Instalab week 24 | eindelijk! oesters en wijn

Goedemiddag! Vorige week zijn we weer heerlijk getrakteerd op zonnige dagen en heb ik leuke dingen gedaan, zoals het bezoeken van een food festival, oesters gegeten en wijn gedronken (HELL YEAH!), heb ik het werk weer opgepakt en kregen we bezoek van vrienden van George en mijn zusjes. Kijken jullie mee?


In Houten is nog zo bijzonder veel te belezen, maar ALS er iets te beleven valt, rukt het hele dorp uit, haha! Afgelopen weekend was er een food festival, dus daar heb ik even een kijkje genomen. Ik kwam wat later op de dag aan, zodat ik meteen mijn avondeten kon gaan houden hier. Het was ook meteen wat rustiger, dus zitplekken zat, ideaal!


Ik ben echt DOL op oesters! Maar ja, de hele zwangerschap heb ik ze natuurlijk niet kunnen eten. En sinds Marshall is geboren heb ik er onwijs veel zin in! Je begrijpt mijn vreugde toen ik deze kar zag staan op het terrein. En ze hadden ook nog eens de Tara oesters, dat zijn mijn favoriet.


EINDELIJK! OESTERS! COME TO MOMMA! Ik heb heerlijk gesmuld van dit voorafje.


Ook mijn oom Hugo en mama waren er gezellig bij. Wat een heerlijke dag ook zo, met die zon. Echt een verwennerij! We gaan er als Nederlanders bijna aan wennen joh, dat lekkere weer.


En dit is mijn lieve tante Gootje, die de hele tijd heerlijk met Marshall heeft geknuffeld.

Viev en Juul als jullie dit lezen: jullie moeder is er helemaal klaar voor om oma te worden, geloof ik! ;)


Na de oesters ging ik voor dit Koreaanse maaltje: zoete aardappel frites met gecondenseerde melk (so yummy!), gestoomde en gebakken dumplings met kip en lekkere krokante kipstukjes. Was onwijs lekker en samen met de oesters was dit een volwaardige maaltijd. Vaak zijn de porties op food festivals heel klein, of ze zijn wel van normale grootte maar dan betaal je de jackpot, dus ik was blij verrast met deze portie!


Op maandag kwam mama langs om een beetje op Marshall te passen, zodat ik kon werken. Zo had ik een leuke campagne voor Makeup Revolution. Ik ben eerst naar de Trekpleister in Nieuwegein gereden om deze producten in te slaan, die ik vervolgens heb gefotografeerd en gereviewed. Ik ben echt ONWIJS te spreken over deze producten. Die pigmentatie man, zo intens! Kan niet wachten om hier mooie eyelooks mee te maken!


Ook heb ik gewerkt aan een campagne voor Seepje. Jaren geleden heb ik via crowdfunding geld gedoneerd aan twee studenten die dit wilden gaan opzetten. En nu, jaren later, is het uitgegroeid tot een duurzaam merk dat bij bijna elke supermarkt wordt verkocht. Hoe gaaf is dat? Seepje is gebaseerd op gedroogde schillen die groeien aan bomen in de Himalaya, en als deze schillen in contact komen met water gaan ze schuimen. Deze natuurlijke zeep is lekker zacht voor je huid, maar ook krijgen de schillenboeren een eerlijke prijs waarmee ze hun gezinnen goed kunnen onderhouden. Ook worden de verpakkingen verpakt op een sociale werkplaats. Kortom, een merk waar ik jaren geleden al enthousiast over was, en nu nog steeds achter sta. Superblij en trots dus om hier straks promotie voor te maken!


Zo, alle foto’s moesten naderhand natuurlijk via de laptop ingeladen en bewerkt worden, dus ik had Marshall naast me gezet in zijn wipstoeltje van Stokke. Kijk dan zo sip hij kijkt! Awwwww!


Dikke spekbeentjes. Love it! Ik wil er de hele tijd in knijpen!


Deze foto had ik op Instagram geplaatst met de tekst;

Een hele lap tekst vandaag, maar ik moet het even kwijt. Dus bear with me, please. ‘Ga je #borstvoeding geven?’ werd er vaak aan me gevraagd tijdens mijn #zwangerschap. Mijn antwoord was altijd ‘ja, ik ga het proberen’, want ik weet dat het geven van borstvoeding niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig vormen Marshall en ik vanaf dag 1 een perfect team. Aanhappen doet hij als een pro en het heeft me geen enkele moeite gekost om borstvoeding te laten werken. Dit is puur GELUK en dat besef ik me maar al te goed. Er zijn namelijk zoveel factoren waardoor het geven van borstvoeding niet wil lukken. Ingetrokken tepels, de baby hapt niet goed aan, spruw, borstontsteking, tepelkloven, onvoldoende melkproductie of de melk is niet voedend genoeg, om maar even wat te noemen. En sommige vrouwen willen simpelweg geen borstvoeding geven en dit ook niet proberen, en dat is óók ok. En toch heb ik het idee dat moeders die borstvoeding geven alom worden geprezen en dat er een klein beetje wordt neergekeken op moeders die kunstvoeding geven. En dat vind ik niet eerlijk. Liefde, aandacht en geborgenheid voor je baby, DAT is wat belangrijk is. Dus welke (noodgedwongen) keuze een moeder ook maakt in het geven van voeding (of speen, fles, kinderwagen, wipstoeltje, kleertjes, noem maar op), laten we elkaar vooral STEUNEN in het moederschap en elkaars keuzes respecteren, in plaats van elkaar te veroordelen #alleenmaarliefde ❤️💪🏼


Selfie! Deze overslagtop kocht ik tijdens mijn zwangerschap in Bataviastad en is van het merk Guess. Nu blijkt het ook een superhandige top te zijn voor borstvoeding! En de kleur Peanut van Morphe matcht er perfect bij!


Op woensdagavond kwamen er twee vrienden langs van George, Vera en Dirk. We hebben ‘s avonds lekker in de tuin gechilld en geknuffeld met Marshall.


Vera en Marchie.


We hebben de afgelopen weken ontzettend leuke en lieve cadeautjes voor Marshall gekregen, maar dit is toch wel één van de leukste! Een stoer spijkerblousje met achterop zijn naam. Love it! Dankjewel Zena van @geletterd_zdc


Ook deze heeft ze gemaakt! Echt cool! Die gaan we een mooi plekje geven in de babykamer.


Op donderdagavond paste George op Marshall en ben ik met mijn besties de stad in gegaan. Of nou ja, eerst gechillt bij Hester thuis met wat kopjes thee. Daarna ging Jacq naar huis en Hester moest nog aan een schoolverslag werken.


Maren en ik bleven over en zijn nog even saampjes een terrasje op gedoken. Wel onder een warmtelamp, want het koelt ‘s avonds best af! En EINDELIJK! Omdat ik gekolfde melk bij George had achtergelaten kon ik genietôn van een heerlijk rood wijntje. Wat een week! Eerst oesters en toen een glas wijn. Het zijn de kleine gelukjes die het ’em doen.


De oude buurvrouw van George, een heel lief oud dametje genaamd Corrie, heeft ons €50,- gegeven zodat we wat moois voor Marshall konden kopen. Ik merkte dat hij de laatste tijd niet meer graag in de box wilde liggen, dus heb ik een kleurrijke Baby Gym van het geld besteld. Dit maakt de box natuurlijk een stuk spannender! En ok, de eerste keer viel Marshall er spontaan van in slaap, maar vandaag heeft hij er wel een half uurtje mee gespeeld. Grijpen doet hij nog niet, maar hij slaat er wel tegenaan en kijkt naar alle bewegende dingetjes en kleurtjes. Dankjewel, Corrie!


Nog een klein geluksmomentje: Clarence en Coco die voor de verandering eens vredig samen naast elkaar lagen te slapen. Awww!


Op vrijdag had ik mijn eindgesprek bij de verloskundigenpraktijk. Het was leuk en ook een beetje gek om weer terug te zijn. 9 maanden lang loop je er bijna de deur plat, en dan ineens ben je er 6 weken niet. Ze vonden het leuk om Marshall te zien (die ik voor de gelegenheid extra cool had aangekleed) en ik vond het prettig om het gesprekje te hebben. Toch fijn, een soort closure van een belangrijke periode.


Vrijdagavond kwamen mijn zusjes langs. Ik moest kolven en ze gingen echt HELEMAAL stuk, hahaha!


Tara had haar Pink Gin meegenomen, die ik voor haar had gekocht in Kaapstad als kerstcadeautje. Gemixt met pink grapefruit tonic water ontstond er zo een prachtige, zachtroze Gin & Tonic. So pretty! En lekker!


Larissa gaf Marshall zijn flesje.


Burp!


Hier kijkt hij zooooo schattig! De laatste dagen stopt hij steeds zijn handjes in zijn mond. Ook als hij niet per se hongerig is. Ik denk dat dit een manier is om langzamerhand zijn handjes te ontdekken. De Baby Gym gaat daar natuurlijk ook een beetje bij helpen. Het was supergezellig met mijn zusjes, ik had ze al een tijdje niet gezien. We hebben samen gegeten (roti besteld), gedronken en gewoon lekker gekletst. En natuurlijk met Marshie geknuffeld.

Nou, dat was mijn weekje alweer! Straks ga ik even langs mijn ouders die op een braderie staan achter hun huis. Lekker wandelen! En vanavond gewoon chillen in huis.

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

41 Reacties

 1. Denise
  22 juni 2018 / vrijdag, 22 juni 2018

  Lekker weekje sereen <3
  We hebben dit weekend in Emmen ook een foodtruck festival!
  Jammieee! Ik vind Marshall echt een dotje <3 zo cute!

  X

 2. Shalini
  21 juni 2018 / donderdag, 21 juni 2018

  Leue foto’s van je kleine. Geed je ook kunstmatige voeding? En wat voor kussentje heb je omm hem op zijn zij te leggen?

 3. Linda
  20 juni 2018 / woensdag, 20 juni 2018

  Seepje is top! Ik ken het merk ook al een tijdje (die 2 jongens waar je het over hebt zaten bij mij op de middelbare school) en sindsdien gebruik ik het voor de was (zowel de schillen als vloeibaar) en ook voor de afwas! Ben benieuwd naar je campagne ;)

 4. Loes
  19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Wat eeb heerlijke week!
  Mijn week was erg druk en spannend,maar ik ben sinds gister afgestudeerd! Dus de mijne kan niet meer stuk.

 5. Daan
  19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Wat een gezellige week en zo lekker om eens savonds lekker de hort op te gaan! Maar George is toch geen oppasser ;) hij is papa!

  • Corine
   19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

   Volgens mij is ‘op je kind passen’ geen vreemde uitdrukking.

 6. Mariëlle
  19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  “In Houten is nog zo bijzonder veel te belezen”

  Haha, dat zag je geloof ik even over het hoofd!

  • Marijke
   21 juni 2018 / donderdag, 21 juni 2018

   Haha, weird! Ik heet ook Marijke en had het ook ergens vermeld :’D

 7. 18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

  Wat een heerlijke knul hebben jullie ook! Daar zou ik ook geen genoeg van krijgen!

 8. 17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Super leuk om je foto’s te zien en je verhalen te lezen! Lekker weekje :)

 9. 17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Leuke week. Ik ben de 9e mama geworden van ons mooie prinsesje en kan ook weer eindelijk genieten van de dingen die je 9 maanden lang moest missen.

 10. 17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Ziet eruit als een hele leuke week! Super gezellig allemaal!
  Hier weer lekker wat extra uurtjes kunnen werken, dus ik ben ook weer happy. Zo kan ik tenminste lekker weer even snel een spaarpotje opbouwen na de aankoop van mijn nieuwe bed vorige maand!

  • Serena
   Auteur
   17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

   hi Marijke,
   geen krampjes, want ik geef niet elke dag de fles en laat hem tussendoor even rusten en houd hem even rechtop, maar ik zal de fles voortaan op de juiste manier vasthouden! ;)

 11. 17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Ik ben je blog meer beginnen (actief) lezen sinds ik wist dat je ook moeder ging worden. Ik las voornamelijk de beauty-artikelen, maar dat was soms met een half oog. Maar heb me nu voorgenomen meer te reageren ;-)

  Marshall is denk ik een maandje ouder dan mijn dochter Aline (vorige zondag geboren), dus herkende veel van mezelf in je artikelen (wine never tasted so good!) terug. Heb ook de hele discussie met de breastfeeding-mob meegemaakt. Ikzelf kan omwille van genetische redenen héél moeilijk borstvoeding geven – het is mogelijk, maar kans op chronische borstontstekingen was reëel – en heb dan maar voor mezelf uitgemaakt dat ik het gewoon niet wilde. Vooral voor mezelf eigenlijk, want ik wilde zelf de controle houden over hoeveel ze dronk, hoe vlot ze zou kunnen drinken en vooral dat ze zou KUNNEN drinken. Aline drinkt nu super vlot haar fles leeg, en m’n vriend kan ook eens overnemen als ik te moe ben.

  Ik snap echter niet dat andere moeders het dan zo nodig vinden om mij (en anderen ook hé, want ben wellicht niet de enige die deze keuze gemaakt heeft) te verwijten dat ik geen moeite gedaan heb of mijn kind de kans op een ‘goede start’ ontzeg. Gelukkig trek ik mij geen hol (vlaamse uitdrukking, scuzi!) aan van wat anderen zeggen en telt voor mij enkel en alleen het feit dat ze goed aankomt, ondanks haar 2kg590! Top dus dat je opkomt voor ‘mij’ en alle anderen die gewoon doen waar ze zich goed bij voelen! Bedankt!

 12. Femke
  17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Ik heb bewust gekozen voor flesvoeding en daar geen moment spijt van gehad. Ik werd inderdaad raar aangekeken toen ik vertelde dat het een bewuste keuze was, maar voel mij geen slechte moeder. Persoonlijk vind ik dat die mensen de definitie van een slechte moeder zijn dan nog maar eens even moeten opzoeken, wat betekent dat precies?
  Hoe dan ook; Respect voor alle mama’s die wel borstvoeding geven, maar ik sta achter mijn keuze.

 13. Emma
  17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Mee eens over de borstvoeding.
  Ik merkte zelf dat iedereen zijn mening wel klaar had hierover, helemaal de kraamzorg bureaus en consultatie bureaus.
  Iedereen mag lekker doen wat hij wilt.
  Ik deed kolven en hem alle melk met het flesje geven ipv aan de borst.
  Gewoon omdat ik dit fijner vond.
  Iedereen zn ding :)

 14. 17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

  Wat een fijne foto’s! OMG! Oesters heb ik na bijna 9 maanden nog steeds niet op! Goeie om van de week te proberen! Maar fijn zijn die eerste momenten weer he, dat je eindelijk weer iets mag wat je in je zwangerschap niet mocht…!
  Wat groeit Marshall hard joh! Hoe groot en hoe zwaar is hij nu?

  • Serena
   Auteur
   18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

   hi Natasja,
   de laatste keer dat we bij het consultatiebureau waren was hij 53 cm (bij de geboorte 49 cm, gokte ik) en woog hij 4,3 kilo. Ik denk dat hij inmiddels wel 5 kilo weegt!

 15. An
  16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  “of de melk is niet voedend genoeg”
  Voor de rest ben ik het behoorlijk hard eens met je berichtje, maar dit stukje moet toch even ontkracht worden.
  Melk is nooit of te nimmer ‘niet voedend genoeg’, dat bestaat gewoon niet. Een mensenlijf maakt altijd dezelfde melk aan, dat staat zo in onze genen geprogrammeerd.
  (Wat wel kan, is dat het vetgehalte niet optimaal is, omdat er te veel tijd tussen de voedingen zit, maar dat is dus iets wat je zelf volledig in de hand hebt, bij een normaal voedingspatroon is je melk altijd voedend genoeg.)

  Zelfs de meest uitgehongerde mama’s geven nog voedende melk :-)

  • Serena
   Auteur
   17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

   Dit is mijn schoonzus verteld in de eerste week, door een lactatiekundige. Waarschijnlijk dus te weinig productie in combinatie met te laag vetgehalte. Op mij komt dit over als ‘niet voedend genoeg’, dat is wat ik daar in elk geval mee bedoelde.

  • 17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

   Dit is niet waar. Mijn schoonmoeder had voldoende productie, maar haar zoon groeide er niet genoeg op omdat het te weinig voedingsstoffen in zaten. Mijn zus had hetzelfde…. Dus dit is geen onzin, maar bestaat echt.

  • Heleen
   17 juni 2018 / zondag, 17 juni 2018

   dat is niet waar. Mijn borstvoeding is totaal mislukt omdat ik geen voedende melk had. Er kwam iets waterigs uit en onze zoon viel enorm af. Bezoekjes aan het cb waar ik dit probleem vertelde daar werd niets meegedaan. Gevolg een huilende baby. Mijn tante, die verloskundige was, heeft toen ingegrepen. Stoppen meteen en een flesje. Binnen een dag had geen borstvoeding meer en onze zoon kwam ponden per week aan. Dus niet zeggen dat dat er geen voedende moedermelk bestaat want ik heb het er ervaren. De borstvoeding maffia noemde ik de dames op het cb die er maar op aandrongen dat ik niet moest stoppen. Gelukkig bestaat er goede flesvoeding. En uitgehongerde mama’s zijn er niet in het Westen wel in andere landen waar de babysterfte hoog is.

 16. Claire
  16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Wat een heerlijk wakker kindje, geniet er samen van! Ik geniet van je foto’s en verhalen!

 17. 16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Wat een heerlijke week en wat een leuke en gezellige dingen ook weer. Ik woon ook in een dorp, als hier jets te doen is staat het dorp ook op zijn kop. Liefs soraya

 18. 16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Omg die kleine van jullie is zo koddig!

 19. anne
  16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  jaaa hele leuke instalab met lieve foto’s van je prachtige zoontje! maar waarom moesten je zusjes zo lachen om het kolven? het is toch ook iets normaals eigenlijk?

  • Serena
   Auteur
   18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

   Ze gingen stuk omdat ze ineens mijn tepels zagen bewegen in die toeters! En snap ik helemaal, is toch ook een grappig gezicht!

   • Anne
    19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

    ahh zoo, nee dat kan ik me wel voorstellen dat dat grappig is!;p ik dacht het kolven algemeen

 20. 16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Zo leuk weer om te lezen! Heerlijk die oesters en die wijn <3

 21. 16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Zooo leuk dit! En ja, eten en drinken kunnen na de zwangerschap heeeel gelukkig maken :P Waar zijn die leuke kleertjes van die je voor de verloskundige bij hem had aangetrokken?

  • Patricia
   18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

   Trui is van ammehoela! Is echt een leuk kledingmerk voor kinderen. Mijn zoontje draagt het ook vaak en is echt van een hele mooie kwaliteit. Weet jammer genoeg niet waar het broekje van is, maar is echt een leuk outfitje!

   • Serena
    Auteur
    18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

    Het broekje is van H&M van tijdje geleden en de sweater inderdaad van Ammehoela! :)

 22. Matanja
  16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Ik had te weinig melk productie dus ik kon jammer genoeg geen borstvoeding geven bij mijn kinderen maargoed dan maar flesvoeding geven.
  Mijn dochter deed ook al heel snel haar vingertjes in haar mond toen ze baby was. Dat vond ik o zo handig want de eerste paar maanden moest ik een speen in haar mond doen maar al snel had ze haar vingertjes ontdekt en op een Bezoek
  Delengegeven moment haar duimpje,toen ging ze aan haar duimpje zuigen maar ze werd een echte duimzuiger en toen zeiden ze bij het consultatie bureau dat ik haar dat af moest leren omdat ze anders scheve tanden zou krijgen, nou…. Leer dat je kind maar is af, dat gaat je niet lukken omdat ze haar vaste speen 24/7 bij zich had (haar duim) ik dacht toendertijd ( 18 jaar geleden) nou, ik zie vanzelf wel hoe dit loopt hoor….
  Ik vond het eigenlijk wel schattig dat ze iedere x op dat duimpje zat te zuigen en ja het ene kind zuigt op een speen en de ander op zijn duim

  • Matanja
   16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

   Nou er is iets fout gegaan dat er tussen “een gegeven” “bezoek delen” staat😨 dat moet zijn ” en op een gegeven moment haar duimpje”

 23. Nicky
  16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Ik vind het zo fijn dat jij zo verdraagzaam bent tegenover mensen die hun zwangerschap, borstvoeding etc. anders aanpakken. Vooral borstvoeding lijkt een heikel punt. Mijn schoonzus is uitgerekend voor volgende week en toen we een gesprek hadden over borstvoeding, was haar antwoord meteen: ‘ik ga het proberen maar ik hoop maar dat het lukt!’ Ik las tussen de lijnen door de manier waarop ze het zei dat ze nerveus was omdat het zou mislukken, omdat tegenwoordig geen borstvoeding bijna gelijk lijkt te staan aan een slechte moeder zijn. Da’s jammer want op zich is er absoluut niets mis met flesvoeding en ik vind het helemaal oke als je voor borstvoeding kiest maar het mag geen schande zijn als je dat niet wilt/kan. En het mag al helemaal geen stress geven als het niet lukt. Hoe zit dat trouwens met alcohol en borstvoeding? Ik meende te begrijpen dat je afkolfmelk gebruikte toen je wijntjes ging drinken, mag je dan een tijd geen borstvoeding geven als je alcohol drinkt?

  • Saar
   16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

   Een glas wijn in ongeveer in een uur door een vrouw verwerkt, dus dan is het uit je melk (er zit zoveel in je melk als er in je bloed zit, daar wordt het uit gemaakt). Het heeft zolang je ‘beschonken’ bent dus geen zin om je melk ‘schoon te maken’ door te kolven. Je kan het wel doen als je last hebt van stuwing. Daarnaast is met één glas wijn je bloedalcoholgehalte als vrouw dan ongeveer 0.04%. Dat wil dus zeggen dat dat ook in je melk zit. Da’s natuurlijk niet wat er in je glas wijn zit van misschien 12%, dus het is niet alsof je dat zo direct aan je kind doorgeeft als je toch besluit te voeden of na een half uur ofzo. Ter vergelijk: vruchtensap mag tot 0,1% zitten.

   • Nicky
    18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

    Hoi Saar, bedankt voor de uitleg, blij dat ik weer wat bijgeleerd heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *