en staat bij Laura op haar instagram ‘Tanzania’ ?

  • Lousaa
   27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

   :-) Zanzibar= deel van Tanzania

 30. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw! Wat een prachtige bestemming en wat een leuke sandalen

 31. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Aah zo tof! Ik wil ook! Hihi

 32. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw wat is het daar mooi zeg. Dat had ik niet verwacht toen ik Zanzibar zag staan.

  Gaaf hoor!

 33. Sanne
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Ahh super tof!! Ik ben in Zuid-Afrika geweest, dat was ook echt heel mooi en bijzonder! Veel plezier nog:).
  ps. komt de nieuwe mr. Wrong van Angel komende zondag weer?

 34. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wat gaaf allemaal! Ik ben nu al benieuwd naar de video’s! Ik ben zelf twee keer in Zuid-Afrika geweest en heb ook een keer een reis gemaakt door Tanzania met Zanzibar als afsluiting. Prachtig en bijzonder allemaal!

 35. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Gaaf hoor! Wat een leuke reisjes maak je allemaal eerlijk😄 ik ben voor een lange tijd in Gambia geweest en de kaapverdische eilanden. Ook zeker een aanrader. Zanzibar zou ik ook zo willen bezoeken!

 36. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Ohhh man wat heerlijk! Mijn familie heeft lang in Afrika gewoond, maar ik ben er helaas nog nooit geweest. En dat zou ik zo graag willen! Ook over de baobab heb ik altijd superveel gehoord, maar helaas nog nooit gezien. Die foto voor dat groene muurtje is trouwens heel tof, net als je sandaaltjes! Malou x

 37. Syl
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Gaaf! Ik ben benieuwd naar de rest van de beelden

 38. 27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Wauw het ziet er echt geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *