Instalab | week 53 | Oud en Nieuw

Eerlijk gezegd voel ik me de laatste dagen niet zo actief. Ik zit echt in een soort van Kerst en Oud & Nieuw dipje. Ik ben helemaal uit mijn vaste ritme getrokken en heb grote moeite om er weer in te komen. Hebben jullie dat ook? Gelukkig staan er de komende week weer wat zakelijke afspraken op de agenda zodat ik waarschijnlijk weer wat sneller in het werkritme kom, maar sinds Kerst ben ik echt in een hele grote chillmodus. Alsof ik al anderhalve week vakantie aan het vieren ben!

Anyways, ik heb niet al te veel foto’s gemaakt met mijn telefoon en de precieze volgorde ben ik ook een beetje kwijt, maar hieronder laat ik je zien wat ik de afgelopen dagen zoal heb gedaan!

instalab week 1_ - 5 Op tweede Kerstdag zijn we naar het pittoreske Montfoort afgereisd, want daar woont de broer van Tim. Wat een ontzettend leuk stadje is dit zeg, met al die mooie oude huisjes in de binnenstad. We liepen door het centrum toen de zon net onder ging, dus ik kon een prachtige zonsondergangfoto niet weerstaan.

instalab week 1_ - 2 We hebben gebowld met de familie van mijn vriend, oh man, ik ben daar zo slecht in he! Maar de baan was wel echt heel cool, helemaal in jungle stylo. Leuk voor de kleintjes (maar stiekem vond ik het ook wel érg gaaf zo, hihi).

instalab week 1_ - 3 Met mijn schoonmoeder en kleine Liv, het nichtje van Tim. Kijk dan lekkere ronde hoofdje en die roze wangetjes, Liv is echt ZO’N KNAPPE BABY! <3

instalab week 1_ - 27 Tja. Tim is overduidelijk heel goed in bowlen en ik had erg veel pech, haha! Tim is ALTIJD goed in spelletjes. Maakt niet uit wat we doen. Kaarten, een tam bordspel, bowlen, voetbal, schaken, golf, een raadsel oplossen, puzzelen, maakt niet uit wat, Tim is er goed in. En nu denk je misschien dat ik dat vervelend vind, integendeel, ik ben er juist blij mee! Want stel we krijgen kinderen, dan zijn ze misschien wél goed in sport en vinden ze het nog leuk ook, in tegenstelling tot mijzelf. Dat zou ik persoonlijk erg fijn vinden!

instalab week 1_ - 4 Hier is hij dan eindelijk: TIM! Nee grapje, dit is Rutger, één van zijn beste vrienden. Met mijn blauwe faux fur jas. Het staat hem niet eens slecht he? We gingen na het bowlen nog even borrelen bij Rutger thuis, daarna zijn we drankjes gaan doen met vrienden in de stad, en daarna…

instalab week 1_ - 26 party in Tivoli! We gingen naar één of ander technofeest (ik ben helemaal niet bekend in de technowereld, maar vind het gewoon gezellig om mee te gaan met de groep) en ik heb me kostelijk vermaakt! We waren met een vrij grote groep dus dat was heel gezellig! We hebben het vrij laat gemaakt want we lagen rond een uurtje of 6 in bed.

instalab week 1_ - 10Het was alweer een tijdje geleden dat ik Nena en Sarah had gezien, dus ben ik eventjes langs gefietst. Wat wordt Sarah groot he! Ze kan ook al goed lopen en brabbelt steeds meer. Het is echt cliché, maar de tijd gaat zo snel. Ze krijgt echt al een kindergezichtje (en steeds minder een babygezichtje). En selfies snapt ze al helemaal, zodra ik mijn telefoon tevoorschijn haalde en op de selfiestand zette begon ze gekke bekken te trekken naar zichzelf.

instalab week 1_ - 11Dit is niet zo’n scherpe foto maar ik wilde hem even delen, want ik vind hem zo leuk! Nena heeft zelf een wigwam gemaakt voor Sarah (met bamboestokken en restjes stof) en Sarah vind het superleuk! Ze sleept er alles mee naartoe. Hier lees ik haar voor uit een boekje. Zo gezellig! Als ik later een baby heb wil ik ook een wigwam! En dan iets groter nog, dan pas ik er wat beter in, haha.

instalab week 1_ - 14 Ondertussen heb ik thuis een ander lief baby’tje, namelijk Coco. Ik heb jullie wel eens verteld dat ze steeds liever en liever wordt (als in aanhankelijker en minder bitchy), maar ze blijft nog steeds liever worden. Ze zoekt me steeds meer op en ligt bijna de halve dag aan me vastgeplakt. Als ze niet naast me slaapt in bed, kruipt ze tegen me aan op de bank. En Coco was nooit zo heel erg van het fysieke contact, ze was eerder wat afstandelijker. Maar nu kruipt ze dus steeds tegen me aan, zo lief!!

instalab week 1_ - 6 Kijk, ik heb mezelf getrakteerd op een mooie Pandora ring! Ik vond dat ik dat wel had verdiend zo na de drukke decembermaand. Ben er superblij mee!

instalab week 1_ - 7 En er was zelfs een actie (die geldt nu helaas niet meer) want ik kreeg er een gratis Essence armband bij cadeau. Ik had er al eentje (met 5 Essence bedels) maar nu kon ik ze wat meer verdelen. Dus nu heb ik 3 bedels aan de ene armband, en 2 aan de andere. Ik vind het dan wel leuk dat ze armbanden anders zijn en om ze dan zo samen te dragen! Ben er helemaal mee in mijn nopjes!

instalab week 1_ - 8Is jullie dit wel eens opgevallen? BURN THE VILLAGE, om het hoekje bij het centraal station, als je vanaf de bussen naar Mariaplaats zou lopen. Het viel me ineens op en ik heb het gegoogeld, het is een kunstwerk van Nathan Coley.

Hieronder heb ik wat meer info gecopy-paste, voor de mensen die er ook nieuwsgierig naar zijn;

Rellen, brandstichting, plunderingen, vecht- partijen. In 2011 trokken protesterende Britse jongeren een spoor van vernieling door de steden. Waarom blijft onduidelijk, maar in social media werd een traditioneel Afrikaans gezegde aangehaald: ‘If the young are not initiated into the village, they will burn it down just to feel its warmth.’ Oftewel: als je de jongeren buitensluit, branden ze de stad af en warmen ze zich wel aan het vuur. Met deze tekst als lichtbaken aan de gevel van Hoog Catharijne zet de Brit Nathan Coley ons aan het denken.

Nathan Coley maakt zowel installaties en tekeningen als foto’s en lichtsculpturen. Allemaal gaan ze over hoe mensen gebouwen gebruiken. Welke invloed heeft de architectonische ruimte waar we in wonen, werken of winkelen op ons sociaal gedrag? Coley onderzoekt hoe hij de beleving van onze omgeving kan beïnvloeden als kunstenaar, bijvoorbeeld met een tekst.

instalab week 1_ - 9 Ik had ECHT een nieuwe laptop nodig, want mijn oude laptop was inmiddels 4 jaar oud, heeft versleten knoppen (de A, E, S en N zijn helemaal weg) en bevat zo veel kruimels in het toetsenbord waarmee je een halve maaltijd kunt samenstellen. Ook stijgt hij wel eens op (of nou ja, dat geluid maakt hij dan) dus ja, het was de hoogste tijd! En dat heb ik nog snel voor het einde van het jaar gedaan zodat ik dat belastingtechnisch weer wat slimmer kan aftrekken, hehe! Ik koos een Apple Macbook Pro Retina, gewoon de 13 inch. Ik moet nog alles overzetten maar kan niet wachten om ermee te werken, ik denk echt dat het een hele opluchting is, want mijn oude laptop is soms zooooooo traag! Dan wil ik hem echt het raam uit gooien!

instalab week 1_ - 12 Ergens tussen Kerst en Oud en Nieuw sprak ik af met Maren en Jacq in de stad. We deden een biertje bij Café de Flater en ik had onderweg op het station nog wat lekkere rijstvelrolletjes opgepikt bij Enoki. Alleen veranderde mijn autocorrect ‘Enoki’ in ‘Arnold’. Dus nu noemen we Enoki voortaan Arnold, haha! Ik vind Enoki trouwens superlekker! Eindelijk een keer wat Asian healthy food op het station, dan hoef ik niet altijd voor een patatje of Turkse pizza te gaan als je even een snelle hap moet halen.

instalab week 1_ - 13 Na het drankje bij de Flater gingen we naar de Timberland store, want Jacq wilde nieuwe Timb’s kopen voor haar vriend. Ik bedacht me dat ik nog steeds graag de all black Timberlands wil hebben, en ik heb sowieso nog een nieuw ‘geel’ paar nodig want deze die ik nu heb zijn echt te erg afgetrapt. Binnenkort maar weer even shoppen! I love Timberlands!

instalab week 1_ - 15Net zoals vorig jaar vierden we Oud en Nieuw met de vriendengroep en elk stel is verantwoordelijk voor een gang. Tim en ik kozen het dessert. We maakten een handgemaakte chocolademousse, maar we wilden die serveren in ‘quenelles’ al wisten we toen nog niet dat dat zo heette. Na een #durftevragen op Twitter ontdekten we dat deze vorm dus ‘quenelles’ werd genoemd en hoe we ze moesten maken en WAJO, het was gelukt! Hier op de foto had ik vast geoefend, maar het echte dessert had nog wat rozenblaadjes en een luxe bonbon en een tulbandje erbij.

Dit was ons dessert omschrijving;

Quenelles van handgemaakte chocolademousse op een bedje van gecrushed merengue, chocolade crunch, zilveren pareltjes en zilveren sterretjes, gecombineerd met een mini tulbandje en rozenblaadjes. Gesprayd met eetbare zilverspray.

Bijpassende dessertwijn van het huis Stefano Accordini. De druiven worden in september geoogst en 5,5 maanden later in half februari verwerkt. Tijdens dit indroogproces neemt het suikergehalte enorm toe. De wijn heeft een verleidelijke zachte zoetheid en is vrij vol en stevig van smaak.

Deze dessertwijn was echt GODDELIJK lekker dus mensen, mocht je nog op zoek zijn naar een topwijntje dan kan ik deze aanbevelen. Zo lekker zoet, maar niet té mierzoet, ook nog wat diepte en warmte.

instalab week 1_ - 18 Dit jaar werd het feest gehost door Harmen en Diep en ze hadden hun tafel ontzettend mooi aangekleed met wit, zilver en zwart. Heel chique en feestelijk met kaarsjes en mooie witte bloemen, zo mooi! Echt een feestje.

instalab week 1_ - 17 De menukaart. Iedereen had ZO zijn best gedaan en echt elke gang was ontzettend lekker. O ja, ik wist even geen naam voor ons dessert en wilde er oorspronkelijk marshmallows bij doen, vandaar de naam, maar het is dus uiteindelijk geen rocky road geworden!

instalab week 1_ - 16 Met mijn knappe nichtje Maren! <3

instalab week 1_ - 19 En de rest van de groep. Dit was het gedeelte waarop iemand dan zegt ‘en nu een gekke, jongens!!’ hahaha!

instalab week 1_ - 20 Willemijn had bedacht om lootjes te trekken en een klein cadeautje te kopen + een gedichtje of een leuke quote. Ik werd getrokken door Harmen die echt een supermooi en lang gedicht voor me maakte, zo lief! Beste gedicht ever! Ook kreeg ik er heerlijke chocolaatjes bij, hmmmm!

instalab week 1_ - 25 Voorbereidingen voor de ceviche, het gerecht van Maren en Martijn. Ze hadden er overheerlijke cocktails bij geserveerd, gin tonics, maar dan echt met een megalekkere, zachte gin en tonicwater van vlierbessenbloesem. Alsof er een engeltje over je tong piste, zo rond en zacht in je mond. Lékker!

instalab week 1_ - 24Tussen de gerechten door werd er veel gepraat, gelachen, maakten we foto’s en dronken we nog meer. Het was zo gezellig!

instalab week 1_ - 23 The girls!

Uiteindelijk hebben we tot 7 u ‘s ochtends gepraat en gelachen en daarna pakten Tim en ik een taxi naar huis. Wat een geweldige Oud & Nieuw was dit! Eentje om te onthouden! We zijn niet uitgeweest maar dat hoefde ook helemaal niet, ik vond het juist wel gezellig zo thuis.

instalab week 1_ - 21 Ik ben een nieuwe challenge begonnen: een week lang… zonder make-up! Ik doe er snel verslag van. Tot nu toe voel ik me maar kaal en bleek…

instalab week 1_ - 22 De drank van Oud & Nieuw was nog lang niet op, dus besloten we om gisteren nog even een nieuwjaarsborrel te doen, haha! Dus we gingen weer naar Harmen en Diep, maakten de restjes wijn op en toosten op het nieuw jaar met een Scroppino!

instalab week 1_ - 1Deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Mijn nichtje Robin stuurde hem ineens en ik moest ZO hard lachen! Volgens mij waren we hier gewoon een beetje aan het ‘kloten’ met make-up. Ik moet hier 17 zijn geweest (en zij was dan 15 jaar) en iets hebben gelezen over het optisch vergroten van je lippen ofzo. Ik bedoel… Kylie Jenner, move over! Trouwens, check mijn wenkbrauwen, zo dun!! En helemaal out of shape. Wow, wat kan er toch veel misgaan en gebeuren op beautygebied in de loop der jaren he? Hihi.

Nou, dat was het weer, de eerste Instalab van het nieuwe jaar! Ik moet mezelf even wakker schudden en aan het werk zetten, mijn ritme weer oppakken! Komt goed hoor, vanaf volgende week ben ik weer helemaal up & running!

Hoe waren jullie dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, en Oud & Nieuw zelf? Nog leuke dingen gedaan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

72 Reacties

 1. Tina
  7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Leuke feestdagen heb je gehad zo te zien! Ik heb nog de hele maand examens, dus ik vier die dagen niet zo uitgebreid helaas. Best dapper, zo een week zonder make up :D En die laatste foto, ik ging helemaal krom haha

 2. 6 januari 2016 / woensdag, 6 januari 2016

  Heerlijk! Een hele week zonder make-up… Lekker cozy thuis met friends & family. Dat is toch ook waar het deze dagen om draait. Wat fijn dat je eindelijk een nieuwe mac-book hebt. Leuk speelgoed al zeg ik het zelf! Ben erg benieuwd naar de specs. Ga je hier nog een review over schrijven? Prachtig gedicht en mooi om te zien dat jullie zulke goede vrienden hebben die je het beste wensen :)

 3. 5 januari 2016 / dinsdag, 5 januari 2016

  Hahaha WOW die laatste foto, hilarisch. Goed stel lippen! Je Oud & Nieuw klinkt heerlijk. Ik ben totaal niet van het uitgaan met Oud & Nieuw, overprized feestjes enzo, bleh. Jullie thuisfeestje klinkt me als muziek in de oren.

 4. Lousaa
  4 januari 2016 / maandag, 4 januari 2016

  Geniaal die laatste foto. En jullie diner!!! En wow, een week zonder make up. Ik doe dat wel vaker dus ik schrik er niet zo van, maar als je elke dag make up draagt is het wel wennen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *