Instalab week 27 | onze tuin is af!

Goedemorgen op deze mooie zaterdag! Op het moment maak ik me klaar om naar het festival By The Creek te gaan (als je ook gaat en je ziet me, come say hiii!) dus het gaat een mooie dag worden vandaag. Maar wat heb ik de afgelopen week zoal gedaan? George en ik hebben veel gedaan in en rondom het huis én de tuin is eindelijk af, hoera! Bekijk hieronder mijn avonturen van de vorige week:


Op zaterdag ging ik naar de Jumbo, en bij de ingang stond een viskraam. Oh, ik kreeg spontaan zin in een broodje haring. Met uitjes, natuurlijk. Heerlijk! Ik ben echt dol op verse haring.


Op zaterdag hebben we ook eindelijk onze tuinset uitgepakt en in elkaar gezet. Ben er zo blij mee! En door de hocker tegen de chaise longue te schuiven creëer je een hoekopstelling, ideaal. OK, het neemt de helft van ons terras in beslag, maar nu kun je er wel gezellig met een groepje van 6 man chillen. En ik kan lekker languit liggen, met de beentjes voor me uit. Het lijkt me heerlijk om hier straks te kunnen werken met het laptopje op schoot!


Op zaterdagavond zijn we ook begonnen met onze gallery wall. Helemaal niet verkeerd, dit uitzicht, hihi! Er komt nog een uitgebreid artikel van online, omdat het nog best een gedoe is, waarin ik tips & tricks met jullie deel.


George had op vrijdagavond, toen hij een beetje aangeschoten was, in een spontane opwelling een karaoke set besteld. Die kwam zaterdag binnen (echt razendsnel trouwens). Wij zijn allebei GEK op karaoke, haha! George heeft het er al heel lang over om een set te bestellen, dus nu we er eenmaal eentje hebben kunnen we los! We hebben hem al een aantel keer geprobeerd deze week, superleuk!


Clarence en ik deden ook een duetje.


Op maandag heb ik gelunched met mama, bij ons in het Oude Dorp in Houten. We gingen naar tapperij de Zwijger.


Aanrader: de kaas & worstplank. Wat een heerlijke hapjes! Een plank vol broodjes, smeersels, kaas, worst, olijfjes, warme geitenkaas en zelfgemaakte tonijnsalade. We hebben gesmuld!


Wil iemand deze boekenkast van me overnemen? Hij is wit, van metaal en handgelast door de zwager van Nena. Geen beschadigingen, dus zo goed als nieuw! Ik heb er zelf €400 voor betaald, dus zou er nog graag €275 voor willen hebben. Het zijn allemaal plankjes en als je er boeken op stapelt, lijkt het net één grote boekenstapel, dus het geeft echt een leuk en speels effect. In mijn nieuwe huis komt hij helemaal niet mooi tot zijn recht helaas, dus ik hoop dat hij bij één van jullie een leuk huisje kan vinden. Als je interesse hebt, mail dan even naar serena@beautylab.nl


Mama, mag ik hier aan krabbelen? Haha! Op dinsdag kwam mijn nieuwe Woood Sara stoel binnen die ik al een tijdje liep te eyeballen (en die ik ook in mijn Interieur Wish List artikel heb vermeld). De kleur staat onwijs mooi bij het tapijt en de posters van onze Gallery Wall, en hij zit superlekker! Echt een fijn stoeltje en helemaal niet zo heel erg duur (ik heb er €159 voor betaald). Blij mee!


Ik haalde mama op en samen zijn we naar Intratuin geweest (voorheen Koningsdal) in Utrecht. Wat mij betreft het leukste tuincentrum in de buurt, want ze hebben ook leuke woondecoratie en alles staat leuk opgesteld, dus je krijgt er helemaal inspiratie van! Ik kocht een bananenboom, een varen, Indische canna’s en wat potten en aarde, om het een en ander te verpotten. En zoals altijd is het maar weer de vraag hoe we dat allemaal gaan meenemen in dat kleine rotautootje van me, haha!


Dinsdagavond had ik met Hester en Maren afgesproken. We hebben gezellig geborreld langs de Gracht (Hester woont zelf aan de Gracht en we zaten bij haar werfkelder). Het was leuk om elkaar weer even te zien, en zeker omdat Hester nu met vakantie is en we elkaar anders te lang zouden moeten missen.


Hester was ondertussen aan het vissen. We strooiden met brood en maïs en Hester legde ons ondertussen de fijne kneepjes van het vak uit. Hester vist al zo lang ik haar ken. Ze vind het echt heel leuk om te doen en ze is er ook best goed in, vind ik! Maren en ik hebben er het geduld niet voor, haha, maar zij wel. Ze heeft trouwens een speciale meetmat gekocht, waar ze de vis op kan leggen nadat ze hem heeft gevangen en waar ze het haakje verwijderd. Op deze manier worden zijn schubben niet beschadigd door de stenen. Als je ergens vist zonder gras, zou je eigenlijk altijd een meetmat moeten gebruiken om de schubben te beschermen.


Op woensdag wilde ik mijn fiets pakken, en toen zag ik ineens het buurkatje in ons fietsenrek liggen, haha! Wat een flirt is dat zeg! Meteen op haar rugje, en kopjes geven, en kroelen. Echt een lief katje! Ze kwam normaal achter bij ons in de tuin, maar dat kan nu (helaas voor haar) niet meer.


Mijn twee liefdes! <3


Op donderdag is onze tuin afgemaakt, wat zijn we blij! Dat moesten we vieren door te avondeten in de tuin, met een Split ijsje toe!


Ook de katjes zijn ZO blij met het terras. Eindelijk na 8 jaar kunnen ze naar buiten. Ik liet ze wel eens over de galerij lopen natuurlijk, maar hier hebben ze veel meer de ruimte en kunnen ze ook chillen, zonder dat er steeds mensen langs lopen (op de galerij liepen er natuurlijk steeds buren en dan vluchtten ze snel naar binnen). Ze kijken hun ogen uit naar vogeltjes in de bomen, ze chillen hem op de bank, ze snuffelen aan alles, ik zie ze echt genieten.


Coco is de hele dag door lekker aan het gluren door de kieren van de schutting, hihi!


Van al die indrukken wordt ze hartstikke moe, dus ze heeft de halve dag lopen chillen op de bank. Echt tussen mij en mijn zusjes in, en dat doet ze normaal nooit. Dan ligt ze liever op een afstandje. Hier in de tuin voelt ze zich echt helemaal thuis.


Lunch time! Framboosjes uit de tuin van George’s moeder met bramen, meloen en kersen (gescoord op de markt). Ik vind het zo gezellig om over de markt te struinen, mensen zijn er altijd zo vriendelijk en amikaal!


Larissa en Tara hadden zichzelf een vrij dagje gegeven (ze hebben de laatste tijd behoorlijk hard gewerkt, dus dat verdienden ze ook wel) en kwamen gezellig langs.


Tara nam watermeloen HUGO mee, en dat heeft een prachtig zachtroze kleurtje. Het smaakt ook echt als watermeloen, lekker zoet en fruitig. Heerlijk!


Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden make-up spulletjes heb gedoneerd aan het goede doel? Een deel van de spullen werd opgehaald door Liane, die bij De Oude Bieb werkt, een buurtcentrum in Groningen, speciaal bedoeld voor mensen met weinig centjes. Ze heeft er ontzettend leuke pakketjes van gemaakt waarvan ze een deel heeft weggegeven en een deel heeft verloot. Ze appte me dat iedereen er hartstikke blij mee is en dat sommige mensen zelfs een beetje emotioneel werden. Zo mooi om te zien dat de spulletjes goed terecht komen. En Liane, je bent een topper! Superlief van je dat je me zo goed op de hoogte houdt, vind ik namelijk leuk om te zien :)


Op donderdagnacht zijn Donald en zijn vrouw Karen (afgekort KP, zo noemt Donald haar) aangekomen bij ons. Ze blijven 5 dagen bij ons logeren, super gezellig! Afgelopen herfst zijn mijn zusjes en ik zo’n anderhalve week bij hen gebleven in Californië, dus ik ben blij dat ik hetzelfde voor ze terug kan doen nu! Het zijn zulke ontzettende, positieve en lieve mensen. Donald is zo gek als een deur en heel druk, en Karen is juist heel rustig en zen. We nemen ze vandaag mee naar By The Creek, het wordt Karen’s eerste festival zonder live bands, dus ben benieuwd wat ze er van zal vinden. Ze wordt over een paar dagen 60 jaar (wat ziet ze er nog jong uit he?), en het is helemaal geen party animal zoals Donald, dus ik vind het heel dapper van haar dat ze meegaat, haha!

Oh ja, en dit bord had ik voor ze gemaakt om ze welkom te heten in ons huis! Letterbord is van Misceaup.nl!


Vrijdag overdag heb ik gewerkt, en Donald en Karen zijn naar Volendam gegaan. ‘s Avonds hebben we met zijn allen gegeten bij Broadway. Heerlijk buiten, aan de Gracht. Utreg op zijn gezelligst, vind ik! Het was zoals altijd lachen geblazen en het eten bij Broadway was AMAZING! Stelt ons nooit teleur! De Rib Roast (dat grote stuk vlees) is zeker een aanrader!


Donald maakt me altijd aan het lachen!

Nou, dat was ’em weer deze week! Ben zo blij met alle vooruitgangen die we boeken in ons huis, en ik vind het super dat Donald en Karen bij ons logeren de komende dagen. Het is zo gezellig! En op de een of andere manier voel ik me zo … volwassen denk ik, dat we gasten hebben die blijven slapen. Heb heel veel zin in het festival vandaag! Volgende week kan ik jullie daar foto’s van laten zien!

Hebben jullie leuke weekendplannen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

 1. Mirthe
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Aaah ik was zaterdag een weekendje Utrecht en dacht, wie weet kom ik de zusjes Verbon tegen. We kwamen ook toevallig bij Broadway terecht om te eten, ik was dus net een dag te laat haha jammerrr!
  Gaaf is de tuin geworden!

 2. Kristel
  11 juli 2017 / dinsdag, 11 juli 2017

  Hi Serena! Mooi is je tuin geworden, sfeervol met die tegels, je planten en de tuinset. Mag ik vragen waar je je tegels vandaan hebt? Wij zoeken nog soortgelijke voor onze voortuin! Dankjewel :-)

 3. 11 juli 2017 / dinsdag, 11 juli 2017

  krijgen we dan ook een nog een karaoke-vlog? hahaha. Heerlijk stukje weer. Geniet nog even van je bezoek, volwassen Serena! hahaha.

  • Serena
   Auteur
   11 juli 2017 / dinsdag, 11 juli 2017

   Hahaha, nou ik zag dat er wel een karaoke challenge bestaat op YouTube, dus wie weet gaan George en ik ons daar nog aan wagen!

 4. 10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

  Ohhh, wat een heerlijk weekje! Lekker buiten eten, ik hou ervan! Hopelijk nog veel mooie dagen deze zomer! Jij kan er in elk geval tegenaan met je nieuwe tuintje, top!

 5. 10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

  Super gezellig is de tuin geworden, dat word lekker genieten deze zomer.

 6. Chelsey
  9 juli 2017 / zondag, 9 juli 2017

  Ik zag je gister op nu the creeck maar wilde je toch niet lastig vallen om naar je toe te lopen.
  Terwijl ik je al jaren,dagelijks volg op beautylab.

  Hoop dat je het leuk hebt gehad.
  Xx

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

   Ah wat jammer, er waren heel veel andere meiden die dat gewoon wel deden en dat vond ik juist gezellig! Maybe next year! :)

 7. 9 juli 2017 / zondag, 9 juli 2017

  Wat een heerlijke weekje! Ik was vorige keer helemaal nieuwsgierig hoe de tuin zou gaan worden, wat ziet het er netjes uit nu. Vooral de tegels en je tuinmeubels vind ik heel erg goed bij elkaar passen. Ik probeer de laatste tijd ook allerlei plantjes in het huis van mijn vader te vervangen of te verplaatsen, daar word ik zo blij van. Helaas heb ik geen auto en zit ik ook soms op de fiets te struggelen hoe ik dat allemaal moet meenemen! Mijn weekje was weer vrij rustig, veel gewerkt en tijd voor mezelf gehad en minder op social media gezeten. Voelt heerlijk om een paar dagen offline te zijn.

 8. Kim
  9 juli 2017 / zondag, 9 juli 2017

  Die gallery wall :O zo mooi!!! mag ik vragen van welke kunstenaar dat is? / waar je het gehaald hebt?

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

   hi Kim,
   ik heb de ingelijste posters gekregen van de webshop Junique. Als je zoekt onder het kopje ‘surrealistisch’ vind je erg veel mooie, van dit soort kunst.

   Als je het niet kunt vinden, laat het even weten, dan zoek ik de kunstenaars of de namen van de posters voor je op!

 9. Nicole
  8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wij zijn vandaag in Duitsland geweest en ik moest aan jou denken, omdat ik heel veel spullen met een lief Unicorn-printje heb gezien, van ballonnen tot wc-papier.

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

   Ahhh, zo leuk dat je zelfs in het buitenland aan me denkt! :)

 10. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat een mooie tuin! Heerlijk dat het klaar is nog net voor de zomer! En die boekenkast is ook echt tof trouwens!

 11. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat een leuk terras heb je nu! :)

 12. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Leuk zo’n loungeset! Als ik ooit nog eens een tuin heb staat dat echt hoog op mijn verlanglijstje. Het ziet er altijd zo gezellig uit!

 13. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Heel mooi zo jullie tuin! Kan me voorstellen dat Coco en Clarence er blij mee zijn :)

 14. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Super leuk dat Donald en zijn vrouw blijven logeren! Ben benieuwd naar de foto’s van By the creek, ik wou eigenlijk ook gaan alleen iedereen had al andere plannen :( Jullie tuin is ook prachtig geworden!

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

   Het was awesome! Komende zaterdag plaats ik er foto’s van, haha!

 15. Julie Tina
  8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat een gezellig tuinhoekje! Zullen jullie + de katjes vast veel plezier aan beleven :)

 16. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Ik vind de wall art echt super en ook de tuinset staat prachtig! Daar gaan jullie zeker van genieten deze zomer :D waar komt ie vandaan? Wij zijn ook nog opzoek naar een mooie tuinset. Al die lekkere hapjes bij tapperij de zwijger zien er ook niet verkeerd uit. Als ik het zo zie weer een heerlijke week! Op naar een volgende

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

   hi Mariëlle,

   de tuinset heet ‘Bali’ en bestelde ik bij Wehkamp! Er is nu 50% korting dus dat scheelt enorm!

 17. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat fijn dat de katten het goed doet, dat zou heel erg jammer zijn! mijn zus heeft dat toen gehad en toen bleef de kat bij ons wonen

 18. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat geweldig, een karaokeset! Ik ben daar zelf echt te bang voor. Zingen in het openbaar (of bij mijn vriend zelfs), ho maar. En fijn dat de katjes nu buiten komen. Die van mij heeft sinds een jaar een tuin tot haar beschikking en is er helemaal blij mee. Vooral het naar andere katjes gluren vind ze geweldig.

 19. Pearl
  8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat fijn dat Clarence en Coco zich ook zo lekker voelen in jullie nieuwe huis. En leuk dat Donald en KP gezellig bij jullie verblijven, veel plezier!!

 20. 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wat een gave art wall hebben jullie gemaakt!😍 superfijn dat jullie tuin nu af is en dat jullie lekker kunnen genieten.. Leuk die kareoke set!

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2017 / maandag, 10 juli 2017

   The best!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *