Instalab week 33 | Duitse supermarkten zijn de bom

Good morning! Afgelopen week was weer helemaal leuk, hoor! Het begon meteen goed met de Masterclass Parfum, die echt heel erg geslaagd en leuk was. Ook zijn George en ik begonnen aan onze kattentoren DIY, maakten we een spontaan tripje naar een Duitse supermarkt (love Duitse supermarkten), ben ik (ja IK!) razend enthousiast over een stel schoonmaakmiddelen en ben ik als klap op de vuurpijl genomineerd voor de ELLE Awards. WHOOHOO! Kijken jullie mee?


Zaterdag, toen alle cursisten van de Parfum Masterclass waren vertrokken, durfde Clarence zich eindelijk weer even te vertonen, haha! Ach gut.. dat sippe koppie toch ook van ’em. Ik smelt.


Zaterdagavond ging ik met George naar IKEA. George haat IKEA. Ik houd van de IKEA. Neem nou deze gouden bloemetjeschaal, die ook prima dienst doet als kroontje (die van het Snapchat filter). Multifunctioneel! Dat is toch mooi?


Ik op de kar en George erachter, en dan keihard! Kan me niet schelen dat ik volgende maand ‘al’ 33 jaar oud word, ik blijf gewoon één groot kind.


Bij IKEA kochten we deze Kallax kast, die George en ik willen inrichten als kattentoren. Het ‘hangmatje’ werkt voor geen meter, die gaat weer terug. Clarence en Coco weigeren erin te liggen, want het ligt niet lekker (veel te krap) en is heel erg ‘wankel’ bij het erin stappen. Jammer, maar helaas! Het staat zo leuk, en ik dacht echt dat het een perfect kattenhangmatje zou zijn, maar het is in de praktijk dus echt een flop.


De hele avond lopen schuiven en doen, en zo zag het er de ochtend erna uit. Het is nog steeds niet zoals ik het wil hoor, maar we’re getting there…


Op zondag gingen we zwemmen in zwembad De Zwoer in Driebergen, samen met George’s zus Nikki en haar gezin. Kleine Jason was ook mee en JEETJE wat een waterratje is dat! Hij gilde het uit van de pret en kon alleen maar lachen, gieren, brullen. Wat heerlijk toch om zo’n ventje zo lekker te zien genieten. Het was echt heel erg leuk en gezellig! Na het zwembad ben ik op de foto gegaan met kijkers, die me herkenden en aanspraken op het parkeerterrein. Ik dacht nog, OMG, geen make-up en een freaking tulband op mijn kop, maar lekker boeiend. Gewoon verstand op nul en op de foto gegaan, haha!


Op maandag stond ik lekker vroeg op en dronk ik beneden een kopje koffie. Meteen kwam Coco me begroeten en aandacht vragen. Zo lief! Doet ze normaal nooit op deze manier. Ze klom tegen me aan en strekte haar pootjes, echt heel schattig.


Mijn kleine hummeltje <3


Maandag had ik afgesproken met Tara en Larissa, waar we op Houten centraal foto’s hebben geschoten van onze nieuwe handbagagekoffers! Review coming soon op onze reisblog travellab.nl!

PS. hoe cool zijn Tara’s sneakers? Ik vind ze wel heel erg Amerikaans, maar ze hebben echt iets cools en volgens Tara lopen ze hemels. Ik wil ze ook!


Op dinsdagmiddag besloten George en ik spontaan naar Duitsland te roadtrippen (nou ja, het was 1 uur en 1 kwartier rijden, maar toch). Net over de grens bij Kleve is een Kaufland, een supergrote supermarkt. Ik vind het ZO leuk om in het buitenland boodschappen te doen, en Duitsland heeft veel meer keuze en is vaak een stuk goedkoper. Love it!


Voor mijn ouders, Larissa en Tara kocht ik die linker zakjes met saus. Thuis noemen we het ‘witte saus’. We leerden het kennen via onze Duitse tante Mariska, en sindsdien zijn we obsessed met deze witte saus. Je kunt het niet in Nederland kopen, helaas. Dus mocht je weer eens in Duitsland zijn, koop dit zeker eens! Wij slaan het altijd massaal in, haha!


Zo, onze aanwinsten van het boodschappen doen. EN JA JULLIE ZIEN HET GOED, DAT ZIJN INDERDAAD UNICORN FROOTLOOPS! Ik heb voor Larissa en Tara elk een doosje gekocht. De volgende keer nemen we een koelbox mee zodat we ook diepvriesspul kunnen inslaan!


Dinsdagavond kwamen onze lieve buren Sabine en Frank langs voor een wijntje. We hebben maar aan 1 kant buren, en aan de andere kant wonen zij. We hebben echt mazzel met ze, want ze zijn zo vriendelijk en enthousiast en relaxt. We hebben de hele avond gekletst en natuurlijk heb ik ze ook een huistour gegeven. Altijd leuk om te zien hoe iemand hetzelfde huis op een hele andere manier inricht dan jijzelf! Om half 1 gingen ze weer naar huis. Gelukkig hoefden ze alleen een deurtje verder, haha!


Op woensdagochtend werd ik wakker, en toen zag ik dat Clarence in het Zooplus kattenholletje was geklommen. MIJN HART SMOLT! Wat een verrassing. Clarence EN Coco, samen in hun ‘kattentorentje’, whoohoo! Kijk Coco trouwens eens stiekem gluren, haha! Ohhhh, ik vind dat gewoon zo leuk he.. kan dan echt wel janken van geluk. Ze maken namelijk nog steeds vaak ruzie, dus als ik ze dan zo tolerant naar elkaar zie zijn, word ik heel blij.


Hmmmm, dit is zo lekker! George heeft een Dolce Gusto gekocht en mijn favoriet is Latte Macchiato Caramel. Totaal niet gezond natuurlijk, maar het is echt een verwennerij en zo heerlijk om mee wakker te worden. Ik drink er nu elke ochtend eentje, maar ik moet het echt gaan afwisselen met groene thee hoor, want het is wel heel zoet dus volgens mij zit er best wat suiker in, hihi. Maar echt… met dit apparaat en met deze smaak is Starbucks overbodig geworden, echt!


Op donderdagmiddag ging ik met mama langs bij de Method Pop-Up Store op Amsterdam CS. Van 12 – 14u waren mijn zusjes hier aanwezig, dus we kwamen ze gezellig even opzoeken. Method is een duurzaam merk met schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen zijn natuurlijk helemaal niet ‘hip’, maar… Method weet het wel te brengen hoor! Kijk zo leuk en kleurrijk de verpakkingen zijn!


Handzeep, maar ook schoonmaakmiddellen zoals allesreiniger, afwasmiddel, iets voor de vloer, anti-kalk, voor metaal of voor steen; Method heeft het! En het ziet er niet alleen supermooi uit (dus wegstoppen in keukenkastjes hoeft niet meer), de geuren zijn ook echt lekker en anders dan anders. Je gaat me nu echt uitlachen, maar ik had gewoon ZIN om schoon te maken, hahaha! En ik HAAT schoonmaken.

Hoe dan ook, ik heb echt 5 flessen ingeslagen, want bij de pop-up store krijg je 50% korting. Dus een mooie fles allesreiniger bijvoorbeeld was nog maar €2, vind ik echt goedkoop! Ik voel me nu echt zo’n Miep de huisvrouw, maar ben best wel fan en positief verrast door dit merk en zijn producten. Dit is trouwens NIET gesponsord, ben oprecht enthousiast. Ga zeker even langs hun store op Utrecht CS om een kijkje te nemen, enne… sla het ook gewoon in! Schoonmaken moet je toch en nu is het extra cheap, perfect als kennismaking.


Daarna gezellig met zijn viertjes gelunched in het nieuwe overdekte gedeelte van Hoog Catharijne. Wat wordt HC toch mooi he? Echt net een Amerikaanse mall, love it!


Dan nog een leuke mededeling; ik ben genomineerd voor de ELLE Awards en wel de Beauty Pro Award, HOE COOL IS DAT? Dit is mijn eerste nominatie ooit, dus ik ben zo trots als een pauw en kijk wat een mooi gezelschap waarin ik me bevind. Thanks you, ELLE! <3


Dit is het stukje dat in de ELLE staat. En nu duimen dat ik win! Zou echt te gek zijn en een hele eer!

Er is ook een grappige video gemaakt met alle genomineerden, check hem zeker even hieronder;

Dat was ’em weer deze week! Vandaag host ik mijn tweede masterclass, namelijk de Masterclass Productfotografie. Ik heb alles klaargezet en zit nu te wachten tot iedereen komt, heb er zo veel zin in! Wat zijn jullie plannen dit weekend? En hebben jullie een beetje lekkere week achter de rug?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

32 Reacties

 1. Sandra
  30 augustus 2017 / woensdag, 30 augustus 2017

  Heb je ook de glitter ( unicorn) ketchup in de Duitse supermarkt gezien? ;)

 2. Denise
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik heb ook een dolce gusto! I love it!
  Zo gaaf dat je in de ELLE staat! Je verdient het 😘

 3. 22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik ben dol op je kattenfoto’s altijd!! Deze keer ook weer zoooo schattig! In dat torentje ook, heerlijk! En die foto waar jullie elkaar aankijken, dat is toch echte liefde? :D

 4. Judith
  21 augustus 2017 / maandag, 21 augustus 2017

  Moet je ook eens bij de dm gaan kijken, zit in kleve en kranendonk. Super veel beauty dingen en veel goedkoper. Kleve zelf is ook leuk hoor ook rond te lopen.

 5. 21 augustus 2017 / maandag, 21 augustus 2017

  Super leuk dat je bent genomineerd! Je bent 1 van de weinige blogs die echt goed inhoudelijk op de producten in gaat, vooral bij huidverzorging. Dat vind ik heel erg fijn want bij andere lees je vaak maar een korte ervaring en dan kan ik nog steeds niet eruit opmaken of het wel of niet voor mij zal werken. Ik zag op Instagram al jullie meet ‘n greet op het station maar helaas zat ik toen op werk! Had het wel leuk gevonden om jou en je zusjes te ontmoeten, maaar gelukkig zie ik je aankomend weekend!

 6. Ilse
  21 augustus 2017 / maandag, 21 augustus 2017

  Heel gaaf inderdaad die sneakers! Welke zijn het?

 7. 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

  Ik hou echt van je kattenfoto’s!
  Moet ook eens in Duitsland gaan shoppen, het is zo dichtbij!

 8. Sam
  20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

  Leuke blog! Van harte gefeliciteerd met de nominatie! Hoop dat je gaat winnen.
  Ik ga gelijk even kijken naar de Dolce Gusto, Starbucks is wel mijn secret craving, haha.
  Fijne zondag!

 9. 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

  Wat cool dat je genomineerd ben! Echt heel gaaf Serena!
  Ik krijg spontaan zin om naar Duitsland te gaan, haha! Ik vind buitenlandse supermarkten sowieso altijd interessant omdat ze andere spullen en smaken hebben.
  En ik krijg ook bijna zin om schoon te maken. Normaal hou ik daar ook niet van, maar nu ik op het einde loop van mijn zwangerschap, wil ik ineens polakkers schoon hebben. Dus al de hele week bezig (vooral mijn man aangestuurd omdat ik niet zoveelmeer mag haha) om alle kamers en elk hoekje schoon en opgeruimd te krijgen!

  • 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

   Oh en btw: ik snap dat je erbij zet dat het niet gesponsord is, maar eigenlijk vind ik het belachelijk dat het nodig is… alsof bloggers niet meer uit zichzelf ergens enthousiast over zijn. Daarnaast neem ik aan dat als je een gesponsord artikel schrijft, je ook enthousiast bent over het product… anders ga je zo’n samenwerking niet aan toch?

   • Lauren
    20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

    Het is absoluut niet belachelijk, zijn niet voor niets regels opgesteld. Dus ik vind het alleen maar netjes dat Serena het erbij vermeldt, wel zo transparant & eerlijk.

    • 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

     Klopt, dat je het erbij vermeld als t WEL gesponsord of gekregen is. Ik vind het raar dat mensen het in twijfel trekken zodra er niks bij staat. Ik weet waar het vandaan komt. Maar door die regels moet het juist nu toch zo zijn dat je de blogger gewoon kunt geloven?

   • Serena
    Auteur
    20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

    Mijn ervaring is dat mensen nog wel eens twijfelen als je overenthousiast bent over iets, dus dan kan ik dat maar beter voor zijn toch? Geen zin in discussies in de comments, namelijk ;)

    • 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

     Snap ik ook. Toch blijf ik het belachelijk vinden haha! De wereld maken we lekker wantrouwig zo… ;)

 10. 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

  Ah wat goed om te lezen, je stukje over die pop up store in Utrecht. Ik zag hem steeds al als ik naar het werk ging, maar elke keer had ik geen tijd om naar binnen te gaan ivm mijn overstap. Nu ben ik wel benieuwd, ik ben ook een échte sucker voor die ‘huisvrouwachtige’ dingen;-) Zo leuk, je masterclass fotografie, het is dat ik nu op vakantie ben, maar ik had het heel leuk gevonden om erbij te zijn.

 11. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Ik ben gek op shoppen in Duitsland, wij zijn laatst naar CentrO in Oberhausen geweest, heel gaaf.

  Gefeliciteerd met je nominatie!

 12. Eveline
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Maak der zelf altijd een hele dag van eerst winkelen in essen en daarna boodschappen in kleve

 13. Emma
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  ik hou ook zo van duitse supermarkten!!!!
  Ik woon zelf in Heerlen( limburg) en dat ligt 15 minuten van duitsland af dus wij gaan daar vaak tanken en boodschappen doen.
  Tot irritatie van mijn vriend als ik weer 5 minuten bij het rek van de douchegels sta te kijken omdat ik geen keuze kan maken welke ik moet pakken haha.
  Ik sla zelf altijd groot wc papier in( is om de een of andere reden goedkoper), pampers ( scheelt 2 euro per pak!) wasmiddel, dolce gusto cups.
  Ik koop altijdnog heel veel andere dingen die ik eigenlijk niet nodig heb maar uit wil proberen haha

 14. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Oww geef mij de hand, ik heb ook zo’n hekel aan schoonmaken. En ooit was ik nog wel zo gek om het als werk te doen :P maar dat was ook maar anderhalf jaar. Daarna was ik spontaan genezen XD
  Gefeliciteerd met je nominaties!
  Ik heb gewerkt vanmorgen! Komende week nog 1 weekje werken en dan lekker een weekje vrij, zin in!!

 15. Danielle
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Wij doen dus altijd de boodschappen bij de kaufland, woon vlak aan de grens. Leuk als hollanders het ook ontdekken haha. Je kunt er trouwens ook eenhoorn braadworst kopen:)

 16. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Wat een gezelligheid allemaal. Schattige Coco.

 17. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Ik vind je Coco & Clarence foto’s altijd zo leuk! Ik smelt daar gewoon van :). Bij de Starbucks bestel ik altijd Caramel Macchiato, dus ik denk dat ik die Latte Macchiato Caramel ook wel erg lekker vind. Nu alleen nog een Dolce Gusto kopen, haha.

 18. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Oh ik heb ook echt zin in de masterclass volgende week. Zo tof dat je dit doet.

  Ik was ook vorige week naar Kaufland. Ik nam de Lion ontbijtgranen mee, zo lekker! Altijd leuk om in het “buitenland” boodschappen te doen. Ik wil altijd alles wat nieuw is proeven haha.

 19. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Wat leuk dat idee van die kattentoren! En ook wel leuk dat ze er dan in gaan liggen, dat kan ook anders aflopen, haha :)

 20. Nikita
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Oooh zo leuk unicorn fruitloops !!! Ik ga toch eens lief kijken of we ook niet in duitsland eens gaan winkelen!!
  Wij zijn nu een 3 tal maandjes verhuisd naar ons huis en ik merk hier dat de katten veel gelukkiger zijn. Ze komen veel vaker aandacht vragen en zijn veel meer op hun gemak, ook als er bezoek komt.

 21. Syl
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Ik kom altijd graag bij de DM of Rossmann in Duitsland en ook de supermarkt natuurlijk. Ze hebben gewoon meer keuze en het is veel goedkoper fan in NL

 22. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Duitsland lijkt me ook te gek met boodschappen doen en de drogist zoals de DM. Jammer dat ik in Noord Holland woon, want daardoor rijd je er niet even een dagje naartoe. Succes met de productfotografie masterclass en fijn weekend!

  • Fleur
   20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

   Ik woon in Flevoland en twee keer per jaar ga ik toch echt even de grens over om groot in te slaan. Maak je er toch gelijk een leuk dagje uit van?

 23. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Ik vind de producten van method ook heel tof! Ze zien er inderdaad echt mooi uit, lekker fris en hip, maar zijn ook nog eens goed voor onze omgeving. Ik vind het leuk als bedrijven op die manier duurzaamheid breder onder de aandacht weten te brengen

 24. 19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Oh nu heb ik ook zin in een latte machiatto met caramel!!! Wat leuk dat je genomineerd bent! Ik ga voor je duimen😄. Dat grijze kattenmandje van de zooplus is hier ook echt een favoriet. Ik vond de “krabaal” foto met al die planten ernaast wel heel tof. Een heerlijk verstopplek voor je katjes.

 25. Pearl
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Gefeliciteerd met je nominatie, ik zal voor je duimen 👍! Shoppen in Duitsland is altijd leuk, ik kom graag bij de drogisterijen (DM en Rossmann), zo veel keuze en vaak voordeliger dan in Nederland. Ook tanken in Duitsland is heel interessant, maar alleen interessant als je vlak over de grens woont zoals ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *