Instalab week 5 en 6 | heel veel Tokyo

Goedemiddag! Vorige week stond er geen Instalab online, zoals je wellicht had gemerkt. Ik weet het,

giphydus vandaag trakteer ik jullie op een extra lange editie. Maar liefst 50 foto’s, dus gaat er maar eventjes lekker voor zitten. Hoe was Tokyo? Wat heb ik er allemaal gedaan en beleefd? Wat voor een indruk heeft deze wereldstad op mijn gemaakt, en ben ik inmiddels weer geacclimatiseerd? Lees het hieronder!

instalab week 5 en 6_ - 1 Wat ik altijd dacht over Tokyo en de rest van Japan is dat het er ontzettend duur is. In vergelijking met de rest van de landen van Zuid-Oost Azië is Japan ook duur, maar in vergelijking met Nederland valt het reuze mee. Je eet er bijvoorbeeld al voor €6,- heerlijke ramen noodles en die vullen je buikje helemaal rond. Maar eet je BBQ of spiesjes dan ben je wat meer kwijt, zeker wanneer je flink wat ‘birru’ besteld. Ik zou zeggen dat je dan zo rond de €25,- pp klaar bent. Een beetje vergelijkbaar met Nederland dus.

instalab week 5 en 6_ - 2 Het kan dus zo cheap of duur als je zelf wilt. Als je een dagje rustig aan wilt doen met je geld, of de hele vakantie voor mijn part, zoek dan zeker tentjes op die ramen of udon noodles serveren. Kost je slechts een paar euro en je krijgt een hele kom vol!

instalab week 5 en 6_ - 10instalab week 5 en 6_ - 3 instalab week 5 en 6_ - 4Tokyo is een stad met erg veel gebouwen en wolkenkrabbers, maar ze hebben er ook veel mooie parken of tuinen zoals ze hier genoemd worden. Je moet wel entree betalen, maar niet veel. Omgerekend is het nog geen €1,- (al kan dat verschillen per park). Vul je rugzakje met eten van de supermarkt en ga lekker picknicken, wandelen en geniet van het uitzicht. Heel romantisch en perfect om een dagje het city life te ontsnappen.

instalab week 5 en 6_ - 12 instalab week 5 en 6_ - 13 instalab week 5 en 6_ - 14 instalab week 5 en 6_ - 15 We hebben ook karaoke gedaan, één keer met de hele groep en apart met kleinere groepjes. Dat is een ding die George en ik gemeen hebben: we houden van karaoke! Geen idee waarom we dit zo leuk vinden, haha! Maar in Tokyo konden we ons helemaal uitleven! Zoals je ziet heb ik het heel erg naar mijn zin! Ik heb de longen uit mijn lijf gezonden en I LOVE IT! Hadden we maar meer karaoke in Nederland :(

PS. George en ik zitten er serieus aan te denken om een karaoke-set aan te schaffen nu (hihi).

instalab week 5 en 6_ - 11 Dit is ook echt AWESOME! Overal in Tokyo kom je van die fotohokjes tegen waarbij je gezicht meteen wordt voorzien van een speciaal blurry filter, je ogen supergroot worden gemaakt en je mond een zweempje kleur krijgt. George en ik hadden de grootste lol! We zien er zo gek uit! Achteraf kan je de foto’s nog bewerken met kleurtjes, achtergrondjes, tekstjes, etc. Ze worden uitgeprint, dus je hebt meteen een leuk souvenir van je trip!

instalab week 5 en 6_ - 9 Dit breekt toch wel een beetje mijn hart. Zie je die tekst ‘who are you?’. Echt, het schoonheidsideaal in Azië gaat mij soms toch wel een beetje ver. Wat is er mis met monolids? Er wordt heel negatief gedaan over monolids en iedereen moet maar GROTE, vooral hele schattige ogen hebben in Japan. Eyelid tape en wimpers zijn hier dan ook razend populair.

instalab week 5 en 6_ - 20 Deze trend zie je ECHT hier op straat. Meiden brengen hun blush aan vlak naast hun neus, onder de ogen. Ik ben het meerdere malen tegengekomen. Elke vrouw die blush draagt, draagt het zo. Grappig om die kleine, subtiele verschillen te ontdekken op straat.

instalab week 5 en 6_ - 19 En met dit palette kun je van die bolle oogjes creëren, dat is ook helemaal trendy en schattig. Niet elk meisje draagt haar make-up zo, maar ik ben deze trend ook meerdere malen tegengekomen op straat. Ik ben persoonlijk geen fan, want het maakt zo ‘ziek’. Maar hee, ziek is schattig en schattig is waar het allemaal om draait in Japan!

instalab week 5 en 6_ - 8 The Look.

instalab week 5 en 6_ - 7 Shibuya Crossing! Iedereen zegt dat het zo indrukwekkend is, maar dat zeggen mensen wel vaker bij bepaalde zaken in het buitenland en dan ben ik gewoonweg niet zo onder de indruk. MAAR, dat was ik wel van de Shibuya crossing. Ik ben totaal niet teleurgesteld, het is ontzettend leuk om mensen hier te zien oversteken! Zeker van bovenaf, als je een plekje hebt weten te scoren bij de Starbucks, ziet het er gaaf uit.

instalab week 5 en 6_ - 16 Dionne, George en ik gingen naar een Latte Art Café en kijk zo mooi! Je kon een foto laten zien van wat je wilde, ik liet een foto zien van alpaca’s (I LOVE ALPACA’S!), Dionne van haar hondje Dolly en George dacht een schilderijtje besteld te hebben, maar toen maakte de serveerster ineens een foto van zijn hoofd en voila, hij kreeg een zelfportret, haha! Supergaaf he?

instalab week 5 en 6_ - 21 Zo mooi 3D en gedetailleerd, love it!

instalab week 5 en 6_ - 18 Sowieso hebben ze zo veel leuke, schattige snoepjes en snacks in Japan, het ziet er gewoon zo leuk uit en bijna zonde om op te eten!

instalab week 5 en 6_ - 17 Toch zijn Japanners niet alleen maar schattig en onschuldig, als je een sexshop binnenloopt zie je meteen waarom, haha! Dit vond ik raar. Waarom zou je een more perfect woman worden door een grote pantysok over je lichaam te trekken?!

instalab week 5 en 6_ - 25 Only in Japan.

instalab week 5 en 6_ - 35Tsukiji Fish Market, dit was heel leuk! Heel toeristisch hoor, maar superleuk om doorheen te struinen. En het leuke is dat je links en rechts kraampjes ziet met street food, zodat je alles meteen vers kunt proeven.

instalab week 5 en 6_ - 28 Hier bestellen we oesters, die vers voor ons werden geopend. George is geen grote held op voedselgebied, maar heeft wel besloten om van alles te proberen. Dus hier lieten we hem een oestertje eten! En je gelooft het niet, maar hij vond hem niet eens heel vies. Ook niet per se heel lekker, maar het viel hem niet tegen. Ik moet hem gewoon wat vaker oesters voeren denk ik, hopelijk vindt hij het dan op een dag net zo lekker als ik en kunnen we samen heel romantisch oesters slurpen, hahaha! I LOVE OESTERS!

instalab week 5 en 6_ - 27 Tijgergarnalen!

instalab week 5 en 6_ - 22 Dit wilde ik heel graag proeven, het zag er zo gaaf uit! Wel duur, volgens mij heb ik bijna €15 betaald voor zo’n grote. Het is trouwens zee egel, mocht je het nog niet herkend hebben. Echt een delicatesse, vandaar ook de hoge prijs. Ik was benieuwd hoe het zou smaken…

instalab week 5 en 6_ - 23 En ja het smaakt zoals het eruit ziet, bah! Echt een slap, waterig prutje met een hele bittere, vieze nasmaak. Ik ben echt geen mietje als het op eten aankomt, ik lust ook zo goed als alles, maar zee egel vind ik absoluut niet lekker. Goed, weten we dat ook weer! Heb na 1 hapje de zee egel aan wat Chinese toeristen gegeven, die waren er heel blij mee hahaha!

instalab week 5 en 6_ - 24Mochi met aardbei! Zo, aardbeien zijn hier trouwens DUUR, niet normaal. Al het fruit is hier redelijk aan de prijs. Voor een doos met 8 grote gemuteerde aardbeien betaal je 8 euro. Gewoon 1 euro per stuk (WEJOOOOO).

instalab week 5 en 6_ - 26 George lekker aan het filmen. Hij is helemaal in zijn element als hij achter de camera staat, zo leuk om te zien <3

En mooie lense flare he?

instalab week 5 en 6_ - 29 George vond het vorige park zo mooi, dus zijn we op een dag met zijn tweetjes naar een ander park gegaan. Deze was groter, ruimer opgezet, maar vonden we zelf iets minder bijzonder. Toch was het een heerlijke dag, zo lekker met zijn tweeën en met het zonnetje erbij.

instalab week 5 en 6_ - 30 En wat een geluk, ook al was het januari, toch stonden er wat kersenbloesems in bloei. Mooi contrast zo, met de moderne gebouwen op de achtergrond.

instalab week 5 en 6_ - 37 Het was zo gezellig <3

instalab week 5 en 6_ - 34 En elke foto die ik maakte had zo’n mooie lense flare <3

instalab week 5 en 6_ - 32 Op de terugweg ontdekten we een supergrote speelgoedwinkel. En hier hadden ze superveel knuffels. Sommigen leken net echt! Zo is George verliefd geworden op dit woestijn vosje. Hij vindt hem zo schattig, nou ja je ziet het, zijn gezicht spreekt boekdelen.

instalab week 5 en 6_ - 31 En ik werd verliefd op deze lekkere dikkerd! Hij deed me denken aan Clarence, haha!

instalab week 5 en 6_ - 33 Kennen jullie deze nog (nog, nog, nog…)? Monchichi’s! Ik speelde er vroeger altijd mee. Wat een dotjes he? In Japan zijn ze nog steeds helemaal hip & happening :)

instalab week 5 en 6_ - 39 George en ik zijn trouwens ook nog naar een superleuk visrestaurantje (Kaikaya by the Sea) gegaan, waar we kozen voor het 8-gangen menu. En wow we hebben zo heerlijk gesmuld! MAAR ECHT ZO HARD GESMULD!

instalab week 5 en 6_ - 40 Uiteindelijk kostte het wel wat, ik denk dat we zo’n €40 pp kwijt waren (inclusief bier en cocktails, dus op zich goed te doen maar voor Japan-prijzen iets duurder dan gemiddeld) maar het was het echt waard! Alles was uitstekend gekruid en megavers. De bediening sprak goed Engels (heel uitzonderlijk hier) en het was een gezellig, sfeervol restaurantje waar je nog lekker na kunt tafelen met drankjes, zowel met zijn tweetjes als met een grote groep. Aanrader!

instalab week 5 en 6_ - 41Als toetje kregen we sakura ijs (roomijs gemaakt van kersenbloesem) en dat was ook echt… wow!! Te lekker! Kan niet uitleggen! Als je naar Tokyo gaat, ga dan hier uit eten. You will not regret it! Haha, kijk mij ook een happy camper zijn op de foto! Ik was gewoon super tevreden en blij.

instalab week 5 en 6_ - 36 Dit moet ik ook nog even vermelden! In Japan hebben ze om de 10 stappen op elke straathoek wel een ‘vending machine’ staan, oftewel een kast met drinken die je er voor een paar yen uit kunt trekken. En wij kennen dit in Nederland ook, dat weet ik, maar hier hebben ze dus ook WARM drinken. That’s right. De flesjes met een blauw labeltje worden gekoeld, en de flesjes met een rood labeltje komen helemaal warm, kant-en-klaar uit de machine. Dus zo kun je een flesje koffie of thee uit de automaat trekken, en die meteen warm opdrinken. IDEAAL.

instalab week 5 en 6_ - 38 We zijn ook nog een dagje naar Disneyland gegaan! Je hebt verschillende parken en wij gingen naar Disney Sea, wat een prachtig, mooi aangelegd park is. Qua grootte vergelijkbaar met Disneyland Parijs, vond ik. De attracties vielen me een klein beetje tegen; ze waren niet zo spannend en duurden ook vrij kort. Dat was jammer! Ik ben echt een thrill seeker wat achtbanen betreft, dus dan zit je hier helaas op het verkeerde adres. Alleen voor de ekte, ekte Disney lovers is dit leuk, denk ik. Het was al met al een superleuke dag zo met de groep, maar achteraf gezien had ik er niet per se heen gehoeven!

instalab week 5 en 6_ - 6 Best trots op deze foto die ik maakte van 3 geisha’s die een selfie aan het maken waren. Vet shot toch?

instalab week 5 en 6_ - 5 Oh en dit is lekker! Het is een visje, maar gevuld met custard. Lekker zoet en romig. En de buitenkant is knapperig en koekjes/broodachtig. Je zou zeggen dat het een hartige snack is door de visvorm, maar dat is het dus niet, het is zoet! Mocht je het tegenkomen in Tokyo, zeker even proberen!

instalab week 5 en 6_ - 44 Hier moest ik om lachen! Kennelijk zijn er mensen die gehurkt op de bril gaan zitten en vervolgens gaan poepen of plassen (ik denk eerlijk gezegd dat ze Indo’s bedoelen hahaha).

instalab week 5 en 6_ - 43 Oeh die oesters hier, GE-WEL-DIG! Je kan het niet zien, maar ze zijn niet alleen megagroot, maar ook nog eens heel ‘diep’ en creamy. Het kostte me 3 happen om 1 oester op te eten (normaal slurp ik ze zo naar binnen). Ik had er dus ook VEEL te veel besteld (wijze les, eerst kijken hoe groot ze zijn en dan pas bestellen) en ik heb me er letterlijk misselijk aan gegeten. Ik zat veel te vol. Ik kon ze niet eens allemaal op, en wat ik op at, spuugde ik er allemaal weer uit die avond. ZO ZONDE.

Maar ik blijf gek op oesters! Ik hoef ze nog eventjes niet te hebben, maar dat komt wel weer terug, no worries :D

instalab week 5 en 6_ - 42Met Dionne zijn we ook nog een dagje buiten Tokyo gereisd. Hier zijn we in China Town in Yokohama. Hier is verder weinig te beleven helaas, maar het was leuk om ook eens buiten Tokyo te zijn.

instalab week 5 en 6_ - 45 Na 12 dagen zat onze reis er alweer op en was het tijd om naar huis te gaan! Op de dag van vertrek zaten we midden in de spits in de metro, aiiiii caramba! Wat een drukte! Ik sta helemaal tegen iedereen aangedrukt, van alle kanten, kon geen kant meer op. Het was zo warm en benauwd in de metro, wow, ik snap niet hoe die Japanners dat doen elke ochtend en avond. En niemand klagen, hoor. Bij elke halte werden er meer mensen in de metro gedrukt, en zonder zuchten, steunen of schelden werd dat gewoon toegelaten. Toch een heel verschil met Nederland, waar mensen soms vertikken om door te schuiven in de trein, of schelden als er iemand te dicht tegen ze aan komt staan, haha!

instalab week 5 en 6_ - 46 Tokyo Skyline.

Doei, Tokyo, je was heerlijk!

instalab week 5 en 6_ - 47 Op woensdagavond kwamen we terug in Nederland, en hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Lekker eten, filmpje kijken, op tijd naar bed. Op donderdag heb ik mijn koffer uitgepakt en kwam ik een maskertje tegen die ik had gekocht, die ik meteen heb geprobeerd. Het is een ‘modelling’ mask, oftewel een rubber mask. Ik vind het altijd leuk om gekke bekken te trekken met maskers op, haha! En die dan vervolgens naar vriendinnen te sturen.

Ja ik weet het, ik ben gewoon een grote nerd.

instalab week 5 en 6_ - 48 instalab week 5 en 6_ - 49 Op vrijdagavond gaven Larissa en Rei hun house warming, het was heel gezellig! Er waren lekkere indofood snacks (risolles, lemper, saté, hmmmm!) en er was moscow mule! Naast vrienden en collega’s, waren er ook wat neefjes en nichtjes gekomen, superleuk om iedereen weer even te zien en te spreken! Om 12u kakte ik al helemaal in… ik werd ineens ZO moe. Toch die jetlag denk ik… heb het helaas niet al te laat kunnen maken.

instalab week 5 en 6_ - 50 instalab week 5 en 6_ - 51 Op zaterdag had ik een lekker chilldagje met George, en op zondag had ik afgesproken met Maren, Hester, Mus, Erik en Bounty (Wouter) voor drankjes. Toen ontstond het spontane idee om te bowlen, en dat werd discobowlen! Heel gezellig en lekker bijgekletst!

instalab week 5 en 6_ - 52Daarna nog drankjes gedaan in Café van Velsen en nog meer bijgekletst. Echt gaaf, Bounty gaat ergens dit jaar met zijn vriendin en dochtertje van 2 op reis door Azië (11 maanden lang!), is dat niet stoer? Ik vind het echt een tof plan. En het geeft ook maar weer aan dat een kindje je niet hoeft te weerhouden van het maken van zo’n verre reis. Als dat altijd al je droom was, GO FOR IT! Spaar je vakantiedagen op, kijk hoe het zit met onbetaald verlof, ouderschapsverlof, make it happen! Hester is vorig jaar ook een maand in Thailand geweest met haar man, zoontje van 6 en dochter van 1. Baby op haar rug en gaan. En waarom ook niet? Ik zie het mezelf ook wel doen, over zoveel jaar, met een kindje. Het was nooit eerder in me opgekomen, maar als ik dan de verhalen van vrienden en vriendinnen hoor, krijg ik daar wel inspiratie van. En hopelijk brengt het jullie wellicht ook op ideeën!

Nou lieve mensen, dat was ’em weer deze week, de extra lange Instalab! Ik hoop dat jullie er van hebben genoten. Het echte leven begint nu weer, alhoewel ik de 22e WEER op reis ga en dit keer met Wander Network. Samen met Laura Ponticorvo gaan we naar een onbekende bestemming. Van de week hebben we echter wel een klein tipje van de sluier gekregen: we moesten ons inenten tegen gele koorts en kregen een ‘cholera niet aangetoond’ stempel in ons paspoort. Ik dacht eerst zo sterk dat we naar Brazilië zouden gaan, maar nu denk ik toch ergens in Afrika. Hebben jullie een idee? Vandaag krijg ik de paklijst dus hopelijk verschaft dat nog iets meer duidelijkheid. IK BEN ZO BENIEUWD! We blijven een weekje weg en dan is het voorlopig even gedaan met reizen. De komende week dus even flink vooruit werken en video’s opnemen en editten.

Wat het huisje betreft, as we speak zijn er glaszettters bezig een ruit in de pui te vervangen en wordt er ook een raampje in de badkamer vervangen. Dan moet ik nog gordijnen regelen, de trappen moeten nog geverfd worden, we moeten nog eetkamerstoelen en hier en daar nog wat nieuwe meubels. En dan alles nog leuker en gezelliger decoreren en aankleden. Het blijft een heel proces! Hopelijk zijn we voor de zomer wel klaar met klussen, we zullen zien :)

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

47 Reacties

 1. 20 februari 2017 / maandag, 20 februari 2017

  Prachtige foto’s van jullie holiday!
  Wat is het eten daar duur.

  Xoxo

 2. loes
  16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

  Heerlijk zo’n lange instalab, love it!

 3. 15 februari 2017 / woensdag, 15 februari 2017

  Die cholerastempel is wel een megahint! Enjoy!

 4. 15 februari 2017 / woensdag, 15 februari 2017

  Heb in de winter en lente van 2016 even in Japan gewoond en ugh, ik wil TERUG!

 5. 15 februari 2017 / woensdag, 15 februari 2017

  Ahh ik ben stiekem een beetje jaloers. Japan staat op nummer 1 op mijn lijstje van landen die ik nog wil bezoeken. Het lekkere eten en al die leuke beautydingetjes :-)!

 6. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Megaleuk Serena. Ik als mangafreak moet natuurlijk ooit eens naar Tokyo!

 7. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Wat een heerlijke, uitgebreide Instalab! Ik heb het met veel plezier zitten lezen. Ik zou zelf ook heel graag een keer naar Tokyo willen!

 8. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  ik vind het zo leuk om te zien dat ik afgelopen zomer toen ik met mijn vriend in Tokio was echt op exact dezelfde plekken ben geweest haha, Ik mis die plek zo enorm en wil zo mega graag terug !
  xx Ish

 9. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Super leuk al die Tokyo foto’s! Ik had nooit echt een beeld bij Tokyo, maar nu dus wel een stuk meer!

 10. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Heeerlijk Tokyo!
  Mijn vriend en ik hebben ook uitgebreid genoten afgelopen augustus, dus als je heimwee hebt vind je het misschien leuk om mijn blogs er over te lezen. Haha dat vind ik ten minste altijd leuk. Heerlijk om dit te zien en lezen.
  De oesters in Japan zijn inderdaad DE BOM! Lekker groot en vlezig,jam. Qua kosten helemaal met je eens, valt reuze mee hoe duur Japan is!

  Superleuke fotos!

 11. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Ik zou in eerste instantie niet zo snel aan Tokyo denken als vakantiebestemming, maar vind het er nu toch wel erg leuk uit zien! Leuke dingen hebben jullie gedaan :)

 12. Julie Tina
  14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Wat een leuke, mooie foto’s! Japan lijkt me een heel intrigerende bestemming :D

 13. Sandra
  14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Hoi Serena,

  ik ben een trouwe volger van je, geen idee hoelang precies maar toen je net een jaar begonnen was. Ik merk de laatste twee jaar ongeveer dat ik de kwaliteit van je blog echt achteruit vind gegaan.

  Een van de unieke en kenmerkende dingen aan Beautylab was jou achtergrond in het ‘lab’ maar helaas zie ik hier weinig van terug en krijgen de lezers in ruil daarvoor veel meer persoonlijke dingen die spelen.

  Ook vind ik het erg onprofessioneel dat ik ZO vaak lees dat er weer iets tussen komt, je het te druk hebt of wat dan ook om op tijd en met een vaste regelmaat posts te plaatsen. Dit terwijl je om de zoveel tijd wel plaatst dat je er nu wel een regelmaat in gaat houden.

  Ik snap dat je net als ieder ander ook persoonlijke dingen hebt die spelen, alleen voor iemand die hier een zeer goede boterham mee verdient vind ik het jammer dat je er zo laks mee omgaat.

  Ik kan ook niet telkens op mijn werk met persoonlijke redenen komen en daardoor mijn werk niet doen. Ik hoop dat je uit waardering naar je lezers hier rekening mee kunt houden.

  • Serena
   Auteur
   14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

   hi Sandra,
   ik vind het werkelijk ONBEGRIJPELIJK dat je zo’n comment plaatst, echt waar. Jij als vaste, trouwe lezeres zou toch juist moeten begrijpen en het mij ook moeten gunnen, dat interesses nu eenmaal verschuiven en ik in de loop der jaren andere prioriteiten heb gekregen. En jouw werk vergelijken met mijn werk is appels met peren vergelijken. Ik heb namelijk geen 9 tot 5 baan. Maar als je het dan toch graag wilt vergelijken; mensen wisselen nu eenmaal van baan. Mensen krijgen een gezin en gaan van 5 dagen naar 4 dagen werken. Of, als het financieel mogelijk is, gaan ze 2 of 3 dagen werken. Of ze stoppen helemaal. Nothing wrong with that! Als jij zoiets zou doen, zouden mensen om je heen dan gaan klagen? Of zouden ze zeggen ‘hey girl, good for you!’?

   Het feit dat ik niet steevast om half 6 een artikel online heb staan heeft NIETS te maken met het feit dat ik jou en de andere lezeressen niet waardeer, het heeft puur en alleen te maken met het feit dat ik mijn blog – zoals ik jarenlang wél heb gedaan – niet meer op #1 zet.

   Dus SORRY NOT SORRY dat je niet meer elke ochtend aan je trekken komt hier. Ik ben het spuugzat om om de zoveel tijd een comment voorbij te zien komen van mensen die denken te vertellen wat ik moet doen, of mensen die even komen klagen hoe teleurgesteld ze zijn in mij. Ik doe mijn best en ik blog wanneer ik iets leuks heb om te bloggen, en als ik dat doe dan stop ik er UREN werk in (want mijn reviews zijn altijd heel uitgebreid en ik doe mijn uiterste best op de mooiste foto’s) en dat doe ik met veel LIEFDE en PASSIE. En dat zal ik ook zeker blijven doen, juist voor de mensen die het wél kunnen waarderen en omdat ik er zelf veel voldoening uit haal.

   • 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

    Serena, juist jij bent goed bezig door jezelf op #1 te zetten, dan verspil niet de moeite om hier op in te gaan. Jij werkt voor jezelf en niet voor degenen die je blog lezen.

    Ik mis je posts ook, elke dag, maar geniet wel enorm van de posts die online komen. DAAR gaat het om :)

    Laat je niet op de kast krijgen.

   • lisa
    14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

    Hi Serena,

    Ik denk dat een groot deel van frustratie bij lezers vandaan komt door de ‘beloftes’ die worden gedaan. Als je minder wilt updaten, jouw keuze! Helemaal prima. Maar je plaatst af en toe een artikel waar je dan weer beloftes doet met ‘ik ga minder bloggen, elke dinsdag, donderdag, zaterdag oid’. Dit blijkt eigenlijk bijna nooit zo te zijn daarna, meteen de week daarna staat er weer niets. Als je dan gaat kijken ben je denk ik teleurgesteld en vanuit die teleurstelling komen reacties. Iedereen gunt je je geluk,maar ik zou gewoon niet meer zo veel beloftes doen. Dat scheelt lezers een hop frustratie en jou een hoop gezeur! :)

   • hobs
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Ja Sandra, dat je het maar uit je hoofd laat om kritiek te leveren. Sjonge zeg, wat een opgefokte reactie.

 14. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Aah het lijkt me zo tof om eens naar Tokyo te gaan! Zo te zien heb jij het geweldig gehad <3

 15. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Leuk om te zien, mooie fotos!

 16. Kim
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wauw wat lijkt me dit een gaaf land om heen te gaan! Zeker voor ons game nerds (mijn bf en ik) And you guys look so happy!^ Trouwens.. je kan voor de playstation natuurlijk ook gewoon Singstar kopen. Oké, het leuke aan karaoke is dat het zo lekker cheesy is.. maar Singstar is een goed alternatief!

 17. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Echt hele leuke foto’s weer om te zien! :)

 18. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wat een heerlijke instalab!
  Wat straal je toch met George! Het spat gewoon kei hard van mijn scherm af! Heerlijk om te zien, het is je gegund!! Viel me in de boyfriend tag ook al op. <3
  Ohh ja en Tokyo ziet er ook heel leuk uit maar ik werd afgeleid door de verliefde oogjes ;)

 19. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  WOW! Super veel foto’s! En bizar wat voor een make-up trends er aan de andere kant van de wereld zijn ten opzichte van hier.

 20. Inge
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Voor West Africa gelden die inentingen/ stempel! Zou super gaaf zijn!!!

 21. Denise
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Ik ben naar Ethiopië geweest 2 jaar geleden en moest ook gele koorts en cholera stempel! Dus kan zeer goed Afrika zijn

 22. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  oh wat veel foto’s, super tof om te zien! tokyo lijkt me geweldig!

 23. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wat een leuke Instalab! Ik lees hem altijd heel graag, mede door al je leuke verhaaltjes bij de foto’s. Super tof dat je weer op reis gaat, ben heel benieuwd!

 24. Marlies
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Pas je wel op voor de zika-mug als je naar Brazilië zou gaan? ;-)

  Ik volg je overigens al jaaaaaaren (tweede reactie ooit dit geloof ik), en ik ben zó blij voor je dat je ‘the one’ hebt ontmoet! Ook voor mij als volger kan ik nu zien waarom het met de vorigen nooit gewerkt heeft :-)

 25. Marleen
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Super leuke en heel gaaf!! Ik heb nu echt zin om zelf naar Tokyo op vakantie te gaan haha. Maar was het niet lastig met communiceren vanwege de taal? en heb je uiteindelijk ook die knuffel kat gekocht wat die lijkt idd wel op Clarence!! Zo leuk! Have fun on your next travel xx

 26. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wauw, Japan ziet er zo mooi uit! Erg leuke foto’s heb je gemaakt, ik ben benieuwd waar je heen gaat met Wander :)

 27. Pauline
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Haha dat plaatje op de wc herken ik zo goed! Waar ik studeer, studeren ook heel erg veel internationals die blijkbaar wat minder netjes zijn als de standaard europeaan… Daarom hangt in heel veel gebouwen van de universiteit een plaatje met hoe je op de wc gaat zitten en dat je moet doorspoelen enzovoort, gek toch dat dat nodig is? Ik wil echt niet weten wat voor smerige boel het geweest moet zijn dat ze zulke plaatjes zijn gaan hangen haha!
  Je reis ziet er erg leuk uit, de aziatische cultuur en het eten trekt mij niet echt aan maar fijn dat jij er zo van genoten hebt!

 28. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Hele gave reis zeg en zo leuk om er veel foto’s van te zien!

 29. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wat een heerlijke foto’s Serena. Ik heb ook echt Japan hoog op mijn bucketlist staan.

  Ik vind het zo grappig hoe je schrijft over die oesters. Je word ziek maar praat er zo makkelijk over. Ik heb een fobie voor spugen maar als jij ze toch nog wel weer gaat eten dat vind ik knap. :-)

  • Serena
   Auteur
   13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

   Spugen is gewoon iets natuurlijks, net zoals scheten laten, plassen, poepen en boeren. Soms moet er gewoon iets uit je lichaam, en je moet altijd goed naar je lichaam luisteren. Misschien als je het zo ziet, is het niet meer zo eng? :)

   • Nicky
    14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

    Helaas weet ik uit ervaring dat dit rcht ren fobie is en dus niet gewoon een angst die je kan rationaliseren. De wetenschappellijke naam is emetofobie.

  • Elaine
   14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

   Wauw Monica ik vind het knap van jou dat je erop reageert! Ik heb zelf ook emetofobie en toen ik langs dat stukje scrollde schrok ik echt eventjes. Voor mij voelt het echt onbereikbaar om erover te denken zoals Serena dat doet, maar ik vind Serena’s reactie ook wel weer erg lief.

 30. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wat onwijs leuk je verhaal met de foto’s! Japan lijkt me zo een bijzonder land. Wil er echt graag eens heen. Hoop wel dat ze ook vegetarisch eten hebben haha. Oesters heb ik ooit eens geprobeerd. Was geen succes haha ;)

  • Serena
   Auteur
   13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

   hi Sabine,
   ze hebben wel vegetarisch, maar je ziet het er niet zo heel veel, hoor! Japan is echt een vlees-land, heb ik het idee. En vis, heel veel vis. Maar in elke grote stad heb je genoeg keuze in vega food, je moet het gewoon van te voren even goed opzoeken. Loop je een random tentje in, dan is de kans groot dat ze geen vegetarische gerechten serveren.

  • Sara
   13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

   Hey,
   Ik ben ook vegetarier en ben vorige zomer naar japan geweest. Het is me altijd gelukt om vegetarisch te eten, al was het soms wat moeilijker. Ten eerste heb je in elke stad meestal wel een indiaas of italiaans restaurant en elke japanner die ik tegekomen was, was bereid om de vis er uit te halen. Dus als je een standaard zinnetje leert dat je vegetarisch bent moet het lukken :)

  • 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

   Japan is eigenlijk helemaal niet zo’n vleesland, sterker nog, vlees is pas sinds de vorige eeuw een beetje “terug”, het was een tijd helemaal not done in Japan om vlees te eten. Vis wel, ze eten vooral heel veel vis. Maar vega moet geen probleem zijn. Sowieso kan je als je sushi gaat eten altijd kiezen voor avocado maki, kappa maki, tamago nigiri etc. Er zitten in Harajuku een paar vegan tentjes (much much curry), pizza is erg populair in Japan, in de supermarkt kan je voor zeewier of ume onigiri gaan, en anders gewoon het restaurantje in lopen en zeggen: Watashi-wa vegetariën-des. (Spreek de v een beetje spaans uit, als een b.) Succes!

 31. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Haha, ik wilde écht niet gaan kijken want ik wil zo graag naar Tokyo! Maar goed, natuurlijk heb ik ff geklikt :)
  Die fotohokjes zijn echt geniaal! En karaoken natuurlijk, haha! Jaaa, Tokyo staat nog steeds op mijn bucketlist! Te cool!

  PS Oke die panty.. hahahaha!

 32. Manon
  13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Sorry dat ik je bubble kom bursten, maar dat zijn geen geisha’s maar gewoon normale meiden die een dagje in kimono rondlopen. Zie je heel veel in Japan. Echte geisha’s hebben speciaal opgestoken haar en een wit geschminkt gezicht. Verder vind ik je Tokyo-foto’s echt geweldig om te zien! Heb je nog sushi gegeten?

  • Serena
   Auteur
   13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

   Dat wist ik wel, maar ik wilde ze gewoon geisha’s noemen :)

   Ik ben met George bij Sushi zanmai geweest, een sushi keten door heel Tokyo, maar echte quality sushi kun je hier halen, voor een betaalbare prijs. Ik was vooral positief verrast door de tonijn, die was hier veeeeeel lekkerder en het had veel meer smaak dan wat ik ooit in Nederland heb geproefd. Vooral de fatty tuna, wow! Heerlijk!

 33. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Ik ben vorig jaar in Japan geweest en vind dit echt HEERLIJK om terug te zien! Zo herkenbaar allemaal!! Ik weet nog wel dat ik dacht een ijskoffie uit zo’n vending machine te halen: was ie bloedheet haha! En op een koude dag wilde ik graag een warme… je raadt het al, was ie ijskoud haha. Zo grappig wel dat die inderdaad overal op de hoek staan, zo grappig. En nergens prullenbakken (behalve naast zo’n apparaat, maar dan wel weer alleen voor plastic flesjes, zucht…)
  Overigens zijn dat geen kersenbloesembomen maar abrikozenbloesembomen! Deze komen wat eerder uit dan de kersenbloesem, oftewel de bekende sakura :) (Haha sorry ik heb vorig jaar heel intensief sakura research gedaan en weet nou allemaal nutteloze feitjes). Ik vind overigens die heel roze abrikozenbloesem misschien nog wel mooier!
  En die geisha’s zijn geen geisha’s maar gewoon toeristen die een kimonootje hebben gehuurd, echte geisha’s zijn ultiem zeldzaam (en zien er ook heel anders uit). Ah sorry, niet om belerend te zijn of om je pret te drukken, maar wilde dat toch even zeggen :) Overigens nog steeds een toffe foto, ik heb er stiekem ook veel van dat soort gemaakt. Blijft toch mooi zo’n kimono!
  Nou wil ik terug :( Hopelijk komen er nog meer updates over Japan :D

 34. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Wat een gave reis zeg! En die foto’s van die geisha’s is wel heel leuk zo!

 35. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Ik ging ook bijna bowlen dit weekend maar het is toch een pathe thuis film geworden bij een vriend van mijn vriend. Wat heerlijk om je zo verliefd en gelukkig te zien! en oh die zee egel ziet er heel onsmakelijk uit.. brr!

 36. 13 februari 2017 / maandag, 13 februari 2017

  Die kopjes koffie zijn zoo ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *