Instalab week 51 | New York, New York

Ennnnn, afgelopen week waren we nog steeds in New York City! Het is er koud (like, freezing), maar wat is het er leuk en gezellig tijdens deze tijd van het jaar. En omdat we goed voorbereid waren (thermoleggings onder onze broeken, dikke sjaals en mutsen en een goede winterjas) was het prima te doen. We hebben dus lekker veel gedaan en rondgelopen en natuurlijk de nodige kerstcadeautjes ingeslagen!


Ons hotel zit vlakbij Times Square, dus elke keer als we naar de metro liepen kwamen we er langs. Op een avond spotte ik deze superschattige politieautootjes, die sinds kort door de stad rijden. Drie achter elkaar! Kon het niet laten om er een foto van te nemen. Om eerlijk te zijn lijken het net speelgoedautootjes, maar kan me heel goed voorstellen dat er van deze kleine auto’s gebruik wordt gemaakt in een drukke stad als New York. Het staat er vrijwel altijd vast en met zo’n kleine auto kun je je gemakkelijker door de file manoeuvreren. Smart!

(see what I did there)


Times Square. Ik heb het al vaker gezien, maar het blijft elke keer weer indrukwekkend, al die schermen en kleuren en lichten. Ik houd er van! George en ik hebben bijna elke avond een film op onze hotelkamer gekeken die opgenomen was in New York, dus dan is het extra leuk om dat zo te herkennen!


Wow, kijk eens hoe sprookjesachtig mooi! Het grote Saks Fifth Avenue warenhuis was dit jaar helemaal in Disney sferen versierd. De voorkant van het pand was met lichtjes behangen in de vorm van het welbekende Disney kasteel en de lichtjes veranderden van kleur en vorm en er was muziek, dus het was eigenlijk continue een speciale Disney lichtshow, SUPERGAAF! Ik heb het gevlogd, dan kun je bewegend beeld zien binnenkort. In de etalages werd met bewegende poppen het verhaal van Sneeuwitje uitgebeeld. Echt supermooi en leuk om te zien!


Tegenover de Saks is het welbekende Rockefeller Center met DÉ boom. Een megagrote (echte!) kerstboom die prachtig is versierd. Daaronder is een schaatsbaantje waar je romantisch kunt schaatsen. George en ik stonden in de rij, maar toen bleek het $44 per persoon te kosten en ik had zoiets van whuuuuut! Echt duur! Bijna €90 voor 2 personen (en ik was van plan om een half uurtje te schaatsen, max.), dus we zijn toen uit de rij gestapt. Wel echt jammer, want het leek me superleuk om te doen!


Haha, kijk! Ik ben voor mezelf begonnen in New York. Kon het niet laten om even op de foto te gaan.


Het heeft in het begin van onze trip flink gesneeuwd, maar de laatste paar dagen werd het warmer en konden we iets relaxter over straat lopen. Hier hebben we net China Town bezocht en vervolgens gingen we in Little Italy op zoek naar een eettentje.


We kwamen uit bij Joey’s, een supervol en knus ingericht restaurant waar je heel voordelig kunt eten (zeker voor New Yorkse begrippen). Voor $12.50 had je hier en groot bord pasta.


Ik heb wel eens over de Brooklyn Bridge gelopen vanaf de Manhattan kant, maar ik had ergens gelezen dat je het allerbeste de metro kunt pakken naar Brooklyn zelf, en dan bij de eerste halte in Brooklyn moet uitstappen. Vanaf hier loop je naar de bruggen toe en heb je een prachtig uitzicht over zowel de Brooklyn Bridge als de Manhattan Bridge.


En dat bleek een goede tip, want vanaf de Brooklyn kant kun je inderdaad supermooie foto’s maken met de bruggen op de achtergrond. Dit is de Manhattan Bridge.


En dit de iconische Brooklyn Bridge met de skyline van Manhattan op de achtergrond. Wil je ook zulke foto’s maken stap dan uit bij metrohalte High Street – Brooklyn Beach Station en loop naar ‘Pebble Beach’ via Google Maps.


Dit vond ik erg emotioneel… George en ik deden een tour door Ground Zero en onze tour guide was Chris, een 9/11 overlevende. Hij vertelde ons alle feitjes, maar ook zijn persoonlijke verhaal over hoe hij ontsnapte van de 83e verdieping. Hij vertelde dat hij samen met 2 collega’s uit het gebouw was gekomen, en dat zij de enigen overlevenden waren van zijn verdieping. Het was zo intrigerend en tegelijkertijd zo zielig wat hij allemaal vertelde. Al die mensen die zijn omgekomen en al die familie’s die hierdoor zijn verscheurd. Ik moest echt mijn best doen om niet te huilen.

Ik ben nooit eerder naar dit gedeelte van New York gegaan omdat ik het niet aandurfde, maar George wilde er heel graag heen en uiteindelijk ben ik blij dat we zijn gegaan. Het is alweer 16 jaar geleden, maar ik kan me nog zo goed herinneren dat ik hierover hoorde op het nieuws. Het is een stukje geschiedenis dat eigenlijk niet overgeslagen mag worden als je in New York bent.


Kijk, ook George is voor zichzelf begonnen in New York, haha! Zien jullie mij in de reflectie van het raam?


Ook ben ik EINDELIJK naar het Liberty Island gegaan om het standbeeld van dichtbij te bewonderen. Had ik ook nooit eerder gedaan (en dit is toch al mijn 6e keer in NYC). Van dichtbij is ze groter dan in dacht. Echt gaaf om dit iconische beeld een keertje van dichtbij te zien!


Het was wel lastig om met de Statue of Liberty op een selfie te gaan, maar met een beetje passen en meten was het gelukt, haha!


Vanaf Liberty Island heb je overigens ook een adembenemend uitzicht over de skyline van Manhattan. Zien jullie die hele grote toren met dat puntje erop? Dat is de Freedom Tower, gebouwd als een deel van de vervanging van de Twin Towers. Tussen de Freedom Tower en de hogere torens rechts daarvan stonden de Twin Towers. Het is gewoon niet te geloven dat deze megahoge gebouwen in één dag zijn verdwenen.


Zo, even posen.


Eenmaal met de ferry terug op Manhattan, kwam er een superlief en nieuwsgierig eekhoorntje naar me toe. Ik vind eekhoorntjes ZO lief en lekker brutaal, met dat flaffy staartje van ze! <3


Kijk nou, wat een boefje!


Dit is de grote kerstboom in Wall Street, ook hier waren de straten prachtig versierd met lichtjes (al krijg je het ultieme kerstgevoel bij Rockefeller/5th Avenue).


Er is sinds kort een Denny’s geopend op Manhattan, in lower Manhattan, superblij mee! New York is reteduur (maar écht!) en voor een ontbijtje bij een gemiddelde diner waren we al snel $35-40 kwijt (inclusief tax en fooi). Bij Denny’s heb je zogeheten ‘deals’ voor vaste bedragen zoals $4, $6 of $8. En dan krijg je echt een FLINK ontbijt! Lekker voordelig, maar Denny’s is daarbij echt één van mijn favoriete restaurants uit Amerika. Bij elk bezoek aan Amerika moet ik er gewoon even heen, dus het is meteen heel nostalgisch. Als je in New York bent kan ik je dit restaurant zeker aanbevelen, ook al moet je er een kwartiertje voor in de metro zitten zoals wij.


Nog een travel tippie van mij: neem een stekkerdoos mee op reis. Neemt weinig ruimte in in je koffer, en op deze manier heb je slechts één wereldstekker nodig terwijl je er zo 5 apparaten op kunt aansluiten. Héndig!


Uitzicht vanaf ons hotel, YOTEL genaamd. Prima locatie en SUPERsnel internet, dus zeker een aanrader. De kamers zijn compact, maar niet superkrap, en vooral lekker nieuw, modern en schoon.


Laatste fotootje voordat we weer terug naar Nederland vlogen. Boehoe… we hadden het zo naar ons zin dat we wel 2-3 daagjes langer hadden willen blijven!


Maar, thuiskomen is altijd fijn! En zeker als er twee lieve fluffjes op je liggen te wachten en die meteen met je komen kroelen! Ze zijn goed verzorgd door mama, maar ik merk dat ze het toch wel heel fijn vinden als wij er weer zijn.


He he, ook wij hebben eindelijk onze kerstboom opgetuigd! Dit jaar een iets kleinere genomen van 1.70 m lang, die we op een krukje hebben gezet. Maar als we er volgend jaar op tijd bij zijn willen we waarschijnlijk toch wel weer een grote nemen van 2.5 meter, haha! Het staat wel echt héél gaaf zo’n grote boom namelijk!


Hoppa, alvast wat kerstcadeautjes ingepakt en eronder geschoven. Staat wel zo gezellig!


Lush trakteerde mij op een heerlijke box BOMVOL bath bombs, wowwwww! Zo blij mee! Ben er meteen mee in bad gesprongen! Dankjewel Lush! Vooral in de winter ga ik vaak in bad dus je kan maar nooit genoeg van deze heerlijke treats in huis hebben.


Larissa vroeg om een familiefoto die ze wilde delen voor Serious Request, en toen stuurden mijn ouders er een paar door die ik jullie niet wil onthouden. Zo leuk om terug te zien. Wat zijn we veranderd he? En toch ook weer niet.


Dit weet ik nog! Was onze eerste keer Disneyland Parijs en ik was geloof ik 12. Larissa ziet eruit alsof ze eigenlijk geen zin heeft in het spookhuis en Tara lacht omdat ze geen idee had wat haar te wachten stond, haha! En kijk papa eens even fierce kijken hee! Echt wel een knap stel, die ouders van mij.


Ahhh, kijk dan! Hier was Tara nog een kleine baby. WAT EEN DOTJE! Het roze pakje van Larissa zat zo lekker dat ze hem elke dag aan wilde (ook in de zomer, en het was een soort skipak) en ik moet hier een jaar of 7/8 zijn. Echt leuk die oude familiefoto’s! <3

Ik heb dan ook echt VEEL zin in de Kerst, voor mij zijn dit echt de dagen waarop je gezellig quality time spendeert met je lieve familie (of vrienden!) en daar kijk ik zeker naar uit. Ik wens jullie ook alvast HELE fijne dagen toe en sterkte voor de mensen die (onlangs) een dierbare zijn verloren. Kerst is dan nooit meer echt hetzelfde lijkt me, maar je moet door en ik hoop dat de nieuwe herinneringen uiteindelijk net zo mooi zullen worden als de oude. Liefde voor jullie allemaal!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

 1. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Heee, ik herkende al het uitzicht vanuit je hotel kamer. Ik heb daar ook geslapen in Yotel een paar jaar terug met mijn vriend. We waren nog niet zo lang samen op dat moment en ik vond het dan super awkward om naar de wc te gaan met die glazen wanden haha! Je foto’s maken me weer echt hebberig om snel weer eens naar NYC te gaan!

 2. 29 december 2017 / vrijdag, 29 december 2017

  Lieve Serena,

  Prachtige foto’s weer. Wat gaaf om samen als stel zulke mooie plekken te bezoeken, mooie herinneringen te maken en bijzondere momenten samen te beleven.

  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling toe en een fantastisch 2018.

  Knuffels

 3. Michelle
  28 december 2017 / donderdag, 28 december 2017

  Hey Serena, wat een prachtige foto’s van NYC. Staat bij mij ook zeker nog op mijn bucket list om binnen 3 jaar heen te gaan. Ik was benieuwd waar je die foto’s mee maakt, gewoon je telefoon of ook een speciale camera. Alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst. Ik zal ook in 2018 een trouwe bezoekster van je blog blijven. X

  • Serena
   Auteur
   28 december 2017 / donderdag, 28 december 2017

   hi Michelle,
   de iPhone 7 plus heeft een speciale portretoptie waarmee je iets op de voorgrond scherp ziet en de achtergrond mooi blurry, ik vind deze telefoonfoto’s er best professioneel uitzien, al heb je wel goed licht nodig (anders is de foto al snel te korrelig).

   Heel lief je berichtje, ik wens jou hetzelfde en dat 2018 je maar veel goeds mag brengen!

 4. Rosa
  27 december 2017 / woensdag, 27 december 2017

  Hi Selena,

  Mooie foto’s!

  Ik ben een echte fan (post normaal nooit iets) maar hoop dat je de constructieve feedback kunt waarderen: de echte originele posts (en jouw onderscheidende invalshoek) mis ik de laatste paar maanden een beetje. Ik hoop dat je er nog wel plezier aan beleeft? Het lijkt een beetje veel van hetzelfde (op onregelmatige basis) terwijl je vroeger altijd enorm enthousiast overkwam. Ik lees net wel dat je relatie een dipje doormaakte, dat wist ik niet en wellicht is dat de oorzaak. Dan heb ik niets gezegd! Hoop dat je snel weer de oude bent :)) Maar wel jammer. Je ziet dat bijv. anderen zoals een Cynthia enorme stappen zet. Ik vind jou persoonlijk interessanter en vlotter/slimmer overkomen, dus probeer je ‘magic’ weer te herpakken!! Veel blog-plezier :)

  • Serena
   Auteur
   27 december 2017 / woensdag, 27 december 2017

   hi Rosa,

   allereerst: ik heet SeRena, met een R dus ;)

   Ik beleef de laatste tijd juist weer superveel plezier aan mijn blog, maar jaarlijks een dipje is heel normaal voor mij, die deze keer extra werd versterkt door mijn relatie. De laatste weken post ik weer zo goed als dagelijks, heb je dat niet gemerkt? Wat mij betreft is de ‘magic’ weer terug hoor!

   Ik vind zelf dat ik hele grote stappen heb gemaakt dit jaar, maar dan op persoonlijk vlak <3
   Daar merk jij als lezeres natuurlijk niets van, dus ik snap je comment ook wel.

   fijne jaarwisseling gewenst!

 5. Wendy (B)
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Als ik ooit naar New York ga, ga ik zeker Ground Zero bezoeken!
  Ik kom nu al stil…

 6. M
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Leuke foto’s weer van jullie in new york , jullie ook fijne feestdagen en dat er maar veel mogen volgen!
  Lief dat je ook denkt aan mensen die een dierbare hebben verloren, kerst word nooit meer hetzelfde. Uit het oog maar vooral altijd in het hart zeggen we maar.

 7. 24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Leuk! Ik ben al benieuwd naar je New York vlog(s?)! Thanks en jullie ook alvast héle fijne feestdagen!! Zoveel zin in!!

 8. Denise
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Wat een prachtige foto’s van new york😘
  Ziet er zo gaaf uit allemaal 😱

  Hele fijne kerstdagen lieve sereen!

  X

 9. 24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Wat een geweldige foto’s allemaal weer! Het lijkt me inderdaad heel tof om daar dan echt allemaal dingen en plekken te herkennen uit films;-) Fijn thuiskomen is dat zeg, bij twee van die bolletjes fluf.

 10. Steph
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Oh New York! Ik ben er in de zomer van 2015 op huwelijksreis geweest met mijn man en dat was gaaf! Het was altijd al een droom van mij om naar NYC gegaan en we zijn zo blij dat we dit hebben gedaan. Ik snap heel goed wat je bedoelt met je gevoel bij Ground Zero.. ondanks dat wij geen tour of iets hebben gedaan heeft het veel indruk gemaakt en heb ik daar gestaan terwijl de tranen over mijn wangen rolden.. gewoon het idee dat jij daar nu staat terwijl nu 16 jaar geleden de mensen daar in paniek over straat renden en overal probeerden te ontsnappen..

  Ik zou absoluut nog wel een keer terug willen maar dan wel als mijn zoontje (nu dik 4.5 maand) iets ouder is ;).
  Nu eerst lekker genieten van de feestdagen.

  Sereen ik wens jou en je hele familie een heel mooie en liefdevolle kerst toe en heel veel liefs en geluk voor 2018 😙

 11. Nicole
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Liefdevolle feestdagen en een spetterend 2018, Serena!!!
  (Jouw vader lijkt op Erik Mesie!)

 12. Meryem
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Fijne feestdagen

 13. 23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Zo gaaf! Ik ben er in 2016 februari 2 weken geweest. Echt een fantastische stad. Wil graag nog eens heen!

 14. Danielle
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Hele leuke foto’s van New York!! Heb alweer heimwee als ik ze zie.

  Tara lijkt trouwens op die foto in Disney wel een beetje op Dora…. 😱🙈

 15. Valerie
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Wat een goede tips! In 2012 ben ik met mijn vriend (nu man) in NYC geweest, was een geweldige ervaring. We willen graag een keer terug en ik verzamel dus alvast alle tips. Thanks voor het leuke verslag!

 16. Syl
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Ik wil heel graag een keer naar New York, maar als ik deze belachelijke prijzen zo hoor… ga ik liever ergens anders heen.

  Fijne feestdagen alvast

 17. M
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Aah wat leuk die oude foto’s van vroeger! Je lijkt heel erg (hoe je er nu uitziet) op je moeder op die laatste foto!;)

 18. Assiepoes
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Wat leuk!! Wij zaten twee jr terug ook in de Yotel en liepe elke avond terug via TS. Echt geweldige herrineringen 😍❤️ Heel leuk om te lezen.

 19. suzanne
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Fijne feestdagen lieve serena! Blij dat het weer wat beter met je gaat :)

 20. Emma
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Ik ben nu 2x in new york geweest en wil ook weer terug, blijft echt een leuke stad.
  Mijn vriend is er ook6x geweest en zou ook zo ieder jaar weer terug willen haha.
  Hij heeft familie wonen op een uur afstand van new york.
  Er zijn familie leden die nog nooit in new york zijn geweest?!! Ze haten die drukte en volgens hun onbeleefde mensen.
  Snap ik niet helemaal :p

 21. 23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Wat een mooie foto’s Serena. Fijn dat jullie lekker hebben genoten samen. Ik wens jullie ook een hele fijne kerst toe 😘😘

 22. 23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Zo leuk die foto’s uit New York! Wil heel graag weer terug

  Fijne dagen 🎄

 23. petra
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Leuk, je New York-foto’s. Zou ik graag zelf nog eens naar toe willen.
  Ik wens jullie een heel mooie kerst!!

 24. Mila
  23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Gave foto’s van new york!
  Zal ook graag willen als ik dit zo zie.
  Fijne feestdagen met je liefje George en je mooie familie ✨

 25. 23 december 2017 / zaterdag, 23 december 2017

  Ik neem ook altijd een stekkerblok mee 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *