Instalab week 7 |


In het weekend doen George en ik altijd ‘grote’ boodschappen, en ik voel me zo verschrikkelijk burgerlijk als ik het zeg, maar… I LOVE BOODSCHAPPEN DOEN! Wel met George dan, dat vind ik het gezellig.We gaan altijd precies rond etenstijd (tussen 18-19u) want dan is het lekker rustig. Eerst gaan we naar Lidl, en wat ze daar niet hebben (vaak wat A-merk artikelen) kopen we bij de AH. En elke week zijn we weer trots op onszelf als we het zo rond de €75,- hebben weten te houden, hahaha! Het zijn die kleine dingetjes he..


George had zin in chili con carne, dus hij had een hele pan gemaakt. Zo lekker! Zijn versie is minder pittig en wat zoeter dan die van mij. Hij kookt de laatste tijd bijna elke avond, echt super relaxt!


Kunnen jullie  je nog mijn Action beauty shoplog herinneren van een tijdje geleden? Daar liet ik jullie ook een windlicht zien met bellenblaas effect. Ik heb daar het hengsel vanaf gesloopt en nu gebruik ik hem als vaas, zo blij mee! Ook ben ik superblij met mijn mooie, marmeren traytje die ik bestelde via Lijns. Het staat gewoon zo chic!


Voor een Instagram campagne voor ‘mooiwatbloemendoen’ maakte George deze foto’s van mij, en ik vind ze té leuk om ook niet nog even in de Instalab te delen. Wat wordt mijn bumpie alweer lekker groot he!


Het verschilt wel echt van dag tot dag. De ene dag is hij veel kleiner dan de andere dag, en het maakt ook uit of je de foto in de ochtend, middag of avond maakt. En verder hoe je staat. Ik sta mijn hele leven lang al met mijn benen overstrekt naar achteren en mijn buik naar voren, haha! Maar groot of klein, ik ben er trots op! Vind het zo leuk om zwanger te zijn :)


Samen met koopjesdrogisterij.nl heb ik een superleuke Instagram winactie opgezet, en JE KUNT NOG MEEDOEN! Klik hier om te lezen hoe je mee kunt doen. Was zelf wel trots op deze mooie, roze flatlay, ik vind hem mooi gelukt! En kijk, dat marmeren traytje was €55,- dus niet goedkoop, maar ik heb er echt veel plezier van. Op (product)foto’s doet hij het echt super.


Op dinsdag kwam Tara gezellig langs om video’s met me op te nemen. OMG, wat hebben we gelachen met die LED wimpers en dat helse threading apparaatje! Kanonne! Klik hier om de video’s te bekijken, mocht je ze gemist hebben.


Mijn verslaving / zwangerschapscraving is back: NASI GORENGGGGGG! Lekker met spiegeleitje en zilveruitjes. Loop dit nu alweer 2 dagen achter elkaar te eten. Hopelijk houdt de baby later dan extra veel van Indofood, haha!


Elke ochtend wordt ik begroet en krijg ik kopjes van mijn kleine prinsesje. Ons ochtendritueel is lekker samen kroelen.


So flaffy!


Op donderdag ben ik samen met mijn ouders naar de verloskundige geweest voor een…. 3D pretecho! Mijn ouders vonden het ontzettend leuk en interessant (er is in 33 jaar tijd natuurlijk veel veranderd op dit gebied) en het is hun allereerste kleinkindje, dus daarom had ik het voorgesteld. Naderhand gaf papa me een cadeautje die hij zelf had uitgezocht; een superzacht knuffelkonijntje en een kledingsetje. Zo lief van ze!


Op vrijdag stond ineens onze Stokke bestelling voor de deur, zo gaaf! Ik dacht dat het komende dinsdag pas zou komen namelijk, dus dat was een leuke verrassing. Stokke heeft ons o.a. een Sleepi wiegje cadeau gegeven en ik vind hem ZO mooi en ZO cute! Helemaal in love! George heeft hem dezelfde avond meteen in elkaar geschroefd.


Kijk zo leuk! Kan me gewoon niet voorstellen dat hier over een paar maanden een kleine baby in ligt te slapen…


Nu nog lakentjes en dekentjes en ook willen we er een mooi hemeltje boven hangen, dan is het helemaal af. Maar het begint al ergens op te lijken! <3


Arme Clair, haha! George dwingt hem elke dag even te knuffelen op schoot en we hebben het idee dat hij het steeds meer begint te accepteren.


Met zijn oogje gaat het trouwens alweer een stukje beter. Zoals je ziet is het nog steeds dof, maar al wel MINDER dof dan 1-2 weken geleden. Elke dag lijkt zijn oogje steeds meer te gaan glanzen. Dus we zijn er nog niet, maar het is in elk geval fijn om verbetering te zien. Ik verwacht dat we zijn oogje nog zo’n 2 weken moeten zalven voordat alles weer 100% genezen is.


Lekker (verplicht) kroelen! <3


Vandaag kwamen papa en mama langs en ze hebben ons goed geholpen in het huis. We hadden veel opgeruimd, dus we hadden ZO VEEL AFVAL! Echt 2 megagrote dozen vol karton, plastic en andere zooi. Dat is lekker weggebracht naar de stort. Ook hebben we alle beautyspullen naar zolder gebracht, waar mama en ik alles hebben gesorteerd in ladekasten. Het ligt nu dus overzichtelijk op 1 plek in plaats van door HEEL het huis. Ook hebben we eindelijk die afschuwelijke vergeelde lamellen weggehaald en de gordijnen van 123gordijn.nl opgehangen. BEN ZO BLIJ!


Dit wilde ik al vanaf het moment dat we hier kwamen wonen en nu heb ik dan eindelijk gordijnen. Het staat meteen veel sfeervoller en warmer en frisser (en niet meer zo kantoor-achtig). Ook hebben we EINDELIJK de lamp opgehangen die ik zo’n 9 maanden geleden had gekocht, haha! Ben er helemaal mee in mijn nopjes :)

Dus, huisje opgeruimd, nog meer klusjes afgemaakt. Het geeft me een heel fijn gevoel. Na het weekend gaan mama en ik lekker poetsen, dweilen en schrobben en gaan George en ik door met de babykamer. We zoeken nu alleen nog een mooie commode en chillstoel (om borstvoeding/de fles in te geven). Als we dat hebben gekocht kunnen we gaan schuiven en kijken waar alle meubeltjes het mooiste en handigste staan. Daarna wil George een mooie muurschildering maken en gaan we het gezellig aankleden met plankjes, fotolijstjes en een kleedje. Zo leuk om mee bezig te zijn! Volgende week gaan Nena en ik naar de 9 maandenbeurs dus hopelijk doe ik daar nog wat leuke inspiratie op.

Nou, druk bezig geweest deze week, maar vooral binnenshuis. Komende week weer even wat rustiger aan doen en lekker (vooruit) bloggen.

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. Denise
  22 februari 2018 / donderdag, 22 februari 2018

  Wat een heerlijk weekje ❤️
  Ik vind dat wiegje echt zo mooi 😱 echt heel pretty!

  X

 2. Marit
  20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

  Wow wat een mooie gordijnen zeg! Mag ik vragen welke het zijn?

  • Serena
   Auteur
   20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

   hi Marit,
   heb meteen even de bestelling erbij gezocht voor je! Wij hebben de “Jester – Signal white” besteld. Deze stof laat licht goed door, maar is niet doorschijnend. Sommige ‘in betweens’ waren heel doorschijnend (net vitrage, eigenlijk) en dat vonden we nét te weinig privacy geven, weer anderen waren semi-doorschijnend en dan zie je ‘s avonds silhouetten.

   Bij deze variant zie je net geen silhouetten dus dat vinden wij perfect! Zijn er erg blij mee, al is het wel érg wit (en dus érg besmettelijk!). Als oplossing gaan we van die stokjes bevestigen waarmee we de gordijnen open en dicht kunnen trekken, zodat ik er niet met mijn vuile swatchhanden aan hoef te zitten, haha!

   Ik vond de prijs ook wel meevallen, voor deze gordijnen heb ik €580,- betaald (het is hier 3m80 hoog) en ze waren er al binnen 2 weken!

 3. Britt
  20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

  Je krijgt zo’n mooie buik! Je bent nu al een hele mooie mama. Je boft echt met zo’n lieve vriend hoor, geef mij maar een vriend die lekker voor me kookt ;)

 4. 19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  wat een mooi buikje heb je! groeit als kool hihi. En wat een gave Instagram bloemen foto, i love it. Dat marmeren traytje vind ik ook awesome, niet goedkoop maar oh zo leuk

 5. 19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  wat ziet je buikje er onwijs mooi uit ! en wat heerlijk dat george lekker veel voor je kookt. ik word er helemaal warm en happy van om jullie zo gelukkig met elkaar te zie !
  xx Ish

 6. 19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  Awwh wat een heerlijke week! Ik doe ook vaak 1 keer in de week boodschappen maar omdat ik geen auto heb moet mijn vriend altijd mee op de fiets zodat we wat extra handen hebben. Misschien toch maar eens tijd om een auto aan te schaffen? Ik zag je bloemen campagne al op Instagram en ik vond het zo’n mooie foto! Is die gemaakt met de portret functie van de iPhone? Dit weekend heb ik ook lekker zitten opruimen in het huis, ik weet niet of dat kwam door het heerlijke zonnetje maar ik was super productief bezig!

 7. 19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  Zo leuk om te zien! Ik ben ook weer druk in het weer met huisje op orde maken en met de babykamer. Eindelijk jurkjes kopen in plaats van stoere jongenskleding. Zo leuk! Ik vond dat ronde wiegje van stokke ook altijd geweldig maar wij zijn toch voor een complete kamer gegaan. Wie weet halen we het toch voor ons prinsesje…

 8. Mama van peuter
  19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  Hoi Sereen,

  Leuke week alweer zo te zien. Ik wilde graag zeggen dat ik persoonlijk geen fan ben van een hemeltje aan het wieg. Ik raad het af wegens verstikkingsgevaar voor je hummeltje.
  Maar het wiegje is inderdaad prachtig!!

  Xxx
  Mama van peuter

  • Janna
   20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

   Gevaar komt pas zodra ze gaan grijpen. Een pasgeboren baby doet dat nog niet dus is een hemeltje niet gevaarlijk.

   Groetjes,
   Ook een mama van een peuter

   • Mama van Peuter
    20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

    Hey mama van peuter,
    Je hebt groot gelijk maar ik vind het toch super eng omdat kindjes erg snel dingen kunnen dus vandaar dat ik dat zei. Maar je hebt gelijk hoor.
    Xx mama van peuter

    • M
     24 februari 2018 / zaterdag, 24 februari 2018

     En de meeste nieuwe functies gaan ze uitproberen als je niet kijkt.

  • Willemijn
   21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

   Het hemeltje is de eerste tijd geen gevaar mits goed vast gemaakt. Ik heb dit bedje ook en had in eerste instantie ook de bed bumper erbij gekocht dezelfde die op de foto nog in de verpakking staat. Daar wil ik wel echt voor waarschuwen. Hij is namelijk voorzien van wat vulling van niet ademend materiaal en als een kindje daar met het gezicht tegenaan komt is dit gevaarlijk i.v.m. rebreathing. Je ziet deze gevoerde randen voor in bedjes verder eigenlijk ook nergens in de winkel in Nederland omdat het hier door alle instanties/kraamzorg etc. wordt afgeraden (een dunne strakgespannen katoenen rand mag dan weer wel..). In het buitenland is het dan weer wel gebruikelijk daar verkoopt zelfs ikea het gewoon. Vond het zo gek dat stokke het wel verkoopt hier en voelde me er toch niet goed bij dus teruggebracht naar de winkel.

 9. Mariska
  18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Zo leuk om te zien!

  Helaas wil mijn vriend het bij 1 houden (die is nu 2,5)… Dus ik geniet extra van al jouw mooie zwangerschapsfoto’s!
  En zo leuk he, die voorbereidingen. Al had ik achteraf misschien meer willen voorbereiden op het ‘samen opvoeden’. Wat zijn ieders normen en waarden? Wat vind je belangrijk om mee te geven aan je kind? Hoe doen we dit in de praktijk? (vooral die laatste ;) Al kunnen je ideeen behoorlijk overeen komen, hoe het werkt in de praktijk of wat de uitwerking is van een bepaalde waarde – die kan nogal verschillen tussen mensen ;))
  En waar ik me echt op verkeken heb, is hoeveel onderbroken nachten/slaapgebrek met een mens doen. Onze zoon is een slechte slaper en heeft tot 1,5 jaar praktisch niet doorgeslapen. Nou, dat gaat je niet in je koude kleren zitten…. En zet een behoorlijke druk op de relatie en je werk (ik was al blij als ik heelhuids op t werk verscheen op een enigszins acceptabele tijd)..

  Maar goed, hier heb je nog niks aan! Je moet het allemaal eerst zelf ervaren en vooral proberen te genieten van die heerlijke kraamtijd straks!

 10. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Ah wat leuk al deze foto’s! Lekker aan het nestelen in je huisje :). Nu ben ik helemaal verliefd op het ovalen, marmeren salontafeltje in je woonkamer op de laatste foto; mag ik vragen waar hij van is?

 11. Michelle
  18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Na een aantal instalabs te hebben gezien vind ik dat het tijd is om het nu tegen je te zeggen: je hebt zo een gelukkige uitstraling en je straalt ook helemaal, zo leuk om te zien!

 12. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Je straat op je foto’s, mooi om te zien! <3

 13. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Ha, mijn vriend en ik hebben precies hetzelfde boodschappenritueel. Iedere vrijdagavond tijdens ‘etenstijd’ eerst naar de Lidl, dan naar de appie en blij als we op de 70/75 zitten 😬. En wat een mooie wieg!

 14. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  De huiskamer ziet er echt heel knus uit zo :)

 15. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Zo hey wat een verschil, nu je gordijnen er hangen! Ziet er helemaal gezellig uit zo!
  Komende week nog even hard werken want het wordt druk, maar daarna ben ik lekker een weekje vrij, nu al zin in!

 16. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Ik vind de voorbereidingen tot de baby komt zo leuk om te zien! De foto’s met de bloemen zijn echt prachtig.

 17. 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Ah voelt heerlijk hè, de laatste klusjes in huis afmaken! Leuke instalab weer :)

 18. Diana
  18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Wat ben je mooi zwanger serena!!! Zo leuk om je bezig te zien met de baby ….hoop stiekem dat je wel meer artikellen over het moederschap en kind gaat schrijven…..denk dat de meeste lezers die jou al jaren volgen ondettussen ook moeder geworden zijn (like me) of er mee bezig zijn dus denk dat het voor deze groep wel erg leuk zou zijn🤗. Geniet lekker van je zwangerschap!!!!

 19. Melissa
  18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Hoi Serena,

  Je bent mooi zwanger, geniet van deze gemoedelijke tijd!
  Mag ik misschien vragen welk merk/type vloer je hebt en waar je die vandaan hebt? Ik zoek namelijk ook zoiets.

  Thanks en een fijne zondag!

  Groetjes, Melissa

 20. Lisa
  18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

  Was george nou niet mee naar de 3d echo van zn eigen kind? Wat jammer!

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

   Nee, hij vond het een mooi momentje voor mij, zo samen met mijn ouders.

   • 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

    Wat lief van hem! :)

   • 18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

    Ik wilde zeggen: Wat lief van hem! :) maar die reactie wil hij niet plaatsen. Dan maar met wat meer tekst. Wat lief van hem! :)

 21. 17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Ik zeg het elke keer hihi, maar vind je echt heel mooi zwanger! Je straalt helemaal en dat is echt prachtig om te zien.
  Wat een lief en schattig baby bedje! Ben heel benieuwd naar het eind resultaat van de babykamer.
  De gordijnen zijn super mooi! Het staat heel warm en sfeervol.

  Liefs Sophia

 22. Ilse
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Je schreef niet zo n mama blogger te willen worden….maar ik vind deze post stiekem zo leuk! Wat mooi om je zo gelukkig te zien!
  Het geeft veel rust om lekker de klusjes van je lijstje te kunnen schrappen…..
  Als de kleine er eerst maar is!

 23. 17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Wat zie je er mooi uit 😍 Hahaha extra Indo food voor de baby. Nou ik houd er dus helemaal niet van maar mijn man is Indo en onze dochter houd er ook niet van maar onze zoon eet graag 2 borden nasi en heel soms al een beetje sambal. Een hapje van de kleine groene pepertjes durven ze beide niet meer maar onze zoon kan wel tegen pittig eten dus trotse Indo papa hier dat er tenminste eentje zijn eten lust hahaha. Ik at btw bij de 2e onwijs veel creme mergpijpjes….mijn hemel wat heb ik die veel gehad 😂
  Leuke foto’s allemaal en ja heb de video’s met Tara gezien en heb me suf gelachen😂😂
  Fijn als je huis beetje bij beetje steeds meer wordt zoals jullie willen en de babykamer wordt vast heel mooi. Mijn man heeft ook op beide babykamers een muurschildering gemaakt. We hadden voor onze dochter (wisten toen niet wat het werd) een jungle/savanne en alle dieren van triplexhout. Zo kon je de krokodil in de boom hangen en de giraffe bijvoorbeeld in het water zetten en onze zoon had een oceaan schildering op de muur waarvan de vissen ook van triplexhout waren gemaakt. Je kon alles op een ander plekje hangen. De muurschildering was op een gegeven moment veranderd naar gewoon behang toen ze groter werden maar de dieren hebben we nog. Toch nog een aandenken aan beide babykamers 😉
  Ben benieuwd wat George gaat maken. Veel plezier binnenkort op de 9 maanden beurs. Ik ben er ook altijd heen geweest maar vond de Ouders van Nu beurs leuker maar die bestaat volgens mij niet meer. Toch is het leuk op de beurs om allerlei nieuwe en leuke babystuff te ontdekken 👌🏼
  Fijn weekend nog
  Liefs Marieke 💖

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

   Wow, Marieke, dat klinkt zo creatief wat jullie met de babykamer hebben gedaan! Fijn he, zo’n handige vent in huis? Hahaha! Ben héél benieuwd naar de 9 maanden beurs, maar vind het leuk om er samen met mijn bestie heen te gaan en hopelijk doen we leuke inspiratie op!

 24. Nicole
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Serena, ik zie dat jullie wiegje bij het raam en bij de verwarming staat, dat moet je natuurlijk niet willen, maar zoals je al schrijft: er zal nog geschoven worden ;)

  • Barbara
   18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

   Begint het geven van ongevraagde adviezen en commentaar nu al? Ik kan nu al inschatten dat er na de geboorte heeel veeel opmerkingen zullen komen over werkelijk alles wat Serena gaat doen. Laat ze lekker zelf alles ontdekken én laat ze vooral hun eigen gevoel volgen.

   • Nicole
    18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

    Ik, als ervaren moeder zal Serena tips geven, als ik vind dat dat handig is. Volgens mij vindt zij dat alleen maar fijn en het is verder aan haar of ze er iets mee doet. Jouw commentaar is nogal overdreven. Chill out.

    • Inge
     18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

     moeder gans has arrived people!

    • Serena
     Auteur
     18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

     Als de baby geboren wordt in een periode dat de verwarmingen door het hele huis uit staan, lijkt het me geen probleem om de wieg daar neer te zetten. Ik denk dat eventuele touwtjes van de luxaflex een groter risico vormen, bijvoorbeeld. Ik heb me als onervaren moeder uiteraard ingelezen en gegoogeld op ‘een veilige babykamer’ ;)

     Overigens MOEST ik zelf als baby bij het raam slapen, om het bilirubine gehalte in mijn lichaam sneller af te kunnen breken. Dus soms heb je een bepaalde opstelling in je hoofd, en ga je alsnog schuiven als de baby er eenmaal is. Gelukkig heeft het wiegje wieltjes, dat maakt het schuiven een stuk makkelijker!

     • Maaike
      18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

      Dat heeft tegenwoordig weinig nut meer, gezien huizen tegenwoordig veel/bijna altijd dubbel glas hebben. Dan heeft UV straling te weinig kracht om dat te laten afbreken. Tip van een verloskundige (:
      Succes met alle tips, en het leren vertrouwen op je moedergevoel. Dat komt vast goed.

 25. Door
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Oh, zo’n mooi wiegje! Wij hadden ook een prachtige wieg, antiek familiestuk met alles erop en eraan, alleen… de dochter wou er niet in. Niet. Ik heb dan maar ten einde raad op een middag alle speeltjes boven de wieg gehangen, en de vijf minuten dat ze daardoor was afgeleid gauw wat foto’s genomen (voor de familie weetjewel: ‘kijk nou hoe mooi ze in die dure wieg van jullie ligt’), vervolgens heeft de wieg nog een halfjaar werkloos in de woonkamer gestaan. Bummer :-(

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

   Haha, ja als er één ding is (of één persoon, beter gezegd) waar je je niet op kunt voorbereiden is het wel een baby! Het begint al met de uitgerekende datum die het in 98% van de gevallen nooit wordt en daarna kan een baby je alleen nog maar meer verrassen. In een wereld waar we het liefst op alles voorbereid willen zijn is dat ook wel weer verfrissend, haha!

   Maar inderdaad, zonde van die antieke familiewieg, maar ach ;)

 26. Laura
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Mag ik een gokje doen? 29 april :-))

 27. Lou
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Geweldigk wiegje/bedje/ledikantje. Vond hem wel achterlijk duur, en toen ik erover na ging denken leek een wieg ook niet echt noodzakelijk en zijn we voor een ikea ledikantje van 30 e gegaan. Alweer bijna 5 jaar heeeel blij mee, haha. We hebben het ultiem minimalistisch aangepakt, maar dat bleek wel prima te werken.

 28. Mirjam
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Haha ik zag vanmiddag George al bezig met de lamp, althans mijn zoontje die achterin zat riep opeens; kijk mammmmmm die meneer is hoog in het raam 😂. (Wij wonen in dezelfde wijk). Zo schattig dat wiegje! En wat heerlijk is dat he, alles klaar maken en opruimen voordat jullie baby’tje er is. Ik werd daar echt zooooo gelukkig van

 29. Rene Manche
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Heel veel geluk alvast met zijn allen en het ziet er gezellig uit! En mijn neef Robbie, wist niet dat ie zo handig is. Ik zal m is bellen als ik wat klusje heb haha. Groetjes

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

   Ja joh, papa is superhandig! Zijn favoriete winkel is Hornbach, haha! Daar is hij wekelijks te vinden :)

 30. Petri
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Leuke foto’s! Is het wiegje van Stokke niet meer een box omdat t zo open is? Ik raad je voor de eerste weken trouwens absoluut een co sleeper aan. Hoe mooi je wieg ook is, er is geen fijner gevoel dan half in je slaap je hand uitsteken en de hand van je babietje vast te kunnen pakken…. bovendien erg praktisch mocht je borstvoeding willen geven. Mijn dochter slaapt nu (helaas) in haar eigen bedje maar vond die eerste weken onmisbaar. Zo fijn om ze nog even dicht bij je te houden. Als Ze dalijk 7 mnd is (en believe me, dat gaat écht te snel) wil ze al niet meer knuffelen maar de wereld ontdekken.
  Oh ja, ik zag je spiegeleitje, lekker! Bak je m wel goed door zodat er niks vloeibaars neer inzit? Of maakt je dat niet uit.
  Geniet nog even van je buik want die ga je nog missen :-)

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

   Jep, het is écht een wiegje, lekker goed geventileerd met die spijlen juist. Na 6 maanden kun je er een ledikant van maken met de uitbreidingsset, dan kunnen ze er tot 3 jaar in slapen, superhandig en praktisch!

   Wij willen geen co sleeper, we willen de baby vanaf dag 1 meteen op de eigen kamer neerleggen. Mochten we dat achteraf toch niet relaxt vinden, of de baby vindt het niet relaxt, dan rollen we de wieg gemakkelijk naar onze slaapkamer (die heeft namelijk wielen).

   En ik bak mijn spiegeleitje niet geheel door, dat vind ik niet lekker.

   • Yvonne
    18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

    Heb ik ook gedaan met ons zoontje, vanaf dag 1 op eigen kamer in eigen bedje laten slapen. Voor ieders rust het beste en volgens mij slapen ze zo het snelste door. Die van ons na 2 weken al (moet je ook een beetje geluk mee hebben natuurlijk…) ;)
    Co-sleepers vind ik eerlijk gezegd maar moderne onzin (behalve als je een prematuur hebt, dan begrijp ik).

    • Bea
     18 februari 2018 / zondag, 18 februari 2018

     Die co sleeper was voor mij anders wel een godsgeschenk, zo die eerste 3 dagen in het ziekenhuis na mijn keizersnede. Amper kunnen bewegen of uit bed kunnen. Was blij dat ik mijn dochter dan zelf kon nemen en die band kon opbouwen die er niet altijd direct is na een keizersnede.

    • Janna
     20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

     Dat vind ik eerlijk gezegd ook. Ik was een harteloze moeder dat ik mijn kind alleen in haar eigen bedje liet slapen in haar eigen kamer.. met het licht uit.. (gordijn een kiertje open dat wel). Maar die mensen zitten nu met een kind van 2,5 dat nog steeds niet zelf inslaapt. En halve nachten jengelt. Alleen bij papa en mama in bed wil. Terwijl die van mij vrijwel direct doorsliep. Nu 1 jaar rent na het tandjes poetsen naar eigen bedje. Verhaaltje voorlezen, lampje uit en je hoort haar de hele nacht niet meer. Alleen als er echt iets is. Als ze wakker wordt gaat ze zelf weer slapen. Ze kan zelf uit bed. Ik heb er een potje staan waar ze zelf opgaat als ze moet plassen en een anti-knoei beker met water. Neemt ze zelf een slokje als ze dorst heeft en kruipt weer terug in bed. Deze harteloze mama heeft wel haar kind van 1 jaar al volledig zindelijk, met grote woordenschat, lopend en vrij zelfstandig. Het is wel een bijdehandje. Want als ik naar bed ga en het licht aan doe op de overloop roept ze meteen.. Licht uit! 🙈😂 En ja hoor.. onze band is meer dan prima. En dat zonder co-sleeper en zonder wieg op onze kamer.

     • Anolief
      25 februari 2018 / zondag, 25 februari 2018

      Beste janna, fijn dat je kindje zo vroeg inslaap en niet halve nachten jengelt. Ik denk eeelijk gezegd alleen niet dat het door wel of geen co sleeper komt… ieder kind en moeder is anders. Mijn zoontje sliep in de ledikant naast me en daarna op zijn eigen kamer en pas na ruim 1,5 is ie bij mij in bed komen slapen (bij me genomen vanwege griep en wil niet meer terug, ik zelf ook niet overigens). Hij gaat wel makkelijk naar bed maar misschien komt er nog een fase dat dat niet zo is.. kortom, je weet nooit hoe het uitpakt.

      Lieve serena, je gaat nog heel veel ongevraagd advies krijgen. Hoort er natuurlijk bij en uiteindelijk vind je je eigen weg daarin (ook een ongevraagd advies :p). Veel geluk met die kleine! En sorry dat ik ooit onaardige comments heb achtergelaten jaren geleden.

   • Petri
    19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

    Ahhh okee, het is dus echt een wiegje. Leuk!

    Co-sleeper of niet, ieder zijn eigen keuze :-) Ik was er enorm blij mee en moest er niet aan denken mijn pasgeboren, verse kindje met nog baarmoederslijm in haar haren alleen op een kamertje te leggen. Ze heeft de eerste 12 weken bij ons geslapen en sliep daarna prins(es)heerlijk op haar eigen kamertje. Zonder problemen.

    Doorslapen? Doet ze nog steeds niet. En ze is nu ‘al’ (of pas?) 8.5 maand. Heeft m.i. niets met een co-sleeper te maken.

    Geniet nog van je zwangerschap :-) Het gaat zo snel …

    • Ellen
     19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

     Bij ons eerste kindje moest ik er ook niet aan denken dat ze zo alleen op haar kamertje lag. Ze heeft de eerste tijd heerlijk naast mij in de kinderwagenbak geslapen, ook wel zo gemakkelijk met borstvoeding geven. Maar bij ons derde kindje werd ik na 2 nachten gek van al die geluidjes die hij maakte in zijn slaap dus hij sliep daarna gewoon in zijn eigen kamertje (en sliep pas door na 2 jaar). Met andere woorden, gewoon tegen die tijd bekijken wat het beste voelt. Meestal loopt het toch anders dan je van te voren denkt.

   • nienke
    9 maart 2018 / vrijdag, 9 maart 2018

    wel doorbakken dat eitje hoor tijdens je zwangerschap!! ik wist dit ook niet, maar kan gevaarlijk zijn… dus het liefst dubbel bakken zei mijn verloskundige!

 31. Mirjam
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Ah dat wiegje! ♡♡♡ Vind hem zo mooi, maar te prijzig om zelf aan te schaffen. Maar via Marktplaats hebben we bij ons 1e kindje een ronde box gekocht via Marktplaats, ook helemaal blij mee! Over een paar maanden komt die weer in de woonkamer te staan voor ons 2e kindje♡

 32. 17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Wat een leuke week! Je hebt al een prachtige buik! Zo bijzonder dat het het eerste kleinkind is. Ik heb alle respect voor je keuze dat je niet teveel wilt delen over je zwangerschap, maar ben nu toch wel erg benieuwd aan het worden hoeveel wij schelen.
  Liefs Tineke

 33. Joyce
  17 februari 2018 / zaterdag, 17 februari 2018

  Ahhh dat knuffelkonijn, zo lief dat je vader die uit heeft gezocht!
  Je bent echt ontzettend mooi zwanger. Zelf heb ik geen kinderen en zal ze waarschijnlijk ook nooit krijgen, maar het lijkt me zo mooi en zo bijzonder om zwanger te zijn. Een kleine mix van jou en je lief. Geniet er van. (Maar dat doe je geloof ik wel 😉)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *