Instalab week 29 | happy new hair!

Ja, waar waren we? In Wenen! Daar hebben we nog leuke (beetje regenachtige dagen gehad), en terug in Nederland had ik een aantal leuke afspraken staan, waarbij ik mijn nagel én mijn haren onder handen heb laten nemen. Ook zat mijn huis donderdagavond vol met Tsjechen en kwamen de boys van het kanaal Een Stel Homo’s gezellig langs. Kijken jullie mee?


Je kunt Wenen natuurlijk niet verlaten zonder een Wiener Schnitzel gegeten te hebben! En hij smaakte heerlijk. Goed platgeslagen ook, zo! Ik heb nooit eerder zo’n platte gegeten, maar dat maakte het wel een stuk lekkerder en knapperiger om te eten. Het had verder niets nodig, alleen wat citroensap.


Lekker wandelen. Wenen is echt een wandel-stadje, met de mooie gebouwen en parken. Ik moet zeggen dat we niet alles uit de stad hebben gehaald wat erin zit (we hebben niet zo veel gezien en gedaan), dus ik heb bijna het idee dat ik er eens naar terug moet, haha! En zeker omdat ik zaterdagavond allemaal boetiekjes tegenkwam die NET dicht waren en die er zo leuk uit zagen. Vooral het oude centrum is leuk (en ook best luxe) om doorheen te wandelen. Het was hoe dan ook heel leuk om met George samen ergens heen te gaan.


Jaaa, het is weer zo ver: 10 maanden verkering! Eenmaal op Schiphol aangekomen vloog ik een toilet in, en toen ik eruit kwam stond George me op te wachten met een grote bos rozen. Zo lief, hij vergeet het nooit! :)


Thuis aangekomen weer flink geknuffeld met deze diva. Ze is zo lekker zacht en fluffy! En ze zoekt me altijd op, ze kwam nu ook aangerend van boven naar beneden toen we aankwamen. Denk echt dat ze me wel heeft gemist hoor. Ook al was ik maar een paar dagen weg. Iedereen is altijd helemaal weg van Clarence (omdat hij zo dik is en zo zielig kijkt), maar ik moet stiekem toegeven dat ik een zwak heb voor Coco, hihi.


Fatty bomba! <3


Op maandag besloot ik om mezelf te voorzien van Everyday Glam! Ik draag normaal gesproken een vrij basic look, tenzij ik ga spelen met nieuwe make-up, dan vind ik het leuk om lekker te experimenteren en om wat meer dan gebruikelijk op te smeren. Hier draag ik oogschaduw uit mijn nieuwe Morphe palette, met nepwimpers zelfs, m’n wenkbrauwen waren goed gelukt, ik had een leuk jurkje aan. Ja, ik voelde me super pretty deze dag! :)


En al helemaal toen Le van Chanvi Nailbar een nieuwe set nagels bij me had aangebracht. Dit zijn Babyboom nagels (een soort French, maar dan mooi en geleidelijk in elkaar overlopend en het kleurverschil komt door 2 kleuren acryl, roze en wit). De glitters van mijn wijsvinger zitten in het acryl en blijven dus altijd mooi glinsterend en het voelt lekker glad aan. En het 3D roosje op mijn ringvinger is zo pretty! Dit is nieuw in haar salon.


Kijk, hier kun je hem wat beter zien nog. Ik vind hem zo delicaat en mooi, love it! En sinds we het 3D roosje online hebben gepost via Instagram komen er veel meiden de salon in die ook een 3D roosje willen. Ik ben zoals altijd weer helemaal verliefd op mijn nagels. Ze zijn ook weer lekker dun gezet, en dit keer ook niet al te lang. En zo grappig he, elke keer als ik haar salon uit loop heb ik al helemaal bedacht wat ik de volgende keer wil gaan doen! De volgende keer wil ik voor Mermaid nails gaan!! Nog even bedenken hoe en wat precies, maar heb nog even de tijd voor ik weer moet bijvullen.

Chanvi Nailbar neemt trouwens weer nieuwe klanten aan, dus als jij in de buurt woont van Papendrecht en graag bij de #1 nagelsalon van Nederland geholpen wilt worden, maak dan snel je afspraak!


Ontbijtje; avocado, omeletje en asperges op smaak gebracht met peper, zout en sriracha. Super lekker en door de avocado ook vullend, ik kreeg echt pas 3 uur later weer trek.


Terrasje gepakt met George want wow, wat was het onverwacht lekker op woensdag!


Op woensdagavond hebben we onze Gallery Wall afgemaakt door er 3 schilderijen aan toe te voegen. De buren zijn op vakantie dus we konden gelukkig boren zonder dat iemand er last van had! We hadden namelijk geen tijd om het eerder te doen, dus we begonnen om een uurtje of 10.


En dit is het resultaat! De verhouding ‘klopt’ zo veel beter, vinden we. De afstand van plafond tot schilderij en bank tot schilderij is nu meer in balans, en ook links en rechts lijkt het nu beter te kloppen. Dus eindelijk af! We vinden het zo mooi staan! Dankjewel Juniqe! :)

En na het weekend komt er een post online waarin ik jullie tips & tricks geef om zelf de perfecte Gallery Wall te maken in je eigen huis. Stay tuned!


Op donderdag had ik opnames voor Wella Professional, in de prachtige haarsalon Mogeen in Amsterdam. Wat een plaatje he? Echt de mooiste, gezelligste salon waar ik ooit ben geweest. Ontzettend mooi gedecoreerd, helemaal mijn ding!


Spannend!


Ik werd geknipt door de knappe Hester Wernert, top haarstyliste, mede-Indo en eigenaresse van Mogeen. Ik ga jullie nog goede before & after foto’s laten zien, maar kan jullie vast vertellen dat ik ontzettend blij ben met mijn haartjes! Het is heel goed en luchtig geknipt, precies zoals ik wilde! Met lekker veel laagjes die er ‘versleten’ uitzien, want mijn vorige haircut was erg bot geknipt waardoor mijn haren gewoon niet lekker vielen. Nu wel! Dus whoohoooooo! Word gelijk een stuk blijer als ik in de spiegel kijk, herkennen jullie dat? DANKJEWEL WELLA & HESTER & TEAM MOGEEN!


Op donderdagavond hadden we bezoek! George’s neef en zijn gezin (en zijn moeder) zijn vanuit Tsjechië naar Nederland gereden voor een kleine vakantie, en samen met zijn ouders kwamen ze bij ons eten. Het was heel gezellig en de avond eindigde in… karaoke!


En iedereen deed mee! Ik heb de hele avond Tsjechisch-talige nummers gehoord en geprobeerd mee te zingen, haha! Was echt een leuke avond!


George’s achterneefje Matti, wat een dotje he? Het is een heel lief jochie van 7 jaar. Ze gingen rond half 12 weg en daarna ging ik lekker slapen. Ik dook mijn bed in en was weg. Ik was toch best wel moe van een hele dag shooten en daarna bezoek over de vloer.


De volgende dag had ik een pokébowl als lunch! Ik heb dit echt binnen 10 minuten gemaakt. Avocado, rauwe zalmfilet, radijsjes en komkommer in een kom, met daarover een mix van rijstazijn en sojasaus en witte en zwarte sesamzaadjes. Zo simpel en snel gemaakt, en toch ziet het er super indrukwekkend uit, haha! Een feestje om te eten!


Vrijdagmiddag kwamen de jongens van het kanaal Een Stel Homo’s op bezoek, Jasper en Rogier. Dit is Jasper en hij is helemaal in love met Clarence. En Clarence met hem! Zo grappig, hij bleef maar zeggen hoe schattig Clarence was en ik vind dat zo leuk om te horen. Dan ben ik in elk geval niet de enige die helemaal hotel de botel is van mijn katten, hahaha!


Dit is Jasper’s “I CAN’T EVEN” face, haha! We hebben 2 video’s opgenomen voor onze beide kanalen. Toen we klaar waren met de mijne, bleek ik de microfoon niet te hebben aangezet, wat betekent dat de hele video zonder geluid is opgenomen. BALEN. We hebben nu meteen komende week afgesproken voor een re-match!! Dus binnenkort komen er video’s online op onze kanalen, met een weekje vertraging vanwege mijn gekluns… oeps!


Oh ja, toch nog even mezelf getrakteerd op een ijsje! In het Oude Dorp hier in Houten, bij de bakker, hebben ze heerlijke hoorntjes (en zo mooi Instagrammable ook!) en overheerlijk ijs. Echt een aanrader! Ik eet dus nooit ijshoorntjes op (ik houd ook niet van Cornetto, THERE I SAID IT), maar deze… YUM!

Het was een drukke, maar superleuke week. Veel afspraken, maar wel hele leuke en gezellige afspraken. En zo nu en dan kwam het zonnetje er even doorheen, heerlijk! En oh ja, ik ben begin augustus uitgenodigd voor een persreisje naar Berlijn voor de lancering van een nieuw LUSH parfum, en George gaat mee en dan plakken we er een paar dagen aan vast, hoe leuk! Lekker onverwachts een citytripje tussendoor. George houdt veel van geschiedenis en is geïnteresseerd in de oorlog, dus ik denk dat we sowieso langs Checkpoint Charlie gaan, het Holocaust Monument, de Berlijnse Muur, maar als jullie meer tips hebben op dit gebied let me know. Want ik weet alleen leuke eettentjes te vinden in Berlijn, haha!

NOG EEN LAATSTE TIP: De Parade is weer gestart in Utrecht! Sangriaaaaaa & draaimolenssssss!

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

48 Reacties

 1. 28 juli 2017 / vrijdag, 28 juli 2017

  Ik heb helemaal geen toegevoegde waarde wat betreft Berlijn, MAAR: ik lust ook geen hoortnjes én geen Cornetto! There, I said it too xD

 2. Eva
  28 juli 2017 / vrijdag, 28 juli 2017

  Aah zo leuk Berlijn! Jullie zouden echt een WOII bunker moeten bezoeken. Heel bijzonder vooral de verhalen die de gidsen erbij vertellen terwijl je op die plek zelf bent. De organisatie waar ik mee ben geweest was volgens mij Berlin Unterwelten. Ook bunkers uit de tijd van de koude oorlog vond ik erg indrukwekkend. Ik weet helaas niet meer met welke gids ik daar ben geweest..

  • Eva
   28 juli 2017 / vrijdag, 28 juli 2017

   Oja en ik zag dat iemand Hohenschönhaussen noemde, dat is inderdaad ook heel indrukwekkend. Wel een eindje uit het centrum maar zeker de moeite waard. Het is wel een beladen plek. Ook Sachsenhausen is heel indrukwekkend, alleen zelf deed ik dit pas aan het einde van mij trip. Ik ben achteraf blij daarom omdat ik echt heel erg naar werd van alles wat je daar ziet en hoort. Het word zo echt door daar te zijn.

 3. Mex
  27 juli 2017 / donderdag, 27 juli 2017

  Ik zou Checkpoint Charlie zeker overslaan.. Wel zou ik het concentratiekamp in Sachsenhauzen zeker bezoeken, erg interessant om te zien! Daar staan ook veel korte verhalen geschreven van waargebeurde verhalen en bij mij heeft het zeker indruk gemaakt!

  xx

 4. Geertje
  26 juli 2017 / woensdag, 26 juli 2017

  Ah, ik werk voor Lush Duitsland, en het parfum event wordt echt hemels (de nieuwe geuren zijn ook ZO GOED)!
  Als ik in Berlijn ben voor werk, eet ik vaak bij Toca Rouge of Burgermeister. Als je dan een museum moet kiezen, ga voor het Holocaust Museum, ontzettend indrukwekkend. Het Pergamom Museum en de Bundestag zijn ook top, voor die laatste moet je je wel op voorhand aanmelden. Veel plezier!

 5. 24 juli 2017 / maandag, 24 juli 2017

  fijn weekje! je look vind ik ook echt top, glam girl! en je nagels zijn prachtig. Berlijn ben ik nog niet geweest staat wel op mijn lijstje

 6. rochella
  24 juli 2017 / maandag, 24 juli 2017

  Beste eettent van Berlijn is Berliner Marcus Bräu, zoooo lekker gegeten (L). Echt een aanrader, ook echt zo’n Duitse sfeer.

 7. 24 juli 2017 / maandag, 24 juli 2017

  jaaa de parade, zo leuk! Ik woon in Utrecht, dus ga zeker even langs deze week!

 8. 24 juli 2017 / maandag, 24 juli 2017

  Wat een heerlijke week heb je weer gehad! Ik ben altijd jaloers op jou met hoeveel verschillende dingen je wel allemaal niet doet in een week. Als ik kijk naar de mijne kan ik al mijn activiteiten op 1 hand tellen, daarom vind ik het altijd zo leuk om naar jouw Instalab te kijken. Ik ben zelf helaas nooit in Berlijn geweest dus ik kan je geen tips geven :( super leuk dat je bent uitgenodigd!

 9. Syt
  23 juli 2017 / zondag, 23 juli 2017

  Zoals hierboven al gezegd, sla Checkpoint Charlie alsjeblieft over! En zowel Sachsenhausen (concentratiekamp) als Hohenschönhausen (ex-stasi gevangenis) zijn erg indrukwekkend en zeker de moeite waard als je van geschiedenis houdt. Ook het ‘museum’ onder het holocaustmonument is erg indrukwekkend. En de ondergrondse tour die genoemd werd vind je hier: http://www.berliner-unterwelten.de/nl.html
  Mocht je een mooi uitzicht willen, ga dan niet de fernsehturm op (veel te duur), maar ga bij de park inn het terras op, dan heb je de fernsehturm ook nog eens in je uitzicht :), of beklim de siegesäule.
  En vermijd de Simon-Dach-Straße, veel te touristisch, ga naar de Bergmannstraße en daaromheen in Kreuzberg, of naar de Weserstraße in Neukölln. Ook bij Holzmarkt 25 is het chill zitten en mensen kijken. En als je er op zondag bent, sla Mauerpark eens over en ga naar de Flowmarkt op de Mazbachufer (NK) of in de Prinzessinnengarten (Xberg).
  Groetjes uit Berlijn :D

  • Noraly
   1 augustus 2017 / dinsdag, 1 augustus 2017

   Ja hohenschonhausen was echt de beste keuze die ik gemaakt heb om te gaan kijken in Berlijn. En door ons geklungel met er naar toe reizen hadden wij de Nederlandse tour gemist (ons Duits was en is helaas nog steeds ondermaats). Toen hebben we alsnog de Duitse tour gedaan en die is sowieso veel meer de moeite waard nog. Onze rondleiding werd destijds gegeven door een oud Stasi gevangene, en aan het eind van de rondleiding kreeg je dan het verhaal hoe hij er terecht was gekomen. Zo hebben ze nog veel meer gidsen, dus doe de tour in het duits! :)

 10. Hennie
  23 juli 2017 / zondag, 23 juli 2017

  Het concentratiekamp saksenhausen! Het is maar een uur van Berlijn af. Heel indrukwekkend en zet je aan het denken. Ik was de dagen erna nog een beetje van slag ervan.

 11. 23 juli 2017 / zondag, 23 juli 2017

  Wenen is zo’n heerlijke stad, echt mooi! Vind de posters boven de bank heel erg tof. En je haar is ook heel mooi geworden!

 12. Britt
  23 juli 2017 / zondag, 23 juli 2017

  Die foto’s zijn zo mooi geworden, zoals je zelf zegt inderdaad, heel mooi in balans! En wauw, wat ziet die poké bowl er goed uit, misschien moet ik er zelf ook maar aan gaan beginnen!

 13. 23 juli 2017 / zondag, 23 juli 2017

  Wat een gezeliigheid allemaal! En die schnitzel ziet er perfect uit zeg! Alleen daarom al wil ik een weekende Wenen boeken ;-)

  • 23 juli 2017 / zondag, 23 juli 2017

   Ohja en wat betreft tips voor Berlijn, breng bij mooi weer een bezoekje aan Badeschiff. Een openbaar zwembad op de spree met fijne mensen, hapjes en drankjes. Have fun!

 14. Elsemieke
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  In Berlijn zou ik vooral ook naar het joods museum gaan. Is heel indrukwekkend in een mooi gebouw. Het gebouw is er speciaal voor ontworpen en is een reflectie van de joodse geschiedenis. Er staat een korte docu op youtube over de betekenis achter de ontwerpkeuzes.echt heel interessant.
  Verder is het pargamonmuseum ook heel gaaf. Ze hebben grote gebouwen uit de oudheid heropgebouwd. Je ziet dat nergens zo als daar, je ziet eens een keer Hoe het echt geweest moet zijn ipv allemaal ruïnes wat je je zelf een voorstelling van moet maken.
  Als je wat meer wilt weten over het alledaagse leven in de DDR moet je naar het ddr museum. Ze hebben er verschillende kamers nagebouwd Hoe het was in die tijd, evenals een Trabant en allerlei uitleg en voorwerpen om te laten zien hoe het leven was.
  Wat ik ooit heel indrukwekkend vond,maar ik weet niet of je er nog in kan, is een rondleiding door een ondergrondse bunker die in de koude oorlog is gebouwd. Deze zit onder een parkeergarage en is een van drie grote bunkers waar een paar duizend mensen in konden wanneer er atoombommen op berlijn gegooid zouden worden. Het is heel bizar om je voor te stellen hoe dat zou zijn met al die mensen in zo’n situatie. En na 3 weken zou je opgehaald worden met een bus om ergens anders heen te gaan….yeah right…na een nuclear bomexplosie is er voorlopig geen bus…Ook hier wordt meer verteld over berlijn tijdens de koude oorlog.

  Als laatste vind ik de rittersport flagship store heel leuk, omdat je dat je eigen chocoladereep kan laten maken :) veel plezier in berlijn!

 15. Petra
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Leuke instalab! Jullie muur ziet er gaaf uit met die lijsten.
  Je haar ziet er heel mooi uit! Het ziet er uit als een leuke gezellige week!
  Ik eet ijs ook het liefst uit een bakje, maar deze hoorntjes zien er heerlijk uit!

 16. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Ziet eruit als een leuke weer zeg! Die schilderijen aan de muur zien er super goed uit! Leuke stijl ook trouwens. Clarence zit echt te cute op schoot zo zeg! Om mijn hart te veroveren is kat zijn al genoeg eigenlijk :P

 17. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Ik houd ook niet van hoorntjes! Bakjes for the win! En van die houten stokjes vind ik ook niets! Dat gevoel wanneer je daar met je tanden langs gaat.. brrr! Daarom is de (nep) Liuk mijn favoriet ;D

 18. E
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Niet naar checkpoint Charlie gaan! De teufelsberg beklimmen is heel gaaf & een fiets huren is ook een aanrader. Zo zie je de stad echt. Lekker chillen op tempelhof met spotgoedkoop bier. En als je de kans hebt natuurlijk naar een club gaan! Beste stad om te feesten.

 19. Lotte
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Kan je de radijs voor iets anders vervangen? Zo ja… Heb je tips?😬😬

 20. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Wat is je gallery wall mooi geworden! Wauw! Wenen staat ook nog erg hoog op mijn lijstje, lijkt me een hele mooie, oude stad. Ben benieuwd naar verdere foto’s van je nieuwe haar :)

 21. Mirjam
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Pas in Berlijn geweest en ik wil beslist nog een keer terug. Super hotel gezeten. De moeite waard is stasi gevangenis hohenschönhausen,( http://www.stiftung-hsh.de) sommige duitsers erkennen dit nog steeds niet en als je soms de weg vraagt zeggen ze gewoon dat ze het niet weten. Als je de duitse rondleiding neemt heb je grote kans dat dit door een ex gevangenne wordt gedaan, dit was bij ons ook het geval. Zeer indrukwekkend. Leuke restaurantjes heb je overal en checkpoint charlie is niet echt de moeite waard, meer het idee dat hier de controle was tussen oost en west.

 22. Petra
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Je haar, heel mooi!

 23. Wendy (B)
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Oh, hoe Clarence naar Jasper zit te kijken!
  *SMELT*

 24. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Qua Berlijn: ik zou juist niet naar Checkpoint Charlie gaan (goed je loopt er even langs, maar het stelt niks voor: 2 mensen verkleed als soldaat waar iedereen mee op de foto wil). Wat ik wel onwijs indrukwekkend vond is de Stasi gevangenis (de Gedenkstätte Hohenschönhausen) waar mensen gevangen zaten die tegen de DDR waren. Je kunt hier dagelijks rondleidingen krijgen, vaak gegeven door ex-gevangenen. Dat maakte heel veel indruk!
  Een andere aanrader vond ik de tour van Alternative Berlin Tours. Een tour door Berlijn met een gids die zelf ook in de “scene” zit en vanalles kan vertellen over ht alternatieve wereldje wat zich afspeelt in berlijn en de street art die daarbij komt kijken.

 25. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Oohh wat een heerlijke ontbijtje is dat! Met die asperges en avocado’s, echt top idee haha. Wat heb je weer een heerlijke week achter de rug (denk ik). Volgens mij gaat het goed met je, zo zie je er in ieder geval uit, en dat vind ik heel fijn voor je :)

 26. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Ahhhh hoe Clary op schoot zit bij Jasper, cute! En mooi de fotowall zo!

 27. Jessica
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Die gallery wall is super mooi!!! Welke afbeeldingen zijn het? Kan niets terug vinden met zoveel keuze op Juniqe!

  • Jessica
   22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

   Heb ze al! :)

 28. Irene
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Hele toffe gallery wall! Ik ga binnenkort samenwonen dus dit is goede inspiratie ;) ik ben begin augustus ook in Berlijn met mijn vriend, misschien spot ik je! Hoe dan ook veel plezier 💖

 29. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Jullie huis word echt super gezellig en die foto’s aan de muur staan echt heel mooi op die grote muur. Leuk je haar wat korter! Ik ben ook weer lekker wat korter. Voelt zo fijn 😊

 30. Maaike
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Urban spree (volgens mij niet de goede naam maar als je dit invoert in maps kom je er wel) is een leuke hang out, museum onder het holocaust monument is heel indrukwekkend en klunkerkranich is een leuke stadstuin/strand boven op een parkeergarage.

 31. Yvonne
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Er zijn natuurlijk ontzettend veel musea in Berlijn, maar wat ik een interressant museum vond is Topographie des Terror, echt een aanrader! Verder is het heel leuk om fietsen te huren en de stad rond te cruisen, zo kan je heel veel zien! Verder als je tijd hebt is het ook leuk om naar Hohenschönhausen te gaan, ligt wel buiten Berlijn, maar is met het openbaarvervoer goed bereikbaar. Dit is een oud concentratiekamp, ontzettend indrukwekkend! Owhja, nog een tipje qua vervoer, een weekend/week kaart kopen voor bus/trein/metro is erg handig!

  Veel plezier!

 32. Noraly
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Een nieuwe lush parfum?! Ik ben zo benieuwd! Lekker van je tripje genieten sereen :-)

 33. Christina
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Op de foto onder je katjes lijk je een beetje op Shay Mitchell! So prettyyy!

 34. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Waaauuuw je Gallery Wall is echt PRACHTIG 😍😍

 35. Jantine
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Bezoek ook de voorloper van het huidige Holocaust monument aan de Unter der Linden – de Neue Wache…
  Is in de oorlogsherinnering van de Duitsers een heikel punt geweest, voornamelijk door het onderschift en de verbeelding van het monument (1. herdenking van ‘alle slachtoffers’ – ook de Duitse soldaten?! 2. Het is een pieta, een christelijk beeld van een moeder (Maria) die huilt om haar gestorven zoon (Jezus) – kan dit wel voor de Joodse slachtoffers?!) Super interessant om je even op in te lezen en de problematiek van de Duitse oorlogsherinnering in Berlijn te begrijpen… want WO2 is door een Duitser aangesticht, hoe ga je daar dan als land / hoofdstad mee om?! Berlijn is SO INTERESTING!!!

  • Serena
   Auteur
   22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

   Bedankt voor de tip Jantine! Ik schrijf hem op mijn lijstje :)

  • Pien
   22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

   Hitler was niet Duits, maar uit Oostenrijk. Niet dat dit er echt toe doet verder, gewoon even een klein feitje :p

   • Merel
    22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

    Voor de geschiedenisnerds, Ook een klein feitje. Je gaat er nu vanuit dat de oorlog is begonnen door Hitler. Dit is een voluntaristisch perspectief. Moderne geschiedkunde gaat er juist vaak vanuit dat grote dingen zoals de oorlog meer door een samenloop van omstandigheden en meerdere oorzaken komen, zoals de slechte (economische) situatie die Duitsland na WO1 had.

 36. Sandra G.
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Die foto van Jasper en Clarence…smelt…

 37. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Oeh die pokébowl ziet er onwijs lekker uit! Die moet ik ook eens gaan maken. En die wall van schilderijen ziet er ook tof uit!

 38. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Wat een fijne week. Altijd lekker als je haar onder handen wordt genomen en je weer blij bent met ‘nieuwe’ nagels :-). Balen dat je die video opnieuw moet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *