Instalab week 32 | Berlijn en Masterclass Parfum

Goedemiddag! Wat een leuke week heb ik weer achter de rug. Het begon al goed met een paar dagen Berlijn, en daarna heb ik lekker gewerkt (dat kon ook goed met dat vieze weer), ben ik met mijn zusjes naar het tuincentrum gegaan (altijd leuk), kwam de zus van George gezellig langs, heb ik DE ontdekking van de eeuw gedaan in Lidl, kreeg ik nieuwe nagels (ze zijn ZO mooi en magical!) en hield ik mijn allereerste Masterclass. Whoohoo! Kijken jullie mee?


Als je ooit in Berlijn bent, ga dan zeker even naar het toilet in de Monkey Bar, achterste hokje. Even wennen zo ‘open en bloot’, maar absoluut een leuke ervaring om hier even je plasje te doen, haha! Enne, misschien spot je nog een aapje (of hij jou!).


Lekker schommelen in de hangmatten in de hotellobby. Bikini Berlin ligt wat verder uit het centrum, maar het is gewoon zo’n heerlijk hipster hotel, lekker speels! En veel hoekjes voor mooie foto’s.


‘Zullen we een fiets huren?’ opperde ik. Daar had George niet zo’n zin in. Een scooter huren, dat zag hij wel zitten. Dus zo gezegd, zo gedaan. Echt een aanrader, want op de scooter kun je gemakkelijker bij plekjes komen die net iets verder uit het centrum liggen (zoals de Teufelsberg, maar daarover later meer) en zo kom je dus op plekken die je normaal gesproken misschien niet zou bezoeken.


Op aanraden van jullie deden we de Unterwelten tour, heel interessant! We mochten geen foto’s maken, dus heb alleen een foto van de kaartjes als bewijs, haha! Het regende die dag flink, dus kwam perfect uit.


Toen we klaar waren met de tour klaarde het weer gelukkig wat op, en reden we door naar de Berlijnse muur. Ik heb de muur eigenlijk nooit gezien, terwijl ik toch al 3 keer in Berlijn was geweest. Elk stuk was prachtig beschilderd en bood een mooie achtergrond voor foto’s. Tegelijkertijd vond ik het heel erg bizar en indrukwekkend om te zien, die muur. Het was helemaal niet zo lang geleden dat hij werd gesloopt, ik was 4 jaar oud, en je kunt je toch niet voorstellen dat er een muur midden door de stad wordt geplaatst, waardoor je van je vrienden en loved ones wordt gescheiden? Ongelofelijk…


Na de muur langsgelopen te zijn, even bijkomen met een vino bij Pampa Holzmarkt. Een supergezellige plek met een bar en verschillende eettentjes en picknicktafels aan het water.


De volgende dag gingen we, ook op aanraden van jullie, naar de Teufelsberg. Dit is zo’n half uurtje rijden met de scooter en iets langer dan een uur met de fiets (!), dus was oprecht blij dat we een scooter hadden gehuurd! Moet er niet aan denken om een uur te fietsen, haha! Op deze berg staat een oud Amerikaans NSA afluisterstation, die inmiddels helemaal is vervallen en volgespoten is met graffiti. Er worden vandaag de dag nog wel eens concertjes gegeven daar, hoe cool!


Je betaalt 8 euro entree per persoon, dus het is gewoon legaal om hier te komen, maar toch had ik het gevoel dat we lekker illegaal aan het urbexen waren ofzo! Ik vond dit zo’n vette plek!


Het zonnetje scheen en OVERAL waar je keek was het prachtig versierd met de mooiste kunstwerken. Ik BLEEF maar foto’s maken, wow! Echt dé plek voor een vette fotoshoot of schitterende IG foto’s voor je feed.


Dit was George’s idee, hij wilde dat ik bij de muur ging staan en deed alsof ik naar jet vosje keek. Ik vond het in eerste instantie een stom idee, maar… ik moet hem credits geven want de foto is uiteindelijk best cool uitgepakt!


George wilde ook met een aantal kunstwerken op de foto.


Toch opvallend dat het voornamelijk sexy dames zijn waarmee hij gefotografeerd wilde worden, lol! ;)

Mijn favorietje!


Als je door het gebouw omhoog loopt, kom je uit bij een gedeelte met prachtig uitzicht over de stad en de bossen. Vanaf hier kun je NOG verder omhoog, dan kom je uit in zo’n ‘bol’ waar je stem niet normaal veel echoot. Heel bijzonder en zeker het traplopen waard!


Prachtig uitzicht! De Teufelsberg is dus even een eindje reizen vanuit het centrum, maar ik kan het jullie aanbevelen! Via Instagram hoorde ik ook over een verlaten zwembad en een verlaten vliegveld, dus die ga ik onthouden voor de volgende keer dat ik in Berlijn ben. Ik houd daar wel van, van die verlaten dingen. We aten onze lunch hier op, leverden onze scooter in en vlogen terug naar NL.


Daar werd ik verrast met de nieuwe Vriendin, waar mijn lieve en knappe mama in staat! Naast Ellen, de mama van Teske, en op de volgende pagina worden de moeders van Gio en Melanie (YouTubers) en Leonie (wateenstudentjesavondseet) uitgelicht. In goed gezelschap dus! TROTS!


Ook ging ik met mijn zusjes naar Intratuin voor plantjes (you can never have enough plants!) en vonden we dit bij de dierenbenodigdheden… WHAT THE?! De No Stress spray kan ik inkomen, maar de Knot Detangler met watermeloen geur (hoe fancy ziet dit eruit?), zou een kat echt happy worden van die geur? En Fresh Breath drops voor in het water? Ik wist echt niet dat dit soort ‘beautyproducten’ voor katten bestond, wow.


Larissa kreeg voor haar verjaardag van mij een pot met cactussen, een cactus terrarium dus, maar die wilde ik dan wel samen met haar uitzoeken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ook samen geplant (OMG hoe doen mensen dat zonder steeds in je vinger gestoken te worden, auw!!) en dit is het resultaat. We hebben flink gelachen (ik weet niet eens meer waarom precies, maar er ging nogal wat mis) dus het was een leuke middag.


Pretty!


Bij Lidl deed ik dé ontdekking van de eeuw, namelijk krabvlees in blik. OMG! Kon ik eindelijk één van mijn lievelingsgerechtjes maken; crab cakes. Het recept staat inmiddels op de blog. LOVE IT SO MUCH!


Ook heb ik nieuwe nagels gekregen van Le van Chanvi Nailbar, en ben ZOOO IN LOVE met ze! Ik zei, ik wil mermaid nails, en dit is het resultaat. ZIJN ZE NIET MAGICAL?! Met 3D schelp op de ringvinger, chrome finishes, fijne en grove glitters, pareltjes, schelpjes en multichrome glitters… ik zei ‘ga maar los’ en dit maakte ze er van, WOW! Lekker over the top, maar dat moet ook gewoon zo van tijd tot tijd. De volgende keer ga ik weer wat rustiger en klassieker, maar dit keer had ik zin om mijn nagels lekker te laten opvallen.

LE, YOU ARE THE BEST OF THE BEST! <3


Op vrijdagavond kwam de zus van George gezellig langs. Lijken ze niet op elkaar? Ik vind van wel! Niet superveel, maar je kan goed zien dat ze familie zijn.


Lief boefje Jason <3


Deze Up&Go ontbijtjes opgestuurd gekregen, ben benieuwd! Wel lekker makkelijk om mee te nemen voor onderweg of als je eigenlijk geen tijd hebt voor ontbijt. En lekker veel eiwitten, dus een goede start van de dag (of voor of na het sporten).


After swimming selfie. Ja ja, je girl heeft zichzelf veel te vroeg haar nest uit getrapt en is gaan zwemmen. Een kwartiertje baantjes trekken, dus ja dat is praktisch geen workout, maar je moet ergens beginnen. Na het weekend wil ik hier een half uur van maken, kijken hoe dat gaat. Het is eigenlijk wel fijn dat baantjes trekken alleen zo vroeg kan, namelijk tussen 7 en half 9, dan wordt ik in elk geval gestimuleerd om vroeg op te staan en ben ik daarna lekker wakker en kan ik fris mijn dag starten!


Jaaaa, mijn allereerste masterclass! Ik had er onwijs veel zin in! Ik had sandwiches gemaakt, een lekkere pasta salade, mama had muffins gebakken en ik had allemaal lekker water neergezet met komkommer en citroen. Zag er ook echt leuk uit!


Ik heb iedereen gebombardeerd met informatie over parfum, ik heb losse geurnoten laten ruiken en uitgelegd hoe je je neus kunt trainen, we hebben parfum geroken en klassikaal besproken (welke geurnoten herken je, in welke geurgroep zou je dit parfum indelen) en het was dus ook lekker interactief. En omdat je met zo’n klein groepje bent, komt iedereen ook goed aan het woord, is het overzichtelijk en wordt de informatie (hopelijk) beter opgenomen!


Op het laatst kwam het leukste gedeelte, persoonlijk geuradvies en… eigen parfum maken! Het was zo leuk om te doen en om te ruiken dat iedereen weer iets anders had gecreëerd. En op deze manier maak je gewoon je eigen unieke parfum, die niemand anders heeft. We hebben namelijk niet alleen Molecule 01 gemaakt door Iso E Super op te lossen, maar door er etherische oliën aan toe te voegen hebben we de geuren helemaal gecustomized.


Het groepje; Kaman, Kristel, Mijanou, Petra en Nikki. Meiden, jullie waren gezellig en heb van jullie genoten!


Op zaterdag gingen George en ik even langs IKEA voor wat nieuwe meubeltjes. We aten ook meteen in het restaurant (helaas waren de kreeftjes al op).


Pffff, wat een gedoe! De Kallax kasten passen qua afmetingen net niet lekker op de Besta’s, dus we hebben staan schuiven en puzzelen en stapelen tot we er gek van werden. We hebben nu besloten nog 1 Besta erbij te kopen (die komt helemaal rechts) en we denken dat we dan ook een Kallax kast met 2 vakken willen kopen die we dan rechts tegen de andere Kallax schuiven.

Coco heeft al in het mandje en op het kleedje bovenop geslapen, dus ze vindt het in elk geval fijn! Kunnen die afschuwelijke krabpalen eindelijk de deur uit, yeah! Hun nageltjes scherpen ze dan aan een krabplankje die we tegen de muur bevestigen. Ook heb ik nog wat items bij Zooplus besteld die het af moeten maken, maar daar maak ik nog wel een apart artikel van!

Dat was ’em weer deze week! Straks lekker zwemmen met George’s zus, Frank en hun zoontje Jason in het zwembad. Gezellig! Wat gaan jullie doen op deze onverwacht ‘best OK weer’ zondag?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

22 Reacties

 1. Ilona
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Leuk zwemmen! Moet ik ook weer gaan doen. Toen ik zwanger was deed ik 1
  A 2 x per week een uur baantjes. Heerlijk! Nu schiet het sporten er vaak bij in..

 2. Denise
  15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Berlijn ziet er echt amazing uit!
  En love je mermaid nails ♥️

 3. Rowan Chanel
  15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Wauw! Jouw nagels, echt práchtig!
  En dat je gaat zwemmen, heeele goede keus!
  Ik zwem sinds kort ook iedere week, eet koolhydraatarm en ben al 3 kilo kwijt! Zo happy!

  • Serena
   Auteur
   15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

   Wat goed! Hoe vaak en hoe lang zwem je? Ik kan alleen schoolslag hoor… :)

 4. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Haha, die foto met dat vosje is inderdaad cool. Wij hebben dat ook wel eens, dat le boyfriend met een ‘heel goed’ idee denkt en dat ik dan denk mèèèèh, maar dan moet ik hem achteraf tóch gelijk geven. Helaas gebeurt het minder vaak andersom;-)

 5. Natasja
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Wat een prachtige nagels!!
  En over gekke kattenproducten gesproken, ik kwam laatst droog shampoo (zo’n vloeibare) tegen voor huisdieren.. Sigh

 6. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Gave Berlijnfoto’s! Ik kende teufelsberg nog niet, ga het onthouden voor de volgende keer dat ik er ben!

 7. Britt
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Oeh, je nagels, wauw! Ik vind George en zijn zus ook heel erg veel op elkaar lijken hoor, juist leuk! Ik zou zeker trots zijn op je moeder, op zo’n mooie vrouw van mooie kinderen mag dat!

 8. Jo
  13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Up & Go Breakfast zit kei vol met suiker dus een goede start van de dag zou ik het niet echt noemen.

 9. Nicky
  13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Dit gaat een lange reactie worden. 1) waar hebben jullie scooters gehuurd in Berlijn en wat kost dat? Ik zou graag eens naar Berlijn gaan op city trip en zo’n scooter lijkt me wel fijn! 2) dat terrarium ziet er super leuk uit! Zou je daar een tutorial van kunnen maken? Ik heb zelf 2 cactusjes staan en toen ik ze laatst moest verplanten, heb ik leren werkhandschoenen aangetrokken, zelfs dan had ik nog stekels in mijn handen… 3) zwemmen is echt een ideale manier om je conditie te verbeteren vind ik! Ik ben zelf na een lange periode stilzitten door rugproblemen ook begonnen met een kwartiertje zwemmen en dat heb ik op ongeveer een half jaar tijd kunnen optrekken tot 100 baantjes op iets meer dan een uur. Inmiddels loop ik voornamelijk veel maar zonder dat zwemmen had ik nooit zo gemakkelijk mijn conditie kunnen opbouwen!

  • Serena
   Auteur
   13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

   hi Nicky!

   1. bij Scooter2Go
   2. Het is gewoon een kwestie van steentjes, aarde (speciale cactusaarde), cactussen erin en dan eventueel nog wat steentjes of houtstukjes bovenop strooien! Easy!
   3. Wat goed! Ik hoop dat mijn conditie ook een stuk beter wordt, want nu is het niets, en wil ook wat strakker in mijn vel komen te zitten :)

 10. 13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Mooie foto’s van Berlijn! En bedankt voor de masterclass ik vond het erg leuk!!

  • Serena
   Auteur
   13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

   Was fijn om je erbij te hebben, Nikki!

 11. 13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Wat gaaf die verlaten plek in Berlijn! Ben nog nooit in Berlijn geweest maar kom er ooit vast nog wel een keer. En heel tof je workshop. Ziet er heel mooi uit de aankleding.

 12. 13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Jeej love autocorrectie haha.. moet natuurlijk nagels zijn en katjes en gewoon naar😉😂

 13. 13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Oh je nagelstaat zijn echt zoo mooi! Wat een leuk idee voor de katjesnelle. Ben benieuwd naartoe het eindresultaat. Leuke foto’s!

 14. 13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Je mermaid nagels! Zó gaaf! Het cactus terrarium van Larissa is super tof geworden.

 15. CynthiaTMore
  13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Leuke foto’s weer! En wat betreft die kattenproducten, je wilt niet weten wat voor rare huisdierproducten er tegenwoordig zijn haha. In de dierenwinkel waar ik werk krijgen we regelmatig nieuwe dingen binnen en soms verbaas ik me wat merken nu weer verzonnen hebben. Wat dacht je van honden bodymists of parfum? Zie je het al voor je, dat je hond of kat voor de kast staat en denkt: welle geur zou ik vandaag eens op doen? Haha.

  Ooh en wat anders, die mermaid nagels! Zo pretty! Heb zelf van t weekend een uv/led lamp set met gellak besteld, en kan niet wachten om los te gaan! Heb al een heel pinterestbord gemaakt met nailart creaties die ik uit wil proberen haha!

 16. 13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Ik vind dat jasje wat je aan hebt met die sterren echt heel vet! Leuke foto’s weer :) Je nagels zijn trouwens ook mooi. Had ik niet gelezen dat Essence of Catrice ook dat soort poeder krijgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *