Instalab week 36 | jarig, verrassing, familiereünie


Afgelopen maandag ben ik helemaal naar Alkmaar gereden, maar het was de rit van anderhalf uur in de auto meer dan waard, want ik zou geknipt en gekleurd worden door één van de beste salons van Nederland: Pro Solo. Eigenaar Mark van Westerop en zijn team hebben talloze prestigieuze Coiffure Awards in de wacht gesleept dus ik was gegarandeerd in goede handen. Benieuwd naar mijn coupe? Hier op de grond ligt mijn afgeknipte haar in de vorm van een vraagteken, haha!


Op dinsdag was ik jarig! Mama kwam langs om op Marshall te passen, want ik had een meeting met de rest van de juryleden van de Astir Awards in Amsterdam.


Ze had mijn lievelingstaart gebakken: mon chou! THE BEST EVER! Alleen was de taart tijden haar fietstocht gekanteld en ehh… zo zag ‘ie eruit. Oeps! Maar helemaal niet erg, heb er gewoon een schep uit genomen en op een bordje gekwakt. Waar het komt is het toch donker, zoals mijn vader altijd zegt.


De meeting was interessant! Veel dingen besproken over wat er beter kan volgend jaar, wat knopen doorgehakt, wat toffe ideetjes opgegooid. Er is maar één awardshow voor beautyproducten in Nederland en ik vind het onwijs gaaf om hier onderdeel van uit te maken.


Na de meeting reed ik terug naar huis en toen ik in de huiskamer kwam had mama de kast superleuk en feestelijk versierd! Ah, toen voelde ik me toch wel een beetje jarig hoor! Mama is ook zo lief en creatief <3


Janine stuurde me ook nog eens een doos met kaart en 3 ballonnen, toen voelde ik me helemaal een jarige Jetje.


En van 2 van mijn lieve en trouwe volgers – Denise en Marieke – kreeg ik ook nog eens verjaardagskaartjes. Love it! Zo heerlijk ouderwets, maar het is altijd leuk om een handgeschreven kaartje te krijgen. Vinden jullie ook niet?

‘s Avonds kwam mijn schoonfamilie gezellig langs. George’s moeder had een heerlijke taart voor me gebakken en ik kreeg een bon voor een heerlijk tapasrestaurant in Driebergen. Kunnen George en ik snel weer eens samen uit eten (hebben we eigenlijk niet meer gedaan sinds Marshall er is!). Echt een mooi cadeau!


Maybe it’s just me, maar soms lig ik ‘s ochtends wakker in mijn bed gewoon te WACHTEN tot Marshall ook wakker wordt. En dan bij het minste of geringste geluidje of beweging schiet ik mijn bed uit, in mijn badjas en ren ik bijna zijn kamer in om hem goedemorgen te wensen, haha! Hij is eerst altijd een beetje duf, uitrekken, gapen, beetje staren, en dan ineens focust hij en ziet hij mijn gezicht en dan verschijnt er altijd een big smile van oor tot oor. Echt, opstaan was nog nooit zo makkelijk en leuk sinds hij er is <3


Dan til ik hem uit bed, geef borstvoeding en dan rits ik hem uit zijn slaapzakje. Verschonen, aankleden. En hij ondertussen kirren, gillen, lieve geluidjes maken, lachen en zijn voetjes beetpakken. Het is echt zo’n heerlijke baby! Hij vind het vooral leuk als ik voor hem zing of tegen hem praat.


En IK ZWEER HET JE, het is echt een vrolijke baby, maar zodra ik mijn telefoon pak trekt hij een heel serieus gezicht. Het is dan ook moeilijk om hem lachend op de foto te krijgen, haha! Hier heeft hij een leuk setje aan he? Broekje is van Noppies, trui van United Colors of Benetton (gekregen van An!) en sokjes van Bambino, mijn favoriete sokjesmerk. Marshall heeft inmiddels maat 63/68 (volgens mij is hij 65 cm lang). Ik kan me nog herinneren dat ik dit broekje kocht toen ik zwanger was en dacht, oh dat past ‘ie pas als hij 4-5 maanden is, dat duurt nog heel lang. MAAR HET IS GEWOON AL ZO VER! De tijd vliegt!


Kijk mij eens even slim zijn! Had deze salade twee keer gemaakt in deze fantastische Lock&Lock bakken. Deze bakken sluiten onwijs goed af en houden alles megagoed vers, het zijn dan ook mijn favoriete bakken en ik kan ze iedereen aanraden (mama en Tara zijn ook fan!). Het recept van deze salade vind je hier.

De dressing had ik apart in ziplock zakjes gegoten, zodat ik die er vers overheen kon gieten. Deze salade is even wat werk, maar als je 2 bakken tegelijk kan maken is het wel goed weer te doen. Ik denk dat ik de volgende keer 4 bakken ga maken. Met de Lock&Lock bakken blijft het sowieso een week goed vers (nee dit is niet gesponsord, dit zijn gewoon ECHT top bakken).


Op vrijdag werd ik verrast door George, nog voor mijn verjaardag, met deze onwijs lieve alpaca’s! Jullie kunnen zien hoe ik werd verrast in de vlog van gisteren (klik hier). ZE ZIJN ZO FLUFFY!


EN KIJK DEZE DAN ZO LIEF! Als ik een grotere tuin had dan wist ik het wel, HOP, een stel alpaca’s erin!


Ik heb werkelijk nog nooit zoiets zachts en liefs gevoeld.


Ook mijn vader – wat is het toch een knappe vent he? – werd er helemaal gelukkig van.


Heerlijke lekkernijen; koekjes, chocola, snoepjes, thee. En dat allemaal tussen de alpaca’s. Wat een GENIAAL idee!


Nou, ik straalde van oor tot oor! Het liefst had ik er een paar meegesmokkeld de auto in en dan stiekem meegenomen naar Houten, haha! Er liep ook een kat en leuke kippetjes. Ik ben dol op Houten en het feit dat je met een kwartier in Utrecht bent, maar kan me ook voorstellen dat het ontzettend fijn is om buiten de randstad te wonen en lekker veel de ruimte te hebben.

Hoe zit het met jou? Ben jij meer van de stad (of dorp dichtbij de stad) of woon je liever op het platteland (ver uit de randstad)?


Ik heb superleuke cadeautjes gekregen van mijn ouders en zusjes, waaronder deze boxzak van Koeka. Echt handig, hier kan ik mooi de luiers en doekjes in opbergen. Dan ligt het niet meer zo los in de box.


Op vrijdagavond gingen we langs George’s moeder, want zij is een dagje later jarig dan ik. We hadden lekker Chinees gehaald en hebben dat gezellig samen opgegeten.


Op zaterdagmiddag sprak ik af met Nena. Bij haar in de buurt hadden ze een openlucht bioscoop gemaakt en allemaal leuke hangstoeltjes neergezet op het plein. Hier zit ik met haar zoontje Max en met Marshall samen op schoot. DUS ZO ZOU HET ZIJN ALS IK EEN TWEELING HAD GEKREGEN!! HAHA! Wat een heerlijk ventje is die Max, zeg. Lacht ontzettend veel en als hij lacht knijpen zijn oogjes helemaal dicht. Hij is 6 weken ouders dan Marshall. En evenveel Indisch (namelijk een kwartje).


Lekker chillen! Haha! Ziet er zo grappig uit, zo’n kleine baby in zo’n grote stoel.


Zaterdagmiddag hadden we familiereünie! Was ontzettend leuk om al mijn neefjes, nichtjes, ooms en tante en ook oudooms, oudtantes en achterneefjes- en nichtjes te zien! En kun je het je voorstellen dat de jongste op de foto hierboven 22 jaar oud is, en de oudste 48 jaar oud? Indopowerrrrrrr!


Op zondag, gisteren dus, moest ik in de Van Nelle fabriek zijn in Rotterdam. Ik had namelijk repetities voor de MODESHOW (AHHHH) die ik vanavond moet gaan lopen. Ik ben model in de coiffure show van Mark van Westerop en ik knijp ’em nu al. Er is een bepaalde choreografie en volgorde van lopen en het ging op zich goed, dus hoop dat ik het vanavond nog weet. Dit is de groep die in de middag moet lopen (thema is de sixties). Gaaf zien ze eruit he?


Wij hebben als thema de zero’s en ik krijg iets aan met zwart kant en ik moet lopen op Toxic van Britney Spears. AWESOME! Dit is de mood board. Ik krijg sexy Victoria’s Secret Hair, love it! Ben heel benieuwd hoe het zal gaan maar ik weet in elk geval 1 ding: dit is wel weer iets gaafs wat ik van mijn bucket list kan strepen! Ook al ben ik nu vooral heel erg zenuwachtig. Maar komt goed, ik heb er ook wel zin in! Hoe vaak kun je nu zeggen dat je hebt meegelopen tijdens een show van Fashion Week?

WISH ME LUCK!!


Toen ik thuis kwam van Rotterdam trof ik dit slapende trio aan op de bank. Nou, dan smelt je hart toch? Coco en Clarence zijn zo lief voor Marshall, ze slapen/waken altijd in zijn buurt.

Goed, dit was ’em weer deze week! Het was een volle week vol verjaardagen, afspraken en activiteiten, dus hij is echt voorbij gevlogen. Komende week gelukkig iets rustiger. Ik verwacht vandaag mijn nieuwe kast (de Swing van Woood) en ik kan niet wachten om hem in elkaar te zetten en zo de huiskamer weer wat sfeervoller te maken. Ook heb ik pootjes gekregen voor onder de Besta kastjes van Ikea (verjaardagscadeautje van mijn ouders), dus dat wil ik ook gaan doen deze week. Een kleine huiskamer make-over, haha! Oh, en mijn kleine babyzusje Tara is vandaag jarig, 27 jaar alweer!

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. Sara
  17 september 2018 / maandag, 17 september 2018

  Leuk!! En zo herkenbaar, mijn baby kan ook de hele tijd lachen en dan pak ik mijn camera erbij en… serieuze blik 😂😂

  • Serena
   Auteur
   13 september 2018 / donderdag, 13 september 2018

   Thanks! Ja, sinds 2009.

 2. 11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

  Leuke week hoor Serena. Leuk om dit te lezen. Ik woon liever buiten Amsterdam, daar is het wat rustiger.

 3. 11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

  Wat een heerlijke volle maar gezellige week zeg. Wat heerlijk al die verjaardagen en familie bijeenkomsten. Geniet van komende week. Liefs soraya

 4. 11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

  Oh wat leuk, knuffelen met alpaca’s! Op vakantie in Ecuador hebben wij laatst ook alpaca’s, lama’s en vicuna’s gezien, zo schattig :-) Over 2,5 week ga ik wandelen met alpaca’s bij alpacahoeve Klinkenberg in Sassenheim, heb er enorm veel zin in!
  Wij hebben binnenkort ook een familiedag, het is leuk om iedereen dan weer te zien en hopelijk ook wat uitgebreider te spreken (de laatste keer dat ik mijn ooms & tantes en neven & nichten zag was op onze bruiloft, maarja dan ben je zo druk met alles en iedereen dat écht met mensen praten erbij inschiet).

 5. Lisa
  11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

  de term ‘Indisch’ betekent al gemengd. Het is een verbastering van Nederlands-Indisch, of Indo-Europees, daar komt ‘Indo’ vandaan. Het feit dat je gemengd bloed hebt met Indonesische invloeden, maakt je al Indisch (en niet Indonesisch).
  Er is dus niet zo iets als ‘een kwart Indisch’, je bent Indisch of je bent het niet. Dat maakt Marshal dus ook gewoon een indo’tje :) Als je weet waar in familielijn de Indonesische invloed heeft gezeten, dan kan je dus wel zeggen dat hij voor 1/8e Indonesisch is, bijvoorbeeld.

  Ik wist dit ook pas toen ik onderzoek ging doen naar mijn eigen Indische familiegeschiedenis, de termen worden veel door elkaar gebruikt en niet iedereen is even goed op de hoogte.

  • Serena
   Auteur
   11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

   hi Lisa,
   ik weet het hoor, heb er wel eens een hele blogpost aan gewijd in het verleden, maar kwart Indo is gewoon wat makkelijker uit te leggen.

 6. Denise
  11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

  Wat een superleuke week!
  Marshall is zo cute 😱 hoe gaaf dat je een fashion show gaat lopen! Damn girl!

  X

 7. Lizzy
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Wat een leuke week! Mooi om te zien dat je zo gelukkig bent. Maar wat wil je ook met leuk werk, een schattige baby en met zn allen alpaca knuffelen voor je verjaardag!! Omg ze zijn ZO FLUFFY!! Geniet vd tijd met Marshall, je ziet m idd hard groeien en ontwikkelen!

 8. Rita
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Leuke en drukke week heb je er weer opzitten. En Marshall op het aankleedkussen, liefde!

 9. 10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Ahh die foto dat ze alle drie liggen te slapen is zo lief!

 10. Nicky
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Wat een superleuke verrassing met die alpaca’s! Ik ben ook echt helemaal verliefd op die beesten. Zelf woon ik in een dorp, net buiten de kern en voor mijn part perfect. Op het einde van de straat (2min wandelen) is het bos dus lekker rustig de natuur in en daar kan je gerust een uurtje wandelen zonder 2x hetzelfde pad te doen. Maar omgekeerd is de dichtstbijzijnde supermarkt ook maar 5min met de fiets. Het nadeel: hier zijn enkel kleine winkeltjes, zelfs de supermarkt is vrij beperkt en echt veel te doen is er niet. Voor mij prima want in het weekend zit ik in de camper en uitgaan doe ik sowieso niet echt. Sinds een tijdje hebben we er enkele kledingwinkeltjes en een superleuke koffiebar bij en dat vind ik wel een fijne aanwinst. Toen ik bij mijn ouders woonde, zat ik op de rand van Antwerpen, in een stad en eerlijk: ik zou nooit terug willen. Het verkeer is hier heerlijk rustig, je kan op straat fietsen/wandelen zonder je leven te riskeren, mensen zijn vriendelijk, … ik mis de stad echt niet. En wat ook meetelt, ik heb een huis in open bebouwing met best een grote tuin en uitzicht op enkel groen. Dat was dan ook meteen het selling point voor mij toen we naar dit huis kwamen kijken.

 11. Kau
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Nou ben ik benieuwd wie 48 is op de foto? Ze zien er allemaal zo jong uit!

  P.s. Echt goed om je zo gelukkig te zien! Ik herinner me nog je blog toen het even niet lekker zat, was het 1 jaar geleden of ietsje meer?

  Kijk jou nou shinen nu! Ruime woning, verloofd, Marshall!! En Coco en Clarence voor altijd natuurlijk :D

  Enjoy the fullest <3

  • Serena
   Auteur
   12 september 2018 / woensdag, 12 september 2018

   Ah, zo’n lief en welgemeend berichtje, dankjewel! <3

   En mijn nicht Rory is 48, met het roze jurkje. Daarnaast staat ons jongste nichtje.

   • D.
    13 september 2018 / donderdag, 13 september 2018

    Amaai, zij ziet er jong uit! Ongelooflijk!

    • 15 september 2018 / zaterdag, 15 september 2018

     :D *straalt nu van oor tot oor* dankjewel, you made my day

 12. 10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Ah Serena ik was echt een beetje ontroerd tijdens het lezen van deze post. Je lijkt zo enorm gelukkig met Marshall!
  Mijn zusje kan vanaf vandaag gaan bevallen en ik hoop zo enorm dat ze net zo lekker in haar vel komt te zitten als jij.
  Heel mooi om te zien!

  • Lydia
   10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

   Zelf moeder maar al 20 jaar geleden dat ze zo klein was. Ik had dat dus ook bij je woorden. Ik dacht..wat een rijkdom..wat een geluk moet ze voelen. Prachtig om te lezen. Nee ik ben niet zo snel melig ;) maar dit kwam bij mij ook binnen.

   • Serena
    Auteur
    12 september 2018 / woensdag, 12 september 2018

    hi Lydia,
    ik sta er niet elke dag bij stil, maar als ik er wel bij stil sta dan denk ik ‘wat een geluk dat ik zo’n fijne zwangerschap heb gehad en dat Marshall gewoon helemaal gezond is!’. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend allemaal. En ik geniet heel erg van hem en van het moederschap, had van te voren wel verwacht dat ik het leuk zou vinden allemaal, maar niet ZO leuk, haha! :)

  • Serena
   Auteur
   12 september 2018 / woensdag, 12 september 2018

   hi Anne,

   wat spannend dat je tante wordt! En heel bijzonder om je zusje straks ook te zien veranderen van klein zusje naar een mama. Je ziet ineens iemand in een heel ander daglicht namelijk. Wens haar succes en veel plezier tijdens de bevalling! Bedankt voor je lieve berichtje <3

   • 13 september 2018 / donderdag, 13 september 2018

    Lief, dankjewel Serena!

 13. 10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Grappige foto wel, van de vergadertafel van de Astir Awards. Zit je altijd met je tas op schoot (zou ik me kunnen voorstellen hoor..) ? Of is het toeval, en werd de foto net op dat moment genomen ? Hihi. Succes met het lopen van de modeshow !!

  • Serena
   Auteur
   11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

   Haha, nee hij stond pontificaal op tafel en het is zo’n groot zwart ding, dus toen de foto werd genomen nam ik hem eventjes liefkozend op schoot :)

 14. Tara
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Die foto van Mars in de babykamer is echt mijn nieuwe favoriet!!!

 15. Sandra G.
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Wat ontzettend gaaf dat in de jury van de Astir Awards zit! Het leuke van Astir vind ik dat ze awards toekennen aan producten in verschillende prijscategorieën, bijvoorbeeld “exclusieve haarverzorging” en “haarverzorging populair”, waarbij de laatste dan gerust Andrelon kan zijn.
  Wat zijn de katjes lief voor Marshall, super!

  • Sandra G.
   10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

   Oh ja: vorig jaar stond je nog met een dikke buik op de juryfoto’s!

 16. Ann
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  “Maybe it’s just me, maar soms lig ik ‘s ochtends wakker in mijn bed gewoon te WACHTEN tot Marshall ook wakker wordt. En dan bij het minste of geringste geluidje of beweging schiet ik mijn bed uit, in mijn badjas en ren ik bijna zijn kamer in om hem goedemorgen te wensen, haha! Hij is eerst altijd een beetje duf, uitrekken, gapen, beetje staren, en dan ineens focust hij en ziet hij mijn gezicht en dan verschijnt er altijd een big smile van oor tot oor. Echt, opstaan was nog nooit zo makkelijk en leuk sinds hij er is <3"

  Letterlijk het schattigste wat ik OOIT heb gehoord hahahaha. Ik heb niks met baby's en denk niet dat ik er ooit 1 zou willen maar door dit te lezen ga ik me toch wel afvragen of ik dit wel zou willen missen haha!

  • Serena
   Auteur
   12 september 2018 / woensdag, 12 september 2018

   hi Ann,
   aawwwww, ja het is echt gezellig met Marshall joh! Van te voren had ik nooit verwacht dat ik zo’n moeder zou zijn die zou zeggen ‘ben echt verliefd op mijn eigen kind’ en dat soort leuzen, maar het is toch echt zo.

   Het lijkt me echt heel erg lastig om zo rond je 30e twijfels te hebben: wel of geen baby? Vooral als je een partner hebt die daar wel heel stellig in is. Maar laat ik je bovenal zeggen dat je je niet onder druk moet laten zetten door de maatschappij, omdat baby’s maken er nu eenmaal bij schijnt te horen. Er zullen waarschijnlijk talloze mensen tegen je hebben gezegd ‘ah, komt nog wel’ of ‘daar denk je vast anders over als je de ware hebt ontmoet’. Maar hoezo? Het is OK dat je geen kinderen wilt hoor. Ik vind het juist heel stoer als je er voor kiest om het NIET te doen, gewoon omdat je het niet ziet zitten en omdat je geen rammelende eierstokken hebt en gewoon andere dingen wilt met en in je leven.

   Maar als je echt twijfels hebt zou je misschien eens een keertje op een baby kunnen passen of de hele dag optrekken met iemand die een baby heeft, kijken hoe dat voelt? Zoals ik al zei, lijkt me een erg lastige situatie.. maar weet zeker dat je de juiste keuze maakt! <3

 17. M
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Tis toch maatje 62-68? Of is dat veranderd in de laatste 13 jaar?
  En wat een superleuke verrassing van die alpacas!
  Korte vraag? Ik zie jouw katten ook wel in jullie tuin zitten, hoe voorkom je dat ze weglopen? Sinds vorige week ben ik poezemoeder geworden van een hartstikke lief poesje, ze was haar moeder kwijt dus ik voed haar met de fles. Maar we zijn er dus achtergekomen dat ze doof is, ze mag dus niet buiten de tuin komen.

  • Serena
   Auteur
   10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

   Clarence en Coco zijn niet zo sportief en avontuurlijk, dus die komen de schutting gewoonweg niet over. Wel hebben we expres voor verticale planken van de schutting gekozen, dan kunnen ze minder goed klimmen dan bij horizontale planken. Het hangt heel erg van je kat af, de kat van mijn ouders bijvoorbeeld breekt altijd uit en zij hebben ECHT van alles dicht getimmerd en verhinderd, maar toch lukt het hem om uit de tuin te komen. In het ergste geval kun je een net over je tuin spannen, staat alleen niet zo mooi.

 18. Emma
  10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Ik woon zelf in Enschede en zou never nooit naar de randstad willen verhuizen haha 😅 Op zondag gaan mijn vriend en ik vaak wandelen of een scooter ritje maken in het buitengebied, echt heerlijk en je komt helemaal tot rust. Er heersen vaak vooroordelen over ‘het oosten’ maar ik kan het iedereen aanraden om een keer een weekendje te proberen!

 19. 10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Oh wat wordt Marshall een grote baby! Met een paar maandjes oud zijn ze zo schattig en beginnen ze echt mensjes te worden waar je interactie mee hebt. Heel lief! En wat toevallig om Rory zo op je familiefoto tegen te komen. Ik kom haar met regelmaat tegen op persevents :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *