Instalab week 23 | volop in de media en eindelijk een dagje uit

Vorige week was me het weekje wel, zeg! Ik was uitgenodigd in de studio van RTL Boulevard, werd gebodyshamed door een radio-DJ van 3FM, kwam hierdoor nóg meer in de media, werd hierovr geïnterviewd door Shownieuws en Telegraaf en toen kwam Shownieuws nog een keer langs voor een item over beautytrends. Buiten al deze mediagekte heb ik vooral volop genoten van het heerlijke zonnetje en ben ik voor het eerst alleen op stap gegaan met Marshall. Dat was wel even spannend, maar nodig! Kijken jullie mee naar de avonturen van afgelopen week?


Allereerst wil ik de webshop ikwordmama.nl bedanken voor het toesturen van deze Isofix base. Hier ben ik ZO blij mee! Met een Isofix in je auto hoef je het autostoeltje er simpelweg op- en af te klikken, zonder gedoe met gordels. Daarnaast is het ook gewoon een stuk veiliger. En zeker omdat we straks naar Tsjechië rijden (ik denk dat we er 10 uur over zullen doen) is dit echt een uitkomst. Inmiddels heb ik al een paar keer gereden met de Isofix en wow… kan het iedereen aanraden! In mijn ogen echt een musthave!


Op zondag kwam Le langs van Chanvi Nailbar. Ze moest toch in Houten zijn en wilde meteen even naar Marshall komen kijken. Haar zoontje Levi was ziek dus die had ze bij haar moeder achtergelaten (die wonen ook in Houten), maar haar dochtertje Chanel kwam wel mee want zij was ook heel benieuwd naar de baby. Le kreeg helemaal de kriebeltjes van Marshall! En hij vond het ook superchill om bij haar te liggen, begon naar haar te lachen, die twee hadden echt een vibe! Zo leuk!


Als cadeautje heeft Marshall dit super preppy boxpakje gekregen van Ralph Lauren, zo chic! Inclusief bijpassend mutsje en teddybeer rammelaartje. Bedankt Le!


Op zondag was het zo ver.. toen heb ik Marshall voor het allereerst achter moeten laten bij George omdat ik was uitgenodigd in de studio van RTL Boulevard. Was wel even slikken! Gek he? Weken ben je onafscheidelijk en denk je ‘had ik maar een momentje voor mezelf’ en als het dan ineens zo ver is, wil je je baby helemaal niet achterlaten. Maar goed, hoort erbij. Ik liet twee voedingen achter dus dat zou meer dan genoeg moeten zijn, want ik had uitgerekend zo’n 5 uurtjes van huis te zijn.

Uiteindelijk was George met Marshall naar zijn moeder gereden en heeft zij een flesje gegeven, wat ze heel erg leuk vond!


In de studio hadden ze heerlijk catering eten klaar gezet voor ons en de crew. En alsof ze wisten dat ik kwam stond er sateh en longtong op het menu. Lekkerrrrrr!


Kiekje voor de show! Stond ik ineens naast mijn jeugdheldin Trijntje Oosterhuis. Vroeger draaide ik de CD van Total Touch helemaal grijs, en droeg ik zo’n achterstevoren Kangol pet, net zoals haar. Zo cool! Na de show nog even met haar gekletst en ik vind haar nu nóg leuker dan ik al vond. Wat een superlieve, aardige vrouw is dat zeg. Ook Arie Boomsma vind ik echt een topgozer. Hele lieve, behulpzame en vriendelijke man.

Waarom was ik eigenlijk in de studio? Vergeet ik helemaal te vertellen. Omdat er een item werd gemaakt over Khloe Kardashian en dat zij al zo snel na haar bevalling is gaan trainen om weer back in shape te komen. Arie was uitgenodigd om zijn mening te geven over het feit of dit wel of niet goed is voor je lichaam, en ik was uitgenodigd vanwege mijn eerlijke bikinifoto die ik laatst op Instagram had gezet. Ik had echt nooit verwacht dat het zoveel exposure zou krijgen en zo goed zou worden opgepikt door de media, wow!


Op maandagochtend kwam mama langs om een oogje op Marshall te houden, zodat ik aan wat betaalde campagnes kon werken. Hij was de hele dag zo zoet! Hij sliep veel en dronk goed en hij was eigenlijk super zen. Wel lastig om goed te werken als hij zo lief en wakker in de box ligt. Elke keer als ik langsliep wilde ik hem knuffelen en naar hem kijken, haha! Ik werd de hele tijd afgeleid door zijn lieve hoofdje.


Toen alle foto’s waren gemaakt heb ik die lekker in de tuin bewerkt. Clarence kwam er gezellig bij liggen.


Ook Coco hield me gezelschap.


En tussen het werken door heb ik Marshall gevoed en hebben we samen geknuffeld.


Alles ging zo goed die dag. Een heerlijk zonnetje, mooie foto’s gemaakt, de katjes bij mijn voeten en lieve Marshall naast me. Toen kwam George thuis, ook al zo vrolijk, en hij besloot om lekker te gaan koken voor me. WHAT A PERFECT DAY!


Gepaneerde bloemkool en aardappelpuree. De volgende keer doen we er nog wat meer groente bij, hadden we besloten. Maar geen vlees. Want George en ik zijn het er over eens dat we gewoon wat minder vlees moeten eten. We willen het niet helemaal verbannen, want daarvoor vinden we het veel te lekker, maar een paar dagen in de week vegetarisch eten vinden we een goed idee!


De katjes zijn niet jaloers op Marshall, maar ik merk wel dat ze EXTRA aandacht komen vragen. Zo springt Clarence de laatste dagen op mijn schoot terwijl ik achter de laptop zit aan de keukentafel. Allereerst was ik verbaasd dat zijn dikke lijf hier anatomisch gezien toe in staat was, en ten tweede springt of zit hij NOOIT op schoot. Maar nu dus wel, dan komt ‘ie gewoon even kroelen. Zo schattig!


Op dinsdagmiddag had ik afgesproken met Angel. Ze was bezig in haar salon (ze opent binnenkort haar eigen PMU salon) en die bevindt zich zo’n 10 meter verder dan City Spa Bali, de spa van haar moeder. Toen ik haar salon had gecheckt (echt heel mooi!) gingen we dus even langs haar moeder. Jane was meteen helemaal verliefd! Ze pakte Marshall op en voordat ik er erg in had, had ze hem tegen haar buik aan geslingerd in een lange batik doek, haha! Echt Indo style. En Marshall helemaal op zijn gemak! Jane gaf mij de doek mee naar huis dus ik kan er thuis ook even mee oefenen.

Appeltje, de hond van Angel, kwam ook even gluren naar Marshall.


We zijn vanaf de spa lekker de stad in gewandeld. Wat een heerlijk weer was het! En kijk, toevallig kwamen we langs het huis waar we samen een jaartje hebben gewoond, zo’n 11 jaar geleden. Leuk om weer even te zien!


Angel zag een lieve kat chillen op de stoep en die dierenvriend kan er dan natuurlijk weer niet vanaf blijven, haha!


ZOOOO! Hier had ik zo veel zin in! We zijn naar 5 Guys gewandeld wat ik CRAVE al weken naar hun milkshakes. De 5 Guys milkshakes zijn echt THA BEST EVAH. Ik combineerde de smaken Vanille en Cherry en natuurlijk met een dot slagroom. Ik wil ook een keer die bacon bits erdoorheen proberen, maar ik durf steeds niet, haha! Weet niet bij welke smaak die het lekkerste zijn (ik denk Salted Caramel). Misschien probeer ik dat de volgende keer dan!


Die dag werd ik gebeld door Shownieuws, want ze wilden mij interviewen over – daar is ‘ie weer – de bikinifoto. Radio-dj Rámon van 3FM had namelijk getwitterd dat hij niet op zulke foto’s zat te wachten, dat hij het maar een schreeuw om aandacht en complimentjes vond en bovendien was mijn lichaam goor. Nou, heel internet viel daar overheen en nu wilde Shownieuws mijn reactie graag meenemen in hun item. Omdat ik niet a la minute naar hun studio kon gaan, hebben we geskyped. Diezelfde avond kwam het nog op TV, en omdat George toch niet thuis was (hij moest tot laat werken) heb ik het samen met Angel en haar moeder bekeken. Uiteindelijk ben ik dus vanaf 2u ‘s middags tot 12u ‘s avonds de deur uit geweest.

En weet je, dat was best een drempel voor mij. Om de deur uit te gaan, alleen, met Marshall, kinderwagen, luiertas, kolfapparatuur, in het kinderzitje, alles erop en eraan. Hele volksverhuizing. En wat als hij zou huilen? Of zich niet lekker zou voelen? Of als ik iets zou zijn vergeten? Of ineens borstvoeding moest geven in het openbaar? Ik ben niet preuts, maar heb dat nog nooit gedaan. Straks waait die doek van me af. Of loopt er een raar ventje langs die zit te staren. Of maken kinderen gekke opmerkingen. SO MUCH THINKING!

Al die ophef, nergens voor nodig. Marshall gedroeg zich voorbeeldig, ik was niets vergeten en ik heb Marshall gewoon in Angels salon kunnen voeden voor we de stad in gingen. Borstvoeding in het openbaar heb ik dus nog steeds niet gedaan, maar ik maak me daar nu al minder zorgen om. Moet het gewoon een keer gedaan hebben denk ik, dan ben ik die drempel over. En nu ik alleen met Marshall op stap ben gegaan voor langere tijd, vind ik dat ook geen dingetje meer. Dit zal ik nu veel vaker en makkelijker doen! En dat moet ook, want anders blijf je maar aan je huis gekluisterd en dat hoeft helemaal niet met een baby! Je kunt gewoon van alles ondernemen. Het enige is dat je van te voren nooit precies weet hoe de dag zal verlopen, dus je moet nu eenmaal wel een beetje flexibel zijn. Maar dat ben ik, dus geen idee waar ik me zo’n zorgen over maakte eigenlijk. Vond het gewoon een beetje spannend, that’s all :)


Voorraadje aanleggen! Ik zal binnenkort een stukje schrijven over hoe ik dat doe, en hoe ik me nu voorbereid op een dagje de deur uit (met of zonder Marshall).


Kijk nou, wat een mooi plaatje zo met dit golden hour licht! We hebben de hele afgelopen week (behalve vrijdag) elke avond in onze tuin kunnen chillen. Zo gezellig!


En hier hadden George en ik al zo lang zin in! Sushiiii! We houden eigenlijk alleen van zalm sashimi en zalm nigiri, haha! We hebben gesmuld.


Mama met Clarence, die veilig onder haar armen en op haar schoot was gekropen (want zijn zus Coco zat hem weer eens achterna, oh oh oh).


Cocolina in bitch-modus.


Op vrijdag kwam Marianne langs met haar 2 zoontjes Jesse en Daan. Wat een knappies zijn het he? Kan niet wachten tot Marshall ook wat groter is en begint te praten, dan heb je van die leuke gesprekken samen. Maar elke leeftijd is leuk en ik geniet ook intens van deze fase van hulpeloos baby’tje! Nu kunnen we nog lekker knuffelen, wat ik begrijp is dat later wel een heel stuk minder, haha!


Kijk nou wat een hompie! Net een sneeuwpopje.


E.T. phone home?!

Hahaha, ik ging echt stuk om deze foto! En vond het meteen een mooie afsluiter van deze Instalab. Ik hoop dat jullie week net zo mooi was als die van mij. Door mannen als Rámon laat ik me niet kisten, sterker nog, dankzij zijn gemene tweet heeft de bikinifoto met bijbehorende boodschap alleen nog maar meer aandacht gekregen en dat is alleen maar positief! Ik hoop dat ik hiermee nóg meer mensen een hart onder de riem heb kunnen steken en heb kunnen inspireren gewoon lekker in je vel te zitten, ongeacht je maat.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

52 Reacties

 1. Denise
  22 juni 2018 / vrijdag, 22 juni 2018

  Marshall is zo cute <3 die laatste foto is echt zo schattig!
  Ik ben net als Angels met dieren haha. Als er ergens een kat loopt moet ik even aaien. Bij honden vraag ik vaak even of het kan/mag. Bas moet dan altijd lachen, omdat die katten dan ook altijd miauwend naar mij toekomen rennen XD. Crazy cat person haha.

  Ik vind je foto nog steeds echt zo prachtig <3 Je bent zo knap en je mag trots zijn op je mooie gebruinde lichaam! Iedereen mag lekker in zijn/haar vel zitten en niemand zou daar commentaar op mogen hebben.

  X

 2. Lou
  15 juni 2018 / vrijdag, 15 juni 2018

  Mooie week! Blije oogjes, die Marshall :-)

  Wat ik wel telkens dacht in die hele discussie over je buik: is body shamen werkelijk erger dan thought shamen?

  • Serena
   Auteur
   18 juni 2018 / maandag, 18 juni 2018

   Natuurlijk, want door het uit te spreken of te schrijven beledig je iemand en kwets je iemands gevoelens. Door het te denken, niet.

   Maar voordat we leven in een maatschappij waarin elke vorm lichaam geaccepteerd wordt, zijn we eeuwen verder. Maar het begin is er!

 3. Melissa
  14 juni 2018 / donderdag, 14 juni 2018

  Je reactie op twitter op die achterlijke Ramon was episch! Hier, nog een foto van die smerige vetrollen. Hilarisch. You go girl!

 4. 13 juni 2018 / woensdag, 13 juni 2018

  Heerlijke Instalab weer! Wat een schatje is Marshall <3 :D Vooral die laatste foto haha :P Ik moest trouwens wel onwijs lachen om de manier waarop je reageerde op die rare DJ, geniaal!

 5. Emma
  13 juni 2018 / woensdag, 13 juni 2018

  Leuke instalab <3
  En die E.T foto is echt te grappig haha
  Met zo’n kleintje opstap is een hele onderneming ja! Wij gaan vandaag een dagje weg en heb de hele luiertas weer volgestopt, wat een gesjouw.
  Maar wel heel leuk :)

 6. Suz
  12 juni 2018 / dinsdag, 12 juni 2018

  Sowieso respect dat je borstvoeding geeft!! Met de tijd vind je je draai wel in het voeden als je van huis bent (deed het zelf vaak in de auto als dit mogelijk was, lekker rustig)
  Heel leuk kijkje in je leven als kersverse mama en fijn om te zien dat je zo geniet :)

 7. petra
  12 juni 2018 / dinsdag, 12 juni 2018

  Leuke foto’s! Zelf heb ik nooit moeite gehad met borstvoeding geven in het openbaar. Wat ik eerder lastig vond, was geschikte plekken vinden om (poep)luiers te verschonen. Niet elke horecagelegenheid heeft dat nl.

 8. 12 juni 2018 / dinsdag, 12 juni 2018

  Ik vind het prachtig dat jij die foto hebt geplaatst! Je bent echt een voorbeeld voor veel jonge vrouwen/moeders en je laat die negatieve mensen lekker kletsen en trekt je er niks van aan, topper! En wat is jouw Marshall een knappe vent zeg!

 9. Ilse
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Hoi Serena….

  Voeden in het openbaar is even spannend….maar wat ik ideaal vond zijn de de voedings bh’s van het merk “mammae” die zijn speciaal gemaakt om super discreet te kunnen voeden…ook handig om vast makkelijke kleding aan te doen…een hemdje met een wijde hals en bv een vestje met een rits…..als je zelf niet half naakt hoeft te zitten voel je je al een stuk meer op je gemak…

  Succes moedertje! ♡♡♡

  • Marieke
   16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

   Ha! Die bh’s heb ik ook. Idd heel fijn. Enneh die mooie draagdoek kan je ook makkelijk om je heen slaan als je voedt.

 10. Sylvia
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Geen idee of je het opgevangen hebt maar ook in België was je Hot News :-)

 11. Doortje
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Wauw Sereen wat een fabulous mama you are!!! Je ziet er echt fantastisch en stralend uit. Marshall is ook om op te eten zo lief!

 12. 11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Leuke foto’s weer allemaal en wat een knap jochie is het ook! ♥

 13. Daniëlle
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Hai supermamma!
  Hier ook een klein ventje van inmiddels 10 maanden, ik vind het zo leuk om te lezen hoe je het doet :)
  Helemaal omdat je eerst zei veel prive te willen houden, ik dacht.. hm weet niet of je dat gaat lukken hoor als je zo’n klein ukje hebt. Zo schattig en zo lief dat wil je toch delen <3
  Maar wat ik wilde zeggen en mss heb je er wat aan:
  Ik vries bv in in bakjes van Oxo tot babyvoeding vriesbakjes. Deze hebben 6 vakjes van ieder 30ml. Ideaal om af te meten dus. Als het ingevroren is doe ik ze in een vrieszakje. Ik gebruikte eerst ook zakjes van medela. Maar die gaan er zó snel doorheen. Ontdooien doe ik dan in een Avent bakje. Daarin geef ik ook precies afgemeten mm mee naar de opvang.
  Oh en openbaar voeden herken ik helemaal! Ook niet mijn favo ding. Tegenwoordig zoek ik gewoon een rustig plekje zodat ik met mn rug naar de mensen zit of vraag ik of ik ff ergens anders kan zitten. Hij kijkt nogal graag om zich heen en ik heb er geen zin in dat ik me de hele tijd druk maak om wat anderen te zien krijgen. Ik gebruik geen doek ofzo.
  Ik gebruik wel een draagdoek/zak naast onze joolz day2. En moet zeggen dat ik die ideaal vind als we gaan wandelen in de duinen. Dan loop je niet met die wagen te sjouwen (je vent dan in mijn geval ;))
  Succes en je als je je moedergevoel volgt doe je altijd het beste! En geniet ervan. Ze worden zó snel groot. Mijn uk ging zaterdag voor het eerst staan :O

 14. Liv
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Lieve lieve Serena, wat doe je het allemaal goed! Ik ben zelf nog maar 21 (nog volop student, en ook nog eens in de geneeskunde, help!) dus dat moederen is nog een ver-van-mijn-bedverhaal op dit moment, maar wat geniet ik van jouw instalabs de laatste tijd. Je ziet er zo gelukkig uit, daar word ik gewoon ook gelukkig van! Zeker toen ik las dat jij en George wat minder vlees gaan eten, zwol mijn hart helemaal op haha. Wat zijn jullie goed bezig! Je bikini-foto heeft zelfs de Belgische pers gehaald en werd vol lof onthaald. Wat die DJ daar in zijn hoofd had om zoiets gemeen op het internet te zwieren, ik zal het nooit weten. Dan vraag je je toch af wie er hier nou om aandacht vraagt? Gelukkig ben jij een strong independent woman! :) veel liefs, vanuit het Belgenlandje

 15. Evelien
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Wow. Kan 3FM werkelijk alleen nog maar aandacht krijgen met seksisme? Gelukkig weet nu iedereen wie Maan & Serena zijn. Meer luisteraars zullen zij er toch niet door krijgen.
  Je hebt een mens in die buik gemaakt. Mag je effe?

 16. Nabila
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Het is ook wel een schreeuw om aandacht. Dat hele gedoe omtrent bloggers en de zogenaamde body positivity gaat nergens meer over. En waarom mag hij dat niet vinden?

  • Michele
   11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

   Dat iemand het een schreeuw om aandacht noemt, vind ik niet problematisch, maar je noemt toch niet iemands lichaam “goor”? Kom op zeg.

 17. Dounia
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Hoi Serena, waar heb je die mooie lange rode jurk vandaan?

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

   hi Dounia,
   die heb ik besteld via Wish! Maar hij zat stiekem beetje te strak bij mijn borsten.

 18. 11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  wat een mooie week en petje af hoe je met de bullshit op het net omgaat! wat een debielen he.

 19. Tember
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Mooie foto’s en heerlijk om te lezen weer. Bewondering voor hoe je omgaat met gemene reacties, bah wat zijn mensen toch misselijk soms zeg. Heel irritant vind ik dat.
  Ik heb eigenlijk ook nog een vraagje, waar is die hele gave tuinbank van? Ik wil mijn vriend een bank cadeau doen voor zijn verjaardag en vind hem zo gaaf!

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

   hi Tember,
   wat een mooie en bijzondere naam, allereerst.De tuinbank heb ik bij Wehkamp gekocht vorig jaar! Ze hebben deze modellen nog, net nog even voor je gecheckt! Het model heet Bali en omdat ‘ie van vorig jaar is zijn ze nu in de sale, whoohoo! Happy shopping!

   • Tember
    11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

    Aaah dankje! Wat een lieve reactie. Ben er stiekem ook heel blij mee :)
    Oeh sale dat klinkt als muziek in mijn oren, thanks voor het checken. Heel fijne week gewenst weer!

 20. AK
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Wat ben je toch ook een heerlijke powervrouw dat je gewoon op pad gaat om die flapdrol van een dj ff op te voeden ;) Hoppa! Doe je super!

 21. Ingrid
  11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

  Ik vind het zo leuk om je zo op die roze wolk te zien. Ik ben echt blij voor je dat het allemaal goed gaat met jou en marshall ( en George natuurlijk ). Wat betreft je ‘beruchte foto’, ik vond hem prachtig en ik vind dat meer mensen daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Al die perfecte body’s na een zwangerschap op social media geeft mensen alleen maar een onzeker beeld denk ik dan. Jammer dat die loser van de radio zijn ongezouten mening dan maar even kwijt moet, Maargoed dat zegt genoeg over hem ;) . Je doet t fantastisch ! X

 22. Sarina
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Heerlijke week. Als ik zelf een vrouw zie die borstvoeding geeft loop ik even verder. Ik gun haar het momentje zo en zou niet willen dat zij zich ineens bekeken voelt.

 23. M
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Het is altijd makkelijk om iemand online af te zeiken denk ik dan. Leuke foto’s trouwens, die kleine is echt zo schetig!💙 Ik wil bijna weer een baby hahah.

 24. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een schatje! Heel herkenbaar, mijn kat ging plots ook aandacht zoeken en op schoot springen toen mijn dochter net was geboren. Deed ze voorheen nooit, maar na de komst van mijn dochter was er toch iets veranderd. Bijzonder om te zien.

 25. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Aww Marshall in de draagdoek, zooo lieffff!

  Ik vond alleen de deur uit met de kleine ook wel een dingetje. Mijn vriend draaide er echt zijn hand niet voor om en dat gaf me veel zelfvertrouwen, maar alleen met een baby boodschappen doen of even het dorp in… Ik vond het spannend! Had ik alles wel bij me? Wat nou als ze zou huilen? Wat als ze honger kreeg (ik gaf borstvoeding en had ook nog eens een hardnekkige flesweigeraar), zou ik dan wel een fijn plekje kunnen vinden? Gelukkig wende dat heel snel (ondanks dat ze de eerste keer alles bij elkaar gilde, haha)! Ik kreeg gauw veel zelfvertrouwen op dat punt en juist dat we haar overal mee naartoe namen (van boodschappentripjes tot trouwrecepties, jazz concerten tot musea) zou wel eens de reden kunnen zijn dat we nu met 14 maanden ook moeiteloos overal met haar naartoe kunnen. Wij zijn flexibel, en zij gelukkig ook!

  Voeden in het openbaar blijft een dingetje. Het schijnt dat mensen zich er aan kunnen storen, en dat er inderdaad vieze mannetjes zijn… Ik heb er gelukkig nooit echt last van gehad. De enige negatieve blikken kreeg ik van vrouwen en moeders van mijn leeftijd, en ik vermoed bijna dat het een soort jaloezie of afgunst was, omdat ik altijd heel netjes en discreet onder een sjaal voedde. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom juist dames met hun kindje aan de hand vies naar een vrouw konden kijken terwijl ze ergens discreet in een hoekje haar kindje voedde. Ik werd vaak juist overrompeld door positieve reacties; vooral oude mensen die helemaal vertederd waren en het zo leuk vonden dat “borstvoeding weer helemaal in was”, en even liefdevol kwamen kijken. Ik vond het heel lief maar ik moest me er wel even over heen zetten; ik had het gevoel dat mensen meer op me letten (ook al was het positief) en daarom voelde ik me soms een beetje kwetsbaar. Dat gevoel had ik zo ie zo wel een beetje als ik buiten de deur borstvoeding gaf; dat schijnt ook een beetje een instinct ding te zijn trouwens, heb ik me laten vertellen. Toen mijn dochtertje wat ouder werd en de sjaal van zich af begon te trekken of rond begon te kijken tijdens het voeden vond ik het wel lastiger worden; als we onderweg waren voedde ik daarom vaak in de auto.

  Het was weer een leuke instalab!!

 26. Valerie
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Hi Serena,

  Wat een mooie foto’s weer! Ik hoop (denk het wel) dat je je realiseert hoe fijn het is als je borstvoeding KUNT geven. Bij mij was het zo lastig, teveel melk, te weinig melk, m’n kleine meiske hapte niet goed. Ik werd er zo verdrietig van. Wat had ik het fijn gevonden als ik mijn dochter op elk gewenst moment had kunnen voeden zonder gedoe. Geniet er dus vooral van! Je zult vast ook negatieve comments krijgen in het openbaar (ook dat vinden mensen goor, hoe bizar ook) maar sta daar boven! Je geeft je kindje iets heel moois en daar mag je trots op zijn!

 27. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Bizar dat iemand, een lichaam wat net een prachtig mannetje op de wereld heeft gezet, goor kan noemen. Gelukkig sta jij daar ver boven.
  Mooi manneke hebben jullie.. Lekker genieten schat xxxx

 28. Ellen
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Jouw foto’s en uitleg katapulteren me weer helemaal naar de tijd toen mijn dochtertje pas geboren was. Wat een liefde voor zo’n hummeltje, he?
  Krijgen we misschien nog een receptje van je voor die gepaneerde bloemkool? Mijn man en ik proberen ook minder vlees te eten en het is altijd leuk om nieuwe, lekkere dingetjes te leren klaarmaken op veggie vlak!

  • Serena
   Auteur
   10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

   hi Ellen,
   snijd de bloemkool in roosjes, haal het door de meel, geklutst ei en dan paneermeel. Lekker is om de paneermeel wat op smaak te brengen met peper en zout of eventueel andere kruiden, Italiaanse kruiden, tuinkruiden, vleeskruiden, zoiets. En dan in een pan gooien met een flinke scheut olie, zodat ze voor ongeveer de helft in de olie staan. Bakken tot goudbruin. Klaar! Het is heel simpel! En lekker!

   • Ellen
    10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

    Ik heb het opgeslagen bij mijn receptjes. Ga het zeker eens maken. Bedankt voor je reactie!

   • Marloes
    11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

    Ha! Ik wilde precies hetzelfde weten. Hartelijk dank, ik ga dit ook snel eens proberen! :)

 29. Marisa
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een walgelijke vent is die ramon ook. Precies wat ik over hem dacht bevestigt dit hele verhaal weer. Mooi dat je hem lekker op zn plek hebt gezet en dat je je er in de 1e plaats niks van heb aangetrokken! En omg de fotos van AMarshall zijn zooo cute. Echt to die for!

 30. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een leuke foto’s! Lekker dat je zoveel in de tuin kon zitten en dat je met Marshall op stap geweest bent!

 31. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Zo leuk om te zien hoe het gaat met Marshall! Hij maakt de instalabs extra leuk :).

 32. Syl
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Je lichaam heeft 9 maanden hard gewerkt om op te kunnen rekken. Dus het is logisch dat het niet meteen terugveert. En ja iedereen heeft overal een mening over… En steeds meer mensen vinden het erg belangrijk dat hun mening gehoord wordt.

 33. Nienke
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een heerlijke foto’s! En wat een ophef allemaal op Twitter inderdaad, gelukkig kwamen er heel veel mensen voor je op!

  Hier ook groot fan van de maxi cosi in de auto op ISO fix base. Omdat het veiliger is, maar ook omdat er momenten komen dat het koud is, hard regent en donker is en je vooral de maxi cosi snel goed in de auto wil hebben zodat je zelf ook droog kan gaan zitten 😇

  Wij liepen er met de vakantie tegenaan dat je kindje per keer max. 2,5u achter elkaar in de maxi cosi mag. Dat wordt dan vaker stoppen onderweg, maar wist je dat er is ook een mogelijkheid is om een reiswieg in de auto te hebben waarmee je kindje liggend vervoerd kan worden en je behalve voeden/auto tanken daar niet meer naar hoeft te kijken?
  Je kunt ze kopen, maar er is ook de mogelijkheid om ze te huren als je wil. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om in Nederland te blijven dat jaar, maar ik vond het wel een goede tip die ik destijds kreeg van een collega.
  http://www.autoreiswieg.nl

  Overigens gewoon doen wat je wil en je je goed bij voelt. Je zal zeker niet de eerste zijn met een lange reis en baby in een gewone maxi cosi 😉

  • Serena
   Auteur
   10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

   hi Nienke,
   een vriendin van me vertelde me er al over ja! Zij hebben er één en we mogen ze van hen lenen. Stoppen om de 3 uur moeten we toch wel (voor het voeden) dus qua reisgemak maakt het niet zo veel uit, maar het lijkt me idd een stuk fijner voor Marshall om zo te liggen. In de maxi cosi ligt hij toch wel een beetje gepropt namelijk.

   Bedankt voor het delen van deze tip! Wie weet lezen andere ouders dit en hebben ze er wat aan :)

 34. Nikita
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Ooh zo leuke foto’s.
  Denk dat dat normaal is, in het begin heeft iedere moeder schrik om weg te gaan. En dat gevoel dat je even tijd voor jezelf nodig hebt, maar dan toch de baby niet kunt afgeven dat ken ik volledig.

 35. Alison
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Met betrekking tot die borstvoeding in het openbaar: Ik heb zelf wel eens een complimentje van een oudere dame gehad dat ik de moeite nam mijn dochtertje zelf te voeden, dus zo kun je het ook bekijken! En hoe vaker je het doet, hoe behendiger je wordt met die doek of sjaal ;-), gewoon thuis ook ff oefenen. Mensen zijn echt zo begripvol en behulpzaam naar moeders met kinderen toe, daar verbaasde ik mezelf echt over!

  • Serena
   Auteur
   10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

   Goed idee, ik ga thuis eens even oefenen met een doek! En wat fijn om te lezen, maakt het weer iets minder spannend om te voeden in het openbaar :)

  • 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

   Precies dat inderdaad! Ik kreeg juist altijd complimentjes als ik de jongens in het openbaar voedde. In het begin sloeg ik altijd een grote hydrofiel om, maar op den duur kreeg ik er zoveel handigheid in dat het ook zonder op een discrete manier lukte. En ik blijf erbij: het is de natuur! Als iemand daar iets geks van vindt zegt dat meer over die persoon dan over de voedende mama.

 36. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een schatje dir Marshall! En hou maar op over die volksverhuizing haha!

 37. anoniem
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een heerlijke blog weer! Echt leuk om te lezen dat je zoveel positieve feedback krijgt op die foto. Ook leuk om alle kraamvisite te zien genieten van Marchell. Ik wens jullie nog veel geluk toe met z’n drietjes!!

 38. Micks
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Je bent echt een powervrouw!

 39. Ivy
  10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  Wat een sukkel, die Ramon! Die heeft het echte leven een beetje gemist. Over het misverstand dat je gauw weer in shape bent, een ander misverstand is wat mij betreft dat je gauw al weer dingen buitenshuis moet zonder kinderen. Sterren vliegen meteen al weer de hele wereld over en staam weer op de rode loper, maar het is ook heel oké om dat allemaal niet te hoeven! Over borstvoeding in het openbaar, probeer het gewoon! Als je het echt lastig vindt, eerst eens op een kinderrijke plek met veel mama’s. De meeste mensen kijken niet op of om, of vinden het schattig. Ik heb nog nooit een nare opmerking gehad, en anders fuck it, daar zijn die borsten voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *