Instalab week 43 | pompoenen & liefde voor marktplaats


Elke keer als ik ‘s avonds aan het werk ben aan de keukentafel, springt Coco gezellig op schoot. Ze springt eigenlijk elke dag wel een paar keer op schoot, zo gezellig!


Deze producten kreeg ik van de week binnen en ik was vooral erg benieuwd naar de hoofdhuid scrub! Heb ’em van de week gebruikt en het is best wel lekker. Het scrubben viel op zich wel mee, want er zaten vrij grove stukken zeezout in en daarmee kon ik niet zo goed scrubben als met fijn zeezout bijvoorbeeld, maar het was wel even ontspannend. En ik had ook het idee dat mijn haren na het wassen extra veel volume hadden gekregen, dus win-win!


Als je vanaf mijn huis naar de Action loopt kom je langs een huis met een tamme kastanjeboom in de voortuin. De kastanjes vallen gewoon op straat, dus ik had er een paar opgeraapt (heel voorzichtig, want de schil is pijnlijk stekelig!) en thuis had ik ze gepeld en gepoft. Lekker met een beetje roomboter en snufje zout. Ahhhh, krijg daar zo’n heerlijk herfstgevoel van! En ergens vind ik het ook extra leuk om mijn eten zelf in de natuur gevonden te hebben, haha! Het smaakt altijd beter als je er meer moeite voor hebt moeten doen.


Ahhhh, hebben jullie mij al gespot in de Kruidvat folder én in de winkel?! Er staat een pilaar met foundation van Max Factor, Bourjois en Rimmel en daar pronkt mijn foto op, HOE VET! Ik voelde me zo trots toen ik er naar ging kijken van de week, vind het echt heel erg cool!


Voor deze foto moest ik plat op mijn buik op de grond liggen (ja, in een overvolle winkel, maar ik heb daar gewoon schijt aan, hahaha!).


Vorige week ben ik met mijn ouders en zusjes naar een superleuke pompoenboerderij gegaan. Deze heet Kids de Jong en bevindt zich aan Rijksweg 36 in Ederveen. Slechts een half uurtje rijden voor ons, dus lekker dichtbij. Kijk eens wat een guitig bekkie Marshall hier trekt, oooooh, echt een boefie!


Iedereen wilde Marshall natuurlijk even knuffelen en vasthouden. Ik had geen mutsje of jasje meegenomen (new mom struggles), dus toen we Marshall uit zijn trappelzak haalden had hij het natuurlijk een beetje koud. Tara heeft toen haar muts afgestaan, die Marshall heel schattig stond omdat ‘ie natuurlijk veel te groot was. Net Dopey van Sneeuwwitje!


Kids de Jong is echt een aanrader, ze hebben de pompoenen prachtig uitgestand op maat, er zijn ook heel veel mooie kalebassen in verschillende vormen en kleuren, er zijn ook eetbare pompoenen, en zowel hele leuke kleintjes voor binnen als wat grotere voor buiten. De goedkoopste zijn €0,60 per stuk en de duurste zijn €15 per stuk (en dan heb je echt een huge ass motherf*ucker, haha). Dus mocht je nog leuke pompoenen in huis willen halen of gewoon een herfstige, fotogenieke plek zoeken, is dit zeker een aanrader.


Hier riepen we allemaal in koor “neeeee, niet in je mond Marshal!!!!”

Too late.

Hij moest en zou toch even proeven, haha!

Hij kan trouwens nog niet zelfstandig zitten hoor, alleen door de pompoen tussen zijn benen had hij wat steun en evenwicht.


Kijk, daar ligt ze weer hoor! Lekker gezellig op schoot. Was alleen een beetje lastig werken zo, hehe.


Via Ikea.nl kun je zelf je EKET kast(wand) samenstellen met zo’n programma waarbij je de kastjes er naartoe kunt slepen, zo handig! We zijn bezig met het opknappen van de praktijkruimte en aan één wand wil ik een mooie kastenwand. Lekker praktisch als bergruimte voor mijn knutsel-, inpak- en beautyspullen. Via Marktplaats heb ik al een aantal EKET kastjes opgehaald en de rest kopen we nieuw bij Ikea. Scheelt toch weer wat centjes!


Ik dacht, ik koop koekjes voor Marshall! Dit zijn zachte koekjes van de Kleine Keuken. Marshall vond ze heel lekker, maar OMG, ik denk dan 2/3 op zijn kleding en gezicht kruimelde en vastplakte en slechts 1/3 in zijn mond terecht kwam, wat hij vervolgens ook weer voor de helft uitspuugde. Wat een geklieder, op een gegeven moment zat het gewoon aan zijn NEUS!


Jaaaaaa, goed nieuws voor IEDEREEN die wilde weten waar mijn salontafel van was. Ik ben er dankzij een followers op Instagram eindelijk achter. Ik heb de tafel besteld via deze site. Je moet er wel lang op wachten, maar hee… dan heb je ook wat. Ze hebben nog veel meer soorten marmeren tafels, ook met goud- en zilverkleurige onderstellen en andere kleuren marmer. Dus. Mocht je je afvragen waar mijn salontafel vandaan kwam: you’re welcome.


Op vrijdag even langs mama om pakjes op te halen en werd meteen getrakteerd op thee met maanzaadgebak. Lekker! Kennen jullie dat? Het schijnt typisch Duits te zijn.


Vorige week hebben we deze baby jumper van Brights Starts opgepikt in Nieuwegein, via Marktplaats. Nieuw zijn ze iets van 100 euro, en nu hebben we er 40 euro voor betaald. I LOVE MARKTPLAATS. En ik ben ook echt dol op tweedehands kopen en verkopen. Het hoeft niet allemaal nieuw, toch? Ik vind het een fijn idee dat spullen een tweede leven krijgen. Ik ben nooit zo van het weggooien (tenzij het echt onrepareerbaar stuk is).

Marshall is hier helemaal mee in zijn nopjes trouwens, echt een megagroot onding, maar hij is er blij mee dus dat maakt mij dan ook weer blij.


Marshall net wakker, hihi! Nog lekker suffig en met rode wangetjes. Elke ochtend gaan we eerst even samen in de stoel zitten, kijken we naar de blaadjes aan de bomen en gaan we gezellig kletsen. Lekker rustig opstarten.


Daarna help ik hem uit zijn slaapzak. Dit is de 4 Seasons van Puckababy trouwens, wat een fijn ding! Hij is nu nog VEEL te groot dus ik sla zijn mouwen flink om, maar hij kan er tot 2 jaar in slapen dus dit is echt zo’n ding op de groei.


Nou, over Marktplaats gesproken, ook deze heb ik van de week gescoord! Gewoon afhalen in Houten, nog dichtbij ook. Ik moet hem nog even goed schoonmaken en afstoffen, en dan kan ik hier mijn beautyspullen in neerzetten. Mooi voor foto’s! Ben er zo blij mee.


Hier zat George ondeugende dingen in Marshall’s oor te fluisteren en Marshall keek me aan alsof hij het begreep, hahaha! Wat een boevenkop heeft hij toch. Ben zo benieuwd wat voor een dreumes/peuter/kleuter hij zal worden later… ik denk echt een ondeugend jochie, hahaha!

Nou, dat was ’em weer deze week. De komende week ben ik lekker thuis aan het werk en aan het opruimen, gaan we verder met de praktijkruimte (ik voorspel veel IKEA bezoekjes) en wil ik het bloggen weer goed gaan oppakken. Ik ga even goed nadenken over een ‘herfst schema’.

Oja, ook een leuk nieuwtje: ben gevraagd om een klein rolletje te vertolken in een Nederlandse kinderfilm die volgend jaar in de bioscoop komt. En ik heb JA gezegd! Waaaaahhhhhh! Vind het nu al spannend.

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. lia
  19 november 2018 / maandag, 19 november 2018

  die maanzaadgebak uit duitsland smaakt precies naar poolse “makowiec” vindt beide errug lekker <3

 2. 5 november 2018 / maandag, 5 november 2018

  Al dat vloggen.. ik vind foto’s kijken zoveel leuker. Weer super leuke instalab :-)

 3. Carina
  1 november 2018 / donderdag, 1 november 2018

  Oohh maanzaadgebak! Zo lekker! Dat mis ik hier in NL wel. Zo lastig te krijgen en ik snap echt niet waarom!

 4. Loes
  31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  aahhh wat leuk dat je in een kinderfilm gaat spelen! (ook al is het maar een kleine rol)
  En wat leuk, die laatste foto <3
  Mijn week is tot nu toe goed, mijn vriend en ik krijgen 1 december de sleutel van ons eerste huisje samen, en ik kan niet WACHTEN om het in te richten, dus ik heb nu al behoorlijk wat spullen gekocht die ik nog helemaal nergens kwijt kan, mijn slaapkamer is een soort mini opslagplek geworden, maar ik weet dat het tijdelijk is dus dan maakt het niet uit :')
  Maar ik moet me wel inhouden want vandaag was ik ook weer in de Ikea en ik heb weer wat spulletjes gekocht, maar ik moet mijn vriend natuurlijk ook de kans geven om dingen uit te zoeken (schaam schaam)
  En ik ben aan het herstellen van een kaakoperatie, maar dat gaat gelukkig heel goed.

 5. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Oeh wat een mooi ding waar je je beauty spullen in kan zetten! Ik kijk altijd bij ‘mijn buurt’ op Marktplaats en heb daar al een leuk elektrische haard gekocht voor €50, bijna nieuwe Adidas schoenen voor €7,50 en nog wat dingen :) heerlijk!

 6. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Hey serena!
  Kun je mij vertellen waar je die rubberen tegels hebt gekocht die grijs witte? Ik weet dat ik het ergens voorbij heb zien komen maar kan het niet meer vinden. Ze zijn super handig schat ik in voor lego bouwsels, vlakke ondergrond en geen geluid van steentjes op laminaat.
  Thanks! X

 7. Mamavankleuter
  31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Omg die laatste foto 😍😍😍😘😘

 8. Denise
  30 oktober 2018 / dinsdag, 30 oktober 2018

  Ik hou ook echt van marktplaats haha ❤️
  Ik vind marshall zo cute op de fotos 😍 zo ondeugend en schattig!

  X

 9. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Ha wat leuk, wij zijn vorig weekend ook bij de pompoenboerderij in Ederveen geweest! Ze hadden het daar toevallig al over een blogger die langs kwam en tussen de pompoenen lag… Of was dat weer een andere? ;) Ik vind het zulke leuke mensen, en zo’n fijn sfeertje daar; ook de kittens waren superlief (heb je ze nog gezien in het schuurtje?) en mijn dochtertje vond het heel gezellig met de jongste dochter des huizes op de trampoline. Echt lieve, leuke mensen en een perfect momentje om de herfst echt in te luiden!

  PS: Marshall met die pompoen, ik zie hem denken “that’s one big boobie” ;)

 10. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Wat een leuke foto’s weer! En wat kan dat kereltje lekker kijken!

 11. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  wat een leuke foto’s tussen de pompoenen. helaas werkt marktplaats voor mij wat minder, verkoop er ook zeer weinig op, waardoor het alsnog in de vuilnisbak beland. liefs soraya

 12. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Wat een heerlijke week en die foto’s van de pompoenboerderij zijn zo ontzettend leuk!

 13. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Ohh ik zie het al voor me; languit gestrekt op de Kruidvat vloer voor dé perfecte foto haha. Hilarisch! Wat onwijs tof overigens, je staat er prachtig op!

  Marshall is ook té schattig tussen die pompoentjes, heel erg lief. En oh dat item van Marktplaats; ik wil het!

 14. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Awwwh wat een fijne week heb je weer gehad! Ik had laatst bij de jumbo 3 van die kleine bio pompoenen gehaald voor 1,50euro per stuk. Heb serieus geen idee waar in de omgeving Alkmaar ik zulke mooie grote kan halen voor de sier. Super schattig hoe Marshall aan die pompoen zit te kauwen hahaha! En wat super leuk dat je een rol mag vertolken voor een kinderfilm, dat zijn toch wel de leukste dingen om te doen hehe.

  • Serena
   Auteur
   29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

   Hmm, heb het even voor je gecheckt An! Voor jou is de meest dichtstbijzijnde pompoenboerderij Onderdijk aan de Dirk Bijvoetweg in Onderdijk, dat is 40 min rijden vanaf Alkmaar en ook een hele leuke en mooie!

  • 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

   Ik ga naar Bij Ellen in Egmond binnen. Niet zo heel erg groot maar wel leuk. Ook haar winkeltje zit vol met leuke spulletjes. Ik was daar afgelopen week en er was wel minder keus dan aan het begin van het seizoen. Ik woon in de Hoef en ik rij er in nog geen 10 minuten heen.

 15. merel
  29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  super leuke foto’s. marshalls is uberschattig met t rode mutsje.

  even een vraagje. ik ben al lang op zoek naar een marmeren dienblad. precies zo eentje die je in de product foto hebt gebruikt. zou ik kunnen vragen waar die van is?

  • Serena
   Auteur
   29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

   hi Merel,
   tuurlijk, je mag me alles vragen! Ik heb deze besteld via Lijns.nl.
   Niet goedkoop, maar heb er echt heel veel plezier van!

 16. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Wat een super leuke foto’s bij de pompoenen, te cute! Omg dat kastje voor je make-up, love it.

 17. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Wat een lieve foto’s heb je gemaakt bij de pompoenen. Zo leuk herfstig! Dat kastje die je op Marktplaats hebt gevonden is echt heel mooi, zo leuk om van die mooie aankoopjes te scoren!

 18. 29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Ohh die pompoenboerderij, die ga ik echt op mijn leuke-dingen-doen-lijstje zetten. Thanks voor de tip ! En wat gaaf dat je gaat acteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *