Instalab week 3 | nieuwe auto gekocht!


Deze foto is al ietsje ouder, maar had hem nog helemaal niet gedeeld in mijn Instalab! Een tijdje geleden sprak ik af met Tara en Larissa om te chillen, te werken en gezellig samen te eten. Het is altijd moeilijk om Tara’s kat Sylvester goed op de foto te krijgen, en nu zat ‘ie eindelijk eens een paar seconden stil. Ik vind zijn pootjes zo stoer, net een bulldog! Het is al een oud katje (18 jaar), maar hij heeft het heel goed bij Tara. Ze geeft hem altijd aandacht en hij kan met gemak het eten van haar bord stelen, haha! Het is echt een boefie.


Voor de lunch zijn we naar LE:EN gegaan, lekker lui met de auto. Het blijft een prachtige plek!


Ik nam een lekkere noodle soup met kip.


Onze berichten van onze Fortune Cookies. Ik vind dat altijd zo leuk om te openen! Die van mij was ‘an old wish will come true’. Nou, ik denk dat dat wel klopt inmiddels.


De nieuwe iPhone X heeft ook scherpte/diepte op de selfiestand, echt een mooi effect! Ik vind het wel belachelijk veel geld voor een telefoon, maar ben er tot nu toe erg tevreden mee.


Tara en Larissa schoten nog een paar super stylish Instagramfoto’s die ik natuurlijk weer verpestte door er als een howdy doody naast te gaan staan, haha!


Eenmaal thuis bij Tara hebben we nog even achter de laptop gezeten en verder gewerkt. Toen kwam er een verlaat kerstcadeautje binnen dat Tara nog had besteld voor mij en George, dit superleuke broekje! Ik krijg hier en daar superleuke kleertjes van iedereen en heb zelf natuurlijk ook al wat gekocht, en ik vind het zo schattig en zo klein! Kan niet wachten om dat straks allemaal aan te trekken bij El Bébé!


Oeps, iets te hard geknepen in mijn neefje Mika ;)

Moet zo lachen om deze foto!

(ik kneep niet, hoor! Hij moest gewoon even huilen omdat het bijna tijd was voor zijn flesje).


Ik heb afgelopen week ONTZETTEND veel kleding, schoenen en accessoires verkocht via United Wardrobe, dus ik haalde mama op zodat ze me kon helpen met inpakken. Er moesten zo’n 60 pakjes de deur uit dus dat zou ik nooit in mijn eentje hebben gered om in 1 dag in te pakken en te verzenden. DANKJEWEL LIEFSTE MAMA VAN DE WERELD! Natuurlijk glipte ik snel naar boven om Rami lastig te vallen, die heerlijk lag te dutten op het bed van mijn ouders.


Wat een lekkere fluffball is het toch! En hij kijkt altijd (ALTIJD) alsof hij me een tik wilt verkopen, haha! Grumpy old man.


Vorig jaar wilde ik al gaan leasen, maar het kwam er steeds niet van. Afgelopen week zijn we (op aandringen van George) dan eindelijk even serieus rond gaan kijken voor een leasebak. Gelukkig maar, want het kan soms best lang duren (4-5 maanden) voor de auto afgeleverd kan worden en het lijkt me toch wel fijn om een nieuwe, veilige, 5-deurs auto te hebben ruim voordat de baby er is. Ik had een aantal auto’s op het oog, waaronder de Jeep Compass. Daar hebben we afgelopen week een superfijn proefritje meegemaakt! Ik denk dat dit ’em wordt, maar dan in het zwart, en lekker automatisch in plaats van handgeschakeld.

Ik moet alleen nog even aan mijn accountant vragen welke leasevorm het beste bij mijn financiële situatie past, maar als dat duidelijk is ga ik het lease contract ondertekenen en heb ik straks gewoon een gloednieuwe SUV onder mijn billen. HOE TOF! Vind het echt een prachtige wagen dus kan nu al niet wachten om daar over een tijdje in rond te cruisen!


In het kader van ‘klusjes die ik nog moet doen’ heb ik ook EINDELIJK besloten om die lelijke lamellen in de woonkamer te vervangen voor in betweens. Via 123gordijn.nl kun je gemakkelijk je gordijnen op maat bestellen, ideaal! Ik heb goed contact gehad met de klantenservice en heb deze week 6 staaltjes opgestuurd gekregen. Ik denk dat het die linksonder op de foto worden (je kunt het niet heel goed zien) omdat dat een fijn dichtgeweven stofje is, maar nog wel soepel en niet zo transparant of grof als de andere stofjes. DIT IS TROUWENS GEEN SPON, HOOR! Ik denk echt dat de huiskamer enorm opknapt als we straks gordijnen hebben in plaats van lamellen. Hopelijk kan ik jullie volgende maand een foto met het eindresultaat laten zien!


Mijn kleine prinsesje, in gedachten verzonken. Hoe zal het straks gaan als de baby er is? Heeft er iemand tips (of een link naar een boekje dat ik kan bestellen) waar veel informatie te vinden is over katten voorbereiden op de komst van een baby? Ze kan namelijk zo ontzettend jaloers zijn en sinds ik zwanger ben is ze nog wat bezitteriger geworden heb ik het idee. Ze volgt me overal en vraagt meer aandacht dan normaal.


Een cadeautje opgestuurd gekregen van Kruidvat, superlief! En ik wist niet eens dat zoiets bestond, borstvoedingsthee?! Heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat echt?


Ook van Lush kreeg ik een heeeeerlijk verwen pakketje cadeau als zwangerschapscadeautje, super! Hier ga ik mezelf absoluut mee verwennen en insmeren. Dankjewel, Ruby! <3


Ook Etos stuurde wat producten toe (en ook een pak luiers, maar die heb ik boven in het washok gelegd al). OMG, onze eerste luiers, hahaha! Volgens mijn vader heb ik straks 2 van die pakken per maand nodig, ongelofelijk! Dankjewel, Etos!

Vind het echt zo leuk dat ik nu ander soort producten krijg opgestuurd vanwege mijn zwangerschap. Ik ga het zeker allemaal uitproberen!


Ook van volgers heb ik lieve kaartjes gekregen, en bij één kaartje zaten zelfs schattige babysokjes. LOVE IT! Dankjewel Sophia (van BeautyBonBon.nl) en Jantine <3

Ik denk trouwens dat Sophia denkt dat we een jongetje krijgen (blauwe sokjes) en Jantine een meisje (roze kaartje), haha!


Van de week kwamen Gosse en zijn vriendin Selena langs, vrienden van George. Selena had gewoon een luiertaart voor me gemaakt! Een enorm ding, echt supergaaf! Zo lief dat ze zoveel moeite heeft gedaan voor dit cadeautje, ik was helemaal flabbergasted! Ik weet dat de taart blauw is, maar dat suggereert niets hoor! Dat heeft Selena expres gedaan omdat ze het geslacht niet weet en blauw wat universeler is dan bijvoorbeeld roze. Ik heb de taart ingepakt gelaten omdat ik een foto wilde maken, dus nu hij online staat kan ik hem eindelijk gaan uitpakken, JIPPIE! Lieve Selena als je dit leest, vond het supergezellig en nogmaals heel erg bedankt voor dit mooie kunstwerk, we zijn er heel blij mee!


Breakfast! Half appeltje, kaiserbroodje met kaas, komkommer en likje mayo, groene thee, zo’n mama vitaal pilletje en…. mijn laatste craving: yoghurt met hagelslag! Hmmmm!


KIJK DAT SNOETJE!

Met Clarence is het trouwens weer iets beter. Hij had onwijs last van zijn oogje, maar we zijn nu bijna 2 weken aan het zalven en ik zie goede vooruitgang. De helft van zijn oog is nog mat, maar de andere helft glanst alweer en is gezond. Die ene helft moet nu dus nog even goed helen de komende weken. Ik blijf stug doorzalven (ook al is hij inmiddels een beetje bang voor me geworden…), dus hopelijk is het over anderhalve maand toch echt weg!

Als het doffe verdwijnt ga ik in elk geval langs de dierenarts ter controle, maar ik denk dat hij een kleine beschadiging heeft overgehouden. Ik zie namelijk een soort streepje wat waarschijnlijk een littekentje op zijn hoornvlies zal worden, dus zijn zicht zal nooit meer zo zijn als wat het was, helaas. Ik houd jullie op de hoogte!

Zo, dat was het weer deze week! Komende week gaan we nog even flink opruimen in huis en dan écht een begin maken aan de babykamer. Verder willen we het washok verder afmaken en een kast onder de trap maken (in onze slaapkamer). Ook onze schutting moet worden gemaakt (tijdens de storm is hij finaal weggewaaid) en er is lekkage in de badkamer, dus…. drukdrukdruk! En dan ook nog bloggen en video’s opnemen, natuurlijk. Gaat goed komen!

Ik wens jullie een heel fijn weekend! Maak er iets moois van, ondanks dat vieze weer.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

64 Reacties

 1. Gerd
  31 januari 2018 / woensdag, 31 januari 2018

  Denken jullie niet aan herbruikbare luiers? Scheelt zoveel voor het milieu.
  Mijn dochter gebruikt ze al bijna een jaar voor mijn kleindochter, en het is superpraktisch tegenwoordig! En ze zijn er in zoveel leuke (ook felle) kleurtjes en motiefjes, niet enkel dat saaie wit.
  Ze zouden eerst voor buitenshuis wegwerp gebruiken, maar inmiddels is dat nog altijd niet gebeurd :-) Ook onderweg is het praktisch.

 2. Lisanne
  26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

  Eej Serena,

  Ik heb zelf persoonlijk geen ervaring met borstvoedingsthee enz. Maar heb tijdens mijn hbo-v studie literatuur onderzoek gedaan naar galactogogen (middeltjes die de borstvoeding stimuleren) en zoals ik zag zitten er in de thee wel dingen zoals de anijs en venkel die de borstvoeding zouden kunnen stimuleren. Als je geïnteresseerd bent in dat soort middeltjes zal ik zeggen Google eens op galactogogen dan kom je een hele hoop dingen tegen. 😉

  Ben heel benieuwd naar hoe jullie baby kamer en woonkamer er straks uit zullen zien. Altijd leuk om te kijken hoe een ander het doet. Heb zelf 1 jaar geleden samen met mn vriend een jaren 60 woning gekocht die we volledig gemoderniseerd hebben 😊

 3. Selena
  26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

  Het was super om te maken de luiertaart. Blij dat jullie het leuk vonden. Soms mag dat gewoon een cadeau van vrienden.
  Goss en ik vonden het super gezellig!!

  En inderdaad, de luiers waren blauw wegens de maat die ik er voor gekozen heb en het speeltje had ik nog liggen in cadeau verpakking van een andere luiertaart. Dus we weten nog steeds niet wat het word en heerlijk geheimpje voor papa en mama

 4. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

  Wat leuk al die cadeautjes die je ontvangt voor de kleine spruit die gaat komen. Ik vind de auto echt een prachtig exemplaar, mooi hoog en groot ik houd daar ook van. Liefs Soraya

 5. basje
  23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

  1. borstvoedingsthee werkt echt! ik drink elke dag 2 kopjes en mijn borstvoeding is lekker op gang. Ik geef nu 4 maanden borstvoeding.
  2. Ik vind de Etos luiers verschrikkelijk! die van Kruidvat vind ik persoonlijk beter en Pampers staat bij ons op #1.
  3. tip: koop niet teveel rompertjes.. ik heb ze in alle kleuren maten en soorten en grijp toch elke keer naar hetzelfde rompertje omdat die simpelweg heel praktisch is en een lekkerre stofje heeft.

  veel succes nog met je zwangerschap! ik zeg dat het een jongetje wordt!

 6. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

  Wat heb jij een mooie kat( je prinsesje) Met zo,n lekkere dikke vacht en ze heeft een hoog aaibaarheidsgehalte vind ik,haha
  Leuk al die cadeautjes die je hebt gekregen…

 7. Denise
  23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

  Superleuke week!
  Handig zo’n mooie grote auto! Ook handig als je later nog meer kindjes wilt krijgen 👍🏻

  X

 8. 22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

  Wat een super leuke foto’s en geniet van je zwangerschap. dikke knuffel!

 9. Jodi
  22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Heb je een adres waar ik bijvoorbeeld een kaartje heen kan sturen voor je?

 10. Marije
  22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

  Interessant als de auto over 4-5 maanden wordt afgeleverd en je de auto dan hebt ruim voordat de baby komt, kan je nog niet zo heel lang zwanger zijn… maximaal 3,5 maand zou ik zeggen ;)

  • M
   23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

   Aan de buik te zien denk ik eerder tussen de 15 en 20 weken, wat een leuke cadeautjes trouwens Serena!

 11. 22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

  Wat heb jij toch een lieve papa en mama, echt koesteren hoor! Heel toevallig en niet leuk; onze schutting is ook omgewaaid en ook wij hebben lekkage in de badkamer gehad:-( Inmiddels verholpen, maar ik zit ondertussen al een dikke twee maanden zonder plafond in de badkamer. Heel gezellig douchen is dat; wanneer je naar boven kijkt en al die leidingen ziet zitten:-( Ik ben heel benieuwd naar jullie gordijnen, dat maakt inderdaad zo’n enorm verschil.

 12. 22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

  Awwh super leuk al die leuke kadootjes voor de baby! Stiekem hoop ik dat het een jongetje word maar diep in mij zegt dat het een meisje gaat worden.. Ik zat zo erg te twijfelen om de iPhone X te halen omdat ik al mijn flatlay foto’s met mijn telefoon maak (makkelijk want dan je die direct bewerken via de app ipv via bluetooth op je toestel te zetten) maar het geld hield mij tegen. Wat jij zegt, het is zoveeeel geld voor een freaking telefoon! Momenteel heb ik de iPhone 7 Plus die nog heel goed werkt en ook portret modus heeft (iets minder mooi dan de iPhone X).

 13. Emma
  21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Ik had ook het idee dat de borstvoedingsthee bij mij goed werkte, het is sowieso heel belangrijk om veel te drinken als je borstvoeding geeft.
  Ik heb ook een automaat en vind het zo chill.
  Wil nooit meer een schakel haha.
  Je zou eens moeten kijken voor isofix in je nieuwe auto.
  Hiermee klik je de maxi cosi gewoon erin en hoef je niet met gordels te sukkelen.
  Aangezien ik een 2 deurs oude twingo heb kan het bij mijn auto niet maar als ik een nieuwe 4 deurs auto aanschaf ga ik zeker isofix erin installeren.
  Scheelt je een hoop gedoe iedere keer met de baby vervoeren :)

  • Serena
   Auteur
   21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

   Yes, dat heeft deze Jeep dus ook! Heel handig & safe!

 14. 21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Proficiat met je zwangerschap!

 15. Nele
  21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  An old wish comes true… prachtig!

 16. Femke
  21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Hoi Serena,
  Wij hebben twee katten waarvan 1 met een pittig karakter. Wij waren dus een beetje bang dat ze onze zoon niet zou accepteren en hebben bij de dierenarts om tips gevraagd. We hebben ze opgevolgd en we hebben geen problemen gehad. De tips die wij kregen waren o.a.: geef de katten iets wat ze echt heel lekker vinden (hier is dat slagroom) op het moment dat je thuiskomt met de baby. Ze associëren de baby dan met iets leuks. Dit kun je een paar keer herhalen. Ook het afspelen van babygeluiden was een goede tip, zodat ze er alvast aan kunnen wennen. In het begin zacht afspelen en daarna opbouwen. In het begin keken ze vreemd op en tegen de tijd dat de baby er was, waren ze eraan gewend. Misschien heb je wat aan deze tips. Succes!

 17. Astrid
  21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Hier geen problemen met 2 Britjes en een nieuwe baby. Ze negeerden haar eerst, en nu, 5 maanden verder, nog steeds niet echt interesse, maar ook geen angst. Wat wij wel gedaan hebben is de babykamer heel snel (ik was 4 maanden ver denk ik) volledig inrichten met bedje en verzorgingstafel en kast en dan de deur van de kamer open laten zodat ze daar alvast aan konden wennen en we hen konden aanleren om niet in het bedje te gaan liggen.
  Borstvoedingsthee is ideaal om af te wisselen met gewoon water, aangezien je best echt liiiiiiters water drinkt voor je melkproductie. Als zo’n kruiden dan wat helpen, zo veel te beter, if not is het toch maar gewoon lekker ;)
  Geniet bewust van elk moment, het is zo snel gedaan allemaal!

 18. CL
  21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Oeh, laat aub weten hoe de gordijnen uitpakken! Zeker omdat je maar zo’n klein staaltje te zien krijgt, soms valt de stof anders als het gaat om een hele grote lap, dan kan het wel een hit of miss zijn voor de look van je kamer. Maar zo via internet bestellen is natuurlijk lekker makkelijk ;D

 19. 21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Wat een gave auto zeg! En leuke foto’s allemaal weer <3

 20. Nora
  21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Het enige waar je met de katten mee moet uitkijken is dat ze altijd een lekker warm plekje uitzoeken om te slapen. Dus ook naast/op je baby in het bedje. Bij mijn moeder in het dorp is een beeb op die manier overleden, dus mijn moeder was panisch bij de aanblik van mijn kat. Maar goed, als kind slaapt altijd de deur van de slaapkamer dicht doen.
  Het schijnt dat katten gek zijn op feromonen, die kunnen ze ruiken. Jij bent nu gewoon een hormonenbom en vandaar dat ze je nu zo onweerstaanbaar vinden.
  Mijn kat moest niets van mijn dochter hebben maar nu ze ouder is kan hij haar wel ‘tolereren’. Kinderen maken veel kabaal en hij is op zijn rust gesteld. Maar hoe bont ze het ook maakt, hij zal haar nooit iets doen. Ze geeft de kat elke dag zijn brokjes en dat heeft ze ook wel wat dichter bij elkaar gebracht :-)

 21. 21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

  Wat een fijne terugblik weer! <3 De foto met de baby haha, echt hilarisch. Bij mij gingen baby's al-tijd krijsen op mijn schoot, maar dat is in de loop der jaren afgenomen. Gelukkig. Wij hebben vandaag een hondje geadopteerd, 7 jaar oud. Zo een schatje. Denk dat er ook vele foto's gaan volgen :P

 22. Cilla
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Leuke week heb je gehad :-). In je titel schrijf je dat je een auto hebt gekocht. Maar later in de tekst lees ik dat je eentje gaat leasen? Dat is hetzelfde als zeggen dat ik een huis heb gekocht. Die ik van de gemeente heb gehuurd. Snap je wat ik bedoel? Leasen is niet hetzelfde als kopen.

  • Serena
   Auteur
   21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

   hi Cilla,

   ik snap de verwarring, maar wat veel mensen niet weten is dat er verschillende manieren van leasen zijn. De manier die ik kies is (om even in jouw vergelijking te blijven) alsof ik een hypotheek afsluit voor een huis. Als mensen zeggen dat ze een huis hebben gekocht dan hebben ze die doorgaans ook niet handje contantje afgetikt, maar bedoelen ze eigenlijk dat ze een hypotheek hebben afgesloten. Vandaar dat ik ook de term ‘auto kopen’ gebruik, want ik ben de auto niet aan het huren. Snap je? :)

   • Rosa
    21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

    Ik denk dat veel mensen (met een beetje algemene ontwikkeling ;)) juist wel weten dat er verschillende lease-constructies bestaan (elk met andere zekerheden) maar voertuigen zijn vaak aan het eind van de lease niet van de leasee (persoon die leaset), reden waarom dit meerdere lezers opvalt

    • Iesje
     22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

     Klopt. Je kunt bij zo’n type lease beter zeggen dat je een “abonnement” neemt op de auto. Na drie jaar lever je ‘m weer in, want het is geen eigendom. Wel al die tijd maandelijks een prijsje voor betaald. Dat is niet hetzelfde als een auto kopen met behulp van financiering. Van die auto ben je namelijk wel eigenaar en daar kun je, als je wil, ook langer dan twee of drie jaar mee doen. Die hoef je niet in te leveren na het einde van de “looptijd”.

 23. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Hey Serena!

  Wat super lief dat je mijn kaartje hebt gedeeld! Ik zit als een blije kip te glunderen hihi.
  Nouuu in de winkel leken de sokjes grijs, ik dacht een mooie neutrale kleur, maar toen ik thuis kwam waren ze dus blauw. Ik dacht oh shit! Maar dacht ik meisjes en jongens kunnen allebei blauw aan hihi.
  Dat borstvoedingsthee werkt trouwens wel goed. Ik had er zelf een van de tuinen, er zitten allerlei kruiden in die de melkproductie stimuleert. Niet dat je er opeens liters meer van gaat ‘produceren’ maar naar mijn idee heeft het bij mij wel geholpen. En volgens mij heeft het ook een goede invloed op de darmpjes van de baby (maar dat weet ik niet zeker.)

  Liefs Sophia

 24. Lisa
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Hi serena,

  Super leuk al die kaartjes van je volgers. Altijd leuk om te ontvangen en om leuke cadeautjes te krijgen
  Ik had bordtvoedings thee van een natuurwinkel, en ook thee voor me baarmoeder (werkte echt bij mij) alleen was onze kleine helaas te lui met aanleggen, waardoor ze alleen maar huilde en iets van 11% afgevallen was, direct over op kunstvoeding gegaan, ook niks mis mee😉

  Geniet van je zwangerschap! Het is een wonder een zwangerschap!

 25. Ivy
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Wij lieten de kat maar gewoon zijn gang gaan. Hij is niet dol op babies. Pas toen onze oudste anderhalf was, keek hij eens van dichtbij. Nu mijn peuter de deur voor hem open kan doen, ziet hij wat meer het nut ervan in, haha! Baby 2 negeert hij straal. De kat slaapt nu ook niet meer bij ons, naar is vanaf de geboorte van baby 2 naar het bed van onze oudste verhuisd. Kinderen en katten de eerste jaren niet alleen laten. Eerst omdat je de kat niet kan vertrouwen en daarna je peuter niet!
  Zo’n jeep is fors, neem ik aan. Misschien daarom overbodig, maar toen ik een nieuwe lease auto moest uitzoeken, heb ik steeds het autostoeltje meegenomen om te checken of er nog wat voldoende zitruimte was.
  Betreft de luiers denk ik dat 2 pakken per maand een magere schatting is. Mijn twee weken oude baby poept een keer of 8 per dag zo niet vaker!
  Van borstvoedingsthee merkte ik niks, maar met de productie zat het toch wel goed (2 jaar gevoed waarvan vanaf 1,5 jaar alleen op mijn verzoek). Wel lekkere thee :)

 26. Melissa
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Hier een hele positieve ervaring met borstvoedingsthee (wel van weleda). Heeft m’n productie toen erg omhoog gekrikt en ken meerdere goede ervaringen. Zeker een aanrader wat mij betreft dus!

 27. Sanne
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Ik ben tweemaal zwanger geweest en tweemaal lieten onze twee poezen (1 brits korthaar) me vanaf het begin niet alleen. Elke avond 1 op schoot en 1 naast me :’) terwijl ze normaal max. 5 min knuffelen. Heel herkenbaar dus. Meteen na mijn zwangerschap lieten ze me weer met rust. Ik denk dat ik gewoon heel lekker rook voor de katjes :’) niets bijzonders gedaan toen de baby’s geboren waren, ging gewoon goed.

  • M
   23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

   Tijdens de bevalling van mijn jongste, die thuis geboren werd, ging onze poes me ‘helpen’ door met haar pootjes op mn buik te duwen, de dagen na de bevalling hield ze zich erg op de achtergrond, soms als de baby, die nu bijna 13 wordt, huilde ging ze ernaast zitten om te helpen met troosten.

 28. Veerle van Geresteijn
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Leuk het zo toeleven naar de baby he 😊.
  Ik drink borstvoedingsthee als mn productie minder is. Lijkt te werken maar kan natuurlijk ook placebo effect zijn? Het kan in elk geval geen kwaad en vind het lekker 😁

 29. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Mooie bak heb je uitgekozen als je die gaat leasen :)

 30. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Wow, wat een auto! Heel tof! Leuk om je week weer te zien X

 31. Harmina
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Misschien is het al door iemand geopperd, maar een kennis van mij heeft haar katten al aan de (toen) toekomstige baby laten wennen door haar ipad/telefoon op diverse plekken in huis te leggen en babygeluiden af te spelen. Heeft heel erg geholpen zei ze. Net een beetje zoals vuurwerktraining voor huisdieren, haha ;)

 32. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Ik was zooo blij met luiertaarten. Die dingen hebben ervoor gezorgd dat ik in het begin bijna geen luiers hoefde te kopen!

  Betreft katten en de baby; wij hebben ze bewust heel erg hun gang laten gaan toen ons dochtertje werd geboren. Niet bij haar weghouden, en niet speciaal bij haar zetten. Onze katten snuffelden een beetje, maar gingen ook vooral niet bij haar liggen (tenzij ze bij mij op mijn borst lag te slapen, dan wilden ze er graag bij). Ook lieten we ze niet alleen bij haar, voor het geval ze toch ineens bedachten dat het wel heel fijn is om boven op haar te gaan liggen (gevaarlijk natuurlijk). Dit heeft eigenlijk prima gewerkt hier; ze zijn niet jaloers geweest (ook al vrat de oudste me bijna op van aanhankelijkheid toen ik zwanger was) en hoewel de een erg schuw is, vinden ze het inmiddels prima dat ze de hele dag achter ze aan kruipt ;)

 33. Lou
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Mijn kat vond de baby helaas niet echt geweldig en na een paar maanden is hij weggelopen.

  En borstvoedingsthee… tja. Bij mij was het sowieso geen succes met de borstvoeding. Ondanks iedere anderhalf uur aanleggen, ondanks voldoende vocht en voeding, ondanks een consult bij de borstvoedingsmaffia. Wat een hel was dat, en al die wijven maar roepen dat iedereeeen borstvoeding kan geven maar ondartussen zit je met een baby die niet meer groeit. :-s Gewoon eten wat je normaal eet en als dat niet werkt niet op je kop gaan staan.

 34. Nanda
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Ik heb de thee ook gebruikt, en mwah ik merkte niks van de werking. ik ontbeet ook elke ochtend met havermout (stimuleert ook de borstvoeding) en ik had het idee dat dat wel goed werkte. Ik heb tot 10 maanden gevoed :-)

 35. Joyce
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Ik vind jouw katjes (eigenlijk alle katjes) zooo ontzettend mooi en ze zien er ook zo lief uit. Wij hebben ons mooie lieve poesje met nierfalen vorige week in moeten laten slapen 😢. Man o man wat doet dat pijn.
  Geniet van je zwangerschap.

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

   Och jeetje.. veel sterkte met jullie verlies lieve Joyce. Het zijn hoe dan ook familieleden en het is altijd verdrietig om afscheid te nemen na zoveel jaren :(

 36. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Dat baby broekje is super leuk! En nu al lekkage in de badkamer? Dat is snel! Hopelijk is het iets klein en ook snel opgelost :) En wat een gave auto trouwens!

 37. Linda
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Hoi,
  Wat betreft de katten. Het is heel simpel, jaag ze niet zomaar weg bij de baby. Als de baby er is niets forceren. Sommige katten snuffelen een beetje, en zijn snel weg als de baby beweegt. Andere katten gaan erbij liggen. (Wel opletten dat ze niet op de baby gaan liggen) Als jij in de babykamer bezig bent, komen ze wel kijken. Als je bezig bent met je kindje, met verschonen/omkleden/naar bed brengen of wat dan ook. Gewoon in de babykamer laten, dan wennen ze er gewoon aan. Let wel op dat ze niet per ongeluk in het kamertje blijven hihi. Die van mij lagen dan aan het voeteneind van het ledikantje te slapen.
  En dat je katten je meer aandacht geven is dat ze aanvoelen dat je zwanger bent. Ik had elke avond twee katten tegen me aan op de bank, en de hond zat in de hoek van de bank, bij me in de buurt ipv in d’r mand.
  En maak je geen zorgen over de katten, ze wennen vanzelf aan je kindje.

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

   Fijn om te lezen, Linda!
   Goede tips! <3

 38. Femke
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Waar heb je dar rode shirt met open schouders gekocht?
  Een fijne zwangerschap gewenst!

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

   hi Femke,
   een heeeeele tijd geleden alweer, bij Primark.
   Maar als je zoiets zoekt, zoek dan op ‘cold shoulder’

 39. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  zo lief al die kaartjes van je bezoekers! ben ook nog steeds zo blij voor je dat er een kleintje op komst is <3 en wauwie wat zit je haar geweldig mooi op die iphone foto!

 40. Angel
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Leuke foto’s weer. En grappig die namen van jullie vrienden Gosse en Selena, lijkt wel George en Serena!

 41. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Super chill dat jullie een automaat kiezen! Ik rijd zelf ook altijd in een automaat (is de auto van mijn moeder namelijk en zij heeft echt een automaat rijbewijs) en ik vind het zoooo chill! Ik zou ook echt niks anders meer willen rijden stiekem.

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

   Ik ben ermee in aanraking gekomen toen ik stage liep in Amerika, en toen al vond ik het ZO chill! Tegenwoordig komen er heel veel automaten op de markt, en sommige auto’s (vooral de wat luxere) zijn ALLEEN maar als automaat verkrijgbaar. Het is niet meer zo’n taboe al eerst (als in: nee joh, schakelen is stoer! Automaten zijn voor pussy’s!).

   • Rosa
    20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

    Hoi Serena,

    Ik lees dat je gaat leasen (titel is daarom wat verwarrend “gekocht”) want ik neem aan dat de auto aan het eind van de leaseperiode niet van jullie is, of wel?

    • Geke
     20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

     Wat doet dàt er nou toe?
     Ik vraag toch ook niet aan jou of jij een auto hebt gefinancierd of contant hebt betaald? Zulke vragen stel je niet zomaar.

     • Neo
      20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

      Tuurlijk wel. Ik heb mijn 1e autootje lekker met de pin kunnen betalen! Grote kans dat het over 5 jaar nog steeds niet haar eigen auto is., anders ga je niet leasen namelijk. Mensen die leasen rijden vaak binnen 5 jaar een auto “af” en dan kan ie terug naar de garage om daar verkocht te worden.
      Zo hebben wij dat ook met de auto gedaan vroeger.
      Nu leverde leasen ons juist niks anders dan nadelen op, dus vaders heeft nu een dure auto onder de komt waar hard voor gespaard is.
      Daarbij vind ik jeep echt ongelofelijk., uh tja., vreselijk over de top. Vind ik ook van die enorme Mercedes’ waar dan van die kleine vrouwtjes in rijden. Hilarisch, want het ziet er gewoon niet uit. Je moet niet met dingen gaan showen die je niet kan bekostigen.

      • Mireille
       20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

       #vanafgunstkrijgjerimpels

       • Lou
        21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

        Heeft volgens mij niets met afgunst te maken, het is gewoon een wat traditionelere maar over het algemeen bepaald niet onverstandige levensstijl.

        Leasen is iets volstrekt anders dan kopen. Het heeft beide voor-en nadelen maar je moet ze niet op één hoop gooien.

      • Maya
       21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

       Hoe weet jij nu weer waarom ze een auto leasen en niet kopen… Misschien willen ze gewoon later wat afwisseling ipv 20 jaar dezelfde auto.

       En een jeep is over de top maar jij spreekt wel over ‘een dure auto onder de kont waarvoor je hebt gespaard’? Ach ja als jij je gelukkig voelt omdat je een dure auto hebt die afbetaald is…

      • Kirsten
       21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

       Iets met leven en laten leven…

  • Serena
   Auteur
   21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

   Wat grappig, al dat gesuggereer over hoe ik deze auto kan bekostigen! Wat maakt het ook uit? Ik doe gewoon wat mijn boekhouder mij heeft geadviseerd en wat de beste keuze is voor mijn financiele situatie als ZZP’er.

   Er zijn in elk geval 2 manieren van leasen, operational lease (vergelijkbaar met huren) en financial lease (auto kopen op afbetaling).

   • Rosa
    21 januari 2018 / zondag, 21 januari 2018

    Haaa, het ging mij niet om de drijfveren en beweegredenen (het waarom) maar simpel om het feit dat je in de titel suggereert een auto te hebben gekocht (of te zullen kopen). Even later benoem je dat je voornemens bent te leasen. Feitelijk iets heel anders, niets meer dan dat :) operational lease komt weinig voor tegenwoordig, bij auto’s bijna nooit (als verdienmodel). De auto die jullie op het oog hebben, is mooi!

   • Iesje
    22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

    Ik hoop dat je niet hebt gekozen voor de huurkoop constructie. Als het onverhoopt tegen zit als ZZP’er en je kunt je maandelijkse termijn niet meer betalen, dan loop je grote kans alsnog de totale prijs van het contract in een keer te betalen maar dan zonder die dikke Jeep onder je kont. Die is immers niet je eigendom.

    Dan kun je wellicht beter sparen of met behulp van een financiering kopen (en niet leasen). Geeft wat meer zekerheid.

 42. Judith
  20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Hoi Serena,

  Mocht je willen proberen borstvoeding te gaan geven is voldoende vocht heel belangrijk, gewoon water werkte net zo goed als die borstvoedingsthee bij mij. Mocht je nog tips willen over hoe je verlof voor te bereiden als zelfstandig ondernemer; Vraag maar raak!

 43. 20 januari 2018 / zaterdag, 20 januari 2018

  Leuk he al die cadeautjes voor je kindje.. zo speciaal! Geniet van je zwangerschap lieverd. Knuffel Lindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *