Instalab week 17 | bezorgd om de baby


Afgelopen maandag kwam mama langs en hebben we samen het huis wat opgeruimd en schoongemaakt. Ook zijn we even naar Action gegaan. Daar vond ik deze ontzettende leuke (én voordelige) Kitty Gift Set, haha! Normaal zijn giftsets voor mensen, dus moest echt lachen dat er dus ook giftsets voor katten bestaan. Toevallig waren hun snoepjes net op gegaan, dus dit pakketje heb ik meteen maar even voor ze gekocht. Die dental snoepjes vallen in elk geval ZWAAR in de smaak, daar hebben ze al flink van lopen smullen.


Toen George uit zijn werk kwam heeft mama ons geholpen met het schieten van foto’s voor de Chiquita campagne. Het zonnetje scheen en we waren in een hele vrolijke bui, dus het zijn ook echt leuke foto’s geworden. We hadden zo’n lol met die vingerverf! Het was een heel ander soort campagne dan gebruikelijk, maar juist daardoor was het wel een hele leuke uitdaging!


George oefent alvast met een tros bananen. Straks houdt hij gewoon onze baby vast!


Op dinsdag constateerde ik ‘weinig leven’ oftewel weinig beweging van de baby. Normaal voel ik de baby erg goed en ongeveer elk uur of elke twee uur. Nu werd ik dinsdag om 5u ‘s ochtends al wakker en had ik tot 9 uur niets gevoeld. Toen maar in bad gegaan, want ik had gelezen op internet dat je dat kon doen en daarna rustig even een uurtje op bed gaan liggen en je concentreren op bewegingen. Toen ik in bad zat kwam lieve Coco even polshoogte nemen.


Na dat uurtje op bed voelde ik nog steeds geen beweging, dus onder het motto ‘better safe than sorry’ toch maar de verloskundige gebeld. Na een onderzoekje vond ze de hartslag iets aan de lage kant, dus werd ik meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis ter observatie.

Daar werd de hartslag van de baby geregistreerd voor een half uur lang – ondertussen was ik toch wel een beetje gestresst geraakt – en THANK GOD er was beweging! Dat kon je niet alleen zien aan zo nu en dan een verhoogde hartslag, maar ik voelde en ZAG de baby ook eindelijk weer bewegen. Ik voelde me een klein beetje een aansteller, maar in het ziekenhuis en bij de verloskundigepraktijk stelden ze me gerust en vonden ze het goed dat ik aan de bel had getrokken. Beter te vaak, dan te weinig, zeiden ze. En ja.. het gaat toch om je kindje dus dan kun je maar beter zo alert mogelijk zijn. Dus dat was toch even fijn om te horen.


Op dinsdagavond kwam Angel gezellig langs met leuke kraamcadeautjes die Hef voor ons had gekocht! Ze was ziek tijdens mijn babyshower dus ze kon er helaas niet bij zijn, want ze wilde de cadeautjes toen eigenlijk al geven. We zijn lekker uit eten geweest bij Boca Bar & Grill (vrij nieuw restaurantje in Houten) en het was heel leuk, lekker en uiteraard lachen – gieren – brullen! Zoals altijd met Eendje.


Woensdag kreeg ik een leuk PR pakketje van Ikea, ze hebben namelijk nieuwe huisdierenmeubels en -accessoires in hun assortiment! Waaronder dit ‘blok’ dat je zo in je Ikea vakkenkastje kunt schuiven. Je kunt er eventueel ook pootjes onder vastmaken en het als bijzettafeltje gebruiken, maar ik vond hem zo juist wel handig.


Ik heb het blok één plek naar beneden geschoven. Coco ligt er sindsdien elke dag in, superhandig en mooi ding! Behalve dat grasgroene kussentje dan, die past niet echt bij de rest van mijn interieur, dus daar ga ik nog een ander kussentje of dekentje voor zoeken. Dankjewel, Ikea!


Woensdagmiddag sprak ik met Tara en Larissa af in het Houtens Bos om foto’s te maken voor hun Chiquita bananen campagne. De foto’s zijn echt HEEL GAAF en dreamy geworden, met gekleurde rook in de kleuren geel, blauw en groen.


Daarna zijn we met zijn drietjes naar Hoog Catharijne gegaan, het overdekte winkelcentrum aan Utrecht Centraal, want… daar werd de allereerste Baskin Robbins geopend! Een ijszaak die wij kennen uit Amerika. De winkel is allereerst super Instagrammable om te zien, inclusief roze wand met neon letters, marmeren balie en mintgroene stoelen en boots. Maar ook de ijssmaken zijn HEERLIJK! Hierboven zie je American Birthday Cake.


Maar ze hadden nog VEEL MEER smaken ijs, maar ook ijstaarten, milkshakes en ook verkochten ze bolletjes ijs in combinatie met wafels en pancakes. Echt ideaal als je zin hebt in zoetigheid, of om even langs te gaan voor dessert (als het restaurant waar je vandaan komt niet zo’n boeiende dessertkaart heeft bijvoorbeeld). Ik ga hier zeker nog vaak naar terug en echt leuk dat Utrecht steeds meer van dit soort leuke ketens erbij krijgt. Vorige week TGI Friday’s en nu dit!


Donderdag had ik EINDELIJK weer eens zin en tijd om naar de kapper te gaan. De laatste keer was ook bij Mogeen in Amsterdam, toen was ik daar voor een Wella campagne. Ik vond mijn haren destijds ZO goed geknipt door de eigenaresse Hester Werner, dat ik er weer langs wilde gaan. En ik schaam me een beetje, maar dat was dus gewoon al 9 maanden geleden (whuuut!). Hoogste tijd dus voor een goeie knipbeurt.


Aan de kleur heb ik niets gedaan, maar ik heb er door Hester vooral nieuwe lagen in laten knippen en zo weinig mogelijk van de lengte, omdat ik het wil laten groeien. Het valt nu weer mooi en de punten zijn niet meer zo gortdroog. Blij mee!


Kijk, healthy & shiny! Kan ik er weer even tegenaan! Na een half jaartje wil ik weer terug en dan laat ik mijn kleur ook weer een beetje bijwerken en omdat het dan najaar is doe ik er dan ook een iets donkerder toner overheen. Maar voor nu zijn mijn haren weer helemaal zomerproof :)


Kijk, zo lief! De deur van de slaapkamer stond op een kier en toen kwamen de katjes stiekem binnen geslopen. Ze sprongen op bed en kwamen aan weerszijden van me liggen knuffelen, zoooo schattig! Ik smolt helemaal. Normaal zouden ze echt ruzie maken met elkaar en het bed als territorium beschouwen, maar ze dulden elkaar nu prima en kwamen lief naast me liggen. Kijk mij nou liggen, lijk met de trotse mama van een tweeling, haha!


Baby Coco! <3


Vrijdag was het Koningsdag en ben ik met Nena en haar familie en haar leuke buren op stad gegaan. Gewoon in Houten, over de Vrijmarkt gewandeld, en een hapje gegeten terwijl de kinderen helemaal te keer gingen op springkussens. Ik ben nooit eerder op de Vrijmarkt in Houten geweest omdat ik altijd naar Utrecht ging, en omdat ik dacht dat het alleen kinderen met kleedjes zouden zijn. Maar dat valt dus reuze mee, er stonden ook kramen met kleding en interieurspullen. Superleuk! Hier ga ik dus volgend jaar ook mooi staan met mijn oude rommel, haha! Minder gesleep dan als ik naar Utrecht zou moeten (wat ik dus altijd te veel gedoe vond). Na de Vrijmarkt werden er thuis overheerlijke hamburgers gebakken en hebben we de rest van de avond gechillt. George kwam ook nog langs. Was heel gezellig! Rond een uurtje of 23u zijn we naar huis gegaan.


De buren van Nena pasten op een konijntje, Fief genaamd. WAT EEN MOPPIE! Heb normaal niet zo héél veel met konijnen, maar op deze was ik instant verliefd. Zo klein en zooooo ontzettend zacht.


Ik was helemaal vertederd! Wat een lief hummeltje!


De volgende dag, op zaterdag, was Coco wéér naar binnen gesneakt en gaf ze mij een liefdevolle babymassage, haha! Ze kwam echt knuffelen en op mijn buik staan en melken. Zo cute! Ze wordt alsmaar liever naarmate ik verder ben in de zwangerschap. Hopelijk is ze straks dan ook heel lief voor de baby. Ben zo benieuwd hoe de katten daarop gaan reageren!

Nou, dat was ’em weer deze week! Gisteren kwam er per ongeluk een artikel online die ik in concept gezet dacht te hebben. Het was eigenlijk helemaal geen artikel, maar een opsomming van punten die ik wilde behandelen in een video. Mijn excuses voor de verwarring.

Vanaf morgen komen er elke maandag, dinsdag en donderdag (beauty)artikelen online. Vrijdag een Food Friday gastblog. Zaterdag of zondag een Instalab. En als het lukt wil ik ook of woensdag of zondag een video online zetten, maar dat durf ik nog niet met zekerheid te zeggen. Maar de artikelen staan sowieso ingepland!

Hoe was jullie week?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

32 Reacties

 1. 29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Altijd spannend als het gaat om de baby!

 2. 18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Fijn dat alles in orde was! Veel succes en vooral plezier met de baby!

 3. 12 mei 2018 / zaterdag, 12 mei 2018

  super goed dat je naar de verloskundige bent gegaan.

  heb je nog tips voor mijn blog om meer bezoekers te krijgen.

 4. 4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Super leuke foto’s! En grappig dat de kat ook zo enthousiast is!

 5. Loes
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Aaaah die foto van jou met de katjes😍 zo lief!ik smolt ook toen ik die zag, en can Fief 😊.
  Ik had t op instagram al gedaan maar nogmaals gefeliciteerd met jullie mooie zoontje <3

 6. Jasmijn
  2 mei 2018 / woensdag, 2 mei 2018

  Wat fijn dat het goed is met jullie kleintje :)
  Goed dat zullen het even hebben gecheckt! Ik herken het inmiddels dat de baby enkele dagen voor de bevalling (HEEL!) rustig is. Alvast veel sterkte, geluk en blijdschap :D

 7. M
  2 mei 2018 / woensdag, 2 mei 2018

  Oeh je streepje is al bijna helemaal recht als ik het goed zie! Spannend!

  • M
   2 mei 2018 / woensdag, 2 mei 2018

   Gefeliciteerd met jullie kersverse zoon!!
   Ik ben blij voor jullie! Geniet ervan.💙💙💙

 8. Denise
  1 mei 2018 / dinsdag, 1 mei 2018

  Gelukkig is alles goed met jullie kleintje! Pff lijkt me echt schrikken.
  Ik snap wel dat je even wilt checken! beter te vaak dan te weinig toch?
  Super lief dat coco dan even komt kijken <3 en dat ze ook nog lekker bij je komen liggen! Wat een lieve schatjes <3

  X

 9. 1 mei 2018 / dinsdag, 1 mei 2018

  Het was weer heel erg leuk om je even gezien te hebben! 😘

 10. 1 mei 2018 / dinsdag, 1 mei 2018

  Weer heerlijk om te lezen Serena. En wat geen beweging betreft inderdaad gewoon gelijk aan de bel trekken. 😘

  X

 11. Nikita
  1 mei 2018 / dinsdag, 1 mei 2018

  Goed om te lezen dat het goed gaat en inderdaad. Beter een keer teveel dan te weinig.
  Mij hadden ze aangeraden als de baby niet actief is iets suikerrijk te eten of drinken zoals cola en dan op jouw rug gaan liggen op de zetel een halfuur. Als je dan nog niets voelde moesten we ook langsgaan.

  Leven met een baby: rond half 3 snachts zit ik dit blogbericht te lezen met een te wakkere baby naast mij die om 2u eten gehad heeft. Spijtig dat ik geen foto’s kan posten :p

 12. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Fijn dat het goed gaat met de kleine! Inderdaad beter te vaak dan te weinig! Ik ben ook met regelmaat in het ziekenhuis geweest vorig jaar in mijn zwangerschap. Een keer omdat ik de baby inderdaad ook niet meer voelde en alle andere keren omdat ik bloedingen had. Dood eng is dat! Maar uiteindelijk is eind september mijn prachtige dochter geboren! Geniet nog maar fijn van je zwangerschap!

  En die Chiquita campagne foto’s zijn inderdaad erg leuk geworden! heel creatief ook!

 13. Trudy
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Hoi Serena,
  Goeie actie, je zult zien dat het goed komt!

 14. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Wat zal dat even schrikken zijn geweest, gelukkig is alles goed met jou en je kindje! Wat een leuke foto’s verder. Heerlijk als katten zo lief bij je gaan liggen!

 15. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Dat zou zeker wel even schrikken zijn geweest, dat je de baby niet meer voelde! Gelukkig is alles goed met jullie beiden <3

 16. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Jeetje, wat schrikken dat je de baby niet meer voelde. Gelukkig was alles in orde :-) Leuke week weer! X

 17. Wendy (B)
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Fief :D !

 18. Britt
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Dat zal wel even schrikken geweest zijn! Zoals de verloskundige al zei, liever te vaak controleren dan te weinig inderdaad!

 19. Veronique
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Heel herkenbaar het minder voelen en dan niet durven te bellen omdat je bang bent dat je je aanstelt. Ik heb dat een keer gehad in mijn zwangerschap en dat was ‘s avonds. Na uren weinig beweging en alle mogelijk posities in de hoop wat te voelen rond middernacht gebeld en hop naar het ziekenhuis. En inderdaad, precies als je aan de monitor ligt ging hij ineens wel weer bewegen. Voelde mij ook super stom en geneerde mij zelfs dat ik daar dan in de nacht lag, maar ze vonden het echt goed dat ik had gebeld en het was geen enkel probleem om zo even te controleren.

  Je zou het jezelf nooit vergeven als je het niet serieus had genomen en er was wel iets aan de hand, dus echt geen enkel risico nemen hoor!

  Geniet nog van je zwangerschap!

 20. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Goed dat je het laten controleren…..
  Fijn dat het goed gaat…..

  Xoxo

 21. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Better be safe then sorry toch? Wat de kleintjes betreft ben ik er ook altijd snel bij hoor, of het om mijn peutertjes gaat of de Bèbè in me buikje. En wat een leuke fotos van de Chiquita campagne, de lol straalt ervan af.

 22. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Ohh jeethe, wat was dat even schrikken joh met je buik! Ik zou denk ik om elk klein dingetje het ziekenhuis bellen, ik maak me al druk als mijn kat niet meer miauwt. Gelukkig dat het buikje toch weer begon te rommelen. Wat een super fijne week met actieve dingen op de planning. Ik vond je campagne met de George soooo schattig, zeker vaker doen! Ik ga next time toch maar van tevoren reserveren als ik naar TGI Fridays ga haha en dan direct door om een ijsje te halen. Ik mis die ijsjes zo erg, in Japan at ik deze wel om de dag ;p Whoehoeee can’t wait voor je beauty artikelen (trots hahah).

 23. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  dat is idd schrikken als je je kindje niet voelt!! maar je kan beter te vaak bellen dan dat het te laat is toch!!
  en katten passen zich redelijk snel aan aan en nieuw gezin lid, gewoon laten snuffelen aan die kleine dalijk en dat komt dan helemaal goed ;)

 24. Ilona
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Haha, zwanger en een shoot met bananen. Mooie combi! ;-)

  Ook al is het niet jouw konijntje: ik hoop dat je het niet erg vindt als ik een tip meegeef. Konijnen hebben namelijk een hekel aan oppakken (overeenkomst met een roofvogel). Vaak verstijven ze met grote ogen en denkt de mens dat ze het fijn vinden om te worden geknuffeld. Dit is allesbehalve waar en kan ervoor zorgen dat het konijntje nog afstandelijker wordt. Een konijn kun je beter zoveel mogelijk met vier pootjes op de grond laten staan en op eigen tempo naar je toe laten komen. Dus wil het baasje een betere band: ga dan op de grond zitten en heb geduld: als het konijn je vertrouwd dan komt deze vanzelf naar je toe met soms wat hulp van wat lekkers :-).

  Er is genoeg informatie te vinden op internet over konijnen, gelukkig wordt deze informatie steeds beter, want *Everybunny needs somebunny*

 25. Emma
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Oooeh schrikken om jullie kindje!
  Ik weet nog dat ik het bewegen van mijn baby heel leuk en speciaal vond maar ook best eng omdat je er onbewust op let hoeveel hij beweegt en je je dan soms zorgen maakt.
  Gelukkig gaat alles goed met jullie kindje :)

  • Femke
   30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

   Dat had ik ook! Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn, maar die onzekerheid over het leven in de buik vond ik maar niets. Gelukkig kun je binnenkort jullie kindje in de armen sluiten :)

 26. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Inderdaad, beter safe dan sorry. Het is toch je kindje, dus bij twijfel gewoon eventjes de arts bellen.

 27. Rita
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Goed dat je naar het ziekenhuis bent geweest hoor Serena, je kan nooit te bezorgd zijn. Leuke week en volgend jaar gaan ook wij kijken op de Houtense vrijmarkt, zeker als jij er staat. De chiquita campagne was een behoorlijke uitdaging, maar knap hoe jullie en je zusjes het creatief hebben opgelost.
  Mijn week was druk, veel opruimen en zo nog even een taart afmaken, als ik zin heb.

 28. Robin
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Goedemorgen Serena!

  Jeetje wat spannend met jullie kleintje. Maar wat je zegt inderdaad Better safe than sorry. En dus gewoon bellen als je denkt dat er wat is :)

  Wat heb je een gezellige week gehad. Ik heb ook wel moeten lachen om jullie campagne haha.

  Mijn week was zoals elke week, werken. En we zijn een paar keer op bezoek in het ziekenhuis (schoonvader ligt er).
  Vrijdag naar de vrijmarkt en in het weekend wat plantjes geshopt :) (en geplant, alleen, waar ik erg trots op ben haha. Ik heb totaal geen groene vingers).

  Geniet van je week! :)

  Groetjes Robin

 29. 30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  In kan me voorstellen dat je bent geschrokken. Maar inderdaad liever een keer te vaak heen dan te weinig. Fijn dat je voor de rest een leuke week hebt gehad!

 30. Mieke
  30 april 2018 / maandag, 30 april 2018

  Hey Serena!

  Gelukkig is alles goed met jullie kleintje! Niet twijfelen moest je nog eens bezorgd zijn, gewoon opnieuw ‘aan de monitor gaan hangen’. (Zo noemden ze dat bij mij toch ;-)). Ik heb ook een moment gehad dat ik mijn dochtertje niet goed meer voelde. Blijkbaar had ze haar gedraaid en lag het daaraan. Zalig om dan die hartslag te horen!!

  Wat betreft je katjes: betrek hen gewoon bij het hele gebeuren. Ik had wat schrik hoe onze kattin zou reageren op de baby. Ze is ondertussen 15 en is fel gehecht aan mij. Toen mijn man en ik zo’n 12 jaar geleden pas samen waren, was ze boos en jaloers op hem! Maar ik moet zeggen dat mijn bezorgdheid gelukkig onterecht was. Ze is heel lief voor Amaryllis en bezorgd wanneer ze weent (zo schattig!). Komt bij jullie dus ook dik in orde!

  Voila, nu snel slapen ;-) over enkele uurtjes is ons kleintje weer wakker. Maar het is het zo waard!

  Succes nog en geniet er van!

  Groetjes,
  Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *