Instalab week 52 – Kerst met de (schoon)familie


Jaaa, het was de afgelopen week natuurlijk Kerst, voor mij één van de leukste tijden van het jaar! Dit jaar heb ik voor het eerst stoofpeertjes gemaakt (mijn moeder maakt het elke Kerst) en dat was écht een stuk makkelijker dan ik dacht. Gewoon rode bessensap, wat water, kaneel, kruidnagel, suiker en citroen in een pannetje doen, stoofpeertjes erbij en lekker laten stoven. Easy, peasy, volgend jaar maak ik ze weer!

Op 24 december vierden we Kerst met de familie van George. We hebben met een auto afgeladen vol cadeautjes en kratten met eten (wij verzorgden het hoofdgerecht) eerst de ouders van George opgehaald en toen met een volgepropt autootje doorgereden naar zijn zus. Hihi, dat was een spannende rit, want George’s moeder had het dessert vast en dat was me nogal een bouwwerk die ECHT niet mocht vallen. Maar, we hebben het overleefd!

Speciaal voor Kerst kocht ik een mooie, rode jurk van Ralph Lauren (voor een prikkie!) in New York, die draag ik hier. En natuurlijk een beetje glam make-up, dus rode lippen, gouden glitters op mijn ogen en haartjes in de krul! Bij ons, maar ook bij George thuis, kleed iedereen zich extra feestelijk aan met Kerst. Superleuk!

Zijn zus Nikki had de tafel superleuk gedekt, helemaal in kerstsferen. Love it!

Als voorgerecht hadden zij en Frank bladerdeegpakketjes gemaakt, gevuld met kip en een romige kruidenkaas. Lekker!

Wij deden het hoofdgerecht maar daar heb ik geen foto van; we maakten een beenham uit de oven met sinaasappeldressing, aardappelpuree, boontjes omwikkeld met spek en stoofpeertjes. Superlekker! En toen het klapstuk van de avond; het dessert! Elk soesje is zelfgemaakt door George’s moeder, wat een werk hee. Maar het resultaat is prachtig en de soesjes smaakten HEERLIJK!

Na het eten gingen we even wandelen en toen we terugkwamen…. lagen er ineens allemaal pakjes onder de boom! Jason was door het dolle heen! Het is ook wat voor die kinderen, eerst Sinterklaas en dan Kerst met cadeautjes, die moeten de hele maand december een soort enthousiasme voelen die wij alleen als kind hebben gekend, denk ik! Het allergrootste pakje was voor Jason en die begon er met kloppend hart aan te scheuren. Je ziet aan zijn gezichtje dat hij echt vol spanning aan het uitpakken is, zo lief!

HELEMAAL in de wolken met zijn keukentje! Kijk dat blije koppie! Hij ging meteen aan de slag en was er de hele avond zoet mee! Ik vind het zo leuk dat zijn ouders een keukentje hebben gegeven, want de meeste mensen zien dit denk ik toch wel als speelgoed voor meisjes. Maar ze hadden gezien dat hij het keukentje zo leuk vond bij iemand anders, en wie weet…. misschien is Jason wel een chefkok in spé! Je kind stimuleren in wat hij leuk vindt, is het beste wat je kunt doen vind ik. En het keukentje is een groot succes!

Ik heb ook heerlijke cadeautjes gekregen, waaronder een supergrote en superzachte woondeken waar ik elke avond onder kruip op de bank en een badplankje. Blij mee!

Nikki gaven we een polaroid camera en ze maakte meteen de hele avond foto’s, superleuk! George heeft hier een superjong koppie en ik lijk met mijn rode lipstick en chique jurk wel zijn MOEDER, hahaha, maar laten we dat even negeren :)

Het was supergezellig en rond een uurtje of 11 vertrokken we naar huis. Toen nog een kerstfilm gekeken en de volgende dag vierden we kerst bij mijn familie.

In de ochtend heb ik een poging gedaan tot het zelf maken van After Eights, want daar is mama zo dol op! Het was zo simpel, gewoon een bus poedersuiker mengen met een scheut gecondenseerde melk en pepermunt olie en dan heb je de binnenkant. Het dippen in chocola was iets moeilijker, maar uiteindelijk rolde ik bolletjes van de vulling en die dipte ik snel in de smeltchocolade. Toen alles in de vriezer gepopt en klaar is kees! Mama was er heel blij mee!

Tara en haar vriend verzorgden het voorgerecht en dat was supercool! We kregen fish taco’s en daarbij brood met dip, die ze heel kunstig over een bakpapieren placemat hadden gegoten en gesmeerd. Supergaaf en heel lekker!

Mama en papa zorgden voor het hoofdgerecht: een lekkere grote kalkoen, cranberrysaus, stoofpeertjes, aardappel gratin, gegrilde groente, champignons en boontjes gerold in spek. Kalkoen is traditie, dat eten we eigenlijk elk jaar met Kerst!

We hebben gesmuld!

Larissa en Rei verzorgden het toetje en dat was een Grand Dessert, oftewel een groot bord met allerlei lekkers waaronder schuimgebak, brownies, soesjes, wentelteefjes, overgoten met slagroom en extra feestelijk gemaakt met rode granaatappelpitjes. Wat een plaatje en zoooo lekker!

Na het eten was het uitbuiken geblazen, cadeautjes uitpakken en toen lekker kaarten met een kaasplank, die George en ik hebben gemaakt. Zo leuk om te maken!

Ook hebben we dit spel gespeeld, kennen jullie het nog? 4-op-een-rij is echt een TOF spel, we speelden het vroeger altijd, dus ik vond het superleuk dat mijn ouders dit spel van onder het stof hadden opgesnord, haha! Onder het genot van het kaasplankje én trashtalken zijn we hier nog uren zoet mee geweest. Rond een uurtje of 1 vertrok iedereen richting huis.

Echt een leuke foto, MAAR DIE ONDERKIN! Ach, je weet wat ze zeggen; hoe groter de onderkin, des te groter de lol, haha!

I just made that up.


Onze badkamer is nu ECHT een jungle, woooooow! We hebben wat planten van beneden naar de badkamer verplaatst omdat er ruimte gemaakt moest worden voor de kerstboom, en nu moet ik me zowat een weg banen naar het bad, haha! Hier heb ik de tijdelijke donkere haarverf (gekocht in een Aziatisch winkeltje in New York) aangebracht en zit ik te wachten tot ik het uit mag spoelen, spannond!

Nou, ik vind het supermooi! Je ziet het blonde er hier en daar nog wel subtiel doorheen, maar dat geeft juist wat meer beweging en speelsheid. Vind het toch wel weer mooi, dan donkerbruine. Wat warmer. Ik kijk het nog even aan, maar ik denk dat ik binnenkort een donkere toner over de blonde plukken laat gooien, haha! Wat vinden jullie er van?

Afgelopen donderdag lekker geborreld bij Maren en Martijn samen. Ze had zoals altijd de hapjes weer prachtig uitgestald. Maren is echt een top gastvrouw altijd! Zo rond de Feestdagen is iedereen zo druk, dus we vonden het gezellig om elkaar tussen Kerst en Oud & Nieuw nog even te zien.

Besties 4 life! <3

Wat een slank koppie heeft Maren gekregen he? Ze is 12 kilo afgevallen met Elite Fit, een 3-maanden programma die je heel verantwoord begeleid met voeding en sporten. Vind het zo knap van haar!

Ik had Hester nog een verlaat verjaardagscadeau gegeven, een pakket vol make-up en beauty goodies. Deze foto stuurde ze me de volgende dag, haar dochter Lorena is namelijk DOL op opmaken en had meteen het Benefit palette ingepikt, hihi! Echt lief!

Op vrijdag lekker relaxen in bad met een Lush bruisbal uit de Christmas Collectie. GENIETEN!


En heerlijk, op zaterdagochtend lekker uitgeslapen en ontbijten met zelfgemaakte croissantjes en versgeperste sinaasappelsap. Het was een lekker druk weekje, maar zooooo leuk en gezellig en feestelijk en kerstig! Ik kan me echt opladen aan zulke gezellige dagen. Ik heb afgelopen week dus flink genoten, en ik hoop jullie ook. De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw voelen voor mij ook altijd als vakantie, ook al moet je werken, voelen jullie dat ook? Er hangt dan een bijzonder sfeertje, alsof er een soort spanning en excitement in de lucht hangt, ofzo. Vroeger voelde je dat vlak voor de zomervakantie, ik denk dat ik het daarmee het beste kan vergelijken. IK HOUD ER VAN! Na Oud & Nieuw ga ik weer flink knallen, maar voor nu geniet ik nog even van dat vakantiegevoel, haha!

Morgen komt onze New York vlog online trouwens, maar als ik jullie niet meer ‘spreek’ voor die tijd, wil ik bij deze alvast iedereen een heel gelukkig uiteinde wensen. Dat in 2018 al je doelen en wensen mogen uitkomen! <3

Until next time,
Serena Verbon

25 Reacties

 1. 4 januari 2018 / donderdag, 4 januari 2018

  Dat ziet er echt heel gezellig uit beide feestdagen hoor :) En stoofpeertjes zijn zo goddelijk lekker! Dat is echt een van mijn favoriete eten.

 2. Rosa
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Is George fan van Peaky Blinders? (ivm outfit) hihi. Leuk iig!

 3. 31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  Wat een gezelligheid! Die taart ook, wauw! Ik ben dol op soesjes, helaas verkopen ze die hier niet haha. Een fantastisch 2018 gewenst!

 4. 31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  Wat tof dit weer te lezen Serena!

  Toen ik de soesjes zag dacht ik jummie… maar toen ik las dat ze allemaal zelfgemaakt waren… pfjoe wat een werk! :) Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst.

  Liefs
  x

 5. Tessa
  31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  Wat een leuke Instalab :-)! En leuke foto’s van jou en George! Normaal zie ik er altijd jonger uit dan mijn vriend, maar laatst zag ik een foto van ons die is gemaakt op de bruiloft van vrienden en daar lijk ik ineens ook een stuk ouder! Kan zomaar gebeuren dus, haha. Ik vond het wel verfrissend, ik word vaak te jong geschat dus er een keer wat ouder uitzien vind ik wel eens leuk voor de afwisseling :-P. Een fijne jaarwisseling en een mooi nieuwjaar toegewenst voor jou en je familie :-)! Liefs, Tessa

 6. Mila
  31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  😂😂 die foto is echt hilarisch 😅

  Want een heerlijk mens ben je toch om te volgen. Je klinkt zo gezellig en sympathiek in je vlogs. Vooral vergeleken met je oude vlogs van jaren terug, enorm mooie volwassen vrouw ben jij geworden.

  Fijne jaarwisseling ✨❤️

 7. 31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  Wat leuk. Mooie koppe. Alvast een fijne 2018 toegewenst.

 8. Ammerensia
  31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  Leuk!
  PS: ik vind je donkerbruin haar ook mooier!

 9. 30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Prachtig stel zijn jullie!

  Fijne jaarwisseling Xoxo

 10. 30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Wat zijn jouw feestdagen gezellig geweest. Ik heb nog nooit stoofpeertjes op oeps

 11. Diana
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Wat een mooie fotos allemaal en ik had geen idee dat after eight maken zo makkelijk zou zijn ;D fijne jaarwisseling ☆☆☆

 12. Merel
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Wat fijn om je weer zo te zien stralen. Ik volg je al best lang en je bent volgens mij echt ergens flink doorheen gegaan de afgelopen tijd. Ik wens jou en George een heel mooi 2018 en kijk uit naar je artikelen het komende jaar!

 13. 30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Ja dan is de sfeer gewoon standaard gezellig ofzo! Super zin in morgen! Jij ook alvast een fijne jaarwisseling!

 14. 30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Ah wat een leuke en gezellige foto’s, jullie hebben het goed naar je zin gehad zo te zien

 15. Ann
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Aaaaah de laatse maar gelukkig is 2018 alweer volgende week 😸
  Bedankt voor alle mooie video’s en artikels van 2017 en ik kan niet wachten voor 1 januari. 😁

  Voor jou ook een leuke jaarwisseling en een nog Succesvoller en Gelukkig 2018 .❇

 16. Emma
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Haha ik moest lachen om die polaroid foto van george en jou.
  Ik vond het zelf ook al een gekke foto
  Gelukkig heb je zelfspot en kan je er ook om lachen :)

 17. Lotte
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Dat ziet er allemaal super gezellig uit! Beste wensen aan jou en je familie :)

 18. Emma
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Hahaha Sereen, dat lengteverschil heb ik dus ook altijd als ik hoge hakken aan heb met mijn vriend! Ik steek dan echt een kop boven hem uit, lijk dan net de beschermende zus of moeder hahaha! Maar ach, het maakt mij niks uit en we kunnen er wel om lachen ;)

 19. 30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Leuke kerstdagen hebben jullie gehad.
  Lekker gegeten en veel gezelligheid met de familie…. perfect toch….
  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2018!

 20. Claire
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Hoi Serena, een flink glas rode wijn of port bij de peertjes is heel lekker! Halve fles mag ook😉

  • Claire
   1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

   Aah even geen alcohol! Proficiat!

   • Serena
    1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

    Hihi, precies wat ik dacht toen ik je comment las! Moet ik nog even mee wachten (HELAAS!)

 21. Denise
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Wat een leuk artikel sereen 😘
  Ziet er heerlijk uit al dat lekkere eten haha :)

  X

 22. Jeanelle
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Wat heerlijk om te zien en te lezen hoe jullie feestdagen zijn geweest! Wens je een hele fijne jaarwisseling en een super 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *