Instalab week 2 | een logé en praktijkruimte bijna klaar!


Ik kijk echt weinig TV, maar voor Heel Holland Bakt maak ik graag een uitzondering! Ohhhh, het is zo heerlijk kneuterig, IK HOUD ER VAN! Ik loop wel 2 afleveringen achter nu, dus moet snel weer even bij kijken, want het allerleukste is natuurlijk Twitter in de gaten houden terwijl het live op TV is, haha! Wie van mijn followers kijkt er ook HHB? En zo ja, wie is jullie favoriet?


Mijn nichtje Maren en haar vriend hebben helaas een punt achter hun relatie gezet, zo rond de Kerst. Ze zijn gelukkig goed en rustig uit elkaar gegaan en omdat ze samenwoonden, hebben ze besloten om ieder steeds een weekje om en om uit logeren te gaan, net zo lang totdat Martijn iets voor zichzelf heeft gevonden. Afgelopen week logeerde Maren bij ons en… ik vond dat stiekem dus super gezellig! Net zoals vroeger toen we klein waren en ook bij elkaar logeerden in de vakanties. Samen thee drinken, nagels lakken, serietjes kijken (we hebben YOU gebinged) en maskertjes doen.


Afgelopen week zijn George en ik ook weer verder gegaan met het opknappen van de praktijkruimte. Hier komen we net bij Hornbach vandaan met inkopen voor mijn hoekbureau, die George zelf in elkaar wilde knutselen.


Tadaaaah! Hij was er een aantal uren mee bezig, maar het resultaat is echt super nice, ben er heel blij mee! Links van het bureau staat inmiddels een IKEA Malm ladekastje (die paste er qua formaat perfect onder) en de zijkanten wil ik nog mooi afwerken door er een stripje tegenaan te plakken (of om het wit te verven) en verder is het nu dus vooral: inrichten geblazen!

Overal verspreid door het hele huis liggen beautyproducten. Op zolder, de slaapkamer, badkamer (logisch wel), de slaapkamer, huiskamer, keuken, echt werkelijk overal. Ik heb ALLES verzameld en naar beneden gebracht en nu is het dus een kwestie van alles sorteren, in de kastjes stoppen en het dan netjes en overzichtelijk proberen te houden. Het geeft me in elk geval heel veel rust nu alles langzamerhand een vast plekje krijgt in huis.


Oh ja, ik heb ook weer nieuwe Timberlands, haha! I LOVE TIMBS! Ik heb geloof ik 4 paar nu, ze lopen gewoon zo heerlijk en ze zijn zo lekker warm. Ik koop elke winter weer een nieuw paar, echt erg. Deze vond ik supervet zo met die logoveters. Wilde ze jullie niet onthouden.


Kijk ’em nou zitten. Zo met zijn jasje en Vans aan lijkt het haast wel een peuter, haha! Hij wordt zo snel groot die kleine Marsh. Ook IKEA moest er afgelopen week tweemaal aan geloven. De laatste keer gingen we kijken voor een mooie bureaustoel voor achter mijn bureau en nog wat kleine dingetjes. En natuurlijk zijn we meteen Zweedse gehaktballetjes wezen eten… mijn guilty pleasure!

Omdat er altijd een megalange rij staat heb ik hem trouwens nog steeds niet geprobeerd, die vega hotdog. Iemand van mijn volgers al wel? Ben heel benieuwd naar de smaak. Echt goed dat IKEA de vegaversie goedkoper heeft gemaakt dan de vleesversie, trouwens. Meestal is het andersom.


Marshall’s leukste bezigheid: knuffelen en stoeien met de kussens. Het liefste duwt hij zijn hoofdje erin terwijl hij hoog kirrende geluidjes maakt en veel gelach, en wat ik dan doe is hem bij zijn enkels optillen zodat hij koppeltje duikelt. Zooooo, dat vindt hij LEUK! We gaan door totdat hij bijna buiten adem is, haha! En daarna gaan we weer even iets rustigs doen. Maar het is gewoon zo leuk en schattig om te zien hoe blij ons jochie wordt van een stapel kussens <3

Bij IKEA kochten we voor hem ook een grote haaienknuffel, daar knuffelt hij ook graag mee. Zo lief!


Marie Kondo would be proud! Ook mijn keukenlaatjes heb ik onder handen genomen. Jeetje, wat is het toch ontzettend TIJDROVEND, maar ook ontzettend fijn om op te ruimen. Ik word nu oprecht blij als ik de la opentrek en ik in één oogopslag kan zien wat er allemaal in zit!


Dit is ook een project dat ik binnenkort wil gaan uitvoeren: het bekleden van de trappetjes in huis. Er bestaat dus zoiets als een ‘overzettrede’ en daarmee kun je heel simpel je trap bekleden met laminaat. Ik heb al wat staaltjes opgevraagd om te bekijken welke kleuren het beste bij ons laminaat zullen passen, maar tot nu toe hebben we nog niet echt een match gevonden. Omdat we twee rechte trappetjes hebben denk ik dat we dit bekleden heel goed zelf kunnen doen (gewoon kwestie van op maat zagen en de boel vastlijmen) en dan zijn we voor €150,- per trap klaar. En het resultaat is echt supermooi, mijn buren hebben het namelijk ook en bij hen ziet het er heel chique uit!


Afgelopen week ben ik ook even met Marshall langs mijn schoonmoeder gegaan. Zij ziet Marshall minder vaak dan mijn eigen ouders, dus ik zei al tegen George dat we gewoon wat vaker langs moeten gaan. Al is het maar een uurtje op de koffie. Ze wonen gelukkig om de hoek. Ik merk dat ik me soms een beetje schuldig voel dat Marshall mijn ouders vaker ziet dan de ouders van George. Vinden jullie het soms ook lastig om daar een balans in te vinden?


Het was afgelopen week volop in het nieuws; Surviving R. Kelly. Een 6-delige documentaire serie over hoe R.Kelly een manipulerende controlfreak is met zijn tienervriendinnetjes, waarop hij zijn seksuele fantasieën botviert. Clarence kon het gewoon niet aan…


R. Kelly, what have you done?!

Nee, even serieus. Ook al is de docu heel ‘Amerikaans’ neergezet (denk aan dikke close-up op huilende vrouwen met een melodramatisch muziekje eronder ge-edit), wat er allemaal aan het licht komt is echt heftige shit. R. Kelly is gewoon NIET OK. Ik vind echt dat hij gevangenisstraf verdiend. Hebben jullie de documentaire ook gezien?


Deze foto maakte Maren van ons, ik vond hem wel gezellig (ook al sta ik er niet al te best op, en heb ik nog steeds een blauw oog).


Dit nam Maren voor me mee! Yasssss, ze zijn er weer! Mini Applepie! Kleine gefrituurde appeltaart-pockets van de Mac. Hebben we lekker van gegeten terwijl we de season finale van YOU gingen kijken.


Op vrijdagochtend heb ik Maren’s haren gekruld (ik weet niet of jullie het weten, maar Maren heeft heel dik Aziatisch haar tot haar BILLEN) met de chopstick curler. Ze had die avond namelijk een uitje met haar collega’s en het thema was ‘Raar met je haar’. Het was even een karweitje, maar het resultaat was zoooo vet!

Nou, inmiddels slaapt Maren gewoon weer thuis en George en ik missen haar NU al, haha! Hij zei vandaag tegen me ‘het is ineens zo leeg nu ze er niet meer is’. Gek he, wat een weekje logeren dan al kan doen. Deze week gaat het opruimen door (de kleding is aan de beurt… zie ik het meeste tegenop!) en ga ik verder met de laatste details en het inruimen van de praktijkruimte.

Ook heb ik nagedacht over een blogschema:
Maandag: Instalab
Dinsdag: beautygerelateerd artikel
Woensdag: vlog
Vrijdag: random artikel (zal voornamelijk beauty gerelateerd zijn, maar ook weer eens een Food Friday, of een persoonlijke update, wishlist, etc.)
Zondag: vlog

Omdat ik nu nog niet vooruit heb gewerkt wil ik dit schema pas in laten gaan per 1-2-2019, zodat ik de komende tijd vooruit kan bloggen en alles kan inplannen zodat ik deze planning ook daadwerkelijk kan nakomen. Pin me hier de komende weken dus nog niet op vast, aub!

Ik wil ook graag vaste tijden aanhouden en ik zat te denken aan 6u ‘s ochtends. De vlogs zal ik denk ik wat later plaatsen (ik ben daar nog niet helemaal over uit). Maar dit is in elk geval het plan voor de komende tijd! Een Instalab, twee blogposts en 2 vlogs per week. Ik heb 2 werkdagen, het weekend en de avonden om hieraan te werken en naast mijn overige werkzaamheden lijkt me dit op zich wel haalbaar. Mocht het toch niet lukken dan zal ik dat tijdig aan jullie doorgeven uiteraard.

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

35 Reacties

 1. 19 januari 2019 / zaterdag, 19 januari 2019

  Wat zijn jullie goed bezig, werkt echt heel erg inspirerend! Ik moet hier ook zo dringend gaan opruimen maar kan gewoon de motivatie niet vinden!

 2. Archana
  17 januari 2019 / donderdag, 17 januari 2019

  Aub filmen als je je stash gaat inrichten! Vind het zo inspirerend om te zien hoe iemand zn stash inricht!

  Heb zelf nog geen kinderen, maar mijn schoonouders wonen iets dichterbij dan mijn eigen ouders. We zijn vaak vrijdags bij mn schoonouders wonen ongeveer 50min van ons af en mijn ouders 80km dus die zoeken we eens in de 2 a 3 weken op in het weekend wanneer het uitkomt

 3. Sarah
  16 januari 2019 / woensdag, 16 januari 2019

  Gezellig, wat houd ik van logés (die ik mag dan hè). Heel jammer dat in vega producten heel vaak melk producten of/en ei in zit. Een veganversie zou zoveel beter zijn. Mama van een kind met allergieën en zelf ook. En eten geen bewerkt vlees.

 4. Kim
  16 januari 2019 / woensdag, 16 januari 2019

  Wij hebben de trap die rondloopt zelf bekleed met laminaat en nu hebben we dus hetzelfde laminaat op de trap, woonkamer en tussenverdieping. Op een rechte trap is dit echt wel makkelijk te doen!

 5. Michelle
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Die vega hotdog is niet mijn ding. Vet, zout, slap. Dan liever een broodje kaas. Ikea Delft heeft een bakkerij waar je kokosmakronen en cinnamon rolls kunt kopen? Beter!

 6. Merel
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Ik hoop dat je ook een (paar) opruimvideo(s) gaat maken van je kantoortje en het uitzoeken van alle beautyspullen. Heb het mariekondo-virus ook te pakken en ik kan dus echt uren op youtube kijken naar videos waarin mensen opruimen. Heerlijk!

 7. Lisa
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Ik zou dolgraag een video zien van het sorteren van je beautyspullen als je je werkkamer gaat inrichten. Met tekst en uitleg natuurlijk. Niet zo’n versnelde toestand van handen die dingen in bakjes en laatjes gooien. Geeft niks als het lekker lang duurt of meerdere delen zijn.

 8. Diana
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Leuke foto’s allemaal! Fijn dat Maren en haar vriend zo het huis tijdelijk delen. Serena je bent de enige beautyblog waar ik nog bijna dagelijks op kijk, nu al zin in alle artikels die er weer aan gaan komen :)

 9. Loes
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Jaaa HHB kijk ik ook altijd! Ik vind Anna heel goed, en het is ook zo’n stoere vrouw (ze werkt bij de Marine) maar Nicole en Cas vind ik ook heel leuk, en ik moet altijd lachen om Hanneke.
  Kortom, ik vind ze allemaal wel leuk!
  en ik vind het ook zo grappig dat Robert nu in wie is de mol zit!
  ik hoop dat hij er lang in blijft :)

  Jammer dat Maren en haar vriend uit elkaar zijn, maar wel fijn dat het rustig is verlopen.
  WAT STAAN DIE KRULLEN HAAR GOED!! ik vind haar sowieso een hele mooie vrouw ^^

 10. Miek
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Goed bezig jullie met alle klussen!
  Je kunt bij de bouwmarkt een strip kopen en tegen de rand van je plank strijken, dat is heel easy en kijkt netjes.
  Wat wordt Marshall toch groot en wijs, heerlijk om te zien!
  Ik zou zoals inderdaad hier al eerder genoemd voor een totaal andere kleur gaan dan de vloer, exact hetzelfde zal lastig worden. Mooi (licht)grijs in beton of andere soort look lijkt me wel wat haha…
  Nou succes jullie nog met verder klussen!

 11. Liesbeth
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Leuke week weer, zeker als je nichtje komt logeren. Jammer van de aanleiding ervoor :( Ohhh HHB is zo leuk met de Twitter erbij! Cas is mijn favo, leuk als mannen goed kunnen bakken en hijs zo schattig! Wil ook nog steeds wel (zwarte) Timbs, maar ze zijn best duur en vind ze toch n beetje lomp. Weet dan niet of ik mn broek er nou in of over moet doen haha. Goed bezig trouwens met opruimen en je schema!

 12. Sil
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Leuke blog weer! Wat lijkt me dat gezellig je nicht te logeren :-)
  Wat betreft je schoonouders. Volgens mij trekken vrouwen (danwel bewust of onbewust) sowieso vaker naar hun eigen ouders en vinden mannen het vaak wel best. Dat gevoel heb ik althans en zo is het in mijn geval ook. Maar goed dat je je er bewust van bent, dan kan je er iets meer op letten zeg maar. Ze zullen dat vast waarderen. Volgens mij ben je een hele lieve schoondochter. Ik probeer ook altijd met regelmaat mijn schoonouders te eten te vragen of langs te gaan. Dat vinden ze fijn en wij vinden het ook altijd gezellig.
  In alle eerlijkheid let ik zelf extra op omdat ik zelf 2 zoons heb. My worst nightmare is dat ze later een bitch van een vriendin krijgen (want die zijn er ook haha) en dat ze meer naar de schoonfamilie zullen trekken. Dus ik probeer zelf het goede voorbeeld te geven. Los van het feit dat ik hele lieve schoonouders waar ik ook gewoon veel van houd :-)

  • Amanda
   17 januari 2019 / donderdag, 17 januari 2019

   En zoonlief zelf, die kan zelf geen contact met zijn ouders onderhouden? ik verbaas me hier altijd over, hoe de sociale contacten met (schoon)familie toch altijd meer de verantwoordelijkheid van de vrouw zijn.. Ik vind dat niet meer van deze tijd..

 13. Asma
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Je bent zo lief serena dt je direct de moeite neemt voor je lezers, maar vergeet je niet ook aan jezelf te denken, want wij mama’s zetten ons zelf veel te vaak op de laatste plek. #mamassupport.

 14. Denise
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Ben benieuwd naar de trap!
  Wij moeten onze trap ook nog fixen 😅
  En ik kijk HHB en het is echt my favorite ❤️😍🍩🍪🍰🧁🥧🥮

  X

 15. 14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Die Timberlands zijn inderdaad wel echt heel erg leuk ja zo met die veters :)

 16. J.
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Oh eigenlijk wel zielig ja dat Marshall minder vaak bij je schoonmoeder is terwijl ze best dichtbij woont.
  Ik heb geen kinderen, en komen voorlopig ook nog niet. Maar zodra er kinderen zijn zullen die mijn ouders vaker zien. Mijn ouders wonen op 10 km en mijn schoon ouders ruim 200 km, geeft ze wel meer reden om dan vaker langs te komen natuurlijk :p

 17. 14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Die vega hotdog van de ikea is echt een aanrader! Echt mega lekker! Moet je zeker eens proberen! Zeker met alles er op is ie het lekkerste!

 18. Bregje
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  De vega hotdog is echt heel lekker! Had ik ook niet verwacht haha

 19. Nikita
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Leuk om te lezen ! Ben benieuwd, het nieuwe schema ziet er alvast fantastisch uit.
  Ik vind dat babytjes veel te snel groeien!! Mijn zoontje is over een weekje 10 maanden en heb dat ook als hij kleertjes aanheeft dat hij zo groot lijkt. Gisteren zijn we op bezoek geweest bij een vriendin met een babytje nu 3 weken oud zo klein en fragiel nog !!

 20. Evelien
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Bohhh You was zó spannend & sick. Ik heb t ook in combinatie met Surviving R. Kelly gekeken. Krijg je nog meer de kriebels.
  Ik had al een afkeer van R. Kelly en heb zijn muziek al meer dan een naar niet gedraaid & uit mijn afspeellijsten gegooid. Ik wilde de docu eerst niet eens kijken omdat ik wist hoe boos ik zou worden.
  Wat een walgelijke #%$*! Goed dat ze Elvis ook kort aanstipten, want ook hij was gewoon een pedo.

 21. 14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Wat heerlijk om zo’n handige vriend te hebben! Gezellig dat Maren kwam logeren. Ik ben benieuwd naar het resultaat van de trap! En wat heerlijk dat je kantoor nu bijna af is en alles opgeruimd, dan heb je ook gelijk een opgeruimd hoofd (dat werkt bij mij iig zo).

 22. JokeV
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Even een tipje voor de trap, wij hadden het ook zo moeilijk met een kleur kiezen toen we een dressing bestelden. Niets dat echt op onze laminaat leek. De verkoper gaf toen de tip om iets te kiezen dat er net met opzet helemaal niet op lijkt. Wij hebben nu dus een donkergrijze dressing op een lichteiken laminaat. Heel mooi. Veel mooier dan ‘het lijkt wel, maar het is net niet hetzelfde’ :D

  • Evelien
   14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

   Dat wilde ik ook zeggen! Als je helemaal de andere kant op gaat steekt het gewoon leuk af ipv dat het net afwijkt.

 23. Yasmine
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Die vega hotdog is niet te doen. Echt zo vies. Jammer.

 24. Isolde
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Leuke blog om te lezen! Mag ik misschien vragen welke Timberlands het zijn? Ik wil ze graag in het zwart..

 25. Willemse
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Ahhh weer n hoop beauty in de planning dus..
  Ik kijk ook al weer uit naar de food friday , vooral de Indo recepten vond ik altijd zo super lekker.

 26. 14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Leuke instalab weer! En die balans is soms lastig ja. Mila is bijna 3 jaar en gaat standaard 1x een middag naar mijn moeder en haar man, 1x een middag of dag naar mijn schoonouders en zo nu en dan naar mijn vader en zijn vrouw. Ze wonen allemaal gelukkig om de hoek en wij zien ze allemaal vaak. Mijn schoonouders denk ik het meest van allemaal want die wonen achter ons.

 27. 14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Wat een heerlijke week! Leuk dat Maren kwam logeren.
  Oh en wat vond je van You? Ik vond het een hele toffe serie, ben nu het vervolg op You aan het lezen (Hidden Bodies). :)

  • Serena
   Auteur
   14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

   hi Kelly,
   ahhhhh, we hebben YOU echt in één ruk uitgekeken, het was ZO spannend! We vonden het een hele goede serie, al waren er wel momenten waarvan ik dacht ‘really? hoe kun je hier nu niet op gepakt worden?’. Maar al met al heel spannend en ook het einde waarop ik stiekem een beetje hoopte. En toen de cliffhanger… WHAT! Nu dus heel benieuwd naar season 2. Ik zie dat jij niet kon wachten en het boek er vast bij hebt gepakt, haha! Is ‘ie een beetje goed? Of meer van hetzelfde?

 28. M
  14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

  Leuke instalab weer, en doe je dan op dinsdag weer make-up tutorials? Die vond ik altijd zo leuk

  • Serena
   Auteur
   14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

   Wil ik me niet op vastpinnen, misschien wel weer een keertje maar ik wil geen vaste rubrieken op vaste dagen gaan doen :)

   • M
    14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

    Met een keertje maak je me ook al blij.
    Leuk trouwens die trapjes! Komen er traphekjes omheen of is dat niet echt nodig? Ze zijn maar laag.

    • Serena
     Auteur
     14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

     Haha, maar hoog genoeg als je er vanaf valt. Dus ja, we hebben traphekjes :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *