Instalab week 47 | Kaapstad met papa deel 2

Vorige week liet ik jullie weten dat papa en ik naar Kaapstad waren gevlogen, en deze week heb ik dan ook nog veel meer leuke, zonnige Kaapstad foto’s voor jullie klaar staan! Inmiddels zijn we weer veilig geland in Nederland, en ik kijk terug op een ontzettend leuke week met mijn vader. Deze reis was zo gezellig en heeft onze band zeker versterkt. We hebben herinneringen gemaakt die niemand meer van ons af kan nemen. Zo bijzonder!


Afgelopen zaterdag vertrokken we (lekker toeristisch) met de rode dubbeldekker Hop On Hop Off bus richting het meest zuidwestelijke puntje van Afrika: Cape Point. Vanaf hier had je een prachtig uitzicht over zowel de Atlantische Oceaan als de Indische Oceaan. Op sommige dagen kun je zelfs zien hoe beide oceanen naar elkaar toe stromen en hoe de verschillende stromingen in elkaar kolken. Echt gaaf! En het was een prachtige dag.


Papa op de foto bij Cape Point. Dit gebied is trouwens een natuurreservaat, we hebben vanaf de bus elanden en een struisvogel gezien in het wild, zo mooi en bijzonder!


Papa die weer overal en nergens random foto’s van maakt, haha! “Leuk voor thuis”.


Er staat ook een vuurtoren bij Cape Point, en hier staan we er (na flink wat trappen opgeklommen te zijn) vlak onder. Even een selfie!


En natuurlijk de onmisbare en ‘verplichte’ foto voor iedereen die Cape Point heeft bezocht, haha! Lekker de toerist uithangen, samen :)


Daarna  reden we door naar Simon’s Town, ook wel bekend om Boulder’s Beach waar Afrikaanse pinguins in het wild leven en over de rotsen huppelen. ZO LIEF OM TE ZIEN! I love pinguins!


En zo dichtbij, dat ik er bijna eentje in mijn rugzak had gestopt, hehe! ;)


Deze waren NOG dichterbij, echt zo gaaf om te zien. Wat een leuke beestjes zijn het toch <3


Die avond lekker Indiaas gegeten bij restaurant Thali.


Papa was weer dolgelukkig! Het eten was ook echt MEGA lekker, goed betaalbaar, en een gezellige, sfeervolle tent.


De volgende ochtend rustig opstarten. Ik vind dit een mooie foto van mijn vader. Het beloofde een prachtige dag te worden, dus we wilden de Tafelberg op.


Maar eerst even langs de Bo-Kaap wijk, met zijn kleurrijke regenbooghuisjes, voor wat leuke kleurrijke foto’s voor in mijn Instagramfeed, haha!


ZO blij met deze jurk, #gekregen van NA-KD.com. Het is echt een prachtige kleur geel en staat super vrolijk en zonnig. Precies 2 jaar geleden stond ik bij PRECIES dezelfde muur geposeerd, dus ik moest deze keer ook weer even op de foto bij deze muur :)


Papa kon ook niet achterblijven :)


Na Bo-Kaap namen we de taxi naar de kabelbaan (want sorry, 3 uur naar boven klimmen zag ik écht niet zitten!!) en binnen 5 minuten stonden we bovenop de Tafelberg. Dit keer ZONDER wolken (2 jaar geleden had ik pech) dus ik kon eindelijk genieten van het adembenemende uitzicht.


Wanneer je je vader een Instapose laat aannemen, haha!


En saampjes.

Wát een uitzicht over Kaapstad, de zee, Robben eiland, wow zeg. Zo hoog en zo groen en zo mooi! Ik denk dat dit het mooiste uitzicht is dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Bijzonder om dat zo samen met mijn vader te beleven.


Bovenop de berg spotte ik een Dassie van heel dichtbij. Ze zijn zo lekker flaffy!!


Weten jullie nog dat ik op mijn Wish List artikel aangaf dat ik meerdere gaatjes wilde laten schieten? Eindelijk gedaan! Nu heb ik er 3 per oor. Rond de Kerst kan ik ze verwisselen voor mooiere exemplaren, ben dankzij jullie tips al flink aan het online shoppen geslagen, hihi! Ben er zo blij mee! Ik vind het echt heel leuk staan.


Prachtige Protea soorten, een bloem die aan een struik groeit hier in en rondom Kaapstad. In onze plaatselijke bloemenwinkel betaal je er waarschijnlijk een flinke duit voor, maar hier groeien ze langs de kant van de weg. Zijn ze niet schitterend? Lekker tropisch en kleurrijk, EN ze blijven soms wel 3-4 weken mooi. Zeker geen weggegooid geld dus. Als ik ze hier tegenkom bij de bloemist neem ik ze zeker mee, want dan beleef ik weer even die Kaapstad vibes :)


Dit is de allergrootste Proteasoort die er is, de King Protea, ook wel bekend als de Giant Protea of Honeypot flower. Dit is de nationale bloem van Zuid-Afrika. Deze mooie, exotische bloemen zijn zo groot als mijn geopende hand (!).

En ja ik zag later ook de gelijkenis met een demogorgon (LOL). Demo..wat? Stranger Things fans weten wat ik bedoel!


Uitzicht vanaf ons balkon. We zaten niet in een hotel, maar in een appartement. Stukken voordeliger en zo konden we elke ochtend lekker buiten de deur ontbijten op steeds een ander plekje, superleuk! Lekker dicht bij de Waterfront, dat was 5-10 minuten lopen, dus ideaal.


Ik had goede verhalen gelezen over een Koreaans BBQ restaurant, Galbi. Hier hebben we ons buikje rond gegeten aan bibimbap, slarolletjes gevult met buikspek, rundvlees en kimchi en als toetje nam ik een ananas en een s’more! Aanrader!


De dag erna hadden we zin in vis. Papa nam fish ‘n chips en ik nam lekker een mosselpannetje en garnaaltjes in een knapperig deegje bij restaurant Den Anker.

Kaapstad is echt FOOD PARADISE en alles is hier zo betaalbaar! Voor €15 per persoon eet je hier fantastisch en dat is dan inclusief drankjes en fooi. Je hebt hier van alles en ook de cocktails en wijnen zijn hier overheerlijk en goedkoop. Love it!


Op onze laatste dag hebben we nog even door het centrum gewandeld. Ik kwam deze superleuke schildering tegen in Bree Street, schattig toch? Je zou er maar wonen!


Ik kon Kaapstad niet verlaten zonder even langs restaurant Kloof Street House te gaan. Hier namen we onze laatste cocktailtjes, heerlijk in het zonnetje.


Kloof Street House is ZO GAAF ingericht. Het interieur alleen al is genoeg om hier te willen eten. Zo chique en huiselijk en stijlvol. Ik houd hier van!


De veranda van Kloof Street House, waar je ook plaats kunt nemen. Als je in Kaapstad bent, ga hier zeker even langs en als je ‘s avonds wilt eten, maak dan een reservering. Het is namelijk erg populair! Je kunt hier geweldig eten (gemiddeld wel iets duurder, maar alsnog erg betaalbaar).


Ik appte naar mama dat papa en ik zoveel lekkers hadden gegeten, dat papa wel 100 kilo was aangekomen, hahaha! En dan deze foto er dus bij :D


Papa kocht nieuwe sneakers bij de Crocs winkel (I know, maar deze sneakers zijn echt leuk). Omdat het november was kreeg elke klant met een snor 10% korting. “Maar ik heb geen snor” zei papa. Daar hadden de medewerkers wel een oplossing voor: een plaksnor! Als papa deze op zou plakken kreeg hij alsnog zijn 10% discount. En hee, je bent Hollander of je bent het niet!! ;)

Mijn vader lijkt serieus meteen op Pablo Escobar.


Een paar uur voor we naar het vliegveld zouden gaan, nog EVEN dan, de allerlaatste zonnestraaltjes meepakken. Zon, we zullen je missen.


Maar, thuiskomen is ook superfijn. Lekker in mijn eigen schone bedje naast George, weer elke dag genieten en knuffelen met Coco en Clarence, en kijk hoe lief ze hier ligt! De vloerverwarming in de badkamer is een groot succes, haha! Die kromme pootjes! Ik smelt!


Zo, even een geforceerde knuffel eruit geperst, haha!


Kijk, zo handig! Dit heeft George in elkaar getimmerd en geschilderd toen ik weg was. Hij zei al dat hij een verrassing voor me had! Het is een paneel met een kattenluikje en anti-tocht strips aan de zijkant, die je tussen de pui kunt schuiven. Op deze manier kunnen de katjes in en uit lopen en hoef ik niet ELKE keer weer die deur open en dicht te schuiven voor ze. Eerst lieten we de pui op een kiertje staan, maar dat werd nu veel te koud binnen (en ook zonde van de stookkosten) dus dit is echt een geniale oplossing! Vind het zo knap dat George dat soort dingen verzint.


Alleen uhm…. de katjes hebben het luikje nog niet helemaal onder de knie. Ik duw ze nu steeds door het luik naar buiten en dan komen ze uit zichzelf wel weer binnen, maar andersom snappen ze het nog niet. Ze snappen niet hoe ze van binnen naar buiten komen, uit zichzelf. Maar goed het duurde ook 5 dagen voor ze trap konden lopen, dus ik heb gewoon geduld, haha! Ze hebben het bijna door, dus het duurt vast niet lang meer voor ze lekker in en uit kunnen lopen.


Als laatste nog dit mooie plaatje dat ik online vond! George en ik willen de slaapkamer opknappen (we gaan beneden slapen, de zolder wordt dan een studio) en omdat ons hele huis al wit en grijs is, wilden we een mooie kleur uitzoeken voor tegen de wand. Na lang zoeken zijn we eruit! We willen zo’n kleur als dit, zachtblauw met een zweempje grijs. Na het weekend meteen even verf kopen en aan de slag! Ook het halletje wordt van de week behangen, er komt dus weer een nieuwe huisvlog aan.

Nou, dat was ’em weer deze week! Straks ga ik weer naar Chanvi Nailbar om mijn acryl te laten opvullen en ik heb al iets in gedachten voor een nieuw design: heel veel glitters! Want ja, het is alweer bijna december en dat is dé feestmaand van dit jaar. Ben benieuwd hoe mijn nagels er uiteindelijk zullen uitzien. Verder gewoon lekker opruimen, koffer uitpakken, wasjes draaien, en de draad weer oppakken. Moet altijd een beetje acclimatiseren zo na de vakantie.

Over vakantie gesproken, George en ik gaan volgende maand een weekje naar New York City! Zo veel zin in! Hij is er nooit eerder geweest en ik heb altijd al eens willen gaan rond de kerstperiode. Kan niet wachten om de Sephora te plunderen, hahaha!

Hoe was jouw week? En nog leuke plannen dit weekend?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

30 Reacties

 1. Ammerensia
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Ja, Zuid-Afrika is adembenemend “skitterend”, ik dacht ik deel deze video met jouw… https://www.youtube.com/watch?v=6dcZyyIdYW4 … over de rehabilitatie en uitzetten van pinguins “pikkewyne” in Zuid-Afrika ;-)

 2. Eva
  4 december 2017 / maandag, 4 december 2017

  Leuk verslag!
  Waren er echt elanden in Zuid-Afrika? Of bedoel je misschien de elandantilope? Die worden in het Engels ook wel “Eland” genoemd, dus dat is verwarrend.

  • Serena
   Auteur
   4 december 2017 / maandag, 4 december 2017

   Ja, de gids noemde ze ‘Eland’ dus dat moet dan de elandantilope zijn geweest, haha! :)

   • 6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

    Haha, ik dacht ook al: we hebben hier veel beesten, maar geen elanden.

 3. Marit
  30 november 2017 / donderdag, 30 november 2017

  Hahaha, ik dacht bij die bloem inderdaad meteen aan het demogorgon!

 4. Britt
  29 november 2017 / woensdag, 29 november 2017

  Wat fijn dat je zo’n mooie tijd hebt gehad met je vader! Wel heel jaloersmakend hoor, wauw!

 5. Denise
  29 november 2017 / woensdag, 29 november 2017

  Mooie foto’s! Echt hele leuke vakantie zo te zien met je vader :)

  En Omg NYC rond de kerst?! Zo jaloers Hahaha

  X

 6. 28 november 2017 / dinsdag, 28 november 2017

  Echt hele mooie foto’s heb je gemaakt van jullie trip :)

 7. 28 november 2017 / dinsdag, 28 november 2017

  wat een prachtige foto’s, krijg zin in het zonnetje ervan. liefs soraya

 8. 28 november 2017 / dinsdag, 28 november 2017

  Gave foto’s en ook heel leuk om dit eens met je vader alleen te doen. Heel herkenbaar ook zo’n geforceerde knuffel met je kat haha. Hij moet en zal een knuffel krijgen, hihi.

 9. 27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Hele leuke foto’s! Tof dat je met jouw vader die reis hebt gemaakt.

 10. 27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Tof dat je zo’n reis met je vader hebt gemaakt! Je foto’s brengen veel toffe Zuid-Afrika herinneringen terug. Wat een geweldig mooi land. Wie weet kom ik je tegen in NY, wij gaan ook over 2 weken :)!

 11. 27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Wat leuk dit zeg! Zo tof om dat samen met je vader te doen. Hij staat ook zo leuk op de foto’s :D

 12. Britt
  27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Altijd leuk je instalabs!!
  Ik vroeg me af of Angel nog over Mr. Wrong gaat schrijven, ik ben heel benieuwd!

 13. 27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Wat leuk om te zien en wat een mooie foto’s! Super schattig die pinguïns! En die jurk is zó mooi!

 14. Irene
  27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Hele toffe foto’s van Kaapstad!! Jammer dat het hier weer op en top herfst is hè :( Ik heb net onze slaapkamer geverfd, wij zijn ook voor een (meer donkere) kleur blauw gegaan. Ik kan de verf van Karwei eigen merk (Kleuren van Nu) mega aanraden! Lekker el cheapo en dekt perfect (wel dik opsmeren). Succes en veel plezier!1

 15. 27 november 2017 / maandag, 27 november 2017

  Wat een mooie foto’s! Vooral de foto bij die gekleurde muur ziet er erg mooi uit, ook schattig hoe je vader daar staat te poseren ;p Op deze vroege begin ik al zo’n erge trek te krijgen als ik naar al je foodpics zit te kijken! Not good ): En die wilde dieren, is dat ene beest niet die altijd heel makkelijk op de foto gaat met mensen (je ziet vaak selfies met die dieren dat ze een glimlach op hun gezicht hebben).

 16. 26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Wat geweldig dat je zo’n reis met je vader hebt gemaakt. Ik wil eigenlijk ook nog wel eens een keer heel graag met mijn vader ergens heen. Lijkt me zo leuk. En ik vind je gele jurk prachtig. Hij staat jou heel erg mooi vooral en ik weet niet of dat bij mij hetzelfde gaat zijn met mijn korte pootjes ;-). Ik heb overigens ook ooit een kattenluik voor mijn katten gehad, duurde ff voordat ze ‘t snapten, maar gelukkig leren die beestjes snel!

 17. Suzanne
  26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Je blogs zijn zó fijn om te lezen! Wat is Zuid-Afrika toch mooi zeg, m’n mannetje is er enkele jaren ook geweest (hij heeft daar een bungee jump gemaakt van de Bloukrans Bridge!) mijn wens is om een keertje samen te gaan genieten van Zuid-Afrika.

 18. 26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Wat een super leuke foto’s in Zuid-Afrika! Jaloers, zo’n reis staat absoluut nog op mijn wishlist!

 19. 26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Leuk om de rest van je Kaapstad avontuur te zien! Super mooi uitzicht vanaf de berg zeg, wauw! <3

 20. Syl
  26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Leuk dat je alleen met je vader op vakantie bent geweest. Dat lijkt me zo bijzonder.
  En daarna weer fijn in je eigen bed slapen. Heerlijk.

 21. Jamie
  26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Zo gezellig met je paps en wat een heerlijke foto’s!! Geniet ik extra van nu het hier zo koud is, Haha! En zo gaaf dat je naar NYC gaat!

 22. VWillemse
  26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Inderdaad die demogoron bloem lijkt echt nu je het zegt….hahaha
  En als je dat eenmaal weet dan zie je niks anders meer dan dat.

 23. 26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Wat een mooie plaats is dit seg. Het gele kleedje staat je heel goed, mooi met de muur er achter. Oh die snor oplossing in die ene winkel is zo leuk en grappig. ;)

 24. 26 november 2017 / zondag, 26 november 2017

  Wat een heerlijke weekoverzicht met prachtige foto’s. En je gele jurk is zooo mooi!!

 25. 25 november 2017 / zaterdag, 25 november 2017

  Wat leuk. Niet zo fijn 0pgenomen in het ziekenhuis aan de morfine en heel veel pijn. 😢😢

 26. Gisele
  25 november 2017 / zaterdag, 25 november 2017

  Leuk!
  Heb je trouwens gezien dat je bath & body works showergel uit het assortiment is? Ze hebben wel een aantal nieuwe ervoor in de plaats, hopelijk zit daar iets bij wat ook lekker is

 27. Robin
  25 november 2017 / zaterdag, 25 november 2017

  Ooohhh wat een leuke week!
  Ook leuk dat je naar New York gaat, ik wil ook eens graag een keer naar Amerika. Nog nooit geweest.
  Wij gaan over 2 weken een paar dagen weg met de boot een dag shoppen in Londen! Ook echt zin in!

  En wat een slim idee zo met die pui. Goed gedaan George :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *