Instalab week 18 – Marshall LOOPT!


Ahhh, dit is ZO handig! Ik had jaren geleden ooit eens een weekplanner gekocht, toen ik op vakantie was in Texas, maar die is inmiddels op. Ik ging op zoek naar een andere handige weekplanner en vond deze MEGA grote via bol.com. Deze is groot genoeg om lekker veel taken per dag te kunnen noteren én heeft extra ruimte voor een To Do lijstje en notities (en taken die ik mee moet nemen naar volgende week). Ik vind ’em echt fijn werken en ben er blij mee!


Hier ben ik al een tijdje mee bezig; ik test 7 verschillende SPF crèmes speciaal voor het gezicht, elk heeft weer een andere prijsklasse of een bepaalde USP (unique selling point), zo is de een voor een gevoelige huid, de ander werkt tegen hyperpigmentatie, eentje is matterend en weer een andere heeft een ‘beautifying effect’. Wat vind jij belangrijk als je een SPF voor je gezicht koopt? Waar let jij op?


Van de week zat ik weer heerlijk door de kringloop te struinen hier in Houten en wow… ineens stuitte ik op een urn. “EEN URN?!” dacht ik. Toen keek ik eens goed. Het is namelijk een hele bijzondere urn, eentje die biologisch afbreekbaar is en bloemenzaadjes bevat. Vind ik ergens wel een mooi idee. Dat ik na mijn dood en crematie op een mooi plekje in de aarde wordt gestopt en dat ik mijn lichaam op deze manier teruggeef aan de aarde, en dat mijn as (die heel vruchtbaar is) zorgt dat er mooie bloemetjes groeien. Er bestaan speciale ‘natuurbegraafplaatsen’ zoals dat wordt genoemd, waar je dit soort urns kunt begraven. Mooi toch? Het is of dit, of ik laat mijn as samenpersen onder hoge druk tot een diamant.

Weten jullie al wat jullie zouden willen als jullie dood zouden gaan? Ik denk er nog niet heel erg over na, maar soms kom ik iets tegen en dan sla ik het toch onbewust op in mijn hoofd, zo van ‘dit zou ik ook wel willen’.


Mijn kringloop buit! Twee écht kristallen kommen van Nachtmann, een mooi opengewerkt potje van messing, een erlenmeyer (die ik als bloemvaasje wil gebruiken) en kattenvoer (houdbaar tot 2021) van Almo Nature. Ik geef de katten eigenlijk geen natvoer meer (dan krijgen ze sneller tandsteen en ik vind ze te oud om weer onder narcose te laten gaan voor tandsteenverwijdering), maar ik kon deze blikjes niet laten liggen voor €0,50 per stuk. Almo Nature is een erg goed merk en gaf ik ze altijd. Dus ik ga ze er nu weer even mee verwennen, tot alles op is.


Mama stuurde deze foto door van Marsh, en hij kijkt hier ZO snoezig! Het is ook echt een megalief ventje.


Op donderdag had ik een meeting met Eucerin, die mij wat achtergrondinformatie hebben gegeven over hun nieuwe Anti-pigment lijn. Zo gaaf om op deze manier toch nog wat van mijn Moleculaire Biologie achtergrond te kunnen toepassen! Deze week komt het artikel online, PLUS de resultaten na 2 weken gebruik.


Ook zijn George en ik naar een ‘voorbeeldtuin’ gegaan waar allerlei tegels, schuttingen, bakstenen en pergola’s waren uitgestald, om inspiratie op te doen voor onze voortuin. Dit is de tuin die ons het meeste aansprak! We hebben echt een mini voortuintje, hoor! Maar ook al is het klein, er valt heus nog wel iets moois van te maken. Ik heb onze favoriete materialen doorgegeven aan de hovenier die nu een offerte gaat maken… hopelijk valt het mee! Onze voortuin is al bijna 3 jaar een afvalbelt, en het lijkt me zo fijn om eindelijk eens een mooie entree te hebben.


Marshall bleef slapen bij mijn ouders, dus George en ik hadden een Date Night en zijn naar de film Shazam! gegaan. Een superhero movie, maar dan nét even anders. En losjes geïnspireerd op de jaren ’80 film BIG met Tom Hanks (kennen we deze nog, nog, nog?). Het was echt een hele leuke en vermakelijke film met humor, drama, actie. Van alles wat!


Op vrijdag mochten mijn zusjes en ik PRE-SHOPPEN in de Primark Utrecht, die komende woensdag wordt geopend op Hoog Catharijne. Echt een unieke kans en ook nog eens heel erg fijn want denk je eens in: geen rijen bij de pashokjes, meteen doorlopen bij de kassa’s en geen mensenmassa in de gangpaden. Alle maten waren aanwezig, dus je greep ook nog eens niet mis. We hebben gevlogd, die komt deze week online. En dit is vast een sneak peek van een aantal items die ik daar heb gescoord.


Ook voor Marsh kocht ik vast een leuk zomers outfitje. Dat hoedje staat hem zo snoezig!


‘s Avonds nog even chillen in bed, en Coco kwam er stiekem bij liggen. Zo gezellig altijd! En zo lekker warm.


Zaterdag overdag vierden we Marshall’s eerste verjaardag. Van George en mij kreeg hij dit leuke tipitentje (van Karwei) en verder heeft hij een mooie houten schommel gekregen en allemaal superleuk speelgoed waar hij natuurlijk helemaal mee in zijn nopjes is, haha! Hij heeft nu ZOVEEL speelgoed, ik moet even een deel op zolder in een bak gaan gooien, want de hele huiskamer is bezaaid na een speelsessie. Holy moly! We vierden het klein, maar het was supergezellig.


Deze eitjes kreeg Marshall van Nena omdat Max (die ongeveer een maandje ouder is) er helemaal weg van is. Ze zijn van het merk Tomy en jawel… ook Marshall is groot fan! Hij stopt ze nu nog vooral in zijn mond en tikt ze tegen elkaar aan, maar er zitten ook puzzelelementen in die interessant en leerzaam worden als hij ietsje ouder is. Echt een succes en een aanrader voor kindjes vanaf 1 jaar! Leuke cadeautip dus.


Ook dit is een daverend succes: Nijntje Verstoppertje Spelen. Ik verstop Nijntje ergens (als Marshall niet kijkt) en dan begint ze hem te roepen. ‘Joehoe, ik ben hier!’. Marshall gaat af op het geluid en is echt aan het zoeken. En als hij Nijntje dan gevonden heeft is hij ZO trots, echt heel schattig. Eerst verstopte ik Nijntje op hele makkelijke plekken, maar je kunt het best wat moeilijker maken. Achter een kussen, gordijn, onder een dekentje, in het tipitentje, tussen allemaal ander speelgoed, als ze er maar wel bij kunnen. Het is echt leuk om op deze manier samen te spelen.


Yes, I did it. Ik heb voor het eerst sinds 3 jaar (of langer?) weer iets gedaan op sportgebied. Ik heb hardgelopen en het ging RETE slecht (1,7 km in 14 minuten hihi!) en ik was echt KAPOT, maar hee…. je moet ergens beginnen toch? Mijn nichtje Maren zegt dat ik om de dag moet hardlopen en het rennen moet afwisselen met wandelen (ik zou eerlijk gezegd ook niet anders kunnen, haha), en het gewoon langzaam moet opbouwen.

Ik heb geen doel zoals een 5km run kunnen rennen ofzo, alles wat ik wil is gewoon maar eens BEWEGEN en dat kunnen volhouden. Na een tijdje zal ik vanzelf wel proberen meer te rennen in een kortere tijd, maar voor nu is mezelf dwingen de deur uit te gaan om te sporten al een mega achievement dus… ik doe het rustig aan. Ik hoop hiermee mijn conditie te verbeteren en mijn stofwisseling een boost te geven zodat ik wat kilootjes kwijt kan raken, en ook wat strakker in mijn vel kom te zitten.

Oja, en Marshall is nu dus LEGIT aan het lopen. Hij stapt zo goed met die brede platvoetjes van hem. En hij vindt het hartstikke leuk dat hij kan lopen, hij kijkt er altijd heel trots bij. Schatje is het ook!

Hoe was jullie Bevrijdings-weekend?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

26 Reacties

 1. Denise
  17 mei 2019 / vrijdag, 17 mei 2019

  Zo lief! Knappe Marshall <3
  De kleertjes staan hem zo goed!

  X

 2. anne
  10 mei 2019 / vrijdag, 10 mei 2019

  Naar welke voorbeeldtuin waren jullie geweest?

  • Serena
   Auteur
   10 mei 2019 / vrijdag, 10 mei 2019

   hi Anne,
   naar Tuin Vision in Utrecht.

 3. 10 mei 2019 / vrijdag, 10 mei 2019

  Marshall heeft zo een lief snoetje. Wat goed dat hij al loopt ook. Die van mij liep met 18 maanden pas maar heeft vanaf dat moment niet meer in de wagen gezeten 😊

 4. An
  9 mei 2019 / donderdag, 9 mei 2019

  Oooh, die eitjes!

  Mijn zoon heeft ze op vakantie ooit es door de gaten van een beddenbodem gepropt. Vonden we wel grappig. Tot bleek dat het bed langs alle kanten toe was, en onze polsen te breed om in de gaten te passen. Ik zie ons nog liggen vissen met duct tape om alle eitjes terug te krijgen.
  Heerlijke dingen!

 5. Ilona
  9 mei 2019 / donderdag, 9 mei 2019

  Bevrijdingsweekend gewoon thuis doorgebracht: opruimen en Netflix ;-)

  Ik zoek zelf altijd een zonbescherming voor mijn gezicht zonder een vorm van petrolatum en alcohol en minimale parfum. Ik gebruik nu 1 van IK Skin Perfection en die bevalt mij goed: iets glimmend, maar perfect voor een acne huid. Onlangs er achter gekomen dat ik een foundation met petrolatum heb: het ingrediënt dat een isolerend laagje geeft dat voor sommige droge huidjes heel fijn is, maar voor vettere huidjes ervoor kan zorgen dat je vocht in het gezicht vast houdt en daardoor gaat glimmen. En ik maar denken dat het door mijn goede gezichtscreme kwam…

 6. Nicky
  7 mei 2019 / dinsdag, 7 mei 2019

  Voor mij moet een zonnefilter vooral geen puistjes geven want dat krijg ik echt bij 9 op de 10 wel. 2 weekjes gebruiken en bam! Alles staat onder de puisten. Ik vind jouw lopen toch best oke klinken hoor, zeker als het al zo lang geleden is! Ik ben zelf vorige week terug begonnen na 2 jaar stilliggen door gezondheidsproblemen. Ik doe momenteel 10 min lopen, 10 min wandelen, 10 min lopen en ik wandel sneller dan ik loop, haha!

 7. Anne
  7 mei 2019 / dinsdag, 7 mei 2019

  Interessant van de urn!
  Ik ken een natuurbegraafplaats in Arnhem en er komt er daar nog één vlakbij een klooster, ook bijzonder!

  Zelf heb ik al een hele playlist bedacht voor mijn uitvaart (al hoop ik dat dat nog even duurt, ik ben nu 27). Leuk om te lezen dat ook een ander er soms aan denkt :-)

 8. Daisy
  7 mei 2019 / dinsdag, 7 mei 2019

  Hi Serena,

  Het valt me op dat Marshall meestal een oranje neus heeft.. Hoe kan dat ?

 9. anna
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Wat betreft de zonbescherming, iets die niet voor puistjes zorgt!
  bij de meesten zit mijn gezicht binnen een dag vol…

 10. M
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Matterende spf voor het gezicht lijkt mij superfijn. En niet al te duur en makkelijk verkrijgbaar.

 11. Joy
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Wat ik zoek in een zonnebrandcrème? Iets wat matteert, geen puisten veroorzaakt en wat niet m’n halve maandsalaris kost.

  • JokeVDH
   7 mei 2019 / dinsdag, 7 mei 2019

   Exact dat dus!

 12. Lisanne
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Ik vind het belangrijk dat er een goede zonnefilter in het product zit. Hiermee bedoel ik een zonnefilter die niet door het lichaam wordt opgenomen en hormoonverstorend werkt. Het is echt absurd hoe weinig zonnebrandproducten aan deze eis voldoen. Misschien kan jij er ook eens naar kijken! Jetske Ultee heeft hier veel informatie over op haar blog staan. https://www.dr-jetskeultee.nl/lijst-goede-en-slechte-zonnefilters/

  • Amber Linde
   7 mei 2019 / dinsdag, 7 mei 2019

   Agree!!!

 13. Hannah
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Als je graag wil starten met lopen kan ik je de podcast ‘start to run’ van Evy Gruyaert heel erg aanraden! Dit is een Belgische podcast en ze je moet elke sessie gewoon doen wat zij zegt. Je begint heel erg licht (de eerste sessie is volgens mij gewoon een 6-tal keer 1 min. lopen – 1 min. stappen). En elke sessie doe je er een beetje bij. Het gaat heel erg traag dus het is enorm goed vol te houden, waardoor je er niet al meteen tegenop ziet om enkele dagen erna opnieuw te gaan lopen. Na een X aantal weken kan je 5 km lopen zonder problemen. Ik heb dit in het verleden gedaan en nu loop ik met gemak 10 km. De podcast kan je normaal ook gewoon downloaden. Je stopt je oorjes in je oren, en dan luister je naar de muziek + Evy die zegt wanneer je moet lopen en wanneer je moet wandelen, je moet dus zelf geen tijd bijhouden :-)

  • Margot
   6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

   Hi! Waar kan je dit downloaden ik vind het nergens :) liefs!

   • anna
    6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

    ik heb zelf de app! moet je wel paar euro betalen voor een trainingsschema, maar alsnog prima! heet hardlopen met evy

   • Nadine
    7 mei 2019 / dinsdag, 7 mei 2019

    In de app store of play store. Echt een aanrader!

    • Kim
     8 mei 2019 / woensdag, 8 mei 2019

     Jaah, die heb ik ook gebruikt om tot de 10km te komen, superleuk! Als ik ben bevallen, ga ik ‘t weer langzaam opbouwen met de 5 km. Evy rules!

 14. karlijn
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Ik vind je instalabs zo leuk altijd! ik kijk er altijd echt naar uit :) Marshal is zo’n dotje!
  Kan je een linkje of zoekterm geven naar die planner van bol.com? Ik ben verdwaald tussen de enorme load aan planners die ze daar hebben… thanks!
  x

  • Johanneke
   12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

   Ik was er ook naar op zoek, en uiteindelijk gevonden. Als je zoekt op ‘Weekplanner A3 Botanisch DesignClaud – Groen Bladeren’ vind je m wel.

   • karlijn
    14 mei 2019 / dinsdag, 14 mei 2019

    Dankjewel Johanneke!!

 15. 6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Leuke aankoopjes heb je gekocht bij de kringloop. Het opengewerkte potje vind ik erg gaaf. Mooie outfit heb je geshopt bij de Primark, prachtige kleuren<3

 16. Ann
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Aaahhh wat een leuke instalab weer. Ik heb weer zoals altijd heerlijk genoten van alle foto’s en verhalen erbij. Wat staat de primark outfit je super leuk en die van Marshall té SCHATTIG :D

  Ik zie weer je kringloop buit en krijg toch nog weer hoop om te scoren.
  Ik ga deze week weer kijken of ik wat kan scoren.

  Waar is je geblokte broek van?

  Fijne week.

 17. Rita
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Leuk en lekker diverse instalab weer. Beschermend tegen hyperpigmentatie en matterend, zou ik fijn vinden in een creme. Goed dat je wat meer gaat bewegen, meer wandelen ipv de auto, meer fietsen en anders lekker traplopen in huis, je hebt er genoeg :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *